Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek
 
Narzêdzia
Stary 2013-11-21, 00:35   #2101
syklamen
Zakorzenienie
 
Avatar syklamen
 
Zarejestrowany: 2010-01
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzie¶ na Latarnianym Pustkowiu...:)
Wiadomo¶ci: 6 518
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

R

I ¦niadanie
owsianka na mleku z bananem, zielona herbata - (wiem ma³o bia³ka, ale od jutro bêdzie jajko i gar¶æ orzechów )

II ¦niadanie
tosty z dwóch kromek chleba razowego ze s³onecznikiem: posmarowane twaro¿kiem z ogórkiem i szczypiorkiem, w ¶rodku kie³basa z indyka, pomidorki koktajlowe, szczypta tartego ¿ó³tego sera.
sok pomarañczowy wyci¶niêty z pomarañczy, bez cukru
kawa z mlekiem


Zupa warzywna gotowana na piersi z kurczaka z grzankami z jednej kromki chleba razowego

Obiad
pier¶ z kurczaka, pó³ torebki ry¿u, sa³ata lodowa z pomidorkami koktajlowymi polana ³y¿k± oliwy z oliwek, porcja gotowanych broku³ów polanych sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego
zielona herbata

Przek±ska: ma³a gar¶æ nerkowców

Kolacja
jajko, pomidorki koktajlowe, reszta broku³ów polanych sosem czosnkowym, kromka chleba razowego
__________________
47/2017 48/2016 80/2015 95/2014
syklamen jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-21, 07:06   #2102
antenn087
Raczkowanie
 
Avatar antenn087
 
Zarejestrowany: 2013-11
Wiadomo¶ci: 336
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Czy to ju¿ Ppp ? :
¦niadanie : 2xkromki grahamka z twaro¿kiem czoskowym ,pomidorem , papryka, ma³y jogurt naturalny z gar¶ci± musli ,jab³ko
II ¶niadanie:jab³ko,jogobell a z musli <truskawka , kiwi >
Obiat makaron z broku³ami i marchewk± z sosem
podwieczorek:Big milk <3
kolacja :grahamka z srkirm i ogórkiem kiszonym
po:mleko
antenn087 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-21, 07:21   #2103
Psotka87
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2010-09
Lokalizacja: Gdañsk
Wiadomo¶ci: 3 325
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez antenn087 Poka¿ wiadomo¶æ
Czy to ju¿ Ppp ? :
¦niadanie : 2xkromki grahamka z twaro¿kiem czoskowym ,pomidorem , papryka, ma³y jogurt naturalny z gar¶ci± musli ,jab³ko
II ¶niadanie:jab³ko,jogobell a z musli <truskawka , kiwi >
Obiat makaron z broku³ami i marchewk± z sosem
podwieczorek:Big milk <3
kolacja :grahamka z srkirm i ogórkiem kiszonym
po:mleko
Haha, jasne, nawet dla dwóch osób.
Nie, to R. Od biedy s³abe U. ¯adnego porz±dnego ¼ród³a bia³ka, ¿adnych t³uszczów. Baaardzo kiepsko.
__________________
07.2013-07.2014: 93kg --> 74kg/180cm

Zrobione: 30d Shred, Ripped in 30, 6w6p, Insanity!, Killer Abs
Psotka87 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-21, 09:54   #2104
DudiBoy
Zakorzenienie
 
Avatar DudiBoy
 
Zarejestrowany: 2011-07
Lokalizacja: [x]¦l±sk / Ma³opolska[ ]
Wiadomo¶ci: 5 640
GG do DudiBoy
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez Psotka87 Poka¿ wiadomo¶æ
Haha, jasne, nawet dla dwóch osób.
Nie, to R. Od biedy s³abe U. ¯adnego porz±dnego ¼ród³a bia³ka, ¿adnych t³uszczów. Baaardzo kiepsko.
Oj a ja bym tego nawet redukcj± nie nazwa³

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
DudiBoy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-21, 10:01   #2105
Psotka87
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2010-09
Lokalizacja: Gdañsk
Wiadomo¶ci: 3 325
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Poka¿ wiadomo¶æ
Oj a ja bym tego nawet redukcj± nie nazwa³

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No daj spokój, Big Milka przecie¿ zjad³a, P jak siê patrzy
__________________
07.2013-07.2014: 93kg --> 74kg/180cm

Zrobione: 30d Shred, Ripped in 30, 6w6p, Insanity!, Killer Abs
Psotka87 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-21, 10:23   #2106
agaczini
Zadomowienie
 
Avatar agaczini
 
Zarejestrowany: 2012-06
Wiadomo¶ci: 1 148
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

ahoj wreduszki ;D widzê ¿e od rana dzia³acie na forum ;*

dzisiejszy R

7.30 - kawa z mlekiem, bu³ka pe³noziarnista ze schabem pieczonym i ¿ó³tym serem, po³owa awokado

11.30 - puszka tuñczyka wsw (ok. 250 kcal), bu³ka grahamka, 2 ogórki kiszone, szklanka soku z granatu 100%

15.00 - szklanka soku z granatu 100%, gar¶æ migda³ów

18.00 - pier¶ kurczaka w jogurcie greckim z parmezanem- zapiekana, tagliatele z cukinii

21.00 - zupa ogórkowa z ziemniakiem i jogurtem albo jajko sadzone z sals± z pomidorów i bruchett± ( niewiem czy zupa jeszcze dzi¶ siê nada ;p )
__________________
dieta reducyjna i zdrowe od¿ywianie

Edytowane przez agaczini
Czas edycji: 2013-11-21 o 15:48
agaczini jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-21, 10:35   #2107
qchenneinspiracje
Przyczajenie
 
Avatar qchenneinspiracje
 
Zarejestrowany: 2013-11
Wiadomo¶ci: 5
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Dziewczyny ja dwa lata temu schud³am 13 kilo w 6 miesiêcy.
W jaki sposób ?
Zmieni³am styl ¿ycia i sposób od¿ywiania NA STA£E !
Nie dopad³ mnie efekt jojo, jad³am smacznie i nie katowa³am siê diet±.

[edit-link do w³asnej strony]

Edytowane przez Eldo_rado
Czas edycji: 2013-11-21 o 13:39
qchenneinspiracje jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:23   #2108
buty_na_plaskim
Raczkowanie
 
Avatar buty_na_plaskim
 
Zarejestrowany: 2013-09
Wiadomo¶ci: 79
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Poa_alpina, dziêki ; ); nie, nie robi³am jeszcze badañ hormonalnych, zbieram siê do wybrania przychodni z listy uczelnianej i zapisania siê do gina; no zbieram siê, ale zawsze CO¦.
edit: przyjecha³y papierówki i domowe d¿emy

U
¦ I du¿a micha owsianki z kasz± jêczmienn±, cynamonem, 1/2 banana, wiórkami kokosowymi z dodatkiem ubitego bia³ka :P o rany jaka mega z tym bia³kiem! na mleku 3,2%

¦ II serek granulowany 200g + wkrojona dymka, 2 kanapki z ¿ytniego z mas³em i pomidorem, Inka

O kasza jêczmienna odgrzewana na cebulce sma¿onej na oliwie z oliwek, pieczeñ rzymska z piersi indyczej i p³atków owsianych, kapusta kiszona, kefir 200g

P kisiel wi¶niowy z 1/2 opakowania s³odzony 2 ³y¿kami borówki czerwonej z jab³kami ze s³oiczka , kostka 85%

K 1/2 makreli, 2 kanapki z mas³em i warzywkami

mi³ego dnia
__________________
jesiennie szczê¶liwa


Edytowane przez buty_na_plaskim
Czas edycji: 2013-11-21 o 17:51
buty_na_plaskim jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:37   #2109
Unex
bez kija nie podchodz
 
Avatar Unex
 
Zarejestrowany: 2011-10
Lokalizacja: UK
Wiadomo¶ci: 9 126
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Moja Rrrrka

1. Owsianka 40 g platkow, mleko 2 %, wiorki kokos, slonecznik, jajo, jab³ko + kawa z mlekiem bez cukru
2. 2 tosty z chleba razowe z serem zoltym, szynka z piersi z kurczaka, posmarowane lekko mas³em, odrobine ketchupu, pomidor
3. 2 klopsiki z idynka( ma³e)duszone w sosie pomidorowym ( w tym marchewka, seler, pomidory) + ok 1/2 woreczka ryzu + 2 ogorki kiszone + jajo sadzone
4. 2 kromki razowca posmarowane pasta z makreli z dodatkiem jajka, 1/2 pomdora, kilka listkow salaty na to
__________________
Czyli Ex-Klucha dzwiga
-32,5 kg


Cytat:
Waga najszybciej spada jak siê j± wypie**oli przez okno

10/06/14



Unex jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:56   #2110
cukierkowa1
Raczkowanie
 
Avatar cukierkowa1
 
Zarejestrowany: 2013-10
Wiadomo¶ci: 97
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez Erena Poka¿ wiadomo¶æ

Faktycznie tyle jest i calosc jest niezle zbilansowana pod wzgleden BWT. Jaka wedlina? Pytam, bo poza jajami i ewentualnie wlasnie nia nie widze za bardzo pelnowartosciowych zrodel bialka.
wêdlina drobiowa(sopocka)


Cytat:
Napisane przez Abigal Poka¿ wiadomo¶æ


ze wszystkich Twoich posi³ków warto¶ciowy jest tylko omlet na kolacjê
1)cukier na redukcji sobie daruj, miód, kaszê mannê te¿, lepiej daæ jaki¶ owoc i/lub bakalie oraz wiêcej owsianych, te serki zast±p jajkiem albo zwyk³ym twarogiem (jest najmniej przetworzony)
2) macê te¿ sobie daruj, i dodaj jakie¶ bia³ko bo go tutaj w ogóle nie ma np. kanapka na chlebie razowym NA ZAWKASIE/sa³atka z miêsem/ryb± (upieczonymi samodzielnie!)
3) zupa je¶li nie z mro¿onki ok, tê kanapkê zast±p normalnym posi³kiem, to jest obiad, tak wiêc miêso/ryba/ew. jaki¶ omlet + wêgle i warzywa
4) to jest w ogóle do wymiany, generalnie brak jakichkolwiek warto¶ci od¿ywczych
5)tê macê sobie na prawdê daruj

j.w. generalnie dieta jest do poprawy to, ¿e jesz 1700 kcal nie znaczy jeszcze ¿e jest to dieta w miarê zbilansowana, za ma³o miêsa, ryb, roslin str±czkowych, orzechów, kasz, t³uszczu.... czyli generalnie jedzenia
zupa nie jest z mro¿onki, tylko z normalnych warzyw
a co z³ego jest w zjedzeniu macy ? je¶li siê nie ma na nic innego smaka, to mo¿na przek±sic tak± mace, mi smakuje a po 2 godzinach mia³am zaraz obiad to nie by³am tak g³odna ¿eby je¶æ razowca
cukierkowa1 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-21, 15:42   #2111
Erena
Zadomowienie
 
Avatar Erena
 
Zarejestrowany: 2013-02
Lokalizacja: Getynga, Niemcy
Wiadomo¶ci: 1 119
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Sama mam fiksa na punkcie "czystej miski", gdzie rzeczy typu chrupkie pieczywo czy maca nie maj± wstêpu. Ale wszystko jest dla ludzi i je¶li po prostu jeden dzieñ mia³a¶ smaka na macê, to nie jest jaki¶ straszny grzech Chocia¿ by³oby lepiej, jakby¶ np. tego razowca z obiadu zjad³a zamiast macy na drugie ¶niadanie.

Czy da³aby¶ radê (niekoniecznie w 100%, ale przynajmniej czêsciowo, stopniowo) zast±piæ wêdliny typu sopocka po prostu miêsem? Bêdzie zdrowiej (kupne wêdliny zazwyczaj maj± w sobie sporo chemii), na kieszeni siê bardzo nie odbije (wiem po sobie) i bêdziesz mia³a ¼ród³o warto¶ciowego bia³ka. I raczej wywal jogurty owocowe - jak lubisz, to zast±p naturalnymi (mo¿na do nich wszystko dodaæ, a przynajmniej wie siê co w nich tak naprawdê siedzi ), a najlepiej twarozkiem naturalnym czy serkiem wiejskim.

Zamiast teoretyzowaæ poka¿ê Ci dok³adniej na nastêpnym jad³ospisie, wiêc wklejaj, wklejaj
Erena jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-21, 16:16   #2112
Bibiannaa
Rozeznanie
 
Zarejestrowany: 2012-07
Wiadomo¶ci: 552
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

A oto i moje P
sniadanie:
*4kromki razowca jako sandwiche,4 plastry gouda,4szynki+caly pomidor
*pol litra mleka,3lyzki manny,lyzka migdalow,banan

II
*2duze jablka+tmandarynki+lyzka kokosa+ 250g wiejskiego

obiad
3nalesniki z 255g twarogu tlustego rozmieszany z musem sliwkowym,kokosem

poswieczorek
200g wiesniaka+2 kanapki z szynka,salata,maslrem,par mezanem,brie

kolacja
2kromki razowca
puszka makreli w pomidorach +2jaja

po
pudelko mascarpone i kromka razowca dosypalam wloskich

polh spaceru dla lepszego samopoczucia+9h w szkole.
Bibiannaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-21, 16:42   #2113
DudiBoy
Zakorzenienie
 
Avatar DudiBoy
 
Zarejestrowany: 2011-07
Lokalizacja: [x]¦l±sk / Ma³opolska[ ]
Wiadomo¶ci: 5 640
GG do DudiBoy
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez Bibiannaa Poka¿ wiadomo¶æ
A oto i moje P
sniadanie:
*4kromki razowca jako sandwiche,4 plastry gouda,4szynki+caly pomidor
*pol litra mleka,3lyzki manny,lyzka migdalow,banan

II
*2duze jablka+tmandarynki+lyzka kokosa+ 250g wiejskiego

obiad
3nalesniki z 255g twarogu tlustego rozmieszany z musem sliwkowym,kokosem

poswieczorek
200g wiesniaka+2 kanapki z szynka,salata,maslrem,par mezanem,brie

kolacja
2kromki razowca
puszka makreli w pomidorach +2jaja

po
pudelko mascarpone i kromka razowca dosyparlam wloskich

polh spaceru dla lepszego samopoczucia+9h w szkole.
Czy ja widzê ponad kilogram nabia³u?
Sklepy Ci napadli i tylko to siê osta³o?

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez DudiBoy
Czas edycji: 2013-11-21 o 16:43
DudiBoy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-21, 16:56   #2114
Bibiannaa
Rozeznanie
 
Zarejestrowany: 2012-07
Wiadomo¶ci: 552
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cale zycie jem sery,twarogi,jaja,jak wsciekla. Kiedys majac 11 lat nawet chleba nie jadlam. Rano twarog,potem serek,na obiad jakies leniwe kluchy,racuchy czy cos,potem jaja np omlety i jadlam tak caly czas. Badania zawsze w normie,nerki tez,wiec czemu mam nie jesc tego co lubie i co gosci u mnie od zawsze? Chyba wlasnie o to chodzi,aby nauczyc sie jesc NORMALNIE.
Bibiannaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-21, 16:59   #2115
Unex
bez kija nie podchodz
 
Avatar Unex
 
Zarejestrowany: 2011-10
Lokalizacja: UK
Wiadomo¶ci: 9 126
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez Bibiannaa Poka¿ wiadomo¶æ
Cale zycie jem sery,twarogi,jaja,jak wsciekla. Kiedys majac 11 lat nawet chleba nie jadlam. Rano twarog,potem serek,na obiad jakies leniwe kluchy,racuchy czy cos,potem jaja np omlety i jadlam tak caly czas. Badania zawsze w normie,nerki tez,wiec czemu mam nie jesc tego co lubie i co gosci u mnie od zawsze? Chyba wlasnie o to chodzi,aby nauczyc sie jesc NORMALNIE.
To, ze jadlas tak cale ¿ycie nie znaczy, ze dobrze.
Jedzenie przesadnych ilosci nabialu nie jest normalne.
Powinnas jesc w odpowiednich proporcjach wszystko
__________________
Czyli Ex-Klucha dzwiga
-32,5 kg


Cytat:
Waga najszybciej spada jak siê j± wypie**oli przez okno

10/06/14



Unex jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-21, 17:07   #2116
Bibiannaa
Rozeznanie
 
Zarejestrowany: 2012-07
Wiadomo¶ci: 552
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Tak zle tak niedobrze. Jestem dumna,ze tyje,ze mam sie dobrze i ,ze jem mega duzo,ale wiem,ze na stabilizacji bede mogla polowe odlozyc w tym twarogi i serki. Poki co ciesze sie,ze moge wsuwac to co lubie. Jesli byloby cos nie tak ze mna,uwiezcie zmienilabym diete,aktualnie menu mi odpowiada,wazne,ze duzo,zdrowo,smacznie. Dziekuje.
Bibiannaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-21, 17:15   #2117
Ervisha
Zakorzenienie
 
Avatar Ervisha
 
Zarejestrowany: 2010-08
Wiadomo¶ci: 88 472
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez Bibiannaa Poka¿ wiadomo¶æ
Tak zle tak niedobrze. Jestem dumna,ze tyje,ze mam sie dobrze i ,ze jem mega duzo,ale wiem,ze na stabilizacji bede mogla polowe odlozyc w tym twarogi i serki. Poki co ciesze sie,ze moge wsuwac to co lubie. Jesli byloby cos nie tak ze mna,uwiezcie zmienilabym diete,aktualnie menu mi odpowiada,wazne,ze duzo,zdrowo,smacznie. Dziekuje.
No to skoro jest tak ¶wietnie to po co umieszczasz tu jad³ospis?
__________________

Ksi±¿ki potrzebuj± nowego domu


Ervisha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-21, 17:19   #2118
DudiBoy
Zakorzenienie
 
Avatar DudiBoy
 
Zarejestrowany: 2011-07
Lokalizacja: [x]¦l±sk / Ma³opolska[ ]
Wiadomo¶ci: 5 640
GG do DudiBoy
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Zdrowa to jest dieta ró¿norodna, bogata we wszystkie dostêpne grupy produktów i odpowiednio zbilansowana pod wzglêdem wszystkich sk³adników od¿ywczych. Jedzenie praktycznie samego nabia³u zdrowe nie jest na pewno.

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
DudiBoy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-21, 17:37   #2119
essero
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2013-06
Lokalizacja: Polska
Wiadomo¶ci: 59
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

p

Sniadanie
3 kromki zytniego
-twaróg pe³not³usty i na niego ³y¿ka czubata miodu
- ser kozi do smarowania to z 2 lub 3 ³y¿ki
- mas³o /roszponka /2 plastry szynki wo³owej / ogórek konserw.

Jajecznica z 4 jaj xl z cebulk± ( jaja wiejskie )

2 sniadanie
-Podwójna kanapka z chleba zytniego z
Serem kozim/ 3 plastry szynki / roszponka/ pomidor
-jab³ko
- du¿y lód w polewie karmelowej z maca ( ma³a przyjemno¶æ)

Obiad
Miska 0,5 pe³na i gêsta barszczu ukrainskiego z fasola .. Z mieskiem
Zabielany ¶mietana
Po : 2 ³y¿ki miodu ze s³oika i lukier xd (zrobi³am pierniki )

Podwieczorek
- kefir 350 g
- jab³ko
- 9 albo 10 ciastek kokosowych z San

Kolacja
2 pierniki z lukrem + du¿o lukru xd
Beda kanapecKi z mase³kiem i szynszyla i twarogiem i jajeczka bed± i pewnie mleczko
Xd

Bo¿e , mowiê wam laski tyle mam teraz nauki w liceum ,ze g³owê urywa.

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez syklamen Poka¿ wiadomo¶æ
R

I ¦niadanie
owsianka na mleku z bananem, zielona herbata - (wiem ma³o bia³ka, ale od jutro bêdzie jajko i gar¶æ orzechów )

II ¦niadanie
tosty z dwóch kromek chleba razowego ze s³onecznikiem: posmarowane twaro¿kiem z ogórkiem i szczypiorkiem, w ¶rodku kie³basa z indyka, pomidorki koktajlowe, szczypta tartego ¿ó³tego sera.
sok pomarañczowy wyci¶niêty z pomarañczy, bez cukru
kawa z mlekiem


Zupa warzywna gotowana na piersi z kurczaka z grzankami z jednej kromki chleba razowego

Obiad
pier¶ z kurczaka, pó³ torebki ry¿u, sa³ata lodowa z pomidorkami koktajlowymi polana ³y¿k± oliwy z oliwek, porcja gotowanych broku³ów polanych sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego
zielona herbata

Przek±ska: ma³a gar¶æ nerkowców

Kolacja
jajko, pomidorki koktajlowe, reszta broku³ów polanych sosem czosnkowym, kromka chleba razowego
Jak ja dojdê do swojej wagi to bêdê je¶æ trochê wiêcej ni¿ tu bo to bêdzie utrzymanie , ale tak ³adne i zdrowe jak twoje jad³ospisy

Edytowane przez essero
Czas edycji: 2013-11-21 o 18:28
essero jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-21, 17:37   #2120
Bibiannaa
Rozeznanie
 
Zarejestrowany: 2012-07
Wiadomo¶ci: 552
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

No oki w takim razie zamiast serka mascarpone zjem sobie tunczyka z pomidore,ogorkiem,jogurte m,parfeta i cebulka moze byk? umieszczam,bo nie mam sie komu chwalic..
Bibiannaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-21, 18:14   #2121
piotrek1994
Zadomowienie
 
Zarejestrowany: 2012-09
Wiadomo¶ci: 1 506
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Bibianna zapytam powa¿nie, bo rady i tak do Ciebie nie docieraj±.
A nie ¶mierdzi Ci czasem z buzi?

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Bibiannaa Poka¿ wiadomo¶æ
No oki w takim razie zamiast serka mascarpone zjem sobie tunczyka z pomidore,ogorkiem,jogurte m,parfeta i cebulka moze byk? umieszczam,bo nie mam sie komu chwalic..
Przyda³oby siê zacz±æ od tego, ¿e nie masz czym siê chwaliæ.
piotrek1994 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-21, 18:42   #2122
natul
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2009-03
Lokalizacja: Poznañ
Wiadomo¶ci: 204
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

dzisiejsza eRka:

¦niadanie 10:30 : omlet z 2 jaj, ³y¿ki m±ki pe³noziarnistej i czubatej ³y¿ki wiórków kokosowych sma¿ony na ³y¿eczce oleju kokosowego, ³y¿ka miodu, 80g twarogu, banan 100g. zielona herbata
II ¶niadanie 14:00: 80g chleba razowego, cienko poci±gniêty mas³em, sa³ata, szynka
Obiad 17:00: spaghetti (40g tagiatelle, 130g miêsa mielonego z indyka, cebulka, cukinia, papryka, 4 ³yzki kukurydzy kons, ³y¿ka ketchupu, ma³y s³oiczek domowego przecieru pomidorowego, ³y¿eczka oleju)
Podwieczorek 19:30: serek homo nat 200g, ³y¿eczka stewii, 5 migda³ów, kilka orzechów w³oskich
Kolacja 21:00: twaróg 70g z ³y¿k± jogurtu nat, papryka, sól i pieprz

generalnie pó¼no dzisiaj wsta³am i wcze¶nie bêdê chcia³a siê po³o¿yæ, bo jutro na 7 do pracy, tak¿e mo¿liwe ¿e przesunê sobie podwieczorek na pó¼niej i zrezygnujê z kolacji
__________________


105 --> 102,4 --> 75 kg
natul jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-21, 18:50   #2123
syklamen
Zakorzenienie
 
Avatar syklamen
 
Zarejestrowany: 2010-01
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzie¶ na Latarnianym Pustkowiu...:)
Wiadomo¶ci: 6 518
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez essero Poka¿ wiadomo¶æ
Jak ja dojdê do swojej wagi to bêdê je¶æ trochê wiêcej ni¿ tu bo to bêdzie utrzymanie , ale tak ³adne i zdrowe jak twoje jad³ospisy
Ojej, jak mi³o. Dziêkujê.
__________________
47/2017 48/2016 80/2015 95/2014
syklamen jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-21, 19:20   #2124
cukierkowa1
Raczkowanie
 
Avatar cukierkowa1
 
Zarejestrowany: 2013-10
Wiadomo¶ci: 97
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez Erena Poka¿ wiadomo¶æ
Sama mam fiksa na punkcie "czystej miski", gdzie rzeczy typu chrupkie pieczywo czy maca nie maj± wstêpu. Ale wszystko jest dla ludzi i je¶li po prostu jeden dzieñ mia³a¶ smaka na macê, to nie jest jaki¶ straszny grzech Chocia¿ by³oby lepiej, jakby¶ np. tego razowca z obiadu zjad³a zamiast macy na drugie ¶niadanie.

Czy da³aby¶ radê (niekoniecznie w 100%, ale przynajmniej czêsciowo, stopniowo) zast±piæ wêdliny typu sopocka po prostu miêsem? Bêdzie zdrowiej (kupne wêdliny zazwyczaj maj± w sobie sporo chemii), na kieszeni siê bardzo nie odbije (wiem po sobie) i bêdziesz mia³a ¼ród³o warto¶ciowego bia³ka. I raczej wywal jogurty owocowe - jak lubisz, to zast±p naturalnymi (mo¿na do nich wszystko dodaæ, a przynajmniej wie siê co w nich tak naprawdê siedzi ), a najlepiej twarozkiem naturalnym czy serkiem wiejskim.

Zamiast teoretyzowaæ poka¿ê Ci dok³adniej na nastêpnym jad³ospisie, wiêc wklejaj, wklejaj
dziêki wielkie, a jakie miêso masz na my¶li ?

dzi¶ pewnie te¿ nie jest idealnie
R

¶n: po 30g p³atków kukurydzianych i b³onnika ze szklank± mleka 1,5%, ³y¿k± p³atków migda³ów
przek±ska 3 muszelki(makaron) nadziane pra¿onymi jab³kami
ob: 2 ga³ki ziemniaków, udko, po ok 100g kalafiora, marchewki, buraczków æwik³owych, ³y¿ka keczupu
przek±ska ma³a gratka, po ³yzeczce s³onecznika, p³atków migda³ów, b³onnika
p: oko³o 100g kalafiora/, ok 100g serka wiejskiego z malutkim tartym jab³kiem, po ³y¿eczce migda³ów, s³onecznika i p³atków kukurydzianych
k: 2 razowce z wêdlin± drobiow±,smarowane serkiem wiejskim, posypane odrobin± serem ¿ó³tym+ pomidor i ok 100g kalafiora

oko³o 1650 k

Edytowane przez cukierkowa1
Czas edycji: 2013-11-21 o 19:22
cukierkowa1 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-21, 19:50   #2125
poppy seed
Zakorzenienie
 
Avatar poppy seed
 
Zarejestrowany: 2010-06
Wiadomo¶ci: 7 036
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez cukierkowa1 Poka¿ wiadomo¶æ
dziêki wielkie, a jakie miêso masz na my¶li ?

dzi¶ pewnie te¿ nie jest idealnie
R

¶n: po 30g p³atków kukurydzianych i b³onnika ze szklank± mleka 1,5%, ³y¿k± p³atków migda³ów
przek±ska 3 muszelki(makaron) nadziane pra¿onymi jab³kami
ob: 2 ga³ki ziemniaków, udko, po ok 100g kalafiora, marchewki, buraczków æwik³owych, ³y¿ka keczupu
przek±ska ma³a gratka, po ³yzeczce s³onecznika, p³atków migda³ów, b³onnika
p: oko³o 100g kalafiora/, ok 100g serka wiejskiego z malutkim tartym jab³kiem, po ³y¿eczce migda³ów, s³onecznika i p³atków kukurydzianych
k: 2 razowce z wêdlin± drobiow±,smarowane serkiem wiejskim, posypane odrobin± serem ¿ó³tym+ pomidor i ok 100g kalafiora

oko³o 1650 k
p³atki kukurydziane radzê zamieniæ na owsiane lub kaszê, kukurydziane s± ma³o warto¶ciowe - du¿o w nich cukru i innych zbêdno¶ci, s± bardziej przetworzone; kaszê lub owsiane mo¿na pos³odziæ miodem (ale prawdziwym, nie supermarketowymi wynalazkami) - jest bardzo zdrowy.

generalnie do obiadu zaleca siê inne ¼ród³a wêglowodanów (ry¿ br±zowy, kasze, pe³noziarnisty makaron), ale tu nie panikowa³abym, ziemniaki te¿ s± warto¶ciowe

gratka to jogurt owocowy, dobrze kojarzê? sam cukier, ju¿ lepiej zje¶æ kawa³ek dobrej jako¶ciowo gorzkiej czekolady.

uwa¿aj z ilo¶ci± tego b³onnika, nadmiar te¿ jest niekorzystny, mo¿e powodowaæ zaparcia, wzdêcia.

aha, jeszcze jedna rzecz rzuci³a mi siê w oczy, podjadanie. jeste¶ g³odna, czy to z nudów/przyzwyczajenia? je¶li to pierwsze, to zwiêksz porcje
__________________

poppy seed jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-21, 19:51   #2126
Reavela
Zadomowienie
 
Avatar Reavela
 
Zarejestrowany: 2009-09
Wiadomo¶ci: 1 186
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

moje dzisiejsze R: (jakie¶ 1650 kcal)
I:pyszna kasza manna z wiórkami kokosowymi na jajku (ubite smakuje ¶wietnie!), pra¿one jab³ka z po³ow± ³y¿eczki miodu (niestety nie wysz³o za du¿o kcal, bo strasznie to jest syte i zjad³am tylko 1/2 porcji)
II:grahamka:
- pasta z dyni + pomidor
- pieczony pasztet indyczy + pomidor
- dwie malusie czê¶ci z mas³em i d¿emem wi¶niowym
III:duszona pier¶ z indyka, szpinak z czosnkiem, cebul±, oliw± z oliwek, mieszana kasza gryczana z jêczmienn±, surówka octowa z ogórków i papryki
~ dwie gruszki, jab³ko, gar¶æ orzechów w³oskich
IV:ma³y go³±bek z pieczarkami i ketchupem, kromka razowca z pasztetem indyczym i pomidorem
V:zupa warzywna, jajko


i mam pytanie...
w sierpniu straci³am 2 kg jedz±c jakie¶ 1500-600 kcal, ale potem nie mia³am czasu na posi³ki (i ochoty) i od wrze¶nia moje jedzenie wygl±da³o mniej wiêcej tak: 5 dni w tygodniu 1000-1200 kcal (nie liczy³am dok³adnie), szósty dzieñ kilka tys kcal, sobota znów jakie¶ 1000 kcal, niedziela znów kilka tys i tydzieñ za tygodniem mniej wiêcej tak samo.
Teraz postanowi³am liczyæ kcal, ¿eby mieæ nad tym wiêksz± kontrolê i od kilku dni jem po 1600-1700 kcal. I czytam, czytam. I ju¿ sama nie wiem co robiæ. Obliczy³am swoje zapotrzebowanie kcal i wysz³o mi 2478 kcal. ¯eby traciæ 1.5 kg-2 miesiêcznie mam je¶æ 1978 kcal. I ok, ale mam rozwalony metabolizm, bo jem 1600 i waga stoi w miejscu (jak jad³am te 1000 kcal to tez sta³a, bo siê wa¿y³am) i teraz nie wiem, czy mam stopniowo zwiêkszaæ kaloryczno¶æ do 2500 i jaki¶ czas tak je¶æ, a potem delikatnie obcinaæ, czy doj¶æ do 2000 i czekaæ, czekaæ....
Reavela jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-21, 19:53   #2127
MauraPL
Raczkowanie
 
Avatar MauraPL
 
Zarejestrowany: 2013-05
Wiadomo¶ci: 269
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

By³am dzisiaj u dietetyka. Powiedzia³a, ¿e nie jest ¼le z moim jad³ospisem. Wyznaczy³a mi ¿e mam je¶æ ok. 1800-2000 kcal (z tego co wyliczy³a ogó³em w zaokr±gleniu teraz zjadam oko³o 1600kcal).

Wiêc oto moje pierwsze (dzisiejsze) P. Oceñcie

I ¶n: 2 parówki (93% miêsa), ³y¿eczka musztardy, 2 ³y¿eczki ketchupu, 2 kromki chleba z ziarnami (domowy na zakwasie i dro¿d¿ach, sama robiê: m±ka pszenna, s³onecznik, siemiê lniane, otrêby) serek kanapkowy, ca³y pomidor, dwa li¶cie sa³aty, parê paseczków papryki z zalewy octowo-olejowej, dwie ³y¿ki surówki z kiszonej kapusty z marchewk± (z olejem).

II ¶n: (by³am dzisiaj u diet wiêc trochê w biegu by³o to jedzenie) pó³ precla z sol±, 3 mandarynki.

Ga³ka lodów orzech w³oski.
Ciastko owsiane (duu¿e- wielko¶ci ma³ego talerzyka na ¶niadanie)- kupne, podobno bez cukru i konserwantów, z rodzynkami, suszon± pomarañcz±, s³onecznikiem i chyba jakimi¶ orzechami bo by³o czuæ w smaku :P Bardzo po¿ywne.

O: 6 du¿ych pierogów z miêsem posypanych szczypiorkiem, pó³ szklanki barszczu, 1 ca³y burak, li¶æ sa³aty, 2-3 ³y¿ki surówki z kiszonej kapusty (z rana).

Jab³ko, kilka orzechów w³oskich.

K: 1 jajko sadzone na æwiartce cebuli, 1 parówka 93% miêsa, 1,5 kromki chleba (ten co na ¶n.)- wiêcej ju¿ nie zmie¶ci³am, mas³o, li¶æ sa³aty, pó³ pomidora, pasek papryki z zalewy octowo-olejowej.
MauraPL jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-21, 20:21   #2128
Erena
Zadomowienie
 
Avatar Erena
 
Zarejestrowany: 2013-02
Lokalizacja: Getynga, Niemcy
Wiadomo¶ci: 1 119
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez cukierkowa1 Poka¿ wiadomo¶æ
dziêki wielkie, a jakie miêso masz na my¶li ?

dzi¶ pewnie te¿ nie jest idealnie
R

¶n: po 30g p³atków kukurydzianych i b³onnika ze szklank± mleka 1,5%, ³y¿k± p³atków migda³ów Wyeliminuj p³atki kukurydziane. Zast±p owsianymi - jak nie odpowiadaj± Ci "go³e" to mo¿esz dodaæ jaki¶ owoc. W ostateczno¶ci ujd± musli bez cukru.
przek±ska 3 muszelki(makaron) nadziane pra¿onymi jab³kami Go³e wêglowodany. Lepiej by³oby nadziaæ czyn¶ zawieraj±cym bia³ko - serkiem z zio³ami, jajem gotowanym itp.
ob: 2 ga³ki ziemniaków, udko, po ok 100g kalafiora, marchewki, buraczków æwik³owych, ³y¿ka keczupu By³y tu jakie¶ t³uszcze?
przek±ska ma³a gratka, po ³yzeczce s³onecznika, p³atków migda³ów, b³onnika Gratka
p: oko³o 100g kalafiora/, ok 100g serka wiejskiego z malutkim tartym jab³kiem, po ³y¿eczce migda³ów, s³onecznika i p³atków kukurydzianych
k: 2 razowce z wêdlin± drobiow±,smarowane serkiem wiejskim, posypane odrobin± serem ¿ó³tym+ pomidor i ok 100g kalafiora

oko³o 1650 k
Mnie tych kalorii wysz³o mniej, ale nie znam gramatury porcji. Warzyw do kaloryczno¶ci nie liczy³a¶, prawda?
Grzechów jest sporo, spróbujê Ci to wszystko wyja¶niæ posi³ek po posi³ku.

Jeden b³±d, który przewija siê przez ca³y jad³ospis - ma³o warto¶ciowego bia³ka. Na dobr± sprawê doszuka³am siê go tylko w obiedzie (udko) i w podwieczorku (serek wiejski). B³±d nr 2 - za ma³o t³uszczy. Je¶li liczysz, to dobij spokojnie do jakich¶ 60g, a mo¿e siê okazaæ, ¿e i wiêcej bêdzie ok.

1. Wyeliminuj p³atki kukurydziane. Zast±p je jakimi¶ mniej przetworzonymi - polecam owsiane, mo¿esz sobie sama skombinowaæ musli z p³atków owsianych, nasion, orzechów, suszonych owoców itp. Co to jest "b³onnik"? To te¿ jaki¶ rodzaj p³atków ¶niadaniowych?

2. Przek±ska to same cukry proste - w ten sposób fundujesz sobie skoki insulinowe i utrudniasz redukcjê. Wrzuci³abym co¶ bia³kowego zamiast tego. A jak ju¿ masz takiego silnego smaka na makaron muszle, to nadziej je tak jak napisa³am na czerwono.

3. Mo¿e byæ Kalafiora w ogóle nie licz do bilansu kcal. Pozosta³e (marchew, burak) liczy siê jako ¼ród³o wêglowodanów, ale zastanawiam siê, czy przy 100g ma to sens. Zak³adam, ¿e jakie¶ ¼ród³o t³uszczy siê pojawi³o?

4. Cukier, cukier, cukier. Gratka na dobr± sprawê nie zawiera niemal nic poza ulepszaczami Jak masz ochotê na jogurt a'la gratka, o zrób go sobie sama z jog. naturalnego i zmiksowanych truskawek. Podejrzewam, ¿e jak dodasz nieco ¿elatyny, to i konsystencja wyjdzie podobna

5. Podwieczorek - by³by w 100% ok, gdyby nie te p³atki kukurydziane

6. Wydaje siê ok. Ale - w³a¶nie tu mo¿naby zast±piæ wêdlinê miêsem. Czyli zamiast kupowaæ polêdwicê sopock± (bo to chyba ostatnio mówi³a¶), kup pier¶ z kurczaka albo kawa³ek schabu, zamarynuj w ulubionych przyprawach, a potem upiecz/udu¶/ nawet usma¿. Pokrój na plastry i masz kilk porcji ok³adu do kanapek

W razie jakich¶ jeszcze w±tpliwo¶ci - rzuæ okiem na to: http://www.sfd.pl/%5Bart%5D_Co_jedz%..._-t752315.html

To nie jest tylko dla kobiet æwicz±cych si³owo Generalnie przyjmuje siê, ¿e na redukcji pierwszym krokiem jest "wyczyszczenie" menu, czyli pozbycie siê produktów wsoko przetworzonych. W tym arcie masz czarno na bia³ym wyszczególnione, co jest wskazane a co nie.
Erena jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-21, 20:24   #2129
MalaaaPola
Raczkowanie
 
Avatar MalaaaPola
 
Zarejestrowany: 2010-08
Wiadomo¶ci: 188
GG do MalaaaPola
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Proszê o ocenê mojej redukcji )
7:30 ¶niadanie: owsianka z 2 kiwi, ziarnami dyni i otrêbami
8-15 2 ¶niadanie: grahamka z wedlin± i ogórkiem, 2 jab³ka
15:30 obiad : zupa jarzynowa, kanapka z wêdlin± i serem bia³ym
18:00 podwieczorek: jogurt naturalny z otrêbami i s³onecznikiem (po treningu, mo¿e byæ? ma w sobie 14g bia³ka)
20:00 kolacja: kanapka z past± jajeczn± (jajko, jogurt, koperek, pieprz, sól) i pomidor z plasterkiem bia³ego sera posypane bazyli±

Dzisiaj akurat na obiad tylko zupa, wiêc miêsa nie ma za du¿o. Zwykle jest nieco inaczej.
__________________
Walczymy.
86/100
MalaaaPola jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:11   #2130
Abigal
Raczkowanie
 
Avatar Abigal
 
Zarejestrowany: 2009-05
Wiadomo¶ci: 441
GG do Abigal
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez MalaaaPola Poka¿ wiadomo¶æ
Proszê o ocenê mojej redukcji )
7:30 ¶niadanie: owsianka z 2 kiwi, ziarnami dyni i otrêbami
8-15 2 ¶niadanie: grahamka z wedlin± i ogórkiem, 2 jab³ka
15:30 obiad : zupa jarzynowa, kanapka z wêdlin± i serem bia³ym
18:00 podwieczorek: jogurt naturalny z otrêbami i s³onecznikiem (po treningu, mo¿e byæ? ma w sobie 14g bia³ka)
20:00 kolacja: kanapka z past± jajeczn± (jajko, jogurt, koperek, pieprz, sól) i pomidor z plasterkiem bia³ego sera posypane bazyli±

Dzisiaj akurat na obiad tylko zupa, wiêc miêsa nie ma za du¿o. Zwykle jest nieco inaczej.
po pierwsze poza jajkiem nie ma tu warto¶ciowego bia³ka, analizuj±c krok po kroku
1. dodaj do owsianki jajko
2.wêdlinê zast±p miêsem które sama upieczesz
3. zamiast kanapki na szybko, jako uzupe³nienie obiadu ¶wietnie sprawdzi³by siê omlet z dodatkami/grilowane miêso z dodatkami
4. otrêby proponujê wyeliminowaæ z diety (nie maj± witamin i warto¶ci od¿ywczych, upo¶ledzaj± przyswajanie witamin), po treningu jogurt siê nie nadaje tutaj miêso/ryba + kasza/ry¿/ziemniaki + warzywa
5. w sumie jedyny w miarê warto¶ciowy posi³ek
ponadto brak w twoim jad³ospisie zdrowego t³uszczu (mas³o, olej kokosowy, i ¼róde³ omega 3 jak awokado, ryby, orzechy w³oskie)...

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Napisane przez MauraPL Poka¿ wiadomo¶æ
By³am dzisiaj u dietetyka. Powiedzia³a, ¿e nie jest ¼le z moim jad³ospisem. Wyznaczy³a mi ¿e mam je¶æ ok. 1800-2000 kcal (z tego co wyliczy³a ogó³em w zaokr±gleniu teraz zjadam oko³o 1600kcal).

Wiêc oto moje pierwsze (dzisiejsze) P. Oceñcie

I ¶n: 2 parówki (93% miêsa), ³y¿eczka musztardy, 2 ³y¿eczki ketchupu, 2 kromki chleba z ziarnami (domowy na zakwasie i dro¿d¿ach, sama robiê: m±ka pszenna, s³onecznik, siemiê lniane, otrêby) serek kanapkowy, ca³y pomidor, dwa li¶cie sa³aty, parê paseczków papryki z zalewy octowo-olejowej, dwie ³y¿ki surówki z kiszonej kapusty z marchewk± (z olejem).parówki od wielkiego dzwonu bêd± ok ale nie polecam ich je¶æ regularnie, choæby mia³y 99% miêsa, jajecznica np. jajka na miêkko czy jak tam lubisz i kolejna rzecz nie wyliczaj warzyw nie wa¿nie ile listków sa³aty czy ³y¿ek kapusty tym bardziej na P!!

II ¶n: (by³am dzisiaj u diet wiêc trochê w biegu by³o to jedzenie) pó³ precla z sol±, 3 mandarynki.dobra rozumiem w biegu i to i tamto ale orzechy mog³a¶ spokojnie zje¶æ

Ga³ka lodów orzech w³oski.
Ciastko owsiane (duu¿e- wielko¶ci ma³ego talerzyka na ¶niadanie)- kupne, podobno bez cukru i konserwantów, z rodzynkami, suszon± pomarañcz±, s³onecznikiem i chyba jakimi¶ orzechami bo by³o czuæ w smaku :P Bardzo po¿ywne.

O: 6 du¿ych pierogów z miêsem posypanych szczypiorkiem, pó³ szklanki barszczu, 1 ca³y burak, li¶æ sa³aty, 2-3 ³y¿ki surówki z kiszonej kapusty (z rana).nie wyliczaj warzyw!! to brzmi starasznie 1 li¶æ sa³aty

Jab³ko, kilka orzechów w³oskich.

K: 1 jajko sadzone na æwiartce cebuli, 1 parówka 93% miêsa, 1,5 kromki chleba (ten co na ¶n.)- wiêcej ju¿ nie zmie¶ci³am, mas³o, li¶æ sa³aty, pó³ pomidora, pasek papryki z zalewy octowo-olejowejparówki ju¿ by³y na prawdê nie s± zbyt warto¶ciowe tutaj albo 2-3 jajka albo samodzielnie upieczone miêso albo ryba mo¿e byæ nawet wêdzona no proszê nie licz tych warzyw!!.
j.w. po pierwsze nie wyliczaj tak dok³adnie sztuki li¶cia sata³y.pomidora itp., po drugie te parówki zast±p czym¶ trochê bardziej warto¶ciowym, po trzecie urozmaicaj dietê (dodat wiêcej miêsa, ryb, ró¿nych zbó¿, ro¶liny str±czkowe, t³uszcz, mas³o! Jeste¶ na P, wiêc rozumiem masz przytyæ i siê odbudowaæ, wiêc proponujê WARTO¦CIOWE jedzenie do syta i nie koniecznie wyliczane co do sztuki na prawdê...
Abigal jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka


Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)
 
Narzêdzia

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki


Data ostatniego posta: 2014-04-04 19:07:29


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.






© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.