W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wiza¿anek. Wejd¼, poznaj rodaczki, wymieñ siê opiniami i swoim do¶wiadczeniem.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-11-15, 22:36   #4561
marmotta
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 311
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III

Nie nie bêdziemy kupowaæ,bo w tej chwili ze wzglêdu na trudna sytuacje z praca mojego Tzta nie mamy takiej zdolno¶ci kredytowej jakiej by¶my potrzebowali 😔 wychodzimy z za³o¿enia ,ze je¶li mamy przez 30 lat p³aciæ kredyt to kupimy taki dom,który bêdzie nam odpowiada³ a nie byle jakie mieszkanie bo tañsze..
Najlepsze jest to ze p³ac±c czynsz 500 euro to nikt nie pyta czy my zdolno¶æ ,trzeba p³aciæ i basta...a 600 euro msc kredytu maja problem by daæ...(takie moje przemyslenia)...
My tez na pocz±tku zamieszkalismy z te¶ciowa "na jaki¶ czas"...potem nadszed³ kryzys tzt straci³ prace i ten jaki¶ czas wyd³u¿y³ sie do 3 lat...z perspektywy czasu i tak dochodzê do wniosku ze za nic w ¶wiecie nie zamieszkalabym znów z rodzicami,wole p³aciæ czynsz i nie odk³adaæ na wp³atê i mieszkaæ na swoim...mój komfort psychiczny jest dla mnie wa¿niejszy...
Ale gdyby te¶ciowie mieli osobne mieszkanie i zaproponowali nam mieszkanie tam to pewnie,ze bym nie odmówi³a...a narzekania s± normalne mieszkaj±c na kupie...nawet mieszkaj±c oddzielnie narzeka sie na bliskich,gdy przekraczaj± nasze granice...
Ogl±dam Padre Pio😀

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
marmotta jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-15, 23:35   #4562
cucciola79
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 998

Cytat:
Napisane przez bambi1980 Poka¿ wiadomo¶æ
no ale spese condominiali to nie bolletta (dla evelinyrav: bolletta to rachunek) - to samo kredyt mieszkaniowy czy wynajem. Jedyne co sie zagalopowalam to tassa rifiuti - ktora jest obliczna zdaje sie na podstawie metrow kwadratowych o ile sie nie myle). RAI - to wiadomo - niektorzy placa inni nie .
Ja wyrazilam tylko swoja opinie - tak jak to przystaje na forum - mozna sie z nia zgadzac lub nie. Nie wskazywalam nikogo ani nie chcialam zeby ktos od razu wytykal mnie i moja sytuacje.
A to co jest normalne - to wzgledna sprawa - w innym kraju byloby pewnie nie calkiem normalne. Mam kolezanke ktorej tesciowa jest dyrektorka szpitala w Krakowie. Ma w posiadaniu chyba z dwie kamienice po kilka mieszkan i wynajmuje je. Moja kolezanka z kolei z mezem wzieli na raty swoje wlasne - i dla nich z kolei to jest normalne.
Nikogo nie krytykuje ani nie oceniam - a wydaje mi sie ze cie dotknelam.
a mi sie wydaje ,ze to raczej Ty zaczelas wytykac innym ich sytuacjeniente no commentwidocznie stres zle na Ciebie dziala

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Poka¿ wiadomo¶æ
Je¶li chodzi o w³oskie jedzonko, to ja nic nt ¦wi±t jeszcze nie wiem
Zapycham siê tylko pandoro - jedna walizka do Pl bêdzie lecia³a tylko z pandoro, a ze dwa zjem sama :P hehe

Je¶li chodzi o wigiliê - dla mnie sa³atka jarzynowa, barszczyk czerwony z uszkami i pierogi z kapust± i grzybami - nic wiêcej mo¿e nie istnieæ Tak¿e to taka moja sugestia Ja ju¿ nie moge siê doczekaæ!!!!!

A je¶li chodzi o sprawy mieszkaniowe, to na pewno ka¿dy jest wdziêczny za ten k±t, za to ze faktycznie ³atwiej jest ze wszystkimi op³atami itd, ale mo¿na te¿ czasami sobie odrobinkê ponarzekaæ, gdy familia daje siê we znaki
takie pierozki z kapusta i grzybkami
ja nastawilam sie na typowo wloska cenette z ryb
Cytat:
Napisane przez marmotta Poka¿ wiadomo¶æ
My tez na pocz±tku zamieszkalismy z te¶ciowa "na jaki¶ czas"...potem nadszed³ kryzys tzt straci³ prace i ten jaki¶ czas wyd³u¿y³ sie do 3 lat...z perspektywy czasu i tak dochodzê do wniosku ze za nic w ¶wiecie nie zamieszkalabym znów z rodzicami,wole p³aciæ czynsz i nie odk³adaæ na wp³atê i mieszkaæ na swoim...mój komfort psychiczny jest dla mnie wa¿niejszy...
Ale gdyby te¶ciowie mieli osobne mieszkanie i zaproponowali nam mieszkanie tam to pewnie,ze bym nie odmówi³a...a narzekania s± normalne mieszkaj±c na kupie...nawet mieszkaj±c oddzielnie narzeka sie na bliskich,gdy przekraczaj± nasze granice...
Ogl±dam Padre Pio��

i to chyba normalne

Edytowane przez cucciola79
Czas edycji: 2013-11-15 o 23:38
cucciola79 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-16, 09:24   #4563
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 926

Dzieñ dobry U mnie dzi¶ ciasto pomarañczowe + Anna Jantar. Jakos mnie nasz³o...
aleksandramaj jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-16, 10:25   #4564
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzieñ dobry U mnie dzi¶ ciasto pomarañczowe + Anna Jantar. Jakos mnie nasz³o...
Dobry dobryi za oknem piekne sloneczko
smacznie u Ciebie

a my wybieramy sie na maly shopping

Milego dnia
Stary 2013-11-16, 11:55   #4565
principessina
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 083

Dzien doberek Zabcie, a u nas pochmurno juz ktorys dzien, czy ja aby napewno na pld jestem?

odnosnie tesciow, to tak sobie mysle jaka ja beda tesciowa, skoro my wszystkie kobitki narzekamy? bede chodzic na zwiady do syncia i sprawdzac palcem czy synowa kurze starla

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Poka¿ wiadomo¶æ
Tutaj u mnie w rodzinie to ubieraja 8 grudniano ale my chyba zaczniemy wczesniej nie nie mam wszystkie ozdoby z zeszlego rokuteraz jak Fiammi podrosla to chociaz sie nimi nacieszya Ty kochana??jakie masz ozdoby??

Zastanawiam sie wlasnie nad menu wigilijnym macie jakies fajne pomysly???
tak myslalam, ze chyba w calej It ubiera sie na 8 grudnia, skoro i u Ciebie i u mnie tak jest? bedziesz piekla z mala pierniczki? my juz porobilismy z synkiem lancuchy, porozwieszalam po salonie, wczoraj przyszla sasiadka i pyta sie czy to juz carnavale
odnosnie choinki to chcialabym te pupazzi albo w ogole zmienic kolor, ale w tym roku dokupimy oswietlenie na taras i moze jakiegos reniferka, wiec narazie choineczka ta zostawimy
a czytama przedwczoraj np. o salmone w ciescie francuskim mniam jak cos znajde fajnego to dam znac, tez juz musze zaczac planowac

Cytat:
Princi – pytalas gdzie w koncu na swieta bedziemy. Ostatecznie w okolice Merano jedziemy, bedzie moja mama. To taka ze tak powiem mezza-soluzione. Chcielismy jechac do jakiegos hotelu z basenem – ale ceny sa strasznie drogie. Poza tym mojej mamy nie byloby na to stac. I tak sie zdarzylo, ze gdy napisalam maila do hotelu gdzie juz raz bylismy w St. Leonardo in Passiria – odpisano mi, ze w hotelu nie ma miejsc ale sa apartamenty nalezace pod hotel. Spimy zatem w takim ososbnym mieszkanku polozonym ok. 200m od hotelu – ale wszystkie atrakcje i posilki full wypas sa w cenie- i dochodzimy. W pakiecie jest przejazd saniami, ciaspolata (nie wiem jak jest ciaspolata po polsku), fiaccolata, uroczysta wigilia, jakies przedstawienia, wieczor taneczny, wycieczka na mercatini do Merano. No a jak ktos chce to tez zawoza pod wyciag. Jesli udaloby mi sie pojezdzic na nartkach to jak dla mnie – bajka (moj Tz nie potrafi I jak mowi sport ten go nie “inspiruje” – a tak miedzy name to jest cykor – I sie boi ze zlamie noge). Cena byla do zakaceptowania bo 800€ na 5 dni na 3 osoby- mama placi za siebie i jest przeszczesliwa bo zawsze marzyla o swietach w gorach.
ale Wam fajnie, tylko wiesz co nie wiem czy bedzie snieg, w Merano nigdy praktycznie nie pada, na narty trzeba jechac na gore do Merano2000 dosc daleko, Merano polozone jest w takiej concha, otoczone ze wszystkich stron gorami, roslinnosci jest srodziemnomorska obowiazkowo idzcie na termy, cos wspanialego, synek nie chcial wychodzic

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4373170 2]moze za rok, za dwa

wczoraj byla nasza 8 rocznica

racja, sport fajnie odstresowuje [/QUOTE]
wszystkiego naj najlepszego

Cytat:
Je¶li chodzi o w³oskie jedzonko, to ja nic nt ¦wi±t jeszcze nie wiem
Zapycham siê tylko pandoro - jedna walizka do Pl bêdzie lecia³a tylko z pandoro, a ze dwa zjem sama :P hehe

Je¶li chodzi o wigiliê - dla mnie sa³atka jarzynowa, barszczyk czerwony z uszkami i pierogi z kapust± i grzybami - nic wiêcej mo¿e nie istnieæ Tak¿e to taka moja sugestia Ja ju¿ nie moge siê doczekaæ!!!!!

A je¶li chodzi o sprawy mieszkaniowe, to na pewno ka¿dy jest wdziêczny za ten k±t, za to ze faktycznie ³atwiej jest ze wszystkimi op³atami itd, ale mo¿na te¿ czasami sobie odrobinkê ponarzekaæ, gdy familia daje siê we znaki
ja wole panettone od pandoro patrzylam w necie na to Twoje miasteczko, urokliwe ale malusie, wszyscy sie znaja? a Ty znowu ciasto pieczesz! lasuch!

Cytat:
Dobry dobryi za oknem piekne sloneczko
smacznie u Ciebie

a my wybieramy sie na maly shopping

Milego dnia
ale fajnie, po swiateczne prezenty sie wybieracie czy po ciuszkowe? musze malemu kupic kapciuszki i jeszcze jedna ciepla pizamke, w ogole wlaczyliscie juz ogrzewanie, u nas szzcegolnie w lazience robi sie zimno brrr milego shoppingowania, my jutro idziemy na teatro dei burattini
Stary 2013-11-16, 12:19   #4566
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 697

Cytat:
no ale spese condominiali to nie bolletta (dla evelinyrav: bolletta to rachunek)
ja wiem co to jest bolletta a "niektorzy" chca zaszpanowac, bo przeciez wstyd napisac rachunek, bo to po polsku. lepiej napisac z "bykiem", wazne ze po wlosku czasem warto wziasc slownik do reki zamiast udawac wielka wloszke
Cytat:
Napisane przez marmotta Poka¿ wiadomo¶æ
Nie nie bêdziemy kupowaæ,bo w tej chwili ze wzglêdu na trudna sytuacje z praca mojego Tzta nie mamy takiej zdolno¶ci kredytowej jakiej by¶my potrzebowali 😔 wychodzimy z za³o¿enia ,ze je¶li mamy przez 30 lat p³aciæ kredyt to kupimy taki dom,który bêdzie nam odpowiada³ a nie byle jakie mieszkanie bo tañsze..
Najlepsze jest to ze p³ac±c czynsz 500 euro to nikt nie pyta czy my zdolno¶æ ,trzeba p³aciæ i basta...a 600 euro msc kredytu maja problem by daæ...(takie moje przemyslenia)...
Ogl±dam Padre Pio😀

ja mieszkalam z rodzinka TZ i tez nie wiem jak wytrzymalam te 2 lata. niby sie nie wtracali ale potrafili obgadac
Cytat:
Napisane przez principessina Poka¿ wiadomo¶æ

wszystkiego naj najlepszego

dzieki a no wlasnie, niby nie jest zimno, ale jak sie siedzi przed komputerem czy tv, to chlodno troche jest. rozpoczelam sezon herbaciany
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-16, 12:31   #4567
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzien doberek Zabcie, a u nas pochmurno juz ktorys dzien, czy ja aby napewno na pld jestem?

tak myslalam, ze chyba w calej It ubiera sie na 8 grudnia, skoro i u Ciebie i u mnie tak jest? bedziesz piekla z mala pierniczki? my juz porobilismy z synkiem lancuchy, porozwieszalam po salonie, wczoraj przyszla sasiadka i pyta sie czy to juz carnavale

ja wole panettone od pandoro patrzylam w necie na to Twoje miasteczko, urokliwe ale malusie, wszyscy sie znaja? a Ty znowu ciasto pieczesz! lasuch!

ale fajnie, po swiateczne prezenty sie wybieracie czy po ciuszkowe? musze malemu kupic kapciuszki i jeszcze jedna ciepla pizamke, w ogole wlaczyliscie juz ogrzewanie, u nas szzcegolnie w lazience robi sie zimno brrr milego shoppingowania, my jutro idziemy na teatro dei burattini
Aaaaale piêknie pachnia³o pomarañczami w ca³ym mieszkaniu Bêdzie jedzone!! Muszê przyznaæ, ¿e jestem ³asuchem, uwielbiam s³odycze!! Panettone jest z rodzynkami, prawda? Ja nie lubiê rodzynek, zawsze wyd³ubujê :P

Dzi¶ u nas pieknie s³onecznie i ciep³o, upra³am wszystko, co siê da³o i wietrze mieszkanie
Wczoraj kupili¶my choinkê i bombki czerwone + z³ote + z³oty ³añcuch. Zobaczymy, co dalej

A Caravaggio fakt niewielkie, ca³kiem urocze, a czy wszyscy siê znaj±... ja póki co prawie nikogo nie znam :P

Mi³ego dnia dziewczyny
Stary 2013-11-16, 13:37   #4568
cuciola
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 227
GG do cuciola

U mnie tez dzisiaj s³oñce i zacznê my¶leæ o ¶wiêtach jak wrócê z Pl, czyli 10 grudnia. Na razie nie dochodzi do mnie ze mamy ju¿ polowe listopada, kiedy to zlecialo?

Mam bilety na koncert Aerosmith, po prostu w czerwcu siê spe³ni moje koncertowe marzenie

cuciola jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-16, 14:19   #4569
principessina
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaale piêknie pachnia³o pomarañczami w ca³ym mieszkaniu Bêdzie jedzone!! Muszê przyznaæ, ¿e jestem ³asuchem, uwielbiam s³odycze!! Panettone jest z rodzynkami, prawda? Ja nie lubiê rodzynek, zawsze wyd³ubujê :P

Dzi¶ u nas pieknie s³onecznie i ciep³o, upra³am wszystko, co siê da³o i wietrze mieszkanie
Wczoraj kupili¶my choinkê i bombki czerwone + z³ote + z³oty ³añcuch. Zobaczymy, co dalej

A Caravaggio fakt niewielkie, ca³kiem urocze, a czy wszyscy siê znaj±... ja póki co prawie nikogo nie znam :P

Mi³ego dnia dziewczyny
ja tez hehe
o my tez mamy ozdoby czerwono zlote nast razem chyba zrobie bialo-srebrne

Cytat:
Napisane przez cuciola Poka¿ wiadomo¶æ
U mnie tez dzisiaj s³oñce i zacznê my¶leæ o ¶wiêtach jak wrócê z Pl, czyli 10 grudnia. Na razie nie dochodzi do mnie ze mamy ju¿ polowe listopada, kiedy to zlecialo?

Mam bilety na koncert Aerosmith, po prostu w czerwcu siê spe³ni moje koncertowe marzenie

ja to widze, ze na pln sloneczko a u mnie pada!
no a Ty zaraz do Pl lecisz, zrobilas liste?
wow ale extra b lubie ta grupe, gdzie graja? pewnie w Mediolanie?
Stary 2013-11-16, 14:30   #4570
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tez hehe
o my tez mamy ozdoby czerwono zlote nast razem chyba zrobie bialo-srebrne

Ja bym chcia³a jeszcze czerwone kokardki A ze srebrnym równie¿ niebieski fajnie wygl±da

ja to widze, ze na pln sloneczko a u mnie pada!
no a Ty zaraz do Pl lecisz, zrobilas liste?
wow ale extra b lubie ta grupe, gdzie graja? pewnie w Mediolanie?
Aerosmith super - zazdroszczê
O co chodzi z tymi listami? Spisujecie, co chcecie sobie kupiæ? :P
Ja te¿ tak robiê i od czasu do czasu napastuje siostrê i rodziców, ¿eby mi co¶ kupili i ¿ebym nie musia³a sama za du¿o je¼dzic po sklepach
Teraz czeka ju¿ na mnie pokrzywa, skrzyp, czerwona herbata, Jantar do w³osów i olejek kokosowy a kupiê sobie syrop malinowy i grzañca galicyjskiego na ch³odniejsze wieczory
Stary 2013-11-16, 14:44   #4571
principessina
Zakorzenienie

aleksandramaj ja w Pl obecnie kupuje zazwyczaj ksiazeczki dla malego, ale i przez internet teraz mozna juz wszystko zamowic i nie wozic ciezarow, no jedzonka nie mozna, tzn. jest jeden sklep ale wysylka jest dosc droga i sie to poprostu nie oplaca
Stary 2013-11-16, 14:45   #4572
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Gdzie dorwalas olejek? Tez chce
W³a¶nie tak, zawsze wypisuje tasiemca na zakupy

Princi, graj± w Rho

Stary 2013-11-16, 14:57   #4573
Konto usuniête

Cytat:

Mi³ego dnia dziewczyny
to tak jak moj TZ. a ja lubie panettone i pandoro. najlepsze to jest chyba Bauli z kawalkami czekolady ja tez dzisiaj robie ciacho. ciasto sie wlasnie chlodzi w lodowce
Cytat:

a ja myslalam ze ten zespol juz przestal istniec. oni juz maja pewnie po 80 lat hehe
Stary 2013-11-16, 15:03   #4574
principessina
Zakorzenienie

cuciola koncert w lipcu i juz bilety sprzedaja? oo ja to zyje za Murzynami, nie uprzedzajac Murzynom

chce kupic malemu lyzwy maja wylac na swieta i karnawal lodowisko to bedzie evento storico maly jezdzil na kajtkach w tamtym roku w Merano, w sensie trzymalam go pod pachy ale mysle, ze w tym roku spodoba mu sie
Stary 2013-11-16, 15:15   #4575
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Gdzie dorwalas olejek? Tez chce
W³a¶nie tak, zawsze wypisuje tasiemca na zakupy

Olejek jeden kupi³am w biochemii urody czy jako¶ tak, ale 50 ml z przesy³k± wysz³o mnie drogo. Okaza³o siê, ¿e mój sasiad, który ma sklep internetowy z orzechami, przyprawami itd ma równie¿ olej kokosowy, dorwa³am 200 ml za 15 z³ :P

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4374459 2]to tak jak moj TZ. a ja lubie panettone i pandoro. najlepsze to jest chyba Bauli z kawalkami czekolady ja tez dzisiaj robie ciacho. ciasto sie wlasnie chlodzi w lodowce

a ja myslalam ze ten zespol juz przestal istniec. oni juz maja pewnie po 80 lat hehe [/QUOTE]

Jad³am kiedys z czekolad± w ¶rodku, ale nie by³a w kawa³kach, tylko taka troszkê p³ynna. Pychota.
Jakie ciasto robisz? Ciasto to moja tradycja sobotnia, wiêc chêtnie przygarnê jakie¶ ciekawe przepisy

Fakt! Aerosmith to chyba ju¿ dziadki, co? Ale na ¿ywo pewnie daj± czaduuuu
Stary 2013-11-16, 16:11   #4576
principessina
Zakorzenienie

Dziewczyny otworzylam christstollen, nie wiem jak po polsku nazywa sie to ciasto, taki niby keks, paskudne to fuj a juz oczyma wyobrazni jadlam pyszniutkiego keksika
Stary 2013-11-16, 18:15   #4577
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny otworzylam christstollen, nie wiem jak po polsku nazywa sie to ciasto, taki niby keks, paskudne to fuj a juz oczyma wyobrazni jadlam pyszniutkiego keksika
Nie s³ysza³am o tym wynalazku nigdy, co tam w ¶rodku jest takiego bleeee??
Stary 2013-11-16, 18:31   #4578
Konto usuniête

Cytat:
---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Jad³am kiedys z czekolad± w ¶rodku, ale nie by³a w kawa³kach, tylko taka troszkê p³ynna. Pychota.
Jakie ciasto robisz? Ciasto to moja tradycja sobotnia, wiêc chêtnie przygarnê jakie¶ ciekawe przepisy

Fakt! Aerosmith to chyba ju¿ dziadki, co? Ale na ¿ywo pewnie daj± czaduuuu
to ciasto jest na mojewypieki z jablkami i budyniem jako nadzienie. w moim rodzinnym domu tez bylo ciasto co niedziele, ale ja wole tej tradycji nie miec, bo na zdrowie by mi to nie wyszlo tym bardziej, ze my tylko we dwoje mieszkamy...
Cytat:
to chyba jakies ciasto austriacko-niemieckie?
Stary 2013-11-16, 19:44   #4579
principessina
Zakorzenienie

tak to ciasto to niemiecki czy austriacki wynalazek, maz tez mowi ze paskudne, wiec chyba oddam sasiadce
Stary 2013-11-17, 00:39   #4580
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:

odnosnie tesciow, to tak sobie mysle jaka ja beda tesciowa, skoro my wszystkie kobitki narzekamy? bede chodzic na zwiady do syncia i sprawdzac palcem czy synowa kurze starla

odnosnie choinki to chcialabym te pupazzi albo w ogole zmienic kolor, ale w tym roku dokupimy oswietlenie na taras i moze jakiegos reniferka, wiec narazie choineczka ta zostawimy
a czytama przedwczoraj np. o salmone w ciescie francuskim mniam jak cos znajde fajnego to dam znac, tez juz musze zaczac juz myslec

porobilam prezenty i dla Fiammisi kupilam tego tableta

c'e crisi!! ingredienti costano ciasto raz w roku!!nie wiesz princi??to mowi wielka wloszkana zdrowie nie wyjdzie hehehe ale mialam dzisiaj ubaw nasmialam sie do lez

Prosze o dokladne sprawdzenie ze slowniczkiem ortografii i interpunkcji powyzszego tekstu
[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ----------

Edytowane przez cucciola79
Czas edycji: 2013-11-17 o 00:43
Stary 2013-11-17, 10:04   #4581
Konto usuniête

Cytat:
porobilam prezenty i dla Fiammisi kupilam tego tableta

c'e crisi!! ingredienti costano ciasto raz w roku!!nie wiesz princi??to mowi wielka wloszkana zdrowie nie wyjdzie hehehe ale mialam dzisiaj ubaw nasmialam sie do lez

Prosze o dokladne sprawdzenie ze slowniczkiem ortografii i interpunkcji powyzszego tekstu [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ----------
na zdrowie nie wyjdzie- chodzilo o nie przytycie. idz spac, bo widze ze masz klopoty ze zrozumieniem

pewnie, ze skladniki kosztuja mniej, jak sie pupcie wsadzi pod skrzydelka tesciowej
Stary 2013-11-17, 17:04   #4582
cucciola79
Wtajemniczenie

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4375300 2]na zdrowie nie wyjdzie- chodzilo o nie przytycie. idz spac, bo widze ze masz klopoty ze zrozumieniem

pewnie, ze skladniki kosztuja mniej, jak sie pupcie wsadzi pod skrzydelka tesciowej [/QUOTE]

faktycznie strasznie spac mi sie chcialo bo bylismy na kolacji z cala grupa ze szkoly tancaabbiamo fatto tardi

mamusi i tesciowejjaka jestem przeszczesliwa nie wszyscy maja tak dobrzemoga tylko pomarzyc

Dziewczynki co tam porabiacie
Stary 2013-11-17, 18:10   #4583
Konto usuniête

Cytat:
faktycznie strasznie spac mi sie chcialo bo bylismy na kolacji z cala grupa ze szkoly tancaabbiamo fatto tardi

mamusi i tesciowejjaka jestem przeszczesliwa nie wszyscy maja tak dobrzemoga tylko pomarzyc

Dziewczynki co tam porabiacie
to wysypiaj sie dobrze, bo martwie sie o ciebie a jak ci tak dobrze z tesciowa to dlaczego na nia narzekasz?
Stary 2013-11-17, 20:28   #4584
cucciola79
Wtajemniczenie

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4375865 2]to wysypiaj sie dobrze, bo martwie sie o ciebie a jak ci tak dobrze z tesciowa to dlaczego na nia[COLOR="rgb(255, 0, 255)"] narzekasz[/COLOR]?

ktos tu narzekal
Stary 2013-11-17, 21:23   #4585
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Bylismy z tz na goracej czekoladzie mniam!!!
A takiego dziadka Stevena Tylera to ja bym chciala, 65 lat ma bilety pewnie pojda jak swieze buleczki

Stary 2013-11-17, 22:09   #4586
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Ja znów piek³am, tym razem muffinki, to ju¿ chyba na³óg
Obejrzeli¶my z t¿ wszystkie czê¶ci Piratów z Karaibów i kupi³am wst±¿eczki na choinkê Otworzyli nowy sklep z pierdo³ami w Caravaggio - bajkaaaa!! Wszystko piêkne, urocze, s³odkie ¶wi±teczne
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 20131117_142802.jpg (84,7 KB, 7 za³adowañ)
Stary 2013-11-17, 23:37   #4587
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Ale fajne! A to taki sklep wszystko od 1 euro? U mnie w takim mozna fajne rzeczy upolowac np ozdobne pudelka albo kubki z reniferem

Stary 2013-11-18, 08:08   #4588
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale fajne! A to taki sklep wszystko od 1 euro? U mnie w takim mozna fajne rzeczy upolowac np ozdobne pudelka albo kubki z reniferem
Niestety do¶æ drogie rzeczy tam maj± kupi³am 5 tych kokardek po 2,5 euro, ale chêtnie kupi³abym wszystko Kubeczki, pude³eczka, ozdoby na choinkê, ¶ciereczki... piêkne
Stary 2013-11-18, 12:53   #4589
principessina
Zakorzenienie

Dzien dobry, jak minal Wam weekend?

aleksandramaj u mnie jest sporo takich sklepikow handmade, sliczne sa te rzeczy, nie tylko swiateczne, takze dla dzieciaczkow sliczne maskotki, kolderki i ozdoby do mieszkania

cuciola
i co tam na Twojej liscie juz widnieje?

sjoanna jak tam obzartuszku?
Stary 2013-11-18, 14:09   #4590
mmarcepan
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 828

Hej hej dziewuszki Widze ze troszke tu ostatnio konfliktowo

Cuciola zazdraszczam koncetu (ale tak pozytywnie a nie zawistnie )
Aleksandramaj urocze te wstazeczki!

Ja juz bym chciala choinke ubrac...
Narazie za to pale duzo swiatecznych swieczek i woskow od yankee

W Minkiolanie pada jak to zwykle w listopadowym Minkiolanie bywa

Usciski

Edytowane przez mmarcepan
Czas edycji: 2013-11-18 o 14:12
mmarcepan jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Emigrantki

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: Wy³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.