|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
|
0 | 0% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 2,04% |
| JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
|
19 | 38,78% |
| 1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
7 | 14,29% |
| RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
|
22 | 44,90% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
ai nie wiem czy ktoras pisała ale dzisiaj zauwazyłam http://www.tesco.pl/akcje-konkursy/36-pampers/index.php
|
|
|
|
#2522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
Ja się biorę za sprzątanie, później prasowanie. Mąż mnie wspiera mówi że mam karmić butlą skoro tak jest wygodniej i lepiej dla małej a jak mleka zabraknie to trudno będzie mm. Ciesze się że mam w nim wsparcie, a jutro będzie spotkanie z teściową więc napewno mi się jego wsparcie przyda.
|
|
#2523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie powiem, zszokowała mnie![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2524 |
|
Zadomowienie
|
Jejku mam tak kiepski dzien, ze mam dosc. Ciasto nie wyszlo jak powinno, cala kuchnie uwalilam, wszedzie jest rozpaprana masa, babeczki choc ladne i pewnie smaczne (dowiem sie jak ktos sprobuje) to zupelnie nie takie jakie mialy byc. Wszedzie okropny balagan i moja panna Zuzolanna nie odstepuje mnie na krok...caly czas chce Sie bawic a mnie nosi :-( biedna Zuzka. Ma mame jedze. Nawet poza halloween :-/
|
|
|
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
Mao karm swoim ściągniętym mlekiem. Dłuższy czas. Jak Mała przybierze na wadze to będzie miała też więcej siły, żeby się najeść z piersi. No i nie popadaj w skrajności. Codzienne ważenie jest bez sensu. Jaką masz butelkę?
Aaby płacz ile wlezie. To hormony. Najgorzej bedzie 3-4 tygodnie po porodzie. Potem się wyciszy. Zanim podasz Małej pierś, pobudź brodawkę, niech będzie na niej mleko. Położne w szpitalu spryskiwały mamom sztucznym, żeby maluchy łapały i działało. Lineczko przykro mi, że tak wyrabiają .Trele nie polecam herbatki koperkowej. Jej działanie przeciw wzdęciom to mit. Koper włoski pobudza jelita. Mycie okien powoduje wcześniejszy poród. Ostatnio nawet Rozmawiałam z pigula z oddzialu ze przy okazji świąt jest najwięcej wcześniaków. Bo Mamy myją okna. Kilka dni temu urodziła się dziewczynka w 23tc. Miała pół kilo. Zyla kilka dni i wczoraj zmarła. Rodzice młodziutcy i ogarnięci ![]() Nas do domu puscili jednak wczoraj bo Maly zasmarkany. Nawet nie będę się wybrzuszać skąd ten katar Każde karmienie zaczynamy piersią a potem butla z moim mlekiem na dopchnięcie. Apetyt zmienny ale względnie ładnie spi Wituś wiec chyba nie jest źle. Wczoraj jak na złość Łukasz MUSIAL być w pracy wiec pierwszy dzień, dwoje dzieci, zero organizacji.dostawalam w glowe. Dziś trochę lepiej choć Alisa mi wchodzi na glowe a ja jeszcze nie potrafie sie podzielic między dzieci i obowiazki .Witusia wypisano ze zdrowymi oczkami, uszami, sercem, ukladem oddechowym i moczowym, symetrycznego i bez wzmozonego napięcia mięśniowego. Jedyne co jest nie tak to anemia. Gratuluję nowych dzieciaczków. De, Acelinka, Iloneczka, ![]() Trzymam kciuki za Was laski, bo to juz lada dzień .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2526 | ||
|
Rozeznanie
|
Poprasowałam i przyklapnęłam na chwilkę
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2527 | |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie sie masz. Maja nie spi Od 10.
Do lezaczka nawet nie podchodze bo zaraz bedzie ryk. Ona mi wyglada jak na redbullu Chyba zaraz wpakuje ja do wozka I moze choc tyle przespi.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Nie przeczysci Cie tak ostro , raczej pogoni ![]() Mnie brało ok godzinki po herbatce. Pamietam ze MAO tez chwaliła Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2528 |
|
Wtajemniczenie
|
trele morele - mleko
no tak nie pomyslalam o tak inteligentnej odpowiedzi![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- rusalka masz gorszy dzien..ja mialam tak wczoraj,pod wieczor musialam sie wyplakac i troszke wyzyc na tz cie;( tez mi dzis glupio...za to dziiss robie sobie frytasy i jak mala wstanie wybieram sie po mega lodowe mentosy specjalnie autem :P
|
#2529 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec I z tesciowa dasz sobie rade Nie pozwol jej dokazywac jak masz karmic. A Tesciowa swoje dzieci piersia karmila? Cytat:
Nie mow ze katarek Od kolejnej zasmarkanej pielegniary? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2531 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oksy po to że MIAŁAM urodzić KONIECZNIE, nie wiem po jakąc cholerę skoro dziecko ie było gotowe do porodu... Jak by mnie ruszyło to mogło albo pójśc dalej i bym rodziła sn a jak by akcja się zatrzymała to cesarka ![]() Cytat:
już jestem w domu jest mi cholernie przykro ze wróciłam bez małej chociaż się tak już nastawiłam i aż wyć mi się chce że tak chcieli zrobić wiecie, wywołanie zlecił zastępca ordynatora i się dziwię że w ogóle lekarze dzisiaj podważyli jego zdanie.. dobrze że na porodówce były dzisiaj od rana porody i to aż tyle że masakra, są 3 sale i każda zajęta i jeszcze dziewczyny czekały na miejsce i gdyby nie było ruchu to ja bym leżała znowu pod kroplówką i nie wiem co by wtedy było jak bym urodziła bo jeszcze na obchodzie lekarz powtarzał ze 2 razy "dzisiaj u tej pani rodzimy dzidziusia"... w ogóle muszę chodzić z podpaską bo tak leci śluz ze mnie że szok, mówiłam położym o tym to one stwierdziły że tak musi być bo dostawałam tabletki dopochwowe ![]() nawet nie wiecie jak Wam zazdroszczę że macie maluchy przy sobie ![]() w ogóle na wypisie mam napisane "poród fałszywy" ![]() no i w poniedziałek mam jechac do spzitala na KTG a we środę mam się na oddział zgłosić... znowu...
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-31 o 15:46 |
|||
|
|
|
#2532 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś Liwia ma 28 dni
czyli niby 4 tyg, ale czekam do 3.11 żeby miała ten miesiąc.A tu zestawienie; Liwia 2,5 kg i Dante 4,5 kg
|
#2533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kot większy od dziecka
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lece na usg
|
|
|
|
|
#2535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() lineczka, ale lipa z tym szpitalem wyszła. Raz tak raz siak. No ale suma sumarum to przynajmniej tyle dobrego, że jesteś w domu anie w szpitalu. Szkoda, że bez Nelki przy sobie. Jakiś taki nijaki ten dzień. Czekam na męża, jemy obiad i w drogę. Matko, jutro czeka mnie cały dzień z tatą. Mama pojechała z siostrą w okolice Krakowa (tam są pochowani dziadki od strony mamy) a ja z tatą muszę objechać groby tutejsze. mam nadzieję, że się nie pozabijamy, bo my z tatą się kochamy, ale za dużo czasu razem nie wytrzymujemy
|
|
#2536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego warunki taki ze nie ma gdzie rodzic ?? Usg robila Ci za kazdym razem ta sama osoba?? Wyszlas w koncu na rzadanie czy Cie wypisali? Cytat:
U mnie mniej słodko .. Jak na czarownice przystało jest zła , wiec czapki nie dała sobie załozyc .. Happy Halloween :P ImageUploadedByWizaz Forum1383232708.643521.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gdzie Nasturcja?
Dałaby znac jakby co, co nie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2538 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
Dzidzia ciesze sie ze jestescie w domku!!!
Liwia Lineczko patafianstwo w tym szpitalu dobrze ze mozesz spokojnie w domku czekac
|
|
|
|
#2540 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze karmię ją butelką i to jest wtedy zupełnie inne dziecko, pojedzone, spokojne, poleży ładnie. Musze się nastawić na walke z teściową
|
#2541 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A czemu teściowa coś ma mówić?przecież dalej karmisz piersią, a to że ściągasz i podajesz to wg niej jakas różnica? jedno melko 2 sposoby podawania Trele chyba strój jej nie odpowiada, i pomyśleć że moja kilka dni starsza
|
|
#2543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no własnie szkoda że bez niej ale co poradzeCytat:
się tak zastanawiam nad innym szpitalu. To nie jest tak że że nie wiedział co robić on zlecił drugą dawkę oksy, a dopiero coś się innemu lekarzowi który miał się mną opiekować przy podaniu znowu oksy nie spodobało i mnie wziął na badanie, ale dziwie się że oni sprzeciwili się opini zastępcy ordynatora.. a USG robiłam mi za każdym razem inna osoba, w sobotę jak zajechałam do szpitala to robiła mi jedna i jej wyszło ze mała ma 3200g, w poniedziałek robił mi inny który sprawdzał ilość wód i waga tu była 3300g, dzisiaj lekarzowi wyszło 2600g, nie wiem może Nela będzie faktycznie taka drobniutka wyszłam na własne żądanie bo oni chcieli mnie zatrzymać na obserwacji aleee Majuśka słodko wygląda i ta mina prawdziwej czarownicy
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#2544 |
|
Wtajemniczenie
|
Lineczka i będziesz zmieniac szpital?
|
#2545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() muszę to przedyskutować z TŻ
|
|
|
|
#2546 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2547 |
|
Zadomowienie
|
Przykro ze tak wyszlo z tym szpitalem, moze a noz Nelka do srody sie sama zdecyduje na wyjscie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2548 |
|
Wtajemniczenie
|
ale spokój na forum, potem pewnie będzie rucha jak nie będę miała czasu
![]() Dziewczyny co robicieeeeeeeeeeeeeee??:b rzydal:
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
bylismy na tym szczepieniu, Jas dostal az 4 zastrzyki
Tak bardzo plakal ze az przestawal oddychac, myslalam ze tam umre kiedy patrzylam jaka krzywda dzieje sie mojemu dziecku
|
|
|
|
#2550 |
|
Wtajemniczenie
|
aż 4? to na co był szczepiony?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

I co teraz?
nie powiem, zszokowała mnie

jest mi cholernie przykro ze wróciłam bez małej chociaż się tak już nastawiłam i aż wyć mi się chce że tak chcieli zrobić