|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1621 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Light Limara 'fajna' cioteczka
![]() mody padl przed 23:00 ale ja sie jakos wyspalam w dzien i siedze teraz ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- moj mlody tez tylko by scieral, zmiatal i odkurzal, a wstawianie i wieszanie prania to juz w ogole szal ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1622 |
Zadomowienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Ufff troche nadrobilam...
U nas nic nowego, oprocz tego ze zdiagnozowalismy z tz u mnie anemie... ![]() A tak powaznie to strasznie wypadaja mi wlosy :-( znacie jakies sposoby zeby je wzmocnic??? I troche blada jestem niedlugo wizyta u ginka, zrobimy badania bedzie wiadomo wszystko... Po za tym mam smaka na lasagne i torta... Jutro idziemy do znajomych na chrzciny to torcik bedzie, z rana zrobimy zakupy bede ta lasagne w poniedzialek robic... A i jeszcze na zakupy mnie ciagnie, wyprawke bym juz zaczela kupowac... Bo to wszystko tyle kasy bedzie kosztowac, a po za tym chyba wole wczesniej, tak jak to zrobilam przy Wojtku, pozniej z brzucholem nigdzie mi sie chodzic nie chcialo i sie cieszylam ze wszystko gotowe czeka w domu Sent from my SAMSUNG-SGH-I727 using Wizaz Forum mobile app
Edytowane przez kashha Czas edycji: 2013-10-27 o 04:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1623 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem,że robie z igły widły..nie wiem,może jestem poprostu zazdrośnicą,może potęgują się emocje przez ciąże..chociaż też zwalać nie chce. Może jestem po prostu wtednym babiszonem. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1624 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jutro zaczynam 13 tydzień ![]() Cytat:
Dzień dobry tak w ogóle. Odczułam dziś zmianę czasu bo obudziłam się godzinę temu. I leżę. Dziś ogólnie mam plan leżeć przed telewizorem. Jedyne co to obiad zrobię- kurczak pieczony na butelce piwa, ziemniaki i marchewska w sosie mlecznym. Już mi się chce jak o tym myślę. A teraz wcinam kaszę mannę z sokiem
![]() ![]() |
![]() |
#1625 |
Zakorzenienie
|
Kashha mi po pierwszej ciąży strasznie wypadały włosy i pomógł mi Seboradin taka odżywka
![]() Dwakolory no dziecinne jest to nie odzywanie się bo powinno się wyjaśniać takie rzeczy, rozmawiać a nie milczeć. Dzień dobry Oskar wstał normalnie wg starego czasu , no ale po nowemu to była dopiero 5.30 ;/ A mnie obudził straszny ból brzucha i męczyłam się z nim z godzinę ;/ W końcu udało mi się namówić TŻ na rodzinny spacer i po obiadku się wybieramy ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1626 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale zleci Nam pewnie szybko i jeszcze bedziemy tęskniły za brzuszkami ![]() A tak w ogóle to Witam się z rana mamusie, wstałam jak nigdy 2h temu , ale to pewnie dlatego że TŻ w pracy, biedny przez zmiane czasu musiał pracować godzinę dłużej. Miłego dnia kochane ![]()
![]() |
#1627 | ||||
Zadomowienie
|
[QUOTE=Light Limara;43440850][QUOTE=Nikii89;43440165]Light ja też chodze na NFZ i nie martw się tym że wizyty masz co 2 tygodnie
![]() ![]() To następnym razem zapytaj się go dlaczego masz przyjmować Duphaston , ale któraś też tu pisała że jakiś lekarz wszystkim pacjentką przepisuje duphaston/ luteinę Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Po imprezie poszliśmy spać koło 2 w nocy, nawet nie byłam zmęczona i rozwiozłam gości. Dziś rano usiadłam na wc, miałam mega mdłości, już miałam zwracac i myślę ile ja wczoraj wypiłam, że mam takiego kaca. ... ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1628 |
Wtajemniczenie
|
Też używam Seboradin. Rewelacyjny jest.
![]() |
#1629 | ||
Rozeznanie
|
Dzien dobry wszystkim
![]() jak ja się dziś nie wyspałam ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1630 |
Wtajemniczenie
|
joł joł joł! dziś zaczynamy po kolejnych przygodach 14 tydzień
![]() mal00mi witaj! ![]() ![]() magdi555- który zpital wg Ciebie jest w ck najlepszy w porodówce? muffinka- eee to świetnie że masz takiego małego pomocnika! ![]() lolitka - ano taka glupia moda i tyle. Na pewno nie zachwycał się, bo te tancerki to na ogół nic specjalnego. porządnego masz chłopa zakładam, więc podobnie jak mój owszem rzuci okiem ale co ztego jak on wie, ze nawet by jej patykiem nie tknął ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1631 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jak tam dzionek się u Was zapowiada ? U nas słoneczkie zza oknem ![]() ![]() Brzusio mnie trochę pobolewa :/ Czy to może być to, że dawka luteiny mi się zmniejszyła ? ![]() Miłej słonecznej niedzieli ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- i w koncu ustawiłam sobie suwaczek ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1632 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Piękny dzień dziś! 25godzinny ![]() Wstałam rano rześka, a teraz nawet nie mam siły na podwórko wyjść. Może to dlatego, ze mam ciekawą książkę. Wczoraj połknęłam 450 stron (szybko czytam). Kupujecie już coś dla dziecka? Ja kupiłam już tydzień czy 2 tygodnie temu pieluchy w promocji i nie wiem czy dobrze zrobiłam. Niby nie wierzę w zabobony typu zapeszanie, ale u mnie to dopiero 10 tydzień, wiec jeszcze wszystko może się zdarzyć. Z jednej strony powinnam się wstrzymać, a z drugiej wolę mieć wszystko gotowe i nie latać na zakupy w upale z wielkim brzuchem. |
![]() ![]() |
![]() |
#1633 |
BAN stały
|
Light Limara OMG, to i tak długo wytrzymałaś
![]() Gosius91 popieram..też zużywam w tempie natychmiastowym ![]() Mała witaj ![]() Muffinka90 hehe, ale super! Masz małego pomocnika ![]() Lolitka ehh..no tak to już jest z tymi kawalerskimi niestety.. ![]() Nie przejmuj się już ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1634 | |||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Dziś mój TŻ prawie zaspał do pracy... wczoraj upierał się, że jego telefon to złom i że na pewno nie zmienia sam czasu, więc ręcznie go przestawił... a rano okazało się, że jednak w nocy 2 raz się przestawił i go nie obudził ![]() A potem zjadłam pomarańczko i TŻ zrobił mi straszne wyrzuty, że się nie podzieliłam, a zjadłam je po kryjomu, bo On był wtedy w łazience ![]() ![]() Niki, mam nadzieję, że ten brzuszek to nic groźnego ![]() Cytat:
![]() Lolitka, TŻ komentował jakoś ten striptiz? ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Zamyślona, w jakim upale? Chyba raczej po śniegu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1635 | |||
Zadomowienie
|
Witam się z rana po śniadanku
![]() Dziś już lepiej się czuję, a głupoty mi się śniły , że szok. Rosołek się gotuje, tz kuraka przygotuje i laba. Nie wiem co dziś będziemy robić. W nocy padało jak nie wiem ale teraz się rozpogadza, może uda nam się spacer zaliczyć dzis ![]() Kurde zła jestem, mały mi tak kaszle, dopiero co się wyleczył i znowu a we wtorek mamy szczepienie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1636 |
Wtajemniczenie
|
gosiuś - rośnie
![]() dwakolory - a propos Twojej myszy : http://www.youtube.com/watch?feature...&v=PxhvUJ4LbBM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1637 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do kupowania to ja kupowałam w pierwszej ciąży tak od ok 5 miesiąca, zaczęłam od pieluch tetrowych, gadżetów typu term.do kąpięli (zbędna rzecz), kosmetyków a potem i tak jak połozna przyszła to polecała całkiem co innego niż miałam. Faktycznie nie potrzebnie kupowałam oliwki, żele itp bo oilatum był najlepszy i bardzo wydajny. Teraz też go kupię. W ogóle dziś nie ma problemu bo jak czegoś zabraknie albo coś to zawsze jest internet i nam kurier przyniesie. Ja nawet lekarstwa tak zamawiałam ![]()
![]() |
#1638 |
Wtajemniczenie
|
Ale ten czas leci , super no i gratuluje
![]() Ja dziś jestem zła na męża, taka ładna pogoda, chciałam sie przejść na spacer a on stwierdził że idzie zaraz na piwo z kolegami ![]() Tak mi obiecywał że będziemy chodzić na spacery a tu gucio ....
#1639 |
Zakorzenienie
|
mala000mi >> Witaj
![]() h0pe>> już 14 tydzień?? super, w takim razie : ![]() ZamyslonaRoztargniona >> co do zakupów to ja jeszcze nie kupuje. / no poza kilkoma ciuszkami w SH/ ale pieluchy, kosmetyki nie. chociaż ostatnio jak byłam w aptece to juz prawie miałam w koszyku, ale odłożyłam : ta emulsja do kąpięli Oilatum butla 500ml, kosztuje ok 60 zł , i była fajna promo że druga butelka gratis... ![]() Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2013-10-27 o 09:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1640 |
Zadomowienie
|
Ach zagapiłam się Hope gratulacje za 14 tydzień
![]() Tak na marginesie oglądałam Wasze zdjęcia ![]() ![]() Asiulka te oilatum naprawdę warto kupić. Ja sama lubiałam w tym się wykąpać ![]()
#1641 |
Zakorzenienie
|
janeczka7891 >> jak jeszce natrafie na jaką spromocje to kupie
![]() włąśnie czytałam na etykiecie że juz nie trzeba żadnych innych kosmetyków / płynu do mycia ciała, czy szmponu/ i po kąpieli skóra dziecka jest tak nawilżona że nawet oliwki nie trzeba... więc chyba super rzeczywiście jest |
![]() ![]() |
![]() |
#1642 | |||||||
Zakorzenienie
|
Light Limara boska ciotka, uwielbiam takie porady
![]() Lolitko, nie przejmuj się, rozumiem co czujesz, ale rzeczywiście trzeba docenić szczerość męża ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Hania też uwielbia "ppomagać" właśnie szczególnie przy pomocy szufelki i zmiotki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i napisz o tej teorii ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A wczoraj pierwszy raz od urodzenia poszła spać niewykąpana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Joł! Gratulacje ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() My właśnie korzystaliśmy z tego oilatum i polecam, moja mama raz przez przypadek kupiła jakieś inne oilatum (takie jakieś perfumowane) i Hania dostała natychmiast uczulenia, całą buzię miała w takiej skorupie czerwonej, a była wykąpana w tym dwa razy. Po oilatum baby (wtedy to się nazywało soft) nic takiego się nie działo. Dopiero niedawno zaczęliśmy używać czegoś innego, teraz kupujemy po prostu białego jelenia żel do mycia ![]() Dziewczyny życzę Wam miłego dnia, u nas dzisiaj okropna pogoda, tak jak wczoraj zresztą, ale dzisiaj się wymejkapowałam, zrobiłam se włosy i dzięki temu mam więcej energii do czegokolwiek niż wczoraj, więc mam nadzieję, że ten dzień będzie lepszy niż wczorajszy ![]() Buziaki ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1643 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kurcze a za mną też chodzi bigos już jakiś czas ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1644 | |
Zakorzenienie
|
Cześć ! Witam się w niedzielne przedpołudnie. Jak tam dodatkowa godzinka - pospałyście? Ja tak, ale niestety od rana źle się czuję, dziwnie mi na żołądku
![]() Cytat:
![]() a co do rzeczy dla maleństwa to jeszcze się wstrzymuję - na razie czekam do genetycznego ![]()
![]() |
#1645 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas ze zmianą czasu nie było źle, Olis wstał o 7.20 czyli 6.20 ![]() ![]() ![]() W ogóle mnie nie ciągnie do słodkiego, czekoladę zjem, ale mi ona nie smakuje, za to męskie, słone, właśnie orzeszki solone wyjadam ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1646 | ||
Zakorzenienie
|
Kupiłam sobie w końcu migdały i się nimi zajadam
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1647 | |
Zakorzenienie
|
a jakich uzywasz ? bo mi nie kazde pasuja i ciagle szukam ideału - mam jeden naturelle.. I ciagle wierna wracam do nich
![]() oj tak ;-) Cytat:
![]() Bigos u mnie robi najlepszy tata ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, jaka miałam przygode ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1649 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja zaczynam troche dziś schizować, czuje sie bardzo dobrze, piersi mnie praktycznie nie bolą i sie zastanawiam czy wszystkl ok .... Człowiek to głup jest , jak ma nudności i wymioty to narzeka a jak czuje sie dobrze to doszukuje sie czegoś złego ... Nie dogodzi ![]()
![]() |
#1650 |
Zakorzenienie
|
Hope gratuluję 14 tygodnia
![]() Zamyslona my jeszcze nic nie kupujemy pewnie zaczniemy jakieś 2 miesiące przed tak jak z pierwszym ![]() Vampirka pomasowałam delikatnie i przeszło ![]() ![]() Janeczka ja też korzystam i zaraz chyba położę się koło młodego a TŻ dokończy obiad ![]() Madziula fajnie że Oliś tak pośpi ![]() Ja przy Oskarze jadłam paluszki słone i popcorn ![]() ![]() Gosius każdemu to się może przytrafić . Ja w pierwszej ciązy (4mc) poszłam z TŻ do kościoła . TŻ zawsze stoi przy drzwiach a mi kazał iść do ławki obok dziadka w razie czego. Więc poszłam…. Początek mszy ksiądz się rozgadał jakby na kazanie… ludzie stoją , ja tez , nagle poczułam że mi się robi czarno przed oczami wyciągłam rękę i…. po chwili poczułam że mnie ktoś podnosi pod ramię i się ocknęłam. Chciałam poklepać dziadka aby ze mną wyszedł bo mi słabo , ale już nie dałam rady. A wiecie co jest najśmieszniejsze?? Dziadek stał obok mnie i nie zauważył że się zsunęłam (tzn. nie upadłam tylko jak stałam to usiadłam zemdlona), facet który też stał obok mnie zaczął mi pomagać , z drugiej strony ławki podleciał do mnie inny facet, kobieta co prowadzi dzieci Maryi przybiegła z drugiego końca kościoła. TŻ zobaczył poruszenie i tez się pojawił …. I dopiero dziadek się zorientował że ze mna coś nie tak. Zainteresowało go to zbiegowisko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.