|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
No fajowa, już nie mogę się doczekać mojego peg perego, a ty zamawiałaś ze strony Bobo Wózki czy w sklepie?
Na razie skończyłam prasować i układać, teraz czekam aż kolejna suszarka wyschnie. Dziś idę do SR na 17, mam nadzieję że mi się spodoba ![]() A na obiad dziś u mnie pomidorowa ![]()
#1232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1233 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
No to zostały mi 2 miesiace. Mozna zacząć trząśc portkami ![]() Co do wynajmowania mieszkań ja też mam doświadczenia z tej drugiej strony. Wynajmowałam w sumie 3 mieszkania i tylko jedna właścicielka była w porzadku. Pozostali właściciele to była tragedia. Nigdy więcej!!! Zawsze dbaliśmy jak o swoje (pominę że najpierw te mieszkania musieliśmy umyć od podłogi po sufit bo syf kiła i mogiła) a oni zatrzymywali nam kaucje, nie płacili za naprawy, nie wywiżaywali sie ze swoich obowiazków w najmniejszym stopniu. Dłuuuugo by opowiadać. Dzis sie dowiedziałam że mój pracodawca bedzie wypłacał kase swiąteczną i ciesze się jak dziecko. Będziemy mogli kupić choinke i jakis fajny prezent dla Aluśka. |
![]() ![]() |
![]() |
#1234 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W tamtym roku była biedronka (oczywiście każdy tort robię sama ) już nawet piętrowy tort robiła . W tym roku będe musiała coś znów wymyślić . Co do czapeczki to mnie uspokoiłaś . Tak mi się wydawała , ze jest malutlka tylko ta rozmiarówka mnie zmyliła . Ale później doszłam do wniosku , że rozmiarówka jest chyba bardziej jak na ciuszki . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1236 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1237 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1238 |
Zadomowienie
|
Sheperdess ssał przez nakładki sprawnie. W niczym mu nie przeszkadzało. Może dlatego, że był pijawką
![]() ![]() milka-pilka nie porównam Ci składu, ponieważ nie mam żadnego proszku. Moim zdaniem lepiej sie płucze, nie zostaje nic. A zapach, jeśli komuś na tym zależy, jest intensywniejszy. Wlewam płyn do pojemnika na płyny, mam taką podziałkę w pralce (osobno proszek, osobno płyn do prania, osobno płyn do płukania). Jak mocno urąbane ciuszki to wlewam w nakrętkę dodatkowo i do bębna jeszcze. Nie ma reguły. Nadrabiam i nadrabiam i końca nie widać. A to tylko od wczoraj od około. Coście się tak rozpisały? ![]() Szyby w autach mój mąż pracuje w tej branży. Rzeczywiście dzisiejsze auta maja takie, że pajączek. Niekiedy ten pajączek lubi wpadać do auta. Są znikome przypadki, ale są. Z założenia mają się trzymać wszystkie części w kupie. Pisząc "dzisiejsze" mam na myśli nie tylko te spod igły. Muminek1991 moim zdaniem dla dziewczynek w ogóle sa ładniejsze ciuszki ![]() Napletek z doświadczenia mego. Pediatra nie kazała. Bo samo, bo zejdzie jak ma zejść itd. Ale mój tż się uparł i chyba przy każdej kąpieli leciuteńko naciągał. Ja się bałam, mi nie kazano ![]() ![]() Ubrania z lumpeksu nie odkażam. Dziś straciłam cały majątek tam: 12 zł! A kupiłam 5 bodziaków, 3 pajacyki. Wszystko z next, z metką w ogóle nie spraną. Zaszalałam ![]() ![]() Uważam, że chłopcy z końca roku są lekko cofnięci - przepraszam za słowo. Widzę na podwórku. Mam grudniaka tutaj, który na równi z pozostałymi chłopcami zwyczajnie odstaje. Bardziej dzidziusiowaty: najwolniej biega, nie jeździ na rowerze. Wypowiadam się tylko pod kontem ruchowym, intelektualnie nie mam porównania ![]() gosia261282 ja także w pierwszej ciąży miałam tylko BIAŁE mleko. Moze teraz doświadczę innych kolorów ![]() Prezenty gwiazdkowe jak macie ciężarne w rodzinie to kupujecie im pod choinkę coś dla dziecia? Czy to głupie jest? forester pies niech udaje, nie będziesz musiała z nim wychodzić na dwór ![]() Le La jak sobie pomyślę to prawda. Mały nie miał łez. Bardziej stękał niż płakał. DO dzisiaj zdarza mu się płakać na sucho ![]() ![]() Wózki po czwórce dzieci są dobre. Znaczy: nie zepsuły się to i teraz będą wytrzymałe ![]() Nadrobiłam wszystkie strony ![]()
![]() |
#1240 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny jestem po wizycie. Mam podejrzenie zatrucia ciążowego i skierowanie do szpitala, mam się stawić w piątek o 14 na wszystkie badania i wtedy mi potwierdzą lub nie. Proszę Was trzymajcie mocno kciuki bo jestem tak bardzo zdenerwowana że całą drogę do domu przepłakałam. Z małą jest wszystko w porządku rośnie w 29 tygodniu waży już 1300, główka trochę ponad normę ale lekarz mówi że nie wiele i może być to spowodowane tym że ciąża starsza minimalnie lub córcia nasza urodzi się "długa". A ze mną przerażająco wysokie ciśnienie, osłabienie, zawroty głowy i tyle z moich objawów, mocz się poprawił na szczęście
#1241 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1242 |
Zadomowienie
|
Uffff wlasnie stolarze wyszli i zostawili za soba 2cm.warstwe pylu
![]() ![]() Chyba dostane szalu ![]() Naprawde podziwiam te z Was, ktore maja remont w mieszkaniu i tam mieszkaja. Mnie na 100% maz by musial chyba pokoj w jakims hotelu wynajac, bo na pewno by to taniej wyszlo niz moja terapia u psychiatry, po wszystkim ![]() Moze jakas dziwna jestem, ale naprawde nerwicy dostaje w takim kurzu i brudzie. Ehhh to sie wyzalilam, a teraz ide na szybkie zakupy na obiad. U mnie dzisiaj piers z kurczaka z ziemniaczkami i pomidorkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1244 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Le La Czas edycji: 2013-11-20 o 11:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lolita--- kupowałam przez strone bobowózki. Zamówiłam w niedzielę z płatnością przy odbiorze na adres teściów bo tam wiecej miejsca aby na razie stał.
![]() |
#1247 |
Rozeznanie
|
Nie nie, ona sama podkreśla, że ma mieć wózek nówkę bobo, więc nie po kimś. A co do kasy to i tak kupowałabym na początku stycznia jak gwiazdkowy zastrzyk zasili konto więc poczekać tydzień dwa mogę
![]()
#1248 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dzięki ![]() Dziewczeta, a może któraś z Was wie - jak używać płynów do prania ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1249 | |
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1250 |
Zakorzenienie
|
NATALI Magnusia ma rację. To narazie tylko podejrzenie. Spokojnie,porobią badania i się wszystko wyjaśni.
![]() ANIOŁKU super tort ![]() ![]() ![]() ![]()
#1251 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1252 |
Rozeznanie
|
Milka monitoruję na bieżąco i tablicę i allegro
![]()
#1253 |
Zakorzenienie
|
u mnie dzisiaj na obiad naleśniki na słodko z serem białym
![]()
#1254 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Płyn chyba wlewaj tam, gdzie wsypujesz zawsze proszek. A, nie chce mi sie kompletować wyprawki do szpitala. Mam głupie wrażenie, ze jak zamknę torbę w pełni wyposażoną to przyśpieszę poród. A wolę rodzić w terminie, za dwa m-ce ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?annotat...&v=r7iKduyAtjM
![]() |
#1256 |
Zakorzenienie
|
Nattalli - trzymam kciuki za Twoje zdrowie
![]() Oby to były tylko podejrzenia ![]() ![]() Dla mnie płyn Dzidziuś ma intensywny mydlany zapach, ale ni płukałam dwa razy - a na opakowaniu jest napisane, by płukać dwukrotnie. Być może akurat mi ten zapach po prostu przeszkadza ![]() Na pewno będzie trzeba poeksperymentować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1257 | ||
Zadomowienie
|
fura jak się patrzy dla Małego gentelmena
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1259 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1260 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale miałam dziś sen. Trzymałam na rękach swoje dziecko, a potem jakoś wsadziłam je z powrotem do brzucha, bo jeszcze było za wcześnie. ![]() ![]() I pochwalę się łóżeczkiem. Mąż wczoraj składał, a dziś będzie rozkładał, bo zajmuje dużo miejsca. Nie wiem, jak się pomieścimy po porodzie. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:06.