Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-21, 07:38   #451
Seleniti
Zadomowienie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Dzień dobry Wam witam się ciepło w ten jakże słoneczny poranek
Ja tam nie wierzę w to co mówią o tej zimie pogoda w tym roku i tak najładniejsza była w lipcu a do połowy maja z tego co pamiętam było zimno a mówili, że będzie takie ciepłe lato hehe jakby nie patrzeć zima to strasznie kapryśna pora roku przychodzi kiedy chce a zamiast pójść sobie wcześniej to zepsuła w tym roku połowę wiosny wszystko się okaże jak ta zima przyjdzie albo już sobie pójdzie, bo równie dobrze może się okazać, że ta zima wcale taka sroga nie będzie i tego Nam wszystkim życzę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 07:41   #452
Nikii89
Zakorzenienie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Martuszka a może wybierz się jeszcze do lekarza , bo ja z doświadczenia wiem że czasami farmaceuci bez recepty nie chcą wydać leku , nawet jeśli jest bez recepty .
Mnie w poprzedniej ciąży strasznie bolała głowa , wysłałam TŻ po APAP bo wiem że można. On jeszcze powiedział że żona w ciąży i co usłyszał?? Że jak w ciąży to nie wyda mu chyba że przyjedzie z zaleceniem lekarza.

Aldrin szczerze ja też w większości że są starsze , a tu takie młode świetne mamuśki

dobra zmykam , na spacer i przy okazji na poszukiwanie butów
słoneczko wychodzi to niech Oskar korzysta , no i dzidzia w brzuszku też
Stary 2013-10-21, 07:43   #453
pikaso
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusiom w ten poniedziałkowy ranek

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

Wiecie co z tą oprysczką... W aptece żadnego kremu mi nie sprzedała, bo podobno w ciąży nie można tylko jakieś badziewne plasterki mogę, które nic nie pomagają i podobno będę musiała z dzieckiem jeździć na dodatkowe badania słuchu.... Przynajmniej moja szwagierka tak miała. Ech, opryszczko WON !!!!
Tak jak pisałam, w pierwszej ciąży miałam opryszczkę kilkukrotnie i zawsze wyleczyłam ją maścią Erazaban. W ulotce jest napisane, że można ją stosować w ciąży. Moje dziecko nie ma problemów ze słuchem, a i na żadne dodatkowe badania nie jeździłyśmy.
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 07:47   #454
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Martuszka a może wybierz się jeszcze do lekarza , bo ja z doświadczenia wiem że czasami farmaceuci bez recepty nie chcą wydać leku , nawet jeśli jest bez recepty .
Mnie w poprzedniej ciąży strasznie bolała głowa , wysłałam TŻ po APAP bo wiem że można. On jeszcze powiedział że żona w ciąży i co usłyszał?? Że jak w ciąży to nie wyda mu chyba że przyjedzie z zaleceniem lekarza.

Aldrin szczerze ja też w większości że są starsze , a tu takie młode świetne mamuśki

Bardzo młodych aż w kompleksy wpadłam

Udanych zakupów
Stary 2013-10-21, 07:50   #455
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, chciałam dolaczyc- jestem w 10t3d a termin mam na 15/18.05 ( wg owi 15.05 a wg ust i wielkości Grodzka 18.05 ). U mnie mdlosci są ale nie wymiotuje, masakra....Bola mnie też od 6tyg piersi, najbardziej wieczorem i w nocy i momentami brzuch.
Poza tym od piątku jestem przeziębiona, lecze sie domowymi sposobami a we wtorek wizyta u gina wiec zobaczymy co mi na to poradzi jeśli do tego czasu mi nie przejdzie trzymam za wszystkie kciuki!
Cześć
Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Hej
Byliśmy u lekarza dziś i wszystko jest w porządku widzieliśmy Bombelka i serduszko bije
Dostałam czopki na wymioty i L4 na dwa tygodnie. Zastanawiam się tylko co szef na to powie

Spróbuję Was ponadrabiać, ale nie za dobrze się czuje..

Super

Cytat:
Napisane przez andzia012kr Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny Chciałabym dołączyć do wątku, można?

10.10 zobaczyłam po raz pierwszy dwie kreseczki. Chociaż dzidziusia nie planowaliśmy, to bardzo się cieszymy Mam też mnóstwo obaw, bo mieszkamy za granicą, a poza tym to nasze pierwsze maleństwo i wszystko jest dla mnie taaakie nowe
Cześć

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
hehe to muszę wreszcie wejść na tego maila tego niedobrego męża zobaczyć :p o ile zdąże to sie postaram ale gdzie ja mam dysk...

Witaj
Dużo zdrówka, obyś szybko się wykurowała

Ech niemiło Moja mama za to nawet skarpetek nie chce pożyczyć jak u nas jest i zmoczy tylko wraca w mokrych godzinę do domu

Super po wizycie, to oby przeszły mdłości

Witaj )

No a my dotarliśmy do lekarza bo już mus był antybiotyk się kończy bo młody nim pluje a do piątku ma brać... No i pisałam lekarza w pt nie było w przychodni taaaakie tłumy u dzieci 10 osób przed nami, najgorzej na koniec przyszła dziewczynka z ospą podobno w przedszkolu ospa panuje. Przy okazji Tż też poszedł bo bidny i on się rozchorowuje - nie dziwne wczoraj go przyłapałam, że na mecz jedzie w krótkich gaciach!! Na dworzu gra, na szczęście usłuchał założył drechy ale rano nie widziałam to w krótkich galotach pojechał Znów dwa mecze. Normalnie z tymi starymi to gorzej niż z dziećmi

A co do spodni Olafa to schudł nam przez tą chorobę, idziemy parkingiem mały pokazuje na nogi patrze a spodnie zwisaja pod tyłkiem Ściągnęłam na maxa gumki ale i tak luźne...

A teraz odpoczywamy, była rodzinna drzemka, teraz jeszcze Oliś dosypia, spróbuje wejśc na maila
Zdrówka dla niego
Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w ogole ostatnio wpadła mi w ręce lista imion nadanych dzieciom chyba w ostatnim roku i mam dla Was cztery hity: dla chłopca - Zyraf i Myszon a dla dziewczynki - Mrówka i Guantanamera

Ja z Tz podziekujemy

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
pomarancza24 >> dzięki, jeśli mas męża pod reką zapytaj jeszcze czy nie wystarczy jeśli boazerie przemyję tylko a lakier zostanie, czy jakaś farba sobie z tym by poradziła ? lakier który jest położony na niej nie jest jakiś błyszczący tylko bardziej matowy.
z góry dziękuje

Nikii >> jak Ciebe nie było ja powysyłałąm dziewczynom namiary na maila. / ale oczywiście na stałym bywalczyniom hehe /
Jeśli ten lakier jest równy i się nie łuszczycy to możesz go pomalować, ale jeśli chcesz zrobić na dłużej i porządnie to lepiej trochę papierem ścierym zetrzeć

Wczoraj to nadrobilam ale mi nie zacytowalo....
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 08:05   #456
pikaso
Zadomowienie

Oglądałam wasze zdjęcia na mailu. Wszystkie mamusie takie młodziutkie i zgrabne, a ja ehh. Jak znajdę jakieś zdjęcia, to postaram się dzisiaj coś wrzucić. Podejrzewam, że będę musiała odpalić starego laptopa, zeby coś wygrzebać.
Stary 2013-10-21, 08:10   #457
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, witam w poniedzialkowy poranek. Wczorajszy dzien byl bardzo ladny, oby wiecej takich w tej naszej polskiej jesieni. Slyszalyscie moze o tym, ze podobno w tym roku ma byc zima stulecia u nas? Przeraza mnie to, bo nie cierpie zimy, brrrr
No właśnie też obiło mi się o uszy z tą zimą... Mam nadzieję, że się nie sprawdzi, bo ja zmarzluch jestem
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

W środę zapytam się lekarza co robić.
Udanych łowów
Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Tak jak pisałam, w pierwszej ciąży miałam opryszczkę kilkukrotnie i zawsze wyleczyłam ją maścią Erazaban. W ulotce jest napisane, że można ją stosować w ciąży. Moje dziecko nie ma problemów ze słuchem, a i na żadne dodatkowe badania nie jeździłyśmy.
Jak widać, co lekarz to inne zalecenia...
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 08:21   #458
pomarancza24
Zadomowienie

Ja na maila nie wejdę przez tel, jak włącze lapka to sprobuje, ale ja wolalabym dawać zdjęcia na klub.
Stary 2013-10-21, 08:23   #459
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Witajcie dziewczyny z rana my dziś trochę pospałyśmy z Hanią, bo u nas w łóżku spała do 7.15 ja i tak nie spałam wtedy tylko leżałam, ale zawsze to jakiś odpoczynek

Ja póki co krótko:

Hope to czekam na informacje jak zadecydujesz z wyjściem i trzymam kciuki

Madziuuula no my ten rożek owijaliśmy jeszcze tak delikatnie pieluszką tetrową, wtedy było ciaśniej

Miłego dnia Wam życzę, a Nikii udanych zakupów
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 08:27   #460
Light Limara
Zadomowienie

Hej,
Muszę chyba też o maila poprosić, bo ciągle o tych zdjęciach piszecie

Kupiłam w h&m rurki ciązowe za 79 zł- jakby któraś była ciekawa. Kolory:czarny i taki ciemno- zielony. Musiałam kupić zieleń, bo czarnego nie było mojego rozmiaru. Były jeszcze jeansy, ale cena 149 zł.

Hope jak się dziś masz? Wychodzisz ze szpitala? Może dziś porobią Ci badania, bo w weekend to oni chyba nic nie robią.

Seksta witaj

Ja jutro wracam, chyba, do pracy. Nie wiem na jak długo. Już żałuję, że się zadeklarowałam, że tam wrócę. Ale nie chcę siedzieć w domu, bo się nudzę. Z drugiej jednak strony pracę mam stresująca, ale to raczej wina niektórych osób tam pracujących

Lecę do ginekologa, bo dziś mam wizytę kontrolną.
Stary 2013-10-21, 08:27   #461
lolitka888
Rozeznanie

Hejka

Wkońu poniedziałek to mogę Was ponadrabiać w łóżeczku

HopeMasakra jakaś z tym szpitalem..jeszcze jak napisałaś o tej kobiecie co przyjechała po Tobie to aż mi się serce krajało.Jak tak można,żeby takie osoby leżały z innymi choćby właśnie z tą co lada chwila będzie rodzić..;/
Ty się Kochana trzymaj i jestem z Ciebie dumna,bo ja z moim charakterem byłabym w totalnej rozsypce.Jak Ty to robisz,że nawet jak jesteś zła i napiszesz smutnego posta to i tak bije od Ciebie tyle optymizmu i ciepła?
SantomJaki Ty masz widok za oknem!!!Zazdroszczę!Coś wspaniałego
GosiaczkuJak tam?Stresik już powoli jest? W co się ubierzesz?

P.S. Przegapiłam gdzieś wieści o mailu i nie wiem o co chodzi..
P.S.1 Nikii wysłałam Ci 2 raz wiadomość,ale nie wiem czy dochodzą do Ciebie bo nie mam ich na liście wiadomości.. nie wiem co jest grane.
Napisze tutaj na wszelki wypadek z prośbą o dopisanie mnie do Mamuś Kwietniowych. Jestem Dorota,25lat,1 dziecko,TP 14 kwiecień

P.S.2 Hope Ty dopisujesz do wizyt? To ja mam na 4 listopada(mam nadzieje,poznać płeć już)

Edytowane przez lolitka888
Czas edycji: 2013-10-21 o 08:29
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 08:31   #462
paulka0212
Wtajemniczenie

Hej kochane, w końcu jestem
Tak jak pisałam wcześniej byłam u męża rodzinki, w sobotę świętowaliśmy urodziny męża a w niedzielę czułam się fatalnie cały dzień wymiotowałam, z rana to wodą którą piłam no ale byliśmy też na USG na IP, no i pan doktor pokazał moje 2 fasolki jak rosną ślicznie biją serduszka no i pojawia się ta "przegroda" czyli najprawdopodobniej będzie to ciąża dwujajowa

Lecę nadrobić, a przynajmniej spróbuję

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 08:32   #463
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
tak jak pisalam zostalam sama na placu boju w pracy(kawiarnia) i z jezorem na wierzchu latam. na szczescie mam kochanego meza, a i jego rodzina bardzo mi pomaga i przychodza do mnie do pracy i za zmywak robia bo sama musialabym ogarnac kase, robienie kanapek, wydawanie ciast, sprzatanie po ludziach ze stolikow, zmywanie i roznoszenie czystych talerzy na miejsce i tak w kolko. a ludzi jak na zlosc: jak *mrowkow*.
na szczescie czuje sie dobrze, nic mi nie dolega, nic nie boli, mdlosci powoli przechodza czasem cofnie mnie 3x ale to juz nie jest permanetne mdlenie tylko miesa jesc nie moge: dziewczyny jak w takim razie pouzupelniac bialko?
aaa... no i chyba wg wszelkiech danych wlasnie wkroczylam w 2 trymestr
o kurcze to miałaś zapieprz w pracy, dobrze że rodzinka Tż pomogła. A wogóle to fajnie, że masz taki dobry kontakt z szefową
Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
tak, sufity mamy w naturalnym kolorze. mieszkanko wynajmowane, wiec my w remonty nie inwestujemy nasza inwencja sa tylko meble i dodatki chociaz i tak jeszcze to nie to co chce wlasnie te sufity mnie draznia, ale nie wiem czy one by sie nie zlaly za bardzo wtedy. w kazdym razie problem mam rozwiazany, bo tak jak pisalam: wynajmowane
super widoki
Cytat:

Mam pytanie do Was, dziś wyszsła mi opryszczka na ustach... wrrrr niecierpię ;( dodam, że ja już od dawna mam wirusa opryszczki... Ale czy któraś z Was jest mi w stanie powiedzieć, czy to jest groźne dla dzidzi??????
ja miałam w pierszej ciąży opryszczke na ustach i kojarze że ginka zapisała mi jakieś leki na to, ale nie pamiętam co, ale mówiła że trzeba szybko wyleczyć
Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki! Maluje, ze piątkowe impreza udała sie znakomicie Co prawda o 12 już zasypialam na stojąco i musieliśmy wracać, ale naprawdę super było wreszcie wyjść z domu! Niestety wczoraj to strasznie odchorowalam Myślałam, ze mdłości już bezpowrotnie minęły, a one jak na złość wróciły ze zdwojoną siła, masakra, co zjadłem to wszystko wracali spowrotem
super że się wybawiliście,a wczoraj współczuję

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 08:43   #464
pikaso
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Tak jak pisałam wcześniej byłam u męża rodzinki, w sobotę świętowaliśmy urodziny męża a w niedzielę czułam się fatalnie cały dzień wymiotowałam, z rana to wodą którą piłam no ale byliśmy też na USG na IP, no i pan doktor pokazał moje 2 fasolki jak rosną ślicznie biją serduszka no i pojawia się ta "przegroda" czyli najprawdopodobniej będzie to ciąża dwujajowa

