|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
|
7 | 15,91% |
| Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
|
1 | 2,27% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
|
3 | 6,82% |
| Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
|
1 | 2,27% |
| Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
|
0 | 0% |
| Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
|
1 | 2,27% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
|
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają
|
|
13 | 29,55% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
|
8 | 18,18% |
| Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
|
1 | 2,27% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
4 | 9,09% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
0 | 0% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
1 | 2,27% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
|
|
#1802 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
|
|
|
|
#1803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
go tego używa panelu muzycznego z maty może jakieś organki, pianinko?
|
|
|
|
|
#1804 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najlepiej jakas zabawke zeby sie ucieszyl, a nie mozecie podpytac jego rodzicow?
|
|
#1805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekarka nam tak zaleciła ze względu na okienko immunologiczne. Zaczynamy od marchewki
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
mnie rozczula jak przysypia przy cycu, wypadnie mu i z zamkniętymi oczami w panice go szuka
ale mi będzie brakowało kp kiedyś chyba od razu będę musiała zmajstrować kolejnego ssaka jak Bart już nie będzie chciał cyca |
|
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na brzuszku nie dźwiga jeszcze rączek tak wysoko żeby przyciskać i wydaje mi się, że to też jest dla dziecka które już wyżej się dźwiga - chyba że moja po prostu jeszcze nie dźwiga się tak wysoko, a Wasze dzieci już tak
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1808 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja możliwe (ale jeszcze nie wiem na 100%:P:P), że zacznę w niedzielę, też od marchewy ![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#1809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle jak sobie pomyślę, że była taka malutka i ją obracałam na boczek i przytulałam do siebie, a teraz sama się pcha, wyciąga w moją stronę rączki nóżki i głowkę przesuwa - no nie mogę uwierzyć, że już taka samodzielna za chwilę sama w nocy będzie się przyczołgiwać i cycka wyciągać
|
|
#1810 |
|
Rozeznanie
|
Matko...61 strona
kiedy ja to nadrobie
|
|
|
|
#1811 |
|
Zakorzenienie
|
Mi teraz coś dziecko się wybudza...pewnie na jedzonko.
Uciekam do jutra
|
#1812 | |||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no właśnie Antoś tak na brzuszku nie wyciąga za bardzo rączek po zabawki :/ Veronic masz w sumie racje z tym stojakiem, jak by mu główka opadła to by nieźle przydzwonił ![]() chce mu dać jakąś interaktywną zabawkę, która zachęci go do wyciągania rączek ... może właśnie pianinko http://allegro.pl/pierwsze-pianinko-...617404904.html
|
|
#1813 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet certyfikaty bezpieczeństwa nic nie dadza, wystarczy jeden nieszczęśliwy wypadek i dziecko nawet w bezpiecznych warunkach może się uszkodzić (szymek skrecil noge w basenie z pilkami w figloparku )aaa i skad wiesz, ze ten ktoś kto napisał o zebach nie sciemnial? rownie dobrze dziecko może wysiadać z samochodu i przylozyc glowa o chodnik (jak mój bratanek). ubic//wybic zeba można na huśtawce, w kuchni, wszedzie. nie wiem z czego wykonana jest ta tacka, ale pewnie jak w większości z takiego samego plastiku i nie wydaje mi się, żeby roznila się od innych tacek az tak, by na niej zeby wybijać
|
|
|
|
|
#1815 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zaraz dzienna zmiana idzie spać
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-10-16 o 22:55 |
||
|
|
|
#1816 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pocytowalam i d..pa a nadrobilam wszystoo.. Justki ty masz problem z ulokowaniem dziecka a foteliku? to ja to samo jak my na szerokosc jest za maly a co to bedzie w kombinezonie ![]() Tez bym chciala zeby jak najdluzej w nimjezdzil Teraz mniej czasu bo D. Duzo zadaja wiec zarobiona jestem Kolorowych Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1818 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja też uciekam, bo już późno się zrobiło
![]() dobranoc ![]() -- karolina- oo to pianinko fajne jest moze tez się skuszę i kupię np na gwiazdkę hmmzamówiłam w zeszłym roku dla dla chrześniaczki tżta matę edukacyjną z cyferkami i literkami tej firmy i dziewczynki( 2 i 3 latka) są nią wprost zachwycone ![]() karota- 14,99zł ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/wesole-zwierzaki-i...627496960.html jest jeszcze miś i słonik (słoń też ekstra) i Bartek na niej nauczył się pełzać w łóżeczku i chętniej wyciąga rączki po zabawki leżąc na brzuszku ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
poczawszy od 3 tyg. zycia:
4100, 4500, 4570, 4900, 5100, 5230, 5450, 5600, 5730, 5780, 5960, 5900, 6180, X, 6200, 6680, 6700, 6700, 7000 - dzisiaj 21 tydzień ![]() mam dziecko zagadke... ![]() ok doczytałam, ze chodzi o wzrost, nie wage
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-10-16 o 23:03 |
|
|
|
#1821 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Nadrobilam wszystko, poczawszy od chinszczyzny a skonczywszy na kaszkach, ale jak pomysle, ze mam cytowac na tablecie to ogarnia mnie niemoc. Chinszczyzna- nie oszukujmy sie, nie da sie jej uniknac. Pewnie, ze zawsze warto szukac lepszych rzeczy, ale trzeba tez miec zdrowy rozsadek, bo nie wszystko pochodzace z Chin jest gorsze od naszego... Gluten i kaszki- my na razie same warzywa i owoce, pozniej miesko, gluten i kaszki po 7mz. Nelcia spala dzis od 21 do 10 rano, z chyba 3 (nie pamietam ) przerwami na jedzenie, pozniejm1,5 h przerwa na spacerku i z pol h przed 18, teraz juz smacznie spi, i mimo, ze jest "grzeczna" w dzien to ja dzis wysiadam.. Jutro chyba musimy obnizyc lozeczko ![]() Bo babel zaczal laoac sie obreczy i dzwigac, skubanica mala... 3mam w dalszym ciagu kciuki za cynamoniontka, bo to co im sie przydazylo to normalnie brak slow ![]() A jednoczesnie ciesze sie, ze nasza Clo i Flo trafili na takich szpital i lekarzy Nelcia pozdrawia mlodzienca ![]()
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
efekt końcowy: wybita jedynka i implant na caaaale zycie. kolega za bardzo wierzgal kopytkami hehe.
|
|
|
|
|
#1823 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Super dzięki ![]() Jutro coś zakupię, bo dziś już spadam spać, moje chłopy już dawno śpią ![]() Dobranoc
|
|
#1824 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma wątpliwości i niedomowien jak u nas. polacy sobie wszystko komplikują i później każdy i tak robi jak chce. jedna wielka samowolka hehe.---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/holle-ekologiczny-...567750918.html (niekoniecznie holle, choć my sobie wlasnie taki kupilysmy) ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
![]() u nas dzisiaj była pieczarkowa, bo już od dawna za mna chodzila i bogracz a'la strogonow - bo wrzuciłam i pieczarki i paprykę i ziemniaki i lane kluski |
|||
|
|
|
#1825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nela jeszcze nigdy nie miała odparzonej pupy, nawet teraz przy czestych kupach. i nie używamy do pupy nic po kapieli od stop do glow jest smarowana mleczkiem z hippa i to wystarcza.
|
|
|
|
|
#1827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My w sumie smarujemy tylko pupę Linomagiem, a po kąpieli niczym, bo kąpiel jest z olejkiem, ale może trza zacząć, choć w sumie nic mu się nie dzieje
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1828 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a sinlac? Cytat:
![]() Cytat:
nie planszówkę, tylko takie plastikowe 3d, zręcznosciowe ![]() Cytat:
ja też Cytat:
uwielbiam to ![]() Cytat:
ja robię muss z gruszek w słoiki dla Małego pyszne ![]() ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
|
|
#1829 | ||
|
Zakorzenienie
|
mam pytanie:
od kiedy liczycie te noc dziecka? ile godzin ma przespać. kiedy ostatnie "dzienne" karmienie? to zaraz po kapieli? jeśli kapie mala o 19, zasypia w momencie, najpóźniej o 20 to od tej pory liczycie, ze ma przespać do rana (do tej 4-5?) czy może jest jakies ekstra bonusowe karmienie kolo polnocy? ![]() pytam, bo mam problem z określeniem nocy i poranka tak sobie wymyslilam. po kapieli jest nowy dzień i od niego zapisuje sobie kiedy był cyc, kupa, zmiana pieluchy itd. ![]() Barwineczek - jeśli maly przespi cala noc, to ile karmien wyjdzie Wam w ciągu dnia? nadal ok. 6, tak co 3 godz.? Nela "zaprogramowala" się na jedzenie co 3-4 godziny. czasem 5. niezależnie czy noc czy dzien. czytam o tym odpoczywaniu brzuszka i zastanawiam się czy w naszym przypadku jest ok. ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
bo szczepilysmy dzieci razem. delikatnie odciagac, na tyle ile się da. jeśli się nie da to olac temat, bo czas na pelne odciąganie jest do 3 roku zycia. i nic na sile, bo niektóre mamuśki robia dzieciom krzywdę ![]() ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
podoba mi się...wilk i kapturek wygina się do tylu, za wszelka cene chce podziwiać kaczuche. już nawet myśleliśmy żeby ja zdrapać, ale jak można dziecku odebrać takiego fajnego przyjaciela? ona dla niej wszystko zrobi hehe. w leżaczku tez powoli odkrywa stwory morskie które sa na "tapicerce". ciekawe czy w foteliku do karmienia tez bylaby wiecznie odwrocona tylem
|
||
|
|
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli u nas ostatnie dzienne karmienie jest po kąpieli
a pierwsze poranne o 4/5/6 ![]() Bartek mi się wykręca strasznie przy zmianie pieluszki, koniecznie musi widzieć soją tapetę ![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

go tego używa panelu muzycznego z maty
może jakieś organki, pianinko?
chyba od razu będę musiała zmajstrować kolejnego ssaka jak Bart już nie będzie chciał cyca
kiedy ja to nadrobie

) trochę nam to zeszło
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Zuzia to zdolniacha a Ty narzekasz
Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną