Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-21, 11:28   #511
pikaso
Zadomowienie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez /Mycha/ Pokaż wiadomość

paulka0212 nic co słodkie i mięsne do mnie nie przemawia, aż czasem muszę się zmuszać, ale ciastka to ostatnio jadłam chyba 2 miesiące temu, za to nadrabiam chrupkami kukurydzianymi, jak mnie zaczyna mulić to wcinam i przechodzi

Tylko ostatnio zauważyłam, że często zamiast tradycyjnych drewnianych szczebelkowych łóżeczek rodzice wybierają takie miękkie siateczkowe kolorowe kojce. Które lepsze Waszym zdaniem??
Ja też czasami zmuszam się do zjedzenia mięsnego obiadu. Na słodycze ostatnio patrzeć nie mogę, za to mąż nadrabia za mnie.

Ja mam te materiałowe u mamy. One często są zrobine z takiego szeleszczącego materiał ala ortalion i niektórym dzieciom może to przeszkadzać,bo przy najlżejszym ruchu szeleści. Ten najwyższy pozom starcza na bardzo krótko i potem trzeba schylać się mocno, żeby odłożyć i wyjąć dziecko.
Osobiście wolę tradycyjne drewniane, tamte właśnie nadaje się tylko okazyjnie do wykorzystania.

Paulka ja na razie zostaje przy jednym. Może się tak zdarzyć, że dzieci będą czuły sie lepiej leżąc obok siebi. Jak miałam wykłady z położna i praktykę na oddziale to mówiła, ze często, nawet w inkubatorze, układają bliźniaki razem, bo nie potrafią oddzielnie się uspokoić. Oczywiście o ile nie ma przeciwwskazań. Nad drugim łóżeczkiem będziemy myśleli później.

Edytowane przez pikaso
Czas edycji: 2013-10-21 o 11:33
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 11:29   #512
Nikii89
Zakorzenienie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

madziarek super że wizyta OK

co do łóżeczka my mamy drewniane, teraz kupimy turystyczne aby było od razu na wyjazdy
Ale pewnie wyjdzie tak że Oskarowi kupimy takie http://allegro.pl/drewno-lozko-anima...559070261.html
a drewniane dostanie dzidzia

Oskar zasnął ja się też położę bo coś od rana głowa mnie boli ;/

Edytowane przez Nikii89
Czas edycji: 2013-10-21 o 11:36
Nikii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 11:37   #513
ilkas
BAN stały

Madziarek1 cieszę się, że już po wizycie i wszystko ok!

/Mycha/ w pierwszej ciąży chorowałam na te łóżeczka. Szczególnie z żyrafą Ale potem jakoś tak wyszło, że w końcu kupiliśmy białe w ikeii

Pallas Ril to ja też się podpisuję po tym łóżeczkiem. Mega bym takie chciała bo by mi to bardzo ułatwiło życie. Tylko fajnie właśnie by było jakby ta część była ruchoma. Bo tu wygląda jakby jej nie było na stałe
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 11:52   #514
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Madziarek1 cieszę się, że już po wizycie i wszystko ok!

/Mycha/ w pierwszej ciąży chorowałam na te łóżeczka. Szczególnie z żyrafą Ale potem jakoś tak wyszło, że w końcu kupiliśmy białe w ikeii

Pallas Ril to ja też się podpisuję po tym łóżeczkiem. Mega bym takie chciała bo by mi to bardzo ułatwiło życie. Tylko fajnie właśnie by było jakby ta część była ruchoma. Bo tu wygląda jakby jej nie było na stałe
Ja znalazłam coś takiego:
http://www.sklepy24.pl/sklep/bebeskl...sna-90x40/1358

Ale to ma dwa minusy:
- za małe wymiary (będzie trzeba kupować nowe po jakimś czasie)
- ten boczny fragment wygląda, że wyjmuje się na stałe...

Tak się zastanawiam, czy jest w ogóle możliwe coś takiego, żeby to się dało zsuwać i zasuwać, bo zwróccie uwagę, że tam się montuje taką przedłużkę, żeby nie było dziury między lózeczkiem, a łózkiem rodziców, więc przez to by sie nie dało przesuwać tej bocznej ścianki :/
Stary 2013-10-21, 12:03   #515
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Pikaso wszystkie takie jesteśmy bez wyjątku Ty też

Pomarańcza każdy daje zdjęcia jak mu najwygodniej ja przyznam się że dodałam 1 do klubu i mi ta forma dodawania nie spasowała

Light Limara na nudę w ciąży najlepsze puzzle jak najwięcej elementów
Kciuki za wizyte

Lolitka już dopisałam a jeśli chodzi o maila to mamy mail grupowy i jak chcesz namiary to trzeba do mnie wysłać PW

Paulka współczuję wymiotów ale super że dziećmi OK.

Magdi dużo zdrówka dla Was i współczuję nocnych przeżyć

Kasia ja mam obiad z niedzieli rosół , kluski i kurczak Zawsze w niedzielę robie tak aby było na dwa dni mmmm… gulasz z pieczarkami i mięsem

Paulka tak jak pisałam Lolitce jeśli chodzi o maila to mamy mail grupowy i jak chcesz namiary to trzeba do mnie wysłać PW

Pallas Ril zawsze rano na czczo i najlepiej bez ubrania

Góraleczka zazdroszczę weselicha

Z maila:
Aldrin pięknie wyglądaliście i
Nie przesadzaj bo wyglądasz jak 18stka

Pomarańcza gdzie Wy po dachach chodziliście ?? Ale zdjęcia cudne i te dodatki czerwone

Oczywiście butów nie kupiłam , bo w tej kwestii to ja wybredna jestem

A z racji tego że ja mam jutro wizytę na 12.30 TŻ miał brać o 12 przepustkę ale stwierdził że weźmie jednak opiekę to rano podskoczymy jeszcze na sklepy :P

Dziewczyny już kilka razy pisałam te co chcą maila to nie piszcie w postach bo mi czasem trudno potem wyłapać szczególnie że ja na szybkę wejdę , odpiszę i znikam. Wysyłajcie mi PW!!
Dzięki, mieliśmy sesje pod Wiedniem, fotograf nad tam wyciągnął i na dach

Cytat:
Napisane przez madziarek1 Pokaż wiadomość
Jestem po badaniach genetycznych i idę na pociąg
Wszystko ok, badanie przez brzuch, dostałam zdjecia wrzuce jak wykombinuje dane do maila nie robiłam krwi ani 3D Ale i tak super.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Super wieści
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 12:04   #516
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
"Tradycyjne łóżeczka dla dzieci z opuszczonymi bokami nie będą już produkowane w Stanach Zjednoczonych. Amerykańskie władze podjęły w środę taką decyzję, ponieważ w ciągu ostatnich 10 lat doszło do ponad 30 przypadków uduszenia niemowląt i małych dzieci."

To może dlatego taki mały wybór takich łóżeczek :P
Stary 2013-10-21, 12:05   #517
Seksta
Rozeznanie

ojej ladna ta posciel...ale za droga
my na pewno kupimy proste, białe łóżeczko bez żadnych aplikacji- jedynie pościel i dodatki będą kolorowe
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 12:15   #518
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Paulka ja na razie zostaje przy jednym. Może się tak zdarzyć, że dzieci będą czuły sie lepiej leżąc obok siebi. Jak miałam wykłady z położna i praktykę na oddziale to mówiła, ze często, nawet w inkubatorze, układają bliźniaki razem, bo nie potrafią oddzielnie się uspokoić. Oczywiście o ile nie ma przeciwwskazań. Nad drugim łóżeczkiem będziemy myśleli później.
Też myślałam o jednym
Pikaso też masz takie okropne nudności i wymioty??

Widzę, że wątek czerwcowy się rozwija, mam coraz więcej...
Ja też jestem mamą czerwcowa ale czuję że moje miejsce jest TU

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Edytowane przez paulka0212
Czas edycji: 2013-10-21 o 12:26
paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 12:18   #519
wiola883
Rozeznanie

witam sie dziewczynki
unas pogoda piekna swieci sloneczko wiec trzeba skorzystac z okazji i pranie zrobione , jablka z drzew pozbierane na zime troche bedzie , a teraz nad obiadem trzeba pomyslec
nie nadrobie ws dzisiaj niebylam 2 dni i tyle postów szalone jestescie .
o ciazy mojej wiedza tylko najblisi i nik wiecej narazie i dowiedzialam sie ze ostatnio ciotka ktora wszystko wie najlepiej itp to stwierdziła ze mi dupa urosła i ze pewnie w ciazy jestem , ale ja mam taka jak miałam dupke ,ale jej sie nudzi
Stary 2013-10-21, 12:28   #520
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
ja miałam w pierszej ciąży opryszczke na ustach i kojarze że ginka zapisała mi jakieś leki na to, ale nie pamiętam co, ale mówiła że trzeba szybko wyleczyć
Na opryszczkę w ciąży bezpieczny jest Erazaban.

Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość
Martusia tak, jestem z Poznania a dokladniej z okolic Woli/ Smochowic a pracuje z kolei w samym centrum na sw. Marcinie.
Ja dzien spedzam poki co.w lozku, w ogole nie spalam, caly nos zatkany plus obolale gardlo wiec oka nie zmruzylam, nienawidze chorowac i mam nadzieje.ze to pierwszy i ostatni raz w tym roku...
Witaj Współczuję - mnie też złapało

Cytat:
Pallas Ril kurcze..nie mam pojęcia co lepsze. Z jednej strony czytałam sporo pozytywnych opinii o tych motherhood więc pewnie są dobre.
Poszperałam w necie. I już wiem z czym ja mam w środku
Cytuję: " Cebuszka posiada specjalistyczne wypełnienie z mikroperły styropianowej o średnicy 0,5 do 1,5 mm, która jest wyjątkowo trwała nawet przy długotrwałym użytkowaniu. Wypełnienie to daje efekt przesypującego się piasku, dzięki czemu ergonomia poduchy jest na najwyższym poziomie. Doskonale dopasowuje się ona do zmieniających się kształtów przyszłej mamy."

Wydaje mi się, że ta z mother..jest wypełniona czymś innym. Bo jej chyba nie da się całkowicie rozprostować tylko zawsze jest w kształcie "C" - chyba, że się mylę
I znalazłam tą moją. To jest dokładnie ta http://www.cebababysklep.pl/pl/p/Cebuszka-bezowa/143
Możesz tam poczytać więcej co ma w środku, pooglądaj fotki jak można ją wykorzystać
Ja nie miałam tej poduszki, ale mam sporo flanelek z tej firmy i śpiworek Jestem z tych rzeczy bardzo zadowolona, bo super jakość Jeśli będzie dziewczynka to dokupię trochę pieluszek z dziewczęcym akcentem One sa większe niż standardowa flanelka. I chyba zakupię u nich pościel

Madziarek, super wieści
Santom, z tego co pamiętam - masz przepiękny widok z okna

Dziękuję Dziewczyny za miłe słowa
Kuba ma antybiotyk, a ja mam leżeć i leczyć się domowymi sposobami. Paskudnie się czuję

My łóżeczko mieliśmy takie:
http://atbmeble.pl/images/65_1.jpg
i obecnie służy za tapczanik.
http://atbmeble.pl/images/66_1.jpg

Będziemy kupować dla Kubusia z tej samej serii większe, a łóżeczko na nowo zmontujemy małej Dzidzi

Edytowane przez Magdi555
Czas edycji: 2013-10-21 o 12:48
Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 12:34   #521
pikaso
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Też myślałam o jednym
Pikaso też masz takie okropne nudności i wymioty??

Ja nie mam nudności ani wymiotów, ale nie mogę patrzeć na mięso i słodycze. W ogóle czuję się bardzo dobrze, chociaż czasami łapie mnie śpiączka.
Pewnie zostań z nami, będziemy mogły konsultować się w sprawie bliźniaków.

Edytowane przez pikaso
Czas edycji: 2013-10-21 o 12:35
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 12:36   #522
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Hej kochane, w końcu jestem
Tak jak pisałam wcześniej byłam u męża rodzinki, w sobotę świętowaliśmy urodziny męża a w niedzielę czułam się fatalnie cały dzień wymiotowałam, z rana to wodą którą piłam no ale byliśmy też na USG na IP, no i pan doktor pokazał moje 2 fasolki jak rosną ślicznie biją serduszka no i pojawia się ta "przegroda" czyli najprawdopodobniej będzie to ciąża dwujajowa
Oooo Byłam ciekawa co tam u Was

Cytat:
I jeszcze jedno chciałam zapytać. Wszedzie się mówi o porannych mdlosciach, a ja nigdy takich nie miałam, za to jak przychodzi późne popołudnie i wieczór to jest masakra. Może ja coś źle robię, za mało jem, za dużo jem? Śmiejemy się z Tż, że jedne wakacje za granicą i już się fasolce strefy czasowe pomieszaly
U mnie całodobowe a z czasem przeradzają sie w popołudniowo - wieczorne chyba mało która kobitka ma jedynie poranne

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
I jakiś czas temu kupiłam pierwszą wagę i szczerze powiedziawszy nie wiem jak się ważyć Bo ja mam dzienne wahania wagi nawet do 2 kg. Ważycie się zawsze rano po odsikaniu i bez ubrania i taką wagę zapisujecie w książeczce?

A drugie pytanie to zastanawiam się nad zakupem takiej poduszki-rogala do spania, bo strasznie źle ostatnio sypiam i się łapię na tym, że zwijam całą kołdrę między nogami i mąż się wkurza, że mu zimno Któraś to używała już? Możecie coś powiedzieć?
Ale lekarz kazał Ci sie codziennie ważyć?? Dobowe wahania wagowe są normalne i bez ciąży nie wiem co za sens codziennie, wydaje mi się że raz w tygodniu starczy

Ja używam kołdry bo wytachałam specjalnie drugą :p No nie wiem czy mąż by takiego rogala zaakceptował w łóżku W poprzedniej miałam big misia ale teraz Olis z nim śpi... O może kupie drugiego i przejmie go druga dzidzia?

Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość
Wczoraj posiedzielismy u mojego brata i bratowej, w miedzyczasir TŻ z bratem skoczyli obok do biedronki po piwo i wrocili z rozkiem dla bobasa do kapieli. A ze wiekszosc akcesoriow bobo bedzie miec w malpki to recznik tez jest z taka aplikacja i TŻ powiedzial "no nie moglem sie powstrzymac" ja nie wiem jak radza sobie samotne kobiety w ciazy, ja bym oszalala bez jego wsparcia...
Ale fajny Tż Słodkie są takie gesty )

Cytat:
Poprzedmio rodIlam i byłam w szpitalu w takiej targowej bancinej, blee
Ja rodziłam w Tżtowej takiej polo rozpinanej pod szyją coby do karmienia, ale w sumie potem to człowiek cały nagi jak malucha położą już mam upatrzoną kolejną jego

Cytat:
Wszystko ok, badanie przez brzuch, dostałam zdjecia wrzuce jak wykombinuje dane do maila nie robiłam krwi ani 3D Ale i tak super.
super wieści )

Cytat:
Tylko ostatnio zauważyłam, że często zamiast tradycyjnych drewnianych szczebelkowych łóżeczek rodzice wybierają takie miękkie siateczkowe kolorowe kojce. Które lepsze Waszym zdaniem??
My mamy turystyczne i jesteśmy b.zadowoleni. Wolę sobie nie wyobrażac ile Oliś miałby siniaków w drewnianym, bo to bardzo temperamentny chłopak I wielkim plusem były płozy do bujania.

Cytat:
Ja mam te materiałowe u mamy. One często są zrobine z takiego szeleszczącego materiał ala ortalion i niektórym dzieciom może to przeszkadzać,bo przy najlżejszym ruchu szeleści. Ten najwyższy pozom starcza na bardzo krótko i potem trzeba schylać się mocno, żeby odłożyć i wyjąć dziecko.
Góra nam na pół roku starczyła, póki mały nie siadał Fakt są tylko dwie pozycje. Ale co do szeleszczenia to nasze jakoś specjanie nie szeleściło, ale tak czy inaczej lepiej dziecka nie przyzwyczajać do spania w warunkach idealnej ciszy coby je sam szelest obudził

Nikki Ty ten oilbas stosujesz u siebie też?
Ja właśnie poinhalowałam sie solą, teraz popijam herbatkę z miodem i cytryną i chyba kimnę obok młodego bo sen to najlepsze lekarstwo

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 12:39   #523
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Witam się słonecznie.
Kurczę ale pędzicie, nawet nie próbuję was nadrabiać

U mnie dziś zaczął się 14 tc a co za tym idzie weszłam śmiało w II trymestr. Dziś jadę do apteki po witaminki i odstawiam kwas foliowy. No i planuje zacząć ćwiczyć... Bo jestem starsznie zastana. Wyjście na 4 piętro w bloku i zadyszka.

Także zaczynam delikatnie od rowerka stacjonarnego.

Seksta witam kolejną mamusię.

Cytat:
Oglądałam wasze zdjęcia na mailu. Wszystkie mamusie takie młodziutkie i zgrabne, a ja ehh. Jak znajdę jakieś zdjęcia, to postaram się dzisiaj coś wrzucić. Podejrzewam, że będę musiała odpalić starego laptopa, zeby coś wygrzebać.

Kurczę muszę poprosić Niki i dostęp do maila. Widzę że tam się sporo dzieje...

paulka super że wszystko jest coraz lepiej i że pojawia się przegroda.

pikaso nie stresuj się nie potrzebnie wizytą. zobaczysz że wrócisz zadowolona i szczęścilowa że wszystko ok.

Magdii555 współczuje choroby. Szybkiego powrtou doz drowia dla ciebie i Kubusia

Cytat:
I jeszcze jedno chciałam zapytać. Wszedzie się mówi o porannych mdlosciach, a ja nigdy takich nie miałam, za to jak przychodzi późne popołudnie i wieczór to jest masakra. Może ja coś źle robię, za mało jem, za dużo jem? Śmiejemy się z Tż, że jedne wakacje za granicą i już się fasolce strefy czasowe pomieszaly

Ja mam tak samo. Żadnych mdłości rano... Żadnych wymiotów. A wieczorem lub po 18 ( obiad jem po 17) to jest masakra od jakiegoś czasu... Chyba taki nasz urok

carolyna89 niezły rekord 7 razy...

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 12:40   #524
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
madziarek super że wizyta OK

co do łóżeczka my mamy drewniane, teraz kupimy turystyczne aby było od razu na wyjazdy
Ale pewnie wyjdzie tak że Oskarowi kupimy takie http://allegro.pl/drewno-lozko-anima...559070261.html
a drewniane dostanie dzidzia

Oskar zasnął ja się też położę bo coś od rana głowa mnie boli ;/
Fajne to łóżko, my też za jakiś czas będziemy przemeblowywać pokój Bartka i właśnie wymieniać łóżeczko na łóżko. Fajne to łóżko co pokazałaś, tylko kurcze ja się zastanawiam nad większymi rozmiarami, żeby było na dłużej, ale to jeszcze kwestia przemyślenia.
Ale fajna cena tego łóżka

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 12:40   #525
Seksta
Rozeznanie

A Olbas na zatkany nos mogę? Bo mam...ale czytałam, że olejki eteryczne nie za bardzo i nie wiem sama już.
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 12:40   #526
ilkas
BAN stały

Pallas Ril faktycznie, w sumie taka wysuwana ta boczna część to nawet niemożliwe bo gdzie by się ona podziała? Na dole raczej nie ma jak Ale o tyle ważne, że jak jest potrzeba to można ją zamontować.
Aha no i właśnie doczytałam o tych przypadkach uduszenia...

Magdi555 dzięki za info, bo ja mam od nich tylko poduszkę, a innych rzeczy nie sprawdzałam jakie mają
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 12:45   #527
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Madziarek super że wizyta udana.

Martusia
na przeziebięnie jak juz nie raz pisałam najlepszey jest syrop z cebuli. Smakuje parszywie, ale działa rewelacyjnie. POLECAM

Magdiii555 dbaj o siebie, kuruj się i odpoczywaj...

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 12:55   #528
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:

Super, że wizyta się udała ja mam w środę genetyczne i właśnie się zastanawiam czy to już przez brzuch będzie? Będę w 11t4d...
Cytat:
Mi jakoś bardziej podobają się te drewniane... A te materiałowe wg mnie jakoś mniej uroku mają..., ale na pewno są przydatne na dłuższy wyjazd z dzieckiem albo jak się chce dzidziusia zostawić u dziadków np a oni nie mają łóżeczka :P
Cytat:
Ja też czasami zmuszam się do zjedzenia mięsnego obiadu. Na słodycze ostatnio patrzeć nie mogę, za to mąż nadrabia za mnie.
Ja za to mam taki apetyt, że pożarłabym wszystko co jest w zasięgu ręki i oka dlatego boję się wchodzić na wagę heh
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 12:56   #529
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Pallas Ril faktycznie, w sumie taka wysuwana ta boczna część to nawet niemożliwe bo gdzie by się ona podziała? Na dole raczej nie ma jak Ale o tyle ważne, że jak jest potrzeba to można ją zamontować.
Aha no i właśnie doczytałam o tych przypadkach uduszenia...

Magdi555 dzięki za info, bo ja mam od nich tylko poduszkę, a innych rzeczy nie sprawdzałam jakie mają
Coś czuję, że się skończy na wstawaniu w nocy jednak :P

A tak w ogóle to orientujecie się dziewczyny czym się różnią te łóżeczka od siebie? Bo na mój gust to budowa łóżeczka dziecięcego jest prosta jak budowa cepa (nie licząc tam jakiś wymyślnych kołysek i tak dalej) a ceny wahają się od 200 zł do 1200 :/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 13:00   #530
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Martusia na przeziebięnie jak juz nie raz pisałam najlepszey jest syrop z cebuli. Smakuje parszywie, ale działa rewelacyjnie. POLECAM
to chyba nie do mnie bo ja zdrowa a tak wogóle to mi smakuje ten syropek

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:17   #531
Gosiiaczek
Raczkowanie

Ale naszkrobalyscie wow!!!!
madziarek1 wizyta udana super
Magdii555 wracaj do zdrowia mleko z czoskiem maslem i miodem
pikaso ja tez raczej figury modelki nie mam hiii ale od ostatniej wizyty u ginekologa przytylam 80g super co haaa
☠Light Limara mam stresa wczoraj zasnelam 1.30 juz chcialam liczyc żabki na firanach zapisalam sie do fryzera, sukienke mam taka skromna ale jednak biała brzusio troche widac
Tez mysle nad zakupem tej poduszki bo mnie strasznie piersi bola i tak okładam sie jaśkiem wiec musimy mamuski jakas wybrac razem co wy na to ????
Ej bylam dzisaj u lekarza na wizycie i dostalam wyniki toksoplazmozy i doktor powiedzial ze ja przeszlam tylko teraz jest nieaktywna , i jak by bylo inaczej to bylo by bardzo zle a to chodzi o ta chorobe z kotów , a mieszkalam2 lata z kotem bo wspolokatorka miala i patrzcie nawet po roku to wyszlo we krwi wiec uwazajcie !!!!!
Stary 2013-10-21, 13:21   #532
Magdi555
Rozeznanie

Justynko, Gosiaczek dziękuję

Cytat:
Coś czuję, że się skończy na wstawaniu w nocy jednak :P

A tak w ogóle to orientujecie się dziewczyny czym się różnią te łóżeczka od siebie? Bo na mój gust to budowa łóżeczka dziecięcego jest prosta jak budowa cepa (nie licząc tam jakiś wymyślnych kołysek i tak dalej) a ceny wahają się od 200 zł do 1200 :/
Dużo też zależy od materaca. Mi to nasze łóżeczko bardzo "zaplusowało" ze względu na dobry materac -bonellowy (sprężynowy). Warto poczytac o materacach

Edytowane przez Magdi555
Czas edycji: 2013-10-21 o 13:23
Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:25   #533
muffinka90
Zakorzenienie

pewnie nie zdaze nadgonic zanim dziec wstanie, troche wczoraj czytalam, ale juz nie pamietam co mialam napisac

madziula duzo zdrowka dla Olafa, sie ciagnie paskudztwo
co do tzta to moj tez gral kiedys w pilke regularnie i tez zawsze wojny byly o te spodenki na mroz zakladane

kasian a dziekuje Ci bardzo

a mje sie emajl nie wlacza, wyskakuje mi komunikat, ze jest zybt duza aktywnosc na nim i tymczasowo zablokowany

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:29   #534
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
a mje sie emajl nie wlacza, wyskakuje mi komunikat, ze jest zybt duza aktywnosc na nim i tymczasowo zablokowany
Ja wstawiłam zdjęcia swoje, chciałam obejrzeć wasze i też mi się pojawił ten komunikat

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:38   #535
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
No z tym mailem to strasznie kusicie, aż się włącza wyobraźnia i chęć zobaczenia tych slicznych lasek Jeśli mogę prosić o namiary, to będę wdzięczna

A odnośnie jeansow z H&M to ja miałam wrażenie, że tam przy naklejaniu cen doszło do jakiejś awarii metkownicy gdzie nie spojrzałam to 149.

ja tez nie wiem kto wymyslil poranne mdlosci, bo ja i w pierwszej ciazy i w tej czuje sie najgorzej wieczorem

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:54   #536
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

Cytat:
Napisane przez Gosiiaczek Pokaż wiadomość
Ale naszkrobalyscie wow!!!!
madziarek1 wizyta udana super
Magdii555 wracaj do zdrowia mleko z czoskiem maslem i miodem
pikaso ja tez raczej figury modelki nie mam hiii ale od ostatniej wizyty u ginekologa przytylam 80g super co haaa
☠Light Limara mam stresa wczoraj zasnelam 1.30 juz chcialam liczyc żabki na firanach zapisalam sie do fryzera, sukienke mam taka skromna ale jednak biała brzusio troche widac
Tez mysle nad zakupem tej poduszki bo mnie strasznie piersi bola i tak okładam sie jaśkiem wiec musimy mamuski jakas wybrac razem co wy na to ????
Ej bylam dzisaj u lekarza na wizycie i dostalam wyniki toksoplazmozy i doktor powiedzial ze ja przeszlam tylko teraz jest nieaktywna , i jak by bylo inaczej to bylo by bardzo zle a to chodzi o ta chorobe z kotów , a mieszkalam2 lata z kotem bo wspolokatorka miala i patrzcie nawet po roku to wyszlo we krwi wiec uwazajcie !!!!!
Gosiaczek to jie jest choroba od kotow a na pewno nie od mieszkania z kotem toksoplazmoza mozna zarazic sie predzej przez nie umyte warzywa, owoce, niedogotowane mieso. A przeciwciala beda Ci sie utrzymywaly cale zycie, wiec rownie dobrze moglas sie zarazic majac 5 lat i jedzac nie umyta truskawke

a ja sie witam z pracy jeszcze godzinka i zmykam do domu humor mam do dupy z lekka dzis, bo jakies glupie sny po.nocach mam i sie.pozniej caly dzien denerwuje;/
Sent from my SAMSUNG-SGH-I997

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 14:02   #537
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
U mnie dziś zaczął się 14 tc a co za tym idzie weszłam śmiało w II trymestr. Dziś jadę do apteki po witaminki i odstawiam kwas foliowy. No i planuje zacząć ćwiczyć... Bo jestem starsznie zastana. Wyjście na 4 piętro w bloku i zadyszka.

Także zaczynam delikatnie od rowerka stacjonarnego.
Proszę, napisz potem, że ćwiczyłas i zmobilizuje mnie potem Ja jeszcze zadyszki nie mam na 4 p ale w sumie zazwyczaj powoli idę bo muszę dotrzymać kroku młodemu Ale ztymi ćwiczeniami zacząć nie mogę teraz wymówka, że obudze młodego

Cytat:
Ja tylko wiem że niektóre są bez szuflady, może rodzaj drewna co?;p No i pewno marka też...

Cytat:
Napisane przez Gosiiaczek Pokaż wiadomość
Toć lepiej, że ja miałaś Dziewczyny tu wczesniej pisały że toksoplazmoza rzadko rzeczywiście od kotów jest

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
madziula duzo zdrowka dla Olafa, sie ciagnie paskudztwo
co do tzta to moj tez gral kiedys w pilke regularnie i tez zawsze wojny byly o te spodenki na mroz zakladane
Dzięki
Ja mu tam meczy nie zabraniam, niech dba o formę :p Ale logicznie no

A tak poza tym to wszyscy wokół chudną, tż zaczął systematycznie chudnąć i to sporo, pierwszy raz od czasu jak ze sobą jesteśmy (a przez niego ja przytyłam :P ) nawet dziecko mi schudło a ja tu sie rozrastam noooo

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 14:12   #538
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Dwa kolory kiedyś miałam czarne włosy :P dodam na maila foto No i nieźle mnie postarzałaś mam 24lata
Teraz to nawet po nicku się zczaiłam ile masz lat
A ty jak sobie mni wyobrażałaś... Jeśli wogóle jakoś
Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Co dziś serwujecie? Ja mam ochotę na gulasz taki z pieczarką i papryką, ale nie wiem czy mięso świeże znajdę u siebie w tej wiosce A w zamrażalce nie mam nic na zapas już
Ja mam dziś obiad z wczoraj... czyli schabowe
Cytat:

Super wieści!!!
Cytat:
Mi się strasznie podoba ta koszula:
http://sklep.alles.pl/produkt,mama-p...zulka,573.html
PIĘKNA JEST. Też taką chcę, ale cena odstrasza
Cytat:
No i bardzo się cieszymy
Cytat:
Ja wstawiłam zdjęcia swoje, chciałam obejrzeć wasze i też mi się pojawił ten komunikat
Też mam problem z e-mailem.

Ja dziś dzionek w pracy. Apetyt mam nieprzeciętny... Od rana jadłam już 4 razy (nie licząc cukierków w międzyczasie). Dziewczyny w pracy śmieją się że przy mnie też będą wyglądać jak bomby bo im apetyt robię.
Ogólnie mam dziś lenia... A tu w domu lekcje do odrobienia, musimy się uczyć na pracę klasową z historii... Lipa, bo najchętniej poszłabym spać.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

Edytowane przez dwakolory1
Czas edycji: 2013-10-21 o 14:13
dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 14:18   #539
mala85
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny

Nadrabiam ciężko

Hope – słodki ten kombinezon jak moja Lenka była mała to miałam bardzo podobny tylko beżowy, ale zabij mnie nie pamiętam gdzie kupiony

Martuszka0 - „Właśnie ja też tego nie rozumiem, dlaczego jeden lekarz każe brać witaminy a inny nie? „ hmmm... może sam fakt potrzeby brania witamin uzależniony jest od wyników badań i od diety kobiety... ja w pierwszej ciąży nie brałam żadnych witamin, bo lekarka twierdziła, że wszystko jest w porządku więc nie ma potrzeby, miałam też urozmaicona dietę, tak więc też na pewno dostarczałam to co potrzebne dzidzi

Madziuuula, Bluesky89, Madziarek1– Super, że z dzidziami wszystko oki

Muffinka90 - Czy to Twoje dzieła ta zakładka i obrazek wyhaftowany ? Rewelacyjne, my na ślub dostaliśmy od przyjaciółki taki wielki obraz wyhaftowany przez nią, później jak mała się urodziła to taki mniejszy (metryczka) i zawsze podziwiałam ludzi którzy to robią za cierpliwość w to włożoną.

Hope – kurcze przestraszyłam się jak przeczytałam, że wylądowałaś na oddziale, super, że się sokazało że z dzidzią wszystko ok, Nie myślałam że z nadżerką tyle cyrków... Kuruj się
No a co do kwestii położenia prawie rodzącej z roniącą to po prostu brak mi słów... A kiedy Cię wypuszczą?? Ja też wolałabym łykać leki we własnym domku, al czasem trzeba...

Seleniti – fajne te spodnie

Seksta, Andziao12kr– Cześć Mamuśki

VwVampirka – fajne te ciuszki i cena bardzo ciekawa, lubię takie okazje

Kasian86 – imiona rewelacja, idealne dla bohaterów kreskówek

Pallas Ril – a z tym łóżeczkiem, nie wiem ile masz miejsca w sypialni, bo można spotkać zwykłe łóżeczko drewniane z opuszczanym bokiem. Może to by się sprawdziło...

Nikii89 – poproszę o kontakt do maila

Pallas Ril,Agus7ia, Seleniti, Magdi555, Janeczka 7891, Martuszka0, Kasian86, VwVampirka, Kaorlak, Nikii89, Muffinka90, Asia 27100, Hope, JJJustynAAA, Light Limara, – Dzięki Dziewczyny za wsparcie i w ogóle za wszystko

tak wiem że jak się idzie szybko na usg to na ogół nic nie widać, ale czy w tal wczesnej ciąży pęcherzyk jest spłaszczony?? hmmm nie wiem... Miałam weekend odpoczynku od internetu bo tak się zestresowałam, że aż ból głowy był nie do zniesienia …

Obiecuję, ze już nie będę nic szukać, wiz u gin mam za tydzień we wtorek.
A jak myślicie, bo usg mam koniec listopada – początek grudnia to będzie gdzieś około 12 tydz. Mam iść prędzej na usg, czy lepiej sobie odpuścić??

U nas dziś ładna pogoda, choć rano strasznie szaro i nawet popadało, idę teraz po Małą do przedszkola. Postaram się być na bieżąco, bo ciężko tak odpisywać po paru dniach.

Ur. Lenki 05.04.2010

Ur. Leosia
15.06.2014

mala85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 14:20   #540
ab_cd
Rozeznanie

Hej mamusie tez bym bardzo chciała dane do meila chodz rzadko sie udzielam odwiedzam Was codziennie i to kilka razy. Praca uniemożliwia mi pisanie tu. Ale bardzo bym chciała tez sie z Wam zintegrować bo fajna grupa juz powstała.

W czwartek zaczynam dokładnie 12 tydzień i wtedy mam te badania prenatalne. Udało się ze skierowanie dostałam na kase chory i jedziemy do Łodzi tam maja ponoć dobry sprzed bo z Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy dostali. Nie ukrywam ze sie troche denerwuje ale musi byc dobrze.

Mdłości jak narazie ustąpiły i oby juz nie wrocily. Brzuszek rosnie jest mały ale waga stoi w miejscu cały czas a na ostatnich badaniach nawet 0,5kg poszło w dół ale to przez wymioty. Ciągle mam jakies zachcianki głownie na ogórki kiszone lub grejfruty. Chodz wczoraj taka ochota złapała mnie na snikersa Ale sie rozpisałam

Wczoraj czytałam, że hope jest w szpitału mocno trzymam kciuki zeby ta nadzerka jak najszybciej przestała krwawić. Na pewno wszystko bedzie dobrze <przytul>
ab_cd jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości