Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-23, 21:58   #3871
czerwony_balonik
Zadomowienie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Ja tez juz wam dobrej nocy zycze. Martwie sie bo Malgos znow zachrypnieta i kaszle modle sie zeby to sie nie rozwinelo dalej. I prosze o wasze kciuki.
Dobranoc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Pko chyba widzialam. Musisz wejsc w dotpay a tam bedzie lista bankow. Moj kurna jest ale nie da sie go wybrac

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Tari dziękuję Ci o dobra kobieto zapłaciłam
Wcześniej od doopy strony się za to zabrałam

Baloniku tak jak Tari pisze, wejdź przez dotpay i tam zrobisz zwykły przelew przez wybrany bank

dobranoc
Dzięki Chciałam spytać,żeby wiedzieć czy warto inwestować czas w robienie, nie chcę żeby potem się okazało że nie mogę zapłacić Wczoraj siedziałam nad tą fotoksiążką od północy do 4 rano,a jeszcze mnóstwo roboty przedemną

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Ja tak na chwilę bo walcze z tą fotoksążka...wrrrr

Juz mam wszystko i mi się fotki wgrywają...a ze na wsi wolny net..to juz chyba ponad godz. czekam....

I nie wiem czy wsio ok, bo jak daję zamów to mi kaze sprawdzic czy wszystko ok...potek kaze opuscic strone...boję się,ze jak opuszcze to mi sie wsio skasuje....

HELP...Czy tez tak miałyscie...

Domciątko...ja tak jak Balonik...uważam...że Sarze może coś dolegać, nie wierzę by ten typ tak miał...ale zrobisz jak uważasz..ja bym skonsultowała z laryngologiem...albo z położną czy kogo tam możesz....
Zapisz sobie to ci się nie skasuje i potem w razie czego będziesz mogła wrócić do robienia, ja tak od wczoraj robię na raty Niestety nie odpowiem na pytanie dotyczące zamawiania,bo jeszcze nie zamawiam, najpierw muszę się uporać ze zmianą koloru czcionki i wgraniem reszty zdjęć.

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Dzis widzialam reklame na fejsie innych darmowych ksiazek. Jak mi wyskoczy to wkleje. Sie pozaklada konta na pol rodziny i beda prezenty pod choinke
Dobry pomysł Wkej, wklej nam

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Nadrobiłam, ale nie dam rady cytować
Od godziny walczę z synem. Zjadł zasnął i po 30min taka syrena...co uspokoje i odłoże to od początku, nie wiem może kleik mu nie służy
Dałam 1,5 łyżeczki do 180ml mleka, awczoraj miał łyżeczkę i nie było, aż takiej akcji

Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app
Może kolka,albo ząbki idą? My mieliśmy ostatnio cyrki przy jedzeniu,ale to przez 3 dni trwało od szczepienia ostatniego,więc myślę że akurat u nas było powodem szczepienie.

A jeszcze w temacie jedzenia- daje małej oststnio kaszkę na noc (Nestle mleczno-ryżowa o smaku malinowym) przez smoczek Tommiee Tippee z Y- ten do kaszek od 6 miesiąca. Gabrysia sobie dobrze radzi jedząc z niego, tylko powoli jej podaję i z wieloma przerwami. Zrezygnowałam narazie z podawania kaszki łyżeczką narazie,bo małej tak smakują kaszki,że przyciąga sobie łyżeczkę jak jej podaję i kaszka ląduje wszędzie tylko nie w buzi Z innymi pokarmami typu marchewka, dynia itd tak nie robi. Wczoraj próbowałam wprowadzić morele z Hippa,ale jej nie smakują, może jeszcze się przekona,kolejna próba za 2tyg.
Stary 2013-11-23, 21:58   #3872
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Dobranoc

Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
Stary 2013-11-23, 22:02   #3873
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
jakierka a wiadomo ile mniej więcej organizm takiego małego szkraba oczyszcza się się alergenów?
Niestety nie wiem
Jezeli jakas powazna alergia to i przez cale zycie sie utrzymuje. Przy skazie bialkowej najczesciej dzieci wyrastaja z tego do 3rz. Trzeba jednak pilnowac diety i rozwaznie wprowadzac pokarmy stale, najlepiej pozniej niz zdrowym dzieciom i obserwowac dluzej reakcje na nowy produkt. Wszystkie wysoko alergizujace wprowadzac duzo pozniej.
Ja oczywiscie nie mam pewnosci, ze u nas to skaza, ale wole dmuchac na zimne. Wizyte u dermatologa mamy dopiero za 2m-ce, popytam co i jak i ewentualnie wtedy zaczne powracac do niektorych produktow i bede obserwowac reakcje. No taki jest plan przynajmniej.
Podobno jest mm z rozszczepionym juz bialkiem, ale jest dosc drogie.

Stary 2013-11-23, 22:08   #3874
ita83
Wtajemniczenie

ja dzis tez tylko dobranoc poweiedziec.....juz prawie spakowana i w pon lecimy...

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-11-23, 22:25   #3875
paulinka777
Raczkowanie

Witam nocną porą! (Tworzenie książki mnie pochłonęło )

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

A ja tęsknię za rodzina. Jak widze swiateczne reklamy to mi sie lezka w oku kreci jestesmy troszke splukani a nasze auto nie przetrwa grudniowej podrozy ponad 500 km dalej

Ojejku! Mogę sobie tylko wyobrazić co czujesz. Ja sobie nie wyobrażam nie spędzić świąt z rodziną

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Kupa nadeszła nocą
Ale się działo-musiałam budzić TŻ na pomoc
Też tak raz miałam! Było to 5 min przed wyjściem TŻ do pracy no i..... spóźnił się do pracy. Kupa była wszędzie! Musiałam Małą wkładać w ubraniu do wanny, bo nie wiedziałam jak to inaczej ogarnąć

Baloniku
- kolor czcionki jest w tym menu czcionek obok kosza (po prawej stronie)

Nie zarejestrowałam kto, ale mam pytanie! Któraś pisała, że zamówiła sobie 2 książki, w tym jedną na TŻ - czy na ten sam kod rabatowy? Bo ten kod jest podpisany jako "dla młodej mamy" i zastanawiam się jak to jest.. czy mogę zamówić sobie książkę z foto ślubnymi ?
Stary 2013-11-23, 22:26   #3876
Rockyyy
Zakorzenienie

Paulinka-hahaha ale pogrom

Stary 2013-11-23, 22:32   #3877
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

LACHRYMA u mnie Igi też tyle właśnie na dworze śpi. W domu zalicza tylko poranna drzemkę max godzinę. Ale zwykle 40min.

JAKIERKA no właśnie,wcale nie znaczy ze Edzio ma na rybe czy krewetki czy nawet czekoladę. Coś ostatnio z tych rzeczy też jadlas jak go wysypało? Jeśli odstawi się alergen to juz w ciągu tygodnia wysypka schodzi i widać poprawę.

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-23, 22:35   #3878
dzoan
Zakorzenienie

Jaka ja jestem głupia Zrobiłam Małemu mm..5 miarek na 150ml wody..z pośpiechu nie założyłam na butelkę nakładki i karmiąc Małego czułam, że mleko wylatuje bokiem.. że Olek strasznie głodny był, nie zabrałam butelki, tylko tetrówką ją owinęłam.. efekt? po butli Mały nadal szukał cycka, więc opróżnił mi pierś..nie wiem ile zjadł mm, a ile wyleciało w tetrę..ale sądząc po jej ciężarze więcej zdążyła wchłonąć ona niż Olek No i Małego pajacyk trochę mokry, ale już nie chciałam rozbudzać, padł.. wyschnie na nim ja też mam mokrą koszulkę.
Nadaję się do tego mm jak nikt inny

Idę spać..zobaczymy jak się Małemu będzie spało po mojej akcji.

Dobranoc

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 22:37   #3879
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Zle to napisałam,wysypka nie schodzi całkiem tylko po tym tygodniu półtora widać wyraźną poprawę.

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Dobrej nocki

DZOAN :p

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-11-23, 22:47   #3880
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dzoan, zdarza się najlepszym ;*

Idę spać. Wizyta rodziców super! Fiś dziś jadl, bawił się i spał nie zaplakal ani razu

Dobrze, ze nie mamy jutro gości, bo sie powoli uzalezniam od wina dziś z mama wybabilysmy butelkę

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 22:49   #3881
Rockyyy
Zakorzenienie

Kejt-ja dzis browarki z sasiadkami

Stary 2013-11-23, 22:58   #3882
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

A ja spać nie mogę!
A co to karmienie metoda SNS? Jakieś łączone karmienie piersią i butla? Może tak przekonam Toska żeby jeszcze dał szansę cycowi

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
Stary 2013-11-23, 23:11   #3883
Agrafka86
Wtajemniczenie

Witam się.
Młody maruder. Pewnie przez pogodę.
Byliśmy chwilę u znajomych. Tż trochę podpity i chrapie
A dzisiaj jest 8 lat naszego wspólnego życia
Jak ja wytrzymałam z nim tyle?
Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 23:54   #3884
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość

Baloniku
- kolor czcionki jest w tym menu czcionek obok kosza (po prawej stronie)
Dziękuje,dziękuje,dziękuj e
Stary 2013-11-24, 02:15   #3885
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Jaka ja jestem głupia Zrobiłam Małemu mm..5 miarek na 150ml wody..z pośpiechu nie założyłam na butelkę nakładki i karmiąc Małego czułam, że mleko wylatuje bokiem.. że Olek strasznie głodny był, nie zabrałam butelki, tylko tetrówką ją owinęłam.. efekt? po butli Mały nadal szukał cycka, więc opróżnił mi pierś..nie wiem ile zjadł mm, a ile wyleciało w tetrę..ale sądząc po jej ciężarze więcej zdążyła wchłonąć ona niż Olek No i Małego pajacyk trochę mokry, ale już nie chciałam rozbudzać, padł.. wyschnie na nim ja też mam mokrą koszulkę.
Nadaję się do tego mm jak nikt inny

Idę spać..zobaczymy jak się Małemu będzie spało po mojej akcji.

Dobranoc
Oklaski

Ojej zdarza sie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Dzoan, zdarza się najlepszym ;*

Idę spać. Wizyta rodziców super! Fiś dziś jadl, bawił się i spał nie zaplakal ani razu

Dobrze, ze nie mamy jutro gości, bo sie powoli uzalezniam od wina dziś z mama wybabilysmy butelkę

Ale Ci zazdroszcze wina. Byly czasy kiedy wypijałam z kolega po butelce na głowe i najlepiej jak było wytrawne

Pierwsze. Chciałam chwilę zaczekać z karmieniem, żeby się uspokoił bo płakał, ale jak go wzięłam to sie rzucił na pierś przez materiał. Zasnął po zjedzeniu z jednej wie chcialam go do łóżeczka, a tu płacz to wzięłam go i je teraz z drugiej

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Witam się.

Synek

Edytowane przez fiazo
Czas edycji: 2013-11-24 o 02:18
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 04:21   #3886
fiazo
Zakorzenienie

Chyba wszyatkie dzieci ładnie śpią i bede pisać sama ze sobą

Karmienie nr2

Synek
Stary 2013-11-24, 04:36   #3887
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Hej Fiazo.

U mnie pobudki co 2 godziny na karmienie, ale sara spi w lozeczku po odlozeniu.
Więc chyba nie moge narzekać

---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:29 ----------

U nas 4 karmienie

---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:30 ----------

Ghia
Sns to taka rurką co ja do Sutka przyklejasz i dziecko ssie Sutka a z rurki spływa mm, które podłączone jest z butla.
Ale ja tego robić nie będę.
Szkoda mi kasy na to.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 04:56   #3888
misiaczka555
Wtajemniczenie

Ale beznadziejna noc

Maja była już mega zmęczona o 18:30, jak na nią to bardzo wcześnie. O 19 juz po kąpieli spała. Po pól godz zaczęła przez sem popłakiwać i smok jej wypadł. Ja byłam pod prysznicem a TZ zamiast sam pójść to wysłał moją mamę. A ta zamiast bez słowa dać smoka i wyjść to zaczęła do niej gadać
I po spaniu oczywiście wrrrrrr. Potem co przysnęła to sie budziła zaraz. Do północy chyba z 5 razy ze smokiem latalam.

Karmienie o 2 i teraz o 5. Myślałam że dam smoka i wytrzyma jeszcze z godzinę ale gdzie tam, okropnie się rozdarła. Poszłam po mleko, wracam a TZ śpi przy tym ryku mógłby chociaż wstać przytulić ją...

Maja ostatnio budziła się przed północą jak miała z 2/3 tygodnie. Na moje oko ma za dużo wrażeń. TZ rodziny nasprowadzał, moja mama lata i wszystko chce oglądać. Nawet jak cholerka papersa zmieniam
Wściekła jestem okropnie. 100 razy bardziej wole jak jestem sama w tygodniu. W weekend mimo że są dwoje rodzice to moje dziecko nawet spaceru nie zaliczy bo ciagle goście. A przygotować wszystko i posprzątać musze ja bo TZ ma dużo pracy

A w doopie z tym wszystkim

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 06:03   #3889
fiazo
Zakorzenienie

3cie karmienie. Jak jeszcze pośpi to sie uciesze.mam zamiar po 7 wstać wiec z 20min by mnie ratowało

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
Hej Fiazo.

---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:29 ----------

U nas 4 karmienie

---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:30 ----------

Ghia
Sns to taka rurką co ja do Sutka przyklejasz i dziecko ssie Sutka a z rurki spływa mm, które podłączone jest z butla.
Szkoda mi kasy na to.

Hej. To całkiem dobrze

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Ale beznadziejna noc

Maja była już mega zmęczona o 18:30, jak na nią to bardzo wcześnie. O 19 juz po kąpieli spała. Po pól godz zaczęła przez sem popłakiwać i smok jej wypadł. Ja byłam pod prysznicem a TZ zamiast sam pójść to wysłał moją mamę. A ta zamiast bez słowa dać smoka i wyjść to zaczęła do niej gadać
I po spaniu oczywiście wrrrrrr. Potem co przysnęła to sie budziła zaraz. Do północy chyba z 5 razy ze smokiem latalam.

Karmienie o 2 i teraz o 5. Myślałam że dam smoka i wytrzyma jeszcze z godzinę ale gdzie tam, okropnie się rozdarła. Poszłam po mleko, wracam a TZ śpi przy tym ryku mógłby chociaż wstać przytulić ją...

Maja ostatnio budziła się przed północą jak miała z 2/3 tygodnie. Na moje oko ma za dużo wrażeń. TZ rodziny nasprowadzał, moja mama lata i wszystko chce oglądać. Nawet jak cholerka papersa zmieniam
Wściekła jestem okropnie. 100 razy bardziej wole jak jestem sama w tygodniu. W weekend mimo że są dwoje rodzice to moje dziecko nawet spaceru nie zaliczy bo ciagle goście. A przygotować wszystko i posprzątać musze ja bo TZ ma dużo pracy

A w doopie z tym wszystkim
trzymaj sie :przytuul:

---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ----------

Jednak koniec spania

Dzień dobry wszystkim

Synek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-24, 07:07   #3890
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

no i nie spimy od 5:40)

wiec witam w ten jakże piękny dzień, cudowna niedziela

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

A mój paul kończy urlop. Od poniedziałku wraca do pracy więc znow bedzie mnie tutaj więcej.
Cieszycie sie? Haha.
Ja was podczytuje i jestem na bieżąco jakby co, tylko mało sie udzielam.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 07:07   #3891
yevele
Zadomowienie

Hej witam się po długiej przerwie.

Karinka kończy dziś 4 mce
Stary 2013-11-24, 07:41   #3892
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość

Karinko

Wstalam ale jestem nie do życia.
Maja już dawno obudzona. Dlaczego? Bo poruszyła się w łóżeczku i moja mama weszła do nas do sypialni i zaczęła do Mai gadać nie ogarniam 6 była!

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 07:57   #3893
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Witam się.
Brawo za ładny staż
Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
Hej Fiazo.

U nas 4 karmienie

Ghia
Szkoda mi kasy na to.

To mi by się przydało coś zupełnie odwrotnego żeby stał butla a leciało z piersi

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
Stary 2013-11-24, 08:06   #3894
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

Oklaski

Cytat:
Karinko

Maja już dawno obudzona. Dlaczego? Bo poruszyła się w łóżeczku i moja mama weszła do nas do sypialni i zaczęła do Mai gadać nie ogarniam 6 była!
O ludzie, strasznie Ci współczuje. A nie możesz jej zwrócić uwage, przecież to Twoja matka powinna zrozumieć

Zostawiłam Piotra pod karuzelą a sama wróciłam do łożka. Jak zaczął marudzić to olałam i tż wstał i się z nim bawił a ja pospałam do 9, bym jeszcze spała gdyby nie obudził mnie by nakarmić piotra.

Ale dziś też dokonałam sukcesu bo calutką noc w łóżeczku spał. Zawsze nad ranem brałam do siebie.

Synek
Stary 2013-11-24, 08:16   #3895
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Mela powiedz, ze jeszcze jestes!!
czy w tym krześle można wyjąć ten pałąk miedzy nogami czy nei bardzo?? wydaje mi sie, ze moze starszemu dziecku przeszkadzac, a może sie myle?? Bardoz mi sie podoba to krzesło i chyba upoluje jakas uzywke
Już mnie nie było. Moje krzesełko ma 13 lat. Peg perego Prima Pappa. Nie ma pałąka między nogami tylko pasy. Ale one ułatwiają bo dziecko wtedy nie zsuwa się w dół mimo stabilnej umiejętności siedzenia. Mimo wszystko jeszcze się kręcą i kombinują. Jak Małgoś podrosła to pasy schowałam i siedzi do tej pory. Właśnie skończyła naleśniki jeść

Witam
Karmień było chyba z 5. Ale ja wyspana jestem. Zabieram małą do łóżka i śpię przy karmieniu. No i co ważne, przestałam przeglądaę wizaż w nocy i od razu lepiej się wysypiam.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Iwona ja mam dokładnie to krzesełko tylko tutaj brakuje wypełnienia, ceratki miękkiej. Ale jest prawie identyczne - kolorem się różni. Regulacja wysokości, a ten stolik można ładnie wyjąć i używać krzesełko przy naszym dużym stole.
http://allegro.pl/krzeselko-ddo-karm...702934333.html

Tu jest kompletne
http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...725587984.html

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-11-24 o 08:18
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 08:17   #3896
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Niestety nie wiem
Jezeli jakas powazna alergia to i przez cale zycie sie utrzymuje. Przy skazie bialkowej najczesciej dzieci wyrastaja z tego do 3rz. Trzeba jednak pilnowac diety i rozwaznie wprowadzac pokarmy stale, najlepiej pozniej niz zdrowym dzieciom i obserwowac dluzej reakcje na nowy produkt. Wszystkie wysoko alergizujace wprowadzac duzo pozniej.
Ja oczywiscie nie mam pewnosci, ze u nas to skaza, ale wole dmuchac na zimne. Wizyte u dermatologa mamy dopiero za 2m-ce, popytam co i jak i ewentualnie wtedy zaczne powracac do niektorych produktow i bede obserwowac reakcje. No taki jest plan przynajmniej.
Podobno jest mm z rozszczepionym juz bialkiem, ale jest dosc drogie.

a nie jest to przypadkiem Bebilon Pepti? Moze ktos Ci moze przepisac w Polsce i przeslac do.UK?

Cytat:
Witam się.
gratulacje

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Oklaski

Ale Ci zazdroszcze wina. Byly czasy kiedy wypijałam z kolega po butelce na głowe i najlepiej jak było wytrawne
Wino tylko.wytrawne No chyba ze domowej roboty to moze byc slodkie

DZOAN- nie obraz sie ale sie usmialam
Trzeba bylo dorobic mm, chyba ze Twoj egzemplarz.zjada wszystko ile dostanie
Ja zaczelam dokarmiac Ole na noc, bo nie najada sie z cyca. Wczoraj po posilku cycowym.wciahnela jeszcze 110 ml mojego mleka z butelki a Ona jest taka ze jak jest najedzona to wypluwa butelke. Dola troche mam ze nie najada.sie z.piersi tym bardziej.ze mleko mam. Ale dzieki nakarmoeniu butla spala do 3 a nie do 23.

Cytat:

Wszystkiego najlepszego

Cytat:
Karinko

Trzeba bylo dac Maje mamie i isc spac.
Porozmawiaj z.mama co Ci lezy na.watrobie, ale wyluzuj tez troche.

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-11-24 o 08:22
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 08:22   #3897
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Dzień dobry!

Igi szaleje w swoim łóżeczku bo z nami mu się juz znudziło.

KEJT zazdroszczę winka wczoraj znajomi kolejna butle przynieśli...

YEVELE wszystkiego najlepszego dla Karinki

MISIACZKA pewnie faktycznie za dużo wrażeń, z drugiej strony zamknąć się przed światem nie możecie bo dzikuska wyrośnie. A Twoja mama widzę jak moja)) chociaż muszę przyznać ze moja pyta o wszystko czy może ale i tak najchętniej by non stop całowała przytulala i nosiła Igiego. Aż momentami zazdrość mnie bierze,bo Galgankowi bardzo się podoba tyle ze rzadko się widujemy

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

FIAZO super ze Piotr cala noc w łóżeczku

Może mi się dzisiaj uda ogarnąć fotoksiazke..i zaczynają mi włosy wypadać...

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-11-24, 08:28   #3898
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Już mnie nie było. Moje krzesełko ma 13 lat. Peg perego Prima Pappa. Nie ma pałąka między nogami tylko pasy. Ale one ułatwiają bo dziecko wtedy nie zsuwa się w dół mimo stabilnej umiejętności siedzenia. Mimo wszystko jeszcze się kręcą i kombinują. Jak Małgoś podrosła to pasy schowałam i siedzi do tej pory. Właśnie skończyła naleśniki jeść

Witam
Karmień było chyba z 5. Ale ja wyspana jestem. Zabieram małą do łóżka i śpię przy karmieniu. No i co ważne, przestałam przeglądaę wizaż w nocy i od razu lepiej się wysypiam.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Iwona ja mam dokładnie to krzesełko tylko tutaj brakuje wypełnienia, ceratki miękkiej. Ale jest prawie identyczne - kolorem się różni. Regulacja wysokości, a ten stolik można ładnie wyjąć i używać krzesełko przy naszym dużym stole.
http://allegro.pl/krzeselko-ddo-karm...702934333.html

Tu jest kompletne
http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...725587984.html
Funkcjonalnie bardzo podobne do baby design ktore mamy

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 08:30   #3899
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Hej Dziewczyny!

Dziękuję za wiele miłych słów odnośnie laktacji
Moja chora ambicja (serio chora, bo doprowadza mnie na skraj wyczerpania) nie pozwala mi się poddać, dzisiaj w nocy siedziałam nad laktatorem i jakie to było przyjemne uczucie nagle poczuć ten ból, kiedy do piersi napływa mleko... Dziś rano odciągnęłam już na dwa karmienia. Ale nie cieszę się ani trochę, bo za chwilę może być znowu bieda. Tak, tak właśnie nazywam kryzys laktacyjny: bieda w cyckach

Wiem oczywiście, że mm to nic złego. Sama byłam wychowywana na mm i żyję i mam się całkiem całkiem.
Tylko ja już sobie chyba wbiłam do głowy, że tak strasznie chcę karmić piersią, że nie umiem sobie tego wybić.
Oczywiście nie za wszelką cenę, gdyby Artek miał być głodny to sięgnę po mm, ale póki co jakoś nam się udaje.

Poza tym jestem zakochana w tym gościu z dnia na dzień coraz bardziej Jakie on robi minki, jest już cudownie kontaktowy (w końcu 2 dni temu skończyliśmy 5 miesięcy), jego uśmiech to lek na całe zło. Z TŻem znowu źle... Więc pozostają mi uśmiechy dziecka Jedynie wciąż się nie śmieje, ale to nic, cierpliwie czekam

Misia współczuję sytuacji i dziwię się mamie. Przecież to nie żadna filozofia ani odkrycie XXI wieku, że do rozespanego i wciąż śpiącego dziecka nie powinno się gadać... A nie ma gorszej sytuacji, niż rozbudzone i śpiące dziecko.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 08:43   #3900
fiazo
Zakorzenienie

Ide na śniadanie. Tż zrobił wiec trzeba korzystać

Synek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości