Mamy z kielc 2013 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-11-07, 15:49   #2101
wiewi
Raczkowanie

Dot.: Mamy z kielc 2013

Elami ja to laktatorem odciagam między karmieniami zaczynam rano i tak do południa mam 120 ml. Kacprowi to wystarcza... Możesz ściągnąć troszke więcej jak nie zje to wylejesz..
Stary 2013-11-07, 21:41   #2102
adunia89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elami24 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze w sprawie laktacji
Nie mogę się dodzwonić do poradni laktacyjnej w mojej przychodni, a wyjeżdżam dziś na 5 dni i całe nocki będę spędzać bez mojej niuni
Chcę pierwszy raz użyć laktatora. I teraz mam dylemat...
Helenka je maksymalnie 2 razy w ciągu nocy, czasami tylko raz. Ale nie mam pojęcia ile jej odciągnąć i jak to zrobić abym i do laktatora ściągnęła i przed wyjściem ok 22.00 jeszcze nakarmiła ją z piersi.
Co doradzacie?
Odciągać małymi porcjami popołudniu, czy kupić mleko modyfikowane?
Tak w ogóle to nawet nie wiem ile mililitrów jej odciągnąć aby była najedzona. Zawsze jadła z cyca- raz mniej raz więcej Waży 6,5 kg
Możesz ściągnąć z samego rana, po nocy, jak mleczka się troche w piersi uzbiera. Wsadzić do lodówki, a w nocy do podgrzewacza i potem Helence Ja jak jestem w weekendy w szkole to zbieram w tygodniu do zamrażalki i odmrażam tego dnia co Kaja ma je dostać pod moją nieobecność. Ja ściągam ok, 100-120ml i różnie zje, czasem całą butle, a czasem 80ml. Twoje mleko może być zamrożone przez 2 tygodnie, więc nie musisz odciągać tego samego dnia
Cytat:
Napisane przez wiewi Pokaż wiadomość
Co robicie w takie dni jak dzisiaj?
Tak jak Becik, czekamy na lepszą pogodę

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-08, 22:31   #2103
milam
Raczkowanie

cześć dziewczyny, czytam sobie Was od prawie roku ale jakoś tak nigdy się nie zebrałam żeby cokolwiek napisać część z Was kojarzę z wątku PM 2010
jestem mamą 5-cio miesięcznego Karolka (ur. 31.05)
rodziłam na czarnowie przez cc, które robił mi mój lekarz prowadzący dr Ziółkowski senior, jestem zadowolona i z niego i ze szpitala

widzę że zastanawiacie się jak to jest z odciąganiem pokarmu laktatorem, ja robię to od kiedy mały miał 2 tyg ze względu na jego chorobę metaboliczną ( musi mieć dietę niskobiałkową więc mój pokarm mieszam ze specjalnym preparatem- zbyt wiele do tłumaczenia)
najlepiej robić to na niskich obrotach (jeśli to elektryczny) wtedy mleczka schodzi nieporównywalnie więcej
w moim przypadku na początku jednorazowo mogłam ściągnąć 200 ml z obydwu piersi co 2h teraz na dobę uzbieram tyle i dokarmiam już małego mm ale jeśli chodzi o karmienie typowo piersią to nie mam pojęcia jak to może być

Nie wiem która z Was pytała o dr Radomskiego, fajny lekarz, często ma dyżury na czarnowie, osobiście widziałam jak bardzo się opiekował i był zainteresowany swoją pacjentką bardzo dobre wrażenie robi prawda trooskavo

Edytowane przez milam
Czas edycji: 2013-11-08 o 22:58
milam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-08, 23:33   #2104
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milam Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, czytam sobie Was od prawie roku ale jakoś tak nigdy się nie zebrałam żeby cokolwiek napisać część z Was kojarzę z wątku PM 2010
rodziłam na czarnowie przez cc, które robił mi mój lekarz prowadzący dr Ziółkowski senior, jestem zadowolona i z niego i ze szpitala

widzę że zastanawiacie się jak to jest z odciąganiem pokarmu laktatorem, ja robię to od kiedy mały miał 2 tyg ze względu na jego chorobę metaboliczną ( musi mieć dietę niskobiałkową więc mój pokarm mieszam ze specjalnym preparatem- zbyt wiele do tłumaczenia)
najlepiej robić to na niskich obrotach (jeśli to elektryczny) wtedy mleczka schodzi nieporównywalnie więcej
w moim przypadku na początku jednorazowo mogłam ściągnąć 200 ml z obydwu piersi co 2h teraz na dobę uzbieram tyle i dokarmiam już małego mm ale jeśli chodzi o karmienie typowo piersią to nie mam pojęcia jak to może być

Nie wiem która z Was pytała o dr Radomskiego, fajny lekarz, często ma dyżury na czarnowie, osobiście widziałam jak bardzo się opiekował i był zainteresowany swoją pacjentką bardzo dobre wrażenie robi prawda trooskavo
No nasz patologiczny pokój zdecydowanie tak twierdził. mój samotny płód się wiercil jak go "widział" witaj z nami milam
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-09, 18:21   #2105
kaaroolinaa00
Przyczajenie

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

a u nas zaczynają się problemy brzuszkowe (Amanda ma 5 tyg.), niunia się pręży, robi się czerwona na buzi, popłakuje, ewidentnie widzę że boli ją brzuszek
nie są to typowe kolki tzn. póki co nie ma takich akcji że raz czy dwa dziennie malutka płacze, ale np.śpi spokojnie, albo pije mleczko i nagle się i pręży i płacze.do tego kupka raz na 2, ostatnio 3 dni .
od tygodnia podaję jej espumisan (3x 5 kropli)ale nie wiele pomaga ( o ile w ogóle pomaga : / ). Czy myślicie że teraz , po miesiącu jak pije bebilon, nagle przez to mleczko ma problemy? byłam dzisiaj w aptece aby kupić biogaie bo czytałam że pomaga ale kurna mać w 3 aptekach nie było . jutro ciąg dalszy poszukiwań, mam nadzieję że małej pomoże a jak nie to chyba zastanowię się nad zmianą mleczka po konsultacji z pediatrą
kaaroolinaa00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-09, 19:20   #2106
wiewi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaaroolinaa00 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

a u nas zaczynają się problemy brzuszkowe (Amanda ma 5 tyg.), niunia się pręży, robi się czerwona na buzi, popłakuje, ewidentnie widzę że boli ją brzuszek
nie są to typowe kolki tzn. póki co nie ma takich akcji że raz czy dwa dziennie malutka płacze, ale np.śpi spokojnie, albo pije mleczko i nagle się i pręży i płacze.do tego kupka raz na 2, ostatnio 3 dni .
od tygodnia podaję jej espumisan (3x 5 kropli)ale nie wiele pomaga ( o ile w ogóle pomaga : / ). Czy myślicie że teraz , po miesiącu jak pije bebilon, nagle przez to mleczko ma problemy? byłam dzisiaj w aptece aby kupić biogaie bo czytałam że pomaga ale kurna mać w 3 aptekach nie było . jutro ciąg dalszy poszukiwań, mam nadzieję że małej pomoże a jak nie to chyba zastanowię się nad zmianą mleczka po konsultacji z pediatrą
Hej ja na brzuszek kupiłam infacol mojemu Kacperkowi pomagał zawsze podawałam mu przed jedzeniem, też się prężył w trakcie jedzenia musisz to przeżyć do 3 miesiąca
Stary 2013-11-09, 19:57   #2107
becik_4
Zadomowienie

Cytat:

ja podaje biogaie ale ta z witamina d3 i kupuje w aptece na słonecznej jak nie mają to zawsze mozna zamowic i jest na drugi dzien mozna tez telefonicznie złożyć takie zamówienie
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-09, 21:23   #2108
kaaroolinaa00
Przyczajenie

uff kropelki już są w moim posiadaniu a to dzięki bratowej która wracając z uczelni zajechała do apteki
mam nadzieję że małej pomoże i nie trzeba będzie próbować innych kropelek. tylko się zastanawiam czy dawać małej biogaje + espumisan czy tylko tą biogaie ?
Stary 2013-11-09, 21:29   #2109
esmeralda007
Raczkowanie

Kurcze ja jak miałam małą teraz 3 dni na bebilonie to też brzuszek ją pobolewał i miała niezłe gazy. Ciekawe czy to nie przypadek i faktycznie to mleko ma taki wpływ na jelitka
esmeralda007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-09, 21:44   #2110
kaaroolinaa00
Przyczajenie

zastanawiam się również nad zmianą mleczka, tzn. najpierw wypróbuje kropelek a jak nie będzie poprawy to zmienie mleko tylko nie wiem czy wypróbować inne " zwykłe" mleko typu np.NAN czy przejść na Hippa ( ponoć b. dobry bo zawiera probiotyki i prebiotyki, ) . Z jednej strony może warto spróbować inne zwykłe mleko niż od razu sięgać po mleko specjalne ale z drugiej strony szkoda brzuszka małej na takie eksperymenty. No choć szczerze powiedziawszy to też nie jest powiedziane że ten Hipp akurat jej spasuje :/
Eh tak mi jej szkoda
Stary 2013-11-10, 12:42   #2111
czarne
Zakupowy odwyk :)

Cześć dziewczyny,mam nadzieję że która mi doradzi Natasza od czterech nocy daje czadu. Wcześnniej było tak ze zjadła cyca,tż brał ją na siebie i tak zasypiała,pozniej przenosiliśmy ją do wózka obok naszego łóżka i tak przesypiała od 24 do 5-6 rano. Teraz kiedy włozymy ją do wózka szaleje,chce gadac,kopie nózkami ale nie płacze. Zastanawiam się dlaczego,bo w ciągu dnia kiedy robię obiad,odkurzam,chodzi telewizor,muzyka ona zasypia bez problemu i czesto sama w wózku. Natomiast w nocy,w ciszy nie ma szans Czy możliwe,że w dzien spi za długo czy może się nie najada?
czarne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-10, 20:13   #2112
marta1985_85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nattier89 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Ja juz po wszystkim;-) Lezalam na patologii caly poniedzialek. zrobili mi probe otc. We wtorek mialam miec zalozony balonik.Ale niespodziewanie w nocy z pon na wt zaczal bolec mnie brzuch. Poszlam do lazienki ale nie pomogl o. W koncu o 3.30 poszlam do poloznych bo mialam zglosic gdyby cos sie dzialo. Zbadal mnie lekarz i co? 7 cm rozwarcia!Na wozek i na porodowke. Bylam w szoku. Do 9 cm bole byly znosne. Dali mi zastrzyk i oxy. Wtedy bolalo. Aaale ogolnie porod to bylo dla mnie mistyczne przezycie bylo. A wiec trafilam na porodowke o 4.45 a o 7.37 zostałam mama Julci-3020gr i 55 cm dl. Uwielbiam ja;-) I jestem przeszczesliwa. Mam nadzieje ze troszke pocieszylam przyszle mamy.
Nie bojcie sie!Zycze wam takich porodow jak ten moj. Najwazniejsza rada:sluchajcie poloznej i skupcie sie na oddychaniu a nie bolu. A dacie rade. Pozdrawiam was serdecznie:-*

Kasiu, tak właśnie się domyślałam, że Ty, to Ty Tu Twoja koleżanka z obu sal nr 3 i z porodówki
Jak tam skóra Juleczki?? Jak pierwsze dni i noce w domu?
W piątek jak wyszliście, dzwoniłam do Ciebie, żeby się upewnić, że nie zostawiłaś czapeczki, ale po jej wyglądzie stwierdziłam, że to szpitalna i dlatego już się do Ciebie nie dobijałam.

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

No, dziewczyny, wreszcie mogę się pochwalić - 05.11.2013r. o godz. 13.30 przyszedł na świat Mój Mały Królewicz - Jacuś. Jest cudowny i wyjątkowo grzeczny, mimo, że straszny z Niego żarłok Jedną z nocy w szpitalu (praktycznie całą noc) spędził na cycu, wciąż ciągnąc z piersi
W piątek już wyszliśmy, bo przytrzymano nas ze względu na badania przesiewowe.
Na Czarnowie, na patologii bardzo fajny personel (wyjątkowy jest brat Dominik - położny), na porodówce ja trafiłam na fantastyczną kobietę, która naprawdę dużo mi pomogła, a na części poporodowej najmilsi lekarze neonatolodzy, bo reszta w zależności od humoru.
Nie mogłam się doczekać, kiedy pójdziemy do domu, a teraz delektuję się każdą chwilą z Maluszkiem - życzę Wam, by Wasze pociechy też tak Wam dziękowały za opiekę, jak mnie mój synuś - po każdym jedzeniu tak ślicznie się uśmiecha, że aż łzy wzruszenia same napływają do oczu. W ciągu dnia mam wiele czasu dla siebie, więc i w domu i wokół siebie mogę sporo zrobić (chociaż jak mam poświęcić czas dla siebie to czasem mi szkoda, siedzę i wpatruję się w tą kruszynkę).
marta1985_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-11, 11:04   #2113
becik_4
Zadomowienie

dziewczyny czy orientujecie sie gdzie mozna kupic w kielcach lub okolicy warzywa ekologiczne? I gdzie kupujecie produkty dla swoich maluchów?
Stary 2013-11-11, 15:58   #2114
wiewi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy orientujecie sie gdzie mozna kupic w kielcach lub okolicy warzywa ekologiczne? I gdzie kupujecie produkty dla swoich maluchów?
Na batalionów chłopskich chyba w sobotę są Eco bazary na echu pisze o nich
Stary 2013-11-11, 17:20   #2115
bialymotyl
Przyczajenie

Dziekuje za odpowiedz odnośnie kosmetyków.

Edytowane przez bialymotyl
Czas edycji: 2014-01-23 o 12:59
bialymotyl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-11, 20:48   #2116
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Ja synkowi kupowałam zawsze owoce i warzywa w "AŻE" na Kościuszki (taki mały sklepik z boku budynku). Jakość zawsze super, a i ceny niewiele wyższe niż te na pobliskich bazarach. Teraz mam troszkę daleko do nich, więc Kacperkowi kupuję obecnie jabłko, marchew i ziemniaki w warzywniaku. Ale jak mu nie będą pasować, to będę raz w tygodniu biegać na Kościuszki.
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-12, 09:49   #2117
majka8686
Przyczajenie

Witajcie dziewczyny,
Mam pytanko odnosnie laktatorow, jakie macie?jaki polecacie lepiej reczny czy jednak elektryczny?bo tyle jest tego na rynku, ze nie wiem co wybrac. Dzieki za odpowiedzi mamusie
majka8686 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-12, 11:44   #2118
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiewi Pokaż wiadomość
Na batalionów chłopskich chyba w sobotę są Eco bazary na echu pisze o nich
słyszałam o nich ale myslalam ze to juz bylo a to co sobota sa te bazary ?

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Ja synkowi kupowałam zawsze owoce i warzywa w "AŻE" na Kościuszki (taki mały sklepik z boku budynku). Jakość zawsze super, a i ceny niewiele wyższe niż te na pobliskich bazarach. Teraz mam troszkę daleko do nich, więc Kacperkowi kupuję obecnie jabłko, marchew i ziemniaki w warzywniaku. Ale jak mu nie będą pasować, to będę raz w tygodniu biegać na Kościuszki.
a kolo czego jest ten sklep czy nie kolo tego zakladu pogrzebowego ?

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez bialymotyl Pokaż wiadomość
Dziekuje za odpowiedz odnośnie kosmetyków. Mam do Was pytanie teraz o szkoły rodzenia. Gdzie znajdę szkoły rodzenia.Wiem, ze są na Prostej i Kościuszki. A coś jeszcze?
i na czarnowie

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Napisane przez majka8686 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny,
Mam pytanko odnosnie laktatorow, jakie macie?jaki polecacie lepiej reczny czy jednak elektryczny?bo tyle jest tego na rynku, ze nie wiem co wybrac. Dzieki za odpowiedzi mamusie
ja mam reczny ale uzylam go pare razy wiec nie doradze
Stary 2013-11-12, 12:06   #2119
zuza7575
Przyczajenie

CZEŚĆ dziewczynki chce oznajmić że 02 11 2013 przyszłam na świat moja córcia JULKA trochę było problemów bo mała miała problemy z oddychaniem i dwa di musiała spędzić w inkubatorze ale wszystko sie dobrze skończyło i w piątek wypuścili nas do domu po wielu badaniach i teraz razem z mężem cieszymy sie z naszej kruszyny a co do szpitala na prostej i opieki to nie mam nic do zarzucenia
zuza7575 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-12, 12:22   #2120
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zuza7575 Pokaż wiadomość
CZEŚĆ dziewczynki chce oznajmić że 02 11 2013 przyszłam na świat moja córcia JULKA trochę było problemów bo mała miała problemy z oddychaniem i dwa di musiała spędzić w inkubatorze ale wszystko sie dobrze skończyło i w piątek wypuścili nas do domu po wielu badaniach i teraz razem z mężem cieszymy sie z naszej kruszyny a co do szpitala na prostej i opieki to nie mam nic do zarzucenia
GRATULACJE witamy Juleczkę na świecie

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez czarne Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,mam nadzieję że która mi doradzi Natasza od czterech nocy daje czadu. Wcześnniej było tak ze zjadła cyca,tż brał ją na siebie i tak zasypiała,pozniej przenosiliśmy ją do wózka obok naszego łóżka i tak przesypiała od 24 do 5-6 rano. Teraz kiedy włozymy ją do wózka szaleje,chce gadac,kopie nózkami ale nie płacze. Zastanawiam się dlaczego,bo w ciągu dnia kiedy robię obiad,odkurzam,chodzi telewizor,muzyka ona zasypia bez problemu i czesto sama w wózku. Natomiast w nocy,w ciszy nie ma szans Czy możliwe,że w dzien spi za długo czy może się nie najada?
i jak Nataszka minęło już jej to nocne rozrabianie? mnie sie wydaje ze moze ona myli dzien z noca ( czyli w dzien moze za dużo śpi) a jak byś ja wczesniej kładła spać na noc bo dość późno ona zasypia mowisz ze o 24 no dla mojego Kuby to środek nocy na pewno nie jest głodna skoro nie płacze
Stary 2013-11-12, 12:30   #2121
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
a kolo czego jest ten sklep czy nie kolo tego zakladu pogrzebowego ?
Po drugiej stronie ulicy. W tym budynku jest sklep z częściami do samochodów. A AŻE jest z boku, po schodkach. Zaraz obok jest domek w którym przyjmują lekarze
Na google maps street view widać

to ich strona: http://www.twojeaze.com
Mają listę, jakie produkty sprzedają.
Stary 2013-11-12, 13:11   #2122
becik_4
Zadomowienie

ycnan wielkie dzięki też znalazłąm ich stronę mysłąłm ze to jakiś mały sklepik z wiejskimi produktami a tu pisałąm w google i wyskoczyło no to wysyłam tam tz
Stary 2013-11-12, 18:28   #2123
becik_4
Zadomowienie

zakupilam dzisiaj warzywa i jabłka z tego sklepu jutro ugotuje ta marchewkę to zobacze jaka jest w smaku no i jeszcze ten olej rzepakowy tez mieli wiec wzielam od razu
Stary 2013-11-12, 18:44   #2124
czarne

becik_4 dziś przespała całą noc od 24 do 7. Dodam tylko,że wczoraj byliśmy troszkę poza domem i pierwszy raz nie dostała koperku w dzień. Już sama nie wiem jak pokojarzyć fakty ja miałam mieć wizytę na 18,jednak oczywiście dzwonili że wizyta przesunięta na 20 wrrrr
Stary 2013-11-12, 18:53   #2125
marta1985_85
Raczkowanie

Cytat:
Gratuluję córci i życzę dużo zdrówka dla Maleństwa i rodziców
Stary 2013-11-12, 20:03   #2126
adunia89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milam Pokaż wiadomość
Witamy, fajnie, że zdecydowałaś się odezwać do nas
Cytat:

W sprawie mleka nie doradzę, bo moja jest na piersi, a co do kropelek to my podawaliśmy Bobotic i pomagał
Cytat:
Wydaje mi się, że mylą ja te pory snu. Kładziesz ją o 24, a co robi wcześniej? Ile ma drzemek? Ja od początku starałam się jakoś w miarę uregulować ten nasz dzień, tj. wstajemy o 7, jemy, później ze 3-4 drzemki tak do ok. 18. O 19.30 kąpiel, cycuś i do łóżeczka. Kaja budziła się ok. 2 w nocy, dostawała znów jeść i spała do 7. Dzieci lubią mieć takie stałe pory, wydaje mi się, że lepiej wtedy "działają" Jak wygląda Wasz typowy dzień?
Cytat:
Napisane przez marta1985_85 Pokaż wiadomość
No, dziewczyny, wreszcie mogę się pochwalić - 05.11.2013r. o godz. 13.30 przyszedł na świat Mój Mały Królewicz - Jacuś. Jest cudowny i wyjątkowo grzeczny, mimo, że straszny z Niego żarłok Jedną z nocy w szpitalu (praktycznie całą noc) spędził na cycu, wciąż ciągnąc z piersi
W piątek już wyszliśmy, bo przytrzymano nas ze względu na badania przesiewowe.
Na Czarnowie, na patologii bardzo fajny personel (wyjątkowy jest brat Dominik - położny), na porodówce ja trafiłam na fantastyczną kobietę, która naprawdę dużo mi pomogła, a na części poporodowej najmilsi lekarze neonatolodzy, bo reszta w zależności od humoru.
Nie mogłam się doczekać, kiedy pójdziemy do domu, a teraz delektuję się każdą chwilą z Maluszkiem - życzę Wam, by Wasze pociechy też tak Wam dziękowały za opiekę, jak mnie mój synuś - po każdym jedzeniu tak ślicznie się uśmiecha, że aż łzy wzruszenia same napływają do oczu. W ciągu dnia mam wiele czasu dla siebie, więc i w domu i wokół siebie mogę sporo zrobić (chociaż jak mam poświęcić czas dla siebie to czasem mi szkoda, siedzę i wpatruję się w tą kruszynkę).
Gratulacje! Witamy Jacusia na świecie!
Cytat:
Napisane przez majka8686 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny,
Ja mam ręczny Avent i nie narzekam, ale nigdy nie używałam elektrycznego więc nie wiem czy dużo straciłam
Cytat:
Gratulacje!
Cytat:
zakupilam dzisiaj warzywa i jabłka z tego sklepu jutro ugotuje ta marchewkę to zobacze jaka jest w smaku no i jeszcze ten olej rzepakowy tez mieli wiec wzielam od razu
Daj znać Becik jak ta marcheweczka Też tam chyba podskoczę

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-12, 20:38   #2127
bialymotyl
Przyczajenie

Gratuluje przybycia na świat nowej obywatelki.

Edytowane przez bialymotyl
Czas edycji: 2014-01-23 o 12:58
bialymotyl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-12, 20:51   #2128
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
becik_4 dziś przespała całą noc od 24 do 7. Dodam tylko,że wczoraj byliśmy troszkę poza domem i pierwszy raz nie dostała koperku w dzień. Już sama nie wiem jak pokojarzyć fakty ja miałam mieć wizytę na 18,jednak oczywiście dzwonili że wizyta przesunięta na 20 wrrrr
to raczej nie od koperku ale mozesz jeszcze jej pare dni odpuścić i nie dawac zobaczysz co bedzie
u nas dzien wyglada podobnie jak u Ady i Kai tyle tylko ze w nocy wstajemy czesciej ale w dzien tez ma 3-4 drzemki ok 19.30 kąpanie i spanie wstaje ok 5-6 juz przebudzony do zabawy ale pobawi sie z 1-1,5 godziny w naszym lozku i znowu zasypia wstajemy juz na dobre ok 9

ada marchewke bede gotowac pojutrze bo na razie mam otwarty słoiczek ale dalam mu juz polowe jabluszka tam zakupionego i ok lekko kwaskowe ale to zalezy od rodzaju ja nie wiem jakie tz wziol bo sam nie wiem ale jest ok przynajmniej nie wszystko takie słodkie
Stary 2013-11-12, 21:37   #2129
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
ycnan wielkie dzięki też znalazłąm ich stronę mysłąłm ze to jakiś mały sklepik z wiejskimi produktami a tu pisałąm w google i wyskoczyło no to wysyłam tam tz
To jest mały sklepik, tylko że wybór mają duzy Wędliny tez można u nich zamawiać i mięsko jakieś.
Cytat:
Ja byłam zadowolona, synkowi smakowało
Cytat:
ada marchewke bede gotowac pojutrze bo na razie mam otwarty słoiczek ale dalam mu juz polowe jabluszka tam zakupionego i ok lekko kwaskowe ale to zalezy od rodzaju ja nie wiem jakie tz wziol bo sam nie wiem ale jest ok przynajmniej nie wszystko takie słodkie
Jabłek akurat mają kilka gatunków. Ja teraz kupuję Kacperkowi w warzywniaku championy i mu baaardzo smakują Miękkie, słodkie jabłuszka
Stary 2013-11-12, 21:59   #2130
czarne

Budzimy się około 7 i mała leży w naszym łóżku na cycku. Zasypia i spi do około 10. W ciągu dnia zasypia jeszcze ze cztery razy i o 20 ja kapiemy. Po kąpieli cycuś i nie może usnąć przed bardzo długi czas. Nie płacze,tylko się uśmiecha albo mruczy. Zobaczymy jak będzie dzis.
Ja wróciłam z wizyty,wszystko ok
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości