|
|
#4891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
![]() hehe - Mlody spi od 8 padl po 2h brykania, moze do 9 pospi - ![]() ja korzystam pokim mogem haha. wiecie ze musialam se bagaza dokupic !!!! nie zmiecialam sie w TORBE ...!!! - choc mialam jeszcze 7kg do brakujacych 30kg jakie mozna miec, ale Miejsca mi braklo bosheeeeee ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- jak popiszesz w ciagu godziny ze mna 100 postow - to ci zaloze nowy watek
|
|
|
|
#4892 | ||
|
Zakorzenienie
|
mozna mozna
![]() Przy mierzeniu rektalnym nie odejmuje ani nie dodaje sie żadnych dziesiątych stopnia - ten pomiar jest najdokładniejszy (wiem despa, ze pisałaś o termometrze rtęciowym, ze w szpitalu tak pokazywali, ale ja sie z tym odejmowaniem spotkalam tylko w polskiej literaturze internetowej, i nie rozumiem ani troche jak ma sie do tego termometr rteciowy a elektroniczny ). Przy pomiarze pod pacha, w uchu dodac nalezaloby 0,5 stopnia gdyz wlasnie ten pomiar jest niedokladny, podobnie jak w ustach - plus 0,8 stopnia. Ciekawa jestem skad takie roznice w informacjach i dlaczego lekarze czy pielegniarki rowniez tak roznie informuja pacjentow. W kazdym razie ja mam takie info i na razie sie tego trzymam ![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
Cytat:
przynajmniej jestes spokojniejsza, ze jednak jest ok
|
|
#4893 |
|
Kniaginia
|
|
|
|
|
#4894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i teraz kiedy wracasz znowu do Polski? jestem ciekawa czy ma któraś z was już plany sylwestrowe?
|
|
#4895 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
czesc
[QUOTE=kasia86bgo;43640494] a tam takie ''szybkie dania'' kilka zup w proszku - mleko dla Milusia - bym Miala Puszke (bo w NO we kartonie jest ) i wydałąm duzo za DUZO aaa aaa . myslalam ze na jakies ciuchowe zakupy albo cos w tym stylu sie wybierasz ... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
no ale nasza kochana Moderna wszystkich rozgrzesza przy niej czuje sie jak wredna sucz . Cytat:
![]() Cytat:
.ninka miala pierwszy dopiero 2 tyg.po 1 urodzinach . i bylo ok.Cytat:
choc powinna dostac lanie ,i przepraszac Ptaszysko bardzo-bo wrednie jej pojechala to szkoda ze sie tak skonczylo . a Ptaszysko....rozumiem ja ,choc moglaby wrocic ,kazda ja tu szanuje . Cytat:
wow z tym rodzenstwem ale super i taaaaaka mala roznica wieku !!!! jestem ciekawa jak Twoja mama dala rade ......? no u mnie jest 3 ale 4 predko nie bedzie -jesli w ogole , boje sie jednak ze moge nie dac rady im wszystkiego zapewnic ...... trudne czasy jednak..... pokaz..... my juz kombinujemy ......ale co roku w sumie podobnie ,zbiera sie kilka par znajomych z dzieciakami i raz u nas ,raz u ktores z par .... Despa - mam nadzieje ze sytuacja z Emi ogarnieta!!! jak dzisiaj??? co do termometrow- ja polegam na czolowym .ale faktem jest tez ze u nas jest raczej niepotrzebny -starszaki nie chorowaly w ogole jako niemowlaki i tak ok.1,5 -2 r.z mialy pierwszy katar. teraz tez nie choruja ( kuba w tym roku 3 dni ,a nina tydzien).Roszek mial jak dotad tylko raz goraczke po szczepieniu -na szczescie po czopku bylo ok. i ....ale mam fajnie !!! dzieci nadal u babci .spaly tam .po obiedzie mamy odebrac . wczoraj nam sie dzien i wieczor udal . poczulismy sie jak kiedys ,z 1 dzieckiem ..... lazilismy po miescie ,po restauracjach ,ksiegarniach ....spacerach ....potem wieczorem do domu .dziwny spokoj byl .Roszek caly czas sie rozgladal za starszakami. potem dvd,kolacyjka pyszna ...i takie tam .... dzis podobnie bedzie
|
|
#4896 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
o tak ciapy są najlepsze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a boli to jak nie wiem Cytat:
bo tam warstwy ciezko ułozyc chba ze taki serkowo galaretkowy/ warstwa serka homo z galaretką tęzejącą na to warstwa samej galaretki i znów serek z innym kolorem galaretki i znów inna galaretka
|
|
#4897 | |
|
Kniaginia
|
Nietrafione. Kolor ścian, blat w kuchni i krzesła, kolor drzwi wewnętrznych - to bym zmieniła.
Nestelle, choćbyś miała mało czasu, to nie wiem, rozciągnij go i przemyśl 3 razy jak będziesz urządzać dom. Ja kupowałam mieszkanie w 7 m-cu ciąży. Wtedy też zmieniałam pracę i pracowałam powyżej 8 h dziennie. W 8 m-cu jeździliśmy po sklepach i wybieraliśmy meble, dodatki itp. I czasem mi już było tak ciężko, że aż wszystko jedno... Cytat:
![]() Łaziliście po spacerach?
|
|
|
|
|
#4898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dawaj filmikCytat:
u nas Karol tez zawsze rano Julki szuka a jak usłyszy ją jak wchodzi do domu z przedszkola to z piskiem na ustach pędzi do drzwi ![]() dobra lecę szykować obiad i sałatkę i paluchy serowe mamy dziś małe spotkanie znajomych tzn miało byc małe a w sumie bedzie 5 par w tym 3 z dziecmi
|
|
#4899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
plany Mam - idę do znajomych z nimi do innej znajomej - Miluś w domku z dziadkami ( chyba ).. .Cytat:
za miłe spędzenie ''Takich Tam'' nooooo :P Milo śpi - ja już spakowana ehh - zaraz obiadek w autko wsiaąść i brrrrrrum brrrrrum na lotnisko
|
||
|
|
|
#4900 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Filip śpi, Tż pojechał na chwilę do rodziny a ja kawka i błoga cisza A wieczorem idę na spotkanie integracyjne z pracy |
|||
|
|
|
#4901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy Oliwii nie miałam dotykowego tylko rtęćiówkę, ona chorowala mi jak byla niemowlakiem i pierwszy rok żłobka, potem był niepotrzebny..... mówisz wieczór udany
|
|
#4902 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() fajna ta książeczka o gąsienicy. reszty jeszcze nie czytaliśmy bo ta mi (nam?) się spodobała ![]() wczoraj Kamil się wspiął na krzesło i zleciał razem z nim.. TŻ go na szczęście złapał ale ryk i tak był bo się wystraszył. A że nie bolało to co to za różnica ![]() Cytat:
mój tak piszczy na TŻ, ale dopiero od dwóch dni bo od tygodnia wogóle widzi jak TZ przychodzi (wcześniej TŻ kończył pracę o 22) |
|
|
|
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba kupię stopery do uszu. Jakub od jakiegoś czasu non stop piszczy. Dzisiaj tym piskiem uruchomił leżącą kilka metrów od niego jakąś grającą zabawkę
zabawka nie była dłużna i włączyła u Jakuba paniczny płacz. Teraz tłucze w materiałowe klocki i piszczy bo jak je rozrzuci to nie może dosięgnąć. Spał 20 minut. Uroczo jest, oczywiście tż w pracy do nocy
|
|
|
|
#4904 |
|
Zakorzenienie
|
wiem że stare ale tak sobie nadrabiam:
No nic bo jako tako nic się nie dzieje. Osłuchowo czysto, gorączek brak i po drugim antybiotyku przeszło. Dużo osób mi mówiło że ich dzieci mają właśnie bardzo długo sam kaszel i mnie sie coś wydaje że to wina suchego powietrza w domu już zamówiłam nawilżaczam z katarem do lekarza nie idę bo już wszystkie specyfiki mam więc działam ![]() Pani doczytałam, za ząbka!
|
|
|
|
#4905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Laski, bo żadna mi nie napisala- gorączka przy zębach, mia którys maluch- ile trwała? albo trzydniówkę- mialo któres dziecko?
|
|
#4906 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(czlowiek czasem ALE glupoty pisze ... )Cytat:
Cytat:
za wyscie ha ,ha , zarabista emotka ojej biedna Emi , .oby goraczka szybko spadla . a jak ona sie czuje ?sa jakies objawy jeszcze? marud, zmeczenie ? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
qrcze wspolczuje ,teraz na to wolne akurat ..... podawalabym jakis syropek na zbicie jak by bylo 38 , i obserwowala . oby minelo ...
|
|
#4907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
marudna jest trochę ,nie chce jeść, ale uśmiecha się, podryguje, kryczy..... obniżam, obniżam
|
|
#4908 |
|
Zakorzenienie
|
starszaki wrocily .....ale radosc
(normalnie to 9-10) . wstawiam jeszcze Rocha w aucie
|
#4909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4910 |
|
Zakorzenienie
|
we wtorek nawet pójde sprawdzić,choć mam nadzieję że minie
|
#4911 |
|
Zakorzenienie
|
tak we WTOREK -to mialam na mysli (cos mi sie dni pomylily ).
|
#4912 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale oczywiście wyrazy współczucia ![]() Cytat:
![]() Ooooo, jaki śliczny koleś!!!! A sweterek bomba!!! ![]() Chora jestem. Ledwo mówię, tak mnie gardło boli. Do bani. Do lekarza ewent. we wtorek... Krzysiowi ząbek nadal rośnie I dziś będę Mu dawać jabłuszko w kidsme, jestem strasznie ciekawa reakcji
|
|
#4913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę napisać, że bardzo ładnie mu w czerni. nie wiem czemu ludzie tak panicznie reagują na dzieci ubrane na czarno ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4914 |
|
Zakorzenienie
|
do Ciebie podobny, nie? Śliczny
|
#4915 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- najnowszego sapkowskiego - wiedzmin.sezon burz ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- kobietki szczepicie swoje dzieciaki przeciw grypie????? bo ja się właśnie zastanawiam
|
|
#4916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja nic zlego nie slyszalam tak wprost przynajmniej. uwazam ze czern jest bardzo elegancka i podbija fajnie ciemna cere .moje dzieciaki maja wiekszosc ciuchow czarnych ,w ciemniejszej stylistyce i jest fajnie . zdrowka akurat nie moja bajka ... ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- co do szczepien przeciw grypie - to raczej nie szczepie .
|
|
#4918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrowka dla Emilki!
|
|
#4919 | ||||
|
Kniaginia
|
Zdrowia dla chorowitek wszystkich!
Cytat:
Ostatnio Róża przywaliła mi "z bańki". Mnie zabolało (twarda ta czaszka), a ona - uśmiech od ucha do ucha. Cytat:
Cytat:
Taki już dorosły się wydaje. I bardzo do Ciebie podobny. A co to za książeczka? Cytat:
Napisz swoje wrażenia. Też będę zaraz czytać. 2. Nie. |
||||
|
|
|
#4920 | |||
|
Zakorzenienie
|
Obniżyliśmy łóżeczko
ciekawe jak ja go z tak niska rano wytargam ![]() Cytat:
Mimo że nie palimy w kaloryferach to w nocy jest moment kiedy jest bardzo gorąco i ogólnie są bardzo szczelne okna więc w momencie u nas się robi duszno (zawsze jak ktoś wchodzi to mówi że u nas gorąco/duszno) specjalnie kupiłam inhalator i inhaluje cały czas. No miałam przerwę od wtorku do czwartku kiedy znów pojawił się katar ![]() Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/nawilzacz-powietrz...668858155.html |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.

. 
05.07.2008 

już zamówiłam nawilżacz
)
.oby goraczka szybko spadla . a jak ona sie czuje ?sa jakies objawy jeszcze? marud, zmeczenie ?
ciekawe jak ja go z tak niska rano wytargam