|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Cytat:
Nasz starszak jak się urodził to zaglądając do wózka mówili, że śliczna dziewczynka ![]() Pieknie łóżeczko przygotowane. (moje własnie dokądś kurier wiezie ) Później nie będzie czasu myśleć, że ciasno
|
|
|
#1262 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Już masz pościel przygotowaną? Super Ja się boję ze mi się zakurzy do stycznia i nawet jeszcze nie wyprałam
|
|
#1263 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pościel tylko tak włożyliśmy. Też jeszcze nie prałam. Poczekam do grudnia, po co ma się kurzyć.
|
|
|
|
|
#1264 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Super! Bardzo zgrabny i ładny Pierwszy raz widzę gondolę wpiętą przodem do kierunku jazdy ![]() Cytat:
No w końcu po coś są na allegro te analizatory płaczu! ![]() Cytat:
Nigdy nie wiem jak wybrnąć z takich sytuacji ![]() Cytat:
Jak bym się do niego dorwała to biedroneczka szybko straciłaby głowę ![]() Cytat:
Spokojnie masz jeszcze 2 miesiące Mówi Ci to ta, która prała ciuszki już we wrześniu Cytat:
Po raz kolejny zazdroszczę Wam tego składania łóżeczek
|
|
|
#1265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Akkma--- gondole wpinał teść żeby mi fotki przysłać i źle wpiął oczywiście gondola bedzie wpięta odwrotnie na spacery
|
|
|
#1266 |
|
BAN stały
|
witajcie
![]() Normalnie czuje że żyje boli mnie chyba każda część ciała Zostało mi jeszcze do zakupy pieluszki tetrowe i jednorazowe i stelaż do baldachimu i już będę miała wszystko co niezbędne :P |
|
|
|
#1267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Choć patrząc na wasze przygotowania mam cheć się z tym uporać wkrótce.
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1268 |
|
Zadomowienie
|
Może powinnaś się wybrać z tym brzuszkiem do lekarza? Uważaj na siebie ![]() Dziewczyny macie jakieś plany na sylwestra ?
|
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
Paula--- matko boska co za historia!! To sie czyta jak jakieś fatum. Współczuję tych wszystkich wydarzeń
Co do tych papierków lakmusowych to masz jakieś konkretnie na oku?
|
|
#1270 |
|
Zadomowienie
|
Paula - myślę jak dziewczeta. SKonsultuj się z lekarzem. Z papierków nie korzystałam i nie widze powodów by eraz korzystać.
Sylwester? Tak, plany mam. Zapewne około 22 położę się zmęczona Wyjście na bal nie wchodzi w grę. Pozostaje domówka. Najlepiej u siebie, bo za ścianą czeka łóżka, które w kazdej chwili można przytulić. Choć na moment
|
|
#1271 |
|
Zakorzenienie
|
Akkma co jest na allegro? Analizatory płaczu? No jestem mama ale tego jeszcze nie wiedziałam, aż muszę lapka włączyć i to cudo obejrzeć ha ha. Jedno pudło tz przytargal i jest na co najmniej dwa prania, a tam jeszcze na górze dużo dużo innych ciuszkow jest
![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Co do sylwestra? To mam plany iść na biała salę gdzie Dj Jasiek zapoda muze (z dziewczynami w ciąży o 20 już spalam)
|
|
#1272 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1273 |
|
Zakorzenienie
|
domówka, raczej spokojna. może zajrzy para znajomych i posiedzimy, pogadamy, pojemy i tyle. A żeby się nie narobić za dużo to powiem znajomym żeby przywieźli ze sobą jakąś sałatkę czy coś
|
|
#1274 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Kontynuuję temat barszczu. Wczoraj niby się nawcinałam, ale dzisiaj chce mi się jeszcze Tyle że nie mam już pieczarek, więc krokiety będą z cebulą BARSZCZ ![]() Cytat:
Pierwsze ferrari Bardzo ładne kolory, pewnie fajnie się te szarości sprawdzą na zimę.Cytat:
![]() Cytat:
![]() nattalli trzymamy kciuki! Cytat:
![]() Cytat:
Wiesz, niby zawsze może się okazać że jednak się na USG pomylili co do płci
|
|
#1275 |
|
Zadomowienie
|
bella7 ja też jako mama włączyłam allegro
Czego to nie wymyślą dla kasy ![]() Można po pączku mieć zgagę??
|
|
#1276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)Ja sylwestra spędzę pewnie przed tv z miską sałaty (bo przecież na tej króliczej diecie to nawet zaszaleć nie można )Póki co chodzę spać około 2 więc jeżeli za półtora mies. będzie podobnie to nie prześpię fajerwerków Na 17 lecę do SR. Dzisiaj będziemy mieli puszczane filmy z porodów w każdej pozycji Czy ja nie zemdleję ? Dobrze, że tż dzisiaj nie może pójść ze mną
|
|
|
#1277 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U nas dzisiaj taka pogoda, że tylko odkurzyłam chałupkę i odpoczywam. Nawet kota niemrawa i tylko leży, zero zabawy. |
||||
|
|
|
#1278 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1279 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja,mąż,dzieciaki,picollo i zimne ognie
|
|
#1280 |
|
Raczkowanie
|
Paula, ależ mialas dzień! Współczuję ;*
Nattali, mam nadzieję że to jednak nie jest zatrucie.. Trzymaj się, relaksuj ile wlezie, stres podnosi cisnienie. Dużo leż to i ciśnienie będzie mniejsze i obrzęki zejdą, tak lekarze kazali robić dziewczynom z zatruciem/ podejrzeniem zatrucia w szpitalu. Ja będę prać w białym jeleniu hipoalergicznym, tzn w płynie. Prawie nie pachnie a czy dopiera to nie wim bo do tej pory prałam tylko nowe ubranka i te od koleżanki. Magnusia, sliczny wózek, sheperdess - fajowe lozeczko ![]() Witam się z własnej kanapy a,nie szpitalnego łoża tortur Wczoraj mnie wypuścili, niby to dobrze ALE.. W pon mialam skurcze, nie wypuścili do domu. Z kolei następnego dnia skurczow już nie,bbyło więc siup i do domku. Teoretycznie powinny być dwa dni z dobrym zapisem ktg żeby wypuścili ale było tyle chętnych na,łóżko ( ordynator wrócił po urlopie i się wzięli za robotę ) że stwierdzili że już się należalam. No i ok, tylko że w domu kazali przyjmować magnez i luteinę dowcipnie. Nic rozkurczowego, żadnej nospy itp nie wypisali. Moim zdaniem to trochę olewcze Z ich strony bo tam dostawalam fenoterol 4x na dobę a i tak w większość dni musiałam prosić o zastrzyk ze spasmalgonu. I oczywiście w domu dostałam skurczow. Biorę póki co nospe, może trochę się uspokoi.. Najwyżej znowu się położę do szpitala. Ale mam już go po dziurki w nosie ;( te skurcze cały czas są jak nie biorę leków, obawiam się że tak już do końca będzie. A chciałabym wytrzymać jeszcze miesiąc, no chociaż ze 3 tyg. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1281 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Najlepsze jest to że jak brałam ten garnek to sobie pomyslałam żebym sobie tylko brzucha nie oparzyła i se wykrakałam Co do papierków planuje zapytać w aptece ale z tego co widze na allegro są po 7zl za 80szt z wysyłką więc grosze... No mi lekarz powiedział że z racji tego że mam malo wód mam obserwowac czy się nie sączą ale ciekawe jak mam je odróżnić od sluzu i dlatego zastanawiam się nad tymi papierkami nawet jak się nie przydadzą to wiele nie strace bo kosztują grosze...
|
||
|
|
|
#1282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Że co? Zaciśnij nogi, byś fajerwerki zobaczyć mogła.
|
|
|
#1283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no a co do koszuli to ja nie wiem jak mogłaś nie kupić jednej na wszelki wypadek ... to na pewno będzie ciekawie ![]() dobra idę z psem na spacer i smażyć naleśniory a potem z TŻtem do lekarza więc zajrze do was pewnie wieczorkiem
|
|
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1285 | |||||
|
Rozeznanie
|
Śliczny mercedes
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Hey dziewczyny, ja dokończyłam dzisiaj rano sortowanie ubranek. TŻ dzisiaj ma wolne bo u nas święto. Zaraz przychodzą znajomi a potem może gdzieś na wieczorny spacer pójdziemy.Miłego dnia wam wszystkim .
|
|||||
|
|
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie,ze mi się termin przesunał przez wymiary Małego?
i chyba cos w tej 9 bo mnie na 29 stycznia ale i tak trzymam się tego 10 lutego
|
#1287 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Fajny pomysł nad domówką w małym gronie ale może być ciężko ze znajomymi no i pewnie bym musiała trochę rzeczy naszykować a chcę dotrzymać małego do nowego roku ![]() W tym roku może zrobię kolorowy tort tak , żebym nie musiała za dużo się narobić . Chyba , że jeszcze jakiś inny wymyślę .Cytat:
Zjadłam obiad frytki własnej roboty i surówka , żeby nie było , że niezdrowy obiad
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1288 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Liczą się te z pierwszych badań USG ![]() Słodkie mamy melduję, że po kawałku sernika z 1 ciasteczkiem owsianym san mam 107! Aż wciągnęłam sobie teraz drugie ciastko ![]() Dostałam 2 łóżeczka turystyczne Chyba będziemy musieli często jeździć na wakacje Jedno pewnie stanie u moich rodziców, a drugie u teścia Przynajmniej mała w wózku spać nie będzie musiała
|
|
|
#1290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzie na zakupy, z siatami, tłuc się autobusem Dobrze, że wszystko się dobrze skończyło. Dla pocieszenia powiem, że kiedyś zdecydowałam się na spacer z pracy do domu,(jakieś 3km) po drodze wstąpiłam do Biedronki, nakupiłam puszki kukurydzy, fasoli, przecier pomidorowy, ryż, mięso - nazbierała się siatka w połowie drogi do domu byłam na siebie taka wściekła, że zaczęłam sama do siebie mówić, rzucać "ku*wami", żeby mi było choć trochę lepiej jak najbardziej po drożdżach, po smażonym tak więc pączek, to wręcz kumulacja sprzyjających zjawisk do zgagi :Pniech mnie ktoś kopnie w dooopala, bo coś się zebrać do robienia obiadu nie mogę ![]() co do planów na Sylwestra. Zrobimy skromną domówkę, tak do 6-8 osób. Będzie Picolo, sałatki, jakieś ciacho i zaciskanie nóg, żeby dziecię było już w 2014 r.
Edytowane przez kootek_mamrotek Czas edycji: 2013-11-20 o 14:31 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.

Nasz starszak jak się urodził to zaglądając do wózka mówili, że śliczna dziewczynka 

Pościel tylko tak włożyliśmy. Też jeszcze nie prałam. Poczekam do grudnia, po co ma się kurzyć.

aż nie chcę o tym myśleć .
16.06.2012 

Może powinnaś się wybrać z tym brzuszkiem do lekarza?
Tyle że nie mam już pieczarek, więc krokiety będą z cebulą
)
gdzie na zakupy, z siatami, tłuc się autobusem
w połowie drogi do domu byłam na siebie taka wściekła, że zaczęłam sama do siebie mówić, rzucać "ku*wami", żeby mi było choć trochę lepiej