|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzie¶ na Latarnianym Pustkowiu...:)
Wiadomo¶ci: 6 518
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
R
I ¦niadanie owsianka na mleku z bananem, zielona herbata - (wiem ma³o bia³ka, ale od jutro bêdzie jajko i gar¶æ orzechów ) II ¦niadanie tosty z dwóch kromek chleba razowego ze s³onecznikiem: posmarowane twaro¿kiem z ogórkiem i szczypiorkiem, w ¶rodku kie³basa z indyka, pomidorki koktajlowe, szczypta tartego ¿ó³tego sera. sok pomarañczowy wyci¶niêty z pomarañczy, bez cukru kawa z mlekiem Zupa warzywna gotowana na piersi z kurczaka z grzankami z jednej kromki chleba razowego Obiad pier¶ z kurczaka, pó³ torebki ry¿u, sa³ata lodowa z pomidorkami koktajlowymi polana ³y¿k± oliwy z oliwek, porcja gotowanych broku³ów polanych sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego zielona herbata Przek±ska: ma³a gar¶æ nerkowców Kolacja jajko, pomidorki koktajlowe, reszta broku³ów polanych sosem czosnkowym, kromka chleba razowego
|
#2102 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 336
|
Czy to ju¿ Ppp ? :
¦niadanie : 2xkromki grahamka z twaro¿kiem czoskowym ,pomidorem , papryka, ma³y jogurt naturalny z gar¶ci± musli ,jab³ko II ¶niadanie:jab³ko,jogobell a z musli <truskawka , kiwi > ![]() Obiat makaron z broku³ami i marchewk± z sosem podwieczorek:Big milk <3 kolacja :grahamka z srkirm i ogórkiem kiszonym po:mleko |
|
|
|
#2103 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 325
|
Cytat:
Nie, to R. Od biedy s³abe U. ¯adnego porz±dnego ¼ród³a bia³ka, ¿adnych t³uszczów. Baaardzo kiepsko.
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2105 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 325
|
Cytat:
|
|
#2106 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 148
|
ahoj wreduszki ;D widzê ¿e od rana dzia³acie na forum ;*
dzisiejszy R 7.30 - kawa z mlekiem, bu³ka pe³noziarnista ze schabem pieczonym i ¿ó³tym serem, po³owa awokado 11.30 - puszka tuñczyka wsw (ok. 250 kcal), bu³ka grahamka, 2 ogórki kiszone, szklanka soku z granatu 100% 15.00 - szklanka soku z granatu 100%, gar¶æ migda³ów 18.00 - pier¶ kurczaka w jogurcie greckim z parmezanem- zapiekana, tagliatele z cukinii 21.00 - zupa ogórkowa z ziemniakiem i jogurtem albo jajko sadzone z sals± z pomidorów i bruchett± ( niewiem czy zupa jeszcze dzi¶ siê nada ;p )
Edytowane przez agaczini Czas edycji: 2013-11-21 o 15:48 |
|
|
|
#2107 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
Dziewczyny ja dwa lata temu schud³am 13 kilo w 6 miesiêcy.
W jaki sposób ? Zmieni³am styl ¿ycia i sposób od¿ywiania NA STA£E ! Nie dopad³ mnie efekt jojo, jad³am smacznie i nie katowa³am siê diet±. [edit-link do w³asnej strony] Edytowane przez Eldo_rado Czas edycji: 2013-11-21 o 13:39 |
|
|
|
#2108 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 79
|
Poa_alpina, dziêki ; ); nie, nie robi³am jeszcze badañ hormonalnych, zbieram siê do wybrania przychodni z listy uczelnianej i zapisania siê do gina; no zbieram siê, ale zawsze CO¦.
edit: przyjecha³y papierówki i domowe d¿emy ![]() U ¦ I du¿a micha owsianki z kasz± jêczmienn±, cynamonem, 1/2 banana, wiórkami kokosowymi z dodatkiem ubitego bia³ka :P o rany jaka mega z tym bia³kiem! na mleku 3,2% ¦ II serek granulowany 200g + wkrojona dymka, 2 kanapki z ¿ytniego z mas³em i pomidorem, Inka O kasza jêczmienna odgrzewana na cebulce sma¿onej na oliwie z oliwek, pieczeñ rzymska z piersi indyczej i p³atków owsianych, kapusta kiszona, kefir 200g P kisiel wi¶niowy z 1/2 opakowania s³odzony 2 ³y¿kami borówki czerwonej z jab³kami ze s³oiczka , kostka 85%K 1/2 makreli, 2 kanapki z mas³em i warzywkami mi³ego dnia
jesiennie szczê¶liwa Edytowane przez buty_na_plaskim Czas edycji: 2013-11-21 o 17:51 |
|
|
|
#2109 | |
|
bez kija nie podchodz
Wiadomo¶ci: 9 126
|
Moja Rrrrka
1. Owsianka 40 g platkow, mleko 2 %, wiorki kokos, slonecznik, jajo, jab³ko + kawa z mlekiem bez cukru 2. 2 tosty z chleba razowe z serem zoltym, szynka z piersi z kurczaka, posmarowane lekko mas³em, odrobine ketchupu, pomidor 3. 2 klopsiki z idynka( ma³e)duszone w sosie pomidorowym ( w tym marchewka, seler, pomidory) + ok 1/2 woreczka ryzu + 2 ogorki kiszone + jajo sadzone 4. 2 kromki razowca posmarowane pasta z makreli z dodatkiem jajka, 1/2 pomdora, kilka listkow salaty na to
|
|
|
|
#2110 | ||
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 97
|
Cytat:
Cytat:
a co z³ego jest w zjedzeniu macy ? je¶li siê nie ma na nic innego smaka, to mo¿na przek±sic tak± mace, mi smakuje a po 2 godzinach mia³am zaraz obiad to nie by³am tak g³odna ¿eby je¶æ razowca
|
||
|
|
|
#2111 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 119
|
Sama mam fiksa na punkcie "czystej miski", gdzie rzeczy typu chrupkie pieczywo czy maca nie maj± wstêpu. Ale wszystko jest dla ludzi i je¶li po prostu jeden dzieñ mia³a¶ smaka na macê, to nie jest jaki¶ straszny grzech
Chocia¿ by³oby lepiej, jakby¶ np. tego razowca z obiadu zjad³a zamiast macy na drugie ¶niadanie.Czy da³aby¶ radê (niekoniecznie w 100%, ale przynajmniej czêsciowo, stopniowo) zast±piæ wêdliny typu sopocka po prostu miêsem? Bêdzie zdrowiej (kupne wêdliny zazwyczaj maj± w sobie sporo chemii), na kieszeni siê bardzo nie odbije (wiem po sobie) i bêdziesz mia³a ¼ród³o warto¶ciowego bia³ka. I raczej wywal jogurty owocowe - jak lubisz, to zast±p naturalnymi (mo¿na do nich wszystko dodaæ, a przynajmniej wie siê co w nich tak naprawdê siedzi ), a najlepiej twarozkiem naturalnym czy serkiem wiejskim. Zamiast teoretyzowaæ poka¿ê Ci dok³adniej na nastêpnym jad³ospisie, wiêc wklejaj, wklejaj
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2112 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 552
|
A oto i moje P
sniadanie: *4kromki razowca jako sandwiche,4 plastry gouda,4szynki+caly pomidor *pol litra mleka,3lyzki manny,lyzka migdalow,banan II *2duze jablka+tmandarynki+lyzka kokosa+ 250g wiejskiego obiad 3nalesniki z 255g twarogu tlustego rozmieszany z musem sliwkowym,kokosem poswieczorek 200g wiesniaka+2 kanapki z szynka,salata,maslrem,par mezanem,brie kolacja 2kromki razowca puszka makreli w pomidorach +2jaja po pudelko mascarpone i kromka razowca dosypalam wloskich polh spaceru dla lepszego samopoczucia+9h w szkole. |
|
|
|
#2113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sklepy Ci napadli i tylko to siê osta³o? Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2013-11-21 o 16:43 |
|
|
|
|
#2114 |
|
Rozeznanie
|
Cale zycie jem sery,twarogi,jaja,jak wsciekla. Kiedys majac 11 lat nawet chleba nie jadlam. Rano twarog,potem serek,na obiad jakies leniwe kluchy,racuchy czy cos,potem jaja np omlety i jadlam tak caly czas. Badania zawsze w normie,nerki tez,wiec czemu mam nie jesc tego co lubie i co gosci u mnie od zawsze? Chyba wlasnie o to chodzi,aby nauczyc sie jesc NORMALNIE.
|
|
|
|
#2115 | ||
|
bez kija nie podchodz
Wiadomo¶ci: 9 126
|
Cytat:
Jedzenie przesadnych ilosci nabialu nie jest normalne. Powinnas jesc w odpowiednich proporcjach wszystko
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2116 |
|
Rozeznanie
|
Tak zle tak niedobrze. Jestem dumna,ze tyje,ze mam sie dobrze i ,ze jem mega duzo,ale wiem,ze na stabilizacji bede mogla polowe odlozyc w tym twarogi i serki. Poki co ciesze sie,ze moge wsuwac to co lubie. Jesli byloby cos nie tak ze mna,uwiezcie zmienilabym diete,aktualnie menu mi odpowiada,wazne,ze duzo,zdrowo,smacznie. Dziekuje.
|
|
|
|
#2117 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 88 472
|
Cytat:
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrowa to jest dieta ró¿norodna, bogata we wszystkie dostêpne grupy produktów i odpowiednio zbilansowana pod wzglêdem wszystkich sk³adników od¿ywczych. Jedzenie praktycznie samego nabia³u zdrowe nie jest na pewno.
Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2119 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 59
|
p
Sniadanie 3 kromki zytniego -twaróg pe³not³usty i na niego ³y¿ka czubata miodu - ser kozi do smarowania to z 2 lub 3 ³y¿ki - mas³o /roszponka /2 plastry szynki wo³owej / ogórek konserw. Jajecznica z 4 jaj xl z cebulk± ( jaja wiejskie ) 2 sniadanie -Podwójna kanapka z chleba zytniego z Serem kozim/ 3 plastry szynki / roszponka/ pomidor -jab³ko - du¿y lód w polewie karmelowej z maca ( ma³a przyjemno¶æ) Obiad Miska 0,5 pe³na i gêsta barszczu ukrainskiego z fasola .. Z mieskiem Zabielany ¶mietana Po : 2 ³y¿ki miodu ze s³oika i lukier xd (zrobi³am pierniki ) Podwieczorek - kefir 350 g - jab³ko - 9 albo 10 ciastek kokosowych z San Kolacja 2 pierniki z lukrem + du¿o lukru xd Beda kanapecKi z mase³kiem i szynszyla i twarogiem i jajeczka bed± i pewnie mleczko Xd Bo¿e , mowiê wam laski tyle mam teraz nauki w liceum ,ze g³owê urywa. ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- [/COLOR] Cytat:
Edytowane przez essero Czas edycji: 2013-11-21 o 18:28 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2120 |
|
Rozeznanie
|
No oki w takim razie zamiast serka mascarpone zjem sobie tunczyka z pomidore,ogorkiem,jogurte m,parfeta i cebulka moze byk?
umieszczam,bo nie mam sie komu chwalic..
|
|
|
|
#2121 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 506
|
Bibianna zapytam powa¿nie, bo rady i tak do Ciebie nie docieraj±.
A nie ¶mierdzi Ci czasem z buzi? ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Przyda³oby siê zacz±æ od tego, ¿e nie masz czym siê chwaliæ. |
|
|
|
#2122 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 204
|
dzisiejsza eRka:
¦niadanie 10:30 : omlet z 2 jaj, ³y¿ki m±ki pe³noziarnistej i czubatej ³y¿ki wiórków kokosowych sma¿ony na ³y¿eczce oleju kokosowego, ³y¿ka miodu, 80g twarogu, banan 100g. zielona herbata II ¶niadanie 14:00: 80g chleba razowego, cienko poci±gniêty mas³em, sa³ata, szynka Obiad 17:00: spaghetti (40g tagiatelle, 130g miêsa mielonego z indyka, cebulka, cukinia, papryka, 4 ³yzki kukurydzy kons, ³y¿ka ketchupu, ma³y s³oiczek domowego przecieru pomidorowego, ³y¿eczka oleju) Podwieczorek 19:30: serek homo nat 200g, ³y¿eczka stewii, 5 migda³ów, kilka orzechów w³oskich Kolacja 21:00: twaróg 70g z ³y¿k± jogurtu nat, papryka, sól i pieprz generalnie pó¼no dzisiaj wsta³am i wcze¶nie bêdê chcia³a siê po³o¿yæ, bo jutro na 7 do pracy, tak¿e mo¿liwe ¿e przesunê sobie podwieczorek na pó¼niej i zrezygnujê z kolacji
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzie¶ na Latarnianym Pustkowiu...:)
Wiadomo¶ci: 6 518
|
Cytat:
Dziêkujê.
|
|
#2124 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 97
|
Cytat:
![]() dzi¶ pewnie te¿ nie jest idealnie R ¶n: po 30g p³atków kukurydzianych i b³onnika ze szklank± mleka 1,5%, ³y¿k± p³atków migda³ów przek±ska 3 muszelki(makaron) nadziane pra¿onymi jab³kami ob: 2 ga³ki ziemniaków, udko, po ok 100g kalafiora, marchewki, buraczków æwik³owych, ³y¿ka keczupu przek±ska ma³a gratka, po ³yzeczce s³onecznika, p³atków migda³ów, b³onnika p: oko³o 100g kalafiora/, ok 100g serka wiejskiego z malutkim tartym jab³kiem, po ³y¿eczce migda³ów, s³onecznika i p³atków kukurydzianych k: 2 razowce z wêdlin± drobiow±,smarowane serkiem wiejskim, posypane odrobin± serem ¿ó³tym+ pomidor i ok 100g kalafiora oko³o 1650 k Edytowane przez cukierkowa1 Czas edycji: 2013-11-21 o 19:22 |
|
|
|
|
#2125 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 036
|
Cytat:
generalnie do obiadu zaleca siê inne ¼ród³a wêglowodanów (ry¿ br±zowy, kasze, pe³noziarnisty makaron), ale tu nie panikowa³abym, ziemniaki te¿ s± warto¶ciowe gratka to jogurt owocowy, dobrze kojarzê? sam cukier, ju¿ lepiej zje¶æ kawa³ek dobrej jako¶ciowo gorzkiej czekolady. uwa¿aj z ilo¶ci± tego b³onnika, nadmiar te¿ jest niekorzystny, mo¿e powodowaæ zaparcia, wzdêcia. aha, jeszcze jedna rzecz rzuci³a mi siê w oczy, podjadanie. jeste¶ g³odna, czy to z nudów/przyzwyczajenia? je¶li to pierwsze, to zwiêksz porcje
|
|
|
|
|
#2126 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 186
|
moje dzisiejsze R: (jakie¶ 1650 kcal)
I:pyszna kasza manna z wiórkami kokosowymi na jajku (ubite smakuje ¶wietnie! II:grahamka: - pasta z dyni + pomidor - pieczony pasztet indyczy + pomidor - dwie malusie czê¶ci z mas³em i d¿emem wi¶niowym III:duszona pier¶ z indyka, szpinak z czosnkiem, cebul±, oliw± z oliwek, mieszana kasza gryczana z jêczmienn±, surówka octowa z ogórków i papryki ~ dwie gruszki, jab³ko, gar¶æ orzechów w³oskich IV:ma³y go³±bek z pieczarkami i ketchupem, kromka razowca z pasztetem indyczym i pomidorem V:zupa warzywna, jajko i mam pytanie... w sierpniu straci³am 2 kg jedz±c jakie¶ 1500-600 kcal, ale potem nie mia³am czasu na posi³ki (i ochoty) i od wrze¶nia moje jedzenie wygl±da³o mniej wiêcej tak: 5 dni w tygodniu 1000-1200 kcal (nie liczy³am dok³adnie), szósty dzieñ kilka tys kcal, sobota znów jakie¶ 1000 kcal, niedziela znów kilka tys i tydzieñ za tygodniem mniej wiêcej tak samo. Teraz postanowi³am liczyæ kcal, ¿eby mieæ nad tym wiêksz± kontrolê i od kilku dni jem po 1600-1700 kcal. I czytam, czytam. I ju¿ sama nie wiem co robiæ. Obliczy³am swoje zapotrzebowanie kcal i wysz³o mi 2478 kcal. ¯eby traciæ 1.5 kg-2 miesiêcznie mam je¶æ 1978 kcal. I ok, ale mam rozwalony metabolizm, bo jem 1600 i waga stoi w miejscu (jak jad³am te 1000 kcal to tez sta³a, bo siê wa¿y³am) i teraz nie wiem, czy mam stopniowo zwiêkszaæ kaloryczno¶æ do 2500 i jaki¶ czas tak je¶æ, a potem delikatnie obcinaæ, czy doj¶æ do 2000 i czekaæ, czekaæ.... |
|
|
|
#2127 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 269
|
By³am dzisiaj u dietetyka. Powiedzia³a, ¿e nie jest ¼le z moim jad³ospisem. Wyznaczy³a mi ¿e mam je¶æ ok. 1800-2000 kcal (z tego co wyliczy³a ogó³em w zaokr±gleniu teraz zjadam oko³o 1600kcal).
Wiêc oto moje pierwsze (dzisiejsze) P. Oceñcie ![]() I ¶n: 2 parówki (93% miêsa), ³y¿eczka musztardy, 2 ³y¿eczki ketchupu, 2 kromki chleba z ziarnami (domowy na zakwasie i dro¿d¿ach, sama robiê: m±ka pszenna, s³onecznik, siemiê lniane, otrêby) serek kanapkowy, ca³y pomidor, dwa li¶cie sa³aty, parê paseczków papryki z zalewy octowo-olejowej, dwie ³y¿ki surówki z kiszonej kapusty z marchewk± (z olejem). II ¶n: (by³am dzisiaj u diet wiêc trochê w biegu by³o to jedzenie) pó³ precla z sol±, 3 mandarynki. Ga³ka lodów orzech w³oski. Ciastko owsiane (duu¿e- wielko¶ci ma³ego talerzyka na ¶niadanie)- kupne, podobno bez cukru i konserwantów, z rodzynkami, suszon± pomarañcz±, s³onecznikiem i chyba jakimi¶ orzechami bo by³o czuæ w smaku :P Bardzo po¿ywne. O: 6 du¿ych pierogów z miêsem posypanych szczypiorkiem, pó³ szklanki barszczu, 1 ca³y burak, li¶æ sa³aty, 2-3 ³y¿ki surówki z kiszonej kapusty (z rana). Jab³ko, kilka orzechów w³oskich. K: 1 jajko sadzone na æwiartce cebuli, 1 parówka 93% miêsa, 1,5 kromki chleba (ten co na ¶n.)- wiêcej ju¿ nie zmie¶ci³am, mas³o, li¶æ sa³aty, pó³ pomidora, pasek papryki z zalewy octowo-olejowej. |
|
|
|
#2128 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 119
|
Cytat:
Grzechów jest sporo, spróbujê Ci to wszystko wyja¶niæ posi³ek po posi³ku. Jeden b³±d, który przewija siê przez ca³y jad³ospis - ma³o warto¶ciowego bia³ka. Na dobr± sprawê doszuka³am siê go tylko w obiedzie (udko) i w podwieczorku (serek wiejski). B³±d nr 2 - za ma³o t³uszczy. Je¶li liczysz, to dobij spokojnie do jakich¶ 60g, a mo¿e siê okazaæ, ¿e i wiêcej bêdzie ok. 1. Wyeliminuj p³atki kukurydziane. Zast±p je jakimi¶ mniej przetworzonymi - polecam owsiane, mo¿esz sobie sama skombinowaæ musli z p³atków owsianych, nasion, orzechów, suszonych owoców itp. Co to jest "b³onnik"? To te¿ jaki¶ rodzaj p³atków ¶niadaniowych? 2. Przek±ska to same cukry proste - w ten sposób fundujesz sobie skoki insulinowe i utrudniasz redukcjê. Wrzuci³abym co¶ bia³kowego zamiast tego. A jak ju¿ masz takiego silnego smaka na makaron muszle, to nadziej je tak jak napisa³am na czerwono. 3. Mo¿e byæ Kalafiora w ogóle nie licz do bilansu kcal. Pozosta³e (marchew, burak) liczy siê jako ¼ród³o wêglowodanów, ale zastanawiam siê, czy przy 100g ma to sens. Zak³adam, ¿e jakie¶ ¼ród³o t³uszczy siê pojawi³o?4. Cukier, cukier, cukier. Gratka na dobr± sprawê nie zawiera niemal nic poza ulepszaczami ![]() 5. Podwieczorek - by³by w 100% ok, gdyby nie te p³atki kukurydziane ![]() 6. Wydaje siê ok. Ale - w³a¶nie tu mo¿naby zast±piæ wêdlinê miêsem. Czyli zamiast kupowaæ polêdwicê sopock± (bo to chyba ostatnio mówi³a¶), kup pier¶ z kurczaka albo kawa³ek schabu, zamarynuj w ulubionych przyprawach, a potem upiecz/udu¶/ nawet usma¿. Pokrój na plastry i masz kilk porcji ok³adu do kanapek ![]() W razie jakich¶ jeszcze w±tpliwo¶ci - rzuæ okiem na to: http://www.sfd.pl/%5Bart%5D_Co_jedz%..._-t752315.html To nie jest tylko dla kobiet æwicz±cych si³owo Generalnie przyjmuje siê, ¿e na redukcji pierwszym krokiem jest "wyczyszczenie" menu, czyli pozbycie siê produktów wsoko przetworzonych. W tym arcie masz czarno na bia³ym wyszczególnione, co jest wskazane a co nie.
|
|
|
|
|
#2129 |
|
Raczkowanie
|
Proszê o ocenê mojej redukcji
)7:30 ¶niadanie: owsianka z 2 kiwi, ziarnami dyni i otrêbami 8-15 2 ¶niadanie: grahamka z wedlin± i ogórkiem, 2 jab³ka 15:30 obiad : zupa jarzynowa, kanapka z wêdlin± i serem bia³ym 18:00 podwieczorek: jogurt naturalny z otrêbami i s³onecznikiem (po treningu, mo¿e byæ? ma w sobie 14g bia³ka) 20:00 kolacja: kanapka z past± jajeczn± (jajko, jogurt, koperek, pieprz, sól) i pomidor z plasterkiem bia³ego sera posypane bazyli± Dzisiaj akurat na obiad tylko zupa, wiêc miêsa nie ma za du¿o. Zwykle jest nieco inaczej.
|
#2130 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
1. dodaj do owsianki jajko 2.wêdlinê zast±p miêsem które sama upieczesz 3. zamiast kanapki na szybko, jako uzupe³nienie obiadu ¶wietnie sprawdzi³by siê omlet z dodatkami/grilowane miêso z dodatkami 4. otrêby proponujê wyeliminowaæ z diety (nie maj± witamin i warto¶ci od¿ywczych, upo¶ledzaj± przyswajanie witamin), po treningu jogurt siê nie nadaje tutaj miêso/ryba + kasza/ry¿/ziemniaki + warzywa 5. w sumie jedyny w miarê warto¶ciowy posi³ek ponadto brak w twoim jad³ospisie zdrowego t³uszczu (mas³o, olej kokosowy, i ¼róde³ omega 3 jak awokado, ryby, orzechy w³oskie)... ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
| Narzêdzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.

a po 2 godzinach mia³am zaraz obiad to nie by³am tak g³odna ¿eby je¶æ razowca

105 --> 102,4