Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI) - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-18, 21:50   #4201
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)

insolito tak, już druga czy trzecia noc w tym tyg, że bąbel zasypia o 20, w granicach 22.30 - 23 dostaje kaszkę/mleczko, potem ok. 2, k. 5, i śpimy do 8

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 21:51   #4202
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Black Widziałaś moje pytanie o eyelinerze? bo pytalam że chcę kupić sobie taki w pisaku i czy miałaś może styczność z jakimś fajnym ? Nie chcę żeby się rozmazywał, ani za mokry ani za suchy Bo ja chyba jestem antytalent do kresek i chciałam taki żeby mi się stabilnie malowało
Nie widziałam, ale takie eyelinery są niedobre, nie polecam żadnego. Miałam styczność z wieloma, nawet takimi za grubsze pieniądze i to się nie umywa do dobrego eyelinera żelowego z porządnym pędzelkiem.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43776758]
eee Ross jest polski? [/QUOTE]

Nie jest polski (to jest raczej oczywiste), ale jest najpopularniejszą drogerią w Polsce, o to mi chodziło.

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Własnie ucięło mi cytat Black. Wczoraj dzownia do mnie koleżanka że nasza wspólna znajoma trzy doby rodziła marte dzieciątko. 8 miesiąć
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 21:53   #4203
s i l v e r
Zakorzenienie

Ile dziś solenizantów
Wszystkiego najlepszego dla Domci, Leosia, Lilki, Lenki, Wiktorka, Antonia i Yae

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
No i wczoraj podjęliśmy decyzję, bąbel po nowym roku (jeszcze dokładnie nie wiemy kiedy, mam nadzieję, że dopeiro na wiosnę.....)idzie do żłobka a ja do roboty....
Do żłobka?? Do roboty? Przecież mieliście się starać o drugą dzidzie
Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
My dalej w szpitalu, moze jutro wyjdziemy. Jest masakra.
O jezu!!! Kija, ale macie przeżycia....współczuję bardzo i życzę szybkiego powrotu do zdrowia

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
aha, laski, zobaczcie co w ciuchu kupilam, nie moglam sie oprzec, za 4zł aaaaaaaaa piekny, az mi sie dzidzi zachciało kolejnej ;p jak nowy kombinezonik 0-3;p
Czyżbyś o czymś nam nie powiedziała??
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Super!!! Ale się uśmiałam

Lecę nadrabiać dalej
Stary 2013-11-18, 21:59   #4204
LadyWhisper
Zakorzenienie

no tak, ale najpierw na parę miesięcy muszę do pracy wrócić, bo z jednej pensji z dwójką bąbli nie wyrobimy

Stary 2013-11-18, 22:10   #4205
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Czyżbyś o czymś nam nie powiedziała??

Super!!! Ale się uśmiałam

Lecę nadrabiać dalej
bedziecie jedne z pierwszych, jak co;p ahaha na razie to ci... w sumie okres powinnam juz dostać.

Ja szukam pomysłu na biznes. tzn szukałam, tera ide spać. ;p baju baj ale jestem glodna o losie.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 22:14   #4206
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Oczywiście dla mojej mamy. Ostatnio jak dałam Poli na sprawdzenie mandarynki troszkę, to zrobił się jej bąbelek na pupci.
Teraz jej dała, a ja mówię, że spoko, potem się będziesz darła, że przeze mnie ma czerwony tyłek. Ona: "Pierdzielisz! To od tego?".... i dała jej jeszcze chyba z 5 kawałków

Cytat:
laski babel przebija samego siebie zjadl duzy sloiczek obiadku (na 2 razy, o 12 i 16), potem pol pomaranczki, od Malza z talerza troche mieska i ziemniaczkow a ze zabraklo to dorobilam mu 140 MM i....pozarl w pol minuty zarlok sie z niego zrobil niesamowity!!!!!!!!
dla Piotrusia . Pięknie je !
Cytat:
Ostatni wymiata!!
Cytat:
w sensie też nie używasz czy też używasz :P?

że używam
Cytat:
Ciekawe czy ktoś kto nas podczytuje wie co to znaczy "fewciować" ?
Też ostatnio o tym myślałam
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
i że sobie tak razem fewciujecie mieszkanko. o uju złoty, ale musicie mieć czystości

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Smutno mi. Słuchajcie... Mój TŻ chodzi na kurs spawania teraz i na nim poznał takiego kolesia w podobnym wieku, ma dziecko w drodze (6. miesiąc) i ślub niedługo, gadają sobie zawsze podczas zajęć... No i mój TŻ dzisiaj podchodzi do niego i mówi, że nie było go w piątek, bo mała się rozchorowała... Chciał zapytać, czy coś się działo - ale ten jego kolega wypalił mu z tekstem, że go też nie było, bo... jego dziewczyna poroniła... Pojechali do szpitala w piątek i okazało się, że serduszko ich dziecka nie bije... Musiała urodzić. Nie chcieli nawet znać płci, nie chcieli pogrzebu... Masakra, strasznie smutno mi się zrobiło, że ludzi spotyka coś tak strasznego.

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość

Płakać się chce. Dlatego nieważne jak jest ciężko, wszytskie z nas spotkało ogromne szczęście, mamy cudowne dzieci. cała reszta jakoś się poukłada, a jeśli nawet nie, to nie to jest najwaważniejsze
Dokładnie...
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Dziewczyny jest masakra. Nie wiem czy nie czeka nas dziś IP. Może mnie nie być.
Co się stało?? ( może już napisałaś - jeszcze 2 str mam do nadrobienia)
Stary 2013-11-18, 22:17   #4207
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
pięknie!

Cytat:
pstryniu dzejkob cudo!!!!!!!! ale ma pchacza superanckiego! skad to? wyglada jak maly gornik

laski babel przebija samego siebie zjadl duzy sloiczek obiadku (na 2 razy, o 12 i 16), potem pol pomaranczki, od Malza z talerza troche mieska i ziemniaczkow a ze zabraklo to dorobilam mu 140 MM i....pozarl w pol minuty zarlok sie z niego zrobil niesamowity!!!!!!!!

neti, ale kolezanka evel ma taka sama sytuacje jak ja, ja mialam umowe do pazdziernika w styczniu rodzilam, owszem, po porodzie jestem bezrobotna ale dostaje normalnie macierzynski roczny
brawa za jedzenie

Cytat:
Smutno mi. Słuchajcie... Mój TŻ chodzi na kurs spawania teraz i na nim poznał takiego kolesia w podobnym wieku, ma dziecko w drodze (6. miesiąc) i ślub niedługo, gadają sobie zawsze podczas zajęć... No i mój TŻ dzisiaj podchodzi do niego i mówi, że nie było go w piątek, bo mała się rozchorowała... Chciał zapytać, czy coś się działo - ale ten jego kolega wypalił mu z tekstem, że go też nie było, bo... jego dziewczyna poroniła... Pojechali do szpitala w piątek i okazało się, że serduszko ich dziecka nie bije... Musiała urodzić. Nie chcieli nawet znać płci, nie chcieli pogrzebu... Masakra, strasznie smutno mi się zrobiło, że ludzi spotyka coś tak strasznego.
straszna tragedia

Cytat:
Dziewczyny jest masakra. Nie wiem czy nie czeka nas dziś IP. Może mnie nie być.
co się dzieje??

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43776758]tyle treści w jednym poście
a gdzie pracy chcesz szukać?

o cholibka, ale was przetrzepało! zdrowieć mi tam i to już

cudny to rób, rób!

zgadzam się

rewelacja a "pchacz" mamy taki, ale różowy

otóż to
ty nie widzisz że lodówka brudna?
kiedy ostatni raz czyściłaś pralkę?
że też tobie nie przeszkadza kurz...

I tak dalej. I nadziwić się nie mogę, że skoro on to widzi, to czemu sam do roboty się nie weźmie?

Pomijam, że mój dzień z reguły wygląda tak (dzisiaj choćby):

pobudka 5-6
nakarmić Dorkę kp
wyszykować się do pracy i wyjście 6:40 (wcześniej pędem do mamy zajrzeć)
do teściów po Dorkę (i tu jeszcze wyskoczyć z teściem do urzędu śmieciowego umowę zawieźć, gdyby nie on musiałabym z nią na drugi koniec miasta autobusem i potem wrócić z powrotem obok nich do przedszkola)
odebrać z przedszkola Agatkę
zrobić potrzebne zakupy + załatwić aptekę
wrócić do domu (godzina 16, wcześnie, bo z reguły ok. 17 wracam), ogarnąć dziewczyny, iść po węgiel (bo szanowny w ramach focha wczoraj nie przyniósł = swoją drogą, tylko facet jest zdolny do takiej akcji = wie, że sama jestem z nimi to wyjście po węgiel to cała organizacja)
zgarnąć dziewczyny do mamy i łapać elektryka i omawiać z nim kwestie, na których niekoniecznie się znam
wrócić do domu, dać młodzieży jeść
ogarnąć je obie do kąpieli
iść usypiać D., i nasłuchiwać, czy A. się grzecznie w kąpieli bawi
iść do A. wyciągnąć z wody i kłaść spać (+ czytanie)

Mogę siąść i napić się kawy, ew. kolację zjeść.
Tylko powiedzcie mi, kiedy sprzątac, gotować, prać?
P. się chyba wydaje, że skoro ja nie pracuję do wieczora jak on, to mam od ch.... złotego czasu.

powodzenia z nowym planem

grnialnie to brzmi

Wiesz, mnie nie pedantyzm wadzi. Mnie wadzi pedantyzm czyniony MOIMI rękami, ot co.

Młoda pewnie od września do oddziału żłobkowego tam, gdzie Agatka była.

eee Ross jest polski? [/QUOTE]
podziwiam Cię!! Twoja doba trwa 24h?

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Już pisałam trochę, kamień spadł mi z serca bo moje dziecko zaczęło pięknie jeść! Oby to był koniec problemów. Pozdrowienia dla ciotezek, idę w kimono bo nocka krótka będzie pewnie.
boski kawaler!

Cytat:
Mała, co się dzieje???

A ja się znowu pokłóciłam z M., ehhh, poszedł obrażony spać a ja się odmóżdżyłam przy ekipie z warszawy w połowie zabrakło głosu i to chyba nawet lepiej dla mnie
jezusmaria oglądaliśmy z Tż pierwszy odcinek! masakra!

Cytat:
nie, nie pracuje 54 lata.
babcia? i dlaczego nie chce/ nie może?

byłam u dentysty. aż 4 zeby do leczenia w tym jeden kanałowo. eh.

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 22:18   #4208
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Nie widziałam, ale takie eyelinery są niedobre, nie polecam żadnego. Miałam styczność z wieloma, nawet takimi za grubsze pieniądze i to się nie umywa do dobrego eyelinera żelowego z porządnym pędzelkiem.

Nie jest polski (to jest raczej oczywiste), ale jest najpopularniejszą drogerią w Polsce, o to mi chodziło.

no a są takie sztywniejsze pędzelki?? i wkleiłabyś mi przykładowy taki zestaw??

http://cocolita.pl/loreal_superliner_gel_intenza.html o takie coś?

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2013-11-18 o 22:21
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 22:20   #4209
nafiyqa
Zakorzenienie

szaja, kompletnie nie ogarniam myslenia Twojego P...
Pamietam, ze jest typem srednio odnajdujacym sie w powaznych rozmowach, takze rozumiem, ze wciaz nic do niego nie dociera???

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 22:23   #4210
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Co jeszcze... Oskar mi się pochorował więc mam mini szpital w domu Oby szybko mu przeszło.
doczytałam, że myślisz o IP Co się dzieję?

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Hmm, to bardzo sensowne co piszesz, jakbyś to poradziła zaplanować?
Te 3 posiłki to pewnie przez presję, że "dziecko w tym wieku powinno..."
Do wszystkich: ile czasu minęło Waszym pociechom zanim nauczyły się jeść grudkowe jedzenie?
Mała dostała dziś słoiczek zgodny z wiekiem, obiad. Buziaka otwierała, ale co łyżeczka i jedzenie do buzi to wywalała językiem na zewnątrz. Kiedyś mi zjadła grudkowy słoik, ale chyba nie aż tak bardzo bo dziś co czuła ryż to jedzonko wypadało z buzi. Zjadła tyle co nic, przez to bo zaczęła płakać i dostała kp, zasnęła na drzemkę właśnie. Obudzi się, poczekam 30 minut i spróbuje coś dać innego może po prostu.

Piotrek od razu zaakceptował grudki, papek nie chciał

Cytat:
no! czuję się spełniona wizażowo

w sb byłam pobiegać, potem u mojej mamy, odwiedziliśmy ikeę, u mamy remont w pełni, bąbel zasnął dopiero o 23, spał do 10 prawie przez co spóźniliśmy się na basen z t. ale dojechaliśmy w końcu, na basenie zrobiłam małżowi awanturę, potem mi było głupio wyjść z przebieralni aż się poryczałam tam, potem przepraszałam małża oczywiście bo przed @ jestem, jako że właśnie @ się zbliża to miałam mega ssanie, zeżarłam zupę czosnkową, pizzę, gofra, drugie danie masakejro, a waga wieczorem pokazała i tak 56 kg i jak ja mam się mobilizować do ćwiczeń? coś jeszcze chciałam ale zapomniałam

aaaaaaaaaaaaaaaaa zostałam (po raz czwarty ciocią, ale za to pierwszy raz dziewczynki ) normalnie aż się poryczałam ze wzruszenia i chcę drugie!!!

No i wczoraj podjęliśmy decyzję, bąbel po nowym roku (jeszcze dokładnie nie wiemy kiedy, mam nadzieję, że dopeiro na wiosnę.....)idzie do żłobka a ja do roboty....

ooooooo pietraszko się obudził, wiedział kiedy, jak skończyłam łajzażingować gdzie moje rurki z kremem....
Ja tez myślałam,że zdecydowaliście się ba drugie bobo

gratki za zostanie ciocią

Cytat:
My dalej w szpitalu, moze jutro wyjdziemy. Jest masakra. Przypominam ze z młodą przyjechałyśmy w nocy z niedzieli na poniedziałek a Grześ dołączył w poniedziałek wieczór. We wtorek Ania była całkiem dobra i zastanawiali się czy nas nie wypisać ale w środę pojawiła się znowu chrypa krtaniowa i niewielkie zmiany osłuchowe. Po długim namyśle postanowili jej też włączyć od wieczora antybiotyk. Grześ w środę brykał jak pijany zając, za to w czwartek brykać zaczęła Ania a Grześ stracił apetyt po lekach, nie chciał jeść i pić, zwymiotował dwa razy, na noc dostał kroplówkę. Został z nami mąż (wcześniej w ciągu dnia był mąż albo któreś z dziadków). W piątek bez większych zmian W sobotę ja zaczęłam gorączkować tak do 38,3 i byłam tak słaba że nie mogłam utrzymać dziecka na rękach bo mi się kręciło w głowie. Mąż miał stan podgorączkowy i problemy żołądkowe, wymiotował, ja leżałam z gorączką modląc się żeby nikt nie zobaczył (Ania w sobotę odmówiła wszystkiego poza kp więc nie mogłam wyjść ze szpitala). No to teściowa odesłała męża do domu na noc i została z nami. Rano wrócił mąż któremu już trochę przeszło. Po południu teściowa zadzwoniła że jest trochę słaba ale się przespała to może da radę go zmienić. Nie zgodziliśmy się oczywiście. Ponieważ ja całą niedzielę przeleżałam to na pomoc przyszła siostra teściowej. Wieczorem teściową zaczęła łapać biegunka. W nocy był mąż, ja miałam znowu 38,3. Rano obudziłam się z potworną swędzącą wysypką na dłoniach, stopach, głowie pod włosami i punktowo na ciele. Byłam u lekarza, prawdopodobnie to jakaś egzema o podłożu wirusowym, ciąg dalszy mojej infekcji. Grześ dobry, Ania jeszcze chrypi, mąż dobry, teściowa lepsza, przyszła siostra teściowej, teść nam donosi jedzenie, mąż zostaje na noc. Na razie tyle
O losie
Zdrowia

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Insolito dla Piotrka, zdolniocha, miałam wrażenie że jest w przyśpieszonym tempie

czy ja słabo widzę czy nie ma cie na pierwszej stronie?

Ja ? jestem

Cytat:
Super sobie radzi

Szaja
, współczuję, tyle masz na głowie jeszcze mąz sie czepia A z tym węglem to już całkiem przegiął

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 22:29   #4211
nafiyqa
Zakorzenienie

Wklejam mojego wczorajszego 9-miesiecznego leniwca i zegnam sie
Dobranoc

(cala, pochwalisz ulozenie puzzli? )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PB180021.jpg (41,4 KB, 40 załadowań)

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-11-18 o 22:36
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 22:30   #4212
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

Zgadzam sie. Najlepszy zestaw to dobry pedzelek + eyeliner zelowy albo..dobry cien do powiek nakladany na mokro. Wersja z cieniami jest superprosta!

Cytat:

Od siebie polecam http://allegro.pl/hakuro-pedzel-h85-...715175988.html

Black: co ty sadzisz o hakuro? dla mnie fajne za male pieniadze.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 22:33   #4213
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
jaki Fajny i jak zasuwa... trochę jak zombie momentami ale superowo
To samo pomyslałam
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43776758]
pobudka 5-6
nakarmić Dorkę kp
wyszykować się do pracy i wyjście 6:40 (wcześniej pędem do mamy zajrzeć)
do teściów po Dorkę (i tu jeszcze wyskoczyć z teściem do urzędu śmieciowego umowę zawieźć, gdyby nie on musiałabym z nią na drugi koniec miasta autobusem i potem wrócić z powrotem obok nich do przedszkola)
odebrać z przedszkola Agatkę
zrobić potrzebne zakupy + załatwić aptekę
wrócić do domu (godzina 16, wcześnie, bo z reguły ok. 17 wracam), ogarnąć dziewczyny, iść po węgiel (bo szanowny w ramach focha wczoraj nie przyniósł = swoją drogą, tylko facet jest zdolny do takiej akcji = wie, że sama jestem z nimi to wyjście po węgiel to cała organizacja)
zgarnąć dziewczyny do mamy i łapać elektryka i omawiać z nim kwestie, na których niekoniecznie się znam
wrócić do domu, dać młodzieży jeść
ogarnąć je obie do kąpieli
iść usypiać D., i nasłuchiwać, czy A. się grzecznie w kąpieli bawi
iść do A. wyciągnąć z wody i kłaść spać (+ czytanie)

Mogę siąść i napić się kawy, ew. kolację zjeść.
Tylko powiedzcie mi, kiedy sprzątac, gotować, prać?
P. się chyba wydaje, że skoro ja nie pracuję do wieczora jak on, to mam od ch.... złotego czasu.
[/QUOTE]
pogrubione, to mnie rozwaliło!!!
Cytat:
j

nasza rozmowa za kilka lat - wiesz Skarbie, jak sie uczyles chodzic to wygladales troche jak zombie ale i tak Cie kocham

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Wreszcie nadrobiłam. I co? I Lecę spać. Do jutra
Stary 2013-11-18, 22:36   #4214
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

O jak dobrze że u was też lepiej! Chyba nie przyda nam się książka "moje dziecko nie chce jeść"
Ja mam wrażenie, że po prostu na każde dziecko przyjdzie pora!

Piotrek zaczął jeść w ten sam dzień co książka przyszła w efekcie czego tylko ją przejrzałam i nie mogę się zabrać za czytanie

Cudny Michaś

Cytat:
insolito tak, już druga czy trzecia noc w tym tyg, że bąbel zasypia o 20, w granicach 22.30 - 23 dostaje kaszkę/mleczko, potem ok. 2, k. 5, i śpimy do 8

To ładnie
U nas dalej ok 6 pobudek

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ile dziś solenizantów
Wszystkiego najlepszego dla Domci, Leosia, Lilki, Lenki, Wiktorka, Antonia i Yae
Właśnie, Buźki dla nich

Cytat:
no tak, ale najpierw na parę miesięcy muszę do pracy wrócić, bo z jednej pensji z dwójką bąbli nie wyrobimy
To ma sens

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Dobranoc
Ni otwiera się

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 22:46   #4215
hope01
Zakorzenienie

Black przykre to i straszne...

Uczę się do obrony i wqrwiam znowu bo siostra TZ może nas nawiedzić o ... 3!!
Szał pał...

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 22:51   #4216
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Zgadzam sie. Najlepszy zestaw to dobry pedzelek + eyeliner zelowy albo..dobry cien do powiek nakladany na mokro. Wersja z cieniami jest superprosta!

Od siebie polecam http://allegro.pl/hakuro-pedzel-h85-...715175988.html

Black: co ty sadzisz o hakuro? dla mnie fajne za male pieniadze.
Bokeh, ten eyeliner jest na pewno dobry, ale pędzelek już niekoniecznie. Polecam ten sam, co Debrah wkleiła, mam go 3 sztuki i uwielbiam. Tani, sztywny i bardzo cieniutki.

Debrah, lubię pędzle Hakuro, mam całkiem sporo i pewnie jeszcze dokupię, choć na razie mi nie potrzeba... Generalnie cena jest bardzo dobra, jak na taką jakość. Dobrze się je pierze, nie gubią włosia, tylko te białe do oczu trochę się rozczapierzają po myciu, no ale to jest norma przy takim włosiu, MAC 217 się tak samo zachowuje.

Chociaż dla mnie cudowne pędzle to pędzle Real Techniques. One wymiatają. I są takie milutkie.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-11-18 o 22:53
Stary 2013-11-18, 22:57   #4217
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
szaja, kompletnie nie ogarniam myslenia Twojego P...
Pamietam, ze jest typem srednio odnajdujacym sie w powaznych rozmowach, takze rozumiem, ze wciaz nic do niego nie dociera???
ja rozumiem i ogarniam, mój własnie przyszedł zrobił "haje" że niby bałagan a sam ciepnął (rzucił) na krzeselko małej do karmienia swój sweter, a na ziemie w przedpokoju koszulę do pracy do prania.... usiadł przed tv i krytykuje. Jak mu zatrzasnęłam laptopa przed facjatą przyszłam podałam obiad (tak, tak...) i kazałam umyc po zjedzeniu. To od razu po zjedzeniu pozmywał i potem było Madzia..... ale i tak jutro zaś będzie pierdzielił.....
Cytat:
Dobranoc

(cala, pochwalisz ulozenie puzzli? )

jaki on jest sliczny ! Ma już wybrankę ? bo myślę że dwa ważniaki by się z sobą dogadały

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Bokeh, ten eyeliner jest na pewno dobry, ale pędzelek już niekoniecznie. Polecam ten sam, co Debrah wkleiła, mam go 3 sztuki i uwielbiam. Tani, sztywny i bardzo cieniutki.

Debrah, lubię pędzle Hakuro, mam całkiem sporo i pewnie jeszcze dokupię, choć na razie mi nie potrzeba... Generalnie cena jest bardzo dobra, jak na taką jakość. Dobrze się je pierze, nie gubią włosia, tylko te białe do oczu trochę się rozczapierzają po myciu, no ale to jest norma przy takim włosiu, MAC 217 się tak samo zachowuje.

Chociaż dla mnie cudowne pędzle to pędzle Real Techniques. One wymiatają. I są takie milutkie.
a jakiego Ty używasz?

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2013-11-18 o 22:55
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 23:01   #4218
BlackSanctum
Zakorzenienie

Eyelinera? Mam w sumie różne, ale najczęściej używam tego - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...gel-liner.html Teraz będziesz go mogła tanio kupić, na tej promocji w Ross. Sama zamierzam kupić teraz jeszcze kolor Ultraviolet.

Oprócz tego, fajne i tanie (na internecie) eyelinery ma Manhattan, ja kupowałam po 5zł/sztuka, są bardzo trwałe i ładne, mam czarną oberżynę, fiolet i czerń.

Czas edycji: 2013-11-18 o 23:02
Stary 2013-11-18, 23:07   #4219
Kija80
Zadomowienie

Odwiedziłam doktora Google i chyba mam bostonkę
To znaczy lepsza bostonka niż nie wiadomo co ale pytanie czy to ten wirus który szedł od dzieciaków i czy są już na to odporni... Jak ich też sypnie to się załamię, ta wysypka boli i jest mocno upierdliwa nawet dla mnie starej...
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 23:08   #4220
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Eyelinera? Mam w sumie różne, ale najczęściej używam tego - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...gel-liner.html Teraz będziesz go mogła tanio kupić, na tej promocji w Ross. Sama zamierzam kupić teraz jeszcze kolor Ultraviolet.

Oprócz tego, fajne i tanie (na internecie) eyelinery ma Manhattan, ja kupowałam po 5zł/sztuka, są bardzo trwałe i ładne, mam czarną oberżynę, fiolet i czerń.
właśnie go oglądałam na cocolicie za 16 zl chyba sobie kupię.
Stary 2013-11-18, 23:09   #4221
Debrah
Zakorzenienie

Black: a lubisz zelowy z inglota? Bo on ma skrajnie rozne opinie na KWC, a ja akurat go lubie. Chociaz prawda jest, ze niemozliwoscia jest zuzyc go do konca, bo predzej zaschnie, taki jest spory. Mogloby byc go mniej, a za nizsza cene..
Stary 2013-11-18, 23:12   #4222
BlackSanctum
Zakorzenienie

Debrah, nie lubię, miałam czerń i była słaba... Może kiedyś dam mu drugą szansę, bo mają w ofercie piękne fiolety i bordo, a takie najlepiej wyglądają przy mojej tęczówce...
Stary 2013-11-18, 23:12   #4223
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Odwiedziłam doktora Google i chyba mam bostonkę
To znaczy lepsza bostonka niż nie wiadomo co ale pytanie czy to ten wirus który szedł od dzieciaków i czy są już na to odporni... Jak ich też sypnie to się załamię, ta wysypka boli i jest mocno upierdliwa nawet dla mnie starej...

Wlasnie ci mialam napisac: moj tz mial Bostonke niedawno. Mial IDENTYCZNE OBJAWY, lacznie z ranami na glowie, we wlosach, chociaz lekarz twierdzil, ze to glownie stopy i dlonie.
Stary 2013-11-18, 23:18   #4224
BlackSanctum
Zakorzenienie

Kija, o jaaa... Zdrowiejcie wszyscy szybciutko, masakra! Buziaki dla biednych dzieciaczków.
Stary 2013-11-18, 23:32   #4225
LadyWhisper
Zakorzenienie

babel dzisiaj zalapal butle w sekunde!!!!!!! dziewczyny, cholernie ciezko mi bylo podjac decyzje o odstawieniu od uu, ale wiecie..... nie zaluje.... taki mam spokoj psychiczny, ze beze mnie swiat sie nie zawali Pietraszkowi, ze sobie M.z mlodym poradzi jak pojde pobiegac, ze zima nie bede musiala kombinowac jak U wyciagnac na mrozie, moze mysle egoistycznie, ale jest mi duzo lepiej!!! no i mina M.jak pierwszy raz nakarmil Pietraszka mlekiem cos pieknego. i jaki szczesliwy, teraz babelek sie budzi, ja robie mleko, podaje butle malzowi a on siada w fotelu i karmi, a jaki dumny!

bokeh, ale bez sniegu sobie jakos poradzimy?

ja sie boje eyelinerow w zelu, kurcze, wierna jestem od kilku lat w pedzelku z wibo, 8, 99 bodajze kosztuje w rossie, ale moze na tej promo pod koniec listopada sie skusze na zelowy? naorawde lepsze od takiego w cienkim pedzelku?

Stary 2013-11-18, 23:35   #4226
BlackSanctum
Zakorzenienie

Lady, no pewnie. Te w żelu są duuużo, dużo lepsze.
Stary 2013-11-18, 23:39   #4227
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
babel dzisiaj zalapal butle w sekunde!!!!!!! dziewczyny, cholernie ciezko mi bylo podjac decyzje o odstawieniu od uu, ale wiecie..... nie zaluje.... taki mam spokoj psychiczny, ze beze mnie swiat sie nie zawali Pietraszkowi, ze sobie M.z mlodym poradzi jak pojde pobiegac, ze zima nie bede musiala kombinowac jak U wyciagnac na mrozie, moze mysle egoistycznie, ale jest mi duzo lepiej!!! no i mina M.jak pierwszy raz nakarmil Pietraszka mlekiem cos pieknego. i jaki szczesliwy, teraz babelek sie budzi, ja robie mleko, podaje butle malzowi a on siada w fotelu i karmi, a jaki dumny!

bokeh, ale bez sniegu sobie jakos poradzimy?

ja sie boje eyelinerow w zelu, kurcze, wierna jestem od kilku lat w pedzelku z wibo, 8, 99 bodajze kosztuje w rossie, ale moze na tej promo pod koniec listopada sie skusze na zelowy? naorawde lepsze od takiego w cienkim pedzelku?
Ja nigdy nie nauczylam sie malowac kreski takiej jaka lubie eyelinerem w cienkim pedzelku, tym takim wloskiem, dla mnie koszmar. A kreske na oku mam codziennie;p

Black : moglabys polecic mi cos pod oczy, korektor, gdzie sa dobre jasne odcienie? musze maskowac moje niewyspaniowe wory i cienie :P
Stary 2013-11-18, 23:49   #4228
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ja tez codziennie mam kreche i wlasnie sie boje, ze wywale pieniadze w bloto, bo codziennie mi wychodzi tak samo, jedyne co to przydalby mi sie bardziej trwaly i bardziej czarny..... Kurcze ja tak strasznie nie lubie nowosci, ale tutaj sie skusze skoro polecacie

Mlody po pierwszej pobudce (ponad 3godz spal!) Wiec ide spac, do jutra lejdis

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

Stary 2013-11-19, 00:02   #4229
BlackSanctum
Zakorzenienie

Jutro idę z małą na bilans 9miesięczniaka, no i tak podsumowując jej rozwój, to:
- staje (czasem nie wychodzi, ale powoli, powoli, dopiero się uczymy).
- próbuje raczkować (nareszcie!).
- polubiła leżenie na brzuchu (czasem i spanie).
-mówi: daj, mama, tata, baba, dida (dziadek), Elza (Edla) - nasz pies, koni (konik, bo lubi My Little Pony), miau (kot), fuuuu (słoń), mda (jestem głodna!), mniam, nie, dunduś (nie wiemy, co to oznacza, ale to jej ksywa od jakiegoś czasu ), oraz milion innych słówek w swoim własnym języku. I pewnie jeszcze o czymś zapomniałam...
- jak wyciągnie z opakowania mokrą chusteczkę, to wyciera nią sobie rączki.
- jak jest jej zimno w nocy, to naciąga na siebie kocyk (a raczej się nim owija, jak naleśnik), a jak zimno - rozkopuje się, ale to normalna sprawa.
- bierze butelkę z herbatką i sobie pije, jeśli stoi w pobliżu i akurat ma ochotę się napić.
- "dzieli się" smoczkiem, tzn wpycha mi do ust przy każdej możliwej okazji i ma z tego radochę.
- dzieli się chrupkiem - częstuje wszystkich naokoło.
- "rysuje" - tzn gdy napaćka trochę jogurtu albo czegoś innego, mokrego i płynnego na swoją tackę w krzesełku, to tworzy dzieła niczym Picasso (z przymrużeniem oka ) - fakt faktem mam już pewność, że ma moje zdolności plastyczne.
- jeśli śpi ze mną, to się do mnie przytula, tzn kładzie się na boczku i obejmuje mnie ręką.
- w ciągu dnia obejmuje mnie często za szyję i daje buziaka (przyssawkę, niczym glonojad ) w policzek.
- robi "papa", bije brawo, jak czegoś nie chce, to macha ręką na sam widok tej rzeczy...
- ostatnio zrobiła się z niej straszna wiercipięta, nie usiedzi w miejscu, ciągle się gdzieś przemieszcza po swojemu.
- a, dzisiaj jadła sama kaszkę, tzn prawie sama - nabierałam troszkę na łyżeczkę (gęstą pytę, rzecz jasna ) i dawałam jej to. Sama zjadała, co prawda odwrotnie wsadzała tę łyżeczkę do buzi i zlizywała jej zawartość, no ale to dopiero początki.
- mamy 5 zębów - dwie dolne jedynki, dwie górne i lewa dwójka na górze.

Co myślicie? Dobrze, czy za mało jak na ten wiek?

Debrah, moim ostatnim - bardzo tanim! - odkryciem jest korektor pod oczy firmy Mariza. Jest jaśniutki, ma doooobre krycie i jest bardzo trwały. Sama też mam problem, bo mam strasznie zasinione i zżółknięte powieki, ten korektor sobie dobrze z nimi radzi. Jeśli nie masz dostępu do Marizy jakoś stacjonarnie, to http://allegro.pl/mariza-korektor-po...698383661.html

Bardzo dobry jest też osławiony Healthy Mix z Bourjois, ale nie wiem, czy masz ochotę tyle wydawać na korektor - choć teraz na promocji będzie za 26zł.

Czas edycji: 2013-11-19 o 00:03
Stary 2013-11-19, 00:03   #4230
Kija80
Zadomowienie

Tak sobie leżę na tej szpitalnej pryczy i się drapię. No masakra Debrah po ilu dniach przestało go tak bardzo swędzić? I jakim cudem Was nie zaraził skoro to zaraźliwe?
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości