|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]() ![]() nie no cudny jest, bawi sie a ja cos robie, to przychodzi i mowi: mamus moge Ci pomoc? ![]() tak sobie czasem mysle, jak nudne musialo byc nasze zycie bez niego, chociaz wszystko sie posypalo i nie ulozylo jak zakladalam, ale szczerze to g. mnie to teraz interesuje, na reszte przyjdzie czas, a ja ciesze sie, ze mam zdrowe, madre dziecko i moge mu dac tyle siebie ile on potrzebuje, nie musze sie miotac miedzy praca, szkola a czasem spedzanym z nim Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2013-10-27 o 11:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1652 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2013-10-27 o 11:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1654 |
Zakorzenienie
|
Pallas - chyba ty pytałaś o sok z pietruszki, ja robię go następująco:
1/2 pęczka natki pietruszki (posiekanej) + 1 duże jabłko (obrać i pokroić) => wrzucamy do blendera, zalewamy 1/2 szkl. wody, dodajemy 1 łyżeczkę miodu i miksujemy przez ok. 2 minuty i gotowe ![]()
#1656 | ||
Zakorzenienie
|
Niki, rozbawił mnie refleks dziadka
![]() ![]() Gosius, dobrze, że mąż był przy Tobie... no i niestety, zdobyłaś kolejny poziom w grze pt. ciąża ![]() Wiecie, mój TŻ całymi dniami jest w pracy, więc często sama chodzę na spacery... ciekawe, jak ludzie w mojej okolicy zareagowaliby, gdybym tak nagle się osunęła i padłą gdzieś w parku ![]() ![]() Zawsze jak robi mi się słabo na spacerze, to o tym myślę... brzuszek jeszcze prawie niewidoczny, więc pomocy pewnie znikąd bym nie dostała i leżała w jakiejś kałuży...
![]() ![]() |
![]() |
#1657 | |||
Zakorzenienie
|
Poprzednio podobnie jak teraz miałam termin na koniec maja. Upał był że szok.
Cytat:
Cytat:
Ciuchy mam po starszym, więc właściwie tylko pieluchy, mokre chustki i mleko będą potrzebne. No chyba ze uda mi się karmić piersią. Albo ze drugi też będzie jadł mleko na receptę. Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1658 |
Zakorzenienie
|
kochana nie ludz sie ze z widocznym brzuchem ludzie staja sie bardziej pomocni, generalnie im wiekszy brzuch tym ludzie maja wieksza wade wzroku. Raz jeden w ciagu calej poprzedniej ciazy zdarzylo sie, ze podeszlam do okienka na poczcie bez kolejki, w kasach pierwszenstwa same koksy i nikt nie ma ochoty Cie przepuscic, kiedys stojac w kolejce zaslablam, dobrze ze mialam wozek i na nim sie oparlam, nikt nie zwrocil uwagi, czy jest ok, chociaz brzuch juz mialam duzy, takze kochana nie nastawiaj sie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1659 |
Wtajemniczenie
|
gosius, oj to trzeba cie kochana pilnowac
muffinka - gratuluje podejscia! bardzo mi sie podoba ![]() Vwvampirka, eee pewnie zjawilby sie jakis przystojny nieznajomy ktory wziąłby na ręce i uratował nieboraczkę z opresji! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1660 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Używasz seboradin w ciąży? Bo ja tak i nie wiem czy prawidłowo robię. Ale on chyba ziołowy jest, to myslę że można. Mój plan jak narazie spełniony, leżę na kanapie!
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc Edytowane przez dwakolory1 Czas edycji: 2013-10-27 o 13:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1661 | ||
Zakorzenienie
|
Zamyślona, mleko na receptę :mdleję: oby ta dzidzia nie miała takich potrzeb
![]() A jak tak się osuwasz w autobusie, to chociaż by policję wezwali do "ćpunki z dzieckiem" ![]() ![]() a to mamuśki niezłe z nas imprezowiczki: ciągle na kacyku, wymiotujemy po kątach, padamy z upojenia... Nic dziwnego, że nam potem nikt pomóc nie chce ![]() A ja to jeszcze tak zabalowałam, że ktoś mi oko podbił (tak wygląda po wczorajszym oleju) ![]()
Edytowane przez VwVampirka Czas edycji: 2013-10-27 o 13:15 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1662 |
Wtajemniczenie
|
dwa kolory - sprawdz skład tych ziół - niektóre zioła są silniejsze niż leki, ale tylko niektóre. Warto sprawdzać.
tu znalazłam coś takiego: http://forum.luszczyce.pl/leczenie-t...in-t36-10.html
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-10-27 o 13:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1663 |
Rozeznanie
|
Czy Wy też macie takie lenia dziś?
![]() Ja dziś normalnie mocy nie mam... Muszę się ogarnąć, bo dziś idziemy na kabaret ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1664 |
Wtajemniczenie
|
kobitki jak macie minutke to w imieniu naszej koleżanki Dark Lady przypominam o jej głosowaniu https://www.bebiklub.pl/konkurs/jaki...ia/porada/6739
można oddać 3 głosy tylko cza odświeżyć ![]() ja juz oddalam i chetnym przypominam, buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#1665 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1666 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie wierzę w zabobony, ale kupować będę dopiero po 20 tygodniu. W sumie to już zaniedługo ![]() Cytat:
Juz się nie mogę doczekać, aż poczuję ruchy dziecka. Wtedy będę spokojniejsza. W ogóle wydaje mi się, że od 2 dni jak śpię w nocy na boku to czuję tzn. takie bulgotki. Chyba, że to jelita ![]() Cytat:
jutro wg kalkulatura ciąży (i ostatniego usg) kończę dziś 14 tc, więc jutro zaczynam 15 tc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1667 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jejku, jest już ciemno - jak ja nie lubie zmiany czasu !!! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1668 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aleeee już ciemno jest , strasznie tego nie lubię ![]()
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka ![]() 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2013-10-27 o 16:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1669 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1670 |
Zakorzenienie
|
Hej Gadulinki
![]() ![]() ![]() madziuula cos tam wczoraj mi Twoj post o progesteronie przemknal przed oczami i pozniej pol dnia rozmyslalam! ale co on jest niebezpieczny takze w tych pierwszych 3 miesiacach jesli chodzi o spodziectwo czy martwisz sie bo ginek kazal Ci brac dluzej i wtedy moze miec on negatywny wplyw? w ogole czy ktoras z Was bierze aspiryne 100? tez sie tyle naczytalam, ze glowa boli...
#1671 |
Wtajemniczenie
|
light limara, nie wiem co mi sie ubzduralo ze mialas ten termin co ja. od poczaku bylas kwietniówką?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1672 |
Wtajemniczenie
|
Ale u nas paskudna pogoda... pada, wieje. Okropnie
![]() |
#1673 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1674 |
Rozeznanie
|
W ciąży z Kubusiem dużo czytałam opinii o porodówkach w Kielcach i szczerze o każdej były dobre, jak i złe opinie. Najlepiej jednak wypada chyba Prosta, bo jakby nie było to jednak szpital specjalizujący się w położnictwie i neonatologii, co de facto ma ogromne znaczenie.
Ja jednak nie mam porównania, bo leżałam i rodziłam na Czarnowie. Ja byłam zadowolona, trafiła mi się dobra opieka. Przy porodzie trafiła mi się położna ze szkoły rodzenia (polecam) i mój lekarz, więc miałam 'fuksa' ![]() Teraz również planuję poród na Czarnowie, tym bardziej, że będzie CC.
#1675 | ||
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!
I już prawie po weekendzie. Spędziliśmy bardzo mile dzień w domku, zrobiłam pyszny obiadek i pobawiliśmy się z Misią za wszystkie czasy ![]() Co do Kościoła to ja również już dwa razy wychodziłam, bo ciemność zaczęłam widzieć. Teraz jak chodzę to tylko z Mężem ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ooo i jeszcze mi się przypomniało, że jakiś pan na poczcie mnie też przepuścił ![]() Cytat:
![]() Aspiryny to chyba nie można w ciąży ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1676 |
Zakorzenienie
|
kaorlak, ze wskazania nawet trzeba. ja biore aspiryne w postaci acardu. ze wzgledu na moja wczesniejsza historie.
a tak w ogole to wpadam jak filip z konopii ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1677 |
Rozeznanie
|
Też się witam,wczesnien brak czasu.
Po kąpieli, siedzimy na sofie z TZ i chyba obejrzymy Master Chefa, potem jeszcze posiedzimy i spać idę o 22 bo jutro o 6:30 nie dam rady do pracy się podnieść ![]() Proszę żebym nie miala porannych nudności... Póki co tradycyjnie jest mi mega słabo o tej godzinie... |
![]() ![]() |
![]() |
#1678 |
Rozeznanie
|
Hej mamusie napisałam w czwartek po badaniach genetycznych i od tamtej pory cisza. Czas mi nie pozwolił, ale już Was nadrobiłam i odpisuje.
principessina – szczerze mowiąc nawet nie wiem co to za badania- bitest i tritest. Dlatego poza tymi badaniami mam za 2 tygodnie wizyte u swojej Pani Doktor i pewnie da mi już skierowanie na te badania które robi się miedzy 18 a 22 tygodniem ale sama nie wiem. Light Limara , paulka0212– mam zdjęcia ale nie mam skanera wiec chyba się nie pochwale może uda mi się jutro w pracy zeskanowac. Ale dzidzius ładnie widoczny Magdi555 – gdy zadzwoniłam pod koniec wrzesnia w rejestracji spytano mnie o tydzień ciazy i wyliczyła kiedy powinnam przyjść 11-13 i tak mnie zapisała ze badanie miałam w 12 tygodniu. Wizyte miałam na ulicy Sterlinga 5 sprzet był kupowany przez Wielką Orkiestre Świątecznej Pomocy a badała mnie Pani Doktor Tamara Michalska. Palla Ril – coraz wieksza ochote nabieram na tego rogala. Zadowolona jestes można polecic? Dark lady – no ja prywatnie nie byłam bo dostałam skierowanie z NFZ i w sumie jestem zadowolona jak prowadzi ciąze moja Pani Doktor a przy okazji mogę zaoszczędzić na płatnych wizytach i droższych lekkach. Biore luteine i jak przepisał mi lekarz z gabinetu prywatnego to płaciłam 60 zł za 2 opakowania bo bez refundacji u mojej Pani Doktor płace nie całe 7 zł h0pe - pięknie opisałas kwestie seksu w ciąży. Po Twoim poscie zdecydowałam się na małe igraszki z mężem a przyznam szczerze, że odkad dowiedziałam się ze jestem w ciąży zyliśmy w celibacie obawialiśmy się, że cos może się stać. Ciesze się ze się odważyliśmy bo jednak brakowało nam tego ![]() Asiula_84 – nie martw się tym. U mnie miedzy OM a USG jest Az 3 tygodnie roznicy. Pani Doktor wytłumaczyła mi ze przy nieregularnych miesiaczkach owulacja mogła być znacznie pozniej. Takie wyliczanie sprawdza się jak masz cykle 28 dniowe chodz nie zawsze, bo głupia zmiana klimatu, stres, zmiana diety itp. Może wydłużyć Ci cykl. Ja OM mialam 15 lipca wiec powinnam zaczynac już 14-15 tydzien a jestem w 12. Pallas Ril – ja od początku ciązy jestem na luteinie 2 razy po 2 tabletki dopochwowo. I z tego co na razie wiem to do 5 miesiaca będę musiała brac ale zobaczymy jak to faktycznie będzie. Czytałam ze duzo lekarzy przepisuje luteine profilaktyczne. U mnie było podejrzenie zespolu policystycznych jajnikow i 2 lekarzy stwierdziło ze powinnam przyjmowac progesteron. Zytus – na przeziębienie najlepsze naturalne soki – czarna porzeczka, maliny, czarny bez ja ostatnio tym się leczyłam Zdrowiej! Jej im dłużej pisze tym wiecej stron przybywa wiec na razie chyba nadrobie dodatkowe strony. Ogolnie bardzo dziekuje za ciepłe słowa po mojej wizycie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1679 |
Zakorzenienie
|
Santom do ktorego tygodnia masz brac acard? Ja biore cardioaspirin mam brac do 12tyg
Ab-cd to Sa Testy papp-a nieinwazyjne u mnie robia je razem z usg prenatalnym
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2013-10-27 o 18:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1680 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do diety ja mam ochotę na różne rzeczy, wczoraj np lody pistacjowe zagryzłam kalarepą, a dzisiaj lody bakaliowe kabanosem ![]() ![]() A ja się martwiłam ostatnio, że gin się załamie, że przez 3 tygodnie tyle przytyłam a tu się okazało, że schudłam nawet 1 kg ![]() Cytat:
![]() Współczuję przygody pod kościołem, dobrze, że TŻ był blisko.. ja się w 1 ciąży wybrałam w niedziele palmową do kościoła sama... bo mój TŻ chyba by nie przeszedł koło wody święconej i też zasłabłam, ale na szczęście zdążyłam usiąść i się ogarnąć, potem już nie chodziłam do kościoła, bo się bałam po prostu.. Cytat:
![]() ![]() No dokładnie ![]() ![]() Cytat:
![]() A moja bratowa często się źle czuje i wtedy ma taki sposób, że musi się położyć na czymś zimnym ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U nas jutro długi dzień się szykuje, TŻ też wcześniej wstaje, więc ja też się obudzę zapewne, mój tata jeszcze na 8.30 na operację wzroku, też się stresuje bardzo, mnie te lasery przerażają. I jeszcze przed 17 jest już ciemno co jest fatalne po prostu, ciekawe ile czasu zajmie mi przyzwyczajenie się do zmiany czasu ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.