Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r. cz.XI - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII 0 0%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 2,04%
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI 19 38,78%
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 7 14,29%
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK 22 44,90%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-05, 19:48   #3421
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
ryba, co do toru na chrzciny - jak dla mnie wygrywa nr 1. Jest cudny też taki chcę a jeśli chodzi o jedzenie - jak dla mnie najlogiczniejsze są dwie opcje:
1) najpierw obiad przed kościołem, a po kościele już tylko tort, kawa, ciacho i wyłożyć na stół jakieś przekąski/sałatki
2) po kościele podać barszcz z krokietami/pasztecikami jako obiad i potem też tort, kawa i przekąski
Nie ma sensu robić tylu ciepłych dań, bo Ty się wykosztujesz, a goście i tak nie zjedzą, bo nie zmieszczą

Miki, ja też mam butelki z Aventa te, co ma Mao, z serii natural czy jakoś tak. Ale czy się sprawdzą to się okaże dopiero

Fajnie przynajmniej kawałek wieczoru będziecie mieć wspólnego

Gratulacje! Ale faktycznie piszesz jak nie Ty i tak jakbyś pisała o tym, że pierogi na obiad zrobiłaś - spokojnie i na luzie
Czekam na zdjęcie!

Ja mam dzisiaj ckliwy dzień. Najpierw oglądałam nowy odcinek "Lekarzy" i tam Olga i Maks mieli wypadek i tak sobie pomyślałam, jaka bym była przerażona gdybym miała jakiś wypadek i nie wiedziałabym co z młodą się dzieje (bo ta Olga w ciąży).
A potem stwierdziłam, że już nie mogę się doczekać, jak poznam to moje maleństwo w końcu i jak to możliwe, że tak ją kocham pomimo tego, że jeszcze na oczy jej nie widziałam takie tam ckliwe rozmyślenia
A ja juz jestem w goracej wodzie kapana I wiem co bedzie w kolejnym odcinku .. Wyczytalam w necie I juz czekam zeby zobaczyc kolejny odcinek na Nce
Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Ja po usg jestem uspokojona, mała waży 2100g +/- 300g wiec może mieć nawet 2400 już. Ale się cieszę bo lekarz mnie bardzo uspokoił powiedział ze przepływy i łożysko bez zarzutu, wody w normie. Malutka wygląda całkowicie zdrowa, symetryczna. jest malutka ale będzie po mamusi mała i nie mam się martwić.
A i jeszcze widziałam włoski jej ma bujną czuprynę i sobie loczki kręciła palcami. Nie wiedziałam że na usg takie coś można zobaczyć.
Mam jeszcze 3 tygodnie wytrzymać co by małą podtuczyć i mogę rodzić.
Czyli wizyta udana mama uspokojona? Bedziesz miala poprostu drobinke

Serio mozna zobaczyc na usg wlosy? Loki? Chyba musi Ich byc duuuzo ..

U mnie byla planowana chrzestna Mai - po miesiacu pierwszy raz . Wow .
To I tak nic bo przyniosla malej ciuszki na 98 cm i szampon do wlosow wieksze bo widziala na fb ze mloda duza ..
Ale zeby tak ?

Moje dziecko chyba nie bedzie mialo chrzestnych

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 19:52   #3422
rinco
Wtajemniczenie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Dziewczyny używające rożków: macie jeden czy dwa na zapas? Bo nie wiem ile kupić. Dla synka miałam jeden, ale to było lato, a teraz zima, jak mi ubrudzi to nie będę go miała w co zawinąć

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
A ja juz jestem w goracej wodzie kapana I wiem co bedzie w kolejnym odcinku .. Wyczytalam w necie I juz czekam zeby zobaczyc kolejny odcinek na Nce

To I tak nic bo przyniosla malej ciuszki na 98 cm i szampon do wlosow wieksze bo widziala na fb ze mloda duza ..
Ale zeby tak ?

To na dziecko 2-2,5 roku
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 19:54   #3423
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Nelka
O mamuniu ile wlosow

Mi sie chyba w ciazy Wasze dzieci snily
Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
ehh, wszystko do
indukcja porodu się nie udała.. leżałam od 6 do 14 pod oksytocyną, miałam silne i częste skurcze, ale rozwarcie na 3cm i nic się nie rusza kroplówka mnie wykończyła, czuje się paskudnie.
kolejne wywołanie najszybciej po jutrze
Moze w nocy ruszy
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
moze szybciej ruszy cos

Lineczko- mój mążw dniu mojej cc zmienial mi podpaski bo ja nie czulam przeciez nog i nawet wstac nie umialam... tez nie bylo mi milo no ale musial.. wiec sie nie przejmuj ze musial wycierac Ci tylek
A moj by mogl wykladac na ginekologi nt czopa. Widzial chyba kazda jego postac , sciagajac I zakladajac mi majty 15 razy

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 19:54   #3424
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Dziewczyny używające rożków: macie jeden czy dwa na zapas? Bo nie wiem ile kupić. Dla synka miałam jeden, ale to było lato, a teraz zima, jak mi ubrudzi to nie będę go miała w co zawinąć

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

To na dziecko 2-2,5 roku
Ja mam 1 rozek tylko

No to Trele bedzie miala na zapas

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 19:56   #3425
sorento
Rozeznanie

Cześć dziewczynki, ponadrabiałam Was dopiero teraz bo wczoraj w nocy wróciliśmy dopiero od teściowej, a dziś była moja mama
Ale od razu widać było, że coś jest na rzeczy, bo ilość stron do czytania nagle wzrosła
Tak więc sprawczynie owego przyrostu postów..

Nasturcja z Miłoszkiem, gratulacje!!! Mam nadzieję, że czujesz się dużo lepiej niż w ciąży i że maluch wynagradza Ci wszystkie wcześniejsze męki

Lineczka i Nelcia, gratulacje ogromne!!!!
nareszcie! Ale Wam poszło ekspresowo! Nelcia cudna
A o bólu zapomnisz jutro
dla dzielnego tatusia
Jak już dziewczyny pisały, piszesz jak nie Ty(tak spokojnie, jakbyś opowiadała zwykły dzień-na zasadzie nocka przespana, zjadłam śniadanie, urodziłam córkę, teraz jem obiad i będziemy spać
ale widzę, że forma już wraca

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Ja mysle ze u mnie z kupa malej nir bedzir problemu skoro nie brzydzil sie mojego tylka

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 19:58   #3426
Antibia86
Rozeznanie

woda mi sie w kranie skonczyła.. a jak zaczne rodzic?jaksie umyje hehe
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 20:02   #3427
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Aksbarg a własnie myślałam dzisiaj o Tobie....zastanawiam się czy sie na porodówce nie spotkamy

Dzastin tu masz link http://www.sfd.pl/%5Bart%5D_%C4%86wi...u-t451674.html
Dziękuje,w wolnej chwilii przejrzę to sobie

Cytat:

To na dziecko 2-2,5 roku
Ja mam 1, mały uwielbia w Nim spać... wczoraj go wyprałam więc musiałam go zawinąć w kocyk-nie był za bardzo zadowolony z tego faktu

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 20:03   #3428
Taszanta
Zakorzenienie

Dziewczyny tak w ogóle to dzięki za opinie na temat mojego pytania o karmienie laktatorem w końcu wczoraj stanęło na tym że ja wcześniej wróciłam no i byłam pod telefonem jak by coś, no ale mała nie była głodna.

No ale stwierdziliśmy, że dla świętego spokoju będę to odciągnięte mleko zostawiać ( chodzi o wyjścia dwa rady w tygodniu do szkoły). Tutaj można laktator wypożyczyć z kasy chorych. Niby za darmo ale trzeba dokupić zestaw końcówek.

No i TŻ dziś po to pojechał, strasznie żałuję że nie chciało mi się z nim jechać, bo bym się nie zgodziła na takie coś, a przywiózł jakąś wielką skrzynkę, najpierw myślałam że to narzędzia czy coś w tym stylu.

Bo mój laktator wygląda tak:

http://www.medelabreastfeedingus.com...ect-breastpump

Nie widać tego na zdjęciu ale to jest wielkie i wygląda jak dojarka dla krowy

Miała któraś do czynienia z czymś takim? Czuję się jak dojna krowa

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 20:08   #3429
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Lineczka i Nelcia, gratulacje ogromne!!!!
nareszcie! Ale Wam poszło ekspresowo! Nelcia cudna
A o bólu zapomnisz jutro
dla dzielnego tatusia
Jak już dziewczyny pisały, piszesz jak nie Ty(tak spokojnie, jakbyś opowiadała zwykły dzień-na zasadzie nocka przespana, zjadłam śniadanie, urodziłam córkę, teraz jem obiad i będziemy spać
ale widzę, że forma już wraca
Juz o bolu zapomnialam no ale zwykly dzien to to nie byl

Malej sie ulewaja wody ciagle

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
woda mi sie w kranie skonczyła.. a jak zaczne rodzic?jaksie umyje hehe
Moj TZ to dzisiaj sie ze mnie smial bo ja mu ciagle powtarzalam zanim wyjechalismy do szpitala jak ja pojade z nieumyta glowa

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 20:08   #3430
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:

Ale zeby tak ?

Ja byłam w szoku jak mi to lekarz pokazał, i normalnie palcem kręciła sobie na głowie - bawiła się nimi.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 20:08   #3431
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak w ogóle to dzięki za opinie na temat mojego pytania o karmienie laktatorem w końcu wczoraj stanęło na tym że ja wcześniej wróciłam no i byłam pod telefonem jak by coś, no ale mała nie była głodna.

No ale stwierdziliśmy, że dla świętego spokoju będę to odciągnięte mleko zostawiać ( chodzi o wyjścia dwa rady w tygodniu do szkoły). Tutaj można laktator wypożyczyć z kasy chorych. Niby za darmo ale trzeba dokupić zestaw końcówek.

No i TŻ dziś po to pojechał, strasznie żałuję że nie chciało mi się z nim jechać, bo bym się nie zgodziła na takie coś, a przywiózł jakąś wielką skrzynkę, najpierw myślałam że to narzędzia czy coś w tym stylu.

Bo mój laktator wygląda tak:

http://www.medelabreastfeedingus.com...ect-breastpump

Nie widać tego na zdjęciu ale to jest wielkie i wygląda jak dojarka dla krowy

Miała któraś do czynienia z czymś takim? Czuję się jak dojna krowa
To jest bardzo dobry laktator! Nie miałam z nim do czynienia na żywo, ale polecała mi go babeczka od doradztwa laktacyjnego, podobno super ściąga i na raz z obu piersi. Choć fakt, wygląda jak dojarka

Ale jak masz do niego dokupić końcówki to się zastanów czy nie opłacałoby Ci się zainwestować w laktator Mini Electric Medeli, ja go mam i jest super do własnego użytku, mały, dyskretny, można go zabrać gdzieś w razie czego.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 20:09   #3432
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:

Ale zeby tak ?

Mój nosił ten rozmiar na 3 latka
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 20:24   #3433
coralady
Wtajemniczenie

Witam Mamusie!

Nasturcja,Lineczka GRATULACJE!!!k laski:
Dużo zdrówka dla was i waszych pociech!!!

Nie jestem w stanie was nadrobić i być na bieżąco.Dwójka dzieciaków jednak zajmuje trochę czasuFilip nie jest póki co absorbujący,głownie je i śpi Za Lilę trzeba pilnować,bo w swojej miłości do brata jest mało delikatna Poza tym chce jej poświęcić jak najwięcej czasu,zeby nie czuła się odtrącona.Nie dość,ze mamy 2 tygodnie nie było to jeszcze przywiozła brata,które jej dużo czasu zajmuje.

Macierzyństwo po raz drugi to całkiem inna rzecz.Ogólnie to jest luuuuuuuuuuuuuuuuuuz Z Lilą 2 pierwsze tygodnie byłam mega zestresowana,niewyspana,a teraz wszystko na spokojnie.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 20:29   #3434
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Piękny brzusio
za tydzień, to już końcóweczka

Ja akurat na opiekę szpitalną nie mogę narzekać ale wiem co było u Ciebie w szpitalu... ( z tego co pisałaś-dramat)
Tż miał dyżur popołudniowy w pracy więc nie było go przy mnie... nie wiem co bym zrobiła jak bym miała sobie sama zmienić ten podkład?przecie ż ja się w ogóle ruszać nie mogłam nie wspominając już o braku czucia od pasa w dół...
No włąsnie, nie dość ze nic nie czułam to jeszcze miałam sobie pójść i zmienić podpaskę :/
a to nic, wyrwałam sobie cewnik i chciałam by mi pomogła połozna z noworodków wstać i powiedziała ze ona nie jest jakąś pomocą społeczną ale dałam rade i jakoś doszła, a potem z górki;P

Cytat:
Kochana po cesarce min 6 miesięcy można rozpocząc Cwiczenia mięsni brzucha ( pod żadnym pozorem nie kierujemy się raną zewnętrzną!!!) pamiętamy że szwy są we wnątrz i nie dajborze mogą się rozejsc.
Powiem szczerze Ewke w tym przypadku odradzam.
wrzucałam linkostatnio na ćwiczenia, ogólne, kardio, ewentualnie joga na poczatek.
takie ogólne ćwiczenia po konsultacji mozna zacząc juz po 6-8 tyg po konsultacji z lekarzem.
hahaha, a ja już chciałam ćwiczyć 3 tygodnie po porodzie.......
Cytat:

Ale zeby tak ?

Ja też nie moge sie doczekać co sie tam stało i "lekarzy"

a co do chrzestnej- ona wie ze mace zamiar/mieliscie zamiar ją wziąć? ;>

Cytat:

To na dziecko 2-2,5 roku
My mamy jeden i nam w zupełności wystarczył.. poza tym teraz w zimie sie ogrzewa i tez szybciej schną rzeczy przecież.

Lineczko a powiedz mi jak Cię traktują w tym szpitalu? lepiej niż ostatnio? Jetes w tym sammym? ;>
Stary 2013-11-05, 20:32   #3435
aksbarg
Raczkowanie

t
Cytat:
Aksbarg a własnie myślałam dzisiaj o Tobie....zastanawiam się czy sie na porodówce nie spotkamy
No mozliwe, ze sie spotkamy W czwartek mam wizyte i po cichu licze na to,ze po niej sie cos ruszy.

A tak w ogole to mam stresa, bo mala ogolnie sie taka spokojniejsza zrobila. Wizyte ostatnia mialam 17.10 i gin napisal, ze mam 3 stopien lozyska. Nic nie mowil na ten temat a ja sie naczytalam, ze jest chyba za stare za wczesnie.
aksbarg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 20:33   #3436
coralady
Wtajemniczenie

To jeszcze pochwalę się moim syneczkiem

Ogólnie druga cc to była dla mnie masakra Jak zaczęli mnie ciąć ruszałam palcami u nóg,czułam nacięcie i szycieSygnalizowałam,ze czuje ból,a nie dotyk,ale wzięli mnie chyba za panikarę Miałąm już jedno cc i mam porównanie.Jestem pewna,ze zaczęli mnie ciąć kiedy znieczulenie w pełni nie działałoBardzo ciężko ją zniosłam.Ale zadziwiająco szybko doszłam do siebie,śmigam już na całego,nawet brzucha nie mam już wcale
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (111,8 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (118,7 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10.jpg (102,4 KB, 70 załadowań)

Fiodor Dostojewski
Stary 2013-11-05, 20:38   #3437
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

To na dziecko 2-2,5 roku
Ja mam jeden i sądzę że wystarczy
Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość

Ogólnie druga cc to była dla mnie masakra Jak zaczęli mnie ciąć ruszałam palcami u nóg,czułam nacięcie i szycieSygnalizowałam,ze czuje ból,a nie dotyk,ale wzięli mnie chyba za panikarę Miałąm już jedno cc i mam porównanie.Jestem pewna,ze zaczęli mnie ciąć kiedy znieczulenie w pełni nie działałoBardzo ciężko ją zniosłam.Ale zadziwiająco szybko doszłam do siebie,śmigam już na całego,nawet brzucha nie mam już wcale
CUDOWNY!
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 20:40   #3438
nemosek
Zakorzenienie

Ale jajca nie było mnie cały dzień

Lineczka
w końcu urodziła

Gratulacje

Lecę poczytać bo ciekawa jestem co się wydarzyło

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 20:41   #3439
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aksbarg Pokaż wiadomość
t

No mozliwe, ze sie spotkamy W czwartek mam wizyte i po cichu licze na to,ze po niej sie cos ruszy.

A tak w ogole to mam stresa, bo mala ogolnie sie taka spokojniejsza zrobila. Wizyte ostatnia mialam 17.10 i gin napisal, ze mam 3 stopien lozyska. Nic nie mowil na ten temat a ja sie naczytalam, ze jest chyba za stare za wczesnie.
No ja mam jutro i też mam nadzieję że cos się ruszy.już mu wczoraj powiedziałam tzn gin że ma mi dziecko wyciągnąć hehe.
A coś mnie zaczęło pobolewac a tu awaria wody i już mam wizję że jadę nieogolona i brudna heh

Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 20:44   #3440
sorento
Rozeznanie

Trochę zaległości
dzidziadziumdzia fluidek złapany, , na pewno się przyda

Beatka spis pierwsza klasa Muszę sobie zapisać i tż pokazać

magalska Brunio super zdjęcia

nemosek
Nie pocytowało mi, ale dawałaś wczoraj po garach swoimi tekstami-pamiętam pełzającą posuwistym ruchem amebę, wycierającą dziury w prześcieradle

Kasiula żeby samo ruszyło!

anka_85 Obyś "pękła" przed terminem i szybko urodziła A za przygotowania się należą
A dla stresa

iskra75 Ja bym się wybrała na wycieczkę Pewnie to ostatnia okazja przed porodem, a w razie czego opieka w Niemczech ponoć ok

Kathrin Von Hexe
Dobrze, że u Was ok, za wszystkie uczelniane sprawy !

Oleńka fajny avatar

xxxMikixxx Amelka bardzo ładnie

aaby super, że się odezwałaś i że lepiej u Was i że mąż się spisuje
Same też sobie poradzicie, jak już wróci do pracy, choć na pewno będzie trudniej
oby Ci się wszystko pięknie pogoiło wszędzie!!!

rusałka
za spakowanie torby , teraz szybko zleci czas do porodu i mam nadzieję, że Twój cukier będzie już grzeczny

ania_cz79 ja bym składała te dokumenty i się nie przyznawała, że zauważyłam błąd-może nie zauważą albo machną ręką?

adosienka za misję z cc!

rinco Ja już listę wyprawkową mam dawno, ale sporo rzeczy z niej brakuje
za dwupak jak najdłużej(tzn do TP, nie do stycznia!
Wybraliście już imię??
A wolałabyś cc czy sn, skoro masz wybór??

Newtrend za usg, super wieści
A z tym kręceniem loczka
A tak w ogóle masz jakiś swój ulubiony przepis na bogracz?? Bo wygląda smakowicie i będzie super na nadchodzące zimowe wieczory

Kasiulka już niedługo

domi o matko, co za mąż Dobrze, że mój ma więcej cierpliwości, bo by chyba już gdzieś pod Kielcami był

Kyte Natalia bardzo ładnie

Trele ale się rozkręciłaś z karmieniem
Fajnie z tymi zmianami tż, będziecie mieć więcej czasu dla siebie

Dzastin za opis!
Kamilkowy avatar

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 20:54   #3441
dizi
Zadomowienie

Cytat:
No ja mam jutro i też mam nadzieję że cos się ruszy.już mu wczoraj powiedziałam tzn gin że ma mi dziecko wyciągnąć hehe.
A coś mnie zaczęło pobolewac a tu awaria wody i już mam wizję że jadę nieogolona i brudna heh

Sprawdziłam u siebie i awaryjnie oprócz mineralki mam w domu kilkulitrowy zapas wody święconej od teściowej Może jakbym się w niej wykąpała to poród byłby lżejszy

Cora Filipek słodziutki i te włoski fajniusie i ten noseczek i uszka malutkie. Ach, wycałowałabym takiego Skarba
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 20:55   #3442
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
rinco Ja już listę wyprawkową mam dawno, ale sporo rzeczy z niej brakuje
za dwupak jak najdłużej(tzn do TP, nie do stycznia!
Wybraliście już imię??
A wolałabyś cc czy sn, skoro masz wybór??
Ostatnio temat imienia ucichł, więc dalej jest tak, że mąż chce Michał Dominik, a ja Dominik Michał. Pewnie będzie ten Michał, bo to on pójdzie do urzędu zarejestrować, a tak się uparł na Michała, że cienko to widzę

Właśnie nie wiem czy mam wybór, lekarz mi od początku mówił, że cc, a teraz jak się pojawiło ryzyko wczesnego porodu i spytałam co w sytuacji awaryjnej to mówił o porodzie sn tak, jakbym wcześniej nie miała cc. Więc już sama nie wiem. I nie wiem co bym wolała, oba są masakryczne
Stary 2013-11-05, 20:56   #3443
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość

co?????????
Jestem w szoku, myslałam ze najpierw to sprawdzają czy znieczulenie juz działa.. u mnie tk było..

A Fifi śliczniutki
Stary 2013-11-05, 20:56   #3444
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Faktycznie Nela jest juz z nami urodzila sie o 11 30 silami natury ma 3600 i 55 cm dlugosci ogolnie rodzilam 4,5 godz ale myslam ze zejde z bolu

To duża dziewuszka
Super!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-11-05, 20:57   #3445
rinco
Wtajemniczenie

Ja pitole, ale mnie zgaga złapała mam leżeć, ale się nie da, więc siedzę i jest trochę lepiej, ale i tak masakra
Stary 2013-11-05, 20:57   #3446
babku
Zadomowienie

Cytat:
Hej
Faktycznie Nela jest juz z nami urodzila sie o 11 30 silami natury ma 3600 i 55 cm dlugosci ogolnie rodzilam 4,5 godz ale myslam ze zejde z bolu
Lineczka no to wielkie brawa Wam się należą Super, że tak łatwo poszło, a Nelka jest śliczna

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Ojej Może jestem dziwna, ale dla mnie byłaby to mega niekomfortowa sytuacja żeby mąż podcierał mi pupę Wolałabym żeby zrobiła to obca babka. Liczę, że mnie to ominie
Kurcze też jakoś ciężko mi sobie to wyobrazić Wolałabym obcą babę, albo mamę w takiej sytuacji. No ale cóż, jak będzie trzeba to i mąż to zrobi. Oby nie było takiej potrzeby

adoosienka ciekawa jestem co Ci powie, na Twoja prośbę o cc.

NEWTREND za wizytę. Ja też nie wiedziałam, że włoski widać na usg

lusesita23 fajna fotka i jeszcze fajniejszy brzuś

Dzastin, anulka2205 za opisy.
Anulka taki właśnie poród chce mieć Chce zadowolona jeść kisiel przy 4 cm rozwarcia Mam zamiar od razu przy przyjęciu krzyczeć, że proszę o zzo

serduszko może w nocy coś się ruszy

Cora Filipek jest cudny. Ja też chce mojego już i może być grzeczny jak Twój. Nie obrażę się

sorento ale sumiennie nadrobiłaś

Nie pamiętam kto pytał o butelki. Ja mam też z avetu seria natural.
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 21:00   #3447
domii29
Zakorzenienie

De dziękuję za odpowiedź Cały czas dostawiam go do piersi (nawet wtedy kiedy nie jest głodny a płacze bo chce sobie powisieć u cyca ) dokarmiam go tylko wtedy kiedy naprawdę bardzo płacze i już nie wiem co robić ale zdarza się to naprawdę bardzo rzadko

Dzastin, Anulka super opisy porodów

Lineczka mała jest prześliczna, a jaką ma bujną czuprynę

Młody śpi praktycznie cały dzień i boję się że jak się w dzień wyśpi to w nocy da mi popalić
Teściowa przypilnowała mi Jaśka a mi kazała się położyć, przespałam się 2 godzinki i czuję się cudownie

Okropnie boli mnie kręgosłup i okolice nerek, dzisiaj aż kładłam się z bólu

Mąż nadal się nie odzywa, ależ cisza i spokój
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 21:02   #3448
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Mi już nie ustalała wizyty, teraz już szpital brrr Moja ginekolog ma dyżur w piątek, najlepiej gdybym tak trafiła na porodówkę no ale jak tu się wstrzelić w ten dzień

Zastanawialiśmy się jeszcze nad Julią, ale trochę za bardzo oklepane. Amelia też nam się bardzo podoba
Moja ma dyżury w pnd i czw .chciałabym przy niej rodzić ,to taka wyluzowana i śmieszna kobieta.Przynajmniej atmosferą byłaby super.

Tobie już nie ustala a mi jeszcze tak bo do terminu pozostało 9 dni
Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
Nemosku nie wiem Ile wazy jutro mam wizytę to sir dowiem dokładniej ale max 3 kg będzie miała. Ostatnio 4 tygodnie temu 2100g no ale wiadomo, ze to nie jest 100% pewna waga także kolosa się nie spodziewam. Zresztą gin powiedział, ze ja tak mam, ze dużych dzieci nie rodze bo synus też był w 40 tv wywoływany i ważył 3300 G co teoretycznie ze chłopak i do samego końca donoszony to powinien koło 3600-3700 ważyć. A Tymus ile wazy?
3000g- łatwy będzie do wydalenia mam nadzieję
Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Lineczka i co i co?

dzięki

no nie da się tak całkiem bez kłotni być prawdziwym małżeństwem

Aaby fajnie że się poprawił nastrój awraz z nim cała reszta

Paulina jak radzicie sobie w domku?

Ryba

U nas lipa, chyba jeszcze moment i będzie po cycoleniu, coraz bardziej domaga się mm po piersi najpierw było sporadycznie, teraz jużraczej po każdym karmieniu, ciężko mi z tym strasznie

i jeszcze się muszę wyżalić- poszedł mąż zpodaniem o urlop ojcowski od przyszłego tyg. to mu szef poiedzaiał,że ok podpisze ale razem z wypowiedzeniem, jeśli mąż nie odłóży terminu do 15 stycznia, czyli jak skończy się inwentaryzacja a potem jescze dodał że i tak nie wie czy pod koniec roku nie da mu wypowiedzenia, bo chce zredukować etat
Jakie to niesprawiedliwe...
Trzymam mocno kciuki żeby z pracą było ok
Cytat:
To ja melduję, że jestem po wizycie (wczoraj), sytuacja bez zmian na gorsze, czyli szyjka nadal skrócona i mam leżeć, gin mnie nastraszył, że duże ryzyko przedwczesnego porodu i takie tam, ale mam nadzieję, że dotrwam do grudnia To samo miałam przy pierwszej ciąży, a nawet gorzej, więc nie jest tak źle

Poza tym jak tak Was czytam to stwierdzam, że chyba tu nie pasuję Połowa z Was już urodziła, a ja wczoraj zaczęłam dopiero robić listę wyprawkową Na szczęście okazało się, że oprócz łóżeczka, rożka, pościeli i paru kosmetycznych drobiazgów to wszystko mam

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Acha no i gratuluję nowym mamusiom i trzymam kciuki za kolejne

porody
E przestań od razu nie pasujesz

Do grudnia już niedaleko

Rybko 1 tort śliczny g.23 koniec imprezy -nie dotrwałabym

Dobra lecę dalej po łebkach

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-11-05, 21:03   #3449
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
Sprawdziłam u siebie i awaryjnie oprócz mineralki mam w domu kilkulitrowy zapas wody święconej od teściowej Może jakbym się w niej wykąpała to poród byłby lżejszy

Cora Filipek słodziutki i te włoski fajniusie i ten noseczek i uszka malutkie. Ach, wycałowałabym takiego Skarba
Stary 2013-11-05, 21:04   #3450
coralady
Wtajemniczenie

kyte,dizi,ryba,babku dziękuje

ryba za pierwszym razem sprawdzili,a teraz było wszystko na wariata.Lekarze tylko biegali z jedej sali operacyjnej na drugą,bo były 3 operacje ginekologiczne i 2 cesarki.Nawet pielęgniarki powiedziały,ze tempo jest zabójcze.Szkoda,ze moim kosztem.Ale cóz...nie chce już tego pamiętać,cieszę się,ze to już za mną.Więcej ciąć się nie pozwolę A kiedyś chciałam 3 dziecko

Fiodor Dostojewski
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości