|
|
#4801 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Hej Kobietki
Jestem położną, piszę pracę magisterską na temat standardu opieki okołoporodowej i w związku z tym mam do Was gorącą prośbę o wypełnienie ankiety: moje-ankiety. pl/respond-52330.html (przy wklejaniu adresu trzeba usunąć spację przed "pl", inaczej nie umiałam wkleić adresu) Będę bardzo bardzo wdzięczna za pomoc. |
|
|
|
#4803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4804 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - yesss aj WiL merry U 3Bita Rafaello do potegi Cytat:
- oj ty moja kochana Cytat:
Milus zrobił 3cią Kupę !! czuć na całym mieszkaniu
|
|||
|
|
|
#4805 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() a przy Julce jak było? Cytat:
![]() , za szczerość. Wszak nie ma obowiązku "nadrabiania" ![]() ![]() może mu w spaniu przeszkadzałaś ![]() Cytat:
![]() Dziś idę do dentysty (w końcu znalazłam takiego co ma znieczulenie, które można przy kp Cytat:
![]() mój jest naprawdę jakaś ciemna masa. bo giba się już b. długo a ma w głębokim poważaniu czworakowanie. Cytat:
![]() a latka lecą :/ sama jestem ciekawa ![]() mam nie odparte wrażenie że dzieci koegzystujące ze zwierzakami są jakieś bardziej kreatywne i śmiałe w poczynaniach ![]() Kasia, każdy ma czasem taki zas.rany dzień
|
|
|
#4806 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry..
Noc tragiczna, Kamil ma katar wczoraj zasnął pięknie jak zawsze przed 20 i spal do 22 a pozniej to juz co 3 minuty jęk i wstawanie odciągnełam mu katar i włożyłam do wózka żeby w nocy go polulać jak się będzie budził. już bylam tak wykonczona psychicznie że TŻ wstawał a ja spałam całą noc. Dziś piękna pogoda więc zaraz idziemy na spacer żeby powdychał troche świeżego powietrza
|
|
|
|
#4807 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co do zebow ja myje rano i wieczorem po ostatnim posilku nie cycowym . Cytat:
---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- (przyznam sie jeszcze ze Roszek jeszcze spi bede musiala go niedlugo obudzic bo kuba do szkoly na 11.20 .... )
|
|
#4808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() brawa za zabki, gdzie sie one ukrywaly, co? ![]() dopytaj, prosze - moze przy okazji jak to jest z tym fluorem?
|
|
#4809 | |
|
Zakorzenienie
|
hehe no sie wie
Cytat:
a Miluś też już jest na drzemce a i napisze wam coś Usłyszane dziś z rana w Radiu - wypowiedź małego chłopczyka :
- Kobiety Zawsze mają Rację, ale to Mężczyźni są przykładem jak prowadzi się dom !!. padłam HaHaHa. |
|
|
|
|
#4810 | |
|
Zakorzenienie
|
najpiękniejszy "dowód miłości" ever
![]() Cytat:
dzięki ![]() Nestelle, Twój pionę przybija i cześć daje nie pyskuj u Ciebie nie dość, że zwierzyniec to jeszcze dziecięce bodźcowanie ![]() hehe nie wiem jestem złą matką nie zauważyłam ![]() na serio nic nie wskazywało na to że coś się dzieje Histeriusz jest zawsze nic się nie nasiliło... jednak nastawiałam się na cyrki.
|
|
|
#4811 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Julka to było złote dziecko od razu przesypiała ładnie noce jadła z butelki jak trzeba było tak więc nie było problemu gorzej teraz będzie ![]() Cytat:
|
|
#4812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiecie co, mały dostał mega pakę od dziadków, dużo słoiczków, obiadki, deserki, pampersy itp. I tak patrzę, że te obiadki po 6 miesiącu to są takie dorosłe (w sensie tych nazw, no bo jak to rosołek ). Zaintrygował mnie jeden deserek po 6 miesiącu, mianowicie jakieś owoce (nie pamiętam jakie) z twarożkiem. Ale jak to z twarożkiem? To nie za wcześnie na takie szaleństwa?
|
|
|
|
|
#4813 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem wkurzona i zmęczona po niewyspanej i stresującej nocy. Bynajmniej nie przez Krzysia...
Jak się w sobie zbiorę, to Was nadrobię.
|
#4814 |
|
Zakorzenienie
|
Co się stało?
|
|
|
|
#4815 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
never -nie jestes zla matka ! u nas nigdy,nigdy nie bylo znakow ostrzegawczych ,zabek po prostu sie pojawial i tyle ....bez bolu,placzu ,kupek i niewiadomo czego jeszcze . wszystko co umie to od ok.sierpnia .juz nic nowego nie lapie jak na razie .ale jest dobrze tylko niepokoi mnie przewaga slow tatatata nad mamama . ja z nim spie,karmie ,nosze,bawie,kapie ,przewijam a tu tatata i tylko czasem o mnie wspomni..... ![]() a co . przynajmniej tym razem nie ja ![]() Cytat:
![]() pogrubione - moj to samo ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- szpinak z ziemniaczkami -moj pies uwielbia
|
|
#4816 |
|
Zadomowienie
|
Hej laski
![]() Powracam z zaświatów czy ktoś zauważył, że mnie nie było BYou raz mnie wylukała, bo podczytywałam zza krzaka (dosłownie, bo na spacerach was czytałam ), ale reszta... no nic, mówi się trudno, żyje się dalej ![]() Nie było mnie, nie dlatego że się poobrażałam, czy coś, ale jakis taki posrany miesiąc miałam, musiałam poogarniać w domu pare rzeczy i jakos ciągle czasu brakowało, ale dzielnie was nadrabiałam na spacerach (jak mi się książka skończyła), ale pisać już nie miałam jak ![]() Było pare tematów, do których chciałabym się odnieść (choć wiem że to już odgrzewane kotlety): 1. aktywność na wątku i uczestnictwo w fotoklubie - przyznaje że to chyba ja wywołałam temat, bo wspomniałam o tym na fb, a Despa napisała tu. Wiadomo że do pisania na forum nie można nikogo zmuszać i nie o to chodzi, kto chce to pisze, kto chce, podczytuje i tyle. Wiem, że niektóre dziewczyny nie piszą tu, ale są aktywne na fb, i jak dla mnie to też jest ok. Natomiast jeśli chodzi o fotoklub, zaproszenia do niego były wysyłane na podstawie listy z pierwszego postu, i są tam osoby które od porodu nie dały znaku życia, a ciekawostka, zaproszenie do klubu przyjęły. Myślę że można by zrobić weryfikacje (jest teraz okazja, bo wątek się kończy), bo jednak klub ma pewną formę prywatności choćby ze względu na zdjęcia, i może niektóre z nas sobie nie życzą żeby, już w tym wypadku osoby przypadkowe miały do niego dostęp. I jeszcze mam propozycję, poniewaz watek się kończy, może zróbmy weryfikację listy mamuś, te które się zagubiły wpisać na liste mamuś zaginionych i tyle. A, i chyba można już linki do porodów usunąć, bo w sumie kiedy to było a jakby co to są w pierwszej i drugiej cześci Takie moje przemyślenia ![]() 2. Było też o dojrzałości do bycia mamą. Bardzo Wam, dziewczyny przed 30tką, zazdroszczę takiego podejścia i zdecydowania w wielu kwestiach. Mnie zawsze wydawało się że jestem taka dorosła, ale wiem że to było g. prawda. W sumie dopiero niedawno się ogarnęłam i pojęłam co tak naprawdę się dla mnie w życiu liczy. Do bycia mamą dojrzałam gdy Janek miał 4 miesiące i jestem wdzięczna ze to los zdecydował za mnie bo sama nie wiem kiedy zdecydowała się na dziecko Jak napisała Tasia, nigdy nie byłam szcześliwsza, i oczywiście jesli Wielki Zarządzający da, to ja chętnie przyjmę jeszcze więcej takiego szczęścia ![]() Dobra, już chyba nie będę więcej pisać, bo kto to przeczyta ![]() Zbiorowo gratuluję wszystkich nowych umiejętności (siadania, wstawania, gadania, pływania, Karolowi doktoratu ) U nas w tej kwestii cisza, moje dziecie należy do tej kategorii rozkosznych buja się od nie wiem kiedy, ale ani raczkować, ani wstać , ani usiąść nie ma zamiaru. Za to mamy kolejne dwa zęby (górne jedynki pokazały się w końcu po ponad dwóch miesiącach od dolnych jedynek) no i troche marudzenia i srania przy tym było. A w temacie przewijania, może macie jakieś pomysły, jak przewinąć dziecko które leży na brzuchu, bo ja już wymiękam. Nie dość że kupa jedna za drugą to jeszcze gimnastyka artystyczna przy przewijaniu musi być. Pamiętam że której mama, czy teściowa założyła dziecku pieluche tył na przód chyba i ja tak zacznę robic ![]() Co tam jeszcze...a brawa za nowe ząbki, przespane nocki. Życzenia zdrowia posyłam chorowitkom, Achna i żeby już Cię dziurki nie swędziały Malpka, na wtorekIsale, ankieta wypełniona ![]() Buziaki dla Was Edytowane przez alliw Czas edycji: 2013-11-08 o 13:51 |
|
|
|
#4817 |
|
Zakorzenienie
|
Hej alliw fajnie, ze jestes
![]() Nie wiem jak to napisac, aby nie urazic - ale zauwazylam, ze najwiecej do powiedzenia w temacie fotoklubu maja te osoby, ktore nie wstawily tam ani jednego zdjecia, i nie zamienily ani jednego zdania ![]() Bez urazy - takie mam spostrzezenia ![]() Osoby, ktore maja tam dostep to nie sa jakies tam obce osoby, to mamusie, ktore towarzyszyly nam przez jakis czas na watkach - ale moze jest tu tez racja, zeby ograniczyc dostep tym mamom, ktore od dluzszego czasu (dajmy na to kilka miesiecy) - nie udzielaja sie nigdzie, czyli ani w klubie, ani na watku, ani na FB - alis, booziaczek, chanel coco, takinna, wolanin, zaciazona.
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-11-08 o 14:19 |
|
|
|
#4818 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za ząbkioj z przewijaniem i u nas ciezko albo na stojąco zmieniamy pieluchę albo raczkuje za nim i mu zmieniam, albo daje w łapkę coś bardzo interesującego zeby chwilę poleżał
|
|
#4819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiedzialam, ze az tak trzeba kombinowac ze zmiana pieluchy
|
|
#4820 | |||
|
Kniaginia
|
Cytat:
![]() Moja sie uczy pełzać. Właśnie czyni wysiłki, by dojść do moich ciapów ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja przeżywam, jak raz na 2 miechy zrobię musakę, bo czasochłonna |
|||
|
|
|
#4821 |
|
Zakorzenienie
|
Pani - no taj, Jakub smakosz. Chociaz dzisiaj mamlal... bulke.. moze jakiegos okruszka polknal ale raczej tylko slinil. Inaczej nie zjedlibysmy obiadu przy nim.. A jaka mine mial tz jak dalam ten kawalek bulki.. sam zaczal ze przeciez nie dajemy takich rzeczy ze nie ma przekasek bo obiadu nie zje itp az w szoku bylam ze tyle zakodowal z mojego gadania. No ale obiad pochloniety, dzisiaj bidnie bo sloiczek wiec i malo bylo ale jutro nagotuje malenstwu, niech je.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4822 | |||||
|
Kniaginia
|
Cytat:
Pomysłowa!Wypełniłam. O! BYou już z rana się dziś rozkręca! Tak, tak, czekamy ![]() Znowu? Biedulek... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() 2. Ja! Lubię czytać mądre rzeczy. Cytat:
2. Eee, zawiodłam się. Byłam pewna, że Karol sam sobie zmienia pieluchę. ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4823 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jezusie to nie tylko mi to przyszlo do głowy, Cytat:
zboczuchy,zboczuchy, zboczuchy.... Cytat:
Cytat:
Witaj napisałam o Klubie bo się z tym zgadzam w 100% Cytat:
|
|
#4824 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ten twarożek/jogort/przetwory mleczne będę wprowadzać wg schematu żywienia niemowląt czyli w 11-12 miesiącu życia czekam na relację ![]() ja. dziś intensywnie o Tobie na spacerze myślałam. i bym się chwaliła, że Cię wywołałam myślami, ale jednak po godzinie postu... nie, nie jestem medium ![]() Tęskniłam. Za Tobą i Maryjanem i też szukam pomysłów na petent na zmianę pieluchy/przebranie. Czapka klauna przestaje działać ![]() ![]() Cytat:
słuchają nas chociaż ![]() ![]() (Maria, jak ja Cię uwielbiam
|
|
|
#4825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do zmiany pieluchy to u nas to samo, cały czas przekręca się na brzuch i raczkuję a ja za nim albo też daję do ręki coś ciekawego, tylko już nie ma za wiele rzeczy które by go zatrzymały leżącego na plecach. Cytat:
|
||
|
|
|
#4827 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ponadrabiam po półstrony
![]() Cytat:
![]() Choć jem mięso (kiedyś nie jadłam ), uwielbiam też dania wege Od siebie dorzucę jeszcze kotlety z ciecierzycy (falafele) Cytat:
I podobne wątpliwości co do przyszłości... ![]() Widziałam, że po moim wcześniejszym poście pytałyście, co się stało - jedno słowo: "faceci"... ![]() Przyszło krzesełko, złożyłam sama ). Krzyś zachwycony, potem pokażę fotę w klubie
|
|
#4828 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Wpadam na chwilkę, właśnie wróciłam od mamy, bo byłam z małym na kawce - teraz chwila odpoczynku i sprzatanie :/ ale Kubuś pięknie usnął w aucie i dalej piuńka ![]() Cytat:
![]() Czekam na foto, ja dam też w takim razie |
|
|
|
|
#4829 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A no właśnie ![]() no mama zawsze będzie naj... ![]() Cytat:
No to ładnie Torres też już niemowlaczkiem nie jest, mój tylko bezzębny się został![]() Cytat:
![]() Nie wiem ale wkurzające z tymi skierowaniami, nie rozumiem czemu nie mogą umówić terminu a skier się przyniesie w dniu wizyty i już. proste... Oby wam się w nowym roku poszczęściło z mieszkaniem ![]() Cytat:
aż chce się robić cokolwiek...Cytat:
witam wieczornie, już mi się nic nie chce a jeszcze kąpiel usypianko no i kąpiel kiedy to będzie wszystko... może później się otrząsnę po prysznicu to luknę tu jeszcze....
|
|||||
|
|
|
#4830 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mu smakowało Cytat:
tyz tak sadzem .Cytat:
ew mocne ad 2 - wrocilam - ale mam kompa na chwilkem wiec pewnie bede jutro ew w niedzielem - no chyba ze w poniedzialek, ale dajcie znac ew co i jak - jakby mnie nie bylo, KIEDY trza bedzie nowego Watka zakaldac !!! - to wyblagam KOMPA od mlodszej.
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:19.

Rafaello
chyba zupę gotuje

wczoraj zasnął pięknie jak zawsze przed 20 i spal do 22 a pozniej to juz co 3 minuty jęk i wstawanie

05.07.2008 
na wtorek

ew mocne