Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-21, 11:41   #2791
marima
Raczkowanie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Dzięki Wczoraj skończyłam 20tc dziś wkraczam w 21 Mam 34 lata.. Masakrra To moja druga ciąża. Pierwsza zakończona przdwcześnie w 12 tc. A teraz jestem dobrej myśli ale czasami przychodzi zwątpienie i czarne myśli 29 mam usg i nei mogę się doczekać zobaczyć dzidzie. Chodzę na NFZ do gina i usg nie mam na każdej wizycie. Ost miałam w 13tc i ok było Co do ruchów to sama nei wiem.. Chyba czyję od 18 tc ale czy się nie wkręcam to pewności nie mamCzuję takie piknięcia, smyranie, czasami jaky serce tam biło takie szybkie piknięcia a czasami takie "jakby wybuchy wulkanu Wmawiam sobie że to dzidzia sie tam wierci i od razu sie uspokajam Ale ręka na brzuchu nie jestem w stanie wyczuć
Nie martw się na pewno z dzidzią wszystko dobrze no to jesteśmy na podobnym etapie ciąży a co do wieku to nie jesteś stara jesli walenie w mur miało o tym świadczyć kuzynka męża urodziła pierwsze dziecko w 38 rż, a drugie w 40rż i dzieciaczki są niesamowicie inteligentne jak na swój wiek
też chodzę na NFZ ale byłam sobie prywatnie podpaczeć maluszka na 3d, żeby się uspokoić czy aby wszystko z malcem ok a ruchy poczułam pierwszy raz w 19 tc, i do dzisiaj są to takie delikatne puknięcia więc myślę że u Ciebie to już "to"
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 11:48   #2792
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość

Słuchajcie mamuśki, czy zamierzacie zaopatrzyć się w chustę i nosić w niej swoje maluchy? ja bym chciała, bo wydaje mi się bardzo praktyczna, chociażby zeby zejść do sklepu do drobne zakupy a nie tachać wózka ze sobą, szczególnie, że TŻta 3 miesiące po narodzinach małego nie będzie, tylko zastanawiam się czy trzeba przejść jakieś warsztaty czy poradzę sobie z chustowaniem sama

no i jestem 5 kg na plusie, nie wiem czy to dużo czy mało, ale ostatnio chyba za szybko tyję mam ostatnio apetyt na słodkie i nie mogę sie zatrzymać na 2 kostkach czekolady tylko zjadam połowę albo całą echh

no i zaczęłam jeść witaminy, kupiłam prenatal classic 50zł/90 tabletek, miałam nic nie barć ale stwierdziłam że przecież zaraz zima i tych witamin w jedzeniu będzie mniej, więc tak na wszelki wypadek
4 miesiące to jeszcze kupa czasu Jeszcze nawet w III trymestr nie weszłaś

Ja zamierzam teraz w listopadzie kupić fotelik do auta, w styczniu łóżeczko i wszystkie akcesoria do niego (pościele itp), a wózek będę miała dopiero po porodzie. Więc w te grubsze sprawy będę zaopatrzona.
Ciuszki zbieram systematycznie w SH, wanienkę już mam
Mam nadzieję, że w tym tempie zdążę wszystko kupić. W końcu mam jeszcze 18 tygodni

Ja też chciałam chustę, bo mój tż co prawda wraca do domu po pracy, ale długo pracuje, a nie chcę być całe dnie uwięziona w domu. Mieszkam na 3 piętrze bez windy i z wózkiem nie dam rady Nosidełko niszczy kręgosłup, a poza tym też wydaje mi się nie wygodne.
Ale nie wiem gdzie można taką kupić

Ja jestem na plusie już 7,5 kg
Stwierdziłam, że muszę ograniczyć słodycze, a za pół godziny zrobiłam sobie kawę i zjadłam 3 kawałki ciasta.

