![]() |
#691 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja też zaczęłąm 24 tydzień ale jakiś kopnięć u siebie nie czuję. Owszem ruchy są ale inaczej je sobie wyobrażałam, myślałam że kopniak to kopniak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczyny!
wróciliśmy od rodzinki po super weekendzie, a tu taka historia z Cobrą ![]() W piątek tuż przed wyjazdem okazało się, że będziemy mieli córeczkę i pojechaliśmy w super nastrojach w odwiedziny ![]() ![]() Ciągle zastanawiam się nad tymi meblami, które Wam pokazywałam, chcemy już coś zamówić ale wybór jest trudny:/ Kolejnym trudnym zadaniem jest imię dla dziecka ![]() Gratuluję pięknych brzusiów, których dziewczyny załączyły foty i witam nowe mamusie ![]()
#693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dlaczego dopiero jak sie wszystkie rozpakuja? Teoretycznie czesc mam rozpakuje sie juz w lutym i te kwietniowe mamusie znowu beda nie w temacie przez np 2,5 miesiaca itp. Nie mozna zalozyc watku na odchowalni juz wczesniej, jak sie rozapakuja pierwsze mamy? W moim poprzednim watku tez dziewczyny nie chcialy, a szczerze mowiac ja i inne wczesniejsze mamy tez juz nie mialysmy zbyt wiele do pogadania na poczekalni, bo to zupelnie inne problemy i sprawy. to oczywiscie tylko takie moje przemyslenia ![]()
![]() |
#694 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#695 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Zadomowienie
|
Ja szczerze mówiąc nie wiem co lepsze, a pierwsza stanę przed tym dylematem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Raczkowanie
|
Wow, super
![]() Czy takie cudeńka w lumpkach w Łodzi kupiłaś? |
![]() ![]() |
![]() |
#698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zupelnie inne sa problemy w dwoch ostatnich miesiacach ciazy, a inne z 1-2 miesiecznymi dzidziusiami, a tak kazdy moglby czytac to, co go interesuje w danym momencie.
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2013-11-11 o 11:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Zadomowienie
|
Witam sie poniedzialkowo Mamusie.
U mnie bez zmian- przez bole krzyza sie prawie ruszac nie moge. Nastroj sredni. Nie bede Was zanudzac, wiec napisze pozniej.
#700 | ||||
Zakorzenienie
|
Nie
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() wszyscy się dziwili,ze nie chcę JUŻ po zrobieniu testu iść do lekarza, czy nie boją się kolejnego # itp. Ja wyszłam z założenia że ma być dobrze i koniec kropka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dobry! I w sumie tyle! Dzisiaj ostatni dzień na leżakowanie. Mówiłam już, że nienawidzę mojego kataru? ![]() ![]()
![]() |
#701 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mona ma racje, takie uroki watkow dumiesiecznych i najlepiej poczekac az wszystkie sie rozpakuja Ja sobie nie wyobrazam, zebym musiala ogarnac jeszcze jeden watek ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#702 |
Raczkowanie
|
Ja pewnie zamówię którąś z tych:
http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=29109256 tylko najpierw muszę poznać płeć dziecia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#703 | ||||||||
Zakorzenienie
|
wiatmy, ostatnio zagląda do nas dużo nowych mam, pomyśleć że dopiero co zaczynałyśmy wątek i nasze dzieciątka nie miały nawet serduszek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() hehe ja płaczę za każdym razem gdy czytam coś o porodzie jak wariatka. Nie wiem nie umiem tego opanować, więc staram się nie czytać i nie oglądać. Kiedyś kobiety nie miały takiej świadomości i też rodziły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Raczkowanie
|
Ślicznie wyglądacie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Zakorzenienie
|
ja na ogarnianie jednego watku juz nie mailam czasu i koneic koncow przestalam sie pojawiac na odchowalni, bo nie mialam kiedy.naprawde jak sie pojawia dzidzia to brak czasu na cokolwiek, zwlasczza w pierwszym miesiacu jest sajgon
poza tym co do dwoch watkow to koneic konco na koncu chyba by zostala jedna dziewczyna na poczekalni bo wszystkie by se poszly na drugi wątek.nie no bez przesady, niech wszystkie urodza i wtedy, nie jest moja winą ze mam termin na kwiecien nie na luty:p no moze moją, bo moglam wczesniej sie zabrac ale u nas itak nieplanowane bylo:p Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2013-11-11 o 11:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż w sumie dla mnie nie robi to wielkiej różnicy. Dziękuję ![]() Do później ![]()
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2013-11-11 o 11:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#707 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, już zadawałam pytanie na temat kiedy kompletować wyprawkę i piszecie, że zaczynacie wcześniej
![]() Termin mam na marzec i tak się zastanawiam czy nie wybrać się po wózek w grudniu już, czy za wcześnie? Co sądzicie? Ekspedientka mówiła, że z początkiem roku nie ma w czym wybierać, bo sprzedają to co zostaje i około kwietnia są nowe modele. I mam dylemat, kupować w grudniu czy czekać do stycznia? ![]() Mam już upatrzony. ![]() Ciągle się martwię, że coś pójdzie nie tak.. w zeszłym tygodniu leżałam w szpitalu bo dostałam skurczy, biorę magnez, no-spę i luteinę dopochwowo i mam się oszczędzać i póki co jest ok. Uspokoję się jak maluszek szczęśliwie się urodzi. Do tego czasu chyba oszaleję. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I znajac zycie nie bede miala czasu na przebijanie sie przez kilkanascie stron poczekalni dziennie po porodzie. Po prostu bede wpadac sporadycznie i wam machac ![]() Ta kwestia dziala po prostu w obydwie strony, zalezy czy sie patrzy z marcowego punktu widzenia, czy kwietniowego.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#710 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#711 | ||||
Wtajemniczenie
|
Witam świątecznie
![]() Cytat:
No niestety mnie też coraz częściej późnym wieczorem napada głód. Póki mogę, zapycham się jogurtem, szklanką mleka itd. Ale nie wiem, na jak długo uda mi sie oszukać małego głodomora ![]() Co do ruchliwych i inteligentnych dzieci ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sprawa szybkiego opanowania nocnika jest tylko jedną z nich, ale o tym już pisałam ![]() A dodam jeszcze, ze akurat u nas M. szybko załapał, chciał siadać i robić ale gdy dziecko nie chce, to nie ma co go zmuszać, gdyby uciekał albo zakładał ustrojstwo na głowę, to poczekałabym na odpowiedniejszy czas, z tym się zgadzam ![]() Niemniej jednak słyszałam, ze rozdania są sprawiedliwe, tzn. że jeśli jedno dziecko to taki śmigacz, drugie będzie spokojniejsze ![]() ![]() Co do mieszkania z teściami, z rodzicami wiem, ze ja bym się nie zgodziła. Lubię otrzymywać rady, ale tylko gdy o nie poproszę, a wspólna kuchnia i "wspólne" niemowlę aż się proszą o to, by doświadczone mamy, teściowe zasypywały nas radami ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#712 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#713 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Wtajemniczenie
|
Anonimowa Kosmetoholiczka witaj
![]() w kwestii wózków to ja czekam, bno mam nadzieję, że po nowym roku troche stanieją ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Wiesz co, ja odniosłam takie samo wrażenie |
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a mi się podobają wątki dwumiesięczne, bo można wiele się dowiedzieć wcześniej :P od tych, które są nieco do przodu z ciążą :P podczytywałam dzisiaj rano wątek mam 'starszych od nas' i nie było problemu, że połowa wypakowana, a połowa jeszcze czeka, każdy się dzielił swoimi radościami i wątpliwościami, która pierwsza urodziła to podpowiadała z doświadczenia już o tym, co już przeżyła i co ją już dotyczy, a na co inne dopiero czekają dlatego ja z kolei nie rozumiem tego pędu typu 'urodziłam to już sobie stąd idę' - z chęcią czytam o naszych dziewczynach, które są z maluszkami wyżej w ciąży, bo dla mnie o skarbnica wiedzy, a i lubię czytać o tych, które są w ciąży krócej ode mnie i cieszę się razem z nimi i nie wyobrażam sobie zniknąć z wątku jak już się 'rozpakuję' i zostawić wszystko w tyle no ale... co człowiek, to inne podejście - może nie każdy się zżywa z innymi nikt nikomu nie zabrania sobie iść gdzie indziej w razie takiej czyjejś potrzeby ![]()
![]() |
#716 |
Zakorzenienie
|
da się gdzieś w necie zobaczyć jak działa ten katarek?
córcia ostatnio ma głęboko zalegający katar i fridą nie dajemy rady, zastanawiam się nad kupnem katarka, przyda się i przy drugim. |
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Zadomowienie
|
Ja na pewno zakupię wspominany tu przez Was katarek, nie wyobrażam sobie za bardzo innej opcji czyszczenia noska, szczególnie tego z pociąganiem
![]() Wybrałam też laktator, tylko tak się zastanawiam czy kupować go teraz, bo co jeśli nie będę miała pokarmu? |
![]() ![]() |
![]() |
#718 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#719 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#720 |
Wtajemniczenie
|
Side85 pisałaś o Boćku w Zabrzu, w wyszukiwarce na forum które się pojawia ma negatywne opinie ( chodzi o gwarancje) a cenowo nie taniej jest na allegro? Zastanawiam się czy tam jechać, jak nie kupić to chociażby pooglądać wózki, nosidełka bo póki co nie wiem jakie bym chciała. Znasz jeszcze jakieś godne polecenia sklepy w innych okolicznych miastach?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.