|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
|
|
|
|
#1292 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żeby to jednak nie było zatrucie!!!! ![]() :przytu l:Ale lepiej dmuchać na zimne i wszystko posprawdzać. Cytat:
A co to tego pomieszczenia sie, my jeszcze łóżeczka nie mamy rozłożonego, a juz jest ciężko ((Cytat:
Te papierki mam od weekendu. Ale jeszcze nie próbowałam. Dostałam od szwagierki. Ooooo własnie mi przypomniałaś o stelażu pod wanienkę! Cytat:
![]() ![]() Ja wczoraj poszłam spać o 20:30. Ze złości.... z bezsilności... i dodatkowo z silną zgagą. Oglądaliśmy piękne mieszkanie... fajna dzielnica, remont generalny zrobiony 3 lata wcześniej. Super standard! I prawie je mieliśmy. I co....... do właściciela mieszkania zadzwonili znajomi, i to im je wynajął (Było mi tak strasznie przykro... z resztą nadal jest.... A studentki w moim mieszkaniu, nabiły... 31 metrów wody w ciągu 2 miesięcy . Nie mam siły jechać do spółdzielni, sprawdzać, dopytywać... Nie mam siły. Ale będę musiała. Podobno licznik ma byc wysłany do jakiejś ekspertyzy.Pisałyście o wynajmowaniu mieszkania, to aż mnie zmroziło...
|
|
#1293 |
|
Zadomowienie
|
Nie mam w rodzinie innej ciężarnej ale gdybym miała kupiła był prezent taki pół na pół dla mamy i dziecka np pamiętnik na pierwsze lata życia dziecka, albo album do zdjeć maluszka.
---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- W ogóle u nas ciemno buro i ponuro (królowa_nilu może potwierdzic zapewne ) Mały jak na siebie to mało ruchliwy. A ja siedze i mi się nie podoba to bo ciągle myślę ze brzuch mi zmalał i się martwie ... uwaga!!!...że plecy mnie przestały boleć i został tylko ból dooopska. Dacie wiare??? W końcu lepiej się poczułam po kilku miesiacach cierpień a mnie to martwi królowa_nilu będziesz jutro na warsztatach świadoma mama??? |
|
|
|
#1294 |
|
Zadomowienie
|
Hahha ja z terminem na 01.01.2014 pewnie tez
![]() 23Paula23 uwazaj na siebie, nie ma co sie forsowac, bo skutki moga byc rozne..... Edytowane przez Le La Czas edycji: 2013-11-20 o 14:45 |
|
|
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
miałam upiec ciasto ale mi się nie chcę . Mąż dziś na spotkaniu w warszawie więc pewnie koło 19 wróci . Może jednak upiekę ciasto trochę czas mi zleci .
Na dworze już powoli ciemno się robi ... |
|
|
|
#1296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lekarz mi natomiast powiedział, że jak dobre ph to papierek będzie żółty, jeśli wody to niebieski, ale, że też może to być mocz w takim kolorze, albo cokolwiek innego, więc samemu raczej ciężko to określić... |
|
|
|
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
Lidka ja ostatnio jak na wagę wlazlam u lekarza,no to aż się przezegnalam, 800gram mniej, a dziec większy. Ale chyba to rezultat diety cukrzycowej. A wsio w porządku.
ANIOŁKU 4 posty Ci zostały do 10 tysięcy
|
#1298 | ||
|
Rozeznanie
|
Superancka Malgorzata Socha nie ma czegos w tym stylu ?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja zwykle jestem sama w domu (nie musze palic w piecu i nie mam zwierzat), ale staram sie oszczedzac, to ze Ty sie narobisz i nadzwigasz to szkodzi Twojemu dziecku!!!---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Co do terminu porodu to my konczymy 34 tydz wiec od polowy grudnia moge rodzic i jezeli tak bedzie to super, jak dla mnie to moge rodzic 9 grudnia bo juz bedziemy w nowym domu Tz rok temu w wigilie powiedzial ze na nastepna wigilie bedzie bobas (zyczyl mojej mamie wnuczat bo sama chciala) wiec moze zyczenia sie spelnia ja sie tak bardzo nie moge doczekac, chce zobaczyc moja kruszynke
|
|
|
#1299 |
|
Zadomowienie
|
Hej, witam się i ja- dziś kiepska noc do której odsypiałam do południa
teraz wizyta w Otwocku (jeszcze jakieś sprawy pogrzebowe i sh). Z dobrych rzeczy mam już kurtkę (choć niezbyt powabna, ale 45 zł) i mój syn kilka ciuszków dostał. Dziś odrabiamy tamte zajęcia na SR, na których nas nie było (poród), więc zajrzę do Was w nocy lub już jutro Trzymam kciuki, jak ktoś jeszcze potrzebuje
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam już też dziś wszystkiego dosyć....a muszę zjeść obiad, przyszykować się do wyjścia i siedzieć 2h w SR
Jakos tak mnie krocze ciagnie i prawe udo też obrywa, nie mam sił na nic już dziś ![]() Paula co za historia...
|
#1301 |
|
Zadomowienie
|
Hah a koszula w cekiny jest?? Bo ja tez miałam takowy plan wiec koszule zakupiłam
teraz bedzie jak znalazł na wspólnego sylwestra z Dominikiem w naszym łóżku Uprzejmie donoszę ze Dominik wazy juz 1780g i zaczyna pic z butelki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Sylwester... TŻ, ja, wino bezalkoholowe z Ikei... Mieszkamy na końcu świata, więc TŻ też pić nie może - w razie czego ktoś musi być zdolny do prowadzenia, a ja prawo jazdy robię już jakieś osiem lat
![]() Heh ![]() Gratulacje ![]() Cytat:
![]() Piszecie że szaro i smutno, a ja mam piękną pogodę, słonko, jesienny wiaterek, złote liście wirują w powietrzu... Idę na spacerek! ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Oo, bardzo ładnie!
|
|
#1303 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
juz 1780 g a to w sumie jeszcze tak malo, nigdy nie widzialam takiego malenstwa nie mowiac juz o opiece nad nim. Twarde sa te mamy wczesniakow
|
|
|
#1304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jako mama wcześniaczek bardzo mnie cieszą postępy takich maluszkow. A jak mu idzie z butelka? Jak dobrze pójdzie to na święta w domu będziecie
|
|
#1305 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Fajnie,że jesteś już w domku. Odpoczywaj! Trzeba wierzyć,że będzie dobrze i dzieciaczek jeszcze trochę posiedzi. Cytat:
Super! za postępy.Jeszcze trochę i będzie 2 kg
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
No a ja siedze w przychodni i czekam az mojego TZta wybadaja na wszystkie strony ... A jak mi sie znudzi czekanie to mam biedronke pod nosem wiec moze sie przejde i te pieluszki zobacze bo kolo mnie ich nie bylo. Chociaz dalej zastanawiam sie czy taka paka to nie za duzo bedzie...
|
|
#1307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1308 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1309 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja tak się martwiłam o zimę a będę chodzić w zeszłorocznym płaszczu fakt brzuch mi wystaję ale trudno będę ciepły sweter zakładać pod spód .Mam jeszcze kurtkę którą mama mi uszyła ale średnio w niej wyglądam ![]() Cytat:
Cytat:
i jaki już duży !
|
||||
|
|
|
#1310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj pierwsza próba - 5 min i wypite 7ml bez spadków saturacji. Dzięki Dziewczyny za ciepłe słowa. Wiem ze dla Was 1780g to mało i ze niejestescie sobie w stanie wyobrazic opieki nad takim maleństwem ale zapewniam Was ze robi sie to tak samo jak przy donoszonym noworodku to nic trudnego Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
IWANTYOU moje to szybko zasypiały na początku a później jak załapały to wszyscy widzieli jaką byłam szczęśliwa. I też miałam krótko pokarm (stres i zmęczenie robią swoje) i na butelce bardzo szybko przybierały po 60 g średnio na dobę
Aniołku ja to nawet nie siadam za kierownicę- bo mąż się boi że coś by się stało. Ale jakby była potrzeba że muszę to wtedy tak. A po za tym przy moim 158cm wzrostu to brzuszek przeszkadza a nogi za krótkie . A kiedy teraz masz wizytę?
|
#1312 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przyszła do nas dzisiaj rehabilitantka i stwierdziła ze nie ma co robic bo Domik ma lepsze napięcie mięśniowe niz niektóre donoszone noworodki pokazała mi kilka ćwiczeń ogólnorozwojowych i tyle Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1313 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wszystkie rady związane z praniem w płynie/dozowaniem/wlewaniem do odpowiedniego pojemnika
Na butelce/etykietce nie ma instrukcji użytkowania, jak by była, to bym takich głupich pytań nie zadawała ![]() Chyba będę musiała wypróbować oba sposoby i zobaczę co mi najbardziej odpowiada. idealny plan sylwestrowy ![]() Cytat:
![]() Ja choć miałam USG (tylko takie zwykłe) na początku ciąży to lekarz mi i tak wyliczał termin z takiego kalendarza-kółeczka. Cytat:
Cytat:
Wspaniale! Świetnie przybiera na wadze no i już posiadł nową umiejętność picia z butelki |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1314 |
|
Zakorzenienie
|
Ma jeszcze czas
ale stopniowo trzeba-nic na siłę,pamiętam jak przyszłam o 6 rano na karmienie,a pielęgniarka mówi mi że już o 5 się obie darły jeść. Co do napięcia mięśniowego to napewno będziesz pod opieką poradni wcześniaczej tam też wiele rzeczy będą obserwować. Będzie dobrze. Domis wyrośnie na dużego chłopca,i jeszcze nie raz będziesz się dziwić,że on jest TAAKI duży![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- MILKA mój wg Om to 23 stycznia a wg usg to 10 luty cykl mi mocno rozlegulował i dlatego no to jest ponad 2 tyg różnicy. Ale ja i tak chciałabym do końca stycznia co najmniej,by nie było jak z dziewczynami
|
#1315 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozwiąże się samo
|
|
|
|
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nawet takie kółeczko dostałam
|
#1319 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
bella w poniedziałek mam wizytę .
U mnie mąż jak tylko usłyszał ,że mi się szyjka skraca to najlepiej by mnie zamknął w pokoju , żebym nigdzie nie wychodziła . Ogólnie teraz jeżdżę tylko z nim na zakupy . I mój mąż wolałby , żebym już sama nie jeździła nigdzie ale szkoda mi zrezygnować z SR . Ale jak śnieg spadnie to już na bank sama nie wsiądę jako kierowca . W tamtym roku w taki poślizg wpadłam , że chyba wszyscy słyszeli mój krzyk a ja modliłam się , żeby tylko w betonowy płot nie walnąć do tego jechałam męża samochodem . Stanęłam w poprzeg drogi z 2 cm od płotu za mną jeden samochód przede mną drugi nikt nawet się nie zatrzymał czy jest wszytsko ok . tylko pojechali . Ja wyjechałam z chodnika wysiadłam sprawdziłam czy samochód cały przejechałam z 5 metrów i zadzwoniłam do męża z płaczem , zę dalej nie jadę i musi po mnie przyjechać ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Ja w ogóle z om mam 17 styczeń z usg 18-19 styczeń . |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.

żeby to jednak nie było zatrucie!!!! 

((
. Nie mam siły jechać do spółdzielni, sprawdzać, dopytywać... Nie mam siły. Ale będę musiała. Podobno licznik ma byc wysłany do jakiejś ekspertyzy.
) Mały jak na siebie to mało ruchliwy. A ja siedze i mi się nie podoba to bo ciągle myślę ze brzuch mi zmalał i się martwie ... uwaga!!!...że plecy mnie przestały boleć i został tylko ból dooopska. Dacie wiare??? W końcu lepiej się poczułam po kilku miesiacach cierpień a mnie to martwi
i dlatego zastanawiam się nad tymi papierkami nawet jak się nie przydadzą to wiele nie strace bo kosztują grosze...

Gratulacje
16.06.2012