Właśnie czekałam na wieści od ciebie. Cieszę się, ze dzieciaczki zdrowo rosną. Ja wizytę mam jutro i już trochę się stresuję.
Stary 2013-10-21, 08:49   #465
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Właśnie czekałam na wieści od ciebie. Cieszę się, ze dzieciaczki zdrowo rosną. Ja wizytę mam jutro i już trochę się stresuję.
To moje kciukasy są jutro Twoje, a raczej wasze
Ja kolejne USG mam 30, przed chwilą zapisałam się na wizytę, 15 o godz 11 no i na USG genetyczne 19 na 7.45

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 08:59   #466
Magdi555
Rozeznanie

Hej

Nie było mnie przez cały weekend, bo korzystałam z pięknej pogody z Mężem i Kubusiem. Niestety po weekendzie się rozchorowaliśmy (oboje) więc ja nie poszłam do pracy, a Kuba do przedszkola - był 4 dni po trzytygodniowej przerwie Serio mam dość Do tego wszystkiego jestem strasznie niewyspana, bo mieliśmy w nocy akcję na dachu naszego bloku - nawalony małolat chciał skoczyć. Jak już go ściągnęli to zasnąć nie mogła - taka byłam roztrzęsiona, a potem K. obudził się z gorączką i nie spał do ran Za chwilę spadamy do lekarza - oboje.
Przepraszam, że nie odnoszę się do postów, ale nie zdążyłam Was nadrobić. Doczytałam tylko, że Hope w szpitalu - trzymaj się Słońce! Mocno ściskam kciuki za Ciebie i Dzidziulka!

Miłego dnia!

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 09:16   #467
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

nadrabiałam 3 godziny i zaraz lecę na meila Was pooglądać bo tam cudności pewnie są
Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, chciałam dolaczyc- jestem w 10t3d a termin mam na 15/18.05 ( wg owi 15.05 a wg ust i wielkości Grodzka 18.05 ). U mnie mdlosci są ale nie wymiotuje, masakra....Bola mnie też od 6tyg piersi, najbardziej wieczorem i w nocy i momentami brzuch.
Poza tym od piątku jestem przeziębiona, lecze sie domowymi sposobami a we wtorek wizyta u gina wiec zobaczymy co mi na to poradzi jeśli do tego czasu mi nie przejdzie trzymam za wszystkie kciuki!
hej hej"_ napisz coś więcej o sobiez samego Poznania jesteś??
Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Hej
Byliśmy u lekarza dziś i wszystko jest w porządku widzieliśmy Bombelka i serduszko bije
Dostałam czopki na wymioty i L4 na dwa tygodnie. Zastanawiam się tylko co szef na to powie

Spróbuję Was ponadrabiać, ale nie za dobrze się czuje..

super. że wszystko dobrze
Cytat:
Napisane przez andzia012kr Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny Chciałabym dołączyć do wątku, można?

10.10 zobaczyłam po raz pierwszy dwie kreseczki. Chociaż dzidziusia nie planowaliśmy, to bardzo się cieszymy Mam też mnóstwo obaw, bo mieszkamy za granicą, a poza tym to nasze pierwsze maleństwo i wszystko jest dla mnie taaakie nowe
również witam
Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w ogole ostatnio wpadła mi w ręce lista imion nadanych dzieciom chyba w ostatnim roku i mam dla Was cztery hity: dla chłopca - Zyraf i Myszon a dla dziewczynki - Mrówka i Guantanamera

dobre
Cytat:
Witam pierwsza z rana
Jej obudziłam się przed 6 przed Tżtem i wydawało mi się, że wyspana ale chyba jednak średnio :p Olis zdrowieje, cała noc przespana
Za to ja mam katar Od wczorajszej wizyty w przychodni pewno
super, ze nocka lepsza, a dla Ciebie zdrówka
Cytat:
Czesc dziewczyny, witam w poniedzialkowy poranek. Wczorajszy dzien byl bardzo ladny, oby wiecej takich w tej naszej polskiej jesieni. Slyszalyscie moze o tym, ze podobno w tym roku ma byc zima stulecia u nas? Przeraza mnie to, bo nie cierpie zimy, brrrr
ja czytałam dwie terorie, że albo zima stulecia, albo że krótka i łagodna-chce wierzyć w tą drugą wersje
Cytat:

to dobrze, że wszystko w porządku
Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Hej

Nie było mnie przez cały weekend, bo korzystałam z pięknej pogody z Mężem i Kubusiem. Niestety po weekendzie się rozchorowaliśmy (oboje) więc ja nie poszłam do pracy, a Kuba do przedszkola - był 4 dni po trzytygodniowej przerwie Serio mam dość Do tego wszystkiego jestem strasznie niewyspana, bo mieliśmy w nocy akcję na dachu naszego bloku - nawalony małolat chciał skoczyć. Jak już go ściągnęli to zasnąć nie mogła - taka byłam roztrzęsiona, a potem K. obudził się z gorączką i nie spał do ran Za chwilę spadamy do lekarza - oboje.
Przepraszam, że nie odnoszę się do postów, ale nie zdążyłam Was nadrobić. Doczytałam tylko, że Hope w szpitalu - trzymaj się Słońce! Mocno ściskam kciuki za Ciebie i Dzidziulka!

Miłego dnia!
bidulko, zdrówka dla Was

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 09:16   #468
kasiab91
Zakorzenienie

Witam poniedziałkowo

Magdi- no to noc jak z filmu przeżyłaś... Współczuję.

paulka - super, że dzieciaczki zdrowe i jeżeli cieszysz się, że jest "przegroda" to i ja się cieszę

light limara - ja wczoraj byłam w h&m ale nie widziałam nic za 79zł A na przecenie wisiał płaszcz H&M MAMA za 69zł tylko, że był w rozmiarze XL raczej nie na mnie

Już nie kraczcie z ta zimą wrony jedne, bo nie za bardzo ją lubię...

Co dziś serwujecie? Ja mam ochotę na gulasz taki z pieczarką i papryką, ale nie wiem czy mięso świeże znajdę u siebie w tej wiosce A w zamrażalce nie mam nic na zapas już
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 09:20   #469
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:

Współczuję wymiotow, super ze jest przegroda może będzie chłopczyk i dziewczynka
Stary 2013-10-21, 09:23   #470
paulka0212
Wtajemniczenie

Przyznaję bez bicia że nie nadrobiłam wszystkiego ale moje nudności na to nie pozwalają :/
Podpowiedzcie o co chodzi z mailem, bo doczytałam że tam zdjęcia wstawiamy :P
A i dziękuję za zaproszenie do klubu

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Co dziś serwujecie? Ja mam ochotę na gulasz taki z pieczarką i papryką, ale nie wiem czy mięso świeże znajdę u siebie w tej wiosce A w zamrażalce nie mam nic na zapas już
Mąż w pracy więc potrzebuję tylko dla siebie obiadku, a mam wczorajsze kotleciki

A jutro będzie szczawiowa

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Edytowane przez paulka0212
Czas edycji: 2013-10-21 o 10:04
Stary 2013-10-21, 09:25   #471
/Mycha/
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Hej,
Muszę chyba też o maila poprosić, bo ciągle o tych zdjęciach piszecie

Kupiłam w h&m rurki ciązowe za 79 zł- jakby któraś była ciekawa. Kolory:czarny i taki ciemno- zielony. Musiałam kupić zieleń, bo czarnego nie było mojego rozmiaru. Były jeszcze jeansy, ale cena 149 zł.
No z tym mailem to strasznie kusicie, aż się włącza wyobraźnia i chęć zobaczenia tych slicznych lasek Jeśli mogę prosić o namiary, to będę wdzięczna

A odnośnie jeansow z H&M to ja miałam wrażenie, że tam przy naklejaniu cen doszło do jakiejś awarii metkownicy gdzie nie spojrzałam to 149.

I jeszcze jedno chciałam zapytać. Wszedzie się mówi o porannych mdlosciach, a ja nigdy takich nie miałam, za to jak przychodzi późne popołudnie i wieczór to jest masakra. Może ja coś źle robię, za mało jem, za dużo jem? Śmiejemy się z Tż, że jedne wakacje za granicą i już się fasolce strefy czasowe pomieszaly

/Mycha/ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 09:26   #472
pomarancza24
Zadomowienie

Poradzilam sobie z mailem na telefonie i tez się tam pojawiłam
Stary 2013-10-21, 09:29   #473
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Hmmm też byłam w H&M i nie widziałam rurek za 79 zł bo nawet bym się skusiła... Lepiej 79 niż 149 :/ bo tylko takie spodnie widziałam chyba zrobię tak jak inne dziewczyny, poszperam na allegro.

Cytat:

Super, że z maluszkami wszystko ok
Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Hej

Miłego dnia!
Ojej, to kurujcie się z synusiem a przygody z sąsiedztwem to rewelacje masz :P
Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
U mnie dziś pomidorowa z ryżem mniam
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 09:30   #474
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez /Mycha/ Pokaż wiadomość
No z tym mailem to strasznie kusicie, aż się włącza wyobraźnia i chęć zobaczenia tych slicznych lasek Jeśli mogę prosić o namiary, to będę wdzięczna

A odnośnie jeansow z H&M to ja miałam wrażenie, że tam przy naklejaniu cen doszło do jakiejś awarii metkownicy gdzie nie spojrzałam to 149.

I jeszcze jedno chciałam zapytać. Wszedzie się mówi o porannych mdlosciach, a ja nigdy takich nie miałam, za to jak przychodzi późne popołudnie i wieczór to jest masakra. Może ja coś źle robię, za mało jem, za dużo jem? Śmiejemy się z Tż, że jedne wakacje za granicą i już się fasolce strefy czasowe pomieszaly

Na mdłości poranne miałam mało na początku, od dłuższego czasu mam mega mdłości wieczorami.
Stary 2013-10-21, 09:30   #475
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez /Mycha/ Pokaż wiadomość

Ja też mam głównie wieczorne mdłości, więc nie przywiązywałabym się jakoś bardzo do terminu "poranne mdłości"
Stary 2013-10-21, 09:35   #476
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też mam głównie wieczorne mdłości, więc nie przywiązywałabym się jakoś bardzo do terminu "poranne mdłości"
Ja mam i rano i wieczorem, i mdłości są baaardzo małe gorzej z wymiotami Zaczynają mi się odruchy "wymiotne" i lecę... Wczoraj od lekarza wracając miałam takie "akcje" dwa razy

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-10-21, 09:36   #477
Pallas Ril
Rozeznanie

Kurcze, dziewczyny, wy już kupujecie ciuchy ciążowe, a ja na razie dalej chudnę W ogóle to mam jedno głupie pytanie. Bo lekarz mi się kazał ważyć, a ja się nigdy w życiu wcześniej nie ważyłam, bo zawsze uważałam, że ważne jak się wygląda a nie ile się waży I jakiś czas temu kupiłam pierwszą wagę i szczerze powiedziawszy nie wiem jak się ważyć Bo ja mam dzienne wahania wagi nawet do 2 kg. Ważycie się zawsze rano po odsikaniu i bez ubrania i taką wagę zapisujecie w książeczce?

A drugie pytanie to zastanawiam się nad zakupem takiej poduszki-rogala do spania, bo strasznie źle ostatnio sypiam i się łapię na tym, że zwijam całą kołdrę między nogami i mąż się wkurza, że mu zimno Któraś to używała już? Możecie coś powiedzieć?

Jakby ktoś nie wiedział o co chodzi to przykładowy link:
http://motherhood.pl/sklep/kojec-premium-47

I jeszcze pytanie czy to się jakoś do czegoś innego może przydać po ciąży?
Stary 2013-10-21, 09:42   #478
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurcze, dziewczyny, wy już kupujecie ciuchy ciążowe, a ja na razie dalej chudnę W ogóle to mam jedno głupie pytanie. Bo lekarz mi się kazał ważyć, a ja się nigdy w życiu wcześniej nie ważyłam, bo zawsze uważałam, że ważne jak się wygląda a nie ile się waży I jakiś czas temu kupiłam pierwszą wagę i szczerze powiedziawszy nie wiem jak się ważyć Bo ja mam dzienne wahania wagi nawet do 2 kg. Ważycie się zawsze rano po odsikaniu i bez ubrania i taką wagę zapisujecie w książeczce?

Ja się ważę codziennie jak wstanę, po zrobieniu siusiu
Tak mi pani doktor doradziła, no i mówiła też żeby wagę stawiać najlepiej w jednym miejscu jak się ważę.

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-10-21, 09:45   #479
Aldrin
Zakorzenienie

Ja jeszcze nie myśle o ubraniach ciążowych ale cieszę się, ze póki co wchodzę we wszystkie swoje ubrania, brzuszek jeszcze nawet nie drgnął ale zakupiłam sobie też koszulę nocną i spodnie dresowe, w ciązy nigdy nie wiadomo co się wydarzy a wstyd się przyznać moje piżamki raczej nie nadają się na wizytę w szpitalu . Chociaż ostatnio oglądałam wiele ubrań i chyba zamówię sobie na allegro, bo jak dziewczyny tutaj podają ceny 149 to aż mnie serce boli
Stary 2013-10-21, 09:50   #480
kaorlak
Zadomowienie

Witam się Mamusie przy kawce

Dziękujemy z Misią za wszystkie miłe słowa odnośnie zdjęć Moja Misia to w ogóle skóra zdjęta z Taty - chyba jeszcze nie widziałam dziecka tak podobnego do rodzica Po mnie ma tylko kształt i niebieski kolor oczu, bo Mężul ma piwne. Może drugie Dzidzi będzie bardziej do mnie podobne

Cytat:
Witam pierwsza z rana
Jej obudziłam się przed 6 przed Tżtem i wydawało mi się, że wyspana ale chyba jednak średnio :p Olis zdrowieje, cała noc przespana
Za to ja mam katar Od wczorajszej wizyty w przychodni pewno
Zdrówka

Cytat:
Dzień dobry mamusiom w ten poniedziałkowy ranek

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

Wiecie co z tą oprysczką... W aptece żadnego kremu mi nie sprzedała, bo podobno w ciąży nie można tylko jakieś badziewne plasterki mogę, które nic nie pomagają i podobno będę musiała z dzieckiem jeździć na dodatkowe badania słuchu.... Przynajmniej moja szwagierka tak miała. Ech, opryszczko WON !!!!
Smaruj maścią cynkową - szybko wysusza i dokładnie myj ręce po dotknięciu opryszczki, żeby nie przenieść w miejsca intymne I jak będziesz na wizycie to najlepiej wspomnieć ginowi

Cytat:
Nieeee!
Przecież poprzednia trwała do maja! Ja chcę urodzić dziecko już jak będzie ładna pogoda, a najprawdopodobniej będzie to gdzieś w połowie kwietnia Tak mi powiedziała moja Mama (która jest położną i będę miała cc w szpitalu, w którym pracuje )

Cytat:

cudownie że Maluszki rosną!

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:

A drugie pytanie to zastanawiam się nad zakupem takiej poduszki-rogala do spania, bo strasznie źle ostatnio sypiam i się łapię na tym, że zwijam całą kołdrę między nogami i mąż się wkurza, że mu zimno Któraś to używała już? Możecie coś powiedzieć?

Jakby ktoś nie wiedział o co chodzi to przykładowy link:
http://motherhood.pl/sklep/kojec-premium-47

I jeszcze pytanie czy to się jakoś do czegoś innego może przydać po ciąży?
Waż się zawsze o tej samej porze. Tu też nie chodzi o samą wagę tylko jej przyrost. Ja np. ważę się zawsze u gina w pełnym ubraniu i butach
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości