|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 2,04% |
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
19 | 38,78% |
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
7 | 14,29% |
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
22 | 44,90% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Miki widziałam, wybacz,ale przez przeboje nocne nie miałam kiedy tego zrobića z tabletu mi sie strasznie źle zmiany wprowadza.
![]()
#3272 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A torty są fantastycznie, nie wiem na który bym się zdecydowała ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3273 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a torty piękne, dla mnie 1 fajnieszy, a ile Ci za niego zaśpiewali za kg? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
eh... przekichane z tą pracą u mnie w pracy nie jest ciekawie, zaczęły się zwolnienia, zmniejszenia etatów... nie wiem czy będę miała do czego wrócić po macierzyńskim.... może i lepiej, bo wtedy się zmobilizuję do zmiany pracy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3275 | |||||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Dzisiejszy spacer już oczywiście na smyczy ale jak my tego nie znosimy... cóż uciekinier musi ponieść konsekwencje. Cytat:
A ja chyba zaczynam zazdrościć tego że niektóre z was znają daty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wiem że bez kłótni się nie da.. nawet nie wierze w związki gdzie od czasu do czasu nie ma jakiś ostrych wymian zdań, ale wczoraj jakoś mnie to uderzyło.... rano już było lepiej więc mam nadzieję że w pracy się chłopak wyżyje i będziemy mogli na spokojnie porozmawiać. A cod o szefa - to jakaś konkretna szuja z niego. a na jakiej umowie twój mąż pracuje? co za prostak z takimi tekstami wyjeżdżać... chyba że chce mu dać znać aby mógł wcześniej zacząć się rozglądać za inną robotą?? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3277 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
maż ma umowę o pracę, a w dobre chęci szefa to niestety nie wierzę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3278 |
Zakorzenienie
|
Rybka jak u Was tak późno chrzty są to ja bym zaserwowała najpierw tort i potem ciepłą kolację, nawet w formie drugiego dania: jakieś kotlety, frytki, sałatki
|
![]() ![]() |
![]() |
#3279 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
jakiś koszmar teraz z rynkiem się dzieję.... ja też teraz ciągle słyszę o tym że ktoś u nas poleciał... doszły mnie słuchy że będzie ciężko z moim działem bo klient coraz bardziej zaczyna kombinować i może zmieni agencję... co oznacza że też nie będę miała do czego wracać Dlatego teraz wykorzystuje czas - póki jest i szkolenia kończe. Może do czegoś się przyda? ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
Jeśli jest na umowie o pracę... to szef nie może się nie zgodzić... ustawa ma więcej do powiedzenia niż szefo |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3280 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Ja tak na szybko bo mlody marudny dzisiaj i nic mi nie da zrobic ![]() ![]() Mama kupiła mi wczoraj firanki do sypialni tylko do delikanej przeróbki są - jak będę je mieć już w domu to się Wam pochwalę ![]() Przyszła mi dzisiaj kasa z zusu ![]() A poza tym mąż się obraził i sypia w pokoju obok, mi tam to odpowiada bo mam całe łóżko tylko dla siebie i Jasia ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Tak w ogóle Nasturcja gratulacje !!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3281 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() ejjj Linecyka to nam chyba srio rodzić pojechała |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3282 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-11-05 o 10:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3285 |
Zakorzenienie
|
no tak, niektórzy tylko czekają aż ktoś się pracodawcy postawi i przy najbliższej okazji pierwsi są do zwolnienia...
normalnie chore państwo |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3286 | ||||
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43569309]Witam po wizycie
![]() Ruszyło!!! Mam rozwarcie na 1 paluszek ![]() Poza tym wszystko dobrze, mam tylko infekcję pęcherza, muszę podleczyć. Niuńka nie ważyliśmy, ale tydzień temu było 3100g. Jeśli nic nie zacznie się w tym tygodniu to kolejną wizytę mam 13.11. A gdybym trafiła na porodówkę wcześniej to mam mówić, że strasznie boli mnie blizna po cc ![]() A mi równie dobrze mogliby wtłoczyć wodę- a jednak nie chcę powtórki z 1 porodu: czekania kilku godzin, leżenia ze skurczami a i tak na końcu cc... Na szczęście pani dr to rozumie i kazała dzwonić jak będę w drodze do szpitala to zadzwoni do lekarza, który będzie miał dyżur- ona sama nie jest na porodówce tylko na patologii. Tak więc Miś prezentu na urodziny mi nie robił, ale grunt, że coś się zaczyna rozkręcać- ostatnie 2 noce czuję się fatalnie, prawie nie śpię, a rano jest mi niedobrze. Wczoraj w drodze powrotnej od lekarza miałam silne skurcze, mąż myślał, że już będziemy wracać, ale jakoś przeszły.[/QUOTE] Różnie to może być. U mnie rozwarcie na 1,5 cm jest od jakichś dwóch tygodni i póki co nic się konkretnego nie dzieje ![]() Właśnie takiej sytuacji się obawiam, że najpierw wymęczą mnie przy porodzie naturalnym, a później zdecydują się na cesarkę ![]() Ja czuję się podobnie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Pokrzywy nigdy nie piłam. U mnie na porost najlepiej sprawdzają się wcierki. Miło, że się podoba ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Może w końcu zbiorowo nas ruszy ![]() ![]() Cytat:
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3287 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Mój mąż się nastawił na Natalię, i chyba tak zostanie, bo mówił do niej w brzuszku Natalia i Natalia, i nie chce już by się zamotała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3288 | |
Zakorzenienie
|
Jaką butelkę na początek polecacie? Muszę kupić w razie w, bo póki co nie mam żadnej.
---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3289 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A dziękuję ![]() Amelia również piękne imię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3290 |
Zadomowienie
|
rybko torty przepiękne..........moim zdaniem to po powrocie możesz zaserwowac coś ciepłego ale jedno danie potem kawa z tortem a na stół jakąs sałatke, wędliny, jajka czy coś i każdy bedzie sobie brał ewentualnie po około 3 godzinach po kolacji zaserwować ten barszczyk z pasztecikami czy co tam bedziesz miała i wsioooo
---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- ja przy synku miałam Avent sprawdził sie super i teraz tez zostajemy przy nim....
#3291 |
Zakorzenienie
|
ja mam avent
|
![]() ![]() |
![]() |
#3292 |
Rozeznanie
|
wiecie co tak się zaczełam zastanawiać teraz...no bo nie jestem zwolennikiem CC bez wskazan ale tak mysle od jakiej wagi dziecka mozna sie o to prosić....bo troszke mnie przeraza waga mojego brzdąca...jutro dowiem siepewnie u mojego ginaile tak naprawde wazy ale jeseli bedzie grubo ponad 4 kg to szczerze boje sie rodzić....bo biodra i miednice tez mam nie za duża wrecz do tych wąskopodwoziowych się zaliczam...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3293 |
Zakorzenienie
|
Mam wrazenie ze moje dziecko sie nie najada...
![]() Co pół godziny wisi u cyca wiec prawdopodobnie nie "wyrabiam z produkcja". Karmilam go pol godziny temu, zasnal i jak sie obudzil znow byl krzyk. Zrobilam mu mm i zjadl 70ml i poszedl spac... Babcia go przejela a ja mam sobie robic co tylko chce ![]() Mam pytanie: Wybieramy się z Damianem i moim bratem w ktorys weekend do Rzeszowa na zakupy i zastanawiam sie jak to zrobic z karmieniem Jaska... Co Wy planujecie w takich sytuacjach robic ? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3294 |
Zakorzenienie
|
O kolejna co w ciazy 10 miesiac chodzi
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3295 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
sprawdziły mi się u starszej ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- w ogóle muszę zrobić listę wyprawkową z kosmetyków dla siebie i małej |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3296 | |
Zakorzenienie
|
Lineczka chyba serio rodzi.
Cos czuje ze dzisiaj przywitamy Nele . Dziwne tylko ze nie dała znac , musialo ja ostro wziasc. A dzis 5.11 czyli jej wstepna data . ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
![]() Ale ja to juz teraz przysiadlabym w jakiejs kawiarence , zarzucila tetre I karmila. Ja juz karmilam w mcdonaldzie , w starbucksie I raz w supermarkecie niosac ja na rekach :P oczywiscie jakbym byla sama to bylo by to niemozliwe bo kto by mi wozek pchal ![]() W Twojej sytuacji pewnie wrocilabym sie do samochodu . Albo wez mm , w jakiejs knajpce daja Ci kubek goracej wody napewno bez problemu. Mojemu Tz zmienili zmiane ![]() Od pn bedzie pracowal 10-18 zamiast 14-22 ![]() Sprzedam mu kapanie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Miałam się jeszcze zapytać czy macie podgrzewacze do butelek i jak tak to jakie ? bo szukam jakiegoś i nie wiem który jest dobry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3298 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Faktycznie Nela jest juz z nami urodzila sie o 11 30 silami natury ma 3600 i 55 cm dlugosci ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3299 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:50.