Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3. - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-07, 22:13   #4771
despa
Zakorzenienie

GG do despa
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość

Dzięki Lubię seler.
Ale ostatnio robiłam sałatkę z selera naciowego (przepis z netu) i wylądowała prawie cała w koszu.
Czemu? Uwielbiam seler naciowy

sałata, seler naciowy, marynowany czosnek, cebulka, ogórek, pomidor.....
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 22:28   #4772
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Małe bumy ciekawe co by Twój Bumbacz na to powiedział
oj tam oj tam ....duze tez sa

dobranoc ,ide do wyrka a Wy to pewnie dopiero teraz sie rozkrecicie mysie pipki ,jednorozce i te sprawy .......
Stary 2013-11-07, 22:30   #4773
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
no i tekst kuby :
przejezdzamy obok gimnazjum siostr urszulanek.
kuba - co to za szkola?
ja: gimnazjum.
kuba : jaki numer?
ja:bez numeru .to szkola siostr urszulanek.
kuba :co ? siostr?
ja: zakonnice tam uczą .
kuba (cisza......)
ja :wiesz kto to sa zakonnice ?
kuba : a ,tak .one jezdza na koniach .

i widzicie ?dzieci mnie ucza ukrytych znaczen .... [COLOR="Silver"]

Twoje dzieci są po prostu the best. W życiu bym na to nie wpadła

Cytat:
Napisane przez ewelinkka20 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny mam prosbe moglybyscie napisac jakie sa jadlospisy waszych maluszków tzn co ile i o ktorej mniej wiecej jadają?
u nas ostatnio problemy z jedzeniem. Ale przedtem było mniej więcej tak: rano kaszka albo mleko, potem w południe obiadek, jakiś czas później deser ( owoce lub słoiczkowy jogurt z owocami),potem mleko i kaszka na kolację ( lub tylko mleko, zależy jak się poukładało ). Godzin nie piszę, bo z tym bywało różnie.

Znowu Nikosia coś bolało, bo strasznie płakał najpewniej to ten brzuszek mu dokucza

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 22:49   #4774
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
obiecujem poprawę z tym Niezauważaniem .

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Cześć!

No cześć!
Super, że zdrowiuści znowu!

Cytat:

Ale miałam armagedon. Wojnę w nocy toczyłam z... cuchnącą bombą, kupą smrodliwą, że wroga by zabiła. Musiałam Róży pokój wietrzyć, a tę że kupę wystawić tymczasowo na balkon Rano powtórzyła, ale z tym już TŻ walczył Biedulka, w nocy bączki puszczała.
Po tym zatruciu daję dziś Róży tylko cycka.

A jak to jest z kupą przy ząbkowaniu?
U łaa musiało być ciekawie
Kwaśne kupy przy ząbkowaniu

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

No to ja się moge pochwalić że Kamil śpi całą noc od 19:30 do 6-7 rano. Czasami w nocy pojęczy to wstaje ale zanim się wyguzdram to już śpi
czasami daje cyca o 5 i śpi dalej, ale to już rzadko. Także no... wysypiam się

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Hejka!

Dobrze, że ze zdrowiem lepiej i już jesteś z nami!

Cytat:

Za zlote medale za nauke wynagradzam Kube ksiazkami (wiem ze sam juz medal powinnien byc nagroda ale postanowilam ze ksiazka to taka zacheta .no i ksiazek nigdy nie zaduzo )wiec jak co miesiac idziemy do empiku cos wybrac .... dzisiaj mnie zaskoczyl .jak dotad bylo to cos o zwierzetach ,o smokach , o pajakach ,ostatnio o ptakach a dzis ...... uparl sie na slownik ortograficzny !!!!! jezu a jak sie cieszy + taka gra z serii kapitan nauka "ortografia w zagadkach" i teraz caly czas meczy zachwycony "chory bo chorzy","naboj bo naboje" ..... i tak w kolko
no i tekst kuby :
przejezdzamy obok gimnazjum siostr urszulanek.
kuba - co to za szkola?
ja: gimnazjum.
kuba : jaki numer?
ja:bez numeru .to szkola siostr urszulanek.
kuba :co ? siostr?
ja: zakonnice tam uczą .
kuba (cisza......)
ja :wiesz kto to sa zakonnice ?
kuba : a ,tak .one jezdza na koniach .

i widzicie ?dzieci mnie ucza ukrytych znaczen ....
imponuje mi Twój syn, gdyż biorąc pod uwagę moją siostrzennicę 10cletnią to po prostu wstyd mówić jej by była krzywda jak by jej słownik kupili... Tak samo jak imponujące było jak Kuba chciał byś mu miętę kupiła naprawdę super...

zakonnice

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Hejo

Super, że już wróciliście do zdrówka
ja zauważyłam. Ostatnio pisałam, że kiedyś mi się zawsze myliłyście z nestelle, bo miałyście podobne ( jak dla mnie ) avki i tak sobie pomyślałam, że dawno Cię nie było i nawet wróciłam na pierwszą stronę, żeby zobaczyć, czy w ogóle jeszcze tu figurujesz

na razie tyle, bo młody sie obudził i płacze.
wroce pozniej
a too wtedy widziałam że pisałaś o tym
no ale żeby pomyśleć że mnie tu już całkiem nie ma

Cytat:

Agateczka cieszę się, że jesteście zdrowine znikaj tak

Roszpunka śpiwyeksploatowała mnie dziś do cna
postaram się
mówisz dała ci wycisk

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
powiem Ci, że bardzo przyzwoity termin. Nam zaśpiewali ok. 15 marca termin na koniec sierpnia, jak się rozpłakałam to się znalazł pod koniec czerwca...
mówisz, no ale też pewnie kwestia miasta

Cytat:

Agatko, a nie da się zagadać-wysłać Męża żeby poczarował Panią w rejestracji żeby zarejestrowała, a Wy doniesiecie skierowanie już na wizytę?
hmm wątpliwe, gdyż chciałam się umówić a po skierowanie bym poszła w najbliższym czasie tak by miało ważność. To nie, niech pani zadzwoni jak już będzie mieć pani kierowanie... tylko nie pomyślała kobita że ktoś mi termin zajmie a że jeszcze 10 nie ma to nie mogę wyciągnąć skierowania już....

Spokojnej nocki kobietki
Stary 2013-11-07, 22:58   #4775
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość

hmm wątpliwe, gdyż chciałam się umówić a po skierowanie bym poszła w najbliższym czasie tak by miało ważność. To nie, niech pani zadzwoni jak już będzie mieć pani kierowanie... tylko nie pomyślała kobita że ktoś mi termin zajmie a że jeszcze 10 nie ma to nie mogę wyciągnąć skierowania już....

Spokojnej nocki kobietki
Agateczka nie masz racji, możesz miec skierowanie nawet sprzed dwóch miesięcy, jesli Ci wyznaczyli taki termin to ono jest ważne.
Stary 2013-11-07, 23:01   #4776
BYou
MBZ♥

Agatka ehsss biurokracja
no dziś byłam najlepszą zabawką na świecie

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 23:21   #4777
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

Pani gdzieś była jak CIę nie było?

a dziś wyjątkowo miło spędzałam czas (Bzinka z Haniątkiem była)
+ mój rytualny obchód SH zakończony (umiarkowane sukcesy ) + kupiłam duuużo pysznych jabłek (Mitsu )

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

imponujesz mi Kobieto- nawet nie wiesz jak bardzo..
zawstydzasz mnie...

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Też myślałam, że się unormowało. Po kilku tygodniach nastąpił wielki come back
a po poprzednich akcjach były jakieś nowinki u Wojtka?
dziś na zdjęciu (sic!) zobaczyłam że mój syn ma dwie dolne jedynki. w sumie (puk puk) poza tym, że tak często jadł - innych objawów ząbkowania nie było

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
eh ;/ mam nadzieje że moi uszanują moją wole

(...)
eh widać tylko my takie "wyrodne" matki co dziecku żałują
mojej na bank nie uszanują... i będzie pierze lecieć...
założymy klub wyrodnych matek...

Cytat:
Dekielek się znalazł. Pod domem

(złosliwość rzeczy martwych)

Cytat:
mówisz, no ale też pewnie kwestia miasta
na pewno

Moje dziecię je (o ile raczy chcieć):
ok. 11ej zupkę (130 ml) - taką do 4 lub 5 mc (musi być idealny mus, jak jest jakaś mini grudka - obraża się)
ok. 18ej kasza mleczna (4 łyż. + 100 ml wody) z musem owocowym

No i dostaje owoce (gruszki, jabłka) w gryzaku.
Od tygodnia na spacerach mam bobofruta (mocno rozcięczonego wodą) - używam jak się drze a ja nie mam jak cyca wywalić.
Jutro zaś dostanie - po raz pierwszy - chrupkę kukurydzianą z Hippa.

+ cyc. duuuużżżo cyca

od godziny powinnam spać.... aaaa!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 23:39   #4778
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
podasz mu to co uwazasz za stosowne .
ja tak robie jesli inne dzieci jedza chipsy -a moim nie wolno -to po 1 tlumacze ze nie wolno bo nie zdrowe po 2 daje wzamian co innego .
rozumieja .ale tez tlumacze czesto co i jak ,a one pytaja czy moga .
póki co nie daję mu żadnych przekąsek. 2 razy dostał chrupkę kukurydzianą, ale wzgardził nią, telepało nim, wywalał na podłogę a potem nie chciał nawet w rękę wziąć. więc rozwiązanie na dziś: biorę na ręce i idziemy na spacer do drugiego pokoju. więcej nie kminię bo do świąt jeszcze daleko a wcześniej rodzinnych spotkań nie będzie.

swoją drogą ciekawe ile wigilijnych potraw dziadkowie/ciotki będą chciały "podać" naszym dzieciakom

Cytat:
założymy klub wyrodnych matek...
ja się piszę już dziś
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 23:47   #4779
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

monika oj ja na temat wigilijnych potraw to się nasłuchałam już że kuzyn mojej córci miał na wigilię 6 miesięcy i prawie wszystko próbował a mała ma teraz 6 mc i tylko na cycku i że ją głodzę a na święta to już widzę teksty hehe porównanie kuzyna do małej czego on to już nie jadł w jej wieku.
Ja się cieszę że mój tż się nie wtrąca w rozszerzanie diety małej i to co ona je i czym ja ją karmię zależy tylko i wyłącznie ode mnie bo sam by się nic nie odważył jej dać poza jabłkiem
tak poza tym głodzę dziecko a mała dzisiaj na wadze miała 8200 w bodziaku i pampersie

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2013-11-07 o 23:49
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 00:33   #4780
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Widzę,ze se dzis nie pogadamy, bo sama ze sobą to się nudze , chłopa mi ściągneli na alarm do roboty, tak ze mam nadzieję ze dzisiejsza nocka bedzie ok.....

Oliwka- moja jest na mm, równy miesiąc różnicy miedzy nimi, i waży ponad 8500 a i dietę rozszerzam od 4 miesiąca , wiec jak Anielka cycowa to na zagłodzoną nie wygląda.....
Stary 2013-11-08, 06:08   #4781
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Hej
wróciłam od Mamy ale dziś znowu jadę (wracam jak bumerang) bo chcemy jechać razem do tesco. Babcia chce,żeby wnusio wybrał sobie prezent na święta. Już widzę ten szał
zupełnie nie wiem co wybrać z tych fisher szajsów i innych

Agateczka i Pani jeśli chodzi o rodzeństwo dla Karola to zawsze z tż myśleliśmy o trójce dzieci i zgadzaliśmy się też w kwestii, że 1,5roku -2 lata to idealna różnica wieku. nadal bym tak chciała ale... jak widzę jaka jestem niezorganizowana i jak nie daję rady sobie z jednym to co dopiero z dwójką

Cytat:

Ale dobra tak całkiem poważnie, nie było mnie równo tydzień, we wszystkich Świętych przewinęło się trochę ludziów przez dom, potem zawsze miałam coś do zrobienia. Ale najważniejsze że wyzdrowieliśmy... może jeszcze ciut ciut ale to już jest nic.
Chciałam się do Neuro umówić ale termin dop. na 10 grudnia i muszę najpierw mieć skierowanie dopiero mnie umówią...
Tyle po krótce u nas, brakowało mi was dobrze że już jestem na bieżąco...

dobra lecę pranie wywiesić...
super, że już zdrowi

o co chodzi z tymi skierowaniami? Mnie tak nie chcieli umówić na bioderka a teraz będę dzwonić do poradni okulistcznej więc mam się spodziewać, że też bez sierowania nie zapiszą? terminy są dopiero na marzec 2014 a lekarz powiedział, ze da skierowanie jak mały skończy roczek.
A jak powiem,że mam skierowanie to co? sprawdzą to jakoś?

Cytat:

Tak właśnie dajemy, 2 razy probiotyk i 2 razy po poł smecty. Biegunki dziś już nie ma ale nadal często się wypróżnia i śmierdząco tak
u nas właśnie przy antybiotyku to nie była wg mnie typowa biegunka. Mały załatwiał się częściej (ok 4 razy dziennie) ale to nie było na rzadko i raczej tak po troszku. smecty nie zdążyłam dać bo przeszło

za "mama"

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

Dzięki!!!
Myślałam, że jest węższe, no ale trudno
Zamówiłam, kolor latte
będziesz zadowolona

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ja póki co jestem grzeczna, ale widzę, że moje podejście już nie podoba się albo zaraz się nie spodoba. wtedy pewnie zacznę tupać bo jednak nie wyobrażam sobie, żeby mojemu dziecku ktokolwiek dawał cokolwiek pod moją nieobecność bez mojej wiedzy, nawet gdyby miało to być mleko.
zgadzam się

ostatnio u nas była taka sytuacja, że szwagierka dawała dziecku (parę miesięcy starsze od Lolka) śnaidanie. jakieś owoce ze słoiczka + biszkopty. Mały patrzył więc dała mu trochę na łyżeczce a ten jak tylko poczuł, zaprezentował swój piękny mistrzowski odruch wymiotny połączony z prawie dławieniem się więc myślę, że już mu nigdy więcej sami nic nie dadzą
oczywiście nie uświadamiałam ich, że on często tak robi przy pierwszym kęsie czegokolwiek, nawet jak mu smakuje

Pani za ząbki
może dla tego chciał tylko gładkie musy? kiedyś gdzieś czytałam, że przy ząbkowaniu często dzieci nie zjedzą nic co może podrażniać dziąsła, tylko papki

---------- Dopisano o 06:08 ---------- Poprzedni post napisano o 05:54 ----------

a i wiecie co? rozwala mnie nasze mieszkanie
nie dość że nie możemy się doprosić żeby właściciel zrobił nam prąd w gniazdkach (nie we wszystkich jest) ale akurat mniejsza z tym, bo w końcu sami zamówimy elektryka a jemu damy rachunek, to jeszcze jak przed 1.11 chciałam wysuszyć małemu kurtkę i odkręciłam grzejnik okazało się że nie grzeje (żaden) a już w tym roku raz odkręcaliśmy i grzały.
poza tym wczoraj wszyscy mieliśmy dzień brudasa bo z kranu leciała brązowa woda
już mamy te mieszkanie zmienić chyba z 1,5 roku i jakoś nie możemy nic innego sensownego znaleźć w tej okolicy

Edytowane przez kwiatuszekkk21
Czas edycji: 2013-11-08 o 05:55
kwiatuszekkk21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 07:30   #4782
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
o co chodzi z tymi skierowaniami? Mnie tak nie chcieli umówić na bioderka a teraz będę dzwonić do poradni okulistcznej więc mam się spodziewać, że też bez sierowania nie zapiszą? terminy są dopiero na marzec 2014 a lekarz powiedział, ze da skierowanie jak mały skończy roczek.
A jak powiem,że mam skierowanie to co? sprawdzą to jakoś?
Ja np. jak dzwoniłam żeby zapisać Filipa na bioderka to Pani pytała czemu tak późno dzwonię (dzwoniłam jak miałam skierowanie) że powinnam dzwonić odrazu po wyjściu ze szpitala bo do zapisania mi skierowania nie trzeba.
W sumie tak mi się wydawało, że nie trzeba ale jakoś po wyjściu nie myślałam o tym, żeby zarejestrować, nie było czasu o tym myśleć. Jak się ogarnęłam i w końcu zadzwoniłam to terminy były za odległe ale na szczęście Pni zlitowała się nad dzieckiem powiedziała cytuję "szkoda mi dziecka" i znalazł się termin jak miał 5tyg a nie jak początkowo mówiła, że terminy jak będzie miał 10tyg.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 08:23   #4783
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
póki co nie daję mu żadnych przekąsek. 2 razy dostał chrupkę kukurydzianą, ale wzgardził nią, telepało nim, wywalał na podłogę a potem nie chciał nawet w rękę wziąć.
bo Jakub jest smakosz. co SE będzie taką duperellą głowę zawracał

Dam Torresowi chrupkę, bo chcę jakoś złamać jego bulwers na inne - niż mus - konsystencje... (to żółtko po nocach mi się śni...)

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
tak poza tym głodzę dziecko a mała dzisiaj na wadze miała 8200 w bodziaku i pampersie

Cytat:
ale... jak widzę jaka jestem niezorganizowana i jak nie daję rady sobie z jednym to co dopiero z dwójką
cały czas o tym samym myślę, ale jednocześnie nie chcę by był jedynakiem

Cytat:
Pani za ząbki
może dla tego chciał tylko gładkie musy? kiedyś gdzieś czytałam, że przy ząbkowaniu często dzieci nie zjedzą nic co może podrażniać dziąsła, tylko papki
ooooo, to by było coś!!!!! dawałoby nadzieję, że na 18stkę wódki nie będzie zagryzał słoikiem od 4 miesiąca

Cytat:
już mamy te mieszkanie zmienić chyba z 1,5 roku i jakoś nie możemy nic innego sensownego znaleźć w tej okolicy
taka rozchwytywana okolica?

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 08:36   #4784
maria28
Kniaginia

Witam

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Czemu? Uwielbiam seler naciowy

sałata, seler naciowy, marynowany czosnek, cebulka, ogórek, pomidor.....
Jednak dla mnie surowy seler naciowy nie bardzo...
A tamta sałatka była z selerem, jabłkiem, prażonymi pestkami słonecznika, pietruszką i majonezem z jogurtem.

Cytat:
dziś na zdjęciu (sic!) zobaczyłam że mój syn ma dwie dolne jedynki.
Brawo dla T. i dla mamy!

Cytat:

Ja głodzę. Moja starsza, a ma 8kg.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 08:40   #4785
jolanT
Zadomowienie

hej!

moje dzieci jeszcze śpią, mam chwilę na tutaj

wiecie co.. bym wczoraj rękę złamała.. pod nogami mi leżało spakowane łóżeczko turystyczne.. nie zauważyłam i poleciałam ;/
ręka boli ale na szczęście żyję.. co by to było, ja -dziecko i ręka w gipsie ;/

moje dziecko podniosło wczoraj pupę i się gibało do przodu i do tyłu
także czworakowanie w przygotowaniu wszystko to za sprawą patologicznego pilota
z miłości do pilota wykrzesała siły

no i u nas kupki takie śluzowate, kwaśne fuu i temperatura 38,1- na szczęście nie rosła!!

i w ogóle to zapomniałam, że miałam odebrać u ginekologa zaległy filmik z usg 3D z Ewunią.. no ale jak się nie ma w głowie to się ma w nogach..

później postaram sie nadrobić choć dużo nie ma

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 08:43   #4786
Malpka
Zakorzenienie

hej wam
Karol zasmarkany:/więc noc kiepska była:/ Idziemy wiec do lekarza na 10.30 bo długi weekend przed nami a we wtorek ja do pracy już (:ryczy-smarka: ) wiec niech na niego spojrzy

Cytat:

wierzę. pocieszę Cię (o ile to możliwe), że u nas się unomowało (+/- 3 razy), a też było tak hardcorowo...
to super czekam i ja na unormowanie nie wiem jak ja będę funkcjonować w pracy po takich nocach jak teraz

Cytat:

-placki ziemniaczane ze szpinakiem
-zupy :z groszku,marchewkowo-groszkowa itp.
-kotlety z grochu,
-tortilla z warzywami ,z soja(to akurat szybkie)
-kotlety z fasoli -te najbardziej lubie uzywam jakies maksykanskiej przyprawy ,do srodka wkladam plaster zoltego sera ,panieruje w jajku i bulce tartej (z grahamki),smaze .a jak jest juz gotowe to na wierz nakladam plaster ananasa .pycha !

mialam raczej namysli ze mam odpowiednio czesto "drapane " wiec nie swedza
....
a te z fasoli z serem w środku to ze jak fasole mielisz jakos bo jak tam ser włozyc do srodka

Cytat:

Znowu Nikosia coś bolało, bo strasznie płakał najpewniej to ten brzuszek mu dokucza

Cytat:

a po poprzednich akcjach były jakieś nowinki u Wojtka?
dziś na zdjęciu (sic!) zobaczyłam że mój syn ma dwie dolne jedynki. w sumie (puk puk) poza tym, że tak często jadł - innych objawów ząbkowania nie było
za ząbki

Cytat:
swoją drogą ciekawe ile wigilijnych potraw dziadkowie/ciotki będą chciały "podać" naszym dzieciakom
:
złóz zamówienie na rybe na parze z warzywkami to bedzie mógł jesc ze wszystkimi

Cytat:

]a i wiecie co? rozwala mnie nasze mieszkanie
nie dość że nie możemy się doprosić żeby właściciel zrobił nam prąd w gniazdkach (nie we wszystkich jest) ale akurat mniejsza z tym, bo w końcu sami zamówimy elektryka a jemu damy rachunek, to jeszcze jak przed 1.11 chciałam wysuszyć małemu kurtkę i odkręciłam grzejnik okazało się że nie grzeje (żaden) a już w tym roku raz odkręcaliśmy i grzały.
zeby udało wam sie znaleźć cos lepszego
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 08:51   #4787
Moderna
Zakorzenienie

Dzien dobry

A ja bede z rana szczera i powiem, ze nie bede nadrabiac... bo mi sie nie chce dam se sama pala po glowie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość

no i u nas kupki takie śluzowate, kwaśne fuu i temperatura 38,1- na szczęście nie rosła!!
super!
mowisz, ze juz niedlugo czworakowanie?
Marcelek tez sie juz giba, faaajnie by bylo jakby ruszyl

ojjj a skad znowu temperatura, oby oby nic sie nie przywloklo znowu.. a moze to na zeby, co?
Stary 2013-11-08, 08:54   #4788
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
Kamil śpi całą noc od 19:30 do 6-7 rano.
Weź się nie odzywaj! My dziś 10 pobudek, w końcu się wkurzyłam i zostawiłam ryczącego syna z mężem, a sama poszłam spać do drugiego pokoju i wiecie co, usnął po kilku sekundach.

maria - u nas była jedna zielona śmierdząca kupa, a na drugi dzień wyszedł piękny ząbek.

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
eh widać tylko my takie "wyrodne" matki co dziecku żałują
Ja to się czasem naprawdę tak czuję, jak po raz setny muszę tłumaczyć t., że nie życzę sobie, żeby dawać mojemu dziecku czekoladę i lizaka. Masakra.

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 08:57   #4789
Moderna
Zakorzenienie

Dziewczyny takie brazowe nitki w kupce to od banana? (gdzies mi mignelo, ze sie takie pojawiaja?)

I pytanko o dbanie o zeby, jak wyjdzie pierwszy zabek to u nas zaleca sie albo brac dalej tabletki z fluorem albo paste z fluorem - co jest mniejszym zlem? chyba tabletki? czy polknieta pasta?
A w ogole jak zamierzacie pielęgnować ząbki?

O pielegnacji zebow u dziecka kiedys natrafilam na taki piekny post:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4676

ale nadal mnie trapi pytanie co z fluorem? bo u nas w DE to lekarz zaleca tabletki fluorowe od urodzenia.. a to podobno kontrowersyjny temat.. ehh.... (nie zglebialam sie, bo jakos nigdy mi po drodze nie bylo)

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-11-08 o 09:04
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 09:07   #4790
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Agatka ehsss biurokracja
no dziś byłam najlepszą zabawką na świecie

Cytat:
a dziś wyjątkowo miło spędzałam czas (Bzinka z Haniątkiem była)

mojej na bank nie uszanują... i będzie pierze lecieć...
uszanuja uszanuja madra matka z Ciebie .
zazdraszczam wizyty
Cytat:
heh ja mam juz walki za soba teraz nikt sie nie odwazy palcem kiwnac bez mojego pozwolenia
Cytat:
ojej 8200 -bardzo zaglodzona
moj tz nigdy sie nie wtracal ,ma w pompie i polega na mnie
Cytat:
ostatnio u nas była taka sytuacja, że szwagierka dawała dziecku (parę miesięcy starsze od Lolka) śnaidanie. jakieś owoce ze słoiczka + biszkopty. Mały patrzył więc dała mu trochę na łyżeczce a ten jak tylko poczuł, zaprezentował swój piękny mistrzowski odruch wymiotny połączony z prawie dławieniem się więc myślę, że już mu nigdy więcej sami nic nie dadzą
oczywiście nie uświadamiałam ich, że on często tak robi przy pierwszym kęsie czegokolwiek, nawet jak mu smakuje

a i wiecie co? rozwala mnie nasze mieszkanie
oj szukajcie czegos innego "ino "szybko
pogrubione
Cytat:
ooooo, to by było coś!!!!! dawałoby nadzieję, że na 18stkę wódki nie będzie zagryzał słoikiem od 4 miesiąca

Cytat:
Ja głodzę. Moja starsza, a ma 8kg.

Cytat:
wiecie co.. bym wczoraj rękę złamała.. pod nogami mi leżało spakowane łóżeczko turystyczne.. nie zauważyłam i poleciałam ;/
ręka boli ale na szczęście żyję.. co by to było, ja -dziecko i ręka w gipsie ;/

za gibanie pewnie za sekunde zaskoczy i bedzie zapierniczac na czworakach ...po piloty

z tym upadkiem to nie fajnie ....dobrze ze nic powaznego
Stary 2013-11-08, 09:10   #4791
BYou
MBZ♥

Moderna od banna
Myję ząbki roszpunkowe pastą dla dzieci, połknięcię nie szkodziOna zaciesza przy tym i chwyta żeby sama, samapotem tetrą przecieram.

Pani za ząbki

Kwiatuszku mam nadzieję, że uda Wam się coś znaleźć sensownegoa kaloryfery zapoietrzone?

Oliwka, taaa głodzisz

Malpka dobry pomysł z tą parowaną rybką-będzie po grecku w wersji light

Despa wrócił Mąż? Nie lubię taich akcji:/

Dzis wraca Mążżurek sobie zażyczył, kęski cyckowe. Jeszcze ciasto Mu zrobię

Stary 2013-11-08, 09:29   #4792
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Twoje dzieci są po prostu the best. W życiu bym na to nie wpadła
poczekaj az Twoje podrosnie ,sama sie dowiesz na co jeszcze bys nie wpadla

biedny brzuszek Nikosia
Cytat:
imponuje mi Twój syn, gdyż biorąc pod uwagę moją siostrzennicę 10cletnią to po prostu wstyd mówić jej by była krzywda jak by jej słownik kupili... Tak samo jak imponujące było jak Kuba chciał byś mu miętę kupiła naprawdę super...
tez mi zaimponowal .
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
Karol zasmarkany:/więc noc kiepska była:/ Idziemy wiec do lekarza na 10.30 bo długi weekend przed nami a we wtorek ja do pracy już (:ryczy-smarka: ) wiec niech na niego spojrzy

a te z fasoli z serem w środku to ze jak fasole mielisz jakos bo jak tam ser włozyc do srodka
ilosc zalezy od ilosci porcji ,ja akurat robie duzo ....(z duzo puszek )
ale chodzi glownie o to ze bierzesz puszke czerwonej fasoli ,wylewasz zalewe -odsaczasz i mielisz w blenderze,dodajesz przyprawy na pazie czerwonej papryki (cos a,la meksykanskiego -troche ostrego ),mozna dodac troche soji w proszku aby zcalic ,mozna tez troche jajka .uformowac kotlety ,przekroic je na pol wsadzic pomiedzy te polowki ser i zcalic spowrotem .w panierke i na patelnie . po wszystkim plaster ananasa na wierzch i...... voila

zdrowka dla Karolka

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
A ja bede z rana szczera i powiem, ze nie bede nadrabiac... bo mi sie nie chce dam se sama pala po glowie
hahaha po dupie po dupie !!!
Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Weź się nie odzywaj! My dziś 10 pobudek, w końcu się wkurzyłam i zostawiłam ryczącego syna z mężem, a sama poszłam spać do drugiego pokoju i wiecie co, usnął po kilku sekundach.

Ja to się czasem naprawdę tak czuję, jak po raz setny muszę tłumaczyć t., że nie życzę sobie, żeby dawać mojemu dziecku czekoladę i lizaka. Masakra.
ale na przyszlosc to zaprocentuje

tyyyyyle pobudek
Cytat:
Dziewczyny takie brazowe nitki w kupce to od banana? (gdzies mi mignelo, ze sie takie pojawiaja?)

I pytanko o dbanie o zeby, jak wyjdzie pierwszy zabek to u nas zaleca sie albo brac dalej tabletki z fluorem albo paste z fluorem - co jest mniejszym zlem? chyba tabletki? czy polknieta pasta?

ale nadal mnie trapi pytanie co z fluorem? bo u nas w DE to lekarz zaleca tabletki fluorowe od urodzenia.. a to podobno kontrowersyjny temat.. ehh.... (nie zglebialam sie, bo jakos nigdy mi po drodze nie bylo)
my myjemy ta pasta http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...ed=0CGQQ9QEwAg
starszakom tez mylam tym samym .

co do nitek i banana -nie wiem .

A tak w ogole to czesc (zapomnialam sie przywitac )
Stary 2013-11-08, 09:30   #4793
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

cały czas o tym samym myślę, ale jednocześnie nie chcę by był jedynakiem
jesli chodzi o dawanie rady to chyba najlepsza różnica to 3 lata starsze idzie do przedszkola więc jest trochę lżej u mnie 3 lat 10 mcy różnicy to już wogóle super

Cytat:
:

Cytat:

nie wiem co lepsze u nas jest gumowa szczoteczka na palec i woda , zresztą w Pl ten fluor to chyba jakoś później zalecają jak już dziecko umie wypluwać
Stary 2013-11-08, 09:31   #4794
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

witam się - dziś Mamusia ( babcia ) z rana Milusiem się zajmuje więc na spokojnie mogłam zjeść śnadanko - i zaraz go ''przechwytyuje'' - bo mamcia o 11.20 jedzie już do pracy
- lepsze to niż nic hihi.

Cytat:
Dekielek się znalazł. Pod domem
Szkoda tylko, że po tym, jak TŻ obszukał parkingi przyszpitalne wieczorem.
ważne że się znalazło .

Cytat:

mialam raczej namysli ze mam odpowiednio czesto "drapane " wiec nie swedza .....
hahaha - no ale Ciebie ma kto ''Podrapac'' :P

Cytat:
Nestelle nie pisz głośno o podrapanku bo ja muszę czekać do jutra
Cytat:
Małe bumy ciekawe co by Twój Bumbacz na to powiedział

Cytat:

Jutro zaś dostanie - po raz pierwszy - chrupkę kukurydzianą z Hippa.
!
za ząbka
- i daj znać jak M zaareagował na Chrupka .

Cytat:
monika oj ja na temat wigilijnych potraw to się nasłuchałam już że kuzyn mojej córci miał na wigilię 6 miesięcy i prawie wszystko próbował a mała ma teraz 6 mc i tylko na cycku i że ją głodzę a na święta to już widzę teksty hehe porównanie kuzyna do małej czego on to już nie jadł w jej wieku.
Ja się cieszę że mój tż się nie wtrąca w rozszerzanie diety małej i to co ona je i czym ja ją karmię zależy tylko i wyłącznie ode mnie bo sam by się nic nie odważył jej dać poza jabłkiem
oj tam - jesteś dobrą mamusią starsza się byc najlepszą dla swego dziecko, wiec miej w głębkokim poważaniu CO Inni gadaja - ty sama wiesz Najlepiej co jest dla Anielki najlepsze .
- waga piękna .

Cytat:
Dzien dobry

Cytat:

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4676)
zaraz bd na 1wszej staronie.

Cytat:

yhmmm chciałabym Być twoja żoną .

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 09:32   #4795
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
ze kąsac cycki bedzie ???
dooooobra zona z Ciebie moj prosi o spaghetti od 2-3 tyg.i nic ....
no ale moj nie kąsa cyckow -to moze dlatego ?
Stary 2013-11-08, 09:34   #4796
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

ilosc zalezy od ilosci porcji ,ja akurat robie duzo ....(z duzo puszek )
ale chodzi glownie o to ze bierzesz puszke czerwonej fasoli ,wylewasz zalewe -odsaczasz i mielisz w blenderze,dodajesz przyprawy na pazie czerwonej papryki (cos a,la meksykanskiego -troche ostrego ),mozna dodac troche soji w proszku aby zcalic ,mozna tez troche jajka .uformowac kotlety ,przekroic je na pol wsadzic pomiedzy te polowki ser i zcalic spowrotem .w panierke i na patelnie . po wszystkim plaster ananasa na wierzch i...... voila

my myjemy ta pasta http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...ed=0CGQQ9QEwAg
starszakom tez mylam tym samym .

co do nitek i banana -nie wiem .

A tak w ogole to czesc (zapomnialam sie przywitac )
dzięki muszę wypróbować te koleciki fajnie brzmią
i dzięki za namiar na pastę muszę kupić
Stary 2013-11-08, 09:38   #4797
BYou
MBZ♥

Nesteeeelllleeeeeeeee ja CIę błagam kopnij teraz do mnie swój zgrabny tyłek i powycieraj mi monitor bo go oplułam
kęski cyckowe to pierś pokrojona wzdłuż, przyprawiona, potem te kawałki obsmaża sięw cieście naleśnikowym. jak ostygną układa się naprzemian cycki i coś a'la zalewa z przecieru pomidorowego, pieczarek marynowanych, ogórków korniszonów, papryki, cebulki. można na zimno i na ciepło zajadać

Kasia meri mi?
Dobrze masz z Tą Mamuśką
moja jutro przyjedzie

Maria super, że dekielek się znalazł

A nie będę pieczrobię3 bita albo rafaello

Stary 2013-11-08, 09:40   #4798
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
jesli chodzi o dawanie rady to chyba najlepsza różnica to 3 lata starsze idzie do przedszkola więc jest trochę lżej u mnie 3 lat 10 mcy różnicy to już wogóle super
no ja juz nie chcialam sie mądrzyc wiec nie pisalam ale ALE potwierdzam -dla mnie idealna roznica ,dziecko juz na tyle duze ze w miare samodzielne (samo sie ubierze ,samo je ,samo plywa ,)na tyle male ze wiez pomiedzy mlodszym jest ogromna (Kuba z Nina zyc bez siebie nie moga a teraz czas i na Roszka )
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
hahaha - no ale Ciebie ma kto ''Podrapac'' :P
.
kasia jest tyle sprzetow do drapania ...... ,jedyne wymagania -baterie dobre
zebym babom nie byla to ja bym Cie podrapala

Stary 2013-11-08, 09:42   #4799
BYou
MBZ♥

Roszpunka dorwała siędo miski piecha, wywaliła karmę, wylała wodę i pomieszała to ze sobą chyba zupę gotujeobok tego stoi kos wiklinowy i teraz wsypuje po jednym ziarenku karmy do niego
Idę ogarnąć armagedon.

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Moderna fajny post

Stary 2013-11-08, 09:44   #4800
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Nesteeeelllleeeeeeeee ja CIę błagam kopnij teraz do mnie swój zgrabny tyłek i powycieraj mi monitor bo go oplułam
kęski cyckowe to pierś pokrojona wzdłuż, przyprawiona, potem te kawałki obsmaża sięw cieście naleśnikowym. jak ostygną układa się naprzemian cycki i coś a'la zalewa z przecieru pomidorowego, pieczarek marynowanych, ogórków korniszonów, papryki, cebulki. można na zimno i na ciepło zajadać
no widzisz ,moj malojedrny tylek przyjdzie Ci wytrzec ten monitor ..... bom ja 31 letnia a nieslyszala o keskach cyckowych .biedny ten moj maz - vege w domu ma to jedynie moze kasac moje cycki bez ogorkow

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości