Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-23, 15:18   #3121
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

właśnie włączyłam dzidziusiowi fajną muzyczkę relaksacyjną i mu się kopniaczki uspokoiły, chyba faktycznie na niego to działa

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja rożek na pewno kupię. Poza tym kocyki, rożki ochraniacze z chęcią przerobię później na legowiska dla moich fretek, więc ja żałować nie będę niczego
[/SIZE]
[/COLOR]
Ja również kupię rożek, kocyki i ochraniacz, natomiast pościel wstawię na listę rzeczy które maleństwo może dostać na chrzciny bo jeśli urodzi się w okolicach tego 8 marca to pewnie najpóźniej w maju zorganizujemy chrzciny
[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
0,5% max jak jest dobrze zdealkoholizowane, to ma mniej. JA tam od czasu do czasu pije, bo po chmielu mi się lepiej śpi
Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
To i Ja się dołączam też mam takie dni, że bym sobie z chęcia zajarała, a do tego wypiła sommersby .
Cóż nie palę od że tak powiem zapłodnienia (mniej więcej) i na pewno dam radę, a kto wie może już nigdy nie sięgnę po fajki
Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
koziemleko wstępujesz na grząski grunt - jak to mówią

ja również piję kawę - jedną obowiązkowo. nie funkcjonowałabym bez
dobrze wiedzieć że nie jestem jedyną która tęskni za alkoholem i nie ma do niego wstrętu w ciązy Jest coś w moim mózgu co nie pozwoli mi nawet ust umoczyć w butelce piwa karmi, a jednak nie oznacza to że mam odrzut od alkoholu. Nawet nie wiecie jak tęsknię za szklaneczką ginu z tonikiem i cytrynką czy półwytrawnym różowym winkiem ...u nas w domu od dziecka był bardzo zdrowy stosunek w moim mniemaniu do alkoholu i nigdy rodzice nie lali mi do kieliszka wódki ale bynajmniej nie zabraniali napić się piwa, nawet miałam taki miniaturowy kufelek wielkości kielonka do którego tato nalewał mi kapkę jakpił piwko. Dzięki temu nigdy nie zaliczałamtych imprez na ktorych trzeba się było zalać w trupa i popróbować... W moim domu który stworzyliśmy z TŻ również alkohol zawsze jest dostępny pod każdą niemal postacią i prawdopodobnie to sprawia że nie pamiętam momentu w którym byłabym "wypita" od wielu, wielu lat... nie mniej jednak wieczorny relaks po pracy przy oglądaniu tv z lampeczką wina to dla mnie coś powszedniego i dlatego tęskno mi za tym ale tak samo tęskno mi za serkiem camembert który podjadałam do kieliszeczka winka

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ja niestety jestem z tych hipokrytow ktorzy wyciagaja z nauki kosciola co im pasuje - inaczej nie umiem. Uwazam ze gdyby Bog mial cos przeciwko, to nie pozwolilby zeby technika do tego doszla... Dlatego nie odpowiem na Twoje pytanie z punktu widzenia prawdziwego katolika.
Wydaje mi sie ze moze chodzi o celowe dzialanie czy cos?
zgadzam się w 100%! Uważam że chęć posiadania swojego dziecka jest tak piękna że na pewno Pan Bóg potrafiłby to wybaczyć. Są wieksze zbrodnie. Inną rzeczą jest że wiele osób ultrakatolików -par starających się o dziecko jak np. słynny pan Terlikowski z koszmarną żoną którzy mają tyle na ten temat do powiedzenia w tv nie są w moich oczach dobrymi katolikami, bo osobiście słyszałam ich wypowiedź u Tomasza Lisa o tym, że nastawili się na swoje dziecko i naturalne metody, a gdyby one zawiodły po prostu pogodziliby się z tym. Nie rozważali adopcji. Czy ludzie którzy chcą mieć tylko "swoje" dziecko a gdyby nie mogli go mieć to nie chcą mieć żadnego innego to ludzie którzy na prawdę pragną dzieci, czy są zapatrzeni tylko w siebie? To jest postawa chrześcijańska? My z TŻ postanowiliśmy się starać i zaszłam w pierwszy cyklu, prawdopodobnie przy pierwszym możliwym stosunku, nikt w mojej rodzinie nie miał problemów z płodnością ale jesteśmy ze sobą wiele lat i nigdy nie musieliśmy na ten temat rozmawiać a i tak każde wiedziało, że gdyby nadszedł ten moment i nie moglibyśmy mieć swojego dziecka to po prostu adoptowalibyśmy je i kochali dokładnie tak samo jak swoje. I czy jestem gorszym Katolikiem od pana Terlikowskiego, którego na to nie stać? Cóż, kiedyś nas za to rozliczą ...

przepraszam nie chciałam nikogo urazić, ale ten człowiek budzi we mnie najniższe instynkty..a raczej jego żona od kiedy ją pierwszy raz usłyszałam i jej skrajne poglądy.

ah i zapomniałam...w kwestii klubu faktycznie słabo to wyszło że częś ludzi nie wiedziała o nim a inne już w nim były. Było minęlo. Mam jednak nadzieję, że skoro jestem tu od początku zasłuże na zaproszenie :P

Edytowane przez side85
Czas edycji: 2013-10-23 o 15:22
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 15:27   #3122
cobra115
Zakorzenienie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
co to za fotel, pokaz
z tego typu http://allegro.pl/fotel-sako-xxl-puf...584935115.html

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
niestety nie mam pojęcia gdzie trzeba się zarejestrować do tej grzechotki ja napewno link wzięłam z pierwszej strony, tam z bezpłatnych próbek, ale rejestrowałam się gdzie popadnie, więc nie wiem gdzie była grzechotka do dostania
ja zarejestrowałam się tylko na kilku stronach a i tak się pogubiłam

Cytat:
Napisane przez opka Pokaż wiadomość
Hej!Dziewczyny,macie może coś takiego jak popękane sutki i zaschnięte na nich żółtawe coś????właśnie to u siebie zauważyłam i się martwie...jestem w 15 tyg
może to siara?? kiedy masz wizytę??

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Kate tutaj wiecej na ten temat, to stosunkowo czeste w ciazy.
u mnie zaczelo sie wczesnie, bol i dretwienie dloni budzi mnie w nocy
moja mama też to miała
Stary 2013-10-23, 15:27   #3123
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Mamy podobna ideologie
Teqiba nie pierwsza rzecz która nas łączy

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 15:28   #3124
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
zgadzam się w 100%! Uważam że chęć posiadania swojego dziecka jest tak piękna że na pewno Pan Bóg potrafiłby to wybaczyć.
GOOD POST!

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 15:31   #3125
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Kate tutaj wiecej na ten temat, to stosunkowo czeste w ciazy.
u mnie zaczelo sie wczesnie, bol i dretwienie dloni budzi mnie w nocy
Duzo zdrówka. Dostałas już wyniki kariotypu? Czy czegos nie zauwazyłam nadrabiajać?

Ja nie pije kawy, bo mnie od mniej dość mocno muli.

Byłam właśnie uczyć koleżanka węgierkę niemieckiego. Dodam, że porozumiewamy się po angielsku...
Druga czeka w kolejce- będzie trudniej, bo mówi tylko po hiszpańsku. Zawrót głowy
Stary 2013-10-23, 15:38   #3126
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam właśnie uczyć koleżanka węgierkę niemieckiego. Dodam, że porozumiewamy się po angielsku...
Druga czeka w kolejce- będzie trudniej, bo mówi tylko po hiszpańsku. Zawrót głowy
ale hardcore
Stary 2013-10-23, 15:39   #3127
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Tu chyba chodzi o to, że Bóg ma władzę nad życiem i śmiercią - człowiek nie powinien. Ja tak rozumiem ten problem.
tak się zastanawiam, czy ci, którzy są przeciwni in vitro z powodu tego, że to Bóg ma władzę nad życiem i śmiercią, a człowiek nie powinien...

to czy oni chodzą do lekarza?
czy w razie potrzeby zgadzają się na operacje?
czy też może nie chodzą do lekarza, nie leczą się i noszą przy sobie coś z napisem "w razie czego, nie reanimować"?

bo to mi się wydaje czystą hipokryzją bębnić, że człowiek nie może decydować o życiu i śmierci, a samemu korzystać z wszelakich sposobności, żeby się tej śmierci wywinąć

też uważam, jak mmhym, że pewnie za kilka/naście lat pogląd na te sprawy się zmieni, m. in. w Kościele, ale ile upokorzeń np. ludzie będący za in vitro doświadczą... to jest straszne
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 15:44   #3128
opka
Przyczajenie

może to siara?? kiedy masz wizytę??

Wizytę mam 4.11
opka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 16:23   #3129
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Witajcie
A ja dziś z babcią kupiłam w sumie 27 śpioszków, body, kaftaników i nawet jakaś kurteczka wpadła .
Dziewczyny, pijecie kawę w ciąży?
ales sie oblowila
ja nie pije, dlatego ze cale zycie pilam czarna i teraz z mlekiem mi nie podchodzi

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość

To chyba zależy od woli palacza, dla chcącego nic trudnego, naprawdę wiem co mówię
tez tak uwazam, dzidzius powinien byc wystarczajaca motywacja, zeby rzucic Szkoda, ze nie dla wszystkich

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
my się staraliśmy 21 cykli... i nam brakowało kilka wizyt do jakichś inwazyjniejszych działań
rety, jak dlugo Dobrze, ze sie w koncu udalo Ale masz wyczekanego maluszka

Cytat:
Napisane przez opka Pokaż wiadomość
Hej!Dziewczyny,macie może coś takiego jak popękane sutki i zaschnięte na nich żółtawe coś????właśnie to u siebie zauważyłam i się martwie...jestem w 15 tyg

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
maja jakis problem techniczny i nie umiem zobaczyc

Cytat:
niezle

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 16:40   #3130
Castia
Wtajemniczenie

uwaga,uwaga wychodzę do podglądacza!!!!
będę jak wrócę
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 17:07   #3131
Trisdom
Zadomowienie

Kciuki
Stary 2013-10-23, 17:16   #3132
mmhym
Zadomowienie

side85

W kwestii Terlikowskiego zgadzam się w 100% - dla mnie to faszysta. Najgorszy rodzaj ultraka, bo kryje się za Bogiem. Nie znoszę ich wręcz organicznie.
No.

Co do Klubu, to myślę, że nikt pokrzywdzony nie został. Ktoś dużo się udziela, to zaproszenie dostanie i tak

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
tak się zastanawiam, czy ci, którzy są przeciwni in vitro z powodu tego, że to Bóg ma władzę nad życiem i śmiercią, a człowiek nie powinien...

czy też może nie chodzą do lekarza, nie leczą się i noszą przy sobie coś z napisem "w razie czego, nie reanimować"?

bo to mi się wydaje czystą hipokryzją bębnić, że człowiek nie może decydować o życiu i śmierci, a samemu korzystać z wszelakich sposobności, żeby się tej śmierci wywinąć

też uważam, jak mmhym, że pewnie za kilka/naście lat pogląd na te sprawy się zmieni, m. in. w Kościele, ale ile upokorzeń np. ludzie będący za in vitro doświadczą... to jest straszne
Zgadzam się z Tobą. Jedyna kwestia, to z tego, co się orientuję, to świadoma odmowa pomocy lekarskiej też jest grzechem, bo przeciw własnemu życiu.

Ale te sprawy, to temat rzeka. Jak by mnie kto pociągnął za język, to dla mnie to debata na całe wieczory.

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 17:36   #3133
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
side85

Zgadzam się z Tobą. Jedyna kwestia, to z tego, co się orientuję, to świadoma odmowa pomocy lekarskiej też jest grzechem, bo przeciw własnemu życiu.

Ale te sprawy, to temat rzeka. Jak by mnie kto pociągnął za język, to dla mnie to debata na całe wieczory.
Ooo dla mnie też ,

Cytat:
Napisane przez thidien
Są tacy to jehowi.Oni nie zgadzają się na niektóre formy ratunku życia na przykład transfuzja krwi wolą umrzeć Wybaczcie ale najbardziej ich nie cierpię za to że wybierają zdania z biblii i wyrywają je z kontekstu oraz chodzą od drzwi do drzwi z tą swoją durną gazetką Mogłabym jeszcze wyliczyć pare ich idiotycznych zasad, ale nie chcę nikogo urazić w końcu forum ogólne

Maja

Czytam
Stary 2013-10-23, 17:49   #3134
thidien
Rozeznanie

Cytat:
to kolejny argument za hipokryzją takich ludzi, innym zabrać prawo, ale samemu korzystać i się wymigiwać 'grzechem', bo albo się twierdzi, że to Bóg daje i zabiera i się nie robi z tym nic, albo że człowiek może ingerować w zdrowie/życie i się z tego korzysta (w końcu może to Bóg poprowadził losy ludzi tak, że nabyli pewne umiejętnosci po to, by pomagać innym - i tu przytaczana już kwestia transplantacji pasuje idealnie)

inna rzecz, że do i vitro nikt nikogo nie zmusza, więc nawet jak ktoś twierdzi, że w plany Boga nie powinien się człowiek wtrącać, to niech sobie twierdzi, ale niech się nie wtrynia do ludzi, którzy myślą inaczej a ile się ambon słyszy, że in vitro to zło, że dzieci zrodzone z in vitro są takie i owakie (ostatnio głośno było o akcie apotazji dziewczyny narodzonej dzięki in vitro i tylko jeden ksiądz, chyba Lemański, stanął w jej obronie i wyraził swoje zrozumienie)

macie rację, że to temat rzeka, tylko że jak jedna grupa ludzi zaczyna zaszczuwać innych, to już się niedobrze robi

o Terlikowskich wolę nie pisać... za dużo niecenzuralnych słów mi się ciśnie :P

ps. byłam wczoraj na warsztatach Bezpieczny Maluch w Gdyni (wcześniej pisałam o akademii Bezpiecznego Malucha w Olsztynie) - genialna sprawa podczas tych warsztatów mój dzieć chyba postanowił sporo urosnąć, bo mi brzuch wyskoczył, że ho ho ;P wracam do domu dzisiaj, a mąż "oooo, ale rośnie, jesz drożdże czy co?" :P:P:P
warto było się tłuc 100km :P fotelika nie wygrałam :P ale za to książkę o.. odchudzaniu to jakaś sugestia chyba losu :P
II kreski 1.12.2015
Stary 2013-10-23, 17:50   #3135
bebe97
Wtajemniczenie

Nie mam czasu za bardzo na wizaż, wchodzę od wczoraj wieczora, a tu 5 stron do nadrobienia
Nie lubię za bardzo cytowania bo to zaśmieca wątek więc pewnie nie odniosę się do połowy tego co chciałam.
Za pamięci:
Karolcia polecam sprzedawcę:
http://allegro.pl/legginsy-getry-leg...586819694.html
Ma tez fajniutkie polarowe legginsy. Towar jest ok, dobrze kryjące, szybka wysyłka.

In vitro... tekst, że Bóg nie pochwala tego mnie rozwala, podobnie jak metod zapobiegania ciąży typu pigułka A kto rozmawiał z Bogiem i dostał taką informację? to są bzdury.
Ja mam swoje zdanie i choć jestem wierząca to stosuję swoje zasady. Gdy byłam zaręczona z moim przyszłym mężem i współżyłam z nim przed ślubem to NIGDY się z tego nie spowiadałam, bo uważam, że kościołowi wara od mojego łóżka. Podobnie jak z tabletkami antykoncepcyjnymi, śmiech mnie ogarnia, gdy słyszę pouczanie księży. No ale oni faktycznie nie stosują antykoncepcji, bo skąd by było tyle księżowskich dzieci... Generalnie wszystkie te zasady łącznie z celibatem księży stworzył kościół, nie Bóg, bo przecież gdyby księża mogli żyć jak normalni ludzie i zakładać rodziny, to majątek kościoła zgrabiłyby ich dzieci. Tak więc niech sobie kościół potępia in vitro, ja uważam, że to wspaniały postęp medycyny jest.

Palenie w ciąży
Moja szwagierka jest kolejną nieodpowiedzialną w tym temacie matką. Tez słyszałam tłumaczenie, że w ciąży nie można tak po prostu rzucić. Prawda jest taka, że się nie chce tego zrobić. Mała urodziła się malutka, niecałe 3 kilo, fajna dziewczynka, ale jak dla mnie, gdy porównuję ją z moim synem na tym samym etapie rozwoju, to Marcel był przy niej jak torpeda. Wiem, że każde dziecko rozwija się w swoim tempie, ale w wieku 5 miesięcy nie trzymała sztywno główki, późno zaczęła się przekręcać na boki, dopiero niedawno zaczęła próbować podnosić się do siadania ciągnąc za ręce a ma 7,5 miesiąca. Podczas spacerów w wózku jest w pozycji leżącej i nie domaga się, by ją podnieść do siedzenia. Rozwija się prawidłowo, ale jak na moje doświadczone oko wolniej. Może ma po prostu takie swoje tempo, a może to wpływ nikotyny którą była karmiona od pierwszego dnia w brzuchu, kto to wie

No to się powymądrzałam.

Trisdom bardzo ładny wózek
Edzia gratuluje drugiej córeczki

A ja mam pytanie , bo zarejestrowałam się na stronie fisher price, ale nie pytali mnie o adres tylko email. To niby na jaki adres mam dostać grzechotkę ja chce grzechotkę!!!!
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 17:54   #3136
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Są tacy to jehowi.Oni nie zgadzają się na niektóre formy ratunku życia na przykład transfuzja krwi wolą umrzeć
o tym wiedziałam, ale bardziej mnie wkurza jak katolik zabrania czegoś innemu człowiekowi - jehowi nie zabraniają innym się leczyć ani in vitro, maja takie zasady i je stosują, dla siebie, ale nie próbują na siłę swoimi poglądami uszczęśliwiać tych, którzy tego nie chcą, nie zakazują transfuzji innym

(dla mnie to proste - nie chcesz, nie korzystaj z dobroci 21 wieku, wynalazków, leków, leczenia, in vitro, ale nie zabraniaj innym, tymczasem środowiska katolickie wtryniają się do naszych macic, łóżek i tego, czy i jak chcemy zostać matkami)
II kreski 1.12.2015
Stary 2013-10-23, 17:55   #3137
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość

In vitro... tekst, że Bóg nie pochwala tego mnie rozwala, podobnie jak metod zapobiegania ciąży typu pigułka A kto rozmawiał z Bogiem i dostał taką informację? to są bzdury.
Ja mam swoje zdanie i choć jestem wierząca to stosuję swoje zasady. Gdy byłam zaręczona z moim przyszłym mężem i współżyłam z nim przed ślubem to NIGDY się z tego nie spowiadałam, bo uważam, że kościołowi wara od mojego łóżka. Podobnie jak z tabletkami antykoncepcyjnymi, śmiech mnie ogarnia, gdy słyszę pouczanie księży. No ale oni faktycznie nie stosują antykoncepcji, bo skąd by było tyle księżowskich dzieci... Generalnie wszystkie te zasady łącznie z celibatem księży stworzył kościół, nie Bóg, bo przecież gdyby księża mogli żyć jak normalni ludzie i zakładać rodziny, to majątek kościoła zgrabiłyby ich dzieci. Tak więc niech sobie kościół potępia in vitro, ja uważam, że to wspaniały postęp medycyny jest.

No to się powymądrzałam.
Święta prawda

Maja

Czytam

Edytowane przez kate1623
Czas edycji: 2013-10-23 o 17:58
Stary 2013-10-23, 17:58   #3138
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
zarejestrowałam się na stronie fisher price, ale nie pytali mnie o adres tylko email
może nie pamiętasz, że podawałaś? ja też sie dzisiaj rejestrowałam na http://www.fisher-price.com i adres był wymagany

może zaloguj się ("Zaktualizuj swój profil email" na dole strony, po prawej) i sprawdź albo dopisz, jeśli faktycznie go brak
II kreski 1.12.2015
Stary 2013-10-23, 17:59   #3139
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
o tym wiedziałam, ale bardziej mnie wkurza jak katolik zabrania czegoś innemu człowiekowi - jehowi nie zabraniają innym się leczyć ani in vitro, maja takie zasady i je stosują, dla siebie, ale nie próbują na siłę swoimi poglądami uszczęśliwiać tych, którzy tego nie chcą, nie zakazują transfuzji innym

(dla mnie to proste - nie chcesz, nie korzystaj z dobroci 21 wieku, wynalazków, leków, leczenia, in vitro, ale nie zabraniaj innym, tymczasem środowiska katolickie wtryniają się do naszych macic, łóżek i tego, czy i jak chcemy zostać matkami)
Racja, tylko kościół katolicki najgłośniej krzyczy w takich sprawach

Maja

Czytam
Stary 2013-10-23, 18:05   #3140
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Co do Klubu, to myślę, że nikt pokrzywdzony nie został. Ktoś dużo się udziela, to zaproszenie dostanie i tak
właśnie a ja się tak zastanawiam... Co z osobami które po prostu nie mogą/ nie mają czasu do nas zaglądać regularnie przecież to nie ich wina...

Co do tego in vitro to ja się zgadzam z wami nasz okruszek był bardzo wyczekiwany i zbieraliśmy pieniążki właśnie na taką ewentualność, że trzeba będzie mu pomóc być z nami i nie rozumiem ludzi którzy tak oponują przeciwko tym metodom kto ma nam pomóc skoro w naszym przypadku wszystko było w porządku a dzidziusia nie było a inni zaliczają wpadki a później się słyszy że ktoś porzucił swoje nowo narodzone dziecko na pewną śmierć... Są pary które naprawdę zasługują na maleństwo i jeśli mogą mieć cień szansy na posiadanie własnego dziecka to czemu mieliby z tego nie skorzystać ręka wolna i niech sie nikt nie wypowiada, a szczególnie księża którzy nie żyją w związku partnerskim...
No koniec, bo się z emocji poryczę
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 18:08   #3141
paulina_radom
Raczkowanie

Witam
Myśle ze te popękane sutki to tylko tak wyglądają a to żółte to siara ja tak mam takie jakby grudki w sutku.
U mnie dzisiaj szkolny dzień inżynieria procesowa mnie lekko przeraa i od tego siedzenia na twardym krześle kość ogonowa mnie nawala jak nie wiem a nadrabiać Was to też misja niezła jest dobrze że mam laptopa i leże i czytam.
Dostałam dzisiaj od koleżanki różowe body z falbanka i kwiatuszkami i powiedziała że jak nie urodzę dziewczynki to sama mam w tym chodzić. W ogóle to założyłam się z tżtem że będzie dziewczynka a on mówi że chłopak a ja tam mam takie jakieś podświadome przeczucie
I tak mnie tak natchneło i zrobiłam sobie zdjęcie i Wam wysyłam i się połakałam bo nie chcę się załadowac
Stary 2013-10-23, 18:22   #3142
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Kościół nie powinien sterować naszym życiem Mam w rodzinie osobę, która ma do mnie pretensje, że mieszkam z tż-tem mimo, że nie mamy ślubu.
Co ten kościół robi wiernym z mózgu? No tak - bo ślub najważniejszy

Wiecie jak mi brzuch urósł w ciągu tygodnia? Wyglądam jakbym miała za miesiąc rodzić
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 18:29   #3143
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Dobry wieczór! Dzisiaj jeden z dni lenia - poczytałam, ale nie odpisuję

Gratuluję tylko wszystkich poznanych płci i wizyt

Podobnie jak Monika czy teQiba mam ochotę czasem zapalić - zwłaszcza teraz mam taki tydzień w pracy, ze mi sie płakać chce, jak muszę przerabiać te tabelki, polisy i szkody - ale nie mogłabym

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 18:29   #3144
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

Lozeczko pod kolor przedluzaczy
biale do wszystkiego pasuje
usmiałam się

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Kościół nie powinien sterować naszym życiem Mam w rodzinie osobę, która ma do mnie pretensje, że mieszkam z tż-tem mimo, że nie mamy ślubu.
Co ten kościół robi wiernym z mózgu? No tak - bo ślub najważniejszy

Wiecie jak mi brzuch urósł w ciągu tygodnia? Wyglądam jakbym miała za miesiąc rodzić
Nie lubię takich ludzi co tak naprawdę nie powinno ich interesowac czy z kimś mieszkasz bez ślubu czy nie a i tak Ci powiedzą że to nie po bożemu masakra my z tżtem wzięliśmy ślub jak Adaś miał 10 miesięcy bo tak chcieliśmy mielismy kasę i wogóle a uważam że to nasze sumienie i każdy niech żyje jak chcę a innym nic do tego
Stary 2013-10-23, 18:52   #3145
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Patrzcie jaki mam ogromny brzuch

Aż sama się zdziwiłam patrzę w lustro i taki balon
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1382547768579.jpg (17,5 KB, 91 załadowań)
Stary 2013-10-23, 18:54   #3146
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Patrzcie jaki mam ogromny brzuch

Aż sama się zdziwiłam patrzę w lustro i taki balon
Ojej no masz duży brzuszek, ale taki okrągły i wymiarowy

Maja

Czytam
Stary 2013-10-23, 18:58   #3147
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Ojej no masz duży brzuszek, ale taki okrągły i wymiarowy

Ale jakoś "dziwnie" się z nim czuję. Mam wrażenie, że za szybko Może to przez mój wzrost - 160, gdzieś to się musi upchać
Stary 2013-10-23, 19:07   #3148
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:

Ale jakoś "dziwnie" się z nim czuję. Mam wrażenie, że za szybko Może to przez mój wzrost - 160, gdzieś to się musi upchać
Piękny jest mnie się już udaało zmniejszyć i mój olbrzym 19t 3 d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF8031_NEW.jpg (21,1 KB, 67 załadowań)
Stary 2013-10-23, 19:09   #3149
uparta8210
Raczkowanie

a ja dzisiaj miałam dzień sprzataczki i kucharki. Tż wraca na weekend więc wzięłam się za większe porządki. Narobiłam mu pizzerynek i już leżą w zamrażarce i czekają na niego. Wcześniej podjadał zapiekanki i mnie to wkurzało bo potrafił kupić 10 i zjadać w tygodniu, a w nich nie wiadomo co bo po 2 min po wyciągnięciu z mkrofalówki twarde jak kamień. Wkurzyłam się kiedyś i zaczęłam mu robić te pizzerynki, potem do zamrażalki i jak ma ochotę to na 3 min do mikrofalówki i wcina.

Cytat:
Napisane przez asienka213
Lozeczko pod kolor przedluzaczy
no świetne to

tyle piszecie o tych grzechotkach z ficher-price że i ja się chyba zaloguję, może takową dostanę
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 19:12   #3150
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
Piękny jest mnie się już udaało zmniejszyć i mój olbrzym 19t 3 d
Dziewczyny co Wy macie takie ładne te brzuszki, a mój taki jakiś rozlany

Maja

Czytam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości