![]() |
#4111 |
Rozeznanie
|
Dot.: Sabrina Pilewicz - Torbka ROMA
Ja lubię bardzo fakturę 3D, szczególnie na Modenach, dodaje tego czegoś. A samą Modenę uważam za bardzo uniwersalną torebkę. Jak dla mnie wygląda świetnie i do dżinsów i do eleganckiej sukienki. Swoje Modeny noszę do wszystkiego
|
![]() ![]() |
![]() |
#4112 |
Zakorzenienie
|
A u mnie coś niepokojącego dzieje się z romą..skóra 'pofalowała'.. tak jakby zaczęła odstawać od torebki:/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Twoim zdaniem szara modena najladniej wyglada w tej skórze? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4114 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4115 |
Zakorzenienie
|
Wg mnie to chyba najbardziej uniwersalny model, dodatkowo różne paski zmieniają charakter torebki. Absolutna klasyka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie uzbierane, mało tego, coraz bardziej oddałam sie od niego ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/sabrina-pilewicz-r...628751816.html Dziwne, z moją Firenze nic się takiego nie dzieje, ale to może dlatego, że ona ma bardziej owalny kształt ścianek.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4118 |
Rozeznanie
|
U mnie jest to samo, ale w delikatnym stopniu i tylko na Romach. Tak jakby skóra się "rozszerzyła" od użytkowania. Nie wiem, czy nie jest to kwestia szycia i tego, że Roma jest usztywniona, wobec tego skóra nie ma jak pracować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4119 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przynajmniej mi by przeszkadzało. ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4120 |
Zadomowienie
|
te zuwazam z emodena to klasyk i torebka idealna- ja swoja pokochalam <3
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com |
![]() ![]() |
![]() |
#4121 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy występują torebki SP ze złotym łańcuchem? Na Allegro jest asti ze złotym
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4122 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4124 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko modena i asti jest warta uwagi jak dla mnie ![]() ![]() Ale nie ma szarej modeny dostępnej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() Aczkolwiek przyda mi sie jedna ze srebrnymi okuciami ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4126 |
Zakorzenienie
|
Ale wy zmieniacie często te torebki
![]() ![]() Szara skóra na być jakoś za miesiąc razem z moją aqua. Mam nadzieję że w końcu będę miała wymarzone Portofino ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4127 |
Zakorzenienie
|
Co gdzie jak? Faktycznie oddajesz ciagle te dzieci do adopcji
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4128 |
Zakorzenienie
|
Ja pomyślę o aqua wraz z wiosną (jeśli będzie, rzecz jasna), póki co mam schluss na torebki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4129 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiem własnie, że szarej nie ma (ani klasycznej ani 3d) dlatego skusiłam się na czarną... Puściłaś w świat swoje Positano? z ciekawości zapytam co Ci w nim nie odpowiadało?
![]() |
#4130 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oczywiście zdjęcia na blogu są robione z wyprzedzeniem, więc parę razy się jeszcze pokaże ![]() Teraz wszystkie moje dzieci są kochane ![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() Sprzedałam, bo bałam się,że coś będzie się z nim dziać ![]() Poza tym nie było między nami 100% miłości ![]() ![]()
![]() |
#4131 |
Rozeznanie
|
Ja się nie potrafię z żadną rozstać. Nawet jak bardzo rzadko noszę, to stwierdzam, że może jeszcze się przyda. Tak było z Romami, leżały w szafie, a ostatnio ciągle je noszę (muszę nosić ze sobą laptopa i jedynie do nich mieści mi się bez problemu, dzisiaj idę odebrać z poczty Jet Seta na Macbooka od Marioli, więc będę miała dodatkowe dziecko).
|
![]() ![]() |
![]() |
#4132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4133 |
Rozeznanie
|
Fragmentami już gdzieś była, ale w skrócie:
Najpierw SP 1 x Capri (pomarańczowa) 3 x Positano (fuksja, panna cotta i cappuccino) 1 x Verona (czarna krokodyl normalny) 2 x Roma (biała czekolada i fiolet) 4 x Modena (wanilia, caffe latte, aqua i czarny struś) MK: 2 x Selma (granat i karmel) 1 x Jest Set Multifunction (czarny od Marioli, czeka na poczcie) Furla: 1 x Piper (duża, brązowo-szara) 1 x jucca (jasnoszara) 1 x Penelope (duża, czarno-biała) Dodatkowo: 2 x torebki od Mai Łagody (2 duże czarne) 1 x Venezia (moja pierwsza porządna skórzana torebka, na studiach na nią stypendium odkładałam i do tej pory, już bardziej z sentymentu ją trzymam) 1 x Prima Moda (duża czarna) 1x Aryton (brązowy kuferek, od ponad roku nienoszona, nie wiem po co ją trzymam) i jeszcze co najmniej kilka mniejszych, trzymanych na zasadzie, że może się przydadzą. Ale pozbyłam się w tym roku już kilku (2 z Solara sprzedałam na allegro, kilka (chyba z 6) z innych sieciówek też sprzedałam). W wakacje mąż zaczął się zastanawiać ile tego mam i pytać, ile kosztują. Musiałam szybko zakończyć temat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lepiej niech się mąż nie zastanawia nad cenami ![]() ![]()
![]() |
#4135 |
Rozeznanie
|
Masz rację, nowych nie zauważa. A teraz męczę SP, bo chciałabym kolejną dużą, do której zmieści mi się laptop. I zastanawiam się nad Romą tiramisu, ewentualnie Capri w tym kolorze (do Romy więcej się mieści, ale Capri wygodniejsze) albo nad czymś z nowości. Tylko coś się nie możemy dogadać w tej kwestii. Wolałabym coś, czego nie mam jeszcze w kolekcji, dlatego uparcie drążę temat nowości.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4136 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() przyznam bez bicia, że wczoraj po rozpakowaniu przesyłki z Modeną, też nie poczułam 100% miłości.... Ale dziś miałam chwilę, żeby na spokojnie pomierzyć ją przed lustrem i jest ![]() Cytat:
![]() niezła kolekcja ![]() ![]() Umiałabyś wskazać swoją ulubioną torebkę? ![]()
![]() |
#4137 |
Rozeznanie
|
Ulubioną jest mi ciężko wskazać, za to chyba najczęściej noszę Modenę Caffe Latte. Jak było cieplej, często nosiłam też Positano Panna Cotta. Pomimo tylu torebek, to żadna nie jest idealna i nie zadowala mnie w 100%. Najbardziej zadowolona jestem z Modeny, ale do pracy się nie sprawdza, gdyż zazwyczaj muszę mieć ze sobą papiery i zeszyty w formacie A4. I w zasadzie z tego wynika mój brak pełnego zadowolenia. Jeżeli torebka mieści A4, to jest duża i niewygodna. A Positano i Selmy mieszczą A4 na styk. Niektóre z nich miałam tylko raz, czy dwa (np. Positano w fuksji), ale cieszą oko w szafie. Nadal szukam idealnej torebki i mam kilka marzeń (np. jeden z modeli Prady). Marzy mi się pojemna (laptop, papiery, szpilki, parasolka, itp.), lekka, trzymająca kształt i niewyglądająca jak torba podróżna. Ale chyba za dużo wymagam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4138 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No no masz tego multum! ![]() Ja w sumie też przestałam kupować torebki z sieciówek choć ostatnio wpadła mi jedna z medicine ![]() Najbardziej lubię modene i małego korsa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4139 |
Zakorzenienie
|
Myszakotka, kolekcja iście imponująca. Doskonale Cię rozumiem w kwestii dużych toreb. W sumie mamy podobną pracę i potrzeby w tym względzie. Firenze jest super pojemna, ostatnio spakowałam się do niej na weekend w Warszawie, ale no właśnie... ciężka.
Daj znać, jak odkryjesz ideał. |
![]() ![]() |
![]() |
#4140 |
Rozeznanie
|
Gdyby Firenze była lżejsza, to już bym miała ją w swojej kolekcji. Chociaż do Romy też potrafię się spakować (kiedyś z zawartością ważyła 10,5kg i było to same rzeczy potrzebne mi tego dnia w pracy, no może oprócz drugiego laptopa, ale to tylko 2kg
![]() Filozofka888, też staram się nie kupować w sieciówkach, chociaż czasem niektóre modele są śliczne. Jeszcze pojedyncze egzemplarze mi zostały, a wczoraj wyrzuciłam jedną z Mango - ekoskóra popękała i odpadła. Tłumaczę sobie, że taka porządna torebka będzie mi służyła przez lata i będzie w dobrym stanie, a w sieciówkach są zazwyczaj z ekoskóry. Mały Kors mnie kusił, ale stwierdziłam, że chyba portfel mi się do niego nie zmieści ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.