|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
Rozeznanie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVII
Witam się z Wami dziś
![]() 1. Za tydzień, w Halloween wybieram się na miasto z koleżankami, ale cała szopka zaczyna się dopiero koło 20:00 więc do szkoły normalnie pójdę i na siłownie również. Jeśli umyję włosy rano ( a muszę to zrobić bo w szkole z tłustymi włosami pokazywać się nie zamierzam ![]() ![]() 2. Dzięki przyjaciółce poznałam świetnego chłopaka. Piszę z nim cały dzień sms ( w szkole ) i wieczorem na Fejsie . Jest genialny chociaż znam go 3 dni i na żywo rozmawiałam z nim tylko raz ![]() ![]() Edytowane przez Inkus97 Czas edycji: 2013-10-22 o 20:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powodzenia z tym chłopakiem ![]()
![]() |
#693 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Czymam kciukasy, miłego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#694 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki. Ja za tydzień pojadę do domu pierwszy raz od miesiąca. W końcu zobaczę R., już się nie mogę doczekać. Że też musiałam kogoś poznać tuż przed rozpoczęciem studiów w mieście oddalonym o 400 km ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Zadomowienie
|
Mam takie pytanie do Was. Kupiłam ostatnio olej ze słodkich migdałów i nasmarowałam nim włosy. Chodziłam tak przez 5 godzin. Gdy zmyłam olej włosy nie były najgorsze, ale szału też nie zrobiły. Tylko miałam wrażenie, ze dużo więcej ich wypadło i głowa swędziała. Ja mam problemy z hormonami i włosy dlatego mi w dużej mierze wypadają, ale tym razem było naprawdę dużo. Trochę się przestraszyłam. Oleju nie nakładałam na skórę głowy, tylko mniej więcej tak jak odzywkę, czyli na 3/4 włosów. I teraz nie wiem, czy po jednym razie olej to spowodował, czy coś innego?
Czy jeśli chce intensywniej odżywić włosy to powinnam olejować przed każdym myciem, przed co drugim, czy rzadziej? Myję głowę dwa-3 razy w tygodniu. Ja tutaj się raczej nie udzielam, ale obserwuję wątki i zawsze jak mam dylemat to pytam tutaj, mam nadzieję, że to nie problem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Zakorzenienie
|
wróciłam, nie dam rady nadrobić...
|
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Zakorzenienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43384252]Tramwajem ja mam 3 przystanki
![]() Ja w okolicy dosłownie nigdzie nie mam hah ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#698 | ||
Konto usunięte
|
Inkus97
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() komu cappuccino z Milki o smaku orzechowym? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Rozeznanie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43386754]love is in the air
![]() komu cappuccino z Milki o smaku orzechowym? ![]() Tak, a po ostatniej akcji tak się zarzekałam że na razie żadnych facetów... ![]() Ja poproszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Zakorzenienie
|
Do zobaczenia w sobotę
![]()
![]() |
#702 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Zadomowienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43386754]
hej ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] Miałam zamiar mieć na głowie olej całą noc, ale jednak zrezygnowałam. Czyli optymalnie ile ten olej trzymać? Tak ze 2-3 godziny? Chyba też będę nakładała raz w tygodniu. Przy częstotliwości mojego mycia to powinno wystarczyć. Nie wiem też, czy potem opłaca sie nałożyć jakas bogatsza maskę? Chodzi o to, że chcę zobaczyć jak olej działa na moje włosy i żeby żadna maska tego efektu nie "oszukała" poprzez swoje dodatkowe działanie. Ostatnio zrobiłam tak, ze olej nałożyłam na suche włosy, potem spłukałam, nałożyłam odzywkę Mrs Potters na jakieś 15 minut, umyłam głowę facelle dwa razy jak zwykle, potem znowu Mrs Potters i to tyle. Olej był dokładnie spłukany. Ta odzywka nie jest jakaś szałowa, ale mam ją w zanadrzu jako wspomagacz. Nie wiem, czy na razie spasować w ogóle z odżywkami po olejach, czy jednak wzmocnić efekt dodatkowym produktem? I jak się mają do tego silikony? "zagłuszą" działanie oleju? Od dłuższego silikonów prawie nie używam, ale mam jedną odzywkę i maskę z silikonem na wszelki wypadek i dlatego pytam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Zakorzenienie
|
Od wczoraj czuję się jak w jakimś niezbyt śmiesznym serialu.. Dziewczyna, która uprzykrzała mi życie przez 9 lat, dostaje się na te same studia, przeprasza za wszystko itp. Jakoś zapominam o wszystkim. Ostatecznie no jakoś tam się ze sobą odzywamy itp widujemy co dziennie na uczelni. W poniedziałek się z nią jeszcze widziałam. Tydzień temu się zaręczyła, fajnie kolejny etap życia, wszyscy w koło się cieszyli. Wczoraj wieczorem jechała z narzeczony. Wczoraj wieczorem uległa wypadkowi, zmarła w drodze do szpitala.. Narzeczony w stanie krytycznym w szpitalu. Co najlepsze drugim kierowcą był nasz kolega z klasy, który mieszka dalej kilka domów od niej, nic mu nie jest. Oboje w moim wieku.. Gdzie tu jest sprawiedliwość? Całe życie przed sobą a tu nagle, dosłownie w sekundzie to wszystko przepada.. Przepraszam ale musiałam to komuś powiedzieć.. Nie mogę od wczoraj tego pojąć..
|
![]() ![]() |
![]() |
#705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Umyłam rano włosy, chyba mam względny GHD.. Zaraz do szkoły na 5 lekcji.. Jak mi się nie chceeee.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja walczę ze sobą czy jechać na jeden głupi wykład i to jeszcze z jakiegoś przedmiotu dodatkowego z administracji co wgl jest niepotrzebne koleś puszcza listę ale nie zwraca na nas uwagi ![]() Edytowane przez izaa29 Czas edycji: 2013-10-23 o 09:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#707 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Moja koleżanka była na jakiejś zabawie - miała wracać ze znajomymi, ale miała jakieś dziwne przeczucie i zadzwoniła po rodziców. Jak wróciła do domu dowiedziała się, ze z tymi,z ktorymi miała wracać (dwie dziewczyny i dwóch chłopaków), wpadli w poślizg i wszyscy zginęli na miejscu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Wtajemniczenie
|
iza
Zostalam skuszona ![]() Kupilam 4 woski ![]() Wlasnie pale strawberry buttercreme ![]()
#709 | ||||
Konto usunięte
|
hej
![]() Cytat:
![]() ja bym tak całkowicie nie odrzucała tych odżywek, a co do silikonów, to nie jestem ich totalną przeciwniczką, używam ich do zabezpieczania końcówek, ale że teraz pogoda jest jaka jest, więc będę po nie częściej sięgała. Zależy też jakie są to te kosmetyki, jaki mają skład itd. Ale suma sumarum: jeżeli użyjesz tych silikonów raz na jakiś czas to nie powinno być źle, takie jest moje zdanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() stresuje się tymi zapisami, bo dowiedziałam się, że dużo osób chce iść, a ja boję się, że nie dostanę się |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#710 |
Wtajemniczenie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43390488]
stresuje się tymi zapisami, bo dowiedziałam się, że dużo osób chce iść, a ja boję się, że nie dostanę się[/QUOTE] Nie stresuj się! Pewnie dostaniesz się na wybrane seminarium bez żadnego problemu ![]() ![]()
![]() |
#711 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Konto usunięte
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43390699]
![]() proszę o Wasze magiczne kciuki na dziś ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Rozeznanie
|
Miałam sianowate końcówki po płukance lnianej. A jestem pewna,że to nie jest wina szamponu ani maski, bo nie żonglowałam kosmetykami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja lecę na chwilę na zastępstwo do pracy, potem na zdjęcia z koleżanką, a wieczorem spadła na mnie Rada Kół Naukowych... ![]() ![]()
![]() |
#717 |
Spaceroholiczka
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43391616]a mogę Cię obserwować bez zakładania konta, czy nie da się?
![]() Chyba się nie da, niestety, ale zawsze możesz dodać stronę do zakładek ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#718 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Wtajemniczenie
|
Przegladam gazetke z Natury
![]() Widze jakies nowe krem Celia 3 rodzaje z olejkiem arganowym i jakies przecizmarszczkowe musze poszukac jakis inf. o nich...zaciekawily mnie ![]()
#720 |
Spaceroholiczka
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43394604]właśnie to zrobiłam
![]() Cieszę się ![]() ![]() Właśnie siedzę z olejem sezamowym i miksem: Bingo z błotem, shea, kaszmir oraz Biovax latte, do ciemnych. Umyję Baleą, d/s Bingo ze spiruliną, b/s Joanna cytryna i silikonowa Ziaja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.