|
|
#4561 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 311
|
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Nie nie bêdziemy kupowaæ,bo w tej chwili ze wzglêdu na trudna sytuacje z praca mojego Tzta nie mamy takiej zdolno¶ci kredytowej jakiej by¶my potrzebowali 😔 wychodzimy z za³o¿enia ,ze je¶li mamy przez 30 lat p³aciæ kredyt to kupimy taki dom,który bêdzie nam odpowiada³ a nie byle jakie mieszkanie bo tañsze..
Najlepsze jest to ze p³ac±c czynsz 500 euro to nikt nie pyta czy my zdolno¶æ ,trzeba p³aciæ i basta...a 600 euro msc kredytu maja problem by daæ...(takie moje przemyslenia)... My tez na pocz±tku zamieszkalismy z te¶ciowa "na jaki¶ czas"...potem nadszed³ kryzys tzt straci³ prace i ten jaki¶ czas wyd³u¿y³ sie do 3 lat...z perspektywy czasu i tak dochodzê do wniosku ze za nic w ¶wiecie nie zamieszkalabym znów z rodzicami,wole p³aciæ czynsz i nie odk³adaæ na wp³atê i mieszkaæ na swoim...mój komfort psychiczny jest dla mnie wa¿niejszy... Ale gdyby te¶ciowie mieli osobne mieszkanie i zaproponowali nam mieszkanie tam to pewnie,ze bym nie odmówi³a...a narzekania s± normalne mieszkaj±c na kupie...nawet mieszkaj±c oddzielnie narzeka sie na bliskich,gdy przekraczaj± nasze granice... Ogl±dam Padre Pio😀 Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4562 | |||
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 998
|
Cytat:
niente no comment widocznie stres zle na Ciebie dzialaCytat:
ja nastawilam sie na typowo wloska cenette z ryb ![]() Cytat:
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2013-11-15 o 23:38 |
|||
|
|
|
#4563 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 926
|
Dzieñ dobry
U mnie dzi¶ ciasto pomarañczowe + Anna Jantar. Jakos mnie nasz³o...
|
|
|
|
#4564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() smacznie u Ciebie a my wybieramy sie na maly shopping ![]() Milego dnia |
|
|
|
|
#4565 | |||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
Dzien doberek Zabcie, a u nas pochmurno juz ktorys dzien, czy ja aby napewno na pld jestem?
![]() odnosnie tesciow, to tak sobie mysle jaka ja beda tesciowa, skoro my wszystkie kobitki narzekamy? bede chodzic na zwiady do syncia i sprawdzac palcem czy synowa kurze starla ![]() Cytat:
bedziesz piekla z mala pierniczki? my juz porobilismy z synkiem lancuchy, porozwieszalam po salonie, wczoraj przyszla sasiadka i pyta sie czy to juz carnavaleodnosnie choinki to chcialabym te pupazzi albo w ogole zmienic kolor, ale w tym roku dokupimy oswietlenie na taras i moze jakiegos reniferka, wiec narazie choineczka ta zostawimy ![]() a czytama przedwczoraj np. o salmone w ciescie francuskim mniam jak cos znajde fajnego to dam znac, tez juz musze zaczac planowac Cytat:
obowiazkowo idzcie na termy, cos wspanialego, synek nie chcial wychodzic[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4373170 2]moze za rok, za dwa wczoraj byla nasza 8 rocznica ![]() racja, sport fajnie odstresowuje [/QUOTE]wszystkiego naj najlepszego Cytat:
patrzylam w necie na to Twoje miasteczko, urokliwe ale malusie, wszyscy sie znaja? a Ty znowu ciasto pieczesz! lasuch!ale fajnie, po swiateczne prezenty sie wybieracie czy po ciuszkowe? musze malemu kupic kapciuszki i jeszcze jedna ciepla pizamke, w ogole wlaczyliscie juz ogrzewanie, u nas szzcegolnie w lazience robi sie zimno brrr milego shoppingowania, my jutro idziemy na teatro dei burattini
|
|
#4566 | ||
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
Cytat:
czasem warto wziasc slownik do reki zamiast udawac wielka wloszke ![]() Cytat:
dzieki
|
||
|
|
|
#4567 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bêdzie jedzone!! Muszê przyznaæ, ¿e jestem ³asuchem, uwielbiam s³odycze!! Panettone jest z rodzynkami, prawda? Ja nie lubiê rodzynek, zawsze wyd³ubujê :PDzi¶ u nas pieknie s³onecznie i ciep³o, upra³am wszystko, co siê da³o i wietrze mieszkanie ![]() Wczoraj kupili¶my choinkê i bombki czerwone + z³ote + z³oty ³añcuch. Zobaczymy, co dalej ![]() A Caravaggio fakt niewielkie, ca³kiem urocze, a czy wszyscy siê znaj±... ja póki co prawie nikogo nie znam :P Mi³ego dnia dziewczyny |
|
|
|
|
#4568 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tez dzisiaj s³oñce i zacznê my¶leæ o ¶wiêtach jak wrócê z Pl, czyli 10 grudnia. Na razie nie dochodzi do mnie ze mamy ju¿ polowe listopada, kiedy to zlecialo?
Mam bilety na koncert Aerosmith, po prostu w czerwcu siê spe³ni moje koncertowe marzenie ![]() Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o my tez mamy ozdoby czerwono zlote nast razem chyba zrobie bialo-srebrne![]() Cytat:
no a Ty zaraz do Pl lecisz, zrobilas liste? ![]() wow ale extra b lubie ta grupe, gdzie graja? pewnie w Mediolanie?
|
|
#4570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O co chodzi z tymi listami? Spisujecie, co chcecie sobie kupiæ? :P Ja te¿ tak robiê i od czasu do czasu napastuje siostrê i rodziców, ¿eby mi co¶ kupili i ¿ebym nie musia³a sama za du¿o je¼dzic po sklepach ![]() Teraz czeka ju¿ na mnie pokrzywa, skrzyp, czerwona herbata, Jantar do w³osów i olejek kokosowy a kupiê sobie syrop malinowy i grzañca galicyjskiego na ch³odniejsze wieczory
|
|
|
|
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
aleksandramaj ja w Pl obecnie kupuje zazwyczaj ksiazeczki dla malego, ale i przez internet teraz mozna juz wszystko zamowic i nie wozic ciezarow, no jedzonka nie mozna, tzn. jest jeden sklep ale wysylka jest dosc droga i sie to poprostu nie oplaca
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie dorwalas olejek? Tez chce
![]() W³a¶nie tak, zawsze wypisuje tasiemca na zakupy ![]() Princi, graj± w Rho Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4573 | ||
|
Konto usuniête
|
Cytat:
ja tez dzisiaj robie ciacho. ciasto sie wlasnie chlodzi w lodowce ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
cuciola koncert w lipcu i juz bilety sprzedaja? oo ja to zyje za Murzynami, nie uprzedzajac Murzynom
![]() chce kupic malemu lyzwy maja wylac na swieta i karnawal lodowisko to bedzie evento storico maly jezdzil na kajtkach w tamtym roku w Merano, w sensie trzymalam go pod pachy
|
#4575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- [1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4374459 2]to tak jak moj TZ. a ja lubie panettone i pandoro. najlepsze to jest chyba Bauli z kawalkami czekolady ja tez dzisiaj robie ciacho. ciasto sie wlasnie chlodzi w lodowce ![]() a ja myslalam ze ten zespol juz przestal istniec. oni juz maja pewnie po 80 lat hehe [/QUOTE]Jad³am kiedys z czekolad± w ¶rodku, ale nie by³a w kawa³kach, tylko taka troszkê p³ynna. Pychota. Jakie ciasto robisz? Ciasto to moja tradycja sobotnia, wiêc chêtnie przygarnê jakie¶ ciekawe przepisy ![]() Fakt! Aerosmith to chyba ju¿ dziadki, co? Ale na ¿ywo pewnie daj± czaduuuu ![]() |
|
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny otworzylam christstollen, nie wiem jak po polsku nazywa sie to ciasto, taki niby keks, paskudne to fuj
a juz oczyma wyobrazni jadlam pyszniutkiego keksika
|
#4577 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4578 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
tym bardziej, ze my tylko we dwoje mieszkamy...to chyba jakies ciasto austriacko-niemieckie? |
|
|
|
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
tak to ciasto to niemiecki czy austriacki wynalazek, maz tez mowi ze paskudne, wiec chyba oddam sasiadce
|
#4580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() c'e crisi!! ingredienti costano ciasto raz w roku!!nie wiesz princi??to mowi wielka wloszka hehehe ale mialam dzisiaj ubaw nasmialam sie do lezProsze o dokladne sprawdzenie ze slowniczkiem ortografii i interpunkcji powyzszego tekstu [COLOR="Silver"]---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ----------
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2013-11-17 o 00:43 |
|
|
|
|
#4581 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() pewnie, ze skladniki kosztuja mniej, jak sie pupcie wsadzi pod skrzydelka tesciowej
|
|
|
|
|
#4582 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4375300 2]na zdrowie nie wyjdzie- chodzilo o nie przytycie. idz spac, bo widze ze masz klopoty ze zrozumieniem
![]() pewnie, ze skladniki kosztuja mniej, jak sie pupcie wsadzi pod skrzydelka tesciowej [/QUOTE]faktycznie strasznie spac mi sie chcialo bo bylismy na kolacji z cala grupa ze szkoly tanca abbiamo fatto tardi![]() mamusi i tesciowej jaka jestem przeszczesliwa nie wszyscy maja tak dobrze moga tylko pomarzyc![]() Dziewczynki co tam porabiacie
|
|
|
|
#4583 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
a jak ci tak dobrze z tesciowa to dlaczego na nia narzekasz?
|
|
|
|
|
#4584 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4375865 2]to wysypiaj sie dobrze, bo martwie sie o ciebie
a jak ci tak dobrze z tesciowa to dlaczego na nia[COLOR="rgb(255, 0, 255)"] narzekasz[/COLOR]?ktos tu narzekal
|
|
|
|
#4585 |
|
Zakorzenienie
|
Bylismy z tz na goracej czekoladzie mniam!!!
A takiego dziadka Stevena Tylera to ja bym chciala, 65 lat ma bilety pewnie pojda jak swieze buleczki
|
|
|
|
#4586 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja znów piek³am, tym razem muffinki, to ju¿ chyba na³óg
![]() Obejrzeli¶my z t¿ wszystkie czê¶ci Piratów z Karaibów i kupi³am wst±¿eczki na choinkê Otworzyli nowy sklep z pierdo³ami w Caravaggio - bajkaaaa!! Wszystko piêkne, urocze, s³odkie ¶wi±teczne
|
|
|
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
Ale fajne! A to taki sklep wszystko od 1 euro? U mnie w takim mozna fajne rzeczy upolowac np ozdobne pudelka albo kubki z reniferem
|
|
|
|
#4588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kupi³am 5 tych kokardek po 2,5 euro, ale chêtnie kupi³abym wszystko Kubeczki, pude³eczka, ozdoby na choinkê, ¶ciereczki... piêkne |
|
|
|
|
#4589 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry, jak minal Wam weekend?
aleksandramaj u mnie jest sporo takich sklepikow handmade, sliczne sa te rzeczy, nie tylko swiateczne, takze dla dzieciaczkow sliczne maskotki, kolderki i ozdoby do mieszkania ![]() cuciola i co tam na Twojej liscie juz widnieje? ![]() sjoanna jak tam obzartuszku?
|
#4590 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 828
|
Hej hej dziewuszki
Widze ze troszke tu ostatnio konfliktowo ![]() Cuciola zazdraszczam koncetu (ale tak pozytywnie a nie zawistnie )Aleksandramaj urocze te wstazeczki! Ja juz bym chciala choinke ubrac... Narazie za to pale duzo swiatecznych swieczek i woskow od yankee ![]() W Minkiolanie pada jak to zwykle w listopadowym Minkiolanie bywa ![]() Usciski
Non mi pento di nulla nella mia vita, eccetto di quello che non ho fatto Coco Chanel Edytowane przez mmarcepan Czas edycji: 2013-11-18 o 14:12 |
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
| Narzêdzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.

niente no comment
widocznie stres zle na Ciebie dziala

kupi³am 5 tych kokardek po 2,5 euro, ale chêtnie kupi³abym wszystko
)