|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Negrid jak czesto masz brac kalipoz i magnezin 500 mozna to brac jednego dnia? bo mnie kalipoz przepisal gin na skurcze, ale nie pomagalo kupilam magnezin i biore jednego dnia Kalipoz a drugiego Magnezin. A w sumie na skurcze łyski..jednej lewej pomaga mi tylko prysznic naprzemienny goraco-zimny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4652 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4653 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
Kurcze chwilke mnie nie bylo, a tu juz 6 stron naprodukowanych ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mezaga gratuluje coreczki, a co do wagi to poczekaj co Ci Twoja ginka powie, tez mi sie wydaje, ze przy blizniakach zazwyczaj jest mniejsza ![]() akkma ja myslalam, ze Ty zartujesz, ze kupilas tego liscia ![]() ![]() ![]() Swoja droga, ciekawe jak to nabila na kase, jako co..... U nas dzisiaj byl stolarz, zrobi nam mebelki do Aleksa do pokoju do konca listpada , juhhhhhuuuuu..... Kamien z serca mi spadl, bo on ma strasznie duzo zlecen i myslalam, ze nie da rady, ale z racji tego, ze robil nam juz kuchnie i szafe do sypialni, to powiedzial, ze nie odmowi ![]() ![]() Dobra, biore sie a nadrabianie.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4654 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4655 |
Zakorzenienie
|
selena85 zobaczysz, przejdziesz etap wnerwa i przejdzie.
U mnie wyglądało tak: 1. Wizyta u gin - skierowanie do diabetologa 2. Wstępna wizyta u diabetologa, dostałam glukometr i kazano mi wykorzystać aż (!) 10 pasków do pierwszej wizyty. Miałam cukier mierzyć na czczo i po posiłku. Uważać na to co jem, dodatkowo pisałam co jadałam codziennie 3. Wizyta u diabetologa, recepta na paski, wytyczne co do diety już dokładniej i paski ketonowe do mierzenia glukozy i ciał ketonowych w moczu. Co do diety, jak dostaniesz glukometr będzie Ci łatwiej, dlatego nie zwleka z wizytami idź po skierowanie jak najszybciej, bo niepotrzebny Ci teraz stres. Przy trzymaniu diety wszystko powinno być ok po ciąży i z tobą i dzieckiem, a po kilku dniach zapomnisz o słodyczach. Ja na prawdę jestem łasuchem a od miesiąca prawie słodyczy nie jem. Co do moich spostrzeżeń czego mi nie wolno: białej mąki (a więc chleba bułek makraonów białych itp) niestety nie zawsze mogę też jeść ciemny chleb tu uwaga, sprawdz zawsze skład - powinna być mąka żytnia, mąka razowa, ale nie pszenna. Z mięs u mnie wszystko tylko chude, gotowane, pieczone a nie smażone. Nabiał tylko popłudniu lub pod wieczór (ja mogę jeść twarogi nawet te pełnotłuste, ale boję się i biorę te chude ![]() Warzywa -wszystko tylko nie gotowana marchewka i gotowane buraki, jeśli ziemniaki - muszą być twardawe (to samo dot. ryżu, makaronu czy kaszy, która polecam u mnie super się sprawdza). Owoce owszem, ale mało tylko do 17. Nie wolno bananów, winogron gruszek i arbuzów. Żadnych soków. Jajka u mnie są ok... i o ! masło ![]() Najgorszy cukier wyskakuje po śniadaniu (u więszości) więc staraj się jeść na prawdę delikatne rzeczy sałatki z surowych warzyw (zagryzam wasą i jest super), ale wtedy szybko jest II śniadanie. I proponuję często jeść I śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja, II kolacja. Oczywiście tu bardzo ważne, każda cukrzyca jest inna, sama zobaczysz ja np. mogę jeść banany i pić mleko, ale w teori - nie wolno!! są osoby które zajadają się białym pieczywem - jest ok. Próbuję się tylko wesprzeć, żebyś nie oszalała zanim trafisz do mam nadzieję dobrego diabetologa ![]() Jeśli będzie potrzebowała jakiegoś słowa wsaprcia zapraszam na PW, EVI pewnie też pomoże. I oby nasze grono się nie powiększało ZROZUMIANO! tylko my możemy być słodkie mamusie! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- EVI a teraz często Ci cukier normę przekracza?
#4656 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4657 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale mi brzuch wywaliło do przodu w ciągu ostatnich kilku dni ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4658 |
Zakorzenienie
|
ale jestem zła- wyobraźcie sobie że poszłam sobie z parkimgu do sklepu, zrobiłam zakupy i wracałam do domu- no kawałek jest do przejścia osiedlem.
Jak szłam to tak się toczyłam, że nawet jakiś stary, wyliniały i ledwo telepiący się piec mnie wyprzedził!! ![]() ![]() selena--smutne wieści o tej cukrzycy ![]() mezaga- hmmm frywolna ta koszulka ![]() ![]() ja ostatnio skłaniam się ku kupnie takiego kosza na pieluchy- taki co zakręca pieluchy w takie balaski i nie śmierdzi. W sumie koszt to około 70 zł więc nie jest źle. Czy któraś z Was ma doświadczenie z takim cudem? Chciałam taki: http://www.tommeetippee.pl/product/p...sposal_system/ lolita-- ha ha ha no właśnie o tym samym napisałam ![]() negrid-- odpoczywaj i nie przemęczaj się, dobrze że wszystko OK ale wiadomo- stracha się najadłaś. Jednak nie ma co lekceważyć jakichkolwiek zaniepokojeń. iwantyou- cieszę się, że Dominik nabiera sił. Oczywiście cały czas trzymam za Was kciuki ![]() isia- ten ból jajnika to może dzieciaczyna Ci się umościła na jajniku? Mój syn jak mi zasadził kopa w jajnika (i to jeszcze po tej stronie co operacje miałam) to aż zzieleniałam na chwilę
#4659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lenka dziś próbowała zrobić chyba figołka, w pewnym momencie aż mnie zatkało jak na brzuch spojrzałam ![]()
![]() |
#4660 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4661 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4662 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Ja uzywam woreczkow na pieluchy takich pachnacych i nic nie smierdzi. Wydaje na to zawrotna kwote 1f za 250 sztuk ![]()
![]() |
#4663 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co się takiego wydarzyło , że sądzić , ze to wina lekarzy ? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://www.bonprix.pl/produkt/ciazow...a-nocna-943160 /?fs=50&category=1214&type =image&return=ref rozpinana jednolity kolor http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...BCamy/107196/1 http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...BCamy/106397/1 Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4665 | |
Zadomowienie
|
selena85 wspolczuje, ale dasz rade. Pomysl, ze jeszcze tylko pare tygodni, a teraz wizyta u lekarza o dieta. Bedzie dobrze
![]() 23paula23 gratuluje chlopczyka ![]() negrid dobrze, ze wszystko z Wami ok. Mam nadzieje, ze juz nie bedziesz miala takich akcji ![]() Kurzce, moj dziec cos sie slabo rusza dzisiaj, albo ja po tej akcji u iwantyou jestem jakas bardziej przewrazliwiona ![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4666 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Tak to takie ![]()
![]() |
#4667 |
Zakorzenienie
|
mezaga jeszcze ewentualnie takie : http://www.bonprix.pl/produkt/koszul...age&return=ref tylko , ze jest na cienkich ramiączkach
ta ma dekold ale nie taki duzy http://www.bonprix.pl/produkt/koszul...age&return=ref |
![]() ![]() |
![]() |
#4668 |
Zakorzenienie
|
Aniele najtańsze ręczniki z ikei, sprzedają je jako "dla gościa", kosztują złotówkę za sztukę i są w rozmiarze pieluszkowym
![]()
#4669 |
Raczkowanie
|
Katar trzyma mnie od soboty i niestety sól fizjologiczna nie pomaga , właśnie zadzwoniła do mnie położna moja i powiedziała aby zrobiła sobie herbatę z łyżki stołowej majeranku że na oddziale w szpitalu tak lecza ciężarne i w aptece kupić maść z majeranku i smarować pod nosem
![]() właśnie idę pić smaczna herbatkę później powiem jak efekty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tych mini ręczników używam w kuchni ![]() Co do koszul fajna też ta: http://www.bonprix.pl/produkt/koszul...n=ref&source=s
![]() |
#4671 |
Zakorzenienie
|
To też dobry pomysł
![]() Bo przecież nie zostawię małej samej i nie pobiegnę wyrzucić pieluchy od razu a pewnie pachnieć nie będzie ![]() Zamówię zaraz jakieś ![]()
#4673 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Pachniec na pewno nie. Zawsze sie zastanawiam skad w takim malym czlowieczku tak duzo smrodu ![]()
![]() |
#4674 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ćwiczymy mięśnie K.!
![]()
#4675 |
Zakorzenienie
|
#4676 |
Zakorzenienie
|
gosia też mnie to zastanawiało . Jeszcze na samym początku ciąży byłam bardzo czuła na zapachy a mój siostrzeniec zrobił megaaaaa kupę później co o nim pomyślałam to czułam ten mega zapaszek
![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Kurczę jutro warsztaty mamo to ja i nie wiem co zrobić . Mąż chory ja dziś też się średnio czuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akurat zadzwonił mąż i pyta co porabiam, no to mu powiedziałam że kupuję woreczki zapachowe na kupki Lenki, bo jak Lenka będzie miała jelita za tatusiem to nie będzie ciekawie ![]()
![]() |
#4678 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Edit: widzę, że dziewczyny Ci też sporo zaproponowały i to w dużych rozmiarach ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4679 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4680 |
Raczkowanie
|
selena85, w razie czego pisz na PW, chętnie pomogę na ile umiem. Generalnie zaczynam sobie z tym radzić, ale najpierw był tydzień płaczu, potem tydzień nerwicy, kur***cy, wścieklizny, furii i całej reszty związanej ze złością, dopiero teraz pogodziłam się z tym, komponuję sobie powoli dietę i mierzę cukier 4 razy dziennie.
Tak jak Ci pisałam kilka postów temu (zobacz sobie stronę lub dwie wstecz)-mięcho smażone u mnie odpada, musi być pieczone, duszone lub gotowane, ale np. pieczony kurczak (bez skóry) odpada (po godzinie cukier 153, a nie powinien przekroczyć 120). Świetnie sprawdził mi się schab pieczony ze śliwkami suszonymi i pulpety z mielonego wieprzowo-wołowego mięsa oraz kasza gryczana gotowana al dente. Ziemniaki i ryż (zarówno biały jak i brązowy) u mnie odpadają, makaron razowy jest ok, ale też al dente. I uważaj na chleb razowy, czytaj skład, bo często jest niby razowy, żytni, ale ma w sobie miód i/lub cukier, a niekiedy jeszcze karmel. A już chleby dla cukrzyków w ogóle won, bo mają w sobie tyle świństw, że i tak Ci cukier wywali. U mnie też dobrze się sprawdzają zielone warzywa surowe (pekinka, biała kapusta, sałata, ogórek), ale z czerwonymi muszę uważać (a już zwłaszcza papryka mi na zdrowie nie idzie). I koniecznie zrób te badania, co pisałam Ci wcześniej, warto je mieć przed wizytą u diabka. Pozdrawiam Cię i ściskam ciepło. ![]() Coraz rzadziej, najgorzej jest po śniadaniu, ale tak jak Ci pisałam na PW, to są chyba też leki, które biorę. Generalnie jest coraz lepiej, zaczynam to akceptować i nawet jak mi przekracza staram się podchodzić na spokojnie.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.