![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak podkreślić jasną cerę? III
Pewnie gdzieś na biochemicznym, ale sama już nie pamiętam
![]() ![]() To może korzystając z okazji popiszę o swoich korektorowych kręćkach i dopasowaniu do jasnej skóry ![]() Korektory zielone Odpada problem za ciemnego koloru, pozostaje obowiązek nałożenia podkladu na nieco poszarzałą skórę. Mam dwa - Avene w pędzelku i Oceanica z serii naczynkowej. Chętniej używam Oceanica, ułatwia nakładanie kolejnych warstw, gdy Avene zostawia dość suchy efekt na mojej skórze. Coraz bardziej doceniam ten kolor przy podrażnieniach peelingowo-kwasowych. Bez zakamuflowania czerwieni podklad wydaje się o 2-3 tony ciemniejszy niż zwykle, na bladej skórze. Polecam do wypróbowania ten Avene - producent naobiecywał tam witaminy C i innych uspokajaczy ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...r-zielony.html Kamuflaże -ArtDeco - pasują mi ich dwa odcienie, świetny jasnożółty i zielonkawy. Nie odcinają się od koloru mojej skóry (najlepiej, jeśli najpierw dam zielony, a później żółty), ale w porownaniu do wyżej opisywanego Unifiance LRP - jak dla mnie zbyt ciężko łączą się ze skórą, tym bardziej, że kamuflażu potrzebuję na skórę wymęczoną, podsuszoną i zazwyczaj z "rozlanym" dookoła zaczerwienieniem -Unifiance LRP - peany jak wyżej, ale odpada z powodu odcienia -Dermacol - miałam dwa odcienie, ale jakoś nie poruszył mnie umiejętnością stapiania się ze skórą. Użyłam kilka razy i puściłam w świat (miałam odcienie 211 i 217) Pędzelkowce -jasnożółty ArtDeco (nie podam teraz numeru, bo zostawiłam go u koleżanki - miałam dzis tam nocować ![]() ![]() Antybakteryjne FlosLek nr 1, jasny beż, dobrze stapia się ze skórą, jest tani, więc kieszeń nie ucierpi na testowaniu. I rzeczywiście wspomaga gojenie wyprysków. Mam jeszcze niby korektor podooczny Paula Sagane (ten w czarnym, jakby eyelinerowy pojemniczku), ale on nic nie kryje, tylko rozświetla perłowymi drobinkami. Jeszcze go muszę oswoić, ale zastanawiam się nad rozświetlaniem nim środkowej części twarzy. Tylko te drobinki włażą w moje pory... A mam ochotę jeszcze na wspominane Ingloty ![]() ![]() edit: przypomniało mi się - Pupa ma taki korektor w tubce, jeden z nich ma jasnożółty kolor Edytowane przez agnieska Czas edycji: 2007-05-15 o 08:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Rocki - oj, zabij nie pamiętam.
Testowałam C1, nawet mnie nim umaziano - świetny kolor, ale niestety podkład po jednorazowym noszeniu mnie zapchał... N1 wydawał mi się jaśniejszy. Mogę jeszcze sprawdzić. Agniesko, ten FlosLek to mnie troszkę kusił, ale zawsze coś innego wypadało; pora go bliżej poznać ![]() Ja bardzo lubię korektory Inglota - te w tubeczkach i kredkach. Ostatnio pojawiły się jakieś pędzelkowe, bardzo gęste i kryjące - ale jak już pisałam, ten paskud, mój TŻ mnie poganiał i nie miałam czasu przyjrzeć się kolorom.
#213 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
Sprobuj, mi pasuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
A używała któraś z Was podkładów mineralnych RHEA??
Podaje linka do allegro: http://www.allegro.pl/item191876102_...do_wyboru.html Ten pierwszy wydaje się bardzo jasny ![]() Boję się tylko,że mogą zapychać ![]() Na KWC ma albo bardzo dobre opinie,albo tragiczne ![]()
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
Następne bladolice
![]() 1. Kattarina 2. Kiciulec 3. Martina@ (2 zdjęcia) 4. Klaudynka4 (2 zdjęcia) Edytowane przez Anahstasia Czas edycji: 2007-05-15 o 18:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
Ja mialam probke podkladu w kolorze Natural Light, a na stale uzywam korektora w tym samym odcieniu. Jest to bardzo jasny kolor (bardzo), a jezeli kolor Fair jest jeszcze jasniejszy, tak jak widac to na zdjeciach, to bedzie wrecz "bialawy". Ja osobiscie lubie mineraly, korektor jest najlepszym jakim mialam (krycie 90-100% wszystkiego, idealnie gasi niespodzianki w kazdym kolorze: zarozowienia, plamki, itp.) i zawsze bede go juz miec. Co do podkladu (jest mniej kryjacy od korektora ale z cera naczynkowa daje sobie rade) - jest to specyfik dla osob preferujacych matowe wykonczenie makijazu i wylacznie dla tych nie uzywajacych filtrow oraz tlustych kremow (nia ma szans na rozprowadzenie proszku na lepiacej sie skorze).
|
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Rozeznanie
|
Ja też niestety ze zgrozą odkryłam, że Dermacol 211, który jeszcze w zimie wydawał mi się bardzo jasny i na mojej twarzy prezentował się wręcz jak porcelanowy, teraz wygląda jak żółty!!!
![]() ![]() I jak mnie to strasznie może denerwować, że skórę twarzy mam o ton ciemniejszą niż np. na rękach i chyba z dwa tony ciemniejszą niż na nogach ![]() ![]() ![]() ![]() Co robić? Co robić?
CODE UNDER - mój zespół http://www.myspace.com/codeunder - nowy kawałek ![]() KREW I MLEKO - mój 'blady blog' ![]() Zapraszam ![]() Edytowane przez natrix Czas edycji: 2007-05-12 o 22:08 Powód: zjadłam "m" w wyrazie "mam" ;) |
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A może dałoby się go jednak jakoś wklepać w zafiltrowaną twarz ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ostatnio zobaczyłam, że moja buzia jest znacznie ciemniejsza od reszty
![]() nie wiem jak to możłiwe, bo nie opalam sie, przez całą zimę używałam kwasów a tu taki efekt, wygląda jakbym miała ciemniejszy puder na buzi a w rzeczywistości nic nie nakładam ![]() czym moge ją rozjaśnić? |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
Jedyna mozliwosc na wykorzystanie to polaczyc proszek z filtrem i nalozyc jak fluid. Ja mieszalam z filtrami Clinique puder brazujacy i uzyskiwalam ciemniejszy krem tonujacy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Wtajemniczenie
|
Ale dawno mnie tu nie było,udzielałam się jeszcze na starym wątku
![]() ![]()
#225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przeciez nie bedziesz sie na sile wybielala- jesli roznica odcieni jest tak widoczna, ze czujesz sie latem skrepowana, to moze na ten czas delikatnie przyciemnij najjasniejsze czesci ![]() Nikt nie ma skory w idealnie jednolitym kolorze - po prostu przy bladosci, bardziej rzuca sie to w oczy ![]() Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2007-05-13 o 12:56 Powód: literowka :o |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Raczkowanie
|
da sie wybielic?? a jak......tez jestem TĘCZOWA
![]()
![]() |
#227 |
Przyczajenie
|
Pozdrowienia dla wszystkich bladolicych!! Przed chwilą przeglądałam wasze forum i uznałam ze dodam jakieś zdanie od siebie
![]() ![]() ![]()
#228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak,ale to chyba zmniejszy ochronne działanie filtra ![]() ![]() Nie dawno narzekałam,że nikt nie zwraca uwagi na moją bladość,wczoraj założyłam krótką (ciut nad kolano ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Raczkowanie
|
taaa jak sie opalisz (ja tez) to napewno
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
Ja się już cała obsesyjnie smaruje filtrami i unikam słońca jak można,więc mam nadzieję,że przetrwam to lato w miarę blada
![]() Dzisiaj miałam sobie zrobić wycieczkę rowerową,ale jest tak gorąco i słonecznie,że chyba sobie daruje ...jeszcze by mnie opaliło ![]()
![]() |
#231 |
Raczkowanie
|
o nie daj boze
![]() ![]()
![]() |
#232 |
Wtajemniczenie
|
dziewczynki, mimo ze jestem posiadaczką genetycznie uwarunkowanej sniadej cery
![]() ![]() ![]()
#233 |
Raczkowanie
|
prosze o porade
![]() mam jasna cere, ale nie az taka jasna zeby stosowac podklady typu ivory ![]() teraz chce kupic dermablend i nie wiem ktory kolor wybrac - opal czy nude. opal pasuje do mojej cery bo sie prawie nie odcina, kiedy nakladam nude to widac roznica. ale skora moim zdaniem wyglada jak musnieta sloncem. moja siostra uwaza ze powinnam kupic opal i ew przyciemniac pudrami brazujacymi. co radzicie ? ja bym wziela ten jasniejszy ale sie boje ze bede wygladac jakbym w make wpadla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
Dominikinha- mysle, ze Twoja siostra ma racje
![]() Moze jeszcze zanim zdecydujesz sie na zakup, sprobuj wymieszac oba odcienie- w roznych proporcjach- moze okaze sie, ze warto zainwesowac w 2 tubki i miec mozliwosc regulowania koloru, w miare potrzeb ? |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Wtajemniczenie
|
Faktycznie, panna Paris zmieniła image... na lepiej!
|
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
Też uważam tak, jak Kattarina
![]() Ostatnio, dowiedziałam się od ekspedientki w drogerii, że trzeba brać podkład conajmniej o ton ciemniejszy, bo to ładniej wygląda. Moja koleżanka, na juwenaliach, co (dosłownie) godzinę nakładała troche podkładu(nie muszę mówić, że był o 2 tony ciemniejszy, prawda?), bo się dziewcze wybladziło ![]() Swoją drogą, na juwenaliach zostałam kilka razy wzięta za aniołka Stróża (małe, białe, blond włoski, o dziecinnej twarzy) ![]() A ja w szkole byłam w krótkiej spódniczce, miałam gołe odnóża. No cóż, pytali się mnie po co nakładałam takie jasne rajstopy a jak mówiłam, że ja nie mam rajstop, to musieli pomacać żeby uwierzyć ![]()
Zatańczymy jak owady w zakurzonej żarówce, najlepiej na obcasach i po dużej wódce. Wyjedziemy gdzieś za miasto, odwrócimy się plecami, będziemy się poznawać ustami i palcami... studentka technologii chemicznej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
BAN stały
|
Dziewczyny
![]() Pisałam w którymś z poprzednich wątków troche.Jak wiele z bledzioszków mam problem z przebarwieniami bo wiadomo,ze na jasnej cerze bardziej widać oraz z cieniami pod oczami.Kurcze wydaje mi się,że zaakceptowałabym swoją bladość gdyby choć te cienie nie były tak widoczne ![]() Dlatego prosze was o rade,bo po przeszukaniu różnych wątków pogubiłam się całkiem w tym wszystkim ![]() ![]() CHodzi o korektory dla osób o jasnej cerze które DOBRZE kryją cienie pod oczami i o podkłady...Dotychczas nie używałam podkładu,ale chce spróbowac... I jak mam sprawdzić czy mam odcień chłodny czy ciepły ![]() Prosze o pomoc ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak mysle, ze na pewno doradza Ci kilka specyfikow do przetesowania ![]() Przebarwienia, np. potradzikowe ladnie rozjasnia Acne Derm (nie do stosowania na cienie pod oczami! ), ale podczas jego uzywania trzeba pamietac o szczegolnej ochronie przed prom. UV- w postaci filtrow z wysokim faktorem. Natomiast co do kamuflowania przebarwien, kilka postow wczesniej Agnieska zamiescila obszerna liste korektorow, ze szczegolowym opisem swoich doswiadczen, z kazdym z nich ( post 211 ), moze ktorys okaze sie odpowiedni takze dla Ciebie ![]() W znalezieniu podkladu odpowiedniego do odcienia Twojej cery, pomoze ustalenie typu kolorystycznego. W tym celu warto przewertowac forum Metamorfozy oraz odpowiedziec na kilka standardowych pytan. Pozwole je sobie zacytowac, za w/w forum: Cytat:
Ponizej zamieszczam paletki kolorystyczne 4 typow (czyli zestawienia kolorow, w ktorych zazwyczaj jest najbardziej do twarzy osobom nalezacym do poszczegolnych typow). Dokladne opisy kazdego z nich mozna znalezc na forum Metamorfozy. W razie watpliwosci mozesz zalozyc tam watek, badz zadac pytanie tutaj ![]() Kiedy ustalisz juz swoj typ kolorystyczny, zapewne znajdziesz odpowiedni dla siebie odcien podkladu, lub pudru ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Rozeznanie
|
Kattarina, bardzo Ci dziękuję za duchowe i moralne wsparcie w związku z moją tęczowością
![]() I jednak muszę zwrócić honor dermacolowi. Kilka postów wcześniej narzekałam, że wydaje mi się ciemny i żółty, ale wiecie co? Muszę się do tego przyznać, że ostatnio z powodu napiętego harmonogramu dość niedokładnie i pospiesznie się malowałam, a raczej maziałam. Wczoraj stwierdziłam, że dam dermacolowi jeszcze jedną szansę i powolutku, miejsce w miejsce wciskałam go w skórę gąbeczką. I po chwili, jak już się złączył ze skórą, to znów wyglądał na mojej twarzy ładnie i porcelanowo ![]() ![]() Boję się, że i tak trochę przyciemnieję w to lato ![]() ![]() ![]() ![]() A słońce ogólnie niesamowicie mnie męczy ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.