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ostatnio szwagierka powiedziala mi zebym nie kupowala sobie wszystkiego cichaczem bo "moze ktos chcialby mi cos kupic lub juz kupil" - i dopiero teraz sobie tak mysle, ze no kurde - chyba jak ktos chce cos kupic to niech sam powie a nie ja bede sie bala robic zakupy bo najpierw trzeba wszystkich poinformowac

A jeszcze wczesniejsze kupowanie ma taki plus ze mamy jeszcze czas zeby sobie powybrzydzac, a jak sie kupuje na ostatnia chwile to nie ma takiego komfortu.
Ja też się nie chwalę co już mam a co nie jak ktoś chce robić prezenty to powinien dawać takie, które na pewno się przydadzą (pieluchy, ubranko, kosmetyk), a nie np wanienkę, bo po co kilka

Cytat:
Szlag mnie zaraz trafi - caly dzien siedze w domu i czekam na paczke, a listonosz wrzucil awizo nawet nie sprawdzajac czy jestem w domu Az mi sie plakac z nerwow chce
Menda z tego listonosza Z tego co wiem to wielu listonoszy tak robi.

Miałam wam coś jeszcze napisać, ale zapomniałam

Wczoraj dostałam takiego kopniaka, jak już leżałam w łóżku, że powiedziałam tż-owi, żeby uważał na brzuch, bo wykonał bardzo gwałtowny ruch. (zarymowałam )
Okazało się, że on ręce miał bardzo daleko

Co myślicie na temat koszuli do porodu kupionej w lumpie? Bo mi szkoda nowej do porodu (w domu nie mam żadnej), jednak wydaje mi się to trochę jak bielizna i nie wiem czy kupić w SH?
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 11:49   #2793
teQiba
Moderator

Cytat:
To może złóż skargę na poczcie na listonosza, może się w końcu nauczą sprawdzać a nie ma sensu się denerwować
No wiem, że nie ma sensu ale takie sytuacje zawsze podnoszą mi ciśnienie Ale już powoli wracam do siebie

Cytat:
a Mamuśki a chodzicie/będziecie chodzić na szkołę rodzenia płatną czy bezpłatną?
Płatną niestety

Cytat:
Dzięki Wczoraj skończyłam 20tc dziś wkraczam w 21 Mam 34 lata.. Masakrra To moja druga ciąża. Pierwsza zakończona przdwcześnie w 12 tc. A teraz jestem dobrej myśli ale czasami przychodzi zwątpienie i czarne myśli 29 mam usg i nei mogę się doczekać zobaczyć dzidzie. Chodzę na NFZ do gina i usg nie mam na każdej wizycie. Ost miałam w 13tc i ok było Co do ruchów to sama nei wiem.. Chyba czyję od 18 tc ale czy się nie wkręcam to pewności nie mamCzuję takie piknięcia, smyranie, czasami jaky serce tam biło takie szybkie piknięcia a czasami takie "jakby wybuchy wulkanu Wmawiam sobie że to dzidzia sie tam wierci i od razu sie uspokajam Ale ręka na brzuchu nie jestem w stanie wyczuć
Ja też chodzę na NFZ i wiem co czujesz - ale nie martw się, na pewno wszystko jest dobrze

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
u mnie jest to nagminnie a nawet są sytuację że awizo nie zostawią tylko się człowiek zastanawia czemu jeszcze nic nie przyszło a jak się pójdzie na pocztę to okazuje się że paczka już sobie czeka i czeka
Masakra - chyba zbyt pewnie się czują na rynku.
Do mojej mamy kiedyś zadzwonił listonosz i podał jej awizo bo powiedział, że nie chciało mu się nosić paczki
Stary 2013-10-21, 11:52   #2794
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
a Mamuśki a chodzicie/będziecie chodzić na szkołę rodzenia płatną czy bezpłatną?
państwowo

Cytat:
Dzień dobry
Można dołączyć??
Witamy

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Wątróbka, nerki i inne podroby
Wołowina i czerwone mięsa
Szpinak, brokuły i inne zielone warzywa
O dzięki tylko szpinaku nie rusze bo po prostu go nie cierpie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

na anemię moja mama pije sok z buraków http://tomasznakonieczny.bloog.pl/id...tticaid=611859 tez sobie go będę dzisiaj przygotowywać, bardzo smaczny już piłam w domu

a szkołę rodzenia masz płatną? W szpitalu w którym będziesz rodzić czy jak? Bo ja się zastanawiam czy iść, moje dwie koleżanki nie chodziły...
Oooo to muszę zrobić sobie taki sok dziękuje

Chodze państwowo do przychodni, mogłabym iść do szpitala gdzie chcę rodzić bo bym poznała położne itp, ale przyznam że bardziej nam na ręke chodzić bliżej żeby tż mógł zdążyć z pracy dojechać

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 11:54   #2795
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ja też się nie chwalę co już mam a co nie jak ktoś chce robić prezenty to powinien dawać takie, które na pewno się przydadzą (pieluchy, ubranko, kosmetyk), a nie np wanienkę, bo po co kilka
Mnie dokładnie tak samo się wydaje - a jak ktoś, np. dziadek chce zaszaleć i kupić wózek - to wydaje mi się że wystarczy powiedzieć. Bo takie tłumaczenie się z zakupów trochę zalatuje mi takim skąpstwem i liczenie na to że ktoś powie "to ja Ci to kupię"
A ja chętnie wszystko sama kupię

Co do koszuli to myślę, że jak najbardziej możesz w SH kupić - i tak pójdzie do kosza i tak Albo na bazarkach poszukaj - czasem można też coś znaleźć za grosze.
Stary 2013-10-21, 11:57   #2796
marima
Raczkowanie

Cytat:
4 miesiące to jeszcze kupa czasu Jeszcze nawet w III trymestr nie weszłaś

no niby tak ale zważywszy na to że pracuję i chciałabym pracować do końca roku i jeszcze trochę w styczniu, więc to będzie już praktycznie końcówka 8 mc a czas mi tak zapierdziela, że nie wiem kiedy mi ta ciąża tak leci, TŻta nie mam na codzień, więc chciałabym się w końcu jakoś ogarnąć, poszukać szkoły rodzenia <chociaż u mnie z tym ciężko> no i dopóki mi wielkość brzuszka nie doskwiera to chciałabym znaleźć jakąś szkołę rodzenia żeby się do-edukować, tzn zacząć od początku bo jestem zielona w temacie dzieci
Stary 2013-10-21, 11:59   #2797
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
państwowo
Masz darmową? Super
U mnie niby szpital państwowy - ale szkoła rodzenia 300 zł.
Nawet jest karteczka że mogę za 800 zł opłacić położną do porodu lub 400 zł opiekę nocną położnej

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 12:04   #2798
marima
Raczkowanie

Cytat:
Masz darmową? Super
Nawet jest karteczka że mogę za 800 zł opłacić położną do porodu lub 400 zł opiekę nocną położnej
no to u mnie nawet płatnej przyszpitalnej nie ma jest jakaś bezpłatna, jeśli wybierze się do opieki poporodowej położną z tej szkoły, ale tam są tylko 4 zajęcia po 1h, znalazłam jakaś prywatną ale dopiero na dniach będę dzwonić co gdzie i za ile

ale myślę że warto zapłacić za szkołę i coś z niej wynieść, jeśli tak jak ja nie miało sie nigdy styczności z noworodkiem

Edytowane przez marima
Czas edycji: 2013-10-21 o 12:08
Stary 2013-10-21, 12:10   #2799
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
no niby tak ale zważywszy na to że pracuję i chciałabym pracować do końca roku i jeszcze trochę w styczniu, więc to będzie już praktycznie końcówka 8 mc a czas mi tak zapierdziela, że nie wiem kiedy mi ta ciąża tak leci, TŻta nie mam na codzień, więc chciałabym się w końcu jakoś ogarnąć, poszukać szkoły rodzenia <chociaż u mnie z tym ciężko> no i dopóki mi wielkość brzuszka nie doskwiera to chciałabym znaleźć jakąś szkołę rodzenia żeby się do-edukować, tzn zacząć od początku bo jestem zielona w temacie dzieci
Rozumiem. Dla mnie skompletować wyprawkę to jeszcze nie problem. Dla mnie gorsze jest to, że ja nie potrafię przebrać maluszka, karmić piersią. No nic!
Zawsze zajmowałam się kilkumiesięcznymi dziećmi, a z noworodkiem nie miałam do czynienia i się boję
Ciekawe czy uczą tego w szkole rodzenia

Cytat:
Mnie dokładnie tak samo się wydaje - a jak ktoś, np. dziadek chce zaszaleć i kupić wózek - to wydaje mi się że wystarczy powiedzieć. Bo takie tłumaczenie się z zakupów trochę zalatuje mi takim skąpstwem i liczenie na to że ktoś powie "to ja Ci to kupię"
A ja chętnie wszystko sama kupię

Co do koszuli to myślę, że jak najbardziej możesz w SH kupić - i tak pójdzie do kosza i tak Albo na bazarkach poszukaj - czasem można też coś znaleźć za grosze.
Będę musiała się rozejrzeć i coś kupić tą koszulę

A po porodzie dziecko przykładają do nagiej piersi czy przez koszulę? Bo ja się zastanawiam jak to jest jak rodzi się w koszuli, a potem nagle przykładają ci dziecko do nagiej piersi
Chyba coś mylę
Stary 2013-10-21, 12:13   #2800
Ela87
Zakorzenienie

Wzięłam się za porządkowanie papierów narazie mam cały stos do wyrzucenia na środku pokoju czeka aż tż przyjdzie i wyrzuci

U mnie są szkoły rodzenia darmowe i nie ma czegoś takiego jak opłacenie położnej w prywatnych tak, ale nie w szpitalach państwowych.
Ja do szkoły r. nie będę chodziła Nie chce mi się, a wszystko mogę w necie wyczytać. Jestem hardcore, pewnie nawet i tak nie poczytam

Cytat:
Dzień dobry
Można dołączyć??
Wal śmiało

Cytat:
Ja też na ręce jeszcze nie czuję wmawiam sobie, że to jest to i jestem o wiele spokojniejsza

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Rozumiem. Dla mnie skompletować wyprawkę to jeszcze nie problem. Dla mnie gorsze jest to, że ja nie potrafię przebrać maluszka, karmić piersią. No nic!
Zawsze zajmowałam się kilkumiesięcznymi dziećmi, a z noworodkiem nie miałam do czynienia i się boję
Ciekawe czy uczą tego w szkole rodzenia

A po porodzie dziecko przykładają do nagiej piersi czy przez koszulę? Bo ja się zastanawiam jak to jest jak rodzi się w koszuli, a potem nagle przykładają ci dziecko do nagiej piersi
Chyba coś mylę
Tak się wydaje, że to trudne. Ja miałam styczność z noworodkami

Po porodzie koszulę pod szyję podciągasz nawet nie wiem

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 12:13   #2801
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie biorę żadnych witamin ponieważ mój lekarz twierdzi, że mam dobre wyniki i nie muszę się faszerować dodatkowo. Brałam do końca Itrymestru kwas foliowy

Mam małą niedokrwistość więc muszę jeść więcej produktów zaopatrzonych w żelazo . Dziewczyny podpowiedzcie co ma dużo żelaza?

Któraś z Was dawała jakiś domowy sposób na zimno. Błagam przypomnijcie mi bo tałatajstwo mnie dopadło, a pasta do zębów nie działa
moj mi powiedzial dokladnie to samo

a co do zelaza http://www.ofeminin.pl/zdrowy-styl-z...a-f200231.html

daj znac jak po pierwszych zajeciach

Cytat:
Dzień dobry
Można dołączyć??
witaj

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 12:16   #2802
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Masz darmową? Super
Kurcze no macie nie fajnie .W Warszawie większość szkół rodzenia jest darmowych dla osób zameldowanych w stolicy taka jakaś zorganizowana akcja
Z tego co wiem o tej szkole to powinno być 10 spotkań z czego jedno na basenie i jedno w szpitalu na porodówce by zobaczyć co i jak

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
moj mi powiedzial dokladnie to samo

a co do zelaza http://www.ofeminin.pl/zdrowy-styl-z...a-f200231.html

daj znac jak po pierwszych zajeciach
:
Dzięki na bank dam znać

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 12:24   #2803
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Tak się wydaje, że to trudne. Ja miałam styczność z noworodkami

Po porodzie koszulę pod szyję podciągasz nawet nie wiem

u mnie sie tak potoczylo, ze rodzilam w swojej bluzce mam ja do dzis na pamiatke

Stary 2013-10-21, 12:25   #2804
Castia
Wtajemniczenie

hej mamunie

troszkę mnie nie było - właśnie wybieram się z młodą moją do dentysty - ma takie nastawienie bojowe że może być ciekawie

jak wrócę nadrobię co tam u was

witam nową mamusię

u mnie powtórka z rozrywki z I ciąży - napina mi się brzuch.
z Malwinką o tej porze już leżałam w szpitalu z tego samego powodu
także oszczędzam się jak mogę żeby nie jechać na IP bo musiałabym małą zostawić z babcią, ciocią czy nie wiem kim.
momentami czuję takie skurczybyki już że szok.
pewnie też wszytko skonczy się na braniu fenoterolu i skracaniem szyjki

trzymajcie się dzielnie - piękna pogoda więc po dentyście pójdziemy do parku karmić kaczuchy - wieczorkiem zajrzę do was
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 12:34   #2805
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

u mnie sie tak potoczylo, ze rodzilam w swojej bluzce mam ja do dzis na pamiatke
Chyba dobrze jest mieć rozpinaną koszulę w takim wypadku

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 12:43   #2806
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martorka Pokaż wiadomość
Co do jedzenia czegos kilogramiami to u mnie mandarynki i pomelo... Mniam lepsze to niz slodycze, bo juz tyje i bede znowu gruuuba. bedzie z czego chudnac ):
Pomelo jadłam wczoraj, ale najlepsze będą tak za miesiąc

Cytat:
Szlag mnie zaraz trafi - caly dzien siedze w domu i czekam na paczke, a listonosz wrzucil awizo nawet nie sprawdzajac czy jestem w domu Az mi sie plakac z nerwow chce
pajac ja mam akurat fajnego listonosza, jeździ samochodem, więc zawsze wszystko wozi
Cytat:

Aaaaa i jeszcze poszłam się dzisiaj zapisać do szkoły rodzenia i wiecie co. Zaczynam już dzisiaj o 16:30 bo jest jeszcze miejsce, a później może być ciężko
koniecznie daj znać jak było

Cytat:
Dzień dobry
Można dołączyć??
Cześć

Popołudniu powinnam mieć już wyniki, dygam się trochę o ten mocz, bo ostatnio było średnio
Stary 2013-10-21, 12:47   #2807
mara86
Raczkowanie

Cytat:
Dzien Dobry Mamuśki

Nie biorę żadnych witamin ponieważ mój lekarz twierdzi, że mam dobre wyniki i nie muszę się faszerować dodatkowo. Brałam do końca Itrymestru kwas foliowy

Gratulacje jeszcze się doczekasz u mnie mała weszła na etap kopania nawet jak idę (jak kopnie to się uśmiecham musi to idiotycznie wyglądać na ulicy )

Właśnie wróciłam z wizyty u położnej i lekarza. Słuchałam serduszka małej
Teqiba dopisz mi wizyty USG 30.10 i wizyta 18.11 godz. 10

Przytyłam w tym miesiącu 3kg czyli mam do przodu 7kg masakra no ale coż poradzić.
Którejś w badaniach wyszły kryształy. Mi też, ale mi chyba dla odmiany wyszły kryształy moczanu. Podobno jeśli wychodzą jednorazowo to nie ma się czym martwic (bo mogliśmy zjeść dużo czegoś co wpływa na ich powstawanie) gorzej jak się utrzymują może to prowadzić do kamicy nerkowej .Mam też duże upławy gin mówi że to normalne, ale na wszelki wypadek przepisał mi Pimafucin tak zapobiegawczo.

Mam małą niedokrwistość więc muszę jeść więcej produktów zaopatrzonych w żelazo . Dziewczyny podpowiedzcie co ma dużo żelaza?

Któraś z Was dawała jakiś domowy sposób na zimno. Błagam przypomnijcie mi bo tałatajstwo mnie dopadło, a pasta do zębów nie działa

Aaaaa i jeszcze poszłam się dzisiaj zapisać do szkoły rodzenia i wiecie co. Zaczynam już dzisiaj o 16:30 bo jest jeszcze miejsce, a później może być ciężko
Ja tez mam niski poziom żelaza. Lekarz mi przepisl poprostu żelazo z czego nie jestem zadowolona bo mam teraz problem z zębami. Dużo żelaza masz napewno w mięsie- najwiecej wątróbka, w warzywach strączkowych

Sent from my LG-P760 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2013-10-21, 12:58   #2808
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba dobrze jest mieć rozpinaną koszulę w takim wypadku
albo sa takie koszule dla kobiet karmiacych z otworami http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...637470122.html albo cos takiego http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...625435709.html

Stary 2013-10-21, 13:07   #2809
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

co do bananów to ja miałam na nie ogromną ochotę aż zauważyłam, że po nich mam zgagę więc nie jem natomiast mam teraz codziennie ochotę na jabłka zjadam dziennie 2-3 szt

pokazujecie koszule a ja akurat znalazłam fajny szlafrok chyba się pokuszę... http://allegro.pl/bawelniany-szlafro...630257839.html

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 13:12   #2810
baja_86
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Kombinezon śliczny, te uszka zawsze są rozbrajające
Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Świetny
Dziś za niego zapłaciłam, pozostaje czekać aż przyjdzie paczka.
Mam nadzieję, że na żywo będzie jeszcze ładniejszy

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy wy bierzecie jakeis witaminy? ja biore tylko kwas foliowy, gin mi kazal do konca ciąży. w ostatniej ciązy kupowalam prenatal a teraz nic nie biore bo juz mam dosc tych wszyskich lutein, duphastonow i narazie nie kupowalam nic.
Femibion 2 i z zalecenia gin żelazo dodatkowo-preparat Sorbifer Durules

Cytat:
Na ost. wizycie dostałam sorbifer durules-preparat z żelazem, żeby do niedokrwistości nie doprowadzić, bo trochę gorsze mam wyniki.
Może lepiej dostarczać żelazo w pożywieniu ale to co ma go dużo u mnie odpada- np. wątróbka-powinnyśmy unikać, szpinak- lubię, ale ze względu na kamice nerkową(która mi grozi) nie powinnam jeść, buraki-ble i fuj nie lubię, czerwone mięso-niezbyt często jemy

Cytat:
Dzień dobry
Można dołączyć??
Witaj

Cytat:
Chyba coś mylę
Słyszałam, że najlepiej mieć koszulę z górą rozpinaną, aby maluszka położyć na nagiej skórze

Kopniaczki mojego syna są coraz mocniejsze ale to fajne uczucie Wczoraj nawet zauważyłam, że widać je-zaczyna się w tym miejscu wybrzuszać.
Z mniej fajnych rzeczy- przez coraz większy brzuszek trochę trudniej się ogolić w tamtych partiach, strach się bać co będzie dalej.

Wyprawka
Myślę, że w grudniu-styczniu ruszymy na całego. Teraz nie mamy prawie nic, z rzeczy które sama kupiłam to pieluchy tetrowe i ten kombinezon.
Wózki i łóżeczka sobie oglądam w necie. BTW bardzo mi się podobają te gotowe zestawy łóżeczka z pościelą i moskitierą na całym łóżeczku, ale są dość drogie i nie wiem szczerze mówiąc czy warto tę moskitierę mieć. Doświadczenia koleżanek mówią, że to niepotrzebny zbieracz kurzu, a ze swojej funkcji ochraniającej przed owadami będą służyć w czasie kiedy dzieci staną się bardziej ruchliwe i boję się, że ta moskitiera będzie ciągnięta niemożliwie i ze względu bezpieczeństwa będę ją musiala schować.
Na pewno dość dużo rzeczy zamówię przez neta, bo wygodnie i często taniej.A teraz zamierzam kupować tylko to co się trafi w jakiejś korzystnej ofercie.
Mam nadzieję, że małemu coś tam się skapnie po kuzynostwie w wieku od 0 do 3 m-cy, bo aktualnie takie maleństwa mamy w rodzinie. także czekam czy ktoś pożyczy trochę ubranek, jeśli nie to spoko i tak musiałabym kupić.
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:13   #2811
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
albo sa takie koszule dla kobiet karmiacych z otworami http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...637470122.html albo cos takiego http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...625435709.html
Te do karmienia fajne, ale po porodzie, gorzej jak w czasie porodu baardzo się taką koszulę pobrudzi i jest do wyrzucenia, wtedy szkoda.

Stary 2013-10-21, 13:16   #2812
Enia_
Zadomowienie

Dziewczyny widze ze piszą o tyciu
Ja dziś stanęłam na wage bo zauwazyłam ze dupsko mi urosło i rzeczywiście waga to potwierdza
Musze przystopować ze słodkim bo w pierwszej ciąży przytyłam 18 kg a teraz jak tak dalej pójdzie to będzie 28
buuuuuuu
obiecałam sobie tylko raz dziennie sięgać po słodkie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
co do bananów to ja miałam na nie ogromną ochotę aż zauważyłam, że po nich mam zgagę więc nie jem natomiast mam teraz codziennie ochotę na jabłka zjadam dziennie 2-3 szt

pokazujecie koszule a ja akurat znalazłam fajny szlafrok chyba się pokuszę... http://allegro.pl/bawelniany-szlafro...630257839.html
Fajny szlafroczek
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:17   #2813
baja_86
Zakorzenienie

Z tą bardzo brudną koszulą po porodzie to nie zawsze jest tak, że od razu jest spisana na straty. Moje żonki-dziewczyny z wątku ślubnego mówiły, że koszula od porodu pięknie się doprała i nosiły ją jeszcze nie raz.
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:21   #2814
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Z tą bardzo brudną koszulą po porodzie to nie zawsze jest tak, że od razu jest spisana na straty. Moje żonki-dziewczyny z wątku ślubnego mówiły, że koszula od porodu pięknie się doprała i nosiły ją jeszcze nie raz.
Moja z porodu wygląda jak nowa
Tylko ze ja rodziłam cc ;-) na golasa
co nie zmienia faktu ze pozniej tydzien czasu nosiłam ja na zmianę w spzitalu z dwiema innymi
09.09.2009
Stary 2013-10-21, 13:36   #2815
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Te do karmienia fajne, ale po porodzie, gorzej jak w czasie porodu baardzo się taką koszulę pobrudzi i jest do wyrzucenia, wtedy szkoda.
no wlasnie istnieje taka mozliwosc, wiec wtedy rzeczywiscie szkoda Ale wcale tak nie musi byc, moze pojdzie doprac

Stary 2013-10-21, 13:39   #2816
uparta8210
Raczkowanie

oto mój brzusio
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1080662.jpg (112,0 KB, 63 załadowań)
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:54   #2817
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
oto mój brzusio

super

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 14:00   #2818
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Pomysłowe te koszulki
Ja się tak zastanawiałam i doszłam do wniosku, że kupie sobie takie z guziczkami. Wyobrażam sobie sytuacje gdy siedzę z kimś w pokoju z maluchem na rękach a ten mi ściąga koszulkę odsłaniając piersi Stawiam więc na bezpieczne guziki, ale takie które będę w stanie odpiąć jedną ręką

Cytat:
oto mój brzusio
Taki malutki, że w ogóle nie widać, że ciążowy. W ogóle szczuplutka jesteś
Stary 2013-10-21, 14:02   #2819
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie istnieje taka mozliwosc, wiec wtedy rzeczywiscie szkoda Ale wcale tak nie musi byc, moze pojdzie doprac
Ale chyba kupię takie już do karmienia. 30zł wydam, najwyżej wyrzucę jedną.

Cytat:
oto mój brzusio
Skromny

Stary 2013-10-21, 14:07   #2820
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
oto mój brzusio
który to tydz?
malusi brzusio
Mój to olbrzym przy Twoim
09.09.2009
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości