|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cytat:
![]() ja tam tez niewiele nosze -tylko tyle ile trzeba (czyt. pare godzin ![]() Cytat:
uzupelnij tylko wode jak tyle wymiotowalas . hmmmm brzmi jak jelitowka .... teraz panuje juz od jakiegos czasu .... a jestes pewna ze jedzenie jakies ci nie zaszkodzilo ? jedliscie to samo z tztem? hhhhmmm,oby Krzys sie nie zarazil -kciuki wielkie ! karm malego jak najczesciej ....i odpoczywaj ![]()
![]() |
#3332 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
owoce wszystkie blendujesz? Cytat:
![]() zdjćie na fb cudne- kurcze wzruszyłam się patrzac na nie i taka łagodność z Ciebie płynie ![]() Cytat:
ale moze sobie cos na pw przesyłąłyście ![]() Cytat:
pisalam o tym oststnio- jeść,jeść....
![]() |
#3333 |
Zakorzenienie
|
nie wiem jak Tasia ..... , ale czasem czlowiek tak sie zle czuje ze traci apetyt a do tego kolejne zjedzenie poteguje mdlosci ....
Roszek dzis w ogole kupy nie zrobil ..... wczoraj wieczorem zjadl pol sloiczka groszku + calonocne mleko ,dzisiaj pol sloiczka groszku +calodniowe mleko ....a tu zero kupy(gdzie on to miesci ![]() ![]() ![]() ![]()
#3334 | |||
Kniaginia
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Grypa żołądkowa? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem bo ja umierałam, ale jakbym wiedział,ze przejdzie to bym na siłę próbowała
![]() |
#3336 | |
Zakorzenienie
|
nie umieraj
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3337 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Z Marcelkiem bardzo dziekujemy za mile slowa i pamięć ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- hehe ![]() ![]()
![]() |
#3338 |
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() Słoiczki dla Kacpra siedza w garze-pasteryzują się, jeszcze tylko pomyc podlogi, pozmywac gary, Mam talent i spać;p TYlko jeszcze troszkę Was poczytam wstecz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3339 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3340 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie mam załamkę z tego powodu, ale pewnie sama jestem sobie winna bo jednak dużo jem. Brakuje mi bardzo sportu takiego, jak kiedyś - żeby się styrać, spocić tak , żeby pot spływał ze mnie strumieniami ![]() I ja się dołączam do życzeń dla Marcelka! ![]() ![]() ![]() No dobra, przyznam się , że też przez was wąchałam puzzle ![]() Oczywiście ja to patologis, więc do głowy mi nie przyszło je myć i od razu po zakupie dałam Hani bawić się na nich. Kurka mam problem z tą kaszką, OK, dałam dzisiaj na dobranoc przed snem, zrobiłam normalnie mleko mm, wsypałam kaszkę, wymieszałam, zgęstniało... ale jak Hani dawałam to już zimna była i Hania niechętnie to jadła. Jakoś w ogóle mam opory, żeby jej tą kaszkę dawać, przecież mojego mleka ma dość ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3341 |
Zakorzenienie
|
BYou- for ju: http://wchwililuzu.blogspot.com/2013...chow-vol7.html
![]() |
#3342 |
Zakorzenienie
|
![]() LunaO ale ten wasz synek cudowny ![]() Dragusia ![]() ![]() BYou oczywiście najlepsze życzenia do Roszpunki ![]() ![]() Pani nie powiem Ci kochana co to za kolor bo ja sama nie wiem jak idę do fryzjerki to już nie muszę jej mówić co chcę bo zawsze mówi to co ja jej mówiłam "tak tak wiem S. ładne naturalne żadne żółte i tym podobne" ![]() ![]() Agateczka nie przejmuj się każdy maluch idzie swoim tempem i nie ma co panikować, ja sama mam schizy ale co zrobimy najwyżej do od lekarza do lekarza jeśli faktycznie wg nas jest coś nie tak ale rozwój ruchowy to szerokie szczebelki tak więc jedno dziecko będzie dopiero na boczek się przekładać inne leżeć pamiętajmy że my tutaj na forum mamy między najmłodszymi a najstarszymi dzieciaczkami ponad dwa miesiące różnicy plus niektóre dzieci wcześniej zaczynają tak jak Karolek Małpki i wtedy różnica nawet do 4 mc więc luz kochana ![]() A teraz pytanie czy Wasze dzieciaczki już samodzielnie siedzą? Tak z ciekawości pytam bo mi każdy powtarza że zawsze mówiono i tak było ![]() ![]() Moderna aleś ty piękne zdjęcie dodała ![]() ![]() Wiecie co to ja się wyżalę ... nie wiem czy pamiętacie jak kiedyś pytałam o neurologa no i poszłam na wizytę do takiego co przyjmuje w klinicie neurologi dzieci i młodzieży (czyli na co dzień ma styczność z rożnymi przypadkami) . I powiedział, że z małą wszystko w porządku i że on nie widzi potrzeby abyśmy jeszcze kiedykolwiek mieli przyjemność się spotykać. No ale ja dalej swoje że moje dziecko ciagnie główkę w prawą stronę i wizyta była na koniec sierpnia tydzień temu byłam u pediatry bo mała miała katar i mu zwróciłam uwagę i on mi że widać że mała ma lekką asymetrię twarzy no ok żeby kłaść na brzuszku i pyta się kiedy mamy z nią do kontroli jechać no to mówię to co wyżej pisałam że nie ma takiej potrzeby to pediatra powiedział że w listopadzie da nam skierowanie żeby skontrolować jeśli nie minie małej, Wczoraj byłam na wizycie znowu w związku z tym przeziębieniem i już byłyśmy u naszego pediatry i pokazałam mu zdjęcia bo sam zwrócił mi uwagę to znowu opowaiadam to samo pokazuję najświeższe zdjęcia z telefonu filmik i to to samo że jeśli nie minie do połowy listopada to do neurologa., bo jeszcze ona może tak robić z główką przez przyzwyczajenie faktycznie ona tak dziwnie leżała i prawym policzkiem wtulała się we mnie w łożysko przez 15 tygodni ciąży i może po +/- 6 mc minie ale już się denerwuję i wkurza mnie bo leży całymi dniami na brzuszku zaczyna się kulać ale coraz bardziej tą główkę w prawo trzyma a na to zwracam uwagę od 8 tygodnia jej życia ![]() Już mówiłam sobie ok pasuje bo przeginam wszyscy już mają dosyć mojego gadania że krzywa że główka w bok itp. że przewrażliwiona ale jeśli obce osoby nie wiedząc o problemie zwracają mi uwagę to chyba coś na rzeczy jest ehh nawet dziś na basenie wszystkie dzieci ładnie główki prosto a moja ciałko prosto a główka do prawej strony ciągnie wstawię wam fotkę do klubu. no to ulżyłam sobie |
![]() ![]() |
![]() |
#3343 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3344 |
Zakorzenienie
|
My czekamy na walkę nie wiem kogo właściwie to tylko dla tego bo ... http://www.youtube.com/watch?v=FedMYclbVzc dla ludzi o mocnych nerwach nie byłam w stanie obejrzeć do końca bo mnie mózg rozbolał
![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- mój tż mnie chce chyba wykończyć psychicznie cd. http://www.youtube.com/watch?v=Ep0bw...embedded#t=182 ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Dla Marcelka również wszystkiego najlepszego z okazji pól roczku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3345 |
Wtajemniczenie
|
Hejo!
Wpadam na chwilkę, później Was nadrobię. Na razie wrzucam fotki do klubu dla zainteresowanych z naszej sesji ![]() P.S. Dawno nie byłam w Fotoklubie, szok tyle nowych zdjęć jest, małe gwiazdki wystrojone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3346 |
Zakorzenienie
|
bzinka
![]() ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:52 ---------- Moje dziecko poszło spać przed 21 a od prawie godziny lamentuje ![]() ---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ---------- Anieli pomieszały się pory dnia obecnie buszuje sobie w najlepsze w naszym łóżku między nami i nawet myśli iść spać ![]() Demeter Marcelek śliczny i mama śliczna ![]()
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka ![]() Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2013-10-20 o 00:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#3347 | |
Zakorzenienie
|
wow!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mnie się wydaje, że to dlatego, że wcześniej sadzano dziecko i "siedziało". na tych zdjęciach siedzących półroczniaków to najczęściej jakieś poduchy lub inne podparcia. nawet moja rehabilitacyjnie świadoma matka ostatnio powiedziła, że uległa temu (na pól roku siedzenie), bo nie mogła wytrzymać porównań i brat ma "siedzące" zdjęcie. jedno na szczęście. w rogu kanapy. co do główki na prawo. nam neurolog zawsze powtarza okrutne: "aktualnie wszystko dobrze"... z drugiej strony kiedyś Wam wstawiałam fotę poskręcanego podczas snu T. i same zwróciłyście uwagę na asymetrię. teraz w ruchu po tym nie ma śladu (co potwierdziło już 3 lekarzy). odwraca się w tą stronę, w którą mu pasuje, w ogóle nie preferuje prawo-lewo. a śpi w 98% na lewym boku z głową odgiętą do tyłu... może, po prostu, tak lubi? (też lubię na brzuchu i w tej pozycji najlepiej mi się śpi)... wiesz, jam ciemna (nomen omen), ale uwielbiam takie odcień blondu. rzadko się zdarza, właśnie taki bez jajecznicowych naleciałości ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ---------- Oliwka, zlookałam Anielkę i faktycznie ta główka ma tendencję. z drugiej strony - takie zdjęcia wybrałaś. Nie martw się - gdyby coś było nie halo, na bank neuro skierowałby Cię na reh., jeśli się martwisz - sama się postaraj o skierowanie. Teraz Anielka jest w tym ważnym momencie - będzie coraz bardziej mobilna. Być może to ją szybciutko wyprostuje ![]()
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-10-20 o 06:01 Powód: ort.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3348 |
Zakorzenienie
|
Część
Klementyna Kacper ma już 5 zębów ?!!! Wow ! Oliwka ja też oglądałam tą walkę ale sama i to z własnej woli :p Co do Anielki to mam nadzieję że jednak wszystko ok,choć się nie znam na tym..no i wydaje....mi się że lekarz też by zwrócił uwagę....no ale w sumie oni też potrafią się mylić -może tak jak Pani radzi -idź prywatnie .... Co do siedzenia to tak jak jak dziewczyny piszą ...dziecko w wieku 6 mies.może siedzieć ale nie musi....... u nas Kuba siedział jak miał 4 mies(sama w to niewierze teraz-ale mam foty)a Nina jak miała 8.Roszek też jeszcze nie siedzi i jak na razie nawet nie wygląda na to aby było blisko .... Bosh 8 godzina! Niedziela .....a ja nie śpię ![]() ![]() ![]() Wszystko przez tzta -normalnie jestem tak na niego zła że też same czachy by leciały ![]() ![]() ![]() ![]()
J . N . R ![]() Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2013-10-20 o 07:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3349 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() My nadal bez nich ![]() nestelle wdech wydech na pocieszenie ja poszlam spac po 3 o 6 pobudka i od 8:30 na nogach ![]() ![]() pani mala przekreca glowka na jedna i druga strone tylko jak zlezy to tak krzywo i jak sie nosi to tez tak na bok ta glowke trzyma. dlatego tez prosilam Marie o zdjece jak nosi Rozyczke co by podpatrzec troszku. Prywatnie jestesmy zapisane uwaga uwaga na 28 listopada ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3350 | |
Kniaginia
|
Witam
![]() Śniło mi się, że któraś się mnie czepiała, że ja cały czas od "witam ![]() ![]() ![]() Nie. I nawet nam się do tego nie spieszy, bo w naszej sytuacji korzystniej by było, żeby Róża zniwelowała całkiem asymetrię i dopiero zaczęła siadać, bo inaczej przy próbach siadu może znów ciągnąć w jedną stronę i utrwalać asymetrię. Cytat:
Możesz tak samo nosić, nie zaszkodzi, tylko skoro Twoja ciągnie w prawą stronę, to musisz ją chwycić za lewą nogę i żeby lewe ucho dociągała do lewego barku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3351 |
Zakorzenienie
|
Maria dziękuję Ci
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3352 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kurde ,że na to nie wpadłam Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
hm... dziwny ten neurolog, no nie wiem, ja bym poszła do innego teraz ![]()
![]() |
#3353 |
Kniaginia
|
Oliwka, tylko my na asymetrię to jeszcze inne ćwiczenia wykonujemy, więc nie wiem, czy czekać aż do 28 listopada...
Wprawdzie u nas dochodziły problemy z napięciem mięśniowym, ale tak naprawdę to teściowa mnie popchnęła, by nie czekać na nfz-towską rehabilitację, tylko pójść prywatnie do fizjoterapeuty. Ale wcześniej konsultowaliśmy z neurologiem. Oprócz tej główki w prawo nic innego nie zauważyłaś? Jeśli nie, to może czekaj na tę umówioną wizytę, a w międzyczasie noś oraz podawaj zabawki od drugiej strony. ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Daliśmy Róży wczoraj na wieczór ponad pół słoiczka śliwek i na razie cisza z kupami... |
![]() ![]() |
![]() |
#3354 |
Wtajemniczenie
|
Witam się
![]() Odżyłam ![]() ![]() Nawet kolację jakąś wczoraj zjadłam ![]() Krzyś OK na szczęście, to najważniejsze ![]() Zaraz idziemy na spacer, wczoraj nie byliśmy... Nadrobię Was po powrocie ![]()
#3355 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Bzinka pozwolisz, ze dołączę do akcji Budujemy wieżę? ![]() Na razie 31cm , ale uprzedzam, ze rosnąć bedziemy szybko ![]()
#3356 |
Zakorzenienie
|
Moderna wow jaki stosik książek ja właśnie szukam i zastanawiam się jakie zamówić. Póki co zakupiłam zabawki.
Maria no widzisz a u mnie wszyscy że przesadzam, że dziecku wyszukuję choroby i że dziecku minie ok fajnie by tak było no ale jest coś takiego jak intuicja matki chyba co nie? Anielka układa się przeważnie jak na zdjęciach nie raz zdarzy jej się położyć główkę prosto ale to sporadycznie a w lewo to chyba nigdy. Jak idę z nią na przewijak na zmianę pieluszki to 99% tego jak ją kładę to główka tak jak na zdjęciu. I jak się ją bierze na ręce to główka też jej ucieka trzyma tak jakby to było normalne rzadko kiedy koryguje do prostego trzymania. jak się bawi to obraca główkę w jedną i drugą stronę ale nie kładzie ja tak jak na zdjęciu tylko że w lewo. mam nadzieję że rozumiesz o czym piszę.
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka ![]() Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2013-10-20 o 12:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#3357 |
Zakorzenienie
|
Heja. DUpaze mnie, a nie perfekcyjna Pani domu...podniecałam się wczoraj, ze zupy narobiłam Kacprowi i pasteryzuje i co? Miało wypuklić wieczka, a mi cupełnie pozrzucało;p Mam andzieję, ze chopciaż 2-3 dni mimo wszystko moge potrzymac w lodówce?
Dzieki za gratulacje zebów, właściwie to mamy 3 zeby na dole i 2 kreski na górze, ale moje sutki odczuwają to boleśnie;/ Ide ogarnąc, bo dzIs koleżanki z dziecięcych lat (z bloku) wpadają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale wieczka to maja byc wklesle (wedlug mnie) - jak ja robie dziemy, to zakrecam sloik i stawiam do gory dnem na ok . pol godziny i wieczka super sie domykaja ![]() ![]()
![]() |
#3359 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- nie, nie wszystkie, a co patologia ?:P ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
![]() My dzisiaj na wycieczce bylismy u tesciow, mamy urzadzenie do przyrzadzania soczkow ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3360 |
Zakorzenienie
|
Zupa jarzynowa dla KAcpra- na najbliższy tydzień;p Robiłam w gerberowskich słoiczkach i moze te wieczka nie nadają się do pasteryzacji....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.