|
|
#2101 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy z kielc 2013
Elami ja to laktatorem odciagam między karmieniami zaczynam rano i tak do południa mam 120 ml. Kacprowi to wystarcza... Możesz ściągnąć troszke więcej jak nie zje to wylejesz..
|
|
|
#2102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jak jestem w weekendy w szkole to zbieram w tygodniu do zamrażalki i odmrażam tego dnia co Kaja ma je dostać pod moją nieobecność. Ja ściągam ok, 100-120ml i różnie zje, czasem całą butle, a czasem 80ml. Twoje mleko może być zamrożone przez 2 tygodnie, więc nie musisz odciągać tego samego dnia Tak jak Becik, czekamy na lepszą pogodę
|
|
|
|
|
|
#2103 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny, czytam sobie Was od prawie roku
ale jakoś tak nigdy się nie zebrałam żeby cokolwiek napisać część z Was kojarzę z wątku PM 2010 ![]() jestem mamą 5-cio miesięcznego Karolka (ur. 31.05) rodziłam na czarnowie przez cc, które robił mi mój lekarz prowadzący dr Ziółkowski senior, jestem zadowolona i z niego i ze szpitala widzę że zastanawiacie się jak to jest z odciąganiem pokarmu laktatorem, ja robię to od kiedy mały miał 2 tyg ze względu na jego chorobę metaboliczną ( musi mieć dietę niskobiałkową więc mój pokarm mieszam ze specjalnym preparatem- zbyt wiele do tłumaczenia) najlepiej robić to na niskich obrotach (jeśli to elektryczny) wtedy mleczka schodzi nieporównywalnie więcej ![]() w moim przypadku na początku jednorazowo mogłam ściągnąć 200 ml z obydwu piersi co 2h teraz na dobę uzbieram tyle i dokarmiam już małego mm ale jeśli chodzi o karmienie typowo piersią to nie mam pojęcia jak to może być Nie wiem która z Was pytała o dr Radomskiego, fajny lekarz, często ma dyżury na czarnowie, osobiście widziałam jak bardzo się opiekował i był zainteresowany swoją pacjentką bardzo dobre wrażenie robi prawda trooskavo
Karolek 31.05.2013 Edytowane przez milam Czas edycji: 2013-11-08 o 22:58 |
|
|
|
|
#2104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój samotny płód się wiercil jak go "widział" witaj z nami milam
|
|
|
|
|
|
#2105 |
|
Przyczajenie
|
---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- a u nas zaczynają się problemy brzuszkowe (Amanda ma 5 tyg.), niunia się pręży, robi się czerwona na buzi, popłakuje, ewidentnie widzę że boli ją brzuszek ![]() nie są to typowe kolki tzn. póki co nie ma takich akcji że raz czy dwa dziennie malutka płacze, ale np.śpi spokojnie, albo pije mleczko i nagle się i pręży i płacze.do tego kupka raz na 2, ostatnio 3 dni . od tygodnia podaję jej espumisan (3x 5 kropli)ale nie wiele pomaga ( o ile w ogóle pomaga : / ). Czy myślicie że teraz , po miesiącu jak pije bebilon, nagle przez to mleczko ma problemy? byłam dzisiaj w aptece aby kupić biogaie bo czytałam że pomaga ale kurna mać w 3 aptekach nie było ![]() . jutro ciąg dalszy poszukiwań, mam nadzieję że małej pomoże a jak nie to chyba zastanowię się nad zmianą mleczka po konsultacji z pediatrą
|
|
|
|
|
#2106 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2108 |
|
Przyczajenie
|
uff kropelki już są w moim posiadaniu a to dzięki bratowej która wracając z uczelni zajechała do apteki
![]() mam nadzieję że małej pomoże i nie trzeba będzie próbować innych kropelek. tylko się zastanawiam czy dawać małej biogaje + espumisan czy tylko tą biogaie ? |
|
|
|
|
#2109 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze ja jak miałam małą teraz 3 dni na bebilonie to też brzuszek ją pobolewał i miała niezłe gazy. Ciekawe czy to nie przypadek i faktycznie to mleko ma taki wpływ na jelitka
|
|
|
|
|
#2110 |
|
Przyczajenie
|
zastanawiam się również nad zmianą mleczka, tzn. najpierw wypróbuje kropelek a jak nie będzie poprawy to zmienie mleko tylko nie wiem czy wypróbować inne " zwykłe" mleko typu np.NAN czy przejść na Hippa ( ponoć b. dobry bo zawiera probiotyki i prebiotyki, ) . Z jednej strony może warto spróbować inne zwykłe mleko niż od razu sięgać po mleko specjalne ale z drugiej strony szkoda brzuszka małej na takie eksperymenty. No choć szczerze powiedziawszy to też nie jest powiedziane że ten Hipp akurat jej spasuje :/
Eh tak mi jej szkoda
|
|
|
|
|
#2111 |
|
Zakupowy odwyk :)
|
Cześć dziewczyny,mam nadzieję że która mi doradzi
Natasza od czterech nocy daje czadu. Wcześnniej było tak ze zjadła cyca,tż brał ją na siebie i tak zasypiała,pozniej przenosiliśmy ją do wózka obok naszego łóżka i tak przesypiała od 24 do 5-6 rano. Teraz kiedy włozymy ją do wózka szaleje,chce gadac,kopie nózkami ale nie płacze. Zastanawiam się dlaczego,bo w ciągu dnia kiedy robię obiad,odkurzam,chodzi telewizor,muzyka ona zasypia bez problemu i czesto sama w wózku. Natomiast w nocy,w ciszy nie ma szans Czy możliwe,że w dzien spi za długo czy może się nie najada?
|
|
|
|
|
#2112 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kasiu, tak właśnie się domyślałam, że Ty, to Ty Tu Twoja koleżanka z obu sal nr 3 i z porodówki Jak tam skóra Juleczki?? Jak pierwsze dni i noce w domu? W piątek jak wyszliście, dzwoniłam do Ciebie, żeby się upewnić, że nie zostawiłaś czapeczki, ale po jej wyglądzie stwierdziłam, że to szpitalna i dlatego już się do Ciebie nie dobijałam. ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- No, dziewczyny, wreszcie mogę się pochwalić - 05.11.2013r. o godz. 13.30 przyszedł na świat Mój Mały Królewicz - Jacuś. Jest cudowny i wyjątkowo grzeczny, mimo, że straszny z Niego żarłok Jedną z nocy w szpitalu (praktycznie całą noc) spędził na cycu, wciąż ciągnąc z piersi W piątek już wyszliśmy, bo przytrzymano nas ze względu na badania przesiewowe. Na Czarnowie, na patologii bardzo fajny personel (wyjątkowy jest brat Dominik - położny), na porodówce ja trafiłam na fantastyczną kobietę, która naprawdę dużo mi pomogła, a na części poporodowej najmilsi lekarze neonatolodzy, bo reszta w zależności od humoru. Nie mogłam się doczekać, kiedy pójdziemy do domu, a teraz delektuję się każdą chwilą z Maluszkiem - życzę Wam, by Wasze pociechy też tak Wam dziękowały za opiekę, jak mnie mój synuś - po każdym jedzeniu tak ślicznie się uśmiecha, że aż łzy wzruszenia same napływają do oczu. W ciągu dnia mam wiele czasu dla siebie, więc i w domu i wokół siebie mogę sporo zrobić (chociaż jak mam poświęcić czas dla siebie to czasem mi szkoda, siedzę i wpatruję się w tą kruszynkę). |
|
|
|
|
|
#2113 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny czy orientujecie sie gdzie mozna kupic w kielcach lub okolicy warzywa ekologiczne? I gdzie kupujecie produkty dla swoich maluchów?
|
|
|
|
|
#2114 |
|
Raczkowanie
|
Na batalionów chłopskich chyba w sobotę są Eco bazary na echu pisze o nich
|
|
|
#2115 |
|
Przyczajenie
|
Dziekuje za odpowiedz odnośnie kosmetyków.
Edytowane przez bialymotyl Czas edycji: 2014-01-23 o 12:59 |
|
|
|
|
#2116 |
|
Zadomowienie
|
Ja synkowi kupowałam zawsze owoce i warzywa w "AŻE" na Kościuszki (taki mały sklepik z boku budynku). Jakość zawsze super, a i ceny niewiele wyższe niż te na pobliskich bazarach. Teraz mam troszkę daleko do nich, więc Kacperkowi kupuję obecnie jabłko, marchew i ziemniaki w warzywniaku. Ale jak mu nie będą pasować, to będę raz w tygodniu biegać na Kościuszki.
|
|
|
|
|
#2117 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny,
Mam pytanko odnosnie laktatorow, jakie macie?jaki polecacie lepiej reczny czy jednak elektryczny?bo tyle jest tego na rynku, ze nie wiem co wybrac. Dzieki za odpowiedzi mamusie |
|
|
|
|
#2118 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- ja mam reczny ale uzylam go pare razy wiec nie doradze |
|||
|
|
|
|
#2119 |
|
Przyczajenie
|
CZEŚĆ dziewczynki chce oznajmić że 02 11 2013 przyszłam na świat moja córcia JULKA trochę było problemów bo mała miała problemy z oddychaniem i dwa di musiała spędzić w inkubatorze ale wszystko sie dobrze skończyło i w piątek wypuścili nas do domu po wielu badaniach
|
|
|
|
|
#2120 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
witamy Juleczkę na świecie---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
na pewno nie jest głodna skoro nie płacze
|
||
|
|
|
|
#2121 |
|
Zadomowienie
|
Po drugiej stronie ulicy. W tym budynku jest sklep z częściami do samochodów. A AŻE jest z boku, po schodkach. Zaraz obok jest domek w którym przyjmują lekarze
![]() Na google maps street view widać ![]() to ich strona: http://www.twojeaze.com Mają listę, jakie produkty sprzedają. |
|
|
|
|
#2122 |
|
Zadomowienie
|
ycnan wielkie dzięki też znalazłąm ich stronę mysłąłm ze to jakiś mały sklepik z wiejskimi produktami a tu pisałąm w google i wyskoczyło
no to wysyłam tam tz
|
|
|
|
|
#2123 |
|
Zadomowienie
|
zakupilam dzisiaj warzywa i jabłka z tego sklepu jutro ugotuje ta marchewkę to zobacze jaka jest w smaku no i jeszcze ten olej rzepakowy tez mieli wiec wzielam od razu
|
|
|
|
|
#2124 |
|
|
becik_4 dziś przespała całą noc od 24 do 7. Dodam tylko,że wczoraj byliśmy troszkę poza domem i pierwszy raz nie dostała koperku w dzień. Już sama nie wiem jak pokojarzyć fakty
ja miałam mieć wizytę na 18,jednak oczywiście dzwonili że wizyta przesunięta na 20 wrrrr |
|
|
|
|
#2125 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2126 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jak wygląda Wasz typowy dzień?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Też tam chyba podskoczę |
|||||||
|
|
|
|
#2127 |
|
Przyczajenie
|
Gratuluje przybycia na świat nowej obywatelki.
Edytowane przez bialymotyl Czas edycji: 2014-01-23 o 12:58 |
|
|
|
|
#2128 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas dzien wyglada podobnie jak u Ady i Kai tyle tylko ze w nocy wstajemy czesciej ale w dzien tez ma 3-4 drzemki ok 19.30 kąpanie i spanie wstaje ok 5-6 juz przebudzony do zabawy ale pobawi sie z 1-1,5 godziny w naszym lozku i znowu zasypia wstajemy juz na dobre ok 9 ada marchewke bede gotowac pojutrze bo na razie mam otwarty słoiczek ale dalam mu juz polowe jabluszka tam zakupionego i ok lekko kwaskowe ale to zalezy od rodzaju ja nie wiem jakie tz wziol bo sam nie wiem ale jest ok przynajmniej nie wszystko takie słodkie
|
|
|
|
|
|
#2129 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wędliny tez można u nich zamawiać i mięsko jakieś.Cytat:
![]() Cytat:
Miękkie, słodkie jabłuszka |
|||
|
|
|
|
#2130 |
|
|
Budzimy się około 7 i mała leży w naszym łóżku na cycku. Zasypia i spi do około 10. W ciągu dnia zasypia jeszcze ze cztery razy i o 20 ja kapiemy. Po kąpieli cycuś i nie może usnąć przed bardzo długi czas. Nie płacze,tylko się uśmiecha albo mruczy. Zobaczymy jak będzie dzis.
Ja wróciłam z wizyty,wszystko ok
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.

Ja jak jestem w weekendy w szkole to zbieram w tygodniu do zamrażalki i odmrażam tego dnia co Kaja ma je dostać pod moją nieobecność. Ja ściągam ok, 100-120ml i różnie zje, czasem całą butle, a czasem 80ml. Twoje mleko może być zamrożone przez 2 tygodnie, więc nie musisz odciągać tego samego dnia

część z Was kojarzę z wątku PM 2010
witaj z nami milam
(Amanda ma 5 tyg.), niunia się pręży, robi się czerwona na buzi, popłakuje, ewidentnie widzę że boli ją brzuszek 

witamy Juleczkę na świecie