|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 2,04% |
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
19 | 38,78% |
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
7 | 14,29% |
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
22 | 44,90% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Dzięki za kciuki
![]() Właśnie ruszamy. Zaczynają mi nogi latać bo oprócz wycieku nie mam absolutnie żadnych ale to żadnych skurczy.... a małego poczułam dopiero raz i to tak delikatnie.... pozdrawiam i do usłyszenia ![]() gratulujacje dla najświeższej mamusi!!! i trzymam kciuki za nastepne dziewczynki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4652 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r..
Cytat:
![]() Dziewczyny czy jak Wam maluch uleje przy karmieniu to bierzecie go do odbijania? Glupie pytanie ale tak sie zastanawiam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4653 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Mao tak sie wlasnie przechodzi z różnych mlek-mieszajac.
Antibia ale ja nie pisalam z ta prawdziwa miloscia o Damianie tylko o Domi. Czytam. .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratulacje! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4655 |
Zakorzenienie
|
Odwiedzi nas dzisiaj polozna srodowiskowa :P
Jedna z dwoch ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4656 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4657 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja może jestem dziwna ale to chyba przez swoje przejścia.kocham mojego tz ale i czasem ponarudze na niego bo ideały są tylko w tv ale jak to moja babcia mówiła portki nie powinny być dla kobiety najważniejsze. Wczoraj właśnie przekonałam się jakiego ja jednak nosa mam.pewnie kiedyś wam pisałam o moim koledze i jego dziewczynie co nią poniewieral głównie psychicznie a ja miałam dość już jej słuchania narzekania itp. Bo potem jak cma się zachowywała i in pisnal a ona di niego leciała. W całym tym pseudo 3 letnim związku często przebijał się temat jego byłej.i co sue okazuje ze ledwo się rozstali notabene w końcu a on wrócił właśnie do swojej byłej...a ha zawsze ti mówiłam ze on z nią będzie w końcu bo żadnej bie kochał tak naprawdę i właśnie jak ni ktoś mówił ze ri miłość ti mnie trafiało ![]() A wogóle jak Witus? Kasiula gratulacje! Margot trzymam kciuki! Ja tak z piotrusiem mialan i po 3 godz był już ze mną ![]() A i się zdziwicie ale trZymajcie kciuki żeby mój dziec do pt nie zdecydowal się wyjść bo tz nie ma do od jutra do pt |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4658 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Dzis maly pospal od 00 do 5 30. My czekamy nawet 30 minut zanim go odlozymy a on i tak sie budzi.. Dzis myslalam, ze mi cycki pekna po tych 5 godzinach. Cala pizama byla mokra.Maly zjadl na szczescie i spi. Ryba- polewanie woda tez bylo.Nawet go rozbieramy i wkladamy do wody i dupa.Zasypia.Wczoraj wieczorem podalam mu 30 ml mm po karmieniu piersia, bo slyszalam, ze moze to byc spadek cukru i stad taki spiacy a ciagniecie z cycka wymaga jednak wysilku.Maly malo przybiera.I chyba na noc po cycku bede mu podawac narazie, dopoki nie zacznie normalnie jesc odrobine mm.Wazymy teraz tez przed i po jedzeniu. Wczoraj ladnie jadl z cycka, nawet 140 ml wszamal, wiec mleko jest. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4659 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki żeby wszystko się poukładało tak jak potrzeba ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzień doberek, ja dzisiaj idę do dentysty bo ostatnio jednak nie byłam bo pojechaliśmy z Zuzą do lekarza i nie byłam w stanie być w dwóch miejscach naraz.
![]() |
#4660 |
Zakorzenienie
|
Margot kciuki obowiazkowo!
Kasiula Gratuluję! Kawal mężczyzny ![]() Lineczka ja odbijam zawsze. Tzn staram się. Witkowi 2 razy zdarzyło sie chlusnac mlekiem i puscic nosem wlasnie przez zalegajacy babelek powietrza. Trele ja też mam w planach tatoo.Dlugo Łukasz był przeciwny. Teraz mu sie odmienilo. Ale chyba zrobie jako nagrode jak zrzuce np 15 kilo.it takie zalozenie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4661 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odciagan zazwyczaj w nocy dla taty zeby to on mogl ja karmic choc raz dziennie po kapaniu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4662 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kasiula gratulacje!! ![]() ![]() Dzwoniłam na IP, dzisiaj pani była miła, nie przerwała mi w połowie zdania i nie rożłączyła się bez "do widzenia" ![]() Dzisiaj mam wizytę, ciekawe co mi powie, podejrzewam, że jak na złość żadnego rozwarcia, żadnej skracającej się szyjki ![]() I wgl to łapie mnie jakieś przeziębienie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() znalazlam ulotkę ze szpitala: Menu dla przyszłej mamy, jeśli ktoś chce to mogę skserować ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4663 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gratulacje dla KASIULI!!!!!
A oto i Marcelek we własnej osobie!
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2014-03-19 o 19:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4664 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edit: już jest ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Ja czekam na wizytę u gina i jak dostane zielone światło to chce zacząć jakieś brzuszki robić i inne takie, zostało mi 3 kg do zrzucenia żeby ważyć tyle co na samiuśkim początku ciąży a dodatkowo jeszcze bym chciała zrzucić ze 3 kg więc razem mam plan zrzucić z 6 kg
![]() |
#4665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja Wam zaraz wrzucę jakie moja bratanica miała w pierwszym miesiącu ![]() eee, nie chca się dodać:< Edytowane przez Mya1989 Czas edycji: 2013-11-12 o 08:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4666 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4667 |
Zadomowienie
|
Kasiulagratulacje :-*
De bardzo ciezkosie na to patrzy. Zwlaszcza, ze mam porownanie z pierwsza operacja ponad trzy lata temu. Wszystko zniosla o wiele lepiej...teraz caly czas popiskuje, placze... Ja siedze w klinice dla cukrzykow. Ostatni raz przed porodem. Pewnie znowu bedzie 4 godziny. Oby Zuzia dala rade... |
![]() ![]() |
![]() |
#4668 |
Wtajemniczenie
|
ciekawe jak tam miki wczoraj miała się do szpitala zgłosić
![]()
#4669 |
Wtajemniczenie
|
Witam z kawką zbożową
![]() 24Kasiula24 GRATULACJE!!!Chłop jak dąb z Marcelka!Brawa dla dzielnej mamy i cudnego synka! ryba dzięki za obszerną odpowiedź ![]() ![]() Mya mi położna mówiła,ze teraz mało które dziecko rodzi się bez włosów,a kiedyś było inaczej.Mało które włosy miało.Sama się zastanawiała od czego takie zmiany,od diety,od dzisiejszego jedzenia?
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#4670 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie już ma dzidziusia ze sobą ![]() Ciekawe kiedy mi każe się ginka zgłosić do lekarza ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4671 |
Wtajemniczenie
|
Teraz widzę na zdjęciu, że Kasiula urodziła 11.11.2013 o 22.54
#4672 |
Zakorzenienie
|
Śliczny
![]() ![]() Trele - obiecałam to wrzucam, pierwsza wersja próbna.. nie zbyt pięknie, ale moze tak za tydzien maly ładniej ie odbije, bo wiecej siły bedzie miał... poza tym kupie farbki i pędzelek (teraz pomalowałam to palcem) i rączka bedzie kolorowa a na około moze zostanie w kolorze masy. Choć ona po wyschnięciu wcale ładna nie jest... ale pomalować musiałam bo inaczej byś nie zauważyła jak to wychodzi.. za jasne. sama jak zrobiśz to widać będzie to odbicie ![]()
#4673 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4674 |
Rozeznanie
|
Brawa dla Marcelka
![]() ![]() ![]() Jeszcze jedno pytanie...jak z tym odbijaniem po karmieniu? Mi polozna mowla,ze przy karmieniu piersia az tak na to nie trzeba zwracac uwagi.no to nie pilnowala,, tymbardziej, ze Tymus zasypia przy cycu i bylo mi na reke delikatnie go odlozyc,no ale przy tych problemach brzuszkowych wolalam juz wziac sie za usuwanie wszelkich gazow-niestety maly czasem sie przy tym wybudza,albo po prostu wcale mu sie nie odbija... No to jak waszym zdaniem? Trzeba po kazdym jedzeniu czy nie trzeba? margot -kciuki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4675 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4676 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Margot trzymam kciuki ![]() A my dziś do dooomku ale jestem podekscytowana! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#4677 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do problemów brzuszkowych, u nas Zuzia też je miała i czasem je jeszcze miewa, podajemy do każdego jedzenia DELICOL, ale nie wiem czy ma jakieś cudowne działanie, mam zamiar kupić później normalnie espumisan, ale dodatkowo dwa razy rano i wieczorem podajemy małej ulgix baby i mam wrażenie że po tym lepiej śpi i kupki ładne i bączki są bez nerwów, wtedy nie podaje kropelek
![]() |
#4678 |
Rozeznanie
|
W ogóle to witam się z rana. Jestem strasznie niewyspana, przez pół nocy nie spałam bo latałam siku. Mała mi się pcha główką na dole, do tego brzuszek mi się stawia. W czwartek mam wizytę i mam nadzieję że dostanę już pozwolenie na ruszanie się bo już bym małą chętnie pogoniła z brzuszka. Czuję ból /pieczenie z prawej strony w okolicy żeber ale taki że skóry dotknąć nie mogę, nie daję rady siedzieć i nawet obiad jem w pozycji półleżącej. Wg OM w czwartek będzie 38+1, wg Usg 36 skończony.
Chłopaków wybrałam do szkoły/przedszkola i wypiłam kawusie. Zwariuję dziś sama w domu a chłopcy będą dopiero ok 15. ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- ale wam fajnie zazdraszczam |
![]() ![]() |
![]() |
#4679 |
Wtajemniczenie
|
wiecie co???????????
oglądałam przed chwilą swój brzuch i oczom nie wierzyłam. Pojawiła mi się w miesiąc i 9 dni po porodzie ciążowa kreska, od pępka w dół ![]() Przez cała ciąże nie wyszła a teraz jest? dziwne to ![]()
#4680 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Więc tylko jakaś akcja skurczykowa jest w stanie mnie wybawić. Cytat:
![]() Jutro mam o 17 wizytę i powiem o tym spojeniu bo może to tak ma być, ale kości mi strzelają jakby się przesuwały- w 1 ciąży brzuch miałam większy, przytyłam więcej a nie miałam problemu z miednicą. Noc była kiepska, obudziłam się o 4.30 i nie spałam do 7, potem dziadek zabrał Olę i pospałam do 8.30. Mój mąż, który raczej bagatelizuje takie rzeczy, wczoraj spojrzał na moją bliznę po cc i powiedział "nie dotykaj jej! Nie chodź, nic nie podnoś! Ona jest strasznie sina!". Ech... jest i zaczęła mnie szarpać, tak jak od razu po cesarce... Jestem bardzo ciekawa co się stanie jeśli do terminu nic się nie zacznie- wolałabym nie jechać z domu do szpitala w momencie jakiejś "awarii" blizny... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.