|
|
#4771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cytat:
sałata, seler naciowy, marynowany czosnek, cebulka, ogórek, pomidor.....
|
|
#4772 |
|
Zakorzenienie
|
oj tam oj tam ....duze tez sa
![]() dobranoc ,ide do wyrka a Wy to pewnie dopiero teraz sie rozkrecicie mysie pipki ,jednorozce i te sprawy .......
|
#4773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoje dzieci są po prostu the best. W życiu bym na to nie wpadła Cytat:
Znowu Nikosia coś bolało, bo strasznie płakał najpewniej to ten brzuszek mu dokucza
|
||
|
|
|
#4774 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kwaśne kupy przy ząbkowaniu Cytat:
![]() Cytat:
naprawdę super...zakonnice Cytat:
no ale żeby pomyśleć że mnie tu już całkiem nie ma ![]() Cytat:
postaram sięmówisz dała ci wycisk ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Spokojnej nocki kobietki
|
|||||||
|
|
|
#4775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4777 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() a dziś wyjątkowo miło spędzałam czas (Bzinka z Haniątkiem była) + mój rytualny obchód SH zakończony (umiarkowane sukcesy ) + kupiłam duuużo pysznych jabłek (Mitsu zawstydzasz mnie...Cytat:
dziś na zdjęciu (sic!) zobaczyłam że mój syn ma dwie dolne jedynki. w sumie (puk puk) poza tym, że tak często jadł - innych objawów ząbkowania nie było ![]() Cytat:
założymy klub wyrodnych matek... (złosliwość rzeczy martwych) na pewno Moje dziecię je (o ile raczy chcieć): ok. 11ej zupkę (130 ml) - taką do 4 lub 5 mc (musi być idealny mus, jak jest jakaś mini grudka - obraża się) ok. 18ej kasza mleczna (4 łyż. + 100 ml wody) z musem owocowym No i dostaje owoce (gruszki, jabłka) w gryzaku. Od tygodnia na spacerach mam bobofruta (mocno rozcięczonego wodą) - używam jak się drze a ja nie mam jak cyca wywalić. Jutro zaś dostanie - po raz pierwszy - chrupkę kukurydzianą z Hippa. + cyc. duuuużżżo cyca od godziny powinnam spać.... aaaa!
|
|
|
#4778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoją drogą ciekawe ile wigilijnych potraw dziadkowie/ciotki będą chciały "podać" naszym dzieciakom ![]() ja się piszę już dziś
|
|
|
|
|
#4779 |
|
Zakorzenienie
|
monika oj ja na temat wigilijnych potraw to się nasłuchałam już
że kuzyn mojej córci miał na wigilię 6 miesięcy i prawie wszystko próbował a mała ma teraz 6 mc i tylko na cycku i że ją głodzę a na święta to już widzę teksty hehe porównanie kuzyna do małej czego on to już nie jadł w jej wieku.Ja się cieszę że mój tż się nie wtrąca w rozszerzanie diety małej i to co ona je i czym ja ją karmię zależy tylko i wyłącznie ode mnie bo sam by się nic nie odważył jej dać poza jabłkiem ![]() tak poza tym głodzę dziecko a mała dzisiaj na wadze miała 8200 w bodziaku i pampersie
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2013-11-07 o 23:49 |
|
|
|
#4780 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę,ze se dzis nie pogadamy, bo sama ze sobą to się nudze
Oliwka- moja jest na mm, równy miesiąc różnicy miedzy nimi, i waży ponad 8500 a i dietę rozszerzam od 4 miesiąca , wiec jak Anielka cycowa to na zagłodzoną nie wygląda.....
|
#4781 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej
wróciłam od Mamy ale dziś znowu jadę (wracam jak bumerang) bo chcemy jechać razem do tesco. Babcia chce,żeby wnusio wybrał sobie prezent na święta. Już widzę ten szał ![]() zupełnie nie wiem co wybrać z tych fisher szajsów i innych Agateczka i Pani jeśli chodzi o rodzeństwo dla Karola to zawsze z tż myśleliśmy o trójce dzieci i zgadzaliśmy się też w kwestii, że 1,5roku -2 lata to idealna różnica wieku. nadal bym tak chciała ale... jak widzę jaka jestem niezorganizowana i jak nie daję rady sobie z jednym to co dopiero z dwójką Cytat:
o co chodzi z tymi skierowaniami? Mnie tak nie chcieli umówić na bioderka a teraz będę dzwonić do poradni okulistcznej więc mam się spodziewać, że też bez sierowania nie zapiszą? terminy są dopiero na marzec 2014 a lekarz powiedział, ze da skierowanie jak mały skończy roczek. A jak powiem,że mam skierowanie to co? sprawdzą to jakoś? Cytat:
za "mama"Cytat:
Cytat:
ostatnio u nas była taka sytuacja, że szwagierka dawała dziecku (parę miesięcy starsze od Lolka) śnaidanie. jakieś owoce ze słoiczka + biszkopty. Mały patrzył więc dała mu trochę na łyżeczce a ten jak tylko poczuł, zaprezentował swój piękny mistrzowski odruch wymiotny połączony z prawie dławieniem się więc myślę, że już mu nigdy więcej sami nic nie dadzą ![]() oczywiście nie uświadamiałam ich, że on często tak robi przy pierwszym kęsie czegokolwiek, nawet jak mu smakuje ![]() Pani za ząbki może dla tego chciał tylko gładkie musy? kiedyś gdzieś czytałam, że przy ząbkowaniu często dzieci nie zjedzą nic co może podrażniać dziąsła, tylko papki ---------- Dopisano o 06:08 ---------- Poprzedni post napisano o 05:54 ---------- a i wiecie co? rozwala mnie nasze mieszkanie nie dość że nie możemy się doprosić żeby właściciel zrobił nam prąd w gniazdkach (nie we wszystkich jest) ale akurat mniejsza z tym, bo w końcu sami zamówimy elektryka a jemu damy rachunek, to jeszcze jak przed 1.11 chciałam wysuszyć małemu kurtkę i odkręciłam grzejnik okazało się że nie grzeje (żaden) a już w tym roku raz odkręcaliśmy i grzały. poza tym wczoraj wszyscy mieliśmy dzień brudasa bo z kranu leciała brązowa woda ![]() już mamy te mieszkanie zmienić chyba z 1,5 roku i jakoś nie możemy nic innego sensownego znaleźć w tej okolicy
09.03.13 Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2013-11-08 o 05:55 |
||||
|
|
|
#4782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie tak mi się wydawało, że nie trzeba ale jakoś po wyjściu nie myślałam o tym, żeby zarejestrować, nie było czasu o tym myśleć. Jak się ogarnęłam i w końcu zadzwoniłam to terminy były za odległe ale na szczęście Pni zlitowała się nad dzieckiem powiedziała cytuję "szkoda mi dziecka" i znalazł się termin jak miał 5tyg a nie jak początkowo mówiła, że terminy jak będzie miał 10tyg. |
|
|
|
|
#4783 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dam Torresowi chrupkę, bo chcę jakoś złamać jego bulwers na inne - niż mus - konsystencje... (to żółtko po nocach mi się śni...) Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
taka rozchwytywana okolica?
|
|
|
#4784 | ||
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Cytat:
A tamta sałatka była z selerem, jabłkiem, prażonymi pestkami słonecznika, pietruszką i majonezem z jogurtem. ![]() Cytat:
![]() Ja głodzę. Moja starsza, a ma 8kg. |
||
|
|
|
#4785 |
|
Zadomowienie
|
hej!
moje dzieci jeszcze śpią, mam chwilę na tutaj ![]() wiecie co.. bym wczoraj rękę złamała.. pod nogami mi leżało spakowane łóżeczko turystyczne.. nie zauważyłam i poleciałam ;/ ręka boli ale na szczęście żyję.. co by to było, ja -dziecko i ręka w gipsie ;/ moje dziecko podniosło wczoraj pupę i się gibało do przodu i do tyłu także czworakowanie w przygotowaniu wszystko to za sprawą patologicznego pilota ![]() z miłości do pilota wykrzesała siły no i u nas kupki takie śluzowate, kwaśne fuu i temperatura 38,1- na szczęście nie rosła!! i w ogóle to zapomniałam, że miałam odebrać u ginekologa zaległy filmik z usg 3D z Ewunią.. no ale jak się nie ma w głowie to się ma w nogach.. później postaram sie nadrobić choć dużo nie ma
|
|
|
|
#4786 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej wam
Karol zasmarkany:/więc noc kiepska była:/ Idziemy wiec do lekarza na 10.30 bo długi weekend przed nami a we wtorek ja do pracy już (:ryczy-smarka: ) wiec niech na niego spojrzy Cytat:
czekam i ja na unormowanie nie wiem jak ja będę funkcjonować w pracy po takich nocach jak teraz![]() Cytat:
fasole mielisz jakos bo jak tam ser włozyc do srodka ![]() Cytat:
Cytat:
za ząbki![]() Cytat:
![]() Cytat:
zeby udało wam sie znaleźć cos lepszego
|
|
#4787 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
A ja bede z rana szczera i powiem, ze nie bede nadrabiac... bo mi sie nie chce ![]() Cytat:
![]() mowisz, ze juz niedlugo czworakowanie? ![]() Marcelek tez sie juz giba, faaajnie by bylo jakby ruszyl ![]() ojjj a skad znowu temperatura, oby oby nic sie nie przywloklo znowu.. a moze to na zeby, co?
|
|
#4788 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Weź się nie odzywaj! ![]() My dziś 10 pobudek, w końcu się wkurzyłam i zostawiłam ryczącego syna z mężem, a sama poszłam spać do drugiego pokoju i wiecie co, usnął po kilku sekundach.maria - u nas była jedna zielona śmierdząca kupa, a na drugi dzień wyszedł piękny ząbek. Ja to się czasem naprawdę tak czuję, jak po raz setny muszę tłumaczyć t., że nie życzę sobie, żeby dawać mojemu dziecku czekoladę i lizaka. Masakra. |
|
|
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny takie brazowe nitki w kupce to od banana? (gdzies mi mignelo, ze sie takie pojawiaja?)
I pytanko o dbanie o zeby, jak wyjdzie pierwszy zabek to u nas zaleca sie albo brac dalej tabletki z fluorem albo paste z fluorem - co jest mniejszym zlem? chyba tabletki? czy polknieta pasta? A w ogole jak zamierzacie pielęgnować ząbki? O pielegnacji zebow u dziecka kiedys natrafilam na taki piekny post: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4676 ale nadal mnie trapi pytanie co z fluorem? bo u nas w DE to lekarz zaleca tabletki fluorowe od urodzenia.. a to podobno kontrowersyjny temat.. ehh.... (nie zglebialam sie, bo jakos nigdy mi po drodze nie bylo)
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-11-08 o 09:04 |
|
|
|
#4790 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdraszczam wizyty Cytat:
teraz nikt sie nie odwazy palcem kiwnac bez mojego pozwolenia Cytat:
moj tz nigdy sie nie wtracal ,ma w pompie i polega na mnie ![]() Cytat:
oj szukajcie czegos innego "ino "szybko pogrubione Cytat:
![]() ![]() Cytat:
za gibanie pewnie za sekunde zaskoczy i bedzie zapierniczac na czworakach ...po piloty z tym upadkiem to nie fajnie ....dobrze ze nic powaznego
|
|
#4791 |
|
MBZ♥
|
Moderna od banna
Myję ząbki roszpunkowe pastą dla dzieci, połknięcię nie szkodzi Ona zaciesza przy tym i chwyta żeby sama, sama potem tetrą przecieram.Pani za ząbki![]() Kwiatuszku mam nadzieję, że uda Wam się coś znaleźć sensownego a kaloryfery zapoietrzone?Oliwka, taaa głodzisz ![]() Malpka dobry pomysł z tą parowaną rybką-będzie po grecku w wersji light ![]() Despa wrócił Mąż? Nie lubię taich akcji:/ Dzis wraca Mąż
|
|
|
|
#4792 | |||||
|
Zakorzenienie
|
poczekaj az Twoje podrosnie ,sama sie dowiesz na co jeszcze bys nie wpadla
biedny brzuszek Nikosia Cytat:
Cytat:
ale chodzi glownie o to ze bierzesz puszke czerwonej fasoli ,wylewasz zalewe -odsaczasz i mielisz w blenderze,dodajesz przyprawy na pazie czerwonej papryki (cos a,la meksykanskiego -troche ostrego ),mozna dodac troche soji w proszku aby zcalic ,mozna tez troche jajka .uformowac kotlety ,przekroic je na pol wsadzic pomiedzy te polowki ser i zcalic spowrotem .w panierke i na patelnie . po wszystkim plaster ananasa na wierzch i...... voila ![]() zdrowka dla Karolka Cytat:
![]() Cytat:
ale na przyszlosc to zaprocentuje tyyyyyle pobudek Cytat:
starszakom tez mylam tym samym . co do nitek i banana -nie wiem . A tak w ogole to czesc (zapomnialam sie przywitac )
|
|
#4793 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie 3 lat 10 mcy różnicy to już wogóle super Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4794 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
witam się - dziś Mamusia ( babcia ) z rana Milusiem się zajmuje więc na spokojnie mogłam zjeść śnadanko - i zaraz go ''przechwytyuje'' - bo mamcia o 11.20 jedzie już do pracy
![]() - lepsze to niż nic hihi. Cytat:
.Cytat:
Cytat:
za ząbka- i daj znać jak M zaareagował na Chrupka Cytat:
- waga piękna .Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze kąsac cycki bedzie ???dooooobra zona z Ciebie no ale moj nie kąsa cyckow -to moze dlatego ?
|
|
#4796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i dzięki za namiar na pastę muszę kupić
|
|
#4797 |
|
MBZ♥
|
Nesteeeelllleeeeeeeee ja CIę błagam
![]() kęski cyckowe to pierś pokrojona wzdłuż, przyprawiona, potem te kawałki obsmaża sięw cieście naleśnikowym. jak ostygną układa się naprzemian cycki i coś a'la zalewa z przecieru pomidorowego, pieczarek marynowanych, ogórków korniszonów, papryki, cebulki. można na zimno i na ciepło zajadać ![]() Kasia meri mi? ![]() ![]() Dobrze masz z Tą Mamuśką ![]() moja jutro przyjedzie ![]() Maria super, że dekielek się znalazł ![]() A nie będę piec zrobię3 bita albo rafaello
|
|
|
|
#4798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)kasia jest tyle sprzetow do drapania ...... ,jedyne wymagania -baterie dobre zebym babom nie byla to ja bym Cie podrapala ![]()
|
|
#4799 |
|
MBZ♥
|
Roszpunka dorwała siędo miski piecha, wywaliła karmę, wylała wodę i pomieszała to ze sobą
chyba zupę gotuje![]() Idę ogarnąć armagedon. ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Moderna fajny post |
|
|
|
#4800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no widzisz ,moj malojedrny tylek przyjdzie Ci wytrzec ten monitor ..... bom ja 31 letnia a nieslyszala o keskach cyckowych .biedny ten moj maz - vege w domu ma to jedynie moze kasac moje cycki bez ogorkow
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

Lubię seler. 

najpewniej to ten brzuszek mu dokucza

postaram się

taka rozchwytywana okolica?
zeby udało wam sie znaleźć cos lepszego
05.07.2008

no widzisz ,moj malojedrny tylek przyjdzie Ci wytrzec ten monitor ..... bom ja 31 letnia a nieslyszala o keskach cyckowych .biedny ten moj maz - vege w domu ma to jedynie moze kasac moje cycki bez ogorkow