![]() |
#2131 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy z kielc 2013
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2132 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny. Chcialam was zapytac co myslicie o odbijaniu dziecka po karmieniu. Moja mala strasznie ulewa. Zauwazylam ze im wiecej z nia kombinuje tym ulewa bar dziej. I tak jak ja biore do odbicia to uleje. A w nocy kiedy usypia przy piersi nie biorę jej by odbila. i jeszcze nie zdarzylo sie by ulala w takiej sytuacji. Powiedzcie z doswiadczenia. Czy zawsze trzeba prostowac ksiazkowo dziecko by mu sie odbilo?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2133 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2134 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mój synek ma 4,5 miesiąca i nadal po mleku go biorę na odbicie. Przez 30 minut po jedzeniu nie biorę go na ręce - siedzi sobie w leżaczku. A mój Kacperek strasznie przechodzi wyrzynanie się pierwszych ząbków. Od wczoraj ma podwyższoną temperaturę, w nocy nie śpi dłużej jak 20minut. A dziś doszła też lekka biegunka ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2013-11-13 o 10:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2135 |
Zadomowienie
|
ycnan mój ma prawie 6 miesiecy i go odbijam
![]() współczuje ząbkowania To biedny Kacperek się namęczy a ty przy okazji , mojemu ida dwie jedynki i też mi sie budzial w nocy ale dalam smoka i zasypial a wczoraj posmarowalam mu w nocy zelem i nie budzil sie tak czesto wiec to chyba tez chodzilo o zeby |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2136 |
Raczkowanie
|
Mój Maluszek w ogóle od początku nie potrzebował, żeby podnosić Go po jedzeniu do odbicia. Ulało Mu się może ze 4 razy, mimo, że ma już ponad tydzień. Ostatnio jednak Jacuś strasznie łapczywie je i zdarza Mu się krztusić przez chwilkę.
![]() |
#2137 |
Raczkowanie
|
dziękuję za powitanie
![]() nattier ja mojego małego odbijam do dziś, choć ma już 5,5 miesiąca z tym, że jak po jedzeniu mu się nie odbiło strasznie wierciło mu w brzuszku i kręcił się w łóżeczku albo budził więc staram się zawsze to robić ![]() majka ja miałam elektryczny avent i przy moim nawale pokarmu w szpitalu bardzo mi pomogł bo ręcznym bym się chyba zajechała ![]() ![]() czarne tak jak piszą dziewczyny może mała śpi za dużo w dzień? chociaż ostatnio mamy to samo- wcześniej Karolek po kąpieli i nakarmieniu kładł się spać a teraz chyba kąpiel go rozbudza bo jak zje to zaczyna szaleć i chce się bawić ![]() ![]()
![]() |
#2138 |
Zakupowy odwyk :)
|
milam sama już nie wiem. Dziś zasneła o 1.20
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2139 |
Raczkowanie
|
Czarne a jak jej nie wykąpiesz to o której pójdzie spać? Może jak ją kąpiel tak pobudza to albo z rana ją kąp albo koło 18...
Becik co tam u Kubusia? Jaką maść stosujesz na te dziąsła? Zapomniałam ci wysłać tych zdjęć przypomnij o sobie jeszcze bo mi chłop komputer odnawiał i nie miałam dostępu..
![]() |
#2140 |
Zakupowy odwyk :)
|
wiewi jeśli jej nie wykąpie to zasypia około 23 i budzi się o 2
![]() ![]() My wróciłyśmy ze szczepinia,mała waży 5100 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2141 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co do zdjec to bez pośpiechu bedziesz miala chwile to przeslesz ![]() a na dziąsełka stosuje dentoxin n Edytowane przez becik_4 Czas edycji: 2013-11-14 o 15:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2142 |
Raczkowanie
|
Kacperkowi narazie dawalam marchewkę ze słoiczka i ja jadł, lubi jabłuszko choć jak zapomni smaku to się krzywi... wczoraj dałam mu brokuła i nie smakowało nie dziwię mu się bo straszny w smaku... dzisiaj kupiłam mu jarzynki i były ok. Marchewki swojej Jeszcze nie dałam bo mąż nie ma czasu skoczyć do piwnicy bo tam coś chyba zdechlo...ale ja już go wygonie
aaa zapomniałam w lidlu są warzywa i owoce bio
24.06.2013 r- Kacperek ![]() Edytowane przez wiewi Czas edycji: 2013-11-14 o 19:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2143 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, wróciłam ze swoich wojaży.Dzięki za rady w sprawie odciągania mleka.Faktycznie najlepiej się odciąga po nocy. Niestety w hotelu nie było lodówki i bałam się za długo trzymać mleko w temperaturze pokojowej. Raz wystawiłam za okno
![]() Gratuluję wszystkim listopadowym mamusiom ![]() Postanowiłam także obczaić ten sklepik AŻE ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2144 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Są, ale cenowo wychodzi dość drogo. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2145 |
Przyczajenie
|
Witam
Strasznie się cieszę że znalazłam forum mam z Kielc. Mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona. Jestem też z Kielc mam 29 lat, termin porodu mam z usg na 28 listopada, a z om na 4 grudnia. Więc już wyczekuję wielkiego dnia. Zamierzam rodzić na Kościuszki Nie wiem może to głupie ale samego porodu na razie się nie boję, za to obawiam się czy dobrze zajmę się córeczką, czy dam radę z wszystkimi obowiązkami i będę dobrą mamą. To moja 2 ciąża, ale pierwszy poród bo za pierwszym razem niestety poroniłam. Mam mnóstwo pytań i wątpliwości. Czy mogły byście mi polecić jakąś przychodnie i lek. pediatrę bo chyba to będę musiała podać w szpitalu a nie mam zielonego pojęcia gdzie się zapisać. Też chciałabym się może wcześniej spotkać z wybranym pediatrą aby doradził mi w sprawie szczepień. Dziewczyny które rodziły na Kościuszki możecie mi doradzić co zabrać do szpitala. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wątpliwości to rzecz normalna, ale na pewno odnajdziesz się w nowej rzeczywistości, a Twoja córeczka będzie Cię uważać za najlepszą mamę na świecie ![]() Ja chodzę do Zapiecka, ale wybrałam tą przychodnię bo blisko mieszkam. Z opieki jestem zadowolona jak na razie, ale moja córeczka jeszcze nie chorowała, jedynie chodzimy na szczepienia. Jest tam bardzo miła i fachowa obsługa i system umawiań na godzinę. Najbardziej tam odpowiada mi Szczukocki. Polecam na pewno wizyty przedporodowe u tamtejszej położnej. Należą Ci się cotygodniowe na NFZ. Wydaje mi się, że musisz się zastanowić czego oczekujesz od pediatry, jak chcesz mieć prowadzone dziecko. Bo jedni tego samego lekarza uważają za dobrego, a inni nie są zadowoleni. Chodzi mi o takie sprawy jak podejście do antybiotykoterapii, sterydoterapii, szczepień, homeopatii, wegetarianizmu itp. Oczywiście mowa o przypadku gdy się ma generalnie zdrowe dziecko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja o szczepienia pytalam lekarza na pierwszej wizycie kontrolnej chyba nie musisz az tak wczesnie sie dowiadywac bo to wszystko zalezy od dziecka wiem ze moj pediatra wnikliwie przeczytal pierw wypis ze szpitala dziecka dopiero podjad dezycje o szczepieniach. ycnan wiesz ze wczoraj pomyslalm ze chyba doleje mu wody do tej marchewki i zobacze czy chodzi mu o smak czy o konsystencje tak wiec dzieki za rade ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2148 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam, niestety tak późno mnie zebrało na wejście tutaj(niestety) ja jestem 36 tydz i zamierzam rodzić na kościuszki chodzę do dr.Lepiarczyka(seniora):P . Nie mam szkoły rodzenia a chciałabym z mężem rodzić bo straszna panikara jestem:P a i bardzo wrażliwa na ból myślę,że mąż mi trochę pomoże jeśli będzie ze mną. nie wiecie czasem jak tam wygląda ten poród rodzinny bez szkoły rodzenia czy warto wybrać jakąś położną no i ewentualnie,którą polecacie?????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2149 | ||
Zadomowienie
|
zosia0,Witaj
![]() Z dzieckiem na pewno sobie poradzisz. Instynktownie będziesz wiedziała co robić, także nie masz się czym martwić ![]() Przychodnię wybierz, tą, którą masz najbliżej miejsca zamieszkania. Jak się dziecko rozchoruje, czy pogoda brzydka, to przynajmniej nie tezba daleko pędzić ![]() ![]() Co do szczepień, to chyba każdy lekarz poleci skojarzone. Jedni ze względu na profity, jakie z tego mają, inni ze względu na dziecko. Mi obecnie lekarka powiedziała, że można na nfz, ale jest jedna szczepionka (nie pamiętam teraz która), która jest lepsza w tej nowej wersji. Koszt całości 120zł/1szczepienie. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Z porodem rodzinnym nie pomogę, bo nie mam takich doświadczeń ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2150 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2151 |
Zadomowienie
|
ycnan biegne ci donieśc ze mój kubuś w mgnieniu okaz zjadł ta marchekę nie zadążaąłm mi łyżek podawac tak łykał fakt ze troche go przegłodziłąm dałam jakieś 30 min póżniej i był już głodny ale widac ze lepiej mu wchodziła pomieszałąm mu jeszcze z tym kwaskowym jabłuszkiem i w ogole sie nie krzywił jestem mega zadowolona z niego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2152 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
-recznik -majtki siateczkowe (niekoniecznie bo wiele dziewczyn miało bawełniane) -majtki bawelniane -wklady poporodowe - kosmetyki (szampon, pasta do zebow, szczoteczka, zel pod prysznic, myjka, antyperspirant) - tantum rosa -lewatywa - klapki - dwie koszule - sztucce, kubek, talerzyk, wode Dziecku -4 sztuki pajacy lub kaftaniki z półśpiochami - pieluszki 1 ok 20 szt - chusteczki nawilzone - pieluszki tetrowe 4 sztuki -recznik - kosmetyki (krem do pupy) - niedrapki - rożek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2153 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2154 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ada a co tak u was Kaja już wcina marchew ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2155 |
Przyczajenie
|
elami24 nie wiem czy jeszcze zdążyłabym skorzystać z takiej wizyty położnej, szkoda że nie wiedziałam wcześniej. Jak taka wizyta wygląda?
becik_4 odnosnie tych szczepień chciałąm zapytać tak wcześnie, bo nie bardzo wiem jak to wygląda w szpitalu przy przyjęciu, czy nie jest czasem tak że trzeba sie określić czy chcemy szczepić dzieci, czy nie. Jeżeli nie chcemy to z których można zrezygnować, i jak jest w przypadku szczepień skojarzonych, bo o nich z mężem myśleliśmy. Leżałam kilka tyg. temu w szpitalu na kościuszki no i dopiero po fakcie do mnie dotarło że pytano mnie o szczepienia w razie w, gdyby dziecko sie urodziło, tylko byłam w takim szoku wtedy że nawet nie wiem co podpisywałam. A jestem w tym wszystkim zielona. żyrafka_19 witaj. Może się spotkamy na oddziale ![]() ycnan ![]() esmeralda007 dziękuję za listę, torba jeszcze nie spakowana, więc dziś się za to zabieram bo to juz najwyższy czas. ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Jeszcze chciałąm się dowiedzieć czy któraś z dziewczyn miała zzo przy porodzie, i jakie macie zdanie na ten temat. Chciałąbym skorzystać z tego znieczulenia ale położna mówiła mi żebym się raczej nie nastawiała na to bo na kościuszki nawet jak jest wolny anestazjolog to niechętnie przychodzi. Dziwne trochę jak dla mnie tym bardziej że to usługa płatna na życzenie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2156 |
Raczkowanie
|
hej hej
czy któraś z was idzie jutro na krakowską na basen z maluszkiem?
![]() |
#2157 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2158 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do zzo to nie pomogę, ale mogę doradzić, że o wiele mniej boli jak się głęboko zrelaksujesz, zachowasz spokój i będziesz równomiernie oddychać. Myśleć cały czas o czymś milym np. o tym że już niedługo będziesz miała swoje maleństwo na rękach. Różnica jest naprawdę ogromna. Edytowane przez elami24 Czas edycji: 2013-11-17 o 00:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2159 |
Przyczajenie
|
Marta,Jacus?!No nie wierze;-) Jaki zbieg okolicznosci...pozdrowien ia od towarzyszki z porodowki Kasi i Julci;-) Heh;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2160 |
Raczkowanie
|
Hej hej
widzę że większość z nas aby w nocy nie usnąć przy karmieniu to na necie siedzi ![]() My idziemy na basen dzisiaj ciekawe jak młody będzie się zachowywał ![]() Trooskava co tam u Matyldy?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.