|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 15,91% |
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
1 | 2,27% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
3 | 6,82% |
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
1 | 2,27% |
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
0 | 0% |
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
1 | 2,27% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają ![]() |
13 | 29,55% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
8 | 18,18% |
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
1 | 2,27% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
4 | 9,09% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
0 | 0% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
1 | 2,27% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
0 | 0% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
![]() tak jak piszesz - lepiej zabrać dziecko na spacer, poukladac z nim puzzle, isc pograc w pilke. chyba dlatego tak zapieram się przed tv, ale wiem, ze da się. nudza się tylko ludzie nudni ![]() napisze jeszcze cos o zabawkach (choć sami mamy ich dużo) NIE ZASYPUJCIE DZIECI ZABAWKAMI, nie dawajcie im wszystkiego czego chcą, niech nie siedza znudzone w pelnym pokoju. wezcie przykład z Happy, zrobcie jakies zabawki same. dzieci maja tak wielka wyobraznie, ze wystarczy odrobina Waszej woli i nawet z kamyków i szyszek mogą powstać ekstra zabawki na dluugie wieczory. wiem, ze te wszystkie zabawki sa fajne, ze kusza, ale nie dajcie się zwariować ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2942 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
![]() ooo to dobrze że z palca uff może go nie będzie bolało ![]() Jeszcze muszę pomyśleć o zabawce pomagającej w raczkowaniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2944 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do zabawek to M. Uwielbia moja komore, karteczki przyklejanki, kabelki, moje wlosy , stukanie w stol, mokre chusteczki i obala ![]() Wlasnie zaczelam wspominac i powiem wam ze wiosna iblato beda mega z naszymi pociechami hee bieganie za dziecmi , spacery dlugie juz bez drzacych maluchow tylko z usmiechnietymi brzdacami wcinajaxymi jabluszko na spacerze achh blogo bedzie i intensywnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2946 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Diabli niemożliwe...znowu się zgadzamy ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1)taka jestem blada, marchewkowa ![]() 2) jeśli ktoras szuka czapki zimowej dla dziecka polecamy h&m uszatki ![]() 3) dla Clo i innych, które chciały zobaczyć jak dziecko zasypia na macie ![]() 4) rozwijamy zboczenie polonistyczne ![]() 5) i sukienka&opaska którymi sie zachwycalyscie. opaske znalazłam (gdyby ktoras chciała) http://allegro.pl/cool-club-sliczna-...633799377.html http://allegro.pl/smyk-cool-club-gra...625457363.html sukienka jest na Nele jeszcze za duza, wiec czeka na swieta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2948 | |
Rozeznanie
|
Pokaże Wam co kupujemy Mateuszkowi na następne lato
![]() Kurcze nie ma tego co chciałam ale to jest podobne tylko ja chce jeszcze żeby była piaskownica ![]() http://allegro.pl/plac-zabaw-domek-z...646599223.html ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
![]() a czapke na zime mamy tą ![]() Mateuszek wygląda w niej bosko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2949 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas na razie słoiczki, jak już wprowadze warzywa i zrobia się z tego fajne "zupki" to pewnie sprobuje cos sama wyczarować. pierwszego marchewkowego dnia wydawalo mi się, ze ten sloik taaaki wielki i będzie go jadla 3 dni, a i tak pewnie polowe wyrzucę ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
krew pobierana była z paluszka, nakłuwacz i wyciskanie kropelek. Nela plakala, bolał ja paluszek, ale chyba bardziej to, ze ktoś ja zniewolil i nie pozwalal zabrać reki i sciskal palec ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Rozeznanie
|
musze kupić blender
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2951 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2952 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
yhy, unas jak zwykle.ta akurat ok. 170zł Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2953 |
siedzę i myślę
|
czy tylko ja podaje dziecku dania ze słoiczka ? ... normalnie zaczynam mieć wyrzuty sumienia...
![]() ![]()
#2954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2955 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja 1 córka spała ze mną jak była niemowlaczkiem tak gdzieś do 4 miesiąca. Potrzebowała tego, ja leżałam w łóżku, ale w pozycji takiej półleżącej, półsiedzącej, a ona na moich rękach. Dziś sobie już tego nie wyobrażam, wtedy nie było źle. Potem zaczęła sypiać normalnie w łóżeczku, bez żadnego odzwyczajania, po prostu już nie byłam jej potrzebna ![]() Teraz z 2 córką spałam kilka razy na drzemce lub nad ranem, ale to dla własnej wygody, żeby dłużej pospała, bo nie chciało mi się jeszcze wstawać. Do łóżka jej nie biorę, bo się boję, że starsza wpakuje się do nas w nocy i zgniecie okrucha. Nie widzę zresztą, żeby ona potrzebowała spania ze mną, póki co lubi swoje łóżeczko. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2956 |
Rozeznanie
|
kupiłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2957 |
Zakorzenienie
|
Innocence ślicznego macie synka
![]() /miałam pisać więcej ale nie mam siły, mieliśmy ciężki wieczór - dwa mega ataki płaczu, ryku, pisku... nie wiem co się stało ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Rozeznanie
|
Ja jeszcze nic nie podaję, ale jak zacznę to początkowo podam ze słoiczka, ale szybko przejdę na kupowane, mimo że nie mam sprawdzonego źródła, będzie jadła takie jak my, czyli targowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2959 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() hehe my pewnie często się zgadzamy, tylko lubimy dyskutować i długo do tej konsensusu dochodzić hehehe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2961 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2962 | ||
siedzę i myślę
|
Cytat:
Cytat:
![]() jaki jest dobry, który zrobi porządną paćkę ?
![]() |
#2963 |
Zakorzenienie
|
Jak tu sie znow sielsko zrobilo! Kochane z Was dziolchy! nawet po burzliwych dyskusjach, w ktorych kazda ma racje, mozemy dalej zyc w zgodzie
![]() Mysle, ze wszystkie jestesmy idealnymi matkami naszych dzieci, jakkolwi nieudolne bylyby czasem nasze poczynania. Najwazniejsze jest dla nas dobro naszych dzieci, a ze je czasami inaczej rozumiemy to tez jest ok ![]() uczyc. Ja sie duzo ucze ![]() Justi u nas tez byl atak placzu ![]() Diabli to trzymamy mocno kciuki za wymarzona prace. Bedziesz w tym swietna i jestem pewna, ze Ci, ktorzy decuja czy Cie zatrudnic czy.nie wiedza, ze trafili na prawdziwy talent ![]() no i trzymam mocno ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2964 |
Rozeznanie
|
dziewczyny nie wiem czy oglądałyście te reklamy o wsparciu rządowym dla rodziców ale jest piękna poryczałam się przy niej jak zobaczyłam a byliśmy wtedy u rodziców dziwnie na mnie patrzyli
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Innocence_89 Czas edycji: 2013-10-21 o 22:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2965 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
eee następne lato to Wy będziecie za nim piegac po całym ogródku ![]() ![]() ![]() Cytat:
http://www.hm.com/pl/product/08540?article=08540-A http://www.hm.com/pl/product/15796?article=15796-A 0 Justyna, może takiej szukalas? ![]() http://www.hm.com/pl/product/10905?article=10905-A kupiłam ja http://www.hm.com/pl/product/04011?article=04011-C i taka http://www.hm.com/pl/product/00885?article=00885-A ale kusi mnie jeszcze przejściowy beret na taka pogode jak dzisiaj http://www.hm.com/pl/product/16487?article=16487-A mam ciuchowa manie! gdyby Nela chociaż trochę buntowala się przy przebieraniu byłoby mi latwiej ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2966 |
Zakorzenienie
|
Ach, jeszcze zapomnialam dodac, ze dzis wyjatkowo udalo nam sie obejrzec caly film! (z jedna malenka przerwa na cyca
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2967 | |
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() spadam spać ![]() ![]()
![]() |
#2968 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jedyne co mnie przeraza to podyplomowka, która chyba musiałabym zacząć już w ten piątek, w wawie ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/dwc-klocki-logo-ro...634119537.html http://www.glottispol.pl - obejrzyjcie sobie glottodywaniki itd. ![]() używane klocki można kupic na all w okazyjnych cenach, dzieciakom rodzinie/dzieciom znajomych udawalo mi się dostać za 80-100zl już z przesylka. https://www.youtube.com/watch?v=sS_fFJLJ4KU https://www.youtube.com/watch?v=Y4-nMbK2JRA zalety klockow? zielona "trawka, na której stoi literka - nie ma opcji trzymania ich do góry nogami, wiec już 3 letnie dzieci oswajają się z poprawna forma. literka mała i wielka pisana, mała i wielka drukowana, cyfry. wyróżnione litery podstawowe, trudne do opanowania wieloznaki ci, si, dzi, ni, zi itd. zapis fonemow... można budowac, a jednocześnie fajnie się bawic ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2969 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2970 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.