|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Moderna, ja jeszcze jakiś czas temu schizowalam, ze to i tamto pralam, przecieralam i czyscilam kilka razy dziennie, ale akurat maty nie mylam, dopiero po 2 tygodniach uzytkowania intensywnego mam zamiar. Nie uchronię synka przed roznosciami tego swiata. Na moich puzzlach bylo napisane, ze bespieczne dla dzieci, przeznaczone dla dzieci. Mam takie z cyferkami.
Płynem do smoczkow bym tez umyla, ale nie uzywam poki co.
|
#3302 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() i za siad ! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() od poczatku mozna surowe . Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja umylam w plynie do kapieli . Cytat:
|
|
#3303 | |
|
Zakorzenienie
|
nie no co ty - !!!!
ogolnie dla 4 Ubran się nie Kupuje Cytat:
.... ![]() małpka - Karol i Nocnik !!! boshe Kosmita jak nic oliwka - 16 !!! okien - i to nie koniec eh - mi sie 4 umyc czasami nie chce :d hihi.i TAK róbcie Dzieci cdn.107. |
|
|
|
|
#3304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A puzzle musza miec znaczek sprawdzone na zawartosc formamidu jezeli sa zrobione z EVA (wtedy sa bezpieczne) - przeciez nasze dzieci biora to do buzi, liza, gryza i chemiczne substancje trafiaja do ich malych organizmow. (znalazlam na rynku na razie dwoch producentow Playshoes i Uno). Podobno od lipca 2013 w UE jest zakaz stosowania materialow z formamidem, ciekawa jestem czy producenci sie do tego zastosuja. I te piankowe z PE tez powinny byc bezpieczne. Ja puzzle na pewno umyje przed uzyciem, bo chemie czuc jak sie przylozy nos - wiec dziecko lezac na nich, tez przejdzie tym nieprzyjemnym zapachem
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-10-19 o 10:27 |
|
|
|
|
#3305 | |
|
Zakorzenienie
|
buczy to on przy jedzeniu
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Moderna moje tez troche bylo czuc... ale tz pzed wyjeciem przetarł je goraca woda, a teraz bedziemy je kapac bo troche sie ubrudzily. Czesciej moj syn lezal na macie i u nas w pokoju, a puzzle nie byly rewelacja dla mojego leniuszka... do teraz.
![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
My tez nie kapalismy puzzli... mozna bylo... hmm... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- https://scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/...10968356_n.jpg Moze ktoras chce ?? hihi
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-10-19 o 10:44 |
|
|
|
|
#3308 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() umra z głodu ![]() no i za dzielnego wędrowniczka Cytat:
dla T.![]() hihi a Miluś dziś znowu zrobił Mamusi niespodziankę i Spał do 5.30 !! a apdł o 20-00 - oby tak dalej :0. Cytat:
dla Jaśki - niechs ię zdrowo chowa ślicznotka malusia-piękniusia Cytat:
![]() o tak tak NA DZIS słonce musi byc - świecić dla NAS ![]() !!! i jaki BrejkDance na 1 fotce ![]() no to na tyle nadrabiania trza się szykowac na spotanie z Basią - Basią a Miluś właśnie się z dzremki obudzi lecz póki nie płacze nie wchodze do pokoju :P wiem wiem haha |
||||
|
|
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
moj tez przy wieczornym usypianiu jak jest zmeczony bardzo to muuuczy ,buczy glosniej niz krowa! i nagle padnie .
Cytat:
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
Moj Marcel konczy dzisiaj 6 miesiecy
![]() z Basia-Basia? ![]() umylam puzlle, wyszorowalam i nadal je delikatnie czuc - wywietrzeja?
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do puzzli -juz widze jak nasz watek idzie teraz wachac puzzle (ja przed chwila tak zrobilam) . wywietrzalo ale nie do konca .....troszke jeszcze czuc . choc na Roszka nigdy nie przeszedl ten zapach . co do mycia -tak sobie mysle - ja umylam od razu po zakupie .ale nie wyjmowalam kazdej czesci do umycia ,tylko w calosci ....czyli jak Roszek sobie wyjmuje to mamla tylko po czesci umyty puzzel....
|
|
#3312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a florek wlasnie pochłonal sliwke taka pyszna była
|
|
#3313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja byłam w lumpku, łowy się mega udały za 17szt zapłaciłam 48zł ![]() Filip został z mamą ale podobno był bardzo marudny, zresztą teraz też jest, uciekam na spacerek Miłego dnia
|
|
|
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Mój się fajnie zaczął- otwieram oczy a tam niebieskie ślepia wbijają wzrok we mnie ![]() no i TŻ się spóźnił do pracy dziewczyny znacie jakiś kurs na łapacza? Bo poszłam tylko szklanke odnieść do kuchni, wracam a on już siedzi iii leciiii więc ja padłam na ziemie, zdarłam kolano ale jedną ręką głowe złapałam-tuż nad ziemią taaa tylko wczoraj mi sie nie udało, specjalnie siadłam za nim żeby go łapać a on mi w bok poleciał.. oj był płacz, był... ![]() musze rozłożyć wieśniacką wykładzine bo mam fioletową. Tak dalej być nie może.. podczas pisania łapałam go jakieś 13563 razy chciałam kupić dywanik ale za takie malutkie minimum 200zł! edit. zdarłam drugie kolano ale refleks to ja mam ![]() Uwaga! Dziś mam plan-okna
|
|
|
|
#3315 | ||
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Ogólnie to się zastanawia: zaraz, a gdzie w ogóle jest to czwarte? ![]() Cytat:
Hehe, moja nie muczy. Ciekawe jak to brzmi ![]() |
||
|
|
|
#3316 |
|
Raczkowanie
|
Moderna serdeczne życzenia dla Marcelka
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
100 razy wstanie o 5, a ten jeden raz o 7 ![]() co ja sie namyslalam, co to ten łapacz niestety nie mam rady
|
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
hehe jednorazowy akt dobroci dla matki (to był )miłego spotkania ![]() No i mam kompleks straszliwy. jestem jedyna która nie tylko nie chudnie a tyje na kp. Cytat:
ave szmateksy!!!! poka kombinezon! No i świetny początek dnia i tż jaki ufny
|
|
|
#3319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myślę że mają szansę wywietrzeć, choć moje nadal trochę czuć. Cytat:
ale Kamilek szalony. pozazdrościć! Lunka - ja kupowałam dywan na targu. spory, bo do dużego pokoju i zapłaciłam ok 300zł. kupiliśmy go na początku ciąży, więc trochę już leży i nie widzę, żeby się różnił od sklepowych-firmowych. Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2013-10-19 o 14:38 |
||
|
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
FLOREK DZISIAJ WYSTARTOWAŁ DO PRZODU
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do kompleksow, to ja tez mam ich pelno ale staram sie ich nie zauwazac :Pnasze delikatnie jeszcze pachna, mam nadzieje, ze jeszcze troche wywietrzeją sobie ![]() ![]() BYou dla Roszpunki-Zosi tez sto latek!
|
|
#3322 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() no a Kamilek to sie roooooozbrykal ! ![]() Cytat:
"mmmmmyyymmmmmyyymmmmmmyy y" i powtarzaj to ,powtarzaj ...... tak to brzmi ![]() a ! i za wage - wiesz Roza mi sie wydawala wieksza jednak -duzo wieksza -tak wizualnie - na focie w k. Albo TY taka drobna jestes .wychodzi na to ze moj Roszek wcale chyba nie taki mini ... a wydaje mi sie mniejszy przy Waszych dzieciach ..... Cytat:
wooow!!! juuuuuuuhuuuuuu ![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- i ja sie dolaczam
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no wlasnie, wszystkie pisza, ze grube -a pozniej sie okazuje, ze jednak laski
|
|
#3324 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) za pol roczku ![]() ![]() klask i:Moje troche czuc pomimo tego ze juz troche leza... Cytat:
![]() mojemu tez smakuje i soczek sliwkowy tez ok woow ![]() ![]()
|
|
#3325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro pokażę bo suszy się na polu. Super |
|
|
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() klask i:, ale proszę o uściślenie. Czworak? Dwunóg?żart? heh. kg na + nie kłamią.
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
no na czworaka
![]() o i sto lat dla Roszpunki
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
tjaaa ......... cycki pelne meka tez swoje wazą no i miesnie sa ciezkie -a na pewno wyrobily Ci sie bicepsy ",tricepsy i kricepsy " od noszenia T.
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
hehe
gratuluję! przypomina się rozwiązań czas i ciśnij dziołcha )mój ogląda te ręce wyprostowane, te nogi zgięte, ta głowa już nie ryjąca w glebę ale żaby załapał że trzeba naprzemiennie i w przód to nie nie ![]() Cytat:
![]() (prawie w ogóle nie noszę T. - tyle co trzeba, żadnego noszenia dla noszenia )
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-10-19 o 17:25 |
|
|
|
|
#3330 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, umieram...
Całą noc wymiotowałam, gdyby nie to, że Krzyś mógł się obudzić na jedzenie, to bym położyła się w łazience, a tak kursowałam w te i we wte... Zasnęłam w końcu koło 5, a o 7 obudził się K. Na szczęście jest sobota i TŻ mógł zająć się Małym, ja dziś tylko daję cyca i dosypiam. Masakra jakaś, mam gorączkę, głowa mnie napieprza i nie mam siły wstać z łóżka - słaba jestem jak diabli. I nie wiem, czym się tak urządziłam Zjadłam 3 kromki suchego chleba i 2 ziemniaki, mam nadzieję, że taka jednodniowa dieta nie zmniejszy ilości mleka...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.

i za siad ! 

)
....
eh - mi sie 4 umyc czasami nie chce :d hihi.

!!! i jaki BrejkDance na 1 fotce