|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: tytuł III części | |||
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 2,70% |
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! |
0 | 0% |
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! |
3 | 8,11% |
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! |
6 | 16,22% |
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. |
2 | 5,41% |
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. |
7 | 18,92% |
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! |
1 | 2,70% |
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. |
3 | 8,11% |
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. |
0 | 0% |
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. |
3 | 8,11% |
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. |
11 | 29,73% |
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Hej
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2252 |
Raczkowanie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Cześć dziewczyny....byłam ostatnio z Antosią u pediatry bo zauważyłam u niej w pępku taką małą czerwoną narośl no i jeszcze miałam podejrzenia co do przepukliny pępkowe. Okazało się, że ta narośl to jest ziarniniak...dostaliśmy maść do smarowania Neomycyne i jak za tydzień się nie poprawi do skierowanie do chirurga na usunięcie tego. Miała może któraś z Was z tym do czynienia? Martwie się o tą moją kruszynkę. Wczoraj znowu męczyły ją te zębiska i nie mogliśmy jej uśpić...na rękach zasypiała a po odłożeniu do łóżeczka oczy jak 5 zl i płacz. Zasnęła po 23 a o 3 wstała na szamkę, potem znowu 0 6. Teraz śpi może jakieś 2 godz spokoju będę miała
![]()
#2253 |
Zakorzenienie
|
hejo
![]() wczoraj zalatany dzień był nie miałam kiedy wejść ![]() w dodatku wczoraj wywaliłam 800zł, małż się śmiał, że sobie kasting na męża robię wsród kurierów, bo sobie kilku "nazapraszałam" m.in z paczką z apteki gemini (200zł poszło) ![]()
#2254 |
Zakorzenienie
|
ja chodze jak 3 lata skoncza. widze ze widza ale wole skontrolowac bo genetycznie mam uwarunkowana wade (miala babcia, ma mama, mam ja, ma artur...). wczesniej sie nie dogadaja z okulistka
|
![]() ![]() |
![]() |
#2255 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A w ogóle to taka historia ![]() ![]() ![]() Mój synuś pominął dziś jedzenie o 24. Obudził się tylko na chwilę, przytuliłam go, dałam smoka i spał dalej aż do 3:30, bo go brzuszek bolał. Zaliczyliśmy więc tylko jedno nocne karmienie przed 4, a zasnął koło 21. Niesamowite ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To ja sobie tego okuliste chyba odpuszczę. Z blanka bylam jak miala 3 miesiace ale dlatego ze pediatra stwierdzil ze ma mniejsze oczko. No ale samo badanie masakra. 3 osoby do trzymania bylo mało. My dzis do kardiologa idziemy na kontrolę. Trzymajcie kciuki zeby dziurka sie zmniejszyła lub Się nie powiekszyla wraz ze wzrostem ![]() Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2013-12-03 o 07:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bajka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2259 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No u Nas całe szczęście obyło się bez płaczu ![]() My musimy się zgłosoc do kontroli jak skonczy roczek.Póki co ma w obu oczkach +4. ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
![]() Co do walenia o barierki to nie zaobserwowałam bo Lila spi ze mną ![]() Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2013-12-03 o 08:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
Zakorzenienie
|
K.
#2261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pare dni temu pisalam jak sie dalam wrobic durna w chemie niemiecka ![]() a nigdy w zyxiu nikomu sie nie udalo mnie wkrecic wiec przyszla kryska na matyska. Moj Maciej tez kreci sie po kolysce tak ze wali.glowa w barierki albo wsadzi sovie reke pomiedzy i nie umie wyjac itp juz mu zrobilam zabezpieczenia zkocykow Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#2262 |
Wtajemniczenie
|
Bajko mocne kciuki za wizyte!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2263 | |
Zakorzenienie
|
Helloł
![]() ![]() Martwię się o tę miją koleżankę...wieczorem smsowałyśmy,jest totalnie podłamana,płacze i mówi,że jak dzisiaj nic nie ruszy to się wypisuje na żądanie. Z nią to było tak,że od początku baaaardzo się bała szpitala,liczyła na cc,ale nie miała wskazań.i ciągle wypierała myśl o porodzie, zarzekała się,że nie urodzi przed termiem i co?przenosiła.nawet jej gin mówiła,że to przez psychikę ![]() suuupeeer ![]() ![]() Cytat:
u nas z kolei ja mam dużą wadę,a mąż jeszcze większą.jak byłyśmy u okulistki to pytałam ją o genetykę i mówiła,że nie koniecznie Tusia to odziedziczyła,mamy obserwować.jeśli zauważymy coś niepokojącego po roku-półtorej to przyjść,a jak nie to w okolicach 3 rż
![]() |
#2264 |
Zakorzenienie
|
Moj Julek tez co chwile obija czyms o boki lozeczka ale jest to raczej dla niego bezbolesne bo mam ochraniacze. A co do rozkopywania sie to znam ten bol. Zamowilam mu spiworek bo jakkolwiek go nie zawine bardzo czesto budzi sie rozkopany. W szafie lezy tez kolderka i zastanawiam sie nad uzyciem jej i podkladanien bokow pod materac ale poki co sprobujemy spiworka. Swoja droga od kiedy mozna klasc dziecko pod kolderka? 6 ms?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2266 |
Zakorzenienie
|
odnośnie obijania się o łóżeczko
![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-12-03 o 09:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2267 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2268 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2269 |
Zakorzenienie
|
maciek spi w spiworku i pod kocykiem
cienkie te spiworki co mam a ja sama pod koldra marzne Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2270 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez strasznie marzne.Juz niedlugo będe musiała wyciągnąć swojego muflona
![]() Lilki poszwa jest w trakcie szycia.Jak się zrobi to przerzucimy się z kocyka na kołderke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Zakorzenienie
|
W taki dzien jak dzis zawsze mam watpliwosci czy isc na spacer czy lepiej werandowac... Niby slonce i 2 stopnie powyzej zera ale wiatr porywisty 20 km/h...
![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Dobra ide... Az takiej wichury nie ma... T pewnie znow bedzie gadac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2272 | ||||||
Zakorzenienie
|
cześć
![]() my już po labolatorium. Chyba będziemy musieli powtarzać mocz bo nie za bardzo udało mi się go pobrać;/ a małemu pobierali dwie probówki z dwóch paluszków. Był mega dzielny mój Jasiulek kochany ![]() wyniki dzis po południu, mam nadzieje ze nie ma infekcji ![]() matal, misia mam nadzieję że po ciężkiej nocy dziś dzieciaczki dają Wam odpocząć! ![]() Cytat:
![]() dokładnie. nawet nie wiedziałam że można tak bardzo się o kogoś martwić, troszczyć. Moje serce rozdzierane jest na milion kawałków, kiedy widzę jak moje dziecko płacze z bólu i oddałabym wszystko żeby tylko był zdrowy i szczęśliwy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie wiem nic o takim ziarniaku al trzymam kciuki żeby szybko przeszło. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2273 |
Zakorzenienie
|
Motyl ja miałam pacjentkę, powiedziała, że rodzić nie bedzie i tyle. Robili cięcie bo 3 kroplówki nic nie dały.
---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- a masz może jakiś polarkowy ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2274 |
Zakorzenienie
|
hej mamusie
![]() cały czas was podczytujemy, ale ciągle cos ![]() bylismy wczoraj u pediatry, mialo byc szczepienie, ale odsunęliśmy bo Marcin ostatnio trochę pokasłuje w nocy. Poza tym wyszło mu jakieś uczulenie, jestem teraz na diecie jałowej bo już nie mam pomysłu co to mogło być, z tego wszystkiego jeszcze z ciemieniuchą walczymy. A z nowości to niestety dostaliśmy skierowanie do wczesnej interwencji, Marcin układa się w lit C, prawy boczek ma za bardzo napięty. Dziś dzwoniłam do osrodka i powiedzieli ze terminy za 3mc ![]() ![]() Wrzucę niebawem kilka zdjęć swojej kluseczki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2275 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2276 | ||
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
Nie wyobrażam sobie nie mieć śpiworka ![]() ![]() Ale nie każde dzieci lubią. Cytat:
![]() A co do pobierania moczu, to jest ciężko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ja tez kupiłam rozne rozmiary.Jeden to nawet na 90cm jest ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2278 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny!
![]() Przepraszam, że tak mało się ostatnio udzielam. Ale nie mam za bardzo jak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No poza tym to i ja i TZ też jesteśmy chorzy ![]() ![]() ![]() ![]() A u okulisty też niezły cyrk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przepraszam, że tak tylko o nas. Ale na prawdę nie nam siły nadrabiać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2279 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
moja tez urodzila sie z ciemnymi, teraz ma blond, ale pod swiatlo wygladaja jak rude ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez inezka92 Czas edycji: 2013-12-03 o 12:20 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:20.