Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-23, 22:32   #3181
cobra115
Zakorzenienie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
(dla mnie to proste - nie chcesz, nie korzystaj z dobroci 21 wieku, wynalazków, leków, leczenia, in vitro, ale nie zabraniaj innym, tymczasem środowiska katolickie wtryniają się do naszych macic, łóżek i tego, czy i jak chcemy zostać matkami)
No właśnie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Patrzcie jaki mam ogromny brzuch

Aż sama się zdziwiłam patrzę w lustro i taki balon
Duży

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
Piękny jest mnie się już udaało zmniejszyć i mój olbrzym 19t 3 d
O matko, faktycznie olbrzym

Cytat:
Napisane przez headzik Pokaż wiadomość
ooo też się chętnie dowiem czy istnieje jakieś wino bez alkoholu.
w ikei jest ale jeszcze nie próbowałam

Czas spać. Jutro popołudniu wizyta i jak zwykle się denerwuję
Stary 2013-10-23, 22:38   #3182
Edzia400
Zakorzenienie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
właśnie a ja się tak zastanawiam... Co z osobami które po prostu nie mogą/ nie mają czasu do nas zaglądać regularnie przecież to nie ich wina...
dokładnie ja jestem takim typem
oprócz tego ze jeszcze nienajlepiej sie czuje , mam juz dzieccko , i mam remont nie moge codziennie siedziec i pisac dlatego zawsze wchodze bardzo poznym wieczorem
ja np tu na gólnym zdiecia nie wrzuce na klub owszem

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 22:47   #3183
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

hej
ja tez nie jestem w stanie sie co dzien tu udzielac-pracuje w domu, poza tym mam niespełna roczne dziecko.naprawde chocbym chciala nie dam rady byc czesciej
u nas ok, mały mnie baaardzo absorbuje poza tym robimy mały remont w mieszkaniu .
gratuluje dobrych wyników badań
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 22:49   #3184
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

dziewczyny wasza motywacje sie chwali
ja to znowu tesknie za winkiem, lubialam sie czasem napic wieczorkiem Nie wiecie przypadkiem czy jest jakies bezalkoholowe
Jest w IKEA wino bezalkoholowe, nawet grzane wino bez alkoholu Nie piłam, ale pewnie to zwykły sok owocowy.

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość

dobrze wiedzieć że nie jestem jedyną która tęskni za alkoholem i nie ma do niego wstrętu w ciązy Jest coś w moim mózgu co nie pozwoli mi nawet ust umoczyć w butelce piwa karmi, a jednak nie oznacza to że mam odrzut od alkoholu. Nawet nie wiecie jak tęsknię za szklaneczką ginu z tonikiem i cytrynką czy półwytrawnym różowym winkiem ...u nas w domu od dziecka był bardzo zdrowy stosunek w moim mniemaniu do alkoholu i nigdy rodzice nie lali mi do kieliszka wódki ale bynajmniej nie zabraniali napić się piwa, nawet miałam taki miniaturowy kufelek wielkości kielonka do którego tato nalewał mi kapkę jakpił piwko. Dzięki temu nigdy nie zaliczałamtych imprez na ktorych trzeba się było zalać w trupa i popróbować... W moim domu który stworzyliśmy z TŻ również alkohol zawsze jest dostępny pod każdą niemal postacią i prawdopodobnie to sprawia że nie pamiętam momentu w którym byłabym "wypita" od wielu, wielu lat... nie mniej jednak wieczorny relaks po pracy przy oglądaniu tv z lampeczką wina to dla mnie coś powszedniego i dlatego tęskno mi za tym ale tak samo tęskno mi za serkiem camembert który podjadałam do kieliszeczka winka
Też mam wielką ochotę na alkohol. Tym bardziej że mój mąż stale coś znosi do barku, a często w sobotni wieczór zasiadaliśmy przy drinku. Ehh whisky z colą albo gin z tonikiem....

