|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: tytuł III części | |||
| Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! |
|
1 | 2,70% |
| Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! |
|
3 | 8,11% |
| Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! |
|
6 | 16,22% |
| Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. |
|
2 | 5,41% |
| Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. |
|
7 | 18,92% |
| Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! |
|
1 | 2,70% |
| Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. |
|
3 | 8,11% |
| Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. |
|
0 | 0% |
| Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. |
|
3 | 8,11% |
| Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. |
|
11 | 29,73% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Hej
Cytat:
|
|
|
|
|
#2252 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Cześć dziewczyny....byłam ostatnio z Antosią u pediatry bo zauważyłam u niej w pępku taką małą czerwoną narośl no i jeszcze miałam podejrzenia co do przepukliny pępkowe. Okazało się, że ta narośl to jest ziarniniak...dostaliśmy maść do smarowania Neomycyne i jak za tydzień się nie poprawi do skierowanie do chirurga na usunięcie tego. Miała może któraś z Was z tym do czynienia? Martwie się o tą moją kruszynkę. Wczoraj znowu męczyły ją te zębiska i nie mogliśmy jej uśpić...na rękach zasypiała a po odłożeniu do łóżeczka oczy jak 5 zl i płacz. Zasnęła po 23 a o 3 wstała na szamkę, potem znowu 0 6. Teraz śpi może jakieś 2 godz spokoju będę miała
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
wczoraj zalatany dzień był nie miałam kiedy wejść ![]() w dodatku wczoraj wywaliłam 800zł, małż się śmiał, że sobie kasting na męża robię wsród kurierów, bo sobie kilku "nazapraszałam" m.in z paczką z apteki gemini (200zł poszło)
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
ja chodze jak 3 lata skoncza. widze ze widza ale wole skontrolowac bo genetycznie mam uwarunkowana wade (miala babcia, ma mama, mam ja, ma artur...). wczesniej sie nie dogadaja z okulistka
|
|
|
|
#2255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
TŻ ma ciemne rude włosy, a Szymek to w zależności od światła i od tego co ma ubrane. Od tylu zaczynają mu jaśnieć i takie aż białe w niektórych miejscach się robią. Ciekawe jakie będą ![]() A w ogóle to taka historia Mój synuś pominął dziś jedzenie o 24. Obudził się tylko na chwilę, przytuliłam go, dałam smoka i spał dalej aż do 3:30, bo go brzuszek bolał. Zaliczyliśmy więc tylko jedno nocne karmienie przed 4, a zasnął koło 21. Niesamowite Tak to może być!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
blanka tez tak chwilowo miala a teraz blondi. No ale ja sie spodziewalam bo ja szatynka a tz ciemny blondyn i dziewczyny po nim maja kolor tak jak i kolor oczu. To ja sobie tego okuliste chyba odpuszczę. Z blanka bylam jak miala 3 miesiace ale dlatego ze pediatra stwierdzil ze ma mniejsze oczko. No ale samo badanie masakra. 3 osoby do trzymania bylo mało. My dzis do kardiologa idziemy na kontrolę. Trzymajcie kciuki zeby dziurka sie zmniejszyła lub Się nie powiekszyla wraz ze wzrostem ![]() Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2013-12-03 o 08:48 |
|
|
|
|
#2257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bajka
|
|
|
|
|
#2258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w przyszłym pewnie przyjdą zabawki dla dzieciaków pod choinkę, ciekawe czy też siódemką współczuję mu wychodzenia na 3 piętro
|
|
#2259 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No u Nas całe szczęście obyło się bez płaczu W trakcie zakraplan(a były 3)smacznie sobie spała.A podczas badania grzeczniutka jak nigdy.My musimy się zgłosoc do kontroli jak skonczy roczek.Póki co ma w obu oczkach +4. ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
![]() Co do walenia o barierki to nie zaobserwowałam bo Lila spi ze mną Spi grzecznie.Jedynie co to rozkopuje się
Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2013-12-03 o 09:19 |
||
|
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
K.
|
#2261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pare dni temu pisalam jak sie dalam wrobic durna w chemie niemiecka ![]() a nigdy w zyxiu nikomu sie nie udalo mnie wkrecic wiec przyszla kryska na matyska. Moj Maciej tez kreci sie po kolysce tak ze wali.glowa w barierki albo wsadzi sovie reke pomiedzy i nie umie wyjac itp juz mu zrobilam zabezpieczenia zkocykow Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#2262 |
|
Wtajemniczenie
|
Bajko mocne kciuki za wizyte!!!
|
|
|
|
#2263 | |
|
Zakorzenienie
|
Helloł
Moja Tusia dała mi się wyspać![]() Martwię się o tę miją koleżankę...wieczorem smsowałyśmy,jest totalnie podłamana,płacze i mówi,że jak dzisiaj nic nie ruszy to się wypisuje na żądanie. Z nią to było tak,że od początku baaaardzo się bała szpitala,liczyła na cc,ale nie miała wskazań.i ciągle wypierała myśl o porodzie, zarzekała się,że nie urodzi przed termiem i co?przenosiła.nawet jej gin mówiła,że to przez psychikę boję się,że prowokacja nic nie da i się będzie męczyć.suuupeeer Cytat:
u nas z kolei ja mam dużą wadę,a mąż jeszcze większą.jak byłyśmy u okulistki to pytałam ją o genetykę i mówiła,że nie koniecznie Tusia to odziedziczyła,mamy obserwować.jeśli zauważymy coś niepokojącego po roku-półtorej to przyjść,a jak nie to w okolicach 3 rż
|
|
#2264 |
|
Zakorzenienie
|
Moj Julek tez co chwile obija czyms o boki lozeczka ale jest to raczej dla niego bezbolesne bo mam ochraniacze. A co do rozkopywania sie to znam ten bol. Zamowilam mu spiworek bo jakkolwiek go nie zawine bardzo czesto budzi sie rozkopany. W szafie lezy tez kolderka i zastanawiam sie nad uzyciem jej i podkladanien bokow pod materac ale poki co sprobujemy spiworka. Swoja droga od kiedy mozna klasc dziecko pod kolderka? 6 ms?
|
|
|
|
#2265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
odnośnie obijania się o łóżeczko
już rozwinęłam ochronkę na całe łóżeczko bo zabawa z karuzelką skończyła się tak ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-12-03 o 10:23 |
|
|
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2268 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
maciek spi w spiworku i pod kocykiem
cienkie te spiworki co mam a ja sama pod koldra marzne Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2270 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez strasznie marzne.Juz niedlugo będe musiała wyciągnąć swojego muflona
![]() Lilki poszwa jest w trakcie szycia.Jak się zrobi to przerzucimy się z kocyka na kołderke
|
|
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
W taki dzien jak dzis zawsze mam watpliwosci czy isc na spacer czy lepiej werandowac... Niby slonce i 2 stopnie powyzej zera ale wiatr porywisty 20 km/h...
![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Dobra ide... Az takiej wichury nie ma... T pewnie znow bedzie gadac
|
|
|
|
#2272 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
my już po labolatorium. Chyba będziemy musieli powtarzać mocz bo nie za bardzo udało mi się go pobrać;/ a małemu pobierali dwie probówki z dwóch paluszków. Był mega dzielny mój Jasiulek kochany wyniki dzis po południu, mam nadzieje ze nie ma infekcji ![]() matal, misia mam nadzieję że po ciężkiej nocy dziś dzieciaczki dają Wam odpocząć! Cytat:
dokładnie. nawet nie wiedziałam że można tak bardzo się o kogoś martwić, troszczyć. Moje serce rozdzierane jest na milion kawałków, kiedy widzę jak moje dziecko płacze z bólu i oddałabym wszystko żeby tylko był zdrowy i szczęśliwy ![]() Cytat:
mam nadzieję że uda się to jakoś odkręcić!Cytat:
![]() nie wiem nic o takim ziarniaku al trzymam kciuki żeby szybko przeszło. Cytat:
![]() Cytat:
mi kiedyś bardzo podobali się rudzi chłopcy (w jednym dłuuugo się podkochiwałam ) i myślałam wtedy że kiedyś będę mieć takiego małego rudzielca.Cytat:
|
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl ja miałam pacjentkę, powiedziała, że rodzić nie bedzie i tyle. Robili cięcie bo 3 kroplówki nic nie dały.
---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- a masz może jakiś polarkowy ?? |
|
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie
cały czas was podczytujemy, ale ciągle cos ![]() bylismy wczoraj u pediatry, mialo byc szczepienie, ale odsunęliśmy bo Marcin ostatnio trochę pokasłuje w nocy. Poza tym wyszło mu jakieś uczulenie, jestem teraz na diecie jałowej bo już nie mam pomysłu co to mogło być, z tego wszystkiego jeszcze z ciemieniuchą walczymy. A z nowości to niestety dostaliśmy skierowanie do wczesnej interwencji, Marcin układa się w lit C, prawy boczek ma za bardzo napięty. Dziś dzwoniłam do osrodka i powiedzieli ze terminy za 3mc i oczywiście skierowanie do nefrologa ze względu na naszą nereczkę![]() Wrzucę niebawem kilka zdjęć swojej kluseczki ma 7 tygodni i waży już 5,5kg
|
|
|
|
#2275 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Polarkowe juz zarezerwowane dla styczniowego dzidziusia ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2276 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
Nie wyobrażam sobie nie mieć śpiworka Fajnie bo przynajmniej nie rozkopuje się, ja nie muszę sprawdzać czy przykryty czy nie, wygoda Ale nie każde dzieci lubią. Cytat:
![]() A co do pobierania moczu, to jest ciężko
|
||
|
|
|
#2277 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ja tez kupiłam rozne rozmiary.Jeden to nawet na 90cm jest polarkowe maja 62 i już sa małe..
|
|
|
|
|
#2278 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny!
Przepraszam, że tak mało się ostatnio udzielam. Ale nie mam za bardzo jak mój mąż ostatnio ciągle pracuje całymi dniami. Mała coś mi się rozchorowala, od środy kaszle i smarka, ostatnie 6 nocy mam praktycznie nieprzespane, bo na każde jej kaszlniecie się budzę. Poza tym teraz śpi bardzo niespokojnie. A jakby tego wszystkiego było jeszcze mało to zasypia dopiero o północy jestem padnieta, że strony TZta pomocy brak bo go zwyczajnie nie ma w domu