|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 | ||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A jeszcze w temacie jedzenia- daje małej oststnio kaszkę na noc (Nestle mleczno-ryżowa o smaku malinowym) przez smoczek Tommiee Tippee z Y- ten do kaszek od 6 miesiąca. Gabrysia sobie dobrze radzi jedząc z niego, tylko powoli jej podaję i z wieloma przerwami. Zrezygnowałam narazie z podawania kaszki łyżeczką narazie,bo małej tak smakują kaszki,że przyciąga sobie łyżeczkę jak jej podaję i kaszka ląduje wszędzie tylko nie w buzi ![]()
![]() |
#3872 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Dobranoc
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#3873 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jezeli jakas powazna alergia to i przez cale zycie sie utrzymuje. Przy skazie bialkowej najczesciej dzieci wyrastaja z tego do 3rz. Trzeba jednak pilnowac diety i rozwaznie wprowadzac pokarmy stale, najlepiej pozniej niz zdrowym dzieciom i obserwowac dluzej reakcje na nowy produkt. Wszystkie wysoko alergizujace wprowadzac duzo pozniej. Ja oczywiscie nie mam pewnosci, ze u nas to skaza, ale wole dmuchac na zimne. Wizyte u dermatologa mamy dopiero za 2m-ce, popytam co i jak i ewentualnie wtedy zaczne powracac do niektorych produktow i bede obserwowac reakcje. No taki jest plan przynajmniej. Podobno jest mm z rozszczepionym juz bialkiem, ale jest dosc drogie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3874 |
Wtajemniczenie
|
ja dzis tez tylko dobranoc poweiedziec.....juz prawie spakowana i w pon lecimy...
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#3875 | |
Raczkowanie
|
Witam nocną porą! (Tworzenie książki mnie pochłonęło
![]() Cytat:
Też tak raz miałam! ![]() ![]() Baloniku - kolor czcionki jest w tym menu czcionek obok kosza (po prawej stronie) ![]() Nie zarejestrowałam kto, ale mam pytanie! Któraś pisała, że zamówiła sobie 2 książki, w tym jedną na TŻ - czy na ten sam kod rabatowy? Bo ten kod jest podpisany jako "dla młodej mamy" i zastanawiam się jak to jest.. czy mogę zamówić sobie książkę z foto ślubnymi ![]()
![]() |
#3876 |
Zakorzenienie
|
Paulinka-hahaha ale pogrom
![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#3877 |
Zakorzenienie
|
LACHRYMA u mnie Igi też tyle właśnie na dworze śpi. W domu zalicza tylko poranna drzemkę max godzinę. Ale zwykle 40min.
JAKIERKA no właśnie,wcale nie znaczy ze Edzio ma na rybe czy krewetki czy nawet czekoladę. Coś ostatnio z tych rzeczy też jadlas jak go wysypało? Jeśli odstawi się alergen to juz w ciągu tygodnia wysypka schodzi i widać poprawę. Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#3878 |
Zakorzenienie
|
Jaka ja jestem głupia
![]() ![]() ![]() Nadaję się do tego mm jak nikt inny ![]() Idę spać..zobaczymy jak się Małemu będzie spało po mojej akcji. Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3879 |
Zakorzenienie
|
Zle to napisałam,wysypka nie schodzi całkiem tylko po tym tygodniu półtora widać wyraźną poprawę.
Sent from my Lumia 800 using Tapatalk ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Dobrej nocki DZOAN :p Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#3880 |
Zakorzenienie
|
Dzoan, zdarza się najlepszym ;*
Idę spać. Wizyta rodziców super! Fiś dziś jadl, bawił się i spał ![]() ![]() Dobrze, ze nie mamy jutro gości, bo sie powoli uzalezniam od wina ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3881 |
Zakorzenienie
|
Kejt-ja dzis browarki z sasiadkami
![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3882 |
Zadomowienie
|
A ja spać nie mogę!
A co to karmienie metoda SNS? Jakieś łączone karmienie piersią i butla? Może tak przekonam Toska żeby jeszcze dał szansę cycowi Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3883 |
Wtajemniczenie
|
Witam się.
Młody maruder. Pewnie przez pogodę. Byliśmy chwilę u znajomych. Tż trochę podpity i chrapie ![]() A dzisiaj jest 8 lat naszego wspólnego życia ![]() Jak ja wytrzymałam z nim tyle? ![]() Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
#3884 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3885 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojej zdarza sie ![]() Cytat:
Pierwsze. Chciałam chwilę zaczekać z karmieniem, żeby się uspokoił bo płakał, ale jak go wzięłam to sie rzucił na pierś przez materiał. Zasnął po zjedzeniu z jednej wie chcialam go do łóżeczka, a tu płacz to wzięłam go i je teraz z drugiej Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app Edytowane przez fiazo Czas edycji: 2013-11-24 o 02:18 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3886 |
Zakorzenienie
|
Chyba wszyatkie dzieci ładnie śpią i bede pisać sama ze sobą
Karmienie nr2 Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#3887 |
Zakorzenienie
|
Hej Fiazo.
U mnie pobudki co 2 godziny na karmienie, ale sara spi w lozeczku po odlozeniu. Więc chyba nie moge narzekać Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:29 ---------- U nas 4 karmienie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:30 ---------- Ghia Sns to taka rurką co ja do Sutka przyklejasz i dziecko ssie Sutka a z rurki spływa mm, które podłączone jest z butla. Ale ja tego robić nie będę. Szkoda mi kasy na to. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3888 |
Wtajemniczenie
|
Ale beznadziejna noc
![]() Maja była już mega zmęczona o 18:30, jak na nią to bardzo wcześnie. O 19 juz po kąpieli spała. Po pól godz zaczęła przez sem popłakiwać i smok jej wypadł. Ja byłam pod prysznicem a TZ zamiast sam pójść to wysłał moją mamę. A ta zamiast bez słowa dać smoka i wyjść to zaczęła do niej gadać ![]() I po spaniu oczywiście wrrrrrr. Potem co przysnęła to sie budziła zaraz. Do północy chyba z 5 razy ze smokiem latalam. Karmienie o 2 i teraz o 5. Myślałam że dam smoka i wytrzyma jeszcze z godzinę ale gdzie tam, okropnie się rozdarła. Poszłam po mleko, wracam a TZ śpi przy tym ryku ![]() Maja ostatnio budziła się przed północą jak miała z 2/3 tygodnie. Na moje oko ma za dużo wrażeń. TZ rodziny nasprowadzał, moja mama lata i wszystko chce oglądać. Nawet jak cholerka papersa zmieniam ![]() Wściekła jestem okropnie. 100 razy bardziej wole jak jestem sama w tygodniu. W weekend mimo że są dwoje rodzice to moje dziecko nawet spaceru nie zaliczy bo ciagle goście. A przygotować wszystko i posprzątać musze ja bo TZ ma dużo pracy ![]() A w doopie z tym wszystkim
![]() |
#3889 | ||
Zakorzenienie
|
3cie karmienie. Jak jeszcze pośpi to sie uciesze.mam zamiar po 7 wstać wiec z 20min by mnie ratowało
Cytat:
Hej. To całkiem dobrze ![]() Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ---------- Jednak koniec spania Dzień dobry wszystkim Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3890 |
Zakorzenienie
|
no i nie spimy od 5:40
![]() wiec witam w ten jakże piękny dzień, cudowna niedziela ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- A mój paul kończy urlop. Od poniedziałku wraca do pracy więc znow bedzie mnie tutaj więcej. Cieszycie sie? Haha. Ja was podczytuje i jestem na bieżąco jakby co, tylko mało sie udzielam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3892 |
Wtajemniczenie
|
![]() Wstalam ale jestem nie do życia. Maja już dawno obudzona. Dlaczego? Bo poruszyła się w łóżeczku i moja mama weszła do nas do sypialni i zaczęła do Mai gadać ![]() ![]()
![]() |
#3893 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3894 | |
Zakorzenienie
|
Oklaski
![]() Cytat:
Zostawiłam Piotra pod karuzelą a sama wróciłam do łożka. Jak zaczął marudzić to olałam i tż wstał i się z nim bawił ![]() Ale dziś też dokonałam sukcesu bo calutką noc w łóżeczku spał. Zawsze nad ranem brałam do siebie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam Karmień było chyba z 5. Ale ja wyspana jestem. Zabieram małą do łóżka i śpię przy karmieniu. No i co ważne, przestałam przeglądaę wizaż w nocy i od razu lepiej się wysypiam. ![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Iwona ja mam dokładnie to krzesełko tylko tutaj brakuje wypełnienia, ceratki miękkiej. Ale jest prawie identyczne - kolorem się różni. Regulacja wysokości, a ten stolik można ładnie wyjąć i używać krzesełko przy naszym dużym stole. http://allegro.pl/krzeselko-ddo-karm...702934333.html Tu jest kompletne http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...725587984.html
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-11-24 o 08:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3896 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() DZOAN- nie obraz sie ale sie usmialam ![]() Trzeba bylo dorobic mm, chyba ze Twoj egzemplarz.zjada wszystko ile dostanie ![]() Ja zaczelam dokarmiac Ole na noc, bo nie najada sie z cyca. Wczoraj po posilku cycowym.wciahnela jeszcze 110 ml mojego mleka z butelki ![]() Wszystkiego najlepszego ![]() Cytat:
Porozmawiaj z.mama co Ci lezy na.watrobie, ale wyluzuj tez troche. ![]() Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
OLCIA ![]() WOJTUŚ ![]() Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-11-24 o 08:22 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3897 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Igi szaleje w swoim łóżeczku bo z nami mu się juz znudziło. KEJT zazdroszczę winka ![]() YEVELE wszystkiego najlepszego dla Karinki MISIACZKA pewnie faktycznie za dużo wrażeń, z drugiej strony zamknąć się przed światem nie możecie bo dzikuska wyrośnie. A Twoja mama widzę jak moja ![]() ![]() ![]() Sent from my Lumia 800 using Tapatalk ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- FIAZO super ze Piotr cala noc w łóżeczku ![]() Może mi się dzisiaj uda ogarnąć fotoksiazke..i zaczynają mi włosy wypadać... Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#3898 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#3899 |
Konto usunięte
|
Hej Dziewczyny!
Dziękuję za wiele miłych słów odnośnie laktacji ![]() Moja chora ambicja (serio chora, bo doprowadza mnie na skraj wyczerpania) nie pozwala mi się poddać, dzisiaj w nocy siedziałam nad laktatorem i jakie to było przyjemne uczucie nagle poczuć ten ból, kiedy do piersi napływa mleko... Dziś rano odciągnęłam już na dwa karmienia. Ale nie cieszę się ani trochę, bo za chwilę może być znowu bieda. Tak, tak właśnie nazywam kryzys laktacyjny: bieda w cyckach ![]() Wiem oczywiście, że mm to nic złego. Sama byłam wychowywana na mm i żyję i mam się całkiem całkiem. Tylko ja już sobie chyba wbiłam do głowy, że tak strasznie chcę karmić piersią, że nie umiem sobie tego wybić. Oczywiście nie za wszelką cenę, gdyby Artek miał być głodny to sięgnę po mm, ale póki co jakoś nam się udaje. Poza tym jestem zakochana w tym gościu z dnia na dzień coraz bardziej ![]() ![]() ![]() ![]() Misia współczuję sytuacji i dziwię się mamie. Przecież to nie żadna filozofia ani odkrycie XXI wieku, że do rozespanego i wciąż śpiącego dziecka nie powinno się gadać... A nie ma gorszej sytuacji, niż rozbudzone i śpiące dziecko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.