|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
|
7 | 15,91% |
| Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
|
1 | 2,27% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
|
3 | 6,82% |
| Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
|
1 | 2,27% |
| Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
|
0 | 0% |
| Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
|
1 | 2,27% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
|
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają
|
|
13 | 29,55% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
|
8 | 18,18% |
| Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
|
1 | 2,27% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
4 | 9,09% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
0 | 0% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
1 | 2,27% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Nelusia konczy 5 miesięcy
![]() cioteczki dzisiaj robimy tak: 1) dziubek i spiewamy stooo lat, stooooo laaaaat niech zyje zyje nam 2) i glosniej! stooo lat... 3) jeszcze raz, jeszcze raz (kiwamy się na boczki) niech zyje, zyje nam 4) niech zyje nam - możemy porapowac kolejna imprezka za miesiąc, wtedy obiecujemy lepsza zabawe
|
|
|
|
#2972 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
![]() Cytat:
No i widze ze u innych pobierali z palca.. fajnie.. u mnie pobierali normalnie jak u doroslego z żyly. Kazali z dzieckiem siąść na tym krześle z podpórką, polożyć rękę na tej podpórce, zaciskali tą taką gumę czy co oni tam maja i normalnie się wbijali iglo w tą maciupeńską żyłke.. aczkolwiek mniej płakał niż przy szczepieniach.. tak jakby go nie bolalo, tylko byl wkurzony ze ktos mu tą rękę tak dlugo trzyma... Cytat:
o ja z maguisi też jestem dumna !!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
u mnie się sprawuje dobrze, ale nic nie blendowalam dla malego wiec nie wiem jak z takim mieleniem na miazgę będzie bo nie zwracalam na to uwagi wcześniej![]() Cytat:
Cytat:
Dobra glupie pytanie.. Jak na sloiku jest po 4 miesiącu albo po 5 miesiącu.. to jak to się ma do dzieci KP? wszystko się przesuwa o te dwa miesiące? Czyli jak skonczy 6 miesięcy to biorę te po 4 miesiącu, a jak 7 to te po 5 miesiącu czy po 6 miesiacu moge już te po 4, 5 i 6 ?? |
||||||||
|
|
|
#2973 | ||
|
Zakorzenienie
|
a wlasnie, w niedziele przestawiamy zegarki. przygotowujecie jakos dzieciaki? klasc codziennie trochę później żeby jednak dotrwala do tej 20...
---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ---------- http://mylilefeluke.blogspot.com/201...ali-zycie.html http://deser.pl/deser/1,111857,95490...mozna_tak.html http://www.zwala.pl/lGTR-poznaj-stan...ieci-doroslych tu masz w spiochach hehehe http://zagadkowe-zjawiska-swiata.blo...iemowlaka.html nie dotrwałam do końca 6 miesiąca, ale prawie do 5, wiec nie jest zle doktorek stwierdził, ze Nela jest blada, wiec postanowiłam dodac jej koloru a tak poważnie, to wprowadzam na razie warzywa, po nich zupki i miesko. następnie owoce, przemycimy gluten i na końcu chyba kaszki.Cytat:
3 dni raz w miesiącu to zjazdy na podyplomowce dwuletniej.Cytat:
w praktyce pewnie szybciej to pojdzie albo podobnie. zaczynam od tych po 4, pewnie z miesiąc nam zejdzie. później te po 5, a ona skończy 6.---------- Dopisano o 01:48 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ---------- http://allegro.pl/inhalator-nebuliza...582367229.html ekstraaaaa nebulizator ze smoczkiem idealny na katarek!http://allegro.pl/inhalator-nebuliza...590785114.html http://allegro.pl/inhalator-pingwin-...636561497.html http://allegro.pl/inhalator-nebuliza...612245625.html Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-10-22 o 01:50 |
||
|
|
|
#2974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ---------- Mlody wraca do normy z nocnym jedzeniem obudzil sie o 23 i sie opchal z 2 cyckow, o 2 malz mu 3 razy smoka dawal, w koncu zapial woombie, bo mial rozpiete i machal lapkami wybinajac smoka i zjadl dopiero o 6.30![]() A i karolina) ja robie tylko owocki i tylko gruszki jablka i brzoskwinki mam reszta ze sloikow bedzie dla siebie gotuje tyle co nic a zeby gotowac malemu kilka lyzeczek to ki sie nie chce![]() Anka wazne zeby blender mial metalowy ten rozdrabniacz a reszta to zalezy od budzetu ja chcialam z ubjaczka bo mam robita ale jak robie ciasto z roznymi warstwami to misze przekladac dk innej miski i myc ta od robita i to jest upierdliwe
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2013-10-22 o 07:48 |
|
|
|
|
#2975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedz mi Nela lubi się jeszcze przebierać? Mojej nie przeszkadzało ale ostatnio to jest jakaś masakra więc rzadko kombinuje. Jak wiem, że będziemy mieć gościa to już rano ją w suknię ubieram i liczę na to że się nie przesła do tego czasu
|
|
#2976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do morfo - u Florka nigdy z palca nie zdolaliby pobrac wystarczajacej ilosci krwi. zazwyczaj u takich maluszkow szuka sie odpowiednio duzych naczyn krwionosnych - i pod wplywem ciepla, albo jak maluch krzyczy, to sie one pokazuja i lekarzowi lepiej sie dobrac do krwi... u Florka pobierali najczesciej z glowy i z grzbietu dloni i stopy. co do glowy - tam najmniej boli, wiec jak by co to prosze nie panikowac bardziej drazni dzieci to trzymanie ich...
|
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle, dzień dobry
![]() Dopiero wstałyśmy, za nami ciężka noc bo mała ma katar, mam nadzieję że to nie od basenu próbowałam, jeszcze za chwilę będę ją dręczyć. Mam nadzieje że to też od ząbków a nie przeziębienie.Mysia i Innocence - kurcze ale macie podobny gust!!!
|
#2978 | ||
|
Zakorzenienie
|
Magiusa z moim Dawidem było błogo, inaczej, nie spal ze mna wogole , wpasowal sie w łatwy plan niemal odrazu, (tak byłm treserem - jeszcze wiekszym niz teraz
) ale Dawid to lubil, pasowalo mu to i był sczesliwy, ach co tu pisac, Dawid nie byl marudny, nie mial problemow brzuszkowych, nie jeczal, nie wymagal uwagi takiej jak M., mogl lezec i bawic sie maial 3,5 mc trzymal sobie sam butelke , ale wlasnei jak pisalismy kazde dziecko inne, Dawid jadl kazda porcje melka do dna , był łakomczuchem do 3 r. , pierwsza bajke ogladal jak mial okolo 2 lat, loda zjadl jak mial 4l, ciacho zjadl okolo 3l. bylo prosciej z nim , a z M. wiem ze bedzie inaczej bo juz jest inaczej, napewno szybciej posmakuje slodycza bo jest Dawid, i zazwyczaj dzieci co maja starsze rodzenstwo niektore rzezcy szybciej robia bo maja starszego nauczyciela ![]() M. spi z nami od polowy nocy a tez zarzekalam sie ze tak nei bedzie, M. nie zjada posilkow do konca oprocz obiadu , jest bardziej niejadkiem, jest wiekszym nerwusem , nie lubi sie przytulac , musze mu krasc przytulasy , a D. by mega przytulasem, ale D. był zdrowy nic mu nie bylo , D. nawet nie pisna podczas szczepien czy pobierania krwi a ten drze sie i zanosi jak by go zarzynali i to przez 20 minut.... o i to tyle... eheheh napewno im bedzie starszy bede chciala go wygonic z lozka ale nie dlatego ze higiena tylko zeby miec wiecej miejsca w lozku i zeby nie spal z nami do 5 lat, bo niestety ale dzieci tak maja, ale tez moze byc tak ze bedzie przylazil w nocy , postaram sie byc wtedy konsekwentna i odnosic go do łozeczka ale co wyjdze z tego nie wiem, napewno jestem mniej konsekwentna z M. moze dla tego ze juz nei jestem sama mam wspanialam rodzinke 3 super mezczyzn i nie musze sobie juz sama radzic jak to bylo z D. do 2 lat. z nim musialam byc konsekwentna zeby nawet moc wyjsc gdzies i nie zawracal gitary dziadkom, M. napewno potrzebuje wiecej zainteresowania i go dostaje .... a konsekwencji z nim poprostu musze sie nauczyc .... ![]() Cytat:
sto lat jaka ona slodziutka i taka modeleczka mala heheCytat:
|
|
#2979 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
lepsze to niz jakies warzywa pryskane co z tego ze bys sama zrobila ... jeszczeprzyjdzie czas ze bedziesz sama gotowala ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i bede dawala tak dlugo, az stwierdze, ze oplaca mi sie kupic eko-warzywa i ze sa one faktycznie eko... czyli pewnie nigdy mlody okolo roczku pewnie zacznie jesc to co my i nie bedzie ekstra gotowania dla niego
|
|
#2981 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a imprezka szałowa ![]() Cytat:
|
|
#2982 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
u mnie w tym temacie to nikt nie zorientowany, tak samo jak gluten, skoki czy inne cuda ![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
a jaki Mateuszek zadowolony Mówisz składanie banalne...to może się pokuszę, będzie między 12-14 ![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
![]() Dobrze,że zwróciłaś uwagę na ten dodatkowy macierzyński bo w pracy pewnie by nie zauważyli ![]() jacie ja też dopiero w maju 2014 wrócę, muszę jeszcze wniosek wypisać i wysłać ale najpierw kazali mi do hr zadzwonić dopytać się co potrzeba-oni to mają czasem swoje dziwne wymagania ![]() Nie polecę książki, choć sama chętnie zakupię niektóre dziewczyny kupują normalnie warzywka i owoce na targu. Predzej czy później i tak dziecko będzie jadło to samo co my.
|
|
#2983 | ||||||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
1.hihi swego czasu takie dreso- śpiochy były modne wśród blogerek http://www.ziperall.pl/blueberry 2.oki , dzieki Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/smily-interaktywne...625088372.html
|
|
#2984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2985 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Raju, ten sweterk boski STTOOOOOO LAAAAT!!!!!!!!!!!!!!!!:ro za:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny błagam Was nie wstawiajcie już linków do zabawek bo już nie wiem co kupić już miałam coś upatrzone a teraz znowu nei wiem!
|
|
#2987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A już skończył 5 miesięcy (16.10.)---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Zaraz pokażę moje wczorajsze łupy
|
|
#2988 |
|
Wtajemniczenie
|
Sweterki oba z H&M (każdy po 4zł), bluzka w pomarańczowe paski też H&M i też jakoś po 4zł i ta brązowa za 2zł z TU. Kocham te kolorki
|
#2989 | |
|
Zakorzenienie
|
niestety nie pomogę
Cytat:
![]() A co do gotowania i słoiczków to ja znów słyszałam, że to jedzenie słoiczkowe jest niemal pozbawione wartości odżywczych a z drugiej strony pryskane warzywa, z których same możemy coś ugotować - i tak źle i tak nie dobrze... cyc forever
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym bardziej, że my juz wkładki nie używamy bo się kloc nie mieścił
|
|
|
#2992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpisałam jeszcze Diabli ale nie załadowało się - super że Nelcia tak pięknie wcina, mam nadzieję że i Heli zabraknie słoika na 3 dzień ![]() I w ogóle się nie pochwaliłyśmy - Helcia skończyła 5 miesięcy
|
|
#2993 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy wasze dzieciaczki mają czasem takie rzadkie, błyszczące jakby tłuste kupki??? mój tak czasem ma i czytałam że to może świadczyć io problemach z trzustką
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2994 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja juz nie wiem.. jakie Wasze dzieci robią kupy?
|
|
#2995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie były czasem takie błyszczące kupki od śluzu. ale to dość rzadko, no i przy kp może się zdarzać podobno.
|
|
#2996 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chociaż moje dziecko też mówi mi na ucho, że mnie kocha![]() Cytat:
Co do pracy w szkole - zazdroszczę, głównie godzin pracy ![]() Morfo - my mieliśmy pobieranie i z palca (masakra - wyciskanie krwi do próbówki) i z żyły. Z dwojga złego wolę z żyły. Blender - mamy kupiony kieeedyś w biedronie, sprawuje się ok, nie będę zamieniać póki się nie zepsuje. |
||
|
|
|
#2997 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2998 | |||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Cytat:
z samą butlą było prościej, a teraz to rozszerzanie ![]() no właśnie nie wiem już co lepsze... niby te z słoiczków są gotowane na parze, ekologiczne...a znowu zrobisz w domu i wiesz co jesz... tylko jeżeli dam te warzywa faszerowane chemią, a potem jeszcze będę długo gotować na wodzie ![]() Cytat:
dzisiaj będziemy intensywnie testować to potem zdam relacje nie, mój zazwyczaj robi gęstawe... a teraz po słoiczkach tym bardziej
|
|
#2999 |
|
Rozeznanie
|
Mateuszek był na pobraniu krwi wogóle się nawet nie skrzywił
śmiał się do Pani i ważniejsze były kolorowe pudełka niż jakaś tam krew i ładnie leciało mój dzielny chłopczyk i nawet rano Tż udalo sie złapać siki do pojemniczka także woreczek był zbędny
|
|
|
|
#3000 |
|
siedzę i myślę
|
http://matkojedyna.pl/sloiczki-kontra-jedzenie-domowe/
sloiczki kontra jedzenie domowe
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:13.

fakt, ze troszkę ja dzisiaj przeglodzilam, bo zrobila mi sie gula w cycu i mleko chyba nie bardzo chciała plynac. i nie sadzilam, ze to napisze, ale to mile uczycie jak podczas karmienia boli cyc i wiem, ze dziecko odtyka zapchane kanaliki
kochany maly ssaczek znow uratowal mamusie 
miałam ja na kolanach, wiec tez nie mogla ciagle na mnie patrzeć (zle ja sobie posadzilam) i pewnie tez było jej trudniej. synek znajomej lekko się skrzywil, a później usmiechal do kobitki, która go meczyla :P jasne, ze warto zrobić, tym bardziej, ze pediatra kazal.

sto lat jaka ona slodziutka i taka modeleczka mala hehe
za czwartek. Niech dobra passa trwa!

STTOOOOOO LAAAAT!!!!!!!!!!!!!!!!:ro za:
już miałam coś upatrzone a teraz znowu nei wiem!
trochę za szybko się to wszystko dzieje, odzwyczaiłam się od takiego tempa