|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1291 | |||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 855
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
Cytat:
Psotka Twoje jad³ospisy s± bardzo dobre, fajnie i zdrowo komponujesz posi³ki, pisa³am Ci ju¿ o tym ![]() Zastój wagi podczas odchudzania to co¶ normalnego co bardzo czêsto siê zdarza, ja radzê by¶ niczego na razie nie obcina³a, poczekaj mo¿e waga ruszy Gdy zastój bêdzie bardzo d³ugi, dieta czysta i regularnie bêdziesz æwiczyæ i d³ugo nic siê nie bêdzie dzia³o, dopiero mo¿na co¶ obci±æ, teraz nie kombinuj Cytat:
![]() Dzi¶ jest o wiele lepiej, jedyne co zrób sama dla siebie to policz sobie swoje zapotrzebowanie oraz orientacyjnie kaloryczno¶æ takiego dnia. Tak ¿eby¶ mia³a zobrazowane czy czasem nie jesz zbyt ma³o. A w ogóle ta redukcja to jest potrzebna ? Du¿o chcesz zrzuciæ?Bo w tym w±tku sporo by³o/jest odchudzaj±cych siê którym to wcale nie potrzebne. P.S. Sk±d masz takie fajne m±ki kasztanow± i migda³ow± ? Cytat:
Zacznij tak je¶æ, na pocz±tek wystarczy.
|
|
#1292 | ||||
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 801
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1293 | ||
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 671
|
Cytat:
Zapotrzebowanie mam policzone, btw liczê praktycznie codziennie wiêc przy okazji kalorie te¿ siê licz±, staram siê aby by³o ok 1500, w dni treningowe co¶ tam wiêcej zazwyczaj zjadam, a w takie dni jak np wczoraj kiedy jestem mniej g³odna - nie wciskam na si³ê. S³ucham organizmu i tygodniowo to siê jako¶ samo wyrównuje. Przyk³adowo BTW z dzi¶ to 31% bia³ka, 52% t³uszczu i 17% wêgli. Schudn±æ du¿o nie potrzebujê, chcia³abym te 6 kg, ale ile spadnie, tyle przyjmê Przyty³o mi siê trochê na wakacjach i od pa¼dziernika siê wziê³am za siebie.A je¶li chodzi o m±ki - kasztanowa z allegro, migda³ow± sama robiê Mam jeszcze kokosow± i lnian± ze sklepu eko, polecam wszystkie ![]() Cytat:
Czujê siê ¶wietnie - nie mam spadków energii, ochoty na s³odkie, senno¶ci po po³udniu, nie odliczam czasu do nastêpnego posi³ku, nie my¶lê ci±gle o jedzeniu no i nie jestem ci±gle g³odna, jak to bywa³o wcze¶niej na 5 mniejszych posi³kach. Taki sposób ¿ywienia bardzo mi podpasowa³
|
||
|
|
|
#1294 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 325
|
Cytat:
w takim razie jem dalej po swojemu. Ale cierpliwo¶æ nigdy nie by³a moj± mocn± stron± ![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
Ja po æwiczeniach kiedy¶ nie jad³am w ogóle nic, zmêczenie wypompowuje ze mnie g³ód :p zaczê³am je¶æ dopiero jak siê dowiedzia³am, ¿e koniecznie trzeba. Poza tym ta kolacja wypada zwykle ok. 21, chodzê spaæ 22.30-23, wiêc trochê pó¼no na jakie¶ wielkie posi³ki. To dzisiejsze R od razu: 1. Placki razowe z czekoladow± past± fasolow± (fasola, banan, kakao, miód) 2. Pó³ kostki twaro¿ku z ³y¿k± sezamu, jab³ko 3. 4 ma³e muffinki z soczewicy (s³odkie) z serkiem homo Kawa, kostka 70% 4. Zapiekanka: broku³, kurczak podsma¿ony na oliwie, razowy makaron, feta, cebula, zielona pietruszka, zalane jogurtem z jajkami i czosnkiem Kawa, kostka 70% 30d shred lev 2 5. Spory kawa³ek pieczonego indyka, ca³a papryka
|
|
#1295 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 204
|
Bardzo dziêkujê za wszystkie rady
![]() apropo dodania bia³ka to w³a¶nie my¶la³am ¿e mam go wystarczaj±co, ale na szczê¶cie cz³owiek uczy siê ca³e ¿ycie ![]() oto mój dzisiejszy jad³ospis (kolacja przede mn±): ¦niadanie: 2 kawa³ki chleba, szynka, warzywa, ³y¿ka ziaren dyni II ¶niadanie: pomarañcza, serek owocowy homogenizowany 0% t³ Obiad: sa³atka z kurczakiem, ³y¿k± ziaren s³onecznika i ³y¿eczk± jogomajo Podwieczorek: jogurt naturalny z kilkoma orzechami w³oskimi i 2 suszonymi morelami Kolacja: jajecznica z 2 jaj z szynk± i pomidorem Wrzucê jeszcze moje planowane posi³ki na jutro, zd±¿ê nanie¶æ poprawki w razie czego. Z góry dziêki, kobietki! ¦niadanie: owsianka z serkiem homo, po pó³ ³y¿eczki kakao i wiórków kokosowych, 2 suszone morele II ¶niadanie: jab³ko, 4x wasa z kolusiem, szynk± i warzywami Obiad: sa³atka z kurczakiem, serem feta (30g) i ziarnami s³onecznika- sa³atka tak jak dzisiaj z racji tego ¿e musze zje¶æ szybko sa³atê Podwieczorek: gar¶æ orzechów w³oskich Kolacja: serek wiejski z rzodkiewk± i cebulk± i jak?
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejsza R:
( zastanawia³em siê czy zbytnio nie poszala³em z tymi "przek±skami" ![]() ale dopiero teraz wygl±da mi to na pe³n± redukcjê) Po przebudzeniu: ciep³a woda z ³y¿eczk± miodu i sokiem z cytryny ¦niadanie: jajecznica z rukol± i prawdziw± wiejsk± kie³bas± ![]() + kromka ¿ytniego razowca posmarowana avocado + 4 pomidory ki¶ciowe + jab³ko II ¦niadanie: owsianka na mleku 1,5% z bananem, borówkami, DOMOWEJ ROBOTY mas³em orzechowym (bez dodatku cukru, soli czy oleju) Popo³udniowa przek±ska: zupa pomidorowa z tortellini ze szpinakiem, kulkami mozzarelli i listkami bazylii + 2 jab³ka Obiadokolacja: bêdzie sa³atka ( szpinak, pomidory, czerwona papryka, kasza jaglana ugotowana na sypko, grillowane polêdwiczki drobiowe, sos jogurtowo-cytrynowy) Przek±ska przed snem: planujê ma³± miskê chudego twarogu z tuñczykiem w bulionie (!), czerwon± fasol± i szczypiorkiem ![]() + do picia: woda, inka z magnezem, czarna herbata z cytryn±, lipa, melisa, koktajl owocowo-pietruszkowy ze spirulin± (jestê hardcorê |
|
|
|
#1297 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 20
|
hej. chcia³abym wstapiæ do waszego klubu .
od dzi¶ chcia³abym zaczaæ . nie mam pojêcia o ¿adnych produktach które mog³abym kupiæ , które pomog³y by mi w odchudzaniu . kto¶ pomo¿e?? . albo ustalenie jakiej¶ diety . |
|
|
|
#1298 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 76
|
Znów (po raz drugi w ¿yciu) postanowi³am przej¶æ na dietê, a raczej na zdrowe od¿ywianie. Chcia³abym zrzuciæ 3 kg.
Wczoraj: 9:00 jogurt owocowy i bu³ka pszenna (na dietê przesz³am wczoraj, wiêc muszê najpierw zje¶æ zapasy) 12:00 banan i bu³ka pe³noziarnista z ziarnami 17:00 kasza jêczmienna duszona z warzywami (cukinia, papryka, ¶wie¿e pomidory, cebula, czosnek, koperek) na bazie z roso³u w pomidorach 19:00 dwie grzanki z powid³ami Dzi¶: 7:00 grzanka z powid³ami i jogurt owocowy 11:40 bu³eczka pe³noziarnista z ¿urawin± 16:00 pieczona po³ówka papryki faszerowana wczorajsz± kasz± z warzywami 18:00 jab³ko 19:30 dwie kanapki grahama serkiem z krowiego i koziego mleka z powid³ami Codziennie pijê jedn± kawê z mlekiem i cukrem, poza tym: herbata zielona z pomarañcz±, miêta, woda mineralna, herbata owocowa pomarañczowo-cytrynowa, melisa z pomarañcz±. Uwielbiam pomarañcze w ka¿dej postaci ![]() Problem w tym, ¿e posi³ki przygotowujê tylko dla siebie jednej. Wczoraj otworzy³am s³oik z powid³ami, wiêc muszê je zje¶æ, zanim sple¶niej±. Mam otwarty serek, wiêc muszê go zje¶æ. Je¶li dzi¶ otworzê szynkê, to w efekcie nie zjem w ca³o¶ci ani powide³, ani serka, ani szynki:/ W ostatnim czasie jad³am za du¿o przek±sek (chipsów, ciastek, pistacji) i pi³am za du¿o s³odkich napoi. Postanowi³am, ¿e to, co zrobiê w pierwszej kolejno¶ci, to je w³a¶nie wykluczê z diety. Co s±dzicie o reszcie? Edytowane przez ekspresjah Czas edycji: 2013-10-15 o 18:21 |
|
|
|
#1299 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 92
|
Witam wszystkich
![]() Aktualnie chcia³abym utrzymaæ wagê i od¿ywiaj±c siê zdrowo. Niestety mam problem.. Studiujê zaocznie na kierunku technicznym i mam zajêcia sob+nd od rana do wieczora. Maksymalna przerwa trwa 30 minut. Oprócz ¶niadania muszê co¶ ze sob± wzi±æ. Przed odchudzaniem szli¶my zawsze do McDonald i kupowali¶my na szybko jakie¶ kanapki. Niestety teraz nie wiem co mam ze sob± zabieraæ oprócz kanapek z ciemnego pieczywa oraz jakiego¶ owocu, poniewa¿ samo to mi nie wystarcza... Mo¿e macie jakie¶ sposoby i przepisy na takie dni? |
|
|
|
#1300 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 177
|
Hej ho.
Ostatnio znów mnie tu jako¶ mniej, ale to ze wzglêdu na (w kolejno¶ci): chorobê, wyjazd za granicê, rozpoczêcie roku akademickiego i ogarnianie wszystkich obowi±zków. ![]() W tym czasie razem z moim cia³em dosz³am do wniosku, ¿e nie s³u¿± mi bardzo intensywne treningi (typu Killer albo Insanity, wszelkie HIITy)- zamiast dostawaæ kopa, nastêpnego dnia czujê siê po nich zmêczona, jako¶ dziwnie obola³a, bez energii. Totalna odwrotno¶æ tego, co rzekomo powinny dawaæ æwiczenia. Natomiast l¿ejsze æwiczenia (Shred Jillian,wszelkie treningi Mel B, pilatesy, cardio o ¶redniej intensywno¶ci, itp.) pozytywnie mnie nastrajaj±, odprê¿aj± po ca³ym dniu na uczelni. A¿ chce siê ruszyæ ty³ek i co¶ zrobiæ. ![]() Wczorajsze i dzisiejsze jad³o. R/U I pudding ry¿owy (z br±zowego ry¿u) na mleku z cukrem trzcinowym, pra¿onymi jab³kami z cynamonem i p³atkami migda³ów II 2 kromki chleba graham: 1 z serkiem czosnkowym, 2 z mas³em, polêdwic± sopock± i papryk± (uczelnia) III 2 kromki chleba graham z serkiem czosnkowym (otwar³am go i muszê zje¶æ ), ogórkiem sa³at± lodow±, salaterka sa³atki jarzynowej z jogurtem i niewielk± ilo¶ci± majonezu (uczelnia)IV du¿a inka z mlekiem, nektaryna, tost z mas³em orzechowym i czekolad± (wiem, znowu chleb, ale tak mi siê tosta zachcia³o z mas³em orzechowym... )Yoga Meltdown level 1 Jillian Michaels (35 minut) V rosó³ z kury z miêskiem z pa³ki kurczaka, gotowanymi warzywami (marchew, broku³, fasolka szparagowa) i ¿ytnim razowym makaronem BIO I tost Presleya- opieczone 2 kromki grahama z mas³em orzechowym i bananem (na po³owê doda³am po³owê czekoladki Merci), szklanka ciep³ego mleka II jogurt naturalny z p³atkami orkiszowymi, otrêbami i pestkami s³onecznika, nektarynka III w±tróbka drobiowa, podsma¿ane na patelni ziemniaki, groszek z marchewk± z mas³em 30 day Shred level 1 Jillian Michaels (25 minut) + 10 minut rozci±gania IV kromka chleba graham z mas³em zio³owym i sadzonym jajkiem, ~100g twarogu z czosnkiem i kechupem, pomidor, marchewki i papryka do pochrupania (mia³y byæ 2 jaja, ale twaro¿ek jutro by³by ju¿ niezdatny do spo¿ycia, wiêc zamieni³am jedno jajo na niego w³a¶nie )Co tam u Was, mi³e Panie? (nie mam czasu za bardzo nadrabiaæ zaleg³o¶ci, chlip chlip...)
day by day GET HAPPIER! ![]() Aparatka ![]() 20.12.2012 - góra 21.03.2013 - dó³ + wyci±gi Edytowane przez aniolbezskrzydel89 Czas edycji: 2013-10-15 o 20:19 |
|
|
|
#1301 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 59
|
P
(ze ja sie da³am wci±gnac w to ED kiedys) ¶niadanie -4 kromki chleba pszenno-¿ytni - ponad ³y¿eczka miodu takiego mega gestego nie lubie p³ynnego - ³y¿ka philadelphia milka - delma/ sa³at/ 2 plastry delikatesowej z kurczat / ogórek kiszony. pomidor/ szczypiorek - delma/sa³ata/ 2 plastry wedliny / pomidor/ cebula - jajecznica z 2 jajek z dymk± 2 ¶niadanie ( szko³a) - porcja bigosu -jab³ko ligol takie big 400 g xd Obiad (na mie¶cie) -kapu¶niak na ¿eberkach, udkach, kie³basie i co popadnie z ziemniakami - duze bitki wieprzowe (nie dobre ,ale zjad³am) z sosem i gasz± gryczana z jakim¶ t³uszczem i cebulk± Podwieczorek (nic bym tu nie jad³abo mnie brzuch bola³ ,ale mama kupi³a jab³ka again) -big jab³ko ok 400 g Kolacja -jajecznica na dymce z 2 jaj -2 kanapki z sa³at±/ wedlin± x2/ ogórkiem/ pomidorem/ cebulk± PO : Jab³ko i 2 kostki czekolady |
|
|
|
#1302 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 580
|
U.
Wszelkie opinie mile widziane, zw³aszcza odno¶nie kolacji. ^^' I jogurt naturalny z musli tropikalnym, pa³eczkami b³onnika (co¶ w stylu "Zdrowy B³onnik"), suszon± ¿urawin±, nektarynk±; kromka chleba razowego z serkiem pomidorowym, sa³at±, plastrem polêdwicy sopockiej, kie³kami broku³u; kawa zbo¿owa z kostk± cukru na mleku 0.5% w miêdzyczasie jab³ko i sok z cytrusów i trawy cytrynowej (?) - ok. 250 ml II kanapka (2 kromki chleba razowego, serek pomidorowy, pomidorek, li¶æ sa³aty, kawa³ek sera ple¶niowego) III 1/2 woreczka ry¿u preparowanego; nieca³e 2 sznycle drobiowe sma¿one w papirusie; 2 ogórki konserwowe; kubek soku (te¿ cytrusy i trawa) IV kisiel owocowy z autorskim dodatkiem rodzynek i suszonego daktyla ![]() V melisa; sa³atka z puszki tuñczyka w sosie w³asnym, szczypioru, pomidorków, ³y¿eczki pestek dyni; 2 nieco mniejsze kromki chleba razowego z twaro¿kiem z zio³ami i kie³kami broku³u |
|
|
|
#1303 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 914
|
Cytat:
sama czêsto tak jadam tylko dodaje do tego tuñczyka oleju lnianego/oliwy ze wg na brak t³uszczu ![]() a co do jad³ospisu to bardzo w³asnie rzuca mi siê w oczy brak zdrowych t³uszczy
|
|
#1304 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 79
|
Cytat:
|
|
#1305 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 148
|
Cytat:
ok, doda³am w±tróbki duszonej z jab³kami do kolacji. jak wogóle w±trobka stoi z bia³kiem? bo wiem ¿e ma sporo ¿elaza ale te¿ ¼le wp³ywa na nieporz±dany cholesterol
|
|
|
#1306 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 413
|
od dawna ¶ledzê forum i czas najwy¿szy z niego skorzystaæ
![]() Mój jad³ospis: I: owsianka na mleku z ¿urawin± i odrobin± cukru II: jogurt naturalny zmiksowany z bananem, kiwi i gruszk± III: bu³ka grahamka z twarogiem i miodem IV: ciasteczka belvita 1 op. V: obiad (niestety wypada jako ostatni gdy¿ nie ma sensu gotowaæ obiadu dwa razy - dla mnie i dla mê¿a jak wróci z pracy) zwykle niet³uste miêso z ziemniakami lub w formie tarty + warzywa zasadniczo 4 pierwsze posi³ki s± codziennie takie same, czasem zmieniaj± siê owoce w koktajlu lub dodatki do bu³ki natomiast ostatni posi³ek niemal codziennie inny domy¶lam siê opinii o ciastkach - muszê jednak mieæ jak±¶ przyjemno¶æ w ¿yciu ![]() 3 razy w tygodniu obiad jem na IV danie, pó¼niej 1h intensywnych æwiczeñ fitness a ciasteczka zjadam pó¼niej Co o tym my¶licie? |
|
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 88 472
|
Wczorajsze U
I owsianka z serkiem, jab³kiem, orzechami w³oskimi II Domowa du¿a dro¿d¿ówka z serem i migda³ami III Nalesniki z paprykarzem pomidorowym z kaszj± jaglan± talerz kalafiorowej IV omlet owsiano-orzechowy z mas³em migda³owym i malinami V 4 kanapki z domowego chleba z dyni± z serem brie, gotowanym jajkiem, pomidorem i kie³kami rzodkiewki
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1309 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 580
|
Cytat:
A ³ososia jem minimum raz w tygodniu.
|
|
|
|
|
#1310 |
|
Raczkowanie
|
có¿ - s³odycze to moja ogromna s³abo¶æ, której wcale nie chcê ograniczyæ
![]() je¶li chodzi o t³uszcze - staram siê je ograniczaæ i w takim codziennym jad³ospisie mam ok 20g t³uszczu w pierwszych 4 posi³kach a w ostatnim zale¿nie od tego jaki akurat przepis wybiorê ale na pewno jest ich tam trochê wiêc s±dzê, ¿e wcale nie jest ich ma³o. Obecnie jestem w fazie stabilizacji (od pó³ roku) i tak mniej wiêcej od tego czasu wygl±da moja dieta. O dziwo - wcale nic mi siê nie znudzi³o, zwyczajnie lubiê to wszystko i przygotowanie tych wszystkich posi³ków nie zabiera du¿o czasu co do ciastek - wprowadzi³am je jakie¶ 3tyg temu, nie s± one super zdrowe ale nie s± równie¿ bez warto¶ci a podsumowuj±c dzienny bilans kalorii, bia³ek, t³uszczów i wêgli wpasowuj± siê jako¶ w moj± dietê. (posi³ki I-IV to w sumie ok 1100kcal w tym 190g wêgli, nieca³e 20g t³uszczu i 50g bia³ka) |
|
|
|
#1311 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 671
|
R:
I: jajecznica (3 jaja, 2 kabanosy, cukinia) sma¿ona na oleju kokosowym; mandarynka. II: jogurt grecki (du¿y, pe³not³usty) z malinami i wiórkami kokosowymi. III: sa³atka: pekiñska, pomidor, papryka, cukinia, kurczak sma¿ony na ma¶le klarowanym (du¿a pojedyñcza pier¶). I jak?
|
|
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1313 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oliwy z oliwek u¿ywam niemal codziennie do przygotowania obiadu |
|
|
|
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w takim razie po co prosisz dziewczyny o rady skoro nie masz zamiaru ich stosowaæ? jesz bardzo ma³o t³uszczu, o wiele za ma³o
|
|
#1315 |
|
Raczkowanie
|
proszê o radê bo wiem, ¿e mogê liczyæ na fachow± pomoc
to znaczy, ¿e mam od razu zacz±æ je¶æ orzechy mimo, ¿e ich nie lubiê? Gdzie tu sens? zdecydowa³am siê na obciêcie t³uszczów bo by³o ich w mojej diecie zdecydowanie za du¿o natomiast za ma³o bia³ka (obecnie pracujê nad rze¼b± wiêc bia³ko jest niezbêdne) ale skoro teraz okazuje siê, ¿e t³uszczu jest za ma³o to chyba muszê zrewidowaæ swoje pogl±dy |
|
|
|
#1316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcale nie musisz je¶æ orzechów których nie lubisz, jest mnóstwo innych ¼róde³ dobrego t³uszczu. Co do samego jad³ospisu, zrozumia³am ¿e jestem na U, czyli nie chcesz ani przytyæ ani schudn±æ. Na pierwszy rzut oka wygl±da ca³kiem ok, ale je¶li chcia³aby¶ je¶æ zdrowiej to radzê.. W 1 ¶niadaniu zrezygnuj z bia³ego cukru, pos³od¼ sobie owsiankê czym¶ innym np. miodem 2 ¶niadanie - aha ju¿ widzê ¿e tu jest sporo owoców, ten posi³ek nie jest warto¶ciowy nie ma w nim ani bia³ka ani t³uszczu, wygl±da bardziej jak przek±ska, jak chcesz zje¶æ jaki¶ nabia³ z owocami (rozumiem bo ka¿dy ma swoje upodobania i przyzwyczajenia) siêgnij lepiej po serek homogenizowany lub zwyk³y twaróg, dodaj np. wiórki kokosowe (lubisz?) s± ¼ród³em dobrego t³uszczu. Ale je¶li ten posi³ek nie jest przek±sk± tylko pe³nym posi³kiem zjed¼ co¶ wiêcej, mo¿e jakie¶ kanapki z serem/wêdlin± i warzywami?placuszki? nie wiem co lubisz, piszesz, ¿e ci±gle jesz to samo, ja te¿ obracam siê praktycznie ci±gle w¶ród tych samych produktów, ale w zdrowym od¿ywianiu najwa¿niejsza jest ró¿norodno¶æ Ok, czyli ju¿ doczyta³am przyjmujê ¿e posi³ek 2 jest przek±sk± a posi³ek 3 ma byæ warto¶ciowy, masz bu³kê z twarogiem czyli super, ale tu znów na s³odko, czyli masz 4 z 5 posi³ków s³odkie, mo¿e daj jakie¶ warzywa? bo raz dziennie to trochê ma³o Posi³ek 4 to wcale nie posi³ek, ciasteczka ok, raz na jaki¶ czas ka¿dy mo¿e, sama jem czêsto co¶ s³odkiego, ale mo¿e zrób co¶ sama, upiecz ciasteczka owsiane w weekend dodasz sobie wszystkie dodatki jakie lubisz i przez ca³y tydzieñ bêdziesz mog³a siê zajadaæ zdrowymi s³odko¶ciami, czy jakie¶ babeczki/muffinki/serniczki, jest tyle przepisów w sieci na zdrowe s³odko¶ci, jak przyjrzysz siê sk³adowi tych ciastek to zobaczysz ¿e maj± sporo chemii, nie mówiê ¿e masz ich nigdy nie dotykaæ ju¿, jedz sobie ale raz na jaki¶ czas. No i posi³ek 5 jest super. ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- No i zapomnia³am dopisaæ, ciastka po æwiczeniach to nie jest dobre rozwi±zanie, po treningu trzeba zje¶æ co¶ konkretnego.
04.03.2011 25.06.2014 , 21.12.2014 ![]() 15.08.2015 ![]() 13.03.2016 https://mkuchara.blogspot.com/ Edytowane przez teczowa dlolinka 21 Czas edycji: 2013-10-16 o 14:43 |
|
|
|
|
#1317 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() szczerze mówi±c ca³y czas uwa¿a³am, ¿e jogurt z owocami to bardzo dobry sk³adnik na ma³y posi³ek ja mog³abym wszystko je¶æ na s³odko, powstrzymuje mniej przed tym tylko mój T¯, który obiadu na s³odko sobie nie wyobra¿a ![]() ciasteczka - oczywi¶cie sama równie¿ piekê ró¿ne i ró¿niste, te belvita poda³am ¿eby by³o ³atwiej okre¶liæ dok³adny sk³ad natomiast o ciastkach po æwiczeniach s³ysza³am co¶ zupe³nie odwrotnego - trenerka zapewnia³a mnie, ¿e po intensywnym wysi³ku fizycznym cukry proste s± najlepsze na regeneracjê ![]() bardzo dziêkujê za pomoc - wezmê to pod uwagê i postaram siê zmieniæ chocia¿ po czê¶ci jad³ospis |
|
|
|
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mo¿e Ty nie do koñca zrozumia³a¶, sytuacja wygl±da tak, ¿e OD RAZU po æwiczeniach jemy cukry proste np. banan (NIE! ciastko) a po oko³o max godzinie pe³ny warto¶ciowy posi³ek bia³ko+ wêgle, gdy nie bêdziesz jad³a po æwiczeniach Twój wysi³ek pójdzie na marne.
|
|
#1319 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czyli o 22giej mam je¶æ pe³ny posi³ek? Czy to aby nie jest za pó¼no? |
|
|
|
|
#1320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wa¿ne która jest godzina, po æwiczeniach trzeba zje¶æ.
![]() |
Nowe w±tki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

? Du¿o chcesz zrzuciæ?
;
)

105 --> 102,4
--> 75 kg 

Natomiast l¿ejsze æwiczenia (Shred Jillian,wszelkie treningi Mel B, pilatesy, cardio o ¶redniej intensywno¶ci, itp.) pozytywnie mnie nastrajaj±, odprê¿aj± po ca³ym dniu na uczelni. A¿ chce siê ruszyæ ty³ek i co¶ zrobiæ.