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Spore macie te brzuszki, ale przynajmniej nie jestem sama
Dopiero co robiłam test a już nie mogę się schylić, żeby buty zawiązać
Niedługo się to zacznie nazywać lustrzycą

Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o kwestie in vitro i ogólnie wiary to się z Wami nie zgadzam. Jeśli ktoś uważa się za katolika to powinien postępować zgodnie z zasadami narzuconymi przez kościół. Religia to nie szwedzki stół z którego każdy może sobie wybrać to co mu akurat odpowiada Dlatego ja się z tej instytucji wypisałam, chociaż w Boga wierzę nie zasilam szeregów naszego kościoła. Ślubu kościelnego nie brałam, córki nie ochrzciłam i już nie muszę się przejmować, że mi ktoś do łóżka (czy próbówki) zagląda
Znowu mamy podobnie. Uważam, że jak ktoś deklaruje i uznaje się za katolika to powinien postępować zgodnie z dogmatami wiary. W przeciwnym razie nazywa się to hipokryzją...
Ja nie uważam się za osobę wierzącą, chociaż zostałam wychowana w rodzinie katolickiej - niepraktykującej. Ślub z TZem mamy cywilny, dziecka też nie zamierzamy chrzcić.

A teraz idę spać, bo po tych warsztatach ledwo żyję...
Stary 2013-10-24, 04:23   #3185
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
nie widzialam, co z nimi
Chyba chodzi o to, że jakaś dziewczyna nie odnalazła się na wątku maj-czerwiec i założyła dodatkowy dla samych czerwcowych. Nawet przez chwilę była tam dyskusja, że tematy powinny być jednomiesięczne, a nie dwu, bo często dziewczyny nie odnajdują się w wątkach.

Cytat:
Napisane przez headzik Pokaż wiadomość
no może co innego jakbym robiła to dla kasy, a ja byłam tam tylko i wyłącznie dla siostry, specjalnie dla niej jechałam 30km mimo, że źle się czułam, bo to taka jakby moja córeczka. także w pale mi się nie mieści, że czegokolwiek ta kobieta mogła ode mnie wymagać..
Może pomyślała, ze jesteś opłaconym fotografem, bo pewnie z wypaśnym sprzętem byłaś

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie narzekajcie ze duzo tu piszemy, my dopiero w polowie 2 wątku, a mamusie styczniowe już 6 część założyły
No na innych wątkach dopiero spamiary

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 05:30   #3186
paulina_radom
Raczkowanie

Witam z rana
Już jem śniadanko i pędze na zajecia dzisiaj na szczęście tylko do 15 to będę trochę wcześniej i może dzisiaj przyjda meble do Adaśka do pokoju już bym chciała bo mam dość tego bałaganu a propo ma któraś z Was może jakiś sprawdzony sposób jak zdjąć naklejki z szafki bo stare meble idą dalej i wypadaloby zdjąć naklejki a nie wiem szczerze jak sie do tego zabrac.
Cytat:
mój też niestety

wow ale duży brzuszek to pewnie dlatego ze to Twoja 2 ciążą ale taki fajny, okrąglutki jak pileczka

Dziewczyny nie narzekajcie ze duzo tu piszemy, my dopiero w polowie 2 wątku, a mamusie styczniowe już 6 część założyły
Nie wiem tak myślę że to druga ciąża i dlatego ale to też zależy co założe czy obcisłe czy mniej a nie przytyłam wiele bo dopiero 3 kg a z Adasiem miałam już 7 na plusie w ogóle wszystko sobie porównuje to jest inaczej nawet wyniki teraz na szczęście mam lepsze no ale cieszę się że już wygląda jak ciążowy bo wcześniej to taki rozlany był że wstyd po za tym ja od zawsze miałam odstający brzuszek.
Styczniowe 6 a wrześniowe 23 to jest hardcor dopiero nie wiem może wszystkie na zwolnieniach i dlatego
Miłego dnia Mamuśki
Stary 2013-10-24, 06:43   #3187
mona1
Zadomowienie

Dzień dobry Dziewczyny ale Wy wcześnie wstajecie, Ela to już w ogóle - 5 rano to dla mnie środek nocy
Dziś wyjątkowo wcześnie wstałam, bo chciałam mężowi śniadanie zrobić, nie chcę żeby później po McDonaldach jeździł

Cytat:
Witam z rana
Już jem śniadanko i pędze na zajecia dzisiaj na szczęście tylko do 15 to będę trochę wcześniej i może dzisiaj przyjda meble do Adaśka do pokoju już bym chciała bo mam dość tego bałaganu a propo ma któraś z Was może jakiś sprawdzony sposób jak zdjąć naklejki z szafki bo stare meble idą dalej i wypadaloby zdjąć naklejki a nie wiem szczerze jak sie do tego zabrac.
Z tego co pamiętam PPD radziła, aby naklejkę natłuścić, przykładając wacik nasączony olejem na dłuższą chwilę i jak olej podejdzie pod klej powinno ładnie odejść, bez nieładnych śladów.
Mam jeszcze jeden patent na usuwanie naklejek - suszymy ją suszarką (z bliska), aby klej się rozgrzał, wtedy naklejka odchodzi bez większego problemu, sposób sprawdziłam, działa

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Cytat:
Nie wiem tak myślę że to druga ciąża i dlatego ale to też zależy co założe czy obcisłe czy mniej a nie przytyłam wiele bo dopiero 3 kg a z Adasiem miałam już 7 na plusie w ogóle wszystko sobie porównuje to jest inaczej nawet wyniki teraz na szczęście mam lepsze no ale cieszę się że już wygląda jak ciążowy bo wcześniej to taki rozlany był że wstyd po za tym ja od zawsze miałam odstający brzuszek.
oglądając zdjęcia ciążowe mamuś na Instagramie(taki ma w ciąży fetysz) zauważyłam że kobiety będące kolejny raz w ciąży mają na tym samym etapie większe brzuszki niż pierworódki i jest to prawdopodobnie coś zupełnie normalnego, tak jak wcześniejsze czucie ruchów Wydaje mi się że mój brzuch jest dużo mniejszy niż Twój, ale co z tego przytyłam już pewnie ze 6 kg a do tego rozlał się on na boki, i zamiast dumnie go prezentować kryję go pod luźnymi bluzkami

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-24, 06:52   #3188
margo80
Zakorzenienie

Naklejek można się też pozbyć za pomocą zmywacza do paznokci, ale nie wiem, jak na niego zareagują meble. Z szyb świetnie schodzą w ten sposób.

Też juz nie śpię, musiałam małża do pracy obudzić, bo to taki typ, którego trzeba wypchnąć z łóżka, żeby wstał. :P

Pozazdroscilam Wam tych grzechotek i też się zapisałam, a co.

Pisalyscie o paleniu i piciu. Ja nigdy nawet fajki nie spróbowałam, a do alkoholu też mnie specjalnie nie ciągnęło, wiec nic mnie teraz nie kusi. Za to z chęcią napilabym się coli, ale podkradam czasem malzowi jakieś małe lyczki, gdy nie widzi, bo mi zabrania

Ewcia
Przemek

Edytowane przez margo80
Czas edycji: 2013-10-24 o 06:53
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 07:33   #3189
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem Twoje obawy, ale wierzę że skoro do tej pory wszystkie wyniki idealne to dzidziuśjest zdrowy. Trzymam kciuki za usg

Milego dnia Mamusie
Stary 2013-10-24, 07:50   #3190
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Pisalyscie o paleniu i piciu. Ja nigdy nawet fajki nie spróbowałam, a do alkoholu też mnie specjalnie nie ciągnęło, wiec nic mnie teraz nie kusi. Za to z chęcią napilabym się coli, ale podkradam czasem malzowi jakieś małe lyczki, gdy nie widzi, bo mi zabrania
cola nie zaszkodzi - chyba że masz problem ze wzdęciami, to wtedy lepiej ograniczyć chociaż wcale nie mówię, że picie 1 litra dziennie coli jak mój tż jest zdrowe

zgłupłam kupiłam mojemu dzieciowi: http://allegro.pl/show_item.php?item=3641469260
Przyda mi się to w ogóle?
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 07:52   #3191
czbasia
Zakorzenienie

Ze co że nie piszecie duzo?? To przy mamusiach styczniowych nawet z czytaniem bym nie zdarzyłą Ale macie ładne brzusie
Ja chyba w końcu zaczynam odróznaiać dzidzie od innych ruchów w brzusio. Taką mam nadzieję przynajmniej
Kurcze nei mogę się wbić jakoś w rozmowe. NA razie jestem na bieżąco w podczytywaniu, jak wgryzę się watek to wbijam i regularnie obiecuję się udzielać
No jak o brzuszkach mowa yto pokaże swój: 20t4dz, też niziutka jestem -160cm w kapeluszu- i pewnie stad ta pilka
A ja we wtorek 29 na połowkowe i stresa niesamowitego mam. Kiurcze kiedy skończy się to zamartwianie. NA początku żeby utrzymać ciąże, później usg genetyczne –stres niesamowity, teraz kolejne usg i już sr…am po gaciach, masakraa.. A pozniej to pewnie porodem bede sie zamartwiac i zeby w terminie panikoara ze mnei okropna. Ale to przez wcześneijsze doświadczenia, ehh...
A jakie wózki na paskach polecacie?? Tylko w rozsadnej cenie proszę….
Miłego dzionka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0491.jpg (23,6 KB, 41 załadowań)

Edytowane przez czbasia
Czas edycji: 2013-10-24 o 09:00
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-24, 07:54   #3192
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość

zgłupłam kupiłam mojemu dzieciowi: http://allegro.pl/show_item.php?item=3641469260
Ale cudo Czy praktycznie to sie nie wypowiem, ale śliczny jest
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 08:01   #3193
asienka213
Wtajemniczenie

tez mi sie rzucilo w oczy jak wy wczesnie wstajecie ja sie ledwo przed 8 z lozka wygramolilam

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
ale tu nie chodzi o malenstwo tzn chodzi ale ... samo rzucanie palenia w ciazy nagle jest niebezpieczne dla ciezarnej .. samo to ze organizm musi sie połapac , zaszczycic nas hormonami , pogodzic sie ze zmianami itp ... mus jeszcze walczyc z nagłym brakiem nikotyny
e tam, wydaje mi sie to troche nadszarpniete mi i kolezankom tam nic nie bylo, pewnie ze ciaglo, ale bez przesady

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Chyba chodzi o to, że jakaś dziewczyna nie odnalazła się na wątku maj-czerwiec i założyła dodatkowy dla samych czerwcowych. Nawet przez chwilę była tam dyskusja, że tematy powinny być jednomiesięczne, a nie dwu, bo często dziewczyny nie odnajdują się w wątkach.
aha przyznam szczerze, ze sama na poczatku mialam problemy zeby sie tu zaklimatyzowac Czulam sie troche przytloczona przez marcowki sama jestem mama z konca kwietnia No, ale z czasem to przeszlo

Cytat:
Witam z rana
dziewczyny mnie juz wyprzedzily, wiec nie bede sie powtarzac

Cytat:
oglądając zdjęcia ciążowe mamuś na Instagramie(taki ma w ciąży fetysz) zauważyłam że kobiety będące kolejny raz w ciąży mają na tym samym etapie większe brzuszki niż pierworódki i jest to prawdopodobnie coś zupełnie normalnego, tak jak wcześniejsze czucie ruchów Wydaje mi się że mój brzuch jest dużo mniejszy niż Twój, ale co z tego przytyłam już pewnie ze 6 kg a do tego rozlał się on na boki, i zamiast dumnie go prezentować kryję go pod luźnymi bluzkami
tez to zauwazylam, ja jestem narazie wyjatkiem

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
ale slodki a czy Ci sie przyda to juz sama ocenisz

czbasia fajny brzuszek

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 08:07   #3194
agunia4ever
Zadomowienie

Ag9 zgadzam się z Tobą. Organizacja trochę słaba. Z tyłu słabo było widać. Dużo osób jak na taką salę. I fakt. Przede wszystkim zbyt duszno. Myślę że mogli nas podzielić na 3 grupy i wtedy byłoby troszkę lepiej, ale chyba sal tyle nie było :/

Cytat:
O ja Cie. 5 rano? co Ty o tej godzinie na nogach robisz?
A mi się podoba że są 2-miesięczne. Jedne mają jakieś objawy wcześniej, inne później więc w sumie 2 miesiące to nie są duże różnice.

Cytat:
Wydaje mi się że mój brzuch jest dużo mniejszy niż Twój, ale co z tego przytyłam już pewnie ze 6 kg a do tego rozlał się on na boki, i zamiast dumnie go prezentować kryję go pod luźnymi bluzkami
Ja to nawet nie wiem ile przytyłam. Obraziłam się na wagę Ale w przyszłym tygodniu mam wizytę więc pewnie się dowiem

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Milego dnia Mamusie
I nawzajem

Odnośnie alkoholu to moja rodzinka ostatnio sobie szampana piła a ja z moją 3-letnią siostrzenicą Picolo :P

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 08:09   #3195
cayenneOna
Zadomowienie

Dzien Dobry ja też się BUDZE wcześnie, ale teraz, kiedy mam urlop, nie wstaje (tylko dzis muszę, bo kazali mi mierzyć takim specjalnym sprzętem ciśnienie 24 h, który miałam oddać w poniedziałek i zapomniałam więc muszę sie zwlec oddać). Może to lepiej, o 17.30 mam włoski, też druga lekcja, ale o pierwszej tydzień temu zapomniałam z wrażeń po badaniu w centrum prenatalnym , nie wiem jak sobie teraz poradzę szczerze powiedziawszy, moj pierwszy termin byl na 23.02, a ze dziecko moze sie spokojnie urodzić i dwa tygodnie przed i PO, to zapisałam się do obydwu wątków. Z tym, ze z niektórymi tematami na noworocznych jestem za daleko i np od kilku dni zastanawiam się nad wózkiem, a przekopywac styczniowki to masakra, takze wózki będę obczajac z wami.
Ja myślę, ze wszędzie są fajne laski i bardzo pomocne, ważne, żeby z siebie też coś dac, a nie tylko brać...

To co z tymi wózkami dziewczyny?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-24, 08:18   #3196
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Piękny jest mnie się już udaało zmniejszyć i mój olbrzym 19t 3 d
Piękny

Moja dzidzia zasunęła mi dziś takiego kopa w nocy, aż się obudziłam. Dokazuje coraz bardziej
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 08:29   #3197
marima
Raczkowanie

Cześć
Ja tak na szybko, bo tylko Was "przeleciałam" jakoś tak czasu mi brakuje, teraz mam chwilę przerwy w pracy i wracam do roboty, bo mam tyle do zrobienia zanim pójdę na L4, ale tak to jest że jak już się w syf wejdzie to się z niego szybko nie wyjdzie, pracuję tutaj od ponad 2 lat, od tego czasu staram się robić wszystko na bieżąco, ale duzo poprawiam po dziewczynie która była przede mną i która bagatela przychodzi za mnie na zastępstwo

Śliczne macie brzuszki też przydałoby się mi zrobić jakieś zdjęcie

Używa któraś serii Pharmaceris M, ostatnio znalazłam na ich stronie, że do końca roku przy zakupie 2 produktów z tej serii dostaje się w prezencie do wyboru jeden produkt :peeling enzymatyczny, tonik, płyn micelarny i coś tam jeszcze, szkoda że nie wiedziałam wcześniej, bo używam krem do biustu i krem przeciwko rozstępom, a zużyłam już po jednym opakowaniu z każdego, kupiłam krem na rozstępy ale to biustu w mojej aptece nie ma, czekają za dostawą a trzeba wysłać formularz, paragon i kody kreskowe z opakowania.

Ja też zalogowałam się na wielu stronach a jeszcze żadnego gratisu nie dostałam. może nie dostanę grzechotki z FP, bo nie poleciłam nikomu znajomemu? na poczatku nie wiedziałam komu więc nie poleciłam, a potem sobie przypomniałam, że przecież moja siostra urodziła ach ten zbudyniały ciążowy mózg

Edytowane przez marima
Czas edycji: 2013-10-24 o 08:36
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 08:41   #3198
monkaa321
Zakorzenienie

koziemleko, paulina_radom, czbasia ale fajne brzuszki ja za jakiś czas was dogonię
Cytat:
cola nie zaszkodzi - chyba że masz problem ze wzdęciami, to wtedy lepiej ograniczyć chociaż wcale nie mówię, że picie 1 litra dziennie coli jak mój tż jest zdrowe

wygląda bajecznie ale chyba dla takiego noworodka może się nie przydać, JEŚLI maluszek będzie wolał być mocno opatulony (bo rączkami będzie niekontrolowanie machał) to zależy jak Twój maluch będzie lubił ale później już na pewno się może sprawdzić

cayenneOna najtańszy używany 2w1 a powiedz nam, jak u Dominikia?Bo ja tu kciuki za małego z tz trzymam
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 08:53   #3199
cayenneOna
Zadomowienie

Domi jest dzielny jak malo kto. Do 4.doby stracił tylko 80 gram, i, uwaga hicior, zrobił smolke, 7 razy i strawil pierwsze 3 ml pokarmu )) leży między dwoma blizniaczkami i nie moze sie zdecydować, która wziąć za narzeczoną
A jego mama to już w ogóle jest dzielna, spokojna...płacze tylko w domu...

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Ale właśnie dlaczego 2w1? Bo ja niestety przepuscilam dyskusje na styczniowkach o wózkach, za szybko mi to było i teraz nie wiem nic

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 08:57   #3200
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
No jak o brzuszkach mowa yto pokaże swój: 20t4dz, też niziutka jestem -160cm w kapeluszu- i pewnie stad ta pilka
A ja we wtorek 29 na połowkowe i stresa niesamowitego mam. Kiurcze kiedy skończy się to zamartwianie.
sliczny brzuszek
polowkowe mam tego samego dnia, wiec bede trzymac kciuki i za Ciebie

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Domi jest dzielny jak malo kto. Do 4.doby stracił tylko 80 gram, i, uwaga hicior, zrobił smolke, 7 razy i strawil pierwsze 3 ml pokarmu )) leży między dwoma blizniaczkami i nie moze sie zdecydować, która wziąć za narzeczoną
Bardzo mnie ciesza takie pomyslne wiesci
trzymamy kciuki dalej
Stary 2013-10-24, 09:12   #3201
ag9
Zadomowienie

Cytat:

Ale właśnie dlaczego 2w1? Bo ja niestety przepuscilam dyskusje na styczniowkach o wózkach, za szybko mi to było i teraz nie wiem nic
2w1 bo foteliki/nosidełka w niemarkowych wózkach z reguły nie spełniają żadnych standardów a więc i tak trzeba dokupić osobny fotelik do samochodu 0-13 kg
Stary 2013-10-24, 09:28   #3202
teklaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
To i Ja się dołączam też mam takie dni, że bym sobie z chęcia zajarała, a do tego wypiła sommersby .
Cóż nie palę od że tak powiem zapłodnienia (mniej więcej) i na pewno dam radę, a kto wie może już nigdy nie sięgnę po fajki
SOMERSBY ♥♥♥♥♥♥♥♥ ale mi chęci narobiłaś

a ogólnie mówiąc na temat alkoholu i papierosów to daleko szukać przykładu szukać nie muszę.. :/ kuzynka w ciąży paliła.. baa.. "na☠☠☠*na przychodziła tyle razy.. bez mózgu są tacy ludzie. ! nikt jej nie przemowilam do rozumu.. inne kobiety oddałyby wszystko żeby móc być w ciąży. ! a taka idiotka, bo inaczej jej nie nazwę, nie dbała o siebie i dziecko przede wszystkim. ! nawet moja ciocia (jej matka) mówi, że te wymioty, te męczarnie które JA przeżywałam to ani troche na nie nie zasłużyłam a ona ani razu nie wymiotowala a powinna zeby moze zrozumiala te zycie troche.. doslownie slowa cioci. Kuzynka potrafi wyjsc z domu np w piatek ( syn z babcia) a wrocic w niedziele wieczorem.. a partner hahaha bez komentarza "tatusia" pozostawię.
teklaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 09:35   #3203
teQiba
Moderator

Cytat:

Wyglada super!

Ja staram sie zawsze spac do oporu, bo w ciagu dnia mi sie nudzi

REKLAMA
Stary 2013-10-24, 10:01   #3204
thidien
Rozeznanie

Cytat:
jak ktoś ma zdolności krawieckie, to może się pokusić o zrobienie czegoś takiego https://www.facebook.com/zwierzozwie...0669877&type=3

pociesznie wygląda i handmadeowo
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 10:18   #3205
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Pozazdroscilam Wam tych grzechotek i też się zapisałam, a co.
Ja nie sądziłam, że sie będę tak cieszyć

Cytat:
Bajer i nawet nie drogi może na początku nie, ale później na jakieś spacerki chłodniejsze chyba się przyda

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
A ja we wtorek 29 na połowkowe i stresa niesamowitego mam. Kiurcze kiedy skończy się to zamartwianie. NA początku żeby utrzymać ciąże, później usg genetyczne –stres niesamowity, teraz kolejne usg i już sr…am po gaciach, masakraa.. A pozniej to pewnie porodem bede sie zamartwiac i zeby w terminie panikoara ze mnei okropna. Ale to przez wcześneijsze doświadczenia, ehh...
A jakie wózki na paskach polecacie?? Tylko w rozsadnej cenie proszę….
Miłego dzionka
Nie pocieszę Cię, po urodzeniu będziesz sie martwić chorobami i takimi tam, potem jak dziecko samo do szkoły będzie chodziło, to też stres. Teraz już całe życie będziemy się martwiły
Brzuszek ekstra, ja jestem 4 cm wyższa i co? Też mam duży
Muszę zrobić zdjęcie, ale będę musiała najpierw posprzątać

Cytat:
:
aha przyznam szczerze, ze sama na poczatku mialam problemy zeby sie tu zaklimatyzowac Czulam sie troche przytloczona przez marcowki sama jestem mama z konca kwietnia No, ale z czasem to przeszlo
Zawsze na początku chyba ciężko się wbić Trzeba być twardym i jak plemniki przebić się w końcu

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
O ja Cie. 5 rano? co Ty o tej godzinie na nogach robisz?
A mi się podoba że są 2-miesięczne. Jedne mają jakieś objawy wcześniej, inne później więc w sumie 2 miesiące to nie są duże różnice.
Czasami mam tak, że jak tż wstaje do pracy to ja zasnąć nie umiem i jestem pobudzona. Czasami wstaję, wypuszczam fretki i kładę się dalej, ale dzisiaj byłam pobudzona. Posiedziałam na necie, zrobiłam się senna i spałam do 10

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
Ja też zalogowałam się na wielu stronach a jeszcze żadnego gratisu nie dostałam. może nie dostanę grzechotki z FP, bo nie poleciłam nikomu znajomemu? na poczatku nie wiedziałam komu więc nie poleciłam, a potem sobie przypomniałam, że przecież moja siostra urodziła ach ten zbudyniały ciążowy mózg
Ja też nie polecałam nikomu, a dostałam.

Cytat:
Napisane przez teklaaa Pokaż wiadomość
SOMERSBY  ale mi chęci narobiłaś

a ogólnie mówiąc na temat alkoholu i papierosów to daleko szukać przykładu szukać nie muszę.. :/ kuzynka w ciąży paliła.. baa.. "na☠☠☠*na przychodziła tyle razy.. bez mózgu są tacy ludzie. ! nikt jej nie przemowilam do rozumu.. inne kobiety oddałyby wszystko żeby móc być w ciąży. ! a taka idiotka, bo inaczej jej nie nazwę, nie dbała o siebie i dziecko przede wszystkim. ! nawet moja ciocia (jej matka) mówi, że te wymioty, te męczarnie które JA przeżywałam to ani troche na nie nie zasłużyłam a ona ani razu nie wymiotowala a powinna zeby moze zrozumiala te zycie troche.. doslownie slowa cioci. Kuzynka potrafi wyjsc z domu np w piatek ( syn z babcia) a wrocic w niedziele wieczorem.. a partner hahaha bez komentarza "tatusia" pozostawię.
To już pod patologię podchodzi

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Dzień dobry Dziewczyny ale Wy wcześnie wstajecie, Ela to już w ogóle - 5 rano to dla mnie środek nocy
Dziś wyjątkowo wcześnie wstałam, bo chciałam mężowi śniadanie zrobić, nie chcę żeby później po McDonaldach jeździł
Dla mnie to też środek nocy, ale co ja poradzę, że śpię jak mysz pod miotła i każdy ruch tżta jak się ubiera mnie budzi
No i co z tego, ze tak wcześnie, jak później idę spać wstaję, a tu miliony postów do nadrobienia

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 10:20   #3206
mmhym
Zadomowienie

Cześć

Cytat:
Mnie by się takie wątki jednomiesięczne podobały - nikt nie czułby się "w tyle" jak sądzę

Cytat:
a propo ma któraś z Was może jakiś sprawdzony sposób jak zdjąć naklejki z szafki bo stare meble idą dalej i wypadaloby zdjąć naklejki a nie wiem szczerze jak sie do tego zabrac.
No to to co dziewczyny pisały, a jakby został klej dalej to można benzyną kosmetyczną zetrzeć ponoć.

Cytat:
Fajne dzieciaczki male chyba lubią takie otulacze

czbasia
Fajny brzuszek
Bartatina ma opcję na pasach i wózek dość polecany

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
Z FP nie trzeba było chyba nikomu polecać. Ja nie polecałam a dostałam - tylko trzeba cierpliwie czekać Bo zawieszka nawet fajna i kilka kuponów rabatowych

Cytat:
To dobrze, że powoli, ale sprawa wygląda coraz lepiej I dobrze, że Mama taka silna...

Dziewczyny ze wczoraj, śliczne macie brzuszki!
Koziemleko, nie gadaj, że taki ogromny, bo ja mam chyba taki sam albo i większy

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 10:21   #3207
teklaaa
Raczkowanie

Cytat:
mi sie bardzo podoba i cena lux pierwszy raz to widzę, ale powiem Ci, że chyba lepsze niż sam rożek.. mam wrazenie ze w rozku jakos moze wypasc , ale to moja mała paranoja chyba
teklaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2013-10-24, 10:25   #3208
Trisdom
Zadomowienie

Witam sie prychajaca i kaszlaca- szybko mnie przeziebienie rozlozylo. u tz w pracy wszyscy kichaja i chyba cos przyniosl do domu.

Ela- tak, chodzilo mi o watej jednomiesieczny. Moze sprawdzilby sie lepiej dla Mamus, ktore maja mniej czasu. Bo wrzesniowki i styczniowki maja tempo dorownujace predkosci swiatla.
Stary 2013-10-24, 10:30   #3209
mona1
Zadomowienie

Cytat:

Czasami mam tak, że jak tż wstaje do pracy to ja zasnąć nie umiem i jestem pobudzona. Czasami wstaję, wypuszczam fretki i kładę się dalej, ale dzisiaj byłam pobudzona. Posiedziałam na necie, zrobiłam się senna i spałam do 10 [COLOR="Silver"]
doskonale to znam, rano wstałam, zrobilam mężowi śniadania, sama coś wcięłam i zasnęłam blogim snem, niedawno się obudzilam idę sobie zrobić kawy

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Cześć
Mnie by się takie wątki jednomiesięczne podobały - nikt nie czułby się "w tyle" jak sądzę
coś w tym jest rzeczywiście
Stary 2013-10-24, 10:39   #3210
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:

dobre wiesci teraz juz bedzie tylko lepiej

a wozki 2w1, zeby kupic porzadny fotelik samochodowy

Cytat:
Napisane przez teklaaa Pokaż wiadomość
tacy ludzie nie powinni w ogole miec dzieci to juz patologia biedne dziecko

Cytat:
Zawsze na początku chyba ciężko się wbić Trzeba być twardym i jak plemniki przebić się w końcu
dobre porownanie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Witam sie prychajaca i kaszlaca- szybko mnie przeziebienie rozlozylo. u tz w pracy wszyscy kichaja i chyba cos przyniosl do domu.

Ela- tak, chodzilo mi o watej jednomiesieczny. Moze sprawdzilby sie lepiej dla Mamus, ktore maja mniej czasu. Bo wrzesniowki i styczniowki maja tempo dorownujace predkosci swiatla.
to szybko pod kolderke i sie kuruj
kurcze u mojego tz w pracy tez sie juz zaczela epidemia i go tez zaczyna rozkladac

Ja sie tam ciesze, ze u nas wolniejsze tempo Inaczej bym w zyciu nie byla na bierzaco

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości