Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-13, 21:03   #1621
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Cytat:
Napisane przez angelak86 Pokaż wiadomość
hejka
nie ma mnie z Wami bo moje dziecko w dzień potrzebuje wciąż naszej uwagi wieczorem wstepuje w niego diabeł i jest płacz- wczoraj to już w ogóle przesadził- 1.5 godziny darcia na całe gardło a jak już zaśnie to mnie brak sił na cokolwiek, przelecę tylko kilka stron wizażowych mamusiek i tyle.
Jakie jaja u mnie z kasą. Ta firma to jakaś porażka, dowiedzieć się czegokolwiek graniczy z cudem. Przez 2 miesiące jak jestem na macierzyńskim pani "ala" księgowa- 'ala" bo księgową nie jest. Księgowa jest spoza firmy od takich obliczeń jak zasiłek macierzyński a ta nasza niby księgowa to obliczała tylko nam wypłaty, gdzie żadnej filozofii nie było bo przy umowie zlecenie liczba godzin razy magiczne 7 zł. Do rzeczy- przez te 2 m-ce brałam 1050 zł (chcę 80%) myslę sobie że trochę za dużo od najniższej krajowej no ale skoro tak wyliczyła to tyle brałam, dziś dzwonię czy w tym m-cu też tyle a ona mówi że przecież miałam brać 1215 no skąd taka suma hyy? Toć to najniższa krajowa a ja mam brać 80% no i czego się dowiedziałam? Nie odprowadzają mi podatku bo nie mogą wedle przepisów- słyszałyście o czymś takim? Wy też tak macie? Dziwne ale szkoda mi nerwów, żeby dochodzić czy tak mówią przepisy prawa czy nie. Muszę sobie odkładać z tych 1215 zł 250 co miesiąc bo jak mi przyjdzie rozliczyć się ze skarbówką to skąd wezmę 20% od dochodu? Swoją drogą zarobki mnie dobijają- ciągle brakuje kasy a wiadomo dziecko na 1 miejscu więc jeśli jest coś potrzebne to musi być i już, na samo mleko miesięcznie wydajemy 300 zł ehhhhhh a zarobki takie że nic tylko płakać. Przepraszam że ja tylko tak o sobie. Aaaaa dziś też byłam w Auchanie- obkupiłam trochę młodego w różnego rodzaju grzechotki a tż co kupił ? Taką grubaśną książkę z..... kolorowankami to nic że dzieć nasz 3 miesięczny
Ojej wspolczuje sytuacji z pracą

Neni
dla Tza za samoróbke (zabrzmiało jakby bimber pędził )

Karolajn dla Hanulki za wcinanie

Czarownico dla Antosia,Laura tez powinna tyle ważyc..

Ech ,zrobiłam dzis zakupy-to co moge jesc.Moze nie bedzie tak źle...Czytam o AZS....jakos to ogarniemy Trzeba byc dobrej mysli.

JAkierkooooooooooo pojaw sie
Stary 2013-11-13, 21:04   #1622
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Też spadam.
Dobranoc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-11-13, 21:04   #1623
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Wiem, że któraś z Was tu polecała jakiś inhalator, błagam, kojarzycie sprawę? Chcę kupić, bo wolałabym obejść się bez antybiotyku..
Są inhalatory w smoczku,wygoogluj sobie,ale nie wiem co i jak dokładnie bo nie używaliśmy, wiem tylko że jest coś takiego i wydaje mi się to dobrym rozwiązaniem dla takich maluchów.

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki

Nie nadrabiam wszystkiego bo nie mam na to najmniejszych szans spamerki ale Mam do Was ogromną prośbę. Może któryś TŻ zna się na remontach i wykończeniach bo potrzebuję rady.
Jak ocieplić przeszkloną ścianę?? U Antosia w pokoju ściana która wychodzi na taras to są trzy wielkie okna od podłogi do sufitu. Chcemy je na zime jakoś zasłonić. Nie wiemy czy rolety zewnętrzne, okiennice, jakaś folia termiczna na szyby, czy może jakieś płyty które da się wiosną zdemontować?? Bo nie chcemy zabudowywać tych okien, pokój jest fajnie nasłoneczniony dzięki nim, ale przy niższej temperaturze bardzo wychładzają pokój
Spytałam tż,bo on długo pracował w branży okienno-drzwiowej,mówi że można wymienić szyby tej ścianie na bardziej izolujące od zimna np z argonem w środku,wtedy będzie cieplej.

Przepraszam że tak mało cytuję ale brak sił,dziś był wyczerpujący dzień. Pediatra kazała iść na wszelki wypadek do neurologa,bo "Gabrysia późno zaczęła podnosić główkę" oraz ma często zaciśnięte rączki w piąsteczki. Powiedziała,że lepiej żeby neurolog ją obejżał, dobrał ćwiczenia,bo nie zaszkodzą a mogą dużo wspomóc rozwój. Więc jutro idziemy, prosimy o kciuki. W temacie śpiworków ja chyba kupię taki w rozm. 110/45 bo starczy na dłużej, zdecyduję się na ten:

http://allegro.pl/spiworek-spiwor-do...679144452.html

albo na ten:

http://allegro.pl/spiworek-spiwor-do...679152073.html

Mam jeszcze dylemat czy polar czy wełna
Stary 2013-11-13, 21:08   #1624
Oliath
Zakorzenienie

Uff, nastroj odrobinę lepszy, nalozylam nowy chrom na spieprzony chrom i Nizoral na wlosy
Teraz bedziemy ogladac Supernatural i Sons of Anarchy
Dobranoc
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 21:10   #1625
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Są inhalatory w smoczku,wygoogluj sobie,ale nie wiem co i jak dokładnie bo nie używaliśmy, wiem tylko że jest coś takiego i wydaje mi się to dobrym rozwiązaniem dla takich maluchów.

Spytałam tż,bo on długo pracował w branży okienno-drzwiowej,mówi że można wymienić szyby tej ścianie na bardziej izolujące od zimna np z argonem w środku,wtedy będzie cieplej.

Przepraszam że tak mało cytuję ale brak sił,dziś był wyczerpujący dzień. Pediatra kazała iść na wszelki wypadek do neurologa,bo "Gabrysia późno zaczęła podnosić główkę" oraz ma często zaciśnięte rączki w piąsteczki. Powiedziała,że lepiej żeby neurolog ją obejżał, dobrał ćwiczenia,bo nie zaszkodzą a mogą dużo wspomóc rozwój. Więc jutro idziemy, prosimy o kciuki. W temacie śpiworków ja chyba kupię taki w rozm. 110/45 bo starczy na dłużej, zdecyduję się na ten:

http://allegro.pl/spiworek-spiwor-do...679144452.html

albo na ten:

http://allegro.pl/spiworek-spiwor-do...679152073.html

Mam jeszcze dylemat czy polar czy wełna
Trzymam za jutro.

Ja wybrałabym polar.

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Wroooooooć-Baloniku-wełne!!!!!!!!!!
Stary 2013-11-13, 21:12   #1626
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Ja tylko na chwilę przed snem.

Zdrowka dla Laury i Filipa, żeby zdrowieli szybko.

Aby Lilo nie tylko wlaczala sama pozytywke ale i śpiewala do niej piosenki niedługo.

My tymczasem lezymy w łóżku, sara z cycem w buzi i bedziemy spac chyba, mam nadzieję.

Do pozniej, trzymajcie sie koleżanki szklanki.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 21:13   #1627
Oliath
Zakorzenienie

Baloniku, ten z owcza welna drugi jest super

Ja spiworka nie kupuję, bo mam taka wkladke-nosidlo do gondoli na baranku

Do spacerowki tez wlizie, mam nadzieję.

Jak chrom mi wyschnie i odwine wszystkie sto warstw tasmy zabezpieczajacej, to Wam pokaze

A jak odwine i okaze sie, ze i tak mimo calej ostroznosci posrebrzylam tapicerkę, to sie pochlastam.
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 21:17   #1628
karolajn1987
Wtajemniczenie

Kurcze Rocky u nas jest podobnie.. sucha skora, luszczace sie placki suche na rekach, suche przedramiona.
Hanka zje z obu cyckow w nocy i po godzinie sie budzi.
Jutro mamy pediatre.
Dzis Hanka ma noc z mm i tata, ja ide spac do drugiego pokoju, bo juz oczywiście o 21 byla pobudka..

Wysłane z mojego GT-I9300
Stary 2013-11-13, 21:19   #1629
Katerine2
Raczkowanie

Hej dziewczynki

Obiecalam ze wstawie do klubu zdjęcia z chrztu Justynki ale niestety nie mam kabelka od mojego przedwojennego skanera
ale wrzuciłam pare teraźniejszych fotek mam nadzieje ze się spodobają
Katerine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 21:23   #1630
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość

My tymczasem lezymy w łóżku, sara z cycem w buzi i bedziemy spac chyba, mam nadzieję.

.
Trzymam obyście pospały dziewczynki Mama nadzieje ze cyckowy smoczek pomoże Sarze.

Kejt- zdrówka dla Fi!!!!!!!

Entoż to jakas maskara.Uciekaj kochana z tego domu-no to jest przegiecie zeby dziecku zgotowac takie warunki!!!!Tescie naprawde są pogięci i to zdrowo.Wspolczuje i trzymam kciuki za szybką wyprowadzke.Mam nadzieje ze tz przemysli na spokojnie całą sytuacje...

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Kurcze Rocky u nas jest podobnie.. sucha skora, luszczace sie placki suche na rekach, suche przedramiona.
Hanka zje z obu cyckow w nocy i po godzinie sie budzi.
Jutro mamy pediatre.
Dzis Hanka ma noc z mm i tata, ja ide spac do drugiego pokoju, bo juz oczywiście o 21 byla pobudka..

O kurde.

A ma ,,lakierowane" policzki?
Oby to nie było to
Stary 2013-11-13, 21:24   #1631
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Trzymam obyście pospały dziewczynki Mama nadzieje ze cyckowy smoczek pomoże Sarze.

Kejt- zdrówka dla Fi!!!!!!!

Entoż to jakas maskara.Uciekaj kochana z tego domu-no to jest przegiecie zeby dziecku zgotowac takie warunki!!!!Tescie naprawde są pogięci i to zdrowo.Wspolczuje i trzymam kciuki za szybką wyprowadzke.Mam nadzieje ze tz przemysli na spokojnie całą sytuacje...

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

O kurde.

A ma ,,lakierowane" policzki?
Oby to nie było to
Co to znaczy?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 21:28   #1632
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Pierwsza pobudka.
Zaczynamy horror nocny

Stary 2013-11-13, 21:29   #1633
Katerine2
Raczkowanie

Lecicie z postami jak szalone....ledwo co nadrobiam w czasie moich nocnych wojaży a tu znowu tyle czytania mam nadzieje ze się kiedyś ogarne i popisze trochę...

A co u nas - od paru dni niunia zle spi w nocy budzi się co 1 lub 2 godziny i jeszcze potem zasnąć nie chce ale z tego co widziałam to sporo naszych łobuziaków ma dziwne noce Sypiam po max 4 godziny ale to troszkę moja wina bo zamiast polozyc się spac razem z kurami to wariuje w kuchni i jeszcze noca na necie siedze. Mati w szkole lapie same 4 i 5 no jedna no jedna 1 się trafila ale widocznie nie zrozumial tego co pani im tlumaczyla i zdolna mamusia mu w domku poswiecila trochę uwagi i teraz synek pięknie rozwiazuje przykłady z matmy.
Zapomnialam pochwallic meza - co rano szykuje Matiego do szkoły tzn śniadanko mu robi drugie sniadanie do szkoły i odwozi go a ja mogę sobie jeszcze trochę w tym czasie kimnąć jak ksiezniczka spi....żeby go tylko nie przechwalić
Katerine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 21:30   #1634
Rockyyy
Zakorzenienie

Takie bardzo suche i jakby świecące....
Stary 2013-11-13, 21:32   #1635
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Takie bardzo suche i jakby świecące....
A to chyba nie
Ja ogólnie bardzo ograniczam nabial wiec mam nadzieje ze to nie to

Ide spac myszki

Stary 2013-11-13, 21:36   #1636
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
A to chyba nie
Ja ogólnie bardzo ograniczam nabial wiec mam nadzieje ze to nie to

Ide spac myszki

Paaa żabeczkoo

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Ja tez spadam
slodkich snów
Stary 2013-11-13, 21:47   #1637
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Nadrobilam po łepkach, wiec wybaczcie

My po wizycie, tak jak uwazalam Leonsio ma skaze bialkowa..
Tak wiec odstawiam wszelki nabial, kozi tez, wszelkie konserwanty itp. Smaruje buziaka kremem i podaje zyrtec..
Charcze biedaczek przy tym strasznie i marudzi okropnie ...
mam nadzieje ze po tych zmianach charczenie mu przejdzie bo ewidentnie gdziec ma podrazniona sluzowke.
Trzymajcie kciuki pls za szybka poprawe!

Generalnie nie ma tego zlego - jestem na diecie bez slodyczy i nabialu od tygodnia i schudlam 1,5 kg

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość

Śniło mi się, że TESO miała za dużo ziemniaków w piwnicy i musiała się wyprowadzić :conf used:
He he niezle Kochana prawie trafilas, tyle ze nie z powodu ziemniakow co tz-a

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Domciatko...mój zasypia ostatno tylko na boku i tylko jak ma na głowie pieluszke plus na pleckach podpiera go podusa...nie lubi przestrzeni...
Moze Sare spróbuj tak kłasc...no ciezki przypadek.

Dziewuszki Wrocławskie....

mozecie polecic jakies studio fotograficzne lub fotografa??we Wro oczywiscie...
Moj identycznie zasypia
Polecam naszą nadworną Panią fotograf http://www.pracowniafotografika.com albo drugą Panią https://www.facebook.com/EwaJezierskaFotografia

Cytat:
Pierwsza pobudka.
Zaczynamy horror nocny

Nooo ja mialam juz dwie od 19.30 he he pobilam Was
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 21:47   #1638
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Uff, nastroj odrobinę lepszy, nalozylam nowy chrom na spieprzony chrom i Nizoral na wlosy
Teraz bedziemy ogladac Supernatural i Sons of Anarchy
Dobranoc
A ja zaraz będe oglądać American Horror Story

Dzięki za rady odnośnie śpiworka,jeszcze tż muszę zapytać o zdanie,ale też mi się widzi bardziej ten z wełny Dziś mamy dzień trolla,czyli dzien bez kąpieli. Gabi padła przed 19 i od tamtej pory śpi mocno,nie chcę jej na siłę budzić. Jutro neurolog, pojutrze szczepienia, 21.11 przetykanie kanalika...dużo się dzieje ostatnio. Dziś pediatra polecała nam wprowadzenie oprócz słoiczków różnych innych warzyw,np buraczek,brokuł-ale w b.niewielkich ilościach. Będziemy działać Choć narazie i tak najbardziej jej smakuje niemiennie dynia z ziemniakiem Hipp'a, no ale zobaczymy,może taki niepozorny buraczek też będzie ok. Na dniach jeszcze planuję marchew z pietruszką ugotować,zmiksować i dodać kropelkę oliwy z oliwwek.
Stary 2013-11-13, 21:51   #1639
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Teso
Kurcze, trzymaj sie.
Moja zasypia na ręce bujajac. Oby Zasnela. Bo ja chce spac jak cholera.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 21:54   #1640
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Teso
Kurcze, trzymaj sie.
Moja zasypia na ręce bujajac. Oby Zasnela. Bo ja chce spac jak cholera.

Moj chwile pojadl, pocharczal, dalam smoka, odlozylam i spi..
Ide dolaczyc do niego

Spokojnej nocy.
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 22:07   #1641
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Moja jeszcze nie Zasnela tego wieczoru.
A ja bym sobie tam zamknęła oczy i tak troszkę pospala.

Stary 2013-11-13, 22:18   #1642
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dziewczyny życzę Wam spokojnej nocy i jak najwięcej godzin snu!! Mój niby śpi od 2h, ale cały czas bardzo płytko, wierci się i Ssie smoka. Ja pomylam podłogi i robię inhalacje z soli morskiej w garnku
Zaraz zmykam się myć jak mi wyschnie droga do łazienki buziaki

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Aaa i kupiłam sobie dziś mopa z wiatrem
To tak dla rozrywki, żebym się nie zanudzila siedząc z Fi w domu

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 22:19   #1643
Agrafka86
Wtajemniczenie

KEJT codziennie biorę 12 tabletek... ale czasem są gorsze dni, np. Taki jak wczoraj.

ANGELAK z mm to właśnie tak jest. U nas też idzie kasy. Ale ja nic nie muszę mieć, ważne żeby Młody miał wszystko ja sobie odbije jak dorosnie

A co do śpiworow. Dostałam taki słodki od kuzynki Tżta. I tu pytanie jak będziecie ubierać dzieci z nim? Czym przykrywac? Proszę napisać dokkadny opis ubrania+śpiwór i czy już tak wychodzicie? z góry dziękuję za pomoc, bo wiecie ze ja ze wszystkim zielona.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 22:19   #1644
cynamon_owa
Zadomowienie

Ale my jesteśmy w tyle za Wami- jak juz zaczniemy Was doganiac z Adasiem to podpowiecie co i jak z tymi kaszkami itd?

Adaś waży juz 4,73kg W dwa dni przytyl 150gramow! :thumbup:
Niestety pojawiło sie "coś" nowego w sercu. Ma 7mm
Czekamy na wyniki badań- oby to nie było to czego sie obawiamy... Istnieje ryzyko, ze gronkowiec sie rozprzestrzenia

Przeleciałam Was na szybko i widzę, ze sporo maluchów ma skaze bialkowa- trzymamy za Was kciuki.
Za kryzysy małżeńskie, skoki rozwojowe i przeziębienia też...

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 22:19   #1645
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Moja jeszcze nie Zasnela tego wieczoru.
A ja bym sobie tam zamknęła oczy i tak troszkę pospala.

Przepraszam,bo może przegapiłam jak o tym pisałaś, ale czy spanie razem z Sarą w łóżku też nie pomaga na jej problemy ze snem?
Stary 2013-11-13, 22:26   #1646
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Przepraszam,bo może przegapiłam jak o tym pisałaś, ale czy spanie razem z Sarą w łóżku też nie pomaga na jej problemy ze snem?
Dwie poprzednie nocki jakos sie udały, po 4 pobudki byly ale jakos przespala, a dzis coś jej sie odwidzialo i noe chce spac w łóżku. Spała 45 minut z cycem, a pozniej sie obudziła i koniec spania.

Teraz uspilam ja na rękach i boję sie odłożyć znow

Stary 2013-11-13, 22:27   #1647
surka
Zakorzenienie

Cynamonku mam nadzieję, że już nic złego was nie spotka

też uciekam spać

surka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 22:28   #1648
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
KEJT codziennie biorę 12 tabletek... ale czasem są gorsze dni, np. Taki jak wczoraj.

ANGELAK z mm to właśnie tak jest. U nas też idzie kasy. Ale ja nic nie muszę mieć, ważne żeby Młody miał wszystko ja sobie odbije jak dorosnie

A co do śpiworow. Dostałam taki słodki od kuzynki Tżta. I tu pytanie jak będziecie ubierać dzieci z nim? Czym przykrywac? Proszę napisać dokkadny opis ubrania+śpiwór i czy już tak wychodzicie? z góry dziękuję za pomoc, bo wiecie ze ja ze wszystkim zielona.

Mamy używany śpiworek gruby ale nie nieprzemakalny,dlatego kupuję nowy. Ale na chwilę obecną używamy tego i ubieram Gabi w body, na to bluzka,spodnie,skarpetki lub bluzka,rajtki,sukienka, na to kurtka/płaszczyk z kapturem plus cienka czapka i tak do wózka do gondoli,w której jest śpiworek.

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Ale my jesteśmy w tyle za Wami- jak juz zaczniemy Was doganiac z Adasiem to podpowiecie co i jak z tymi kaszkami itd?

Adaś waży juz 4,73kg W dwa dni przytyl 150gramow! :thumbup:
Niestety pojawiło sie "coś" nowego w sercu. Ma 7mm
Czekamy na wyniki badań- oby to nie było to czego sie obawiamy... Istnieje ryzyko, ze gronkowiec sie rozprzestrzenia

Przeleciałam Was na szybko i widzę, ze sporo maluchów ma skaze bialkowa- trzymamy za Was kciuki.
Za kryzysy małżeńskie, skoki rozwojowe i przeziębienia też...

za przybieranie na wadze
oby nie potwierdziły się wasze obawy! Adasiu,bądź dzielny!
Stary 2013-11-13, 22:29   #1649
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cynamonku
Super że adaś tyje, widać dieta szpitalna ( puszczał oko) mu służy.
Oby to nie był gronkowiec, oby.

Stary 2013-11-13, 22:35   #1650
lachryma
Zakorzenienie

nie mogę zasnąć i czytam jakieś głupie wątki na wizażu

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości