|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
| Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
10 | 18,87% |
| Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
|
4 | 7,55% |
| Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
14 | 26,42% |
| Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
21 | 39,62% |
| Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
|
2 | 3,77% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
biedna Karolcia ![]() patrz, dziwne to - tak uważasz z rozszerzaniem diety, podajesz co kilka dni coś nowego a ja podaje mu co dzień coś innego i na razie wsio ok ![]() Cytat:
ja prawie w ogóle teraz znów nie mam Cytat:
przypuszczam że po dzisiejszej wyprawie do Gliwic wieczorem będziemy szukać nowego fotelika.Cytat:
inne rzeczy też ![]() ja bym pewnie większe ciuszki zaproponowała albo jakieś książeczki (teraz na liście Poczytaj mi mamo 4) a co do huli - pisałam że muszę jakoś Przemka motywować do leżenia na brzuszku jak już zaczął się sam na ten brzuszek przekręcać. akurat wtedy dużo o niej było na forum, a udało mi się coś sprzedać na allegro za 50 zł - i za to kupiłam używaną w wersji ang, za 45 zł w sumie. i jestem zadowolona, świeci, gra, turla się, Przemek się za nią obraca ![]() a dlaczego kupiłam to? bo znalazłam tanio na allegro
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-11-12 o 07:03 |
||||
|
|
|
#1022 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
OJej, biedna, kciuki zeby przyczyna szybko sie znalazla kurde skaskowal mi sie caly twoj post , pisze z tel :p, pytalas o blw, tak wprowadzam bo mlody nie chce jesc z lyzeczki, chcialam mu zrobic przerwe, ale on ma juz 7 miesiecy, niech sie uczy poznawac nowe smaki i przezuwac troche, za jakis czas sprobuje go podkarmic znowu moze zapomni ze nie lubi, bo blw fajne, ale jednak nie bede jakims ortodoksem i wole mu dac sama tez trocheCytat:
biedny ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam takie pytanie, moja Paulinka od jakiegoś czasu jak leży na brzuszku to uderza lewą noga w podłogę, ugina w kolanie i prostuje. Na pleckach też bardziej lewą fika. Z rączkami też czasami, głównie przy karmieniu, pcha mi lewą na łyżeczkę. Czy ma mnie to martwić? Może ma silniejszą lewą stronę i to będzie dominujące, ale to stukanie cały czas nóżką mnie jednak martwi. Isć z tym do lekarza?
|
|
#1025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama też na każde miauknięcie brała Helę, teraz już 'grzecznie' siada koło niej i się z nią bawi ![]() co do prezentów. U nas jedynie moi rodzice się zapytali (chcieli kupić szczeniaczka uczniaczka albo innego psa ) ale powiedzieliśmy że chcieliśmy kupić kulę hulę więc oni kupią a my mamy więcej pola do popisu jeśli chodzi o książeczki![]() Nie wiem czemu Hula a nie Kubusiowa kula
|
|
#1026 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli twoja teściowa chociaż czeka na jakieś kwęknięcie Neli, moja Paulinka nawet nie pomyśli, że coś może byc nie tak a moja teściowa już "ale ci twardo", "ale ci źle" ...
|
#1027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1028 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 1.śliniak, my mamy ten i super się sprawdza http://allegro.pl/sliniak-fartuszek-...669344875.html2.kosmetyki, np. krem http://www.nivea.pl/Produkty/Dla-dzi...a-kazda-pogode 3.zabawka tablet, na liście tańszych prezentów jest u nas to http://allegro.pl/tablet-dotykowy-dl...697196846.html jak cos wydumam to napiszę
|
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
chyba cie nie pociesze...
zaczyna sie to po okolo pol roczku (latwo zauwazyc - wczesniej dziecko usmiecha sie do kazdego, a tu nagle klops...), apogeum osiaga w ciagu drugiego roku zycia, a w ciagu trzeciego powoli lagodnieje az zaniknie
|
#1030 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale co do obcych to źle nie jest, teraz w Zakopcu było sporo znajomych i na początku się wystraszył ale potem już do wszytskich się śmiał Cytat:
między 12 a 15 jets obiadek, też jakoś godzinę po cycu i ok 17-18 jest kolacja czyli jakieś owocki z biszkoptem albo kaszą u nas masakra jakaś:/ młodemu sie piękne 2 ząbki przebiły i to tyle z dobrych wieści wczoraj łądnie zasnął ok 19, obudził się o 19.40 (często tak się budzi żeby dojeść i pada do 4) zjadł i zasnął, odłożyłam go i za chwilę ryk i tak się bujaliśmy jedzenie-spanie-wrzask do 21, dostał nurofen i padł po 22(chcichrająć się wczęsniej) jadł o 01:30, 3:30, 5:30 i wstał o 6:30 marudził od rana cyca nie chciał, zjadł jabłka z gruszkami chętnie i wszystkim zwymiotowałnie wiem czy to zęby ale nie podoba mi się to i jedziemy do pediatry współczuje Wam dziewczyny których dzieciaki tak co noc się budzą, bo ja nie wiem jak się nazywam
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2013-11-12 o 09:32 |
||
|
|
|
#1031 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a do pediatry lepiej podjechać, bo te wymioty też nie wiadomo od czego ;/
|
|
#1032 |
|
siedzę i myślę
|
u nas ostatnio masakra z zasypianiem, wczoraj zasypiał od 20 do 23... myśleliśmy z mężem że zwriujemy
ostatnio narzekałam, że ciotka mieszkająca w bloku obok w ogóle nie odwiedza Antosia... odwołuje wszystko! niech już lepiej nie przychodzi... dziecko śpiące, a one je męczy... sama próbowała je uśpić, ale nie umiała... czekałam tylko aż się rozwyje.. ostatecznie wsadziła go do leżaczka, żeby się bawił...
|
#1033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
No i właśnie też wczoraj myślałam żeby się Was zapytać o foteliki. Temat ostatnio ucichł a chcielibyśmy kupić jakiś tyłem do kierunku jazdy za niedługo bo ten który mamy mnie wkurza i ogólnie nie wiem czy naprawdę do 13 kg wytrzyma
![]() Chciałabym żeby fotelik był montowany na stałe ale do dyspozycji mamy służbowy samochód męża więc nie bardzo jednak kolejny fotelik przypinany jedynie pasami mnie nie zadowala
|
#1035 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby znajomej corka należy dotych okrąglutkich dzieci, ma skończone 9 mies. i jakos ja w foteliku upychają...nie pytajcie jak kurcze, fajnie byłoby powozić w tym pierwszym chociaż do momentu az będą fajnie siedzieć ![]() Cytat:
poczytaj mi mamo musimy kupic 1-3, ale chciałam w tym trzypaku i ostatnio już ich nigdzie nie było.Cytat:
|
|||
|
|
|
#1036 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci że jak baliśmy się asymetrii to dla spokoju pojechaliśmy do pediatry - skoro Cię to niepokoi na pewno wizyta się przyda bo uspokoi Cię ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
Helena na widok mojego taty wpada w ryk - a on nie umie się nauczyć że trzeba jej dać chwilę czasu żeby się oswoiła (potem już nie płacze). Pierwsze co w odwiedzinach od razu się pcha i dziecko na ręce bierze, a ona cała czerwona i płacz - i tak za każdym razem ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
nie wiem czemu mi jakoś lepiej kaszki brzmią rano na śniadanie![]() Przykro mi że Piotruś znowu jest taki niespokojny daj znać co pediatra Wam powiedział.U nas poprzednia noc była super - Hela obudziła się tylko 2 razy!!! To był szok normalnie. Ja średnio pospałam bo myślałam że mi cycki pękną Ale już miałam nadzieję że tak zostanie...ale gdzie tam, dzisiaj znowu pobudka co 2 godziny!
|
|
#1037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do obcych, to moje dziecko nie lubi obcych, ale ... w niedzielę była przyjaciółka z dziećmi. Sama się P sprzedała za jeden uśmiech. Aż dziecka nie poznaliśmy, bo nawet za rodzicami się nie oglądała i chichrała w głos przez większość wizyty.
|
|
#1038 |
|
siedzę i myślę
|
mi też
ja dosypuje mu 2 łyżeczki kaszki orkiszowej do mleka na 2 śniadanie
|
#1039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama nie wiem o co chodzi.A co do kaszy to wiem, że się powinno dawać ale całe 3 lata chcesz dawać tą holle? Ja myślałam, że jakiś czas a później kupić w sklepie ze zdrową żywnością jaglaną i dodawać owoce. Co do tej lekarki to na szczęście już nie moja ani mojej Laury też nie.
|
|
#1040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolo 8 kaszka...tak to jakos nam wyjdzie docelowo. a później kaszka jako produkt mleczny przeniosę na jeszcze wcześniej, a o tej 8-9 będzie normalne śniadanko kanapki, jajecznica itd. w przedszkolach sniadanie tez jest kolo tej godziny, wiec w domu przed będzie tylko jakies kakao i już hehe brzmi to pięknie, ciekawe jak będzie z realizacja.docelowo dla takiego dwu-trzylatka pobudka - mleko,kaszka 9:00 sniadanie 12:00 zupka 15:00 2 danie 17 deser 19 kolacja a obecnie: 5:00 - cyc, 8:00 - cyc (tu planuje kaszke) 11:00 - cyc spacer 14:00 - obiad (+cyc) 17:00 - owoc (+ cyc) 19:00 - cyc 24:00 - cyc |
|
|
|
|
#1041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1042 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
poczekaj troche, pewnie niedługo będzie stukac druga noga hehe. przy okazji jakiejś wizyty możesz zapytać pediatre, ale według mnie to nic niepokajacego, a niech sobie będzie "lewostronna" - jak ci najwięksi geniusze ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1043 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
8:00 - butla 11:00 - butla + 2 łyż.kaszki spacer 14:00 - obiad (+ butla) 17:00 - owoc (+ butla 19:00 - 20.00 - butla
|
|
#1044 |
|
Zakorzenienie
|
A jak rozleje to będzie zlizywać?
Dziewczyny, kupowała któraś śpiworek do spania z rekawkami? Chyba Can kiedyś pokazywała. Gdzie kupiłyście coś godnego polecenia na zimę? Poszukuję, bo mój rozbójnik jak ma w nocy gadulca to cała kołdra skopana w nogi i trzeba co chwilę przykrywać, a idą zimniejsze noce. Chyba, że macie jakiś sposób jak przykryć dziecko z łapkami tak , żeby się nie rozkopało
|
#1045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasza pediatra akurat w miarę fajna. A przyjmuje u Was tylko jeden lekarz? A może gdzieś niedaleko jest inna przychodnia? Fajnie jest mieć zaufanie do pediatry.
|
|
#1046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
7 - cyc 11- obiadek + cyc 15 - cyc 19 - cyc 21:20 - cyc na śpiocha Ile dajesz jej tego obiadku? Ja daję około 1 słoiczek na 3 dni, i nie wiem kiedy podawać więcej już, chyba od 6m? jak przyjdzie krzesełko (jak zamówimy) to dodam drugi posiłek czyli owoc. ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
Jest u nas 1 lekarz, w przychodni obok też jest, ale to obok to trochę daleko. W roku można złozyć 2 razy deklarację więc czekam i na koniec roku chyba małą przepiszę.
|
|
#1047 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myślę że wszystko w porządku, każdy człowiek ma silniejszą jedną stronę i u takich maluszków też tak jest. Przemek na przykład pięknie w sekundę przewraca się na brzuszek ale tylko przez lewe ramionko ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No mi się owocek właśnie z deserem kojarzy, ale nie chcę jej na razie dawać wszystkiego po południu. Warzywa różnie mi się udaje dawać i chyba to za dużo wrażeń by było na jedno popołudnie póki co znowu ranki mamy takie rozwalone, rozleniwione że nie wiem czy uda mi się zebrać żeby coś przygotować no zobaczymy jak to nam wyjdzie, sama jestem ciekawa![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
kulę sami chcieliśmy kupić używaną i książeczki do tego bo na Boże Narodzenie płynie do nas smok z fp - na nim trochę przyoszczędziliśmy więc teraz można było to co przyoszczędzone wydać
|
|
#1049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1050 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
Też daję słoiczek na 3 dni póki co. Nasza nam poradziła co do rozszerzania. Na pierwszych wizytach średnio mi do gustu przypadła bo myślałam że przesadza, ale teraz uważam że chce jak najlepiej i jest 'normalna' jeśli mogę to tak nazwać
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.

nie wiem czy się Nela w barach zmieści hehe

, pisze z tel :p, pytalas o blw, tak wprowadzam bo mlody nie chce jesc z lyzeczki, chcialam mu zrobic przerwe, ale on ma juz 7 miesiecy, niech sie uczy poznawac nowe smaki i przezuwac troche, za jakis czas sprobuje go podkarmic znowu moze zapomni ze nie lubi, bo blw fajne, ale jednak nie bede jakims ortodoksem i wole mu dac sama tez troche

Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną
jadł o 01:30, 3:30, 5:30 i wstał o 6:30