Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-21, 00:16   #2761
Edzia400
Zakorzenienie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Mały na neonatologii, podjął próbę oddechu, przyszedł na świat w 28 t i 4 dn.. pojechała na IP, bo mniej czuła ruchy..boszszszs, jak to trzeba się w siebie wsluchiwac.. jest pod dobra opieka, walczą.. trzymajmy kciuki!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
oby wszystko było dobrze znam jedna wizazanke która urodziła 2 córeczki jedna w 28 tyg drugą w 27 tyg i obie dziewczynki maja sie bardzo dobrze ...

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 07:23   #2762
meluzyna87
Raczkowanie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Ale cisza z rana, chyba każda Mamusia spi
Miłego dnia życzę
meluzyna87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 07:43   #2763
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

[QUOTE=ag9;43354018]
Aaaaa i się Koziemleko wygadała
/QUOTE]

To sprostuję Gdyby kombinezon był w samochody to zapytałabym czy nie jest zbyt męski, bo w kwiatki wydawał mi się typowo babski Ale z drugiej strony ciemnobrązowy więc na siłę by uszedł. Dlatego was pytam

Ale jest jeszcze czas, upoluję neutralny

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Chodzi o ten na TLC oglądałam ostatnio i szczerze dopinguje te pary by im się udało jak najszybciej i by nie stracili nadziei
Też oglądałam raz ten program. Sama starałam się o fasolkę 9 cykli i doskonale ich rozumiem. Trzymam za nich kciuki

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Koziemleko - jak tak samo łykam witaminy - jak mi wpadną w rękę albo mnie skurcz złapie

Kupiłam dzisiaj fotelik jestem mega hepi i chyba będę z nim spać
Aż poszłam i też wzięłam witaminy

Ja też chcę kupić fotelik teraz w listopadzie A jaki kupiłaś? Pochwal się

Też macie taką chcicę na banany?? Bo ja mogę jeść je kilogramami ;D
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 07:57   #2764
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Jak czegoś nie wiesz, to od tego masz nas zazdroszczę Ci, że jak zrobisz porządek to będziesz jednak miała miejsce, żeby chować żeby Dziecia. A ja? ja wszystko układam w pudełkach za szafą, pod fotelami, za szafką od tv i gdzie sie da, o miejscu w szafkach moge zapomnieć

Nawet dobrze, że nie mam na nic miejsca nawet na pudła
Pokaż fotelik

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy wy bierzecie jakeis witaminy? ja biore tylko kwas foliowy, gin mi kazal do konca ciąży. w ostatniej ciązy kupowalam prenatal a teraz nic nie biore bo juz mam dosc tych wszyskich lutein, duphastonow i narazie nie kupowalam nic.
Jak niektórym nam się wspomni to bierzemy Ja mam tylko zalecenie od lekarza na kwas foliowy.

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
To sprostuję Gdyby kombinezon był w samochody to zapytałabym czy nie jest zbyt męski, bo w kwiatki wydawał mi się typowo babski Ale z drugiej strony ciemnobrązowy więc na siłę by uszedł. Dlatego was pytam

Aż poszłam i też wzięłam witaminy

Ja uważam, że się nie wygadałaś, bo mi twa wypowiedź i na dziołchę i na chłopa pasowała

To ja dzisiaj zaczynam dzień od witamin

Banany zawsze lubiłam i jadam często ale chcicy nie mam

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 08:07   #2765
asienka213
Wtajemniczenie

hej laski

znowu caly weekend zawalony, nie bylo czasu na wizaz W sobote bylismy u znajomych, chlopy napili sie za malego Maxa, matko jaki slodziak ja tez juz chceee a wczoraj przedszkole corci obchodzilo jubileum i dzieci mialy w kosciele wystep, potem puszczali mnostow balonow w swiat Ale to byl widok no wieczorem byli znajomi, gdybym nie powiedziala o ciazy to by na to nie wpadli
no nic, nadrabiam

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Można dołączyć?
witaj pewnie, ze mozna

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ubilam chyba niezly interes
W moim tesco jest taka sciana z przecenionymi rzeczami i znalazlam tam laktator przeceniony ze 100zl na niecale 25 - szybko weszlam na allegro i z kosztem przesylki sprzedaja takie za prawie 50zl wiec jesli tylko macie taka sciane a tesco to oplaca sie sprawdzic
noo ale szczescie

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Hej.
miałam dzisiaj mocno gospodarczy dzień. Posprzątałam całe mieszkanie, wstawiłam 5 prań, 2,5 godz prasowałam, ugotowałam spaghetti, gulasz, rosół i o 16 usiadłam na chwilę przerwy. Nawet nie zauważyłam kiedy usnęłam. Przebudziłam się przerażona że to już pewnie późna godzina, ale na szczęście nie było tak źle. Teraz kończę papiery firmowe i relaks =)
Jutro wraca mój mąż więc znowu zapowiada się pracowity tydzień.

I refleksja mnie naszła dzisiaj. Nie mamy żadnych bliźniaków na wątku, nie? Byłam jakaś mamusia z bliźniakami ale dawno się już nie odzywa. Szkoda. Ja tak lubię bliźniaki.
ales Ty robotna i to w jeden dzien tez bym potrzebowala dostac takiej checi na sprzatanie Narazie szafa czeka na swoja kolej

Ja ostatnio jak patrzylam na 1 strone, to zauwazylam wiecej mam ktore sie juz nie udzielaja, szkoda

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
i znowu wyglądam jak wieloryb, jutro postaram się dodać fotkę...

odnośnie porodu to ja muszę się zaopatrzyć w jakieś ciepłe i długie skarpetrki przynajmniej do kolan, bo przy poprzednim porodzie to strasznie mi się nogi trzęsły i do dziś nie wiem czy to z zimna czy ze stresu. A jak będą mi przeszkadzały to najwyżej ściągnę, lale wolę je mieć.
to czekamy na fotke z tym wielorybem to napewno przesadzasz

Co do porodu to mi tez bylo strasznie zimno, ale nie tylko w nogi, na calym ciele, normalnie trzeslam sie jak galareta i az mi koldre przyniesli

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, jak wiecie pewnie udzielam się też na mamusiach styczniowo-lutowych i właśnie mocno przeżywam, bo jedna dziewczyna z terminem na styczeń napisala, ze Dominik jest już na świecie!!! Az się poplakalam, a teraz sie martwię czy wszystko z nimi ok. Matko jedyną, 2,5mca przed terminem.. nie znamy dnia ani godziny...
o rety, trzymam mocno za maluszka

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 08:21   #2766
cobra115
Zakorzenienie

Idę z siuśkami na badanie i chyba zafunduję sobie tą toxo... będę spokojniejsza
Stary 2013-10-21, 08:31   #2767
mariolasl
Zakorzenienie

Zycze milego tygodnia
Moj syn ma ferie, wiec spedze caly tydzien z nim, nie wiem, czy uda mi sie cos naskrobac

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 08:35   #2768
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Tu chodzi chyba o wydatki. Dużo osób ma problem z odkładaniem pieniędzy, a jak przyjdzie wszystko kupić w jednym miesiącu to może być ciężko. Często też fajne promocje są więc żal nie skorzystać.
Ja co prawda jedyne co mam to nic ale jak się potwierdzi płeć, to pewnie zacznę powoli kompletować ciuchy
tez tak mysle, najlepiej rozlozyc sobie wszystko na pare miesiecy, wtedy nie jest taki szok dla portfela a poza tym mozna trafic na fajne okazje, a co za tym idzie sporo zaoszczedzic

ja to czekam na ta plec jak na zbawienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

Chwalę się, że wygrałam licytacje ślicznego kombinezoniku z uszkami I za całe 19 zł z przesyłką

Cytat:
gratki jaki

Cytat:
dziewczyny czy wy bierzecie jakeis witaminy? ja biore tylko kwas foliowy, gin mi kazal do konca ciąży. w ostatniej ciązy kupowalam prenatal a teraz nic nie biore bo juz mam dosc tych wszyskich lutein, duphastonow i narazie nie kupowalam nic.
ja biore tylko kwas foliowy

brzuchatka gratuluje Zosi

justine ale Ci zazdroszcze tej sesji, sama chcialabym zrobic jak bedziemy w Pl ale to bedzie dopiero 25t i raczej nie bedzie takiego efektu chociaz zobaczymy

U nas w sobote byl wielki dzien, Natalii wypadl pierwszy zabek bylam troche w szoku, ze to juz Oczywiscie jak juz sie ruszal, nie omieszkala nas poinformowac, ze jak w koncu wypadnie to w nocy przyjdzie wrozka zebuszka i przyniesie jej prezent tak wiec dobrze, ze polecielismy szybko do sklepu A teraz mam szczerbusze w domu

Edytowane przez asienka213
Czas edycji: 2013-10-21 o 08:38
Stary 2013-10-21, 08:41   #2769
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Hej!

Zaczynam dziś 5-ty miesiąc i czekam, wyczekuję tych pierwszych ruchów i jakoś nie mogę się doczekać...

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 08:46   #2770
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Hej!

Zaczynam dziś 5-ty miesiąc i czekam, wyczekuję tych pierwszych ruchów i jakoś nie mogę się doczekać...
juz pewnie niedlugo poczujesz

teqiba prosze o dopisanie mojej wizyty 28 pazdziernik godz.17.20
moze wreszcie poznam lokatora

Stary 2013-10-21, 08:56   #2771
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mój dzidziuś już dokazuje, kopniaki delikatne i takie buszowanie po brzuszku że przez skórę widać no zaskoczyło mnie to całkowicie 16 tydz zaczęłam w sobotę i super się cieszę.
gratuluję

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dla poprawy humoru. Wczorajszy kabaret o ciąży
Ja uwielbiam kabaret hrabi

http://www.dailymotion.com/video/k1H...4NbBL?start=26
oglądałam w piątek

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
ja te babę uwielbiam
ja też, ja też! i Giza wymiata!

Cytat:
pochwal się my dzisiaj będziemy jeździć po sklepach i przymierzać co pasuję a później jakieś polowanie urządzimy

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
apetyt na nie mam ale bez nich też wytrzymuję ogólnie uwielbiam babany
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 09:27   #2772
teQiba
Moderator

Cytat:

Cytat:
Ja biore caly czas
Nie zapominam bo tabletki leza na wierzchu i o luteinie tez musze pamietac wiec jest latwiej
Stary 2013-10-21, 09:30   #2773
marima
Raczkowanie

Cześć ciężarówki

wczoraj zaczęłam 21 tc i z przerażeniem uświadomiłam sobie że za 4 miesiące mogę już trzymać mojego maluszka na początku grudnia mam plan przejrzeć ubranka, które dostanę i podkupywać tego co będzie brakować. w listopadzie chciałabym sobie zrobić listę z wyprawką dla mnie i dla maluszka i zacząć już ją kompletować. w styczniu chciałabym mieć już mniej więcej wszystko poszykowane, torbę do szpitala też już spakowaną no bo przecież to już będzie 8 mc no i chyba zacznę się już edukować o pielęgnacji maluszka, bo nie wiem czy u mnie w mieście znajdę szkołę rodzenia hmm

co do ruchów, to ja czuję bardzo nieregularnie, zazwyczaj późnym wieczorem i też jak na razie bardzo nisko, ale w sobotę TŻ poczuł pierwszego kopniaczka od małego

Słuchajcie mamuśki, czy zamierzacie zaopatrzyć się w chustę i nosić w niej swoje maluchy? ja bym chciała, bo wydaje mi się bardzo praktyczna, chociażby zeby zejść do sklepu do drobne zakupy a nie tachać wózka ze sobą, szczególnie, że TŻta 3 miesiące po narodzinach małego nie będzie, tylko zastanawiam się czy trzeba przejść jakieś warsztaty czy poradzę sobie z chustowaniem sama

no i jestem 5 kg na plusie, nie wiem czy to dużo czy mało, ale ostatnio chyba za szybko tyję mam ostatnio apetyt na słodkie i nie mogę sie zatrzymać na 2 kostkach czekolady tylko zjadam połowę albo całą echh

no i zaczęłam jeść witaminy, kupiłam prenatal classic 50zł/90 tabletek, miałam nic nie barć ale stwierdziłam że przecież zaraz zima i tych witamin w jedzeniu będzie mniej, więc tak na wszelki wypadek
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 09:47   #2774
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie cieszy, że mam z głowy i za dobre pieniądze
a jaki fotelik kupiłaś?
Cytat:
Hej!

gratuluję wejścia w 5mc! to już brzmi mocno poważnie
Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
Cześć ciężarówki

wczoraj zaczęłam 21 tc i z przerażeniem uświadomiłam sobie że za 4 miesiące mogę już trzymać mojego maluszka na początku grudnia mam plan przejrzeć ubranka, które dostanę i podkupywać tego co będzie brakować. w listopadzie chciałabym sobie zrobić listę z wyprawką dla mnie i dla maluszka i zacząć już ją kompletować. w styczniu chciałabym mieć już mniej więcej wszystko poszykowane, torbę do szpitala też już spakowaną no bo przecież to już będzie 8 mc no i chyba zacznę się już edukować o pielęgnacji maluszka, bo nie wiem czy u mnie w mieście znajdę szkołę rodzenia hmm

co do ruchów, to ja czuję bardzo nieregularnie, zazwyczaj późnym wieczorem i też jak na razie bardzo nisko, ale w sobotę TŻ poczuł pierwszego kopniaczka od małego

Słuchajcie mamuśki, czy zamierzacie zaopatrzyć się w chustę i nosić w niej swoje maluchy? ja bym chciała, bo wydaje mi się bardzo praktyczna, chociażby zeby zejść do sklepu do drobne zakupy a nie tachać wózka ze sobą, szczególnie, że TŻta 3 miesiące po narodzinach małego nie będzie, tylko zastanawiam się czy trzeba przejść jakieś warsztaty czy poradzę sobie z chustowaniem sama

no i jestem 5 kg na plusie, nie wiem czy to dużo czy mało, ale ostatnio chyba za szybko tyję mam ostatnio apetyt na słodkie i nie mogę sie zatrzymać na 2 kostkach czekolady tylko zjadam połowę albo całą echh

no i zaczęłam jeść witaminy, kupiłam prenatal classic 50zł/90 tabletek, miałam nic nie barć ale stwierdziłam że przecież zaraz zima i tych witamin w jedzeniu będzie mniej, więc tak na wszelki wypadek
Gratuluję 21tcteraz kopniaczki będą się zdarzały coraz częściej a później cios w żebra i ugniatanie pęcherza

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 09:49   #2775
mona1
Zadomowienie

Dzień dobry wszystkim
Któraś pytała co w ciąży na infekcje, wiem że dobra i bezpieczna jest Nystatyna dopochwowo, z tym że to chyba lek na receptę więc bez wizyty się nie obejdzie...

Cytat:
Hej!

Gratuluję 5 miesiąca i gwarantuję że już niebawem poczujesz pierwsze ruchy

Cytat:
ja biorę Femibion 2, czyli kwas foliowy + witaminy+DHA, no i magnez dodatkowo

Cytat:
Cześć ciężarówki

przede wszystkim gratuluję 21 tygodnia jeśli chodzi o ruchy to na tym etapie na którym jesteśmy, to normalne że są one nieregularne, mi czasem nawet zdarzają się dni gdzie w ogole nie czuję dziecka, troszkę się martwię wtedy, tak było przed wczoraj, myslałam ze zwariuję z nerwów za to wczoraj tak łobuzowało że miło musimy jakoś wytrzymać te pare tygodni jeszcze gdzie ruchu już będą regularne i bardzo wyczuwalne, ale jak znam zycie to wtedy i tak będziemy się czymś znów martwić
co do wyprawki, tez powoli zaczynam ją kompletować, bo boję się że później będę miała za dużo na raz. W związku z tym ostatnio zakupiłam kołderkę i poduszeczkę do łóżeczka, 2 zestawy pościeli i rożek. W piątek jedziemy z mężem oglądać wózki
Chusty nie zamierzam kupować, jakoś nie mam do tego przekonania
Stary 2013-10-21, 10:00   #2776
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
Idę z siuśkami na badanie i chyba zafunduję sobie tą toxo... będę spokojniejsza
ja zrobilam toxo tez dla swietego spokoju, bo sama sie upomnialam, nie wiem ta moja lekarka jakas nieogarnieta. i zaplacilam 40 zl tylko.

Czytalam o tej poduszce ale ona za duzo miejsca zajmujew lozku i tak mam male ::P wiec na razie dam sobie spokoj...

Co do jedzenia czegos kilogramiami to u mnie mandarynki i pomelo... Mniam lepsze to niz slodycze, bo juz tyje i bede znowu gruuuba. bedzie z czego chudnac ):
Stary 2013-10-21, 10:05   #2777
mmhym
Zadomowienie

Cytat:

No ja też ciekawa, na jaki się zdecydowałaś

Cytat:
Ja biorę Pharmaton Matruelle i Biofer folik na anemię

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Zycze milego tygodnia
Moj syn ma ferie, wiec spedze caly tydzien z nim, nie wiem, czy uda mi sie cos naskrobac
Super! To udanego tygodnia

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
U nas w sobote byl wielki dzien, Natalii wypadl pierwszy zabek bylam troche w szoku, ze to juz Oczywiscie jak juz sie ruszal, nie omieszkala nas poinformowac, ze jak w koncu wypadnie to w nocy przyjdzie wrozka zebuszka i przyniesie jej prezent tak wiec dobrze, ze polecielismy szybko do sklepu A teraz mam szczerbusze w domu
To rzeczywiście kolejny milowy krok Gratulacje!

Cytat:
Hej!

To teraz wyczekuj na dniach

Cytat:
Ja biore caly czas
Nie zapominam bo tabletki leza na wierzchu i o luteinie tez musze pamietac wiec jest latwiej
Ja poranną porcję czyli witaminki, żelazo i magnez biorę zawsze,bo jem je do śniadania, więc od razu nakładam na talerz. Czasem mi się zapomni wieczornego żelaza, ale mam wyrzuty sumienia potem..

Cytat:
  1. wczoraj zaczęłam 21 tc i z przerażeniem uświadomiłam sobie że za 4 miesiące mogę już trzymać mojego maluszka
  2. co do ruchów, to ja czuję bardzo nieregularnie, zazwyczaj późnym wieczorem i też jak na razie bardzo nisko, ale w sobotę TŻ poczuł pierwszego kopniaczka od małego
  3. no i jestem 5 kg na plusie, nie wiem czy to dużo czy mało, ale ostatnio chyba za szybko tyję mam ostatnio apetyt na słodkie i nie mogę sie zatrzymać na 2 kostkach czekolady tylko zjadam połowę albo całą echh
  1. Szok "chciałabym, ale się boję"
  2. Ja tez ruchy czuję późnym wieczorem najlepiej, wczoraj oglądałam długo TV na lewym boku, potem przewróciłam się na prawy i jaki Mała mi popiiis - fikołki, kopniaczki, no ze 2 min nieprzerwanie Boskie
  3. I ze słodyczami mam dokładnie to samo - chociaż staram się kupować sobie marchewkę i czasem na wieczór obiorę sobie ze 4 i chrupię i czasem uda mi się tak siebie oszukać, ale rzadko Chociaż te Twoje 5 kg to chyba bardzo dobrze

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
co do wyprawki, tez powoli zaczynam ją kompletować, bo boję się że później będę miała za dużo na raz. W związku z tym ostatnio zakupiłam kołderkę i poduszeczkę do łóżeczka, 2 zestawy pościeli i rożek. W piątek jedziemy z mężem oglądać wózki
Ja też jadę wózek pooglądać - mąż na delegacjach do świąt to mam plan zawęzić poszukiwania do 2-3 modeli i wtedy mu pokazać a w między czasie wyszukiwać okazji
Nie wiem czy nie wezmę się na początku listopada za moje rzeczy - czyli upolować jakieś super tanie koszule nocne, szlafrok i higienę, bo tego na pewno nie dostanę od innych mam
A w grudniu uzupełnianie braków wyprawkowych

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 10:15   #2778
teQiba
Moderator

Ostatnio szwagierka powiedziala mi zebym nie kupowala sobie wszystkiego cichaczem bo "moze ktos chcialby mi cos kupic lub juz kupil" - i dopiero teraz sobie tak mysle, ze no kurde - chyba jak ktos chce cos kupic to niech sam powie a nie ja bede sie bala robic zakupy bo najpierw trzeba wszystkich poinformowac

A jeszcze wczesniejsze kupowanie ma taki plus ze mamy jeszcze czas zeby sobie powybrzydzac, a jak sie kupuje na ostatnia chwile to nie ma takiego komfortu.
Stary 2013-10-21, 10:23   #2779
marima
Raczkowanie

Cytat:
Ostatnio szwagierka powiedziala mi zebym nie kupowala sobie wszystkiego cichaczem bo "moze ktos chcialby mi cos kupic lub juz kupil" - i dopiero teraz sobie tak mysle, ze no kurde - chyba jak ktos chce cos kupic to niech sam powie a nie ja bede sie bala robic zakupy bo najpierw trzeba wszystkich poinformowac

A jeszcze wczesniejsze kupowanie ma taki plus ze mamy jeszcze czas zeby sobie powybrzydzac, a jak sie kupuje na ostatnia chwile to nie ma takiego komfortu.

No mi też wszyscy mówią, że mam nie szaleć z zakupami, dodam że kupiłam na razie dres i bluzę, więc chyba nie szaleję bo dostanę dużo używanych i jeszcze rodzinka przyniesie prezenty. no to jak chcą to niech mi dadzą ciuszki wcześniej żebym wiedziała co mam a czego nie ale wiecie ja to bym wolała żeby ktoś mi przyniósł jako prezent pieluchy niż ubranka no i chciałabym tylko zrobić podstawową wyprawkę, bo ile taki dzieciaczek ponosi te ciuszki, a prać to ja mogę i codziennie bo to nie problem włączyć pralkę mama stwierdziła, że mam się najpierw zająć swoją wyprawką do szpitala, i tak sobie myslę że faktycznie jakby co nic nie mam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 10:33   #2780
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Cytat:
No mi też wszyscy mówią, że mam nie szaleć z zakupami, dodam że kupiłam na razie dres i bluzę, więc chyba nie szaleję bo dostanę dużo używanych i jeszcze rodzinka przyniesie prezenty. no to jak chcą to niech mi dadzą ciuszki wcześniej żebym wiedziała co mam a czego nie ale wiecie ja to bym wolała żeby ktoś mi przyniósł jako prezent pieluchy niż ubranka no i chciałabym tylko zrobić podstawową wyprawkę, bo ile taki dzieciaczek ponosi te ciuszki, a prać to ja mogę i codziennie bo to nie problem włączyć pralkę mama stwierdziła, że mam się najpierw zająć swoją wyprawką do szpitala, i tak sobie myslę że faktycznie jakby co nic nie mam
Ja tez wlasnie nic dla siebie nie mam do szpitala, a czas leci ...
Stary 2013-10-21, 10:54   #2781
teQiba
Moderator

Szlag mnie zaraz trafi - caly dzien siedze w domu i czekam na paczke, a listonosz wrzucil awizo nawet nie sprawdzajac czy jestem w domu Az mi sie plakac z nerwow chce
Stary 2013-10-21, 11:01   #2782
marima
Raczkowanie

Cytat:
Szlag mnie zaraz trafi - caly dzien siedze w domu i czekam na paczke, a listonosz wrzucil awizo nawet nie sprawdzajac czy jestem w domu Az mi sie plakac z nerwow chce
To może złóż skargę na poczcie na listonosza, może się w końcu nauczą sprawdzać a nie ma sensu się denerwować
Stary 2013-10-21, 11:02   #2783
kate1623
Zadomowienie

Dzien Dobry Mamuśki
Cytat:
Nie biorę żadnych witamin ponieważ mój lekarz twierdzi, że mam dobre wyniki i nie muszę się faszerować dodatkowo. Brałam do końca Itrymestru kwas foliowy

Cytat:
Hej!

Gratulacje jeszcze się doczekasz u mnie mała weszła na etap kopania nawet jak idę (jak kopnie to się uśmiecham musi to idiotycznie wyglądać na ulicy )

Właśnie wróciłam z wizyty u położnej i lekarza. Słuchałam serduszka małej
Teqiba dopisz mi wizyty USG 30.10 i wizyta 18.11 godz. 10

Przytyłam w tym miesiącu 3kg czyli mam do przodu 7kg masakra no ale coż poradzić.
Którejś w badaniach wyszły kryształy. Mi też, ale mi chyba dla odmiany wyszły kryształy moczanu. Podobno jeśli wychodzą jednorazowo to nie ma się czym martwic (bo mogliśmy zjeść dużo czegoś co wpływa na ich powstawanie) gorzej jak się utrzymują może to prowadzić do kamicy nerkowej .Mam też duże upławy gin mówi że to normalne, ale na wszelki wypadek przepisał mi Pimafucin tak zapobiegawczo.

Mam małą niedokrwistość więc muszę jeść więcej produktów zaopatrzonych w żelazo . Dziewczyny podpowiedzcie co ma dużo żelaza?

Któraś z Was dawała jakiś domowy sposób na zimno. Błagam przypomnijcie mi bo tałatajstwo mnie dopadło, a pasta do zębów nie działa

Aaaaa i jeszcze poszłam się dzisiaj zapisać do szkoły rodzenia i wiecie co. Zaczynam już dzisiaj o 16:30 bo jest jeszcze miejsce, a później może być ciężko

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 11:10   #2784
marima
Raczkowanie

a Mamuśki a chodzicie/będziecie chodzić na szkołę rodzenia płatną czy bezpłatną?
Stary 2013-10-21, 11:20   #2785
czbasia
Zakorzenienie

Dzień dobry
Można dołączyć??
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 11:24   #2786
marima
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Można dołączyć??
Jak najbardziej napisz coś więcej o sobie który tc?
Stary 2013-10-21, 11:25   #2787
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Mam małą niedokrwistość więc muszę jeść więcej produktów zaopatrzonych w żelazo . Dziewczyny podpowiedzcie co ma dużo żelaza?
Wątróbka, nerki i inne podroby
Wołowina i czerwone mięsa
Szpinak, brokuły i inne zielone warzywa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 11:32   #2788
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Jak najbardziej napisz coś więcej o sobie który tc?
Dzięki Wczoraj skończyłam 20tc dziś wkraczam w 21 Mam 34 lata.. Masakrra To moja druga ciąża. Pierwsza zakończona przdwcześnie w 12 tc. A teraz jestem dobrej myśli ale czasami przychodzi zwątpienie i czarne myśli 29 mam usg i nei mogę się doczekać zobaczyć dzidzie. Chodzę na NFZ do gina i usg nie mam na każdej wizycie. Ost miałam w 13tc i ok było Co do ruchów to sama nei wiem.. Chyba czyję od 18 tc ale czy się nie wkręcam to pewności nie mamCzuję takie piknięcia, smyranie, czasami jaky serce tam biło takie szybkie piknięcia a czasami takie "jakby wybuchy wulkanu Wmawiam sobie że to dzidzia sie tam wierci i od razu sie uspokajam Ale ręka na brzuchu nie jestem w stanie wyczuć
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 11:33   #2789
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Chusty nie zamierzam kupować, jakoś nie mam do tego przekonania
na wątku mamuś X-XI pisały że u niektórych chusty się sprawdziły do uspokajania dziecka gdy marudzi a nic mu nie dolega, ja sobie chyba kupię, podobno też bardzo wygodnie się w tym maluszka nosi

Cytat:
u mnie jest to nagminnie a nawet są sytuację że awizo nie zostawią tylko się człowiek zastanawia czemu jeszcze nic nie przyszło a jak się pójdzie na pocztę to okazuje się że paczka już sobie czeka i czeka

Cytat:
Właśnie wróciłam z wizyty u położnej i lekarza. Słuchałam serduszka małej
Teqiba dopisz mi wizyty USG 30.10 i wizyta 18.11 godz. 10

Aaaaa i jeszcze poszłam się dzisiaj zapisać do szkoły rodzenia i wiecie co. Zaczynam już dzisiaj o 16:30 bo jest jeszcze miejsce, a później może być ciężko

na anemię moja mama pije sok z buraków http://tomasznakonieczny.bloog.pl/id...tticaid=611859 tez sobie go będę dzisiaj przygotowywać, bardzo smaczny już piłam w domu

a szkołę rodzenia masz płatną? W szpitalu w którym będziesz rodzić czy jak? Bo ja się zastanawiam czy iść, moje dwie koleżanki nie chodziły...

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Można dołączyć??
witamy napisz coś więcej o sobie
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 11:41   #2790
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
Napisane przez meluzyna87 Pokaż wiadomość
Ale cisza z rana, chyba każda Mamusia spi
Miłego dnia życzę
spałam do 12

Cytat:
ja miałam taką sytuację, że byłam na podwórku, pan listonosz zawołał mnie i wręcza mi awizo więc pytam, co to za polityka, że on mi awizo daje i jest tam na tym napisane, że adresata nie zastano, a on mi na to, że on nie ma obowiązku nosić wszystkich ciężkich paczek na poczcie, kiedy poszłam zrobić rozróbę, bo zdarzyło się to drugi raz, powiedzieli mi to samo
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości