Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r. cz.XI - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII 0 0%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 2,04%
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI 19 38,78%
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 7 14,29%
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK 22 44,90%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-12, 06:34   #4651
Margot156
Raczkowanie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Dzięki za kciuki

Właśnie ruszamy. Zaczynają mi nogi latać bo oprócz wycieku nie mam absolutnie żadnych ale to żadnych skurczy.... a małego poczułam dopiero raz i to tak delikatnie....

pozdrawiam i do usłyszenia

gratulujacje dla najświeższej mamusi!!! i trzymam kciuki za nastepne dziewczynki
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 06:39   #4652
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r..

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Super
Cos mi sie wydaje ze msz glodomora jak ja I ona Ci jeszcze tak mleczarnie rozkreci ze innych bedziesz mogla dzielic

Ja ide wlasnie odpalic laktator, bo ta pociumkala I spi, a mi po 7h niekarmienia ma co nie co wybuchnac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mam nadzieje ze rozkreci

Dziewczyny czy jak Wam maluch uleje przy karmieniu to bierzecie go do odbijania? Glupie pytanie ale tak sie zastanawiam

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 06:42   #4653
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Mao tak sie wlasnie przechodzi z różnych mlek-mieszajac.
Antibia ale ja nie pisalam z ta prawdziwa miloscia o Damianie tylko o Domi.
Czytam. ..

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 06:55   #4654
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margot156 Pokaż wiadomość
Dzięki za kciuki

Właśnie ruszamy. Zaczynają mi nogi latać bo oprócz wycieku nie mam absolutnie żadnych ale to żadnych skurczy.... a małego poczułam dopiero raz i to tak delikatnie....

gratulujacje dla najświeższej mamusi!!! i trzymam kciuki za nastepne dziewczynki

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Marcelek jest juz z Nami Po 8 godzinach potwornych boli krzyżowych, rozwarcie nie szlo i skonczylo sie CC. 3900 i 55 cm Ma dlugie czarne włoski
gratulacje!

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 06:56   #4655
lineczka1989
Zakorzenienie

Odwiedzi nas dzisiaj polozna srodowiskowa :P
Jedna z dwoch

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 07:10   #4656
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 24kasiula24 Pokaż wiadomość
marcelek jest juz z nami po 8 godzinach potwornych boli krzyżowych, rozwarcie nie szlo i skonczylo sie cc. 3900 i 55 cm ma dlugie czarne włoski

gratulacje!!!
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 07:16   #4657
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Antibia ale ja nie pisalam z ta prawdziwa miloscia o Damianie tylko o Domi.
Czytam. ..

No tak...prZecież to ona tesknilamoże inaczej to zabrzmiało zresztą ważne jest to ze Ma sue Nasza Domi nie dac stlamsic i zamydlic oczu.
Ja może jestem dziwna ale to chyba przez swoje przejścia.kocham mojego tz ale i czasem ponarudze na niego bo ideały są tylko w tv ale jak to moja babcia mówiła portki nie powinny być dla kobiety najważniejsze.

Wczoraj właśnie przekonałam się jakiego ja jednak nosa mam.pewnie kiedyś wam pisałam o moim koledze i jego dziewczynie co nią poniewieral głównie psychicznie a ja miałam dość już jej słuchania narzekania itp. Bo potem jak cma się zachowywała i in pisnal a ona di niego leciała. W całym tym pseudo 3 letnim związku często przebijał się temat jego byłej.i co sue okazuje ze ledwo się rozstali notabene w końcu a on wrócił właśnie do swojej byłej...a ha zawsze ti mówiłam ze on z nią będzie w końcu bo żadnej bie kochał tak naprawdę i właśnie jak ni ktoś mówił ze ri miłość ti mnie trafiało

A wogóle jak Witus?

Kasiula gratulacje! Margot trzymam kciuki! Ja tak z piotrusiem mialan i po 3 godz był już ze mną

A i się zdziwicie ale trZymajcie kciuki żeby mój dziec do pt nie zdecydowal się wyjść bo tz nie ma do od jutra do pt
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-12, 07:21   #4658
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Marcelek jest juz z Nami Po 8 godzinach potwornych boli krzyżowych, rozwarcie nie szlo i skonczylo sie CC. 3900 i 55 cm Ma dlugie czarne włoski
: jupi:

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Zwariowane, Kyte, Kabriela GRATULACJE!!!

Domipowodzenia z tzem

Ja troche rozbita przez ten weekend. Szoruje dom jak nakrecona.
Dais moja psica miala operacje. Nie bylo jej od 10:00 do 17:30. Kiedy tz przywiozl ja w koncu do domu zaczela krwawic jej rana. Musial wrocic do weta bo sie bardzo zmartwilam. Okazalo sie, ze w ranie zebrala sie krew i pod wplywem emocji cisnienie sie podnioslo krew sie zaczela lac z rany.
Miala znieczulenie niby na 24 godziny, ale od trzech godzin caly czas popiskuje. Az mi sie plakac chce, bo jak tu jej wytlumaczyc, ze to dla jej dobra?
Kurka caly dzien mam przepowiadacze. Juz mnie to wkurza :-/

Jutro wizyta w szpitalu. Ostatnia przed porodem.
Wiem jak ciezko sie na to patrzy, ale jutro,pojutrze bedzie juz lepiej..
Cytat:
DOMI -

Dal tata Majce butle.
Tak sie przygladalam jak sie karmia I stwierdzilam ze jej chyba za wolno z tego smoka leci (1) I w polowie karmienia zmienilam na + zmiennoprzeplywowy. Jak rzygła to tylko raz. Fontanna jak tu ktoras opisywala. Ja obrzygana, on , ona cale wlosy I pelno w uszach, cala do przebrania. Lozko
I teraz sobie tak mysle. Mamuski moze Wasze dzidzie maja smoczki z zaduzym przeplywem?
My wracamy do 1 niech sie pomeczy jak ma zwracac..

Karmisz ja swoim mlekiem z butli?

Dzis maly pospal od 00 do 5 30.

My czekamy nawet 30 minut zanim go odlozymy a on i tak sie budzi..
Dzis myslalam, ze mi cycki pekna po tych 5 godzinach. Cala pizama byla mokra.Maly zjadl na szczescie i spi.

Ryba
- polewanie woda tez bylo.Nawet go rozbieramy i wkladamy do wody i dupa.Zasypia.Wczoraj wieczorem podalam mu 30 ml mm po karmieniu piersia, bo slyszalam, ze moze to byc spadek cukru i stad taki spiacy a ciagniecie z cycka wymaga jednak wysilku.Maly malo przybiera.I chyba na noc po cycku bede mu podawac narazie, dopoki nie zacznie normalnie jesc odrobine mm.Wazymy teraz tez przed i po jedzeniu. Wczoraj ladnie jadl z cycka, nawet 140 ml wszamal, wiec mleko jest.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 07:37   #4659
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za wsparcie i za kciuki
Nie da się opisać tak dokładnie całej tej rozmowy... Tak w skrócie, jak się "wyprowadzałam" w sobotę to siedziała w kuchni szwagierka ta która poroniła, jak tylko wyszłam z domu zrobiła im awanturę, druga szwagierka przyjechała kilka minut później i zrobiła dokładnie to samo co ta pierwsza szwagierka. Teściowej i Damianowi wydawało się że to oni mają rację, że nic złego nie zrobili itd, po tym jak dostali opieprz zrobiło im się głupio - i bardzo dobrze !
Wytłumaczyłam Damianowi czego od niego oczekuję i co mnie wkurza w nim i jego mamie, wytłumaczyłam też na spokojnie że czas odciąć pępowinę bo ma teraz swoją rodzinę. Powiedziałam że nie wrócę dopóki nie zmądrzeje i nie wydorośleje. Przyjechał skruszony. Mówił że tęskni, że nas kocha, że ciągle o nas myśli, że będzie mi pomagał przy Jaśku, że przeprasza itd - powiedziałam że może sobie odpuścić taką gadkę bo tyle razy już obiecywał i przez 2 dni było dobrze a później szara rzeczywistość. Kazałam mu jechać do domu i przespać się jemu i teściowej z tym co powiedziałam... Narazie nie wracam - dobrze mi u rodziców
Dobrze że udało się spokojnie porozmawiać, ale uważam też że dobrze zrobiłaś że jeszcze zostajesz u rodziców, niech sobie Damian wszystko poukłada a nie ze słomianym zapałem.
Trzymam kciuki żeby wszystko się poukładało tak jak potrzeba

Cytat:
Dal tata Majce butle.
Tak sie przygladalam jak sie karmia I stwierdzilam ze jej chyba za wolno z tego smoka leci (1) I w polowie karmienia zmienilam na + zmiennoprzeplywowy. Jak rzygła to tylko raz. Fontanna jak tu ktoras opisywala. Ja obrzygana, on , ona cale wlosy I pelno w uszach, cala do przebrania. Lozko
I teraz sobie tak mysle. Mamuski moze Wasze dzidzie maja smoczki z zaduzym przeplywem?
My wracamy do 1 niech sie pomeczy jak ma zwracac..

My jemy ze smoczkiem 3 ale dlatego że to to zagęszczone mleko i przez 1 jej ledwo ledwo leciało, ale jak je przez 3 to nie ulewa. Czasem coś nie coś jej się wyleje z dziubka ale nie dużo, albo jak za dużo powierzga nóziami to troszke pocieknie z buźki

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
A ciekawe jak oni premie i nagrody liczą? Jak liczą, to mogę się pożegnać. W sumie nie jest to jakaś zawrotna kwota, ale wkurza mnie to, że nigdy nie mogę nic wyrwać od państwa.
Ważne jest to co masz na picie w dochodach wpisane

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
chciałabym jak najdłużej, ale i tak musimy się nadal dokarmiać mm niestety
dzisiaj sobie przypomniałam że położna mówiła że na rozkręcenie laktacji jest dobre okładanie piersi ciepłą tetrą, próbowałam i miałam wrażenie że faktycznie więcej leciało ale co z tego jak mała dalej chciała jeść mimo że wisiała na cycu długo
Dobre jest przykładanie ciepłej tetry albo przed karmieniem wziąć ciepły prysznic na piersi, taki cieplutki. Ja jak karmiłam to po takim prysznicu jak sie wycierałam to mi samo ciekło z cycoli
Cytat:
kawał chłopaka i wage ma ładną czekamy na zdjęcie Marcelka

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
De- pisałaś że mały zasypia Ci przy jedzeniu. Mój Kacper robił tak samo z cycem w szpitalu. potrafil 2 minuty ciągnać a potem spał. Spadki wagowe były spore..(oprócz tego zwracał czesc pokarmu) .. tam położne kazały mi go budzić bo jadł naprawdę jak okruszek.. Musiałam go polewać wodą po buźce ( albo mokrą chusteczką mu 'obmyć' buzinkę) i wtedy sie budził, z tym ze czesto z grymasem na twarzy.wtedy troche pojadł i znów powtórka.. jeddnak tylko tym sposobem( a wypróbowałam wieeeelu) był w stanie zjeść wiecej mojego mleka. Przy MM też zasypiał... teraz ma 5 tygodni i dalej zasypia przy butelce, ale dopiero po zjedzeniu ok. 70ml...tak jakby sie najadł.. wtedy go odbijam i czekam aż sie przebudzi- maks 5 minutek, jak nie to staram sie go obudzić, jak sie nie da to uznaje ze sie najadł. ( dalej mam stresa przed jego utratą wagi bo urodzeniuową ma 3600 a my w pt ważylimy 3850 i nie wiem czy to ok.. )
Rybko myślę że jeżeli Kaceprek przybiera to się nie martw. U nas sytuacja podobna, Zuza przybiera ale powoli, pediatra powiedziała że może mieć swoje tempo przybierania ale ważne żeby przybierała, ważyliśmy ją wczoraj i ważyła 3510 a wagę urodzeniową miała 3250

Cytat:
no.... to jedziemy sprawdzić czy mój mąż nie miał racji.... co prawda już ranek a nie noc ale chyba nam wywróżył.
Przy wstawaniu dostałam nagłego potoku w kolorze rożowym. albo to wody albo jakies inne dziadostwo. w każdym razie jedziemy na izbę żeby sprawdzić co i jak. w tel interenetu nie mam więc ze szpitala pisać nie będę. jak wrócimy to się odezwę z info co to było.
Napiszesz jak wrócisz..... czyli może dopiero z dzieciaczkiem

Cytat:
Majka wlasnie sie obudZila na karmienie . Zasneła wczoraj o 23 czyli spala 7h

Kurcze ale masz fajnie z tym wysypianiem, u nas spanie koło 20-21 i pobudka teraz o 00:30-1, a później koło 4 i znowu przed 8

Cytat:

Dziękuję bardzo

Dzień doberek, ja dzisiaj idę do dentysty bo ostatnio jednak nie byłam bo pojechaliśmy z Zuzą do lekarza i nie byłam w stanie być w dwóch miejscach naraz.

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 07:45   #4660
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Margot kciuki obowiazkowo!
Kasiula Gratuluję! Kawal mężczyzny

Lineczka ja odbijam zawsze. Tzn staram się. Witkowi 2 razy zdarzyło sie chlusnac mlekiem i puscic nosem wlasnie przez zalegajacy babelek powietrza.

Trele ja też mam w planach tatoo.Dlugo Łukasz był przeciwny. Teraz mu sie odmienilo. Ale chyba zrobie jako nagrode jak zrzuce np 15 kilo.it takie zalozenie

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 07:47   #4661
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
: jupi:

Wiem jak ciezko sie na to patrzy, ale jutro,pojutrze bedzie juz lepiej..

Karmisz ja swoim mlekiem z butli?

Dzis maly pospal od 00 do 5 30.

My czekamy nawet 30 minut zanim go odlozymy a on i tak sie budzi..
Dzis myslalam, ze mi cycki pekna po tych 5 godzinach. Cala pizama byla mokra.Maly zjadl na szczescie i spi.

Ryba
- polewanie woda tez bylo.Nawet go rozbieramy i wkladamy do wody i dupa.Zasypia.Wczoraj wieczorem podalam mu 30 ml mm po karmieniu piersia, bo slyszalam, ze moze to byc spadek cukru i stad taki spiacy a ciagniecie z cycka wymaga jednak wysilku.Maly malo przybiera.I chyba na noc po cycku bede mu podawac narazie, dopoki nie zacznie normalnie jesc odrobine mm.Wazymy teraz tez przed i po jedzeniu. Wczoraj ladnie jadl z cycka, nawet 140 ml wszamal, wiec mleko jest.
Tak swoim.
Odciagan zazwyczaj w nocy dla taty zeby to on mogl ja karmic choc raz dziennie po kapaniu.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-12, 08:00   #4662
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
no.... to jedziemy sprawdzić czy mój mąż nie miał racji.... co prawda już ranek a nie noc ale chyba nam wywróżył.
Przy wstawaniu dostałam nagłego potoku w kolorze rożowym. albo to wody albo jakies inne dziadostwo. w każdym razie jedziemy na izbę żeby sprawdzić co i jak. w tel interenetu nie mam więc ze szpitala pisać nie będę. jak wrócimy to się odezwę z info co to było.
trzymam kciuki! Jestem tak podekscytowana nowymi bobasami, że szok

Kasiula gratulacje!!

Dzwoniłam na IP, dzisiaj pani była miła, nie przerwała mi w połowie zdania i nie rożłączyła się bez "do widzenia"

Dzisiaj mam wizytę, ciekawe co mi powie, podejrzewam, że jak na złość żadnego rozwarcia, żadnej skracającej się szyjki

I wgl to łapie mnie jakieś przeziębienie a najgorsze, że jest mi tak gorąco, że nie mogę spać bez mikrowentylacji i na długi rękaw, a przez to mnie łapie Boszzz...

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
Margot kciuki obowiazkowo!
Kasiula Gratuluję! Kawal mężczyzny

Lineczka ja odbijam zawsze. Tzn staram się. Witkowi 2 razy zdarzyło sie chlusnac mlekiem i puscic nosem wlasnie przez zalegajacy babelek powietrza.

Trele ja też mam w planach tatoo.Dlugo Łukasz był przeciwny. Teraz mu sie odmienilo. Ale chyba zrobie jako nagrode jak zrzuce np 15 kilo.it takie zalozenie

ja powiedziałam, że nowy ciuch kupię jak zrzuce kg zbędne, a chciałabym też 10-15 dla mnie zakupoholika to nie lada wyzwanie

znalazlam ulotkę ze szpitala: Menu dla przyszłej mamy, jeśli ktoś chce to mogę skserować

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 08:01   #4663
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki za kciuki

dobrze wczoraj wyczuliście poród!

Gratulacje dla KASIULI!!!!!
A oto i Marcelek we własnej osobie!

Edytowane przez ktosiula
Czas edycji: 2014-03-19 o 19:48
ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 08:07   #4664
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość

Nie ma zdjęcia

Edit: już jest ślicznuchny a jakie ma super włoski

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Ja czekam na wizytę u gina i jak dostane zielone światło to chce zacząć jakieś brzuszki robić i inne takie, zostało mi 3 kg do zrzucenia żeby ważyć tyle co na samiuśkim początku ciąży a dodatkowo jeszcze bym chciała zrzucić ze 3 kg więc razem mam plan zrzucić z 6 kg

Stary 2013-11-12, 08:10   #4665
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:

prawie wszystkie dzieciaczki mają długaśne włosy
ja Wam zaraz wrzucę jakie moja bratanica miała w pierwszym miesiącu

eee, nie chca się dodać:<
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg julka.jpg (31,6 KB, 41 załadowań)

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g

Edytowane przez Mya1989
Czas edycji: 2013-11-12 o 08:22

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-12, 08:18   #4666
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:

Gratulacjeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee widać ze zmęczony porodem,a ty miałąś 2 w 1 , ale już po wszystkim masz małego
Stary 2013-11-12, 08:20   #4667
rusalka12
Zadomowienie

Kasiulagratulacje :-*
De bardzo ciezkosie na to patrzy. Zwlaszcza, ze mam porownanie z pierwsza operacja ponad trzy lata temu. Wszystko zniosla o wiele lepiej...teraz caly czas popiskuje, placze...

Ja siedze w klinice dla cukrzykow. Ostatni raz przed porodem. Pewnie znowu bedzie 4 godziny. Oby Zuzia dala rade...
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 08:20   #4668
89Beatka
Wtajemniczenie

ciekawe jak tam miki wczoraj miała się do szpitala zgłosić
Stary 2013-11-12, 08:22   #4669
coralady
Wtajemniczenie

Witam z kawką zbożową

24Kasiula24 GRATULACJE!!!Chłop jak dąb z Marcelka!Brawa dla dzielnej mamy i cudnego synka!

ryba dzięki za obszerną odpowiedź Od wczoraj mi nie wymiotował tylko delikatnie ulewał.Za to pół nocy kupki zrobić nie mógł i strasznie się męczyl.Na szczęście nad ranem była kupka i symfonia z bąków

Mya mi położna mówiła,ze teraz mało które dziecko rodzi się bez włosów,a kiedyś było inaczej.Mało które włosy miało.Sama się zastanawiała od czego takie zmiany,od diety,od dzisiejszego jedzenia?
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-12, 08:25   #4670
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Kasiulagratulacje :-*
De bardzo ciezkosie na to patrzy. Zwlaszcza, ze mam porownanie z pierwsza operacja ponad trzy lata temu. Wszystko zniosla o wiele lepiej...teraz caly czas popiskuje, placze...

Ja siedze w klinice dla cukrzykow. Ostatni raz przed porodem. Pewnie znowu bedzie 4 godziny. Oby Zuzia dala rade...
Zuzia da radę!
Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
ciekawe jak tam miki wczoraj miała się do szpitala zgłosić
Pewnie już ma dzidziusia ze sobą

Ciekawe kiedy mi każe się ginka zgłosić do lekarza

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Witam z kawką zbożową

24Kasiula24 GRATULACJE!!!Chłop jak dąb z Marcelka!Brawa dla dzielnej mamy i cudnego synka!

ryba dzięki za obszerną odpowiedź Od wczoraj mi nie wymiotował tylko delikatnie ulewał.Za to pół nocy kupki zrobić nie mógł i strasznie się męczyl.Na szczęście nad ranem była kupka i symfonia z bąków

Mya mi położna mówiła,ze teraz mało które dziecko rodzi się bez włosów,a kiedyś było inaczej.Mało które włosy miało.Sama się zastanawiała od czego takie zmiany,od diety,od dzisiejszego jedzenia?
No właśnie się zastanawiam, bo serio chyba każde dziecko na wątku dotychczas ma włosy - blond, czy ciemne. A ja pamiętam że zazwyczaj łyse były. Wydaje mi się, że witaminy, jedzenie, chemia - wszystko ma swój wpływ

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-11-12, 08:28   #4671
ktosiula
Wtajemniczenie

Teraz widzę na zdjęciu, że Kasiula urodziła 11.11.2013 o 22.54

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 08:32   #4672
ryba91
Zakorzenienie

Śliczny i jakie super włoski chyba u nas wszystkie dzieciaczki z włosami urodzone? ;p

Trele - obiecałam to wrzucam, pierwsza wersja próbna.. nie zbyt pięknie, ale moze tak za tydzien maly ładniej ie odbije, bo wiecej siły bedzie miał... poza tym kupie farbki i pędzelek (teraz pomalowałam to palcem) i rączka bedzie kolorowa a na około moze zostanie w kolorze masy. Choć ona po wyschnięciu wcale ładna nie jest... ale pomalować musiałam bo inaczej byś nie zauważyła jak to wychodzi.. za jasne. sama jak zrobiśz to widać będzie to odbicie Jedyny minus ze długo schnie, ale teraz bed robiła na cieńszej "warstwie". oGÓLNIE, tanie i w sumie można spróbować.. wszystko zalezy od dziecka. Mój jak czegoś dotyka to automatycznie "lapie" wiec mi ciężko, bo czesto tą masę zgniatał w ręce;p no licze ze uda mi sie to za tydzień zrobić ładniej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1198.jpg (17,9 KB, 46 załadowań)
Stary 2013-11-12, 08:39   #4673
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Śliczny i jakie super włoski chyba u nas wszystkie dzieciaczki z włosami urodzone? ;p

Trele - obiecałam to wrzucam, pierwsza wersja próbna.. nie zbyt pięknie, ale moze tak za tydzien maly ładniej ie odbije, bo wiecej siły bedzie miał... poza tym kupie farbki i pędzelek (teraz pomalowałam to palcem) i rączka bedzie kolorowa a na około moze zostanie w kolorze masy. Choć ona po wyschnięciu wcale ładna nie jest... ale pomalować musiałam bo inaczej byś nie zauważyła jak to wychodzi.. za jasne. sama jak zrobiśz to widać będzie to odbicie Jedyny minus ze długo schnie, ale teraz bed robiła na cieńszej "warstwie". oGÓLNIE, tanie i w sumie można spróbować.. wszystko zalezy od dziecka. Mój jak czegoś dotyka to automatycznie "lapie" wiec mi ciężko, bo czesto tą masę zgniatał w ręce;p no licze ze uda mi sie to za tydzień zrobić ładniej
jaka łapcia u nas też mała od razu zaciska rączkę, to chyba taki odruch

Stary 2013-11-12, 08:39   #4674
peppermint patty
Rozeznanie

Brawa dla Marcelka

Jeszcze jedno pytanie...jak z tym odbijaniem po karmieniu?
Mi polozna mowla,ze przy karmieniu piersia az tak na to nie trzeba zwracac uwagi.no to nie pilnowala,, tymbardziej, ze Tymus zasypia przy cycu i bylo mi na reke delikatnie go odlozyc,no ale przy tych problemach brzuszkowych wolalam juz wziac sie za usuwanie wszelkich gazow-niestety maly czasem sie przy tym wybudza,albo po prostu wcale mu sie nie odbija...
No to jak waszym zdaniem? Trzeba po kazdym jedzeniu czy nie trzeba?

margot -kciuki

peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 08:44   #4675
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:

cudny świeżynek
Stary 2013-11-12, 08:48   #4676
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratuluje duży chłopak
Margot trzymam kciuki

A my dziś do dooomku ale jestem podekscytowana!

Stary 2013-11-12, 08:53   #4677
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
Brawa dla Marcelka

Jeszcze jedno pytanie...jak z tym odbijaniem po karmieniu?
Mi polozna mowla,ze przy karmieniu piersia az tak na to nie trzeba zwracac uwagi.no to nie pilnowala,, tymbardziej, ze Tymus zasypia przy cycu i bylo mi na reke delikatnie go odlozyc,no ale przy tych problemach brzuszkowych wolalam juz wziac sie za usuwanie wszelkich gazow-niestety maly czasem sie przy tym wybudza,albo po prostu wcale mu sie nie odbija...
No to jak waszym zdaniem? Trzeba po kazdym jedzeniu czy nie trzeba?

margot -kciuki

Myślę że lepiej odbić po każdym jedzonku. Wtedy maluszkowi nic nie będzie zalegać w brzuszku. A jak się wybudzi to zawsze można ululać
A co do problemów brzuszkowych, u nas Zuzia też je miała i czasem je jeszcze miewa, podajemy do każdego jedzenia DELICOL, ale nie wiem czy ma jakieś cudowne działanie, mam zamiar kupić później normalnie espumisan, ale dodatkowo dwa razy rano i wieczorem podajemy małej ulgix baby i mam wrażenie że po tym lepiej śpi i kupki ładne i bączki są bez nerwów, wtedy nie podaje kropelek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-12, 08:56   #4678
NEWTREND
Rozeznanie

W ogóle to witam się z rana. Jestem strasznie niewyspana, przez pół nocy nie spałam bo latałam siku. Mała mi się pcha główką na dole, do tego brzuszek mi się stawia. W czwartek mam wizytę i mam nadzieję że dostanę już pozwolenie na ruszanie się bo już bym małą chętnie pogoniła z brzuszka. Czuję ból /pieczenie z prawej strony w okolicy żeber ale taki że skóry dotknąć nie mogę, nie daję rady siedzieć i nawet obiad jem w pozycji półleżącej. Wg OM w czwartek będzie 38+1, wg Usg 36 skończony.

Chłopaków wybrałam do szkoły/przedszkola i wypiłam kawusie. Zwariuję dziś sama w domu a chłopcy będą dopiero ok 15.

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Gratuluje duży chłopak
Margot trzymam kciuki

A my dziś do dooomku ale jestem podekscytowana!

ale wam fajnie zazdraszczam
Stary 2013-11-12, 09:15   #4679
89Beatka
Wtajemniczenie

wiecie co???????????
oglądałam przed chwilą swój brzuch i oczom nie wierzyłam. Pojawiła mi się w miesiąc i 9 dni po porodzie ciążowa kreska, od pępka w dół
Przez cała ciąże nie wyszła a teraz jest? dziwne to
Stary 2013-11-12, 09:33   #4680
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość

weronisiek88 biedactwo
za Was!
Wysyłam wiedźmę z oksytocyną (mam nadzieję, że na Ciebie działa
Jejku właśnie nie! Oxy na mnie nie działa... Czekam tylko na regularne skurcze i mogę jechać na porodówkę i domagać się cesarki...

Więc tylko jakaś akcja skurczykowa jest w stanie mnie wybawić.

Cytat:
Napisane przez Zuzziak Pokaż wiadomość

Weronisiek łączę się z Tobą. Czuję się podobnie do Ciebie. Też już mam dość, Mały już tyle fałszywych alarmów dał, że już się pogubiłam z tym wszystkim.

Zastanawiam się tak ile Mały jeszcze będzie zastanawiał się nad wyjściem z brzuszka :P Żeby tak ponad tydzień bóle i skurcze męczyły, czop odszedł, dziwne upławy i mokra wkładka co chwila. Chyba mu jest dobrze w brzuszku Dziś też siostra mówi do mnie, ale ci się brzuch obniżył. No tak...wszystkie objawy porodowe miałam, ciekawe jak ja teraz rozróżnię czy już rodzę czy nie:P
U mnie wszystko to samo tylko, że już od 24 dni Czop to już chyba odszedł w całości bo od tygodnia już się nie pojawia. Skurcze mam codziennie, czasami takie mocniejsze, ale żadnej regularności nie mogę się doszukać...

Jutro mam o 17 wizytę i powiem o tym spojeniu bo może to tak ma być, ale kości mi strzelają jakby się przesuwały- w 1 ciąży brzuch miałam większy, przytyłam więcej a nie miałam problemu z miednicą.

Noc była kiepska, obudziłam się o 4.30 i nie spałam do 7, potem dziadek zabrał Olę i pospałam do 8.30.

Mój mąż, który raczej bagatelizuje takie rzeczy, wczoraj spojrzał na moją bliznę po cc i powiedział "nie dotykaj jej! Nie chodź, nic nie podnoś! Ona jest strasznie sina!". Ech... jest i zaczęła mnie szarpać, tak jak od razu po cesarce... Jestem bardzo ciekawa co się stanie jeśli do terminu nic się nie zacznie- wolałabym nie jechać z domu do szpitala w momencie jakiejś "awarii" blizny...
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości