|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
|
0 | 0% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 2,04% |
| JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
|
19 | 38,78% |
| 1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
7 | 14,29% |
| RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
|
22 | 44,90% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
jechac na IP albo chociaz zadzwon do swojego gina
|
|
#2492 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
![]() Cytat:
Asist22 jak się masz denerwować to jedź do lekarza, zobaczy co i jak i najwyżej każe do domku wrócić Cytat:
Mały ciumek z Lenki A Wy już w domku?? Bo coś sobie nie mogę przypomnieć, czy pisałaś Cytat:
za tydzień! Zagoń tż do masażu, niech się wprawia przed porodem ![]() domi rośnie ładnie Jaś
Edytowane przez sorento Czas edycji: 2013-10-31 o 11:41 |
||||
|
|
|
#2493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale za to plecy tak.ale ja brałam Nospe regularnie 3x1 Jesli będzie Ci dalej dokuczało to idź lub zadzwoń do lekarza |
|
|
|
|
#2494 |
|
Wtajemniczenie
|
mała wreszcie zasnęła, śpi od godzinki jakoś w bujaczku
|
#2495 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jak ja się boję tych ciągłych dobrych rad... tym bardziej, że to moje pierwsze dziecko i wiem, że wszystko co będą mówić bliscy to w dobrej wierze, ale z moimi nerwami może być ciężko... Tym bardziej się boję, że mam teściową za ścianą, ale może nie będzie źle bo w czasie ciąży w ogóle się nie wtrąca, nie radzi i nie komentuje a to dobrze wróży. Boje się tylko, żeby mały jakoś jej nie pobudził ![]()
|
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
Lilith Za wizytę
![]() Ktosiula Tak mi sie przypomniało Ty ostatnio dawno miałas wazonego Mikiego nie? Sory za brak polskich znaków ale pisze z nielubianego laptopa :/ |
|
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie ja nie rozumiem tego dlaczego oni na sile chcieli wywolywac...
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2498 |
|
Rozeznanie
|
Brawa za wizyty i kolejne tygodnie dziewczyny
![]() Lineczka to są jakieś żarty czy co?! to po kija podawali ci wcześniej oksy i byli święcie przekonani o porodzie na dniach?! ![]() Nemosek ![]() Domii za wagę Jasia! Spokojnej wizyty i szczepienia wam życzę ![]() Ciekawe co tam u Weronisiek. Ja oczywiście po 6 się obudziłam. Niedawno znów głowa zaczęła mnie boleć, do tego bóle jak na miesiączkę od rana i jakieś zaburzenia jelitowe mnie męczą od przedwczoraj masakra...już o siusianiu nic nie wspomnę :/ Poza tym mam wyniki gbs-u z pochwy i odbytu - nic nie wyhodowano, a dziś idę odebrać jeszcze z szyjki macicy. Ta pogoda dobija...wczoraj padało, dziś znowu ciepło i słońce..zgłupieć można
|
#2499 | |
|
Rozeznanie
|
witam się z rana czy w sumie po poludniu...pech mnei nei opuszcza..ciekna mi rury z centralnego i musiałam odwiedzić administracje ( obiecali ze kogos przysla tylko ciekawe kiedy), wczoraj okazało się że mamy mlodych nowych sasiadów nad głowa i oczywiscie impreza była a raczej chyba jakies granie turlanie czy chu.. wie co bo miałam wrazenie że mi sie sufit zapadnie;/
a ze smieszniejszych to sniło mi sie ze w szpitalu byłam i mnie pod Oksy podpieli i nic sie tez nie działo i potem rzyszła położna i powiedziała że czas sie golic....poszłam zaczełam sie golić a ona wchodzi i mówi że nie ja tylko TZ ma sie golić TAM....nawet we snie TŻ miał mine bezcenna heheheh ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
bo ez sensu jak masz tam lezec zwłasczza zenic sie nie dzieje, bo jakby cos sie dzialo to lepiej byc pod opieka a tak to po co? w domu tezmasz łóżko ![]() |
|
|
|
|
#2500 |
|
Wtajemniczenie
|
ja bym na miejscu lineczki chyba sie wypisala w sumie nie wiem ale odwiedzila bym swjego gina i zmienila szpital jak juz
|
#2501 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie jestes wyrodna matka Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie ma fotki ![]() Cytat:
![]() Myślę że dołki i tak beda bo nigdy nie jest i nie bedzie kolorowo i wszystko uklada sie po naszej mysli.Tak jak w zyciu,raz na wozie a raz pod :// No a kto wierzy w ten cały wyimaginowany, wypucowany obraz idealnej matki chyba jest naiwny. ![]() Moje oklulary sa tylko w połowie różowe ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2502 | |||
|
Zakorzenienie
|
Maomami,Beatka
Cytat:
Ja byłam juz na dwóch prywatnych w okolicach 35 tygodnia i 39 czyli wczoraj ![]() Cytat:
za wizytę Dziewczyny ja wyszykowana i przygotowana ale to chyba jeszcze nie nasz czas na rodzenie ![]() Czekam i czekam i nie moge sie doczekać ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
Mamy takie przyrządy odpowiednie,jeden z wypustkami a drugi wibrujacy ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- domi za szczpienie ![]() Zuzziak za brak paciora
|
|||
|
|
|
#2503 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale np u mnie to jest tak że nawet jak nic sie nie dzieje to Cie kieruje. Ja pierwsze miałam w 35t i 5d chociaż nie było żadnych podstaw. co region to inaczej ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Miłego dzionka dziewczyny Spadam do fryzjera skorzystac jeszcze póki mogę i trochę się zrelaksować. |
|
|
|
|
#2505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2506 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak bym siebie czytała hehehehhe również witam w 39 tc tez myślałam, że w nocy cos sie bujnie a tu nic spałam jak zabita caluśką noc.........teraz to juz nawet mi nie przeszkadza data 1.11 moge rodzić hehehe zresztą Nikolci imieniny wtedy są wiec może wtedy wyskoczy hehehe a mam synka z 10.11 także bedzie łatwe do zapamietania hehehehe................. .u mnie dzis cos wiecej pojedynczych i bolesnych skurczy no i 2 razy juz wc zaliczyłam (może organizm sie oczyszcza)......zobaczymy ......
|
|
#2507 |
|
Wtajemniczenie
|
nemosek mialam w 31 tyg to ostatnie 3 cie bezplatne...
|
#2508 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzwoniła do mnie jeszcze moja ginka i znowu wbiła mi klina i teraz mam myślenice... Pytała czy mam skurcze. No kurde niestety mam. Stawia mi się brzuch, momentami mam twardy i czuje to. Ona na to żebym dziś i jutro obserwowała te skurcze i jak dalej będą to w sobotę jechać do szpitala żeby mnie znowu podpięli pod magnes, żeby jeszcze z tydzień przeciągnąć.... No cóż, będę obserwować, jak będę mieć skurcze i inne objawy to zgłoszę się do szpitala, niech mnie pod KTG podepną i niech stwierdzą co dalej.......... Jutro leże plackiem w domu i nosa nie wychylam.... I teraz znowu cały dzień będę przyćmiona, wiem, że Małej nic się w brzuchu nie dzieje, ale zaczyna mnie martwic to wszystko.... ![]() Idę nastawiać pralkę z ubrankami, czas najwyższy zacząć wszystko prac, a mąż będzie prasować
|
|||
|
|
|
#2509 | ||
|
Rozeznanie
|
Zuzziak
za brak paciora!Cytat:
Współczuję mieszkaniowych atrakcji, jeszcze to Ty o windzie wczoraj pisałaś chyba Cytat:
A tż w pracy....basiula19 za tydzień
|
|
#2510 |
|
Zadomowienie
|
dzięki Dziewczyny
Lineczko jestem w szoku, co za jazdy w tym szpitalu podejrzewam, że trzymają Cię, bo chodzi im o kasę tak jak pisała Antibia, Nemosek zazdroszczę wypadu do fryzjera , ja teraz cały czas w domu sama z Kamilkiem i nawet nie miałabym jak wyskoczyćAaby Ktosiula niby nic się nie dzieje, ale przy silniejszych skurczach istnieje potencjalne zagrożenie pęknięcia macicy, mam na niej niestety trochę zrostów po operacjach, ale jest też wg gina szansa na poród SN. domi brawa dla Jasia za wagę
|
|
|
|
#2511 |
|
Wtajemniczenie
|
Rozmawiałam ze swoją położną, powiedziała że póki mam pokarm to żebym odciągała i podawała jej butelką a później po prostu przejdziemy na mm
|
#2512 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A właśnie - zaczęłam wczoraj łykać wiesiołka, bierze któras???? Cytat:
Idę zrobić sobie domowe spa, a później na zakupy. Coś mnie plecy bolą dzisiaj...
|
|
#2513 |
|
Zakorzenienie
|
My jeszcze w szpitalu. U nas wypisuja po 3 dobie skonczonej. wiec pewnie w sobote nas wypisza
![]() Natalka zainteresowana dzidziusiem, mowi ze to jej siostrzyczka Lenka i jej dzidzius. Wchodzila mi pod koszule bo chciala "obaczyc" czy jest jeszcze dzidzia w brzuchu :P ale jest tez zazdrosna jak wzielam Lenke na rece to na tez chckala a jak dalam Lenke babci zeby wziac ja to juz tez do babci chciala
|
|
|
|
#2514 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
szok, wściec się można
|
||
|
|
|
#2515 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na zaparcia - herbata z lisci malin MAO - Twoja Zuzka jest kilka dni mlodsza, a moja spi tak Od trzech dni . Wszystko przed Toba Co do przybierania - polozna Ci mowila ze jest jakos limit dzienny ile powinna przybrac? Wydaje mi sie tez ze to tak powinno byc +\- bo przeciez dziecko tez ma w sobie jakas wode, kupka swoje wazy .. No nie wiem 40g przeciez to nic .. Moze zwaz ja za 2h po karmieniu , tak orientacyjnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
Cytat:
Cycki opadaja I co teraz?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2516 |
|
Wtajemniczenie
|
Wpadłam tylko pogratulować śweżo upieczonym mamusią -Acelinka i Iloneczka
![]() Zajrzę w wolnej chwili bo na razie jej nie mam :-( Co po chwilę coś, dziś byliśmy załatwiać becikowe, jak mały śpi to biorę się za sprzątanie i pranie albo inne pierdoły... O poniedziałku Tż wraca do pracy dlatego staramy się teraz wszystko pozałatwiać. Buziaki
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#2517 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2518 |
|
Rozeznanie
|
wklejam wam zdjecie głupoty
![]() ładnie dzisiaj...az się chce wyjsc na dwor....a ja uwieziona
|
|
|
|
#2519 |
|
Wtajemniczenie
|
maomami nie ma sprawy wiesz ja mialam to samo i z biegiem czasu sie przekonasz ze to zamartwianie sie i mimo wszystko podswiadome robienie sobie wyrzutow,"czy aby napewno dobrze robie"nic nie da i tylko pogarsza sprawe.mala bedzie napewno szczesliwsza jakby dostala ta butle,po co sie meczyc,ona chce sie teraz najesc i wyspac a nie marudzic
wiec mamuska glowa do gory i 3m sie
|
#2520 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tez chciałam pisac czy nie masz innego szpitala w okolicy .. A Twoj lekarz prowadzacy? To z tego szpitala? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

Mały ciumek z Lenki 

ale za to plecy tak.

podejrzewam, że trzymają Cię, bo chodzi im o kasę tak jak pisała Antibia,