![]() |
#4891 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
![]() ![]() hehe - Mlody spi od 8 padl po 2h brykania, moze do 9 pospi - ![]() ja korzystam pokim mogem haha. wiecie ze musialam se bagaza dokupic !!!! nie zmiecialam sie w TORBE ...!!! - choc mialam jeszcze 7kg do brakujacych 30kg jakie mozna miec, ale Miejsca mi braklo ![]() bosheeeeee ![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- jak popiszesz w ciagu godziny ze mna 100 postow - to ci zaloze nowy watek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4892 | ||
Zakorzenienie
|
mozna mozna
![]() ![]() Przy mierzeniu rektalnym nie odejmuje ani nie dodaje sie żadnych dziesiątych stopnia - ten pomiar jest najdokładniejszy (wiem despa, ze pisałaś o termometrze rtęciowym, ze w szpitalu tak pokazywali, ale ja sie z tym odejmowaniem spotkalam tylko w polskiej literaturze internetowej, i nie rozumiem ani troche jak ma sie do tego termometr rteciowy a elektroniczny ). Przy pomiarze pod pacha, w uchu dodac nalezaloby 0,5 stopnia gdyz wlasnie ten pomiar jest niedokladny, podobnie jak w ustach - plus 0,8 stopnia. Ciekawa jestem skad takie roznice w informacjach i dlaczego lekarze czy pielegniarki rowniez tak roznie informuja pacjentow. W kazdym razie ja mam takie info i na razie sie tego trzymam ![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
przynajmniej jestes spokojniejsza, ze jednak jest ok ![]()
![]() |
#4893 |
Kniaginia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i teraz kiedy wracasz znowu do Polski? jestem ciekawa czy ma któraś z was już plany sylwestrowe? ![]()
![]() |
#4895 | |||||||
Zakorzenienie
|
czesc
![]() [QUOTE=kasia86bgo;43640494] a tam takie ''szybkie dania'' kilka zup w proszku - mleko dla Milusia - bym Miala Puszke (bo w NO we kartonie jest ) i wydałąm duzo za DUZO ![]() aaa aaa . myslalam ze na jakies ciuchowe zakupy albo cos w tym stylu sie wybierasz ... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() no ale nasza kochana Moderna wszystkich rozgrzesza ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
choc powinna dostac lanie ,i przepraszac Ptaszysko bardzo-bo wrednie jej pojechala to szkoda ze sie tak skonczylo . a Ptaszysko....rozumiem ja ,choc moglaby wrocic ,kazda ja tu szanuje . Cytat:
![]() wow z tym rodzenstwem ale super i taaaaaka mala roznica wieku !!!! jestem ciekawa jak Twoja mama dala rade ......? ![]() no u mnie jest 3 ale 4 predko nie bedzie -jesli w ogole , boje sie jednak ze moge nie dac rady im wszystkiego zapewnic ...... trudne czasy jednak..... ![]() ![]() my juz kombinujemy ......ale co roku w sumie podobnie ,zbiera sie kilka par znajomych z dzieciakami i raz u nas ,raz u ktores z par .... Despa - mam nadzieje ze sytuacja z Emi ogarnieta!!! jak dzisiaj??? co do termometrow- ja polegam na czolowym .ale faktem jest tez ze u nas jest raczej niepotrzebny -starszaki nie chorowaly w ogole jako niemowlaki i tak ok.1,5 -2 r.z mialy pierwszy katar. teraz tez nie choruja ( kuba w tym roku 3 dni ,a nina tydzien).Roszek mial jak dotad tylko raz goraczke po szczepieniu -na szczescie po czopku bylo ok. i ....ale mam fajnie !!! dzieci nadal u babci ![]() potem dvd,kolacyjka pyszna ...i takie tam .... dzis podobnie bedzie ![]() ![]()
![]() |
#4896 | |||
Zakorzenienie
|
hej
![]() o tak ciapy są najlepsze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4897 | |
Kniaginia
|
Nietrafione. Kolor ścian, blat w kuchni i krzesła, kolor drzwi wewnętrznych - to bym zmieniła.
Nestelle, choćbyś miała mało czasu, to nie wiem, rozciągnij go i przemyśl 3 razy jak będziesz urządzać dom. Ja kupowałam mieszkanie w 7 m-cu ciąży. Wtedy też zmieniałam pracę i pracowałam powyżej 8 h dziennie. W 8 m-cu jeździliśmy po sklepach i wybieraliśmy meble, dodatki itp. I czasem mi już było tak ciężko, że aż wszystko jedno... Cytat:
![]() Łaziliście po spacerach? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4898 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
u nas Karol tez zawsze rano Julki szuka a jak usłyszy ją jak wchodzi do domu z przedszkola to z piskiem na ustach pędzi do drzwi ![]() dobra lecę szykować obiad i sałatkę i paluchy serowe mamy dziś małe spotkanie znajomych tzn miało byc małe a w sumie bedzie 5 par w tym 3 z dziecmi ![]()
![]() |
#4899 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() plany Mam - idę do znajomych z nimi do innej znajomej - Miluś w domku z dziadkami ( chyba ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() nooooo :P Milo śpi - ja już spakowana ehh - zaraz obiadek w autko wsiaąść i brrrrrrum brrrrrum na lotnisko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4900 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Filip śpi, Tż pojechał na chwilę do rodziny a ja kawka i błoga cisza ![]() A wieczorem idę na spotkanie integracyjne z pracy ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4901 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy Oliwii nie miałam dotykowego tylko rtęćiówkę, ona chorowala mi jak byla niemowlakiem i pierwszy rok żłobka, potem był niepotrzebny..... mówisz wieczór udany ![]() ![]()
![]() |
#4902 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() fajna ta książeczka o gąsienicy. reszty jeszcze nie czytaliśmy bo ta mi (nam?) się spodobała ![]() wczoraj Kamil się wspiął na krzesło i zleciał razem z nim.. TŻ go na szczęście złapał ale ryk i tak był bo się wystraszył. A że nie bolało to co to za różnica ![]() Cytat:
![]() mój tak piszczy na TŻ, ale dopiero od dwóch dni bo od tygodnia wogóle widzi jak TZ przychodzi (wcześniej TŻ kończył pracę o 22) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4903 |
Zakorzenienie
|
Chyba kupię stopery do uszu. Jakub od jakiegoś czasu non stop piszczy. Dzisiaj tym piskiem uruchomił leżącą kilka metrów od niego jakąś grającą zabawkę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4904 |
Zakorzenienie
|
wiem że stare ale tak sobie nadrabiam:
No nic bo jako tako nic się nie dzieje. Osłuchowo czysto, gorączek brak i po drugim antybiotyku przeszło. Dużo osób mi mówiło że ich dzieci mają właśnie bardzo długo sam kaszel i mnie sie coś wydaje że to wina suchego powietrza w domu ![]() am z katarem do lekarza nie idę bo już wszystkie specyfiki mam więc działam ![]() Pani doczytałam, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Laski, bo żadna mi nie napisala- gorączka przy zębach, mia którys maluch- ile trwała? albo trzydniówkę- mialo któres dziecko?
![]() |
#4906 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() (czlowiek czasem ALE glupoty pisze ... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ha ,ha , zarabista emotka ![]() ![]() ojej biedna Emi , ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
qrcze wspolczuje ,teraz na to wolne akurat ..... podawalabym jakis syropek na zbicie jak by bylo 38 , i obserwowala . oby minelo ...
![]() |
#4907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
marudna jest trochę ,nie chce jeść, ale uśmiecha się, podryguje, kryczy..... obniżam, obniżam ![]()
![]() |
#4908 |
Zakorzenienie
|
starszaki wrocily .....ale radosc
![]() ![]() (normalnie to 9-10) . wstawiam jeszcze Rocha w aucie
#4909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4910 |
Zakorzenienie
|
we wtorek nawet pójde sprawdzić,choć mam nadzieję że minie
#4911 |
Zakorzenienie
|
tak we WTOREK -to mialam na mysli (cos mi sie dni pomylily ).
#4912 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale oczywiście wyrazy współczucia ![]() Cytat:
![]() Ooooo, jaki śliczny koleś!!!! ![]() ![]() Chora jestem. Ledwo mówię, tak mnie gardło boli. Do bani. Do lekarza ewent. we wtorek... Krzysiowi ząbek nadal rośnie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4913 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę napisać, że bardzo ładnie mu w czerni. nie wiem czemu ludzie tak panicznie reagują na dzieci ubrane na czarno ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4914 |
Zakorzenienie
|
do Ciebie podobny, nie? Śliczny
#4915 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- najnowszego sapkowskiego - wiedzmin.sezon burz ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- kobietki szczepicie swoje dzieciaki przeciw grypie????? bo ja się właśnie zastanawiam ![]()
![]() |
#4916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4917 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moje dzieciaki maja wiekszosc ciuchow czarnych ,w ciemniejszej stylistyce i jest fajnie . zdrowka ![]() ![]() akurat nie moja bajka ... ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- co do szczepien przeciw grypie - to raczej nie szczepie .
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrowka dla Emilki! ![]()
![]() |
#4919 | ||||
Kniaginia
|
Zdrowia dla chorowitek wszystkich!
Cytat:
Ostatnio Róża przywaliła mi "z bańki". Mnie zabolało (twarda ta czaszka), a ona - uśmiech od ucha do ucha. Cytat:
![]() Cytat:
Taki już dorosły się wydaje. I bardzo do Ciebie podobny. A co to za książeczka? Cytat:
Napisz swoje wrażenia. Też będę zaraz czytać. 2. Nie. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4920 | |||
Zakorzenienie
|
Obniżyliśmy łóżeczko
![]() ![]() Cytat:
Mimo że nie palimy w kaloryferach to w nocy jest moment kiedy jest bardzo gorąco i ogólnie są bardzo szczelne okna więc w momencie u nas się robi duszno (zawsze jak ktoś wchodzi to mówi że u nas gorąco/duszno) specjalnie kupiłam inhalator i inhaluje cały czas. No miałam przerwę od wtorku do czwartku kiedy znów pojawił się katar ![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://allegro.pl/nawilzacz-powietrz...668858155.html |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:53.