|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,77% |
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
10 | 18,87% |
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
4 | 7,55% |
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
5 | 9,43% |
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
14 | 26,42% |
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
21 | 39,62% |
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
2 | 3,77% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#992 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
![]() My jeszcze nie podajemy glutenu i chcialam kupic jakas bezglutenowa na poczatek ![]()
![]() |
#993 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też byłam u teściowej i nie było źle.
![]() |
#994 |
Rozeznanie
|
My tak mieliśmy, oczko łzawiło, robiły się śpiochy - myślałam, że kanalik a okazało się, że gronkowiec:/
|
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
Zakorzenienie
|
A jak długo zamierzacie podawać te kaszki holle?
A później jakie? Veronik chyba pisała o jaglanej...jaka najlepsza dla dzieci? Ostatnio znajoma była z dzieckiem u pediatry i coś pytała o gluten to pani doktor ( niecierpię jej bo prosiłam się jej o skierowanie na tsh z 5 lat a każdy lekarz którego widziałam mówił, żebym zrobiła ) powiedziała, że absolutnie nie dawać manny dziecku "chce ją pani utuczyć?".
#996 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() my jeszcze nadal gondola ![]()
![]() |
#998 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() vil, jak mojemu tż spadła 1 córka kiedyś z łóżka to płakał jak bóbr, teraz mamy nauczkę i zostawiamy młoda tylko na podłodze na macie, kocu itp. Poważnie rozważam zakup gumowego/ silikonowego cycka zamiast Zośki... Juz mnie wnerwia robienie za smoczek, smoczki i butelki nadal ma w poważaniu, rozszerzanie diety również - marchew musiałam wywalić, bo nie chciała, kaszkę również ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#999 |
Zakorzenienie
|
hejka
u nas uczulenia ciąg dalszy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1000 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja mama porobiła nalewki.. z czarnego bzu, z malin, z porzeczek chyba... probowałam tak troszeczke i są taaakie pyszne a ja ich pić nie moge ![]() ![]() ![]() Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-11-11 o 20:23 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1001 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale dzisiaj pierwszy raz jedna rzecz mu zasmakowała, odciągnełam swoje mleko, podgrzałam jabłko z jagodami - zmieszałam i zjadł aż mu się uszy trzęsły ![]() od jutra zacznę dodawać trochę mojego mleka do obiadu i kaszki i może cos ruszy w końcu z tym rozszerzaniem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1002 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]()
#1003 |
Zakorzenienie
|
maluśka jak zobaczyłam stanie w łóżeczku to szoku dostałam! matko ale nasze dzieciaki szybko rosną!
Ashy jaki masz rozmiar tej kiecki https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1384032871 mama mi kupiła dla Karoli na ciuchach taką samą ![]() vil ulubione zabawy to: 1)) udawanie zwierzątek, jak robi kotek? kotek robi miaaaaaaaaał, najbardziej lubi kurę kookookooo ![]() 2)latanie zabawkami i atakowanie nimi, ale trzeba przy nim bzyczeć ![]() 3) samolocik Agnes u nas też Karola jest grzeczniejsza jak jest więcej ludzi, zwłaszcze jak jesteśmy z nią w gościach. |
![]() ![]() |
![]() |
#1004 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1005 |
Zakorzenienie
|
![]() axella urodzinki masz? jak tak to 100 lat! a kuku też lubimy:d vil o matko jak mnie przerażają takie sytuacje. narzekałam na śpiewy w nocy to teraz mam płacz. I to taki straszny, przeraźliwy, przez sen. Nie wiem czy to przez o uczulenie czy jak ![]() i chyba zmienimy pediatrę. Zmykam spać bo ostatnio sypiam po 4 godz;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1006 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1007 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zazdroszczę, że możesz odciągnąć mleko, u mnie z tym d.upa blada. Laktator nic nie odciąga, a mam medelę elektryczną, nie sądzę, żeby inny dał radę. Co do zabaw jeszcze z dziećmi - z pierwszą córką spędzałam całe dnie na urozmaicaniu jej czasu, nie gotowałam przy niej, nie sprzątałam tylko ją zabawiałam, wymyślałam zabawy, nosiłam na rękach itd. Teraz w sumie młoda cały czas spędza albo na leżaczku jak coś robię w kuchni czy łazience - jest ze mną, siedzi, ja do niej gadam, robię miny, kaczora donalda, ona ciamoli jakiegoś gryzaka, albo na macie czy na kocu w pokoju. Zabawy oczywiście są, zawsze w trakcie przebierania pieluchy (pierdziawki w brzuch, zabawy ze stopami i w ogóle nóżkami - uwielbia to), w ciągu dnia czasami taniec, czasami chodzenie po mieszkaniu i opowiadanie, co robi starsza siostra, czasami samolot, ale teraz nie staram się wymyślać zabaw, bo wiem, że jak podrośnie to ją siostra weźmie w obroty ![]() ![]() Edytowane przez modro Czas edycji: 2013-11-11 o 20:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1008 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
teraz rozszerzamy dietę. dostaje warzywka i łyżeczkę kaszy mannej. i ostatnio noce to masakra. jest calgel, jest nurofen, a młody i tak pojękuje, złości się i wybudza. tylko u nas nie każda pobudka kończy się cycem. także u nas masakra nocna nie jest związana z głodem (tym bardziej że w dzień spokojnie wytrzymuje 4h bez jedzenia), a z nie wiadomo czym/zębami których wciąż nie widzę Cytat:
![]()
![]() |
#1009 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nadrobilam, ale brak weny na odpisywanie, mala ma niespokojny sen i co chwile sie wybudza ![]()
![]() |
#1010 |
Zakorzenienie
|
Co myślicie o takich miseczkach jest sens to kupować?:
http://allegro.pl/babyono-miska-mise...702164007.html http://allegro.pl/rewelacyjna-misecz...702163958.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1011 |
Zakorzenienie
|
Helo M. Kaszle pluje flegma smarka masakra nocki najgorsze... dzisij spakowalismy lozeczko turystyczne i skrecilismy drewniane ale M. Sie spodobalo loze nowe i nam tez hii
Poprasowalm injutro od nowa szkola lekcje reha masakra ide sie myc i pozniej podczytam.contam.naskroba lyscie ![]() Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
#1013 |
Zakorzenienie
|
Sharp no to beda dziewczyny pomykac w takich samych kieckach
![]() ![]() Mam nadzieje, ze szybko uporacie sie z uczuleniem ![]() Modro u nas jest podobnie z tym smoczkowaniem... Diete rozszarzamy dopiero 4 dni i na razie je chetnie. zobaczymy jak bedzie dalej. A nie myslalas ,zeby sprobowac blw jak Salviae? U Ciebie na kolanach poki mala nie siedzi? Wiecie co? wyskoczyla mi wysypka na piersi. tylko na lewej. nie mam pojecia od czego. troche swedzi... Mialysmy dzis problem z kupka... Caly wieczor mi Sofka plakala, zwlaszcza jak szedl baczek. Kupki nie bylo od wczoraj i normalnie by mi to nie przeszkadzalo ale te bolesne pierdy daly mi do myslenia. Do konca jednak nie bylam pewna czy to brzuszek bo Sofia lapala sie tez za dziasla i ciagnela... po 2h noszenia stwierdzilam, ze dam jej paracetamol w czopku. jak to od zebow to usmiezy bol, a jak zasparcia to pomoze zrobic kupke. No i kupka poszla po 5 min. plastelina wystekana z trudem... A jadla dzis i wczoraj marchewke z ziemniakiem. Jutro mialam to samo jej dac ale chyba pocisne ze szpinakiem dla odmiany. Co o tym myslicie? Czy szpinak tez moze powodowac takie problemy? Niby tam duzo zelaza... ech juz sama nie wiem... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1014 |
Zakorzenienie
|
w ogóle, śniło mi się dzisiaj ze zniosłam jajko i to bez skorupki
![]() Macie dalej takie porąbane sny jak w ciąży?? Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-11-11 o 21:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1015 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też czasami daję paracetamol, ale raczej w syropie, chociaz moja mama stwierdziła, że zrobię z małej lekomana. Czasami daję jej 3 wieczory pod rząd po 2,5 ml, a czasami jest kilka dni/ tygodni przerwy. młoda zasnęła 0 20-stej, do tej pory były już 3 pobudki i memłanie cycka. I pomyśleć, że przez pierwsze trzy miesiące tak ładnie spała z max 2 pobudkami ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1016 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1017 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1018 | ||
Zakorzenienie
|
Brawo sto lat
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
Cytat:
Moj kaszle tak mokro ze szok biedak jutro napiety dzin mamy na nic czasu nie bedzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1019 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
trochę to wprowadzanie robi się skomplikowane, bo wszystko naraz. warzywa podaje już prawie miesiąc (tylko te 1,2 składnikowe), owoce od tygodnia ![]() jak mloda skończy 6 miesięcy zaczniemy wlaczac obiadki po 5 miesiącu, a to oznacza miesko w Nelkowym menu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() ejjj a co z fotelikami? wlozycie do nich dzieci w kombinezonach? ![]() ---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:27 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ---------- Cytat:
![]() może spróbuj przez kilka dni podawac te najmniej alergizujące słoiczki? wiem, ze to kiepska rada, ale tonący brzytwy się chwyta. nie zmieniliście proszku, kosmetykow malej? może to jakas smieszna alergia...u szymka w przedszkolu były rybki. az pewnego razu dziewczynke tak uczulilo, ze rodzice zupełnie nie wiedzieli co to. podejrzewali już nawet pluskwy. w końcu okazało się, ze jest uczulona...na sucha karme dla rybek. akwarium musiało zniknąć. nie miała Karola kontaktu z jakims zwierzakiem, skora. pediatra nic nie podpowiada? dziwne, ze odstawiasz kolejne produkty, a uczulenie postepuje ![]() ---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ---------- Cytat:
i tak oto dzisiaj musiala być repeta i wsunela caly słoiczek sliwek ![]() ![]() Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-11-11 o 23:56 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1020 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja tesciowa tak ma, ze wystarczy ze mala sobie krzyknie (często z radości, zlosci, ze zabawka za daleko), a ona już ja ratuje "bo niewygodnie" "dlaczego się zloscisz", "co nie pasuje", "ojej babcia uratuje". i siup mala na rekach. rozumiem, ze babcie sa od rozpieszczania i nie widuje jej codziennie, ale jeśli dziecko nie wymaga noszenia na rekach caly czas to po co to robic? ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:47 ---------- Poprzedni post napisano o 01:43 ---------- Cytat:
![]() http://img.youkids.pl/tmp/7/2/0/7/po....800x600-s.jpg ---------- Dopisano o 01:49 ---------- Poprzedni post napisano o 01:47 ---------- Cytat:
biedny Michas. gdzie go takie wirusisko dopadlo? starszak przyniosl do domu? ooo myslalam, ze w turystycznym będziecie już "na stale" ![]() ---------- Dopisano o 01:52 ---------- Poprzedni post napisano o 01:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:55 ---------- Poprzedni post napisano o 01:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:17 ---------- Poprzedni post napisano o 01:55 ---------- nadrobilm, dobranoc. fajny wynalazek! http://allegro.pl/as26-miska-niekape...652104194.html ![]() i moja prosba (taka podobna trochę do Vil ![]() nasze propozycje to: 1) słoiczki (i tu chyba poproszę o desery, bo obiadki wole sama wybrać, a owoce po 4 mies. sa tylko takie "podstawowe" i nie będę musiala okreslac firmy itd.) 2) pieluszki (dziadek trafi do biedronki ![]() 3) bodziaki na później rozm. 80 z dl. rękawem, ewentualnie jakiś pajacyk do spania, bo to tez wykorzystamy 4) chusteczki nawilzajace, bo ich nigdy dość 5) label label przytulanke http://allegro.pl/label-label-kocyk-...637611166.html 6) projektor biedronka http://allegro.pl/lampka-nocna-biedr...669882723.html bo nasz baaardzo spodobal się córeczce znajomych i znow jesteśmy bez ![]() może ktoras wymyśli cos lepszego ![]() i jeszcze jedno, dlaczego wybieracie hule kule, a nie edukacyjna kule Kubusia Puchatka? ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.