Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-26, 11:38   #3271
monkaa321
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Oooo oleju z wiesiołka nie słyszałam od stycznia poszukam jeszcze jakiś innych sposobów
szczytowanie na śniadanie obiad i kolacje skakanie na piłce, dużo sprzątania, gotowania, pieczenia, ogólnie świat będziemy podbijać
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 11:40   #3272
bebe97
Wtajemniczenie

Dzien dobry ha, udało mi sie dzisiaj wstać 10.45 jutro o 10, pojutrze 9.30 i jakos sie przestawię w końcu z nocnego na normalny tryb zycia
Niewiele naskrobałyście, to mozna szybko odpisać

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
O to w takim razie pozytywnie zazdroszczę męża i gratuluję wspaniałego synka! Super chłopaki z nich

dziewczyny tak się zastanawiam nad tą dietą matek karmiących, czy to nie kolejny mit - szczerze to koleżanka która właśnie karmi już przez kilka miesięcy nie przestrzega żadnej diety owszem nie zajada się cytrusami w ilościach hurtowych, ale jak ma ochotę to je i naprawdę niczego sobie nie odmawiała, bardzo ostrych potraw też nie... Druga pije nawet kawę Doświadczone mamusie jak to jest naprawdę z tą diętą matek karmiących?
No na swoich chłopaków narzekać nie mogę, zwłaszcza teraz, kiedy jestem traktowana jak ciężarna księżniczka, ale jak się Mała urodzi, to pewnie ona zajmie moje miejsce, a ja zejdę do roli kopciucha

Z dietą jak dziewczyny pisały, trzeba wprowadzać wszystko, ale też nie wszystko na raz, bo potem nie wiesz, który produkt mógł uczulic albo spowodować ból brzuszka. Podstawowy błąd to odstawienie mleka i przetworów mlecznych na wszelki wypadek, bo dziecko może być uczulone. Wg zasady jak się nie najesz to się nie dowiesz

Ja miałam trudniej, bo Marcel był płaczącym niemowlęciem i najłatwiej było lekarzom i położnej, która przychodziła na wizyty patronażowe zgonić to na moją dietę. Tak więc przez 1,5 miesiąca jadłam głównie biała bułkę z szynką i indyka gotowanego bez soli. Chudłam, bladłam i marniałam, a ten dalej ryczał. Więc jak miał 6 tygodni, pojechaliśmy na komunię do bratanka i na przyjęciu się zemściłam, jadłam wszystko co było, oprócz kapusty. Wtedy Marcel nie ryczał wieczorem i przespał noc i zdałam sobie sprawę, że jego płacze nie mają nic wspólnego z tym, co ja jem, bo to nie były żadne kolki. (Nawiasem mówiąc kolka pojawiła się później i łatwo ją odróżnić od płaczu marudnego, bo jak dziecko bardzo brzuszek boli, to drze się aż chrypnie). Tak się skończyła moja przygoda z dietą Jedynym jej plusem był błyskawiczny powrót do wagi sprzed ciąży, ale nie polecam tego sposobu

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Dzień Dobry, witam się z przychodni, gdzie czekam znowu na badanie glukozy. Już mnie laska w recepcji wk....ila, bo z laski dała mi dziś termin. Jak powiedziałam, że mogę badanie zrobić w swojej przychodni, to termin się znalalzl, ale łacha na calego, laborantka przyjdzie specjalnie dla mnie o 7.50. Zaskoczył mnie śnieg na drogach, jechałam bardzo ostrożnie i bardzo wolno, rowerem (!). Nie mam prawa jazdy i tak się poruszam, choć przyznaje, że już coraz mniej. A ta mi mówi, że się 10 min spoznilam!!!! Teraz Siedze, bo oczywiście nikt nie raczy się mną zająć.

A tak w ogóle to miękka kaczka jestem, pracuje 4 dni w tygodniu, od 11.grudnia mam już urlop, a później macierzyński (tu jest 6 tygodni przed terminem porodu), wciąż sobie powtarzalam, że byle wytrzymać te 10 dni roboczych, w poniedziałek jakoś sobie wymyśliłam, że tylko 9, bo idę do lekarza, więc dostanę zwolnienie. No ale to nie moja przychodnia, a ta sama pipa nie dała mi zwolnienia tylko jakieś zaświadczenie, w ktorym było napisane, że byłam u lekarza do 10.15, co jest kłamstwem, bo wyszłam stamtąd o 10.38, specjalnie spojrzałam na zegarek. Tak mnie to wszystko wnerwilo, że pojechałam do swojej przychodni i poprosiłam o parę dni zwolnienia, naprawdę potrzebuje wypocząć. O, i zamiast 9 dni, zostało mi już tylko 6
Trochę przerąbane z tymi zwolnieniami. Na szczęście jeszcze kilka dni i odpoczniesz jak trzeba Ale rowerem to może już nie jeździj, teraz ślisko i łatwo o jakiś upadek

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Dałam radę
Ale mam karę, bo chciałam zaoszczędzić 30zł. Od diabetologa dostałam skierowane na nfz na badania, to myślę, że skorzystam i to był bląd Byłam 15 w kolejce, po 2 minutach za mną przyszła kilka osób i łącznie było nas 22 Co chwilę jakieś awantury kto kiedy wchodzi za mna przyszło dwóch facetów a jeden se poszedł do pracy coś załatwić,bo godzinę trzeba w kolejce stać, to ten drugi "idź, idź ja Ci miejsce trzymam" Jakby to było przede mną to chyba bym ryja darła Nie mogłam iść usiąść, bo musiałam stać i pilnować Pani, która była przede mną żeby mi czasami sie ktoś nie wcisnął w kolejkę Ci co tylko mocz przyszli zanieść (a to polega tylko na położeniu na tacy pojemnika i nic więcej) byli normalnie linczowani i zakrzykiwani W tamtym roku sama byłam tam zaniesć mosz, ale tylko weszłam bez pytania, położyłam i wyszłam nie patrząc na ludzi bo wiedziałam czym to grozi
Uroki NFZ Ja też do lab czekałam z godzinę na swoja kolejkę, ale to nic w porównaniu do poradni chorób zakaźnych (z powodu tokso) musiałam iść o godz. 8.00 zarezerwować sobie kolejkę i czekać do 11.00 na rejestrację, a jak ktoś przyszedł później to mógł się w ogóle nie dostać, bo przyjmują tylko 20 osób dziennie.
A mój tato do poradni chirurgicznej czekał pod szpitalem od 4, od 6 mógł wejść do środka poczekać bo otwierają szpital, rejestracja od 7, a lekarz przyjmuje od 8. I tez 20 osób tylko. Jak ktoś przyjdzie o 7, to nie ma już miejsc.

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Kochany ten Twój mąż i syna też masz super! Teraz jeszcze tylko taka córcia do kompletu
I bedzie rodzinka jak z obrazka

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
A co jeszcze się robi, żeby urodzić szybciej? Bo ja bym chciała tak z tydzień - dwa przed terminem
Seksowac się bez zabezpieczeń i dużo chodzić

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny, dokładnie to chciałam usłyszeć nie zamierzam stosować żadnej specjalnej diety i będę jeść to co dzidziusiowi nie będzie szkodzić, chciałam się upewnić, że mój sposób myślenia nie świadczy o mnie jako o samolubnej, wyrodnej mamie, która myśli tylko o sobie
Mona jak mama nie pomyśli o sobie, to nikt o niej nie pomyśli, bo wszyscy skupią się na maleństwie i jego potrzebach. Nawet mając niemowlę musisz się dobrze odżywiać i mieć chwile czasu dla siebie, żeby macierzyństwo sprawiało radość
W październikowym numerze "Dziecko" jest taki fajny artykuł: "Mama ma jeść!" i tam sa fajne rady co i jak jeść przez ciąże i po porodzie.

To ja idę pomyśleć o śniadaniu i kąpieli

A wiecie, że urodziny Hitlera wypadają w tym roku w dzień Zmartwychwstania Pańskiego?

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2013-11-26 o 11:43
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 11:45   #3273
monkaa321
Zakorzenienie

a moja siostra ma alergię, ja myślę że wystartuje z taką lekką dietą i będę powoli sprawdzać co mogę a czego nie
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Stary 2013-11-26, 11:53   #3274
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
A wiecie, że urodziny Hitlera wypadają w tym roku w dzień Zmartwychwstania Pańskiego?
to jak żyję nie miałam urodzin w Wielkanoc Nieraz wypadało tak że moja koleżanka która jest miesiąc młodsza miewała w Wielkanoc ale w tym roku to gruba przesada wyszła...tak późno! ... już mi słabo bo staram się omijać jak mogę pewne spędy rodzinne ale z drugiej strony załatwie dwie pieczenie na jednym ogniu
Stary 2013-11-26, 11:59   #3275
mmhym
Zadomowienie

dzień dobry w 25t0d wizyta dzisiaj
Dzięki wielkie za przepisy na ciężkie zupy, u mnie mąż zupy jako samodzielne dania akceptuje tylko takie, a mi ostatnio nie chce się robić 2 dań

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
po północy zeszłam na zawał. kładziemy się do łóżka, małż usypia błyskawicznie, ja jakoś nie mogę, bo wcześniej drzemałam na kanapie, aż tu nagle zaczynam słyszeć dziwne dźwięki....
słucham, słucham, w końcu przerażona budze małża, a on mi mówi, że nie słyszy. kazałam mu się skupić, aż do niego też dotarło, że coś nam łazi po stryszku i skrobie w sufit na przedpokoju. jakieś zwierzę. tylko jak tam wlazło, pojęcia nie mamy. ani co to jest. rano znów łazikowało i skrobało. małż ma to dzisiaj sprawdzić, a ja się boję, co tam odkryje :P
dobrze, że mąż był. Ja teraz sama, to chyba na ten zawał dosłownie bym zeszła

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
istnieje tylko w Polsce
wydaje mi sie, ze jesli rodzice nie sa alergikami, to nie ma powodow do nadmiernego przewrazliwienia, wystarczy, jak sie czlowiek odzywia zdrowo.
Hinduski u mnie jadaja bardzo ostro
Chinki swoje potrawy
Brytyjki rowniez swoje i popijaja wszystko herbata z mlekiem i nic im sie nie dzieje, a uwielbiaja np curry i to ostre
to nie chodzi o to, aby zjesc kilogram winogron i popic coca cola, tylko zjesc zdrowy, normalny posilek

tylko Polki na jakis dietach ciagle

ja jadlam normalnie, zdrowo, jak zawsze
Czyli nawet w pierwszym miesiącu? Mam na myśli własnie coś smażonego czasem, czy cytrusa czy troszkę czekolady? Bo akurat pierwsze i ostatnie niezbyt zdrowe, no ale w diecie się zdarza, więc..?

Cytat:
No właśnie tak mi się wydawało, ale wolałam się upewnić. Ja dopiero zaczęłam przygodę z kosmetykami. Chociaż ja używam tylko mydła Teraz w ciąży tylko balsamuję ciało, bo rozstępy, ale tak nawet się nie balsamowałam. Za fajną mam cerę
O ludzie, ale Ci zazdroszczę. Ja po mamie mam takie suchoty na skórze, że jakbym się mydłem wymyła, to bym cała spierzchła jak 100-letnia staruszka

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
ja też obchodzę urodziny bo na Śląsku obchodzi się waśnie urodziny. Pewnie nie jeden by się zdziwił że można imieniny obchodzić A niektóre np 50 świętuje się tu neizwykle hucznie
U nas też 50 dość hucznie, ale jednak bez szaleństw U męża w rodzinie, to rodzina się z całej Europy i jeszcze z dalsza zjeżdzała i impreza w lokalu była Jak wesele

Cytat:
Dałam sobie czas do 10.grudnia, ale nie wiem czy przy tej pogodzie nie dostawie roweru np dziś do nast roku...
Ja własnie ze względu na pogodę to bym zrezygnowała. Nie wiem, ale ja mam takiego stracha zawsze, jak widzę rowerzystę na śniegu, a co dopiero ciężarna... Trzymam kciuki za wyniki Nie znam się na tym, ale myślę, że łyżka mleka nie będzie miała aż takiego znaczenia. I najwyżej samemu lekarzowi możesz się przyznać

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
jest powód i są hormony chociaż gdybym nie była w ciąży to też bym prawdopodobnie tak zareagowała... Na razie czekam co na to tz bo mu powiedziałam w czym sprawa
ogólnie to może nie jest nic poważnego ale ja jestem taka jaka jestem i mnie jest to ważne.
Staram się o tym nie myśleć ze względu na maluszka który pewnie sie strasznie smuci razem ze mną

magduś ja też mam jedną żyłkę na nodze która tylko czeka żeby sobie wyskoczyć i myślę że nie ma co, te pończochy mimo wszystko są dobrym rozwiązaniem i ja je kupię gdy tylko coś się zacznie z nią "dziać"
Mam nadzieję, że z Tżem jakoś rozwiążecie ten problem
I może warto byłoby zając się tą nogą zanim zacznie się coś dziać

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
to jak żyję nie miałam urodzin w Wielkanoc Nieraz wypadało tak że moja koleżanka która jest miesiąc młodsza miewała w Wielkanoc ale w tym roku to gruba przesada wyszła...tak późno! ... już mi słabo bo staram się omijać jak mogę pewne spędy rodzinne ale z drugiej strony załatwie dwie pieczenie na jednym ogniu
A ja akurat się cieszę, że Wielkanoc tak późno - ciepło już będzie I Twój Piotruś będzie już miesięczny

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 12:06   #3276
marima
Raczkowanie

Cześć

dziewczyny a gdzie można kupić herbatkę z liści malin?i jakiej firmy? ciekawe czy coś to daje

Ja to sobie myślę jakby to zrobić żeby urodzić w weekend jak będzie TŻ
no i fajnie byłoby rozpakować się tydzień przed terminem, bo chyba większy stres będę przechodzić jak przenoszę ciąże i będą musieli wywołać poród
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 12:08   #3277
monkaa321
Zakorzenienie

czyli kupić tą pończochę już teraz?
gratuluję 100-dnióweczki

Stary 2013-11-26, 12:16   #3278
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
czyli kupić tą pończochę już teraz?
gratuluję 100-dnióweczki
Tak, tak. Lepiej zapobiegać niż potem męczyć się jak urośnie.
Stary 2013-11-26, 12:18   #3279
marima
Raczkowanie

Wczoraj wstawiłam pierwszą pralkę z ciuszkami dla małego wiem, ze trochę wcześnie, wg mojego otoczenia, no ale chcę powoli zrobić porządek w salonie, bo jak na razie zalegają w nim kartony niestety 2 ciuszki się nie doprały więc chyba wywalę, chociaż moje jedną bluzę włożę do vanisha i wypiorę jeszcze raz bo mi chyba szkoda bo to akurat ładne było

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Tak, tak. Lepiej zapobiegać niż potem męczyć się jak urośnie.
a w zwykłej aptece dostanę takie pończochy/rajstopy czy muszę mieć na nie wskazania od lekarza? bo chyba też bym sobie coś takiego kupiła i nosiła żeby mi się bardziej ta żyła nie rozlała?
Stary 2013-11-26, 12:23   #3280
side85
Zakorzenienie

mmhym: co racja to racja, Piotruś powinien w tym czasie być już miesięczny. Wogóle urodzi się chwilunię przed 8 rocznicą naszego związku taki dam mężowu w tym roku prezent
Stary 2013-11-26, 12:24   #3281
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość

a w zwykłej aptece dostanę takie pończochy/rajstopy czy muszę mieć na nie wskazania od lekarza? bo chyba też bym sobie coś takiego kupiła i nosiła żeby mi się bardziej ta żyła nie rozlała?

w teorii chirurg naczyniowy powinien obejrzeć nogi, wymierzyć i powiedzieć jakie te pończochy kupić- stopień ucisku
można chyba też samemu wymierzyć nogę i zamówić, widziałam w necie takie strony, poczytaj może tu: http://przeciwzylakowe.pl/c/180/ponc...wzylakowe.html

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 12:27   #3282
marima
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
w teorii chirurg naczyniowy powinien obejrzeć nogi, wymierzyć i powiedzieć jakie te pończochy kupić- stopień ucisku
można chyba też samemu wymierzyć nogę i zamówić, widziałam w necie takie strony, poczytaj może tu: http://przeciwzylakowe.pl/c/180/ponc...wzylakowe.html
dzięki poczytam w domu
Stary 2013-11-26, 12:35   #3283
monkaa321
Zakorzenienie

to ja też sobię kupię, z tym że ja myślałam że to się idzie normalnie do sklepu ze sprzętem ortopedycznym i się mówi "chcę pończochy"
z tego co rozumiem, to jeśli odczuwam ciężkość nóg to już mam tą I klasę pończochów ? bo nie czuję tej ciężkości codziennie ale w sumie czuje że czasem w łydce jest jakby bardziej napuchnięta, nabrzmiała

Stary 2013-11-26, 12:42   #3284
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
to ja też sobię kupię, z tym że ja myślałam że to się idzie normalnie do sklepu ze sprzętem ortopedycznym i się mówi "chcę pończochy"
z tego co rozumiem, to jeśli odczuwam ciężkość nóg to już mam tą I klasę pończochów ? bo nie czuję tej ciężkości codziennie ale w sumie czuje że czasem w łydce jest jakby bardziej napuchnięta, nabrzmiała
Myśmy jako profilaktykę dawali od razu dwójki- juz trochę cisną
Jakbym miała dla siebie kupowac (bo sie oczywiście tez da kupic je w sklepie- powinni Ci pomoc w ortopedycznym), to bym kupiła dwójki. Ale to ja

Edytowane przez Trisdom
Czas edycji: 2013-11-26 o 12:43
Trisdom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 12:42   #3285
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
szczytowanie na śniadanie obiad i kolacje skakanie na piłce, dużo sprzątania, gotowania, pieczenia, ogólnie świat będziemy podbijać
Pewnie przed samym porodem nawet siły nie będziemy miały sprzątać i gotować.

Cytat:
Wczoraj wstawiłam pierwszą pralkę z ciuszkami dla małego wiem, ze trochę wcześnie, wg mojego otoczenia, no ale chcę powoli zrobić porządek w salonie, bo jak na razie zalegają w nim kartony niestety 2 ciuszki się nie doprały więc chyba wywalę, chociaż moje jedną bluzę włożę do vanisha i wypiorę jeszcze raz bo mi chyba szkoda bo to akurat ładne było

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

To faktycznie szybko. Ja się wstrzymam przynajmniej do stycznia
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 12:46   #3286
Ela87
Zakorzenienie

Byłam w lumpie
Coś tam kupiłam. Jakiś pajac, śpioch, body, ogrodniczki z HM Niestety dla mnie nic nie było
Potem pojechałam do pepco i kupiłam półśpiochy, kaftanik i dwie pieluchy flanelowe

Cytat:
Ja mieszkam w Gliwicach, zawsze mówię że to nieŚląskie miasto na Śląsku. Pierwszy raz gwarę usłyszałam jak poszłam na studia poza swoje miasto i był napływ ludzi z Rudy Śląskiej, Chorzowa, Katowic. Przeżyłam duży szok, bo też zawsze zdawało mi się że to było i minęło te animozje pomiezy dwoma stronami...tam się przekonałam że ludzie którzy pochodzą z domów z tradycjami (po jednej i drugiej stronie) bez wzgleu na wiek, nawet w żartach ale noszą to w sobie
Ja typową gwarą nie mówię, ale niektórzy w pracy mnie nie rozumieją za to mój tata i babcia to potrafią pojechać

Cytat:
Witamy w świecie biedaków i skąpców
Bogata nie jestem. Chodzę do lekarza prywatnie więc wszystkie badania muszę robić prywatnie. Ucieszyłam się, że pójdę za darmochę a się tylko nastałam No nic następne badania i tak dostanę od mojego gina więc pójdę prywatnie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Amstaffa na dodatek stary a głupi, zachowuje się jak szczeniak wszystkich kocha i skacze na nich z radości, jest uparty i uwielbia niszczyć przy remoncie robotnicy zauważyli że wziął się nawet za obgryzanie rurek aluminiowych do kaloryfera .Do jego osiągnięć można zaliczyć też zjedzoną żarówkę, pogryziony młotek, zniszczone obicie do drzwi i wiele wiele innych.
Zwierzęta uczą nas cierpliwości

Cytat:

nie mam ostatnio humorku w ogóle więc wybaczcie że nie będę odpisywać...
Chyba mnie jakaś chandra dopadła i ciągle mam jakieś koszmary
niech się lepiej poprawi ...

Cytat:
Po wizycie- mała leży juz głowa w dół od jakiegoś czasu i raczej jest jej tak dobrze- kopniaki dostaje w wątrobe i żebra- żebra niestety juz bola, szczególnie jak duzo siedzę.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 12:54   #3287
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
zawsze musi byc ten pierwszy raz moja cora ma dopiero 5 lat a juz obchodzila w Wielkanoc

Cytat:
mmhym: co racja to racja, Piotruś powinien w tym czasie być już miesięczny. Wogóle urodzi się chwilunię przed 8 rocznicą naszego związku taki dam mężowu w tym roku prezent
ale mialby prezent moj dostal Natalke na sama 30-stke

Cytat:
szczytowanie na śniadanie obiad i kolacje

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 12:57   #3288
teQiba
Moderator

Ela gratuluje lumpowych lowow
Ja tez dzisiaj weszlam ale kupilam tylko pajaca i body - cos ostatnio mam pecha do niemowlecych ciuszkow, nic nie moge znalezc...
Stary 2013-11-26, 13:00   #3289
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
dzień dobry w 25t0d wizyta dzisiaj
Dzięki wielkie za przepisy na ciężkie zupy, u mnie mąż zupy jako samodzielne dania akceptuje tylko takie, a mi ostatnio nie chce się robić 2 dań

dobrze, że mąż był. Ja teraz sama, to chyba na ten zawał dosłownie bym zeszła

Czyli nawet w pierwszym miesiącu? Mam na myśli własnie coś smażonego czasem, czy cytrusa czy troszkę czekolady? Bo akurat pierwsze i ostatnie niezbyt zdrowe, no ale w diecie się zdarza, więc..?

O ludzie, ale Ci zazdroszczę. Ja po mamie mam takie suchoty na skórze, że jakbym się mydłem wymyła, to bym cała spierzchła jak 100-letnia staruszka

U nas też 50 dość hucznie, ale jednak bez szaleństw U męża w rodzinie, to rodzina się z całej Europy i jeszcze z dalsza zjeżdzała i impreza w lokalu była Jak wesele

Ja własnie ze względu na pogodę to bym zrezygnowała. Nie wiem, ale ja mam takiego stracha zawsze, jak widzę rowerzystę na śniegu, a co dopiero ciężarna... Trzymam kciuki za wyniki Nie znam się na tym, ale myślę, że łyżka mleka nie będzie miała aż takiego znaczenia. I najwyżej samemu lekarzowi możesz się przyznać

Mam nadzieję, że z Tżem jakoś rozwiążecie ten problem
I może warto byłoby zając się tą nogą zanim zacznie się coś dziać

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

A ja akurat się cieszę, że Wielkanoc tak późno - ciepło już będzie I Twój Piotruś będzie już miesięczny
No właśnie tak postanowiłam zrobić mam zadzwonic jutro ok 12.30 po wyniki, obojętnie jakie wyjdą, to spytam czy mogła je przeklamac kawa z mlekiem, bo jednak sobie przypomniałam, że trochę go do kawy dolalam
Najwyżej powtórzę badanie, powiem Wam, że u nas ta glukoza ma smak soku z czarnej porzeczki, lyknelam jak pijak za jednym haustem, wcale nie było źle )

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 13:04   #3290
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie przed samym porodem nawet siły nie będziemy miały sprzątać i gotować.
Na wątku mam IX/X dziewczyny pisały, że nagle odzyskały siły i nawet za lodówką sprzątały. Myślę że miały cel i były na tyle zmęczone ciążą że znalazły siły na te wszystkie rzeczy

Trisdom - w takim razie kupię te jedynki, na dwójki się chyba nie zdecyduję, chyba że nagle przed zakupem mi się odmieni. Dzięki

Stary 2013-11-26, 13:05   #3291
side85
Zakorzenienie

jak ktoś chce oglądać to właśnie na Polsat Cafe zaczyna się 19 i odliczanie trwa o którym pisałyśmy już kiedyś szalona rodzinka z 19 dzieciakami
Stary 2013-11-26, 13:09   #3292
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam trudniej, bo Marcel był płaczącym niemowlęciem i najłatwiej było lekarzom i położnej, która przychodziła na wizyty patronażowe zgonić to na moją dietę. Tak więc przez 1,5 miesiąca jadłam głównie biała bułkę z szynką i indyka gotowanego bez soli. Chudłam, bladłam i marniałam, a ten dalej ryczał. Więc jak miał 6 tygodni, pojechaliśmy na komunię do bratanka i na przyjęciu się zemściłam, jadłam wszystko co było, oprócz kapusty. Wtedy Marcel nie ryczał wieczorem i przespał noc i zdałam sobie sprawę, że jego płacze nie mają nic wspólnego z tym, co ja jem, bo to nie były żadne kolki. (Nawiasem mówiąc kolka pojawiła się później i łatwo ją odróżnić od płaczu marudnego, bo jak dziecko bardzo brzuszek boli, to drze się aż chrypnie). Tak się skończyła moja przygoda z dietą Jedynym jej plusem był błyskawiczny powrót do wagi sprzed ciąży, ale nie polecam tego sposobu
Płakał bo chciał normalnie pojeść Albo go zapchałaś innymi smakami i zaniemówił

Cytat:

Mam tłustą cerę i czymkolwiek się nie posmaruję, to sie duszę W lato jak dłużej mi się posiedzi na słońcu to się smarnę czymś wieczorem, no i w zimę dłonie mi się suszą strasznie.

No my w tamtym roku byliśmy u mojej babci na sali na 80 urodziny, za rok tata robi 60 na sali. Co 10 lat u mnie się robi imprezy Chociaż ja raczej nie będę

Cytat:
W sumie ja tez bym już mogła, bo się pralka uzbiera Ale chyba poczekam jak już będę miała wszystko.

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ja tez dzisiaj weszlam ale kupilam tylko pajaca i body - cos ostatnio mam pecha do niemowlecych ciuszkow, nic nie moge znalezc...
Ja myślę, że jeszcze ze dwa razy pojadę i już będę miała wszystko na 56-62 cm Tylko następne dwa razy pojadę już w sobotę bo mają 50% obniżki, a za dużo dziecięcych ciuchów ludzie nie wykupują

Stary 2013-11-26, 13:14   #3293
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Byłam w lumpie
Coś tam kupiłam. Jakiś pajac, śpioch, body, ogrodniczki z HM Niestety dla mnie nic nie było
Potem pojechałam do pepco i kupiłam półśpiochy, kaftanik i dwie pieluchy flanelowe

a sobie obiecałam, że żadnych ciuszków już nie kupuję

Cytat:
jak ktoś chce oglądać to właśnie na Polsat Cafe zaczyna się 19 i odliczanie trwa o którym pisałyśmy już kiedyś szalona rodzinka z 19 dzieciakami
A ja chyba nie mam tego programu

Cytat:
Na wątku mam IX/X dziewczyny pisały, że nagle odzyskały siły i nawet za lodówką sprzątały. Myślę że miały cel i były na tyle zmęczone ciążą że znalazły siły na te wszystkie rzeczy

Trisdom - w takim razie kupię te jedynki, na dwójki się chyba nie zdecyduję, chyba że nagle przed zakupem mi się odmieni. Dzięki
Ooo ja też chcę nagle odzyskać siły, bo straciłam je już dawno
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 13:14   #3294
margo80
Zakorzenienie

Poki co, zwierz sie ukryl i nie wiemy co to takiego. Trzeba sie nastawic, ze dzisiaj tez nam bedzie zaklocac cisze nocna...

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 13:22   #3295
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Najwyżej powtórzę badanie, powiem Wam, że u nas ta glukoza ma smak soku z czarnej porzeczki, lyknelam jak pijak za jednym haustem, wcale nie było źle )

Mi właśnie wczoraj tez bardzo smakowało Accu check miałaś.
Właśnie dzwonili z laboratorium, ze moje wyniki w normie. Idę zaraz z suchego ciasta drożdżowego ulepić bajaderki z tej okazji Z bakaliami i czekolada, a co

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
Mam tłustą cerę i czymkolwiek się nie posmaruję, to sie duszę W lato jak dłużej mi się posiedzi na słońcu to się smarnę czymś wieczorem, no i w zimę dłonie mi się suszą strasznie.
Ja tez miała ten problem- kolezanka namówiła mnie na kosmetyki z biochemii urody- naturalne i trzeba samemu ukręcić. Od tego czasu nawet z pryszczami mam spokój. A do suchych rąk olej kokosowy jest, przynajmniej u mnie, idealny- i do tego nieziemsko pachnie.
Dodam tylko, że od tego czas na kosmetyki pieleęgnacyjne wydaje 1/3 tego, co przedtem, więc więcej zostaje na kolorówke i moje ukochane perfumy
Stary 2013-11-26, 13:23   #3296
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
jak dobrze że nie wychodzę bo pewnie bym popłyneła a w moim ulubionym dzisiaj -50% ale moja mamuśka idzie pewnie z czymś wróci

Cytat:

a sobie obiecałam, że żadnych ciuszków już nie kupuję

Ooo ja też chcę nagle odzyskać siły, bo straciłam je już dawno
jasne obiecanki cacanki też tak mówiłam dopóki nie zobaczyłam białych maleńkich spdenek w kolorowe paski aż dzisiaj chyba znowu przetrzepie te ciuszki i policzę i zrbie zdjęcie kupek ustawie na tapecie w telefonie żeby się ograniczać
Ja dzisiaj odzyskałam trochę sił bo powinnam się uczyć a tu mieszkanie wysprzątane ciasto drożdżowe z żurawiną w piekarniku i szwagier z żoną zaproszeni na wieczór hehe tiaa widać że powinnam robić co innego
Stary 2013-11-26, 13:29   #3297
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie dzwonili z laboratorium, ze moje wyniki w normie. Idę zaraz z suchego ciasta drożdżowego ulepić bajaderki z tej okazji Z bakaliami i czekolada, a co

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Ja tez miała ten problem- kolezanka namówiła mnie na kosmetyki z biochemii urody- naturalne i trzeba samemu ukręcić. Od tego czasu nawet z pryszczami mam spokój. A do suchych rąk olej kokosowy jest, przynajmniej u mnie, idealny- i do tego nieziemsko pachnie.
Dodam tylko, że od tego czas na kosmetyki pieleęgnacyjne wydaje 1/3 tego, co przedtem, więc więcej zostaje na kolorówke i moje ukochane perfumy
Tak, Accu-Check
Powtórzyć to jak splunac, gorzej z tym pójściem na czczo

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:

A jakie masz ukochane, przyznaj się
W ogóle wszystkie się przyznajcie, bo ja mam ze 20 flaszek, ale w sumie ZADNE mi teraz jakoś nie pasują, ciążowe odmiany, ghrrr

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 13:30   #3298
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie zaczęłam się interesować tym tematem, bo wiadomo z wiekiem cera może się pogarszać. Na biochemi byłam kiedyś, ale nie ogarnęłam Muszę zrobić kilka podejść
No u mnie właśnie najbardziej to trądzik Łagodny wprawdzie, ale zawsze miałam pryszcze.

Stary 2013-11-26, 13:38   #3299
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Uroki NFZ Ja też do lab czekałam z godzinę na swoja kolejkę, ale to nic w porównaniu do poradni chorób zakaźnych (z powodu tokso) musiałam iść o godz. 8.00 zarezerwować sobie kolejkę i czekać do 11.00 na rejestrację, a jak ktoś przyszedł później to mógł się w ogóle nie dostać, bo przyjmują tylko 20 osób dziennie.
A mój tato do poradni chirurgicznej czekał pod szpitalem od 4, od 6 mógł wejść do środka poczekać bo otwierają szpital, rejestracja od 7, a lekarz przyjmuje od 8. I tez 20 osób tylko. Jak ktoś przyjdzie o 7, to nie ma już miejsc.
Nie wiem, czy słyszałyście kiedyś, ale u nas w Tarnowie mamy Stacza Kolejkowego Kiedyś było o nim głośno, we wiadomościach itd. Facet jest chyba na rencie i za pieniądze zajmuje ludziom miejsca w kolejkach, najczęsciej właśnie w przychodniach przyszpitalnych. Niesamowity jest - jest karłem, porusza się zawsze o kijkach, więc pewnie nie jest w najznakomitszym zdrowiu, a znalazł swoją niszę i ponoć jest rozchwytywany http://natemat.pl/49049,profesjonaln...-ze-duzo-biore

Cytat:
Ja wszystkie ciuszki z ciuchola albo nawet nowe, ale takie które wydają mi nie się "nieświeże" piorę teraz. A później tylko odświeżę w proszku dla dzieci i poprasuję.

Cytat:
Byłam w lumpie

Cytat:
No czy to nie jest ten sławny syndrom wicia gniazda? Ponoć wiele kobiet pod koniec ciązy bierze na sprzątanie

Cytat:
za wyniki
Ja też od pewnego czasu zaczęłam się interesować naturalniejszymi kosmetykami. I w ogóle uzywam ich mniej Widzę po skórze, że jest jej lepiej

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 13:44   #3300
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

nie mam ostatnio humorku w ogóle więc wybaczcie że nie będę odpisywać...
Chyba mnie jakaś chandra dopadła i ciągle mam jakieś koszmary
Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość

Mam podobny nastrój nic mi się nie chcę i w ogóle i jeszcze do tego ten piep rzony katar
No to ja trzymam kciuki żeby wam sie szybko humorki poprawiły
Cytat:
Cześć dziewczynki
Wczoraj jak wróciłam z glukozy, to byłam strasznie zmulona i spałam.
Wyniki dobre musiały byc, bo nikt do mnie nie dzwonił, że jest cos nie tak.
Dzis tez w łóżku do 10, ale przynajmneij świeci słonko, więc trzeba sie będzie na spacer chociaż wybrać.

Po wizycie- mała leży juz głowa w dół od jakiegoś czasu i raczej jest jej tak dobrze- kopniaki dostaje w wątrobe i żebra- żebra niestety juz bola, szczególnie jak duzo siedzę.
za wyniki i wizyte
Cytat:

Ja też sie cieszę. Jak będzie ciepło to pójdziemy z Małym na spacer do Kościółka

Ogarnęłam się i spadam zaraz do miasta. Mam kilka spraw do załatwienia a o 16.40 wizyta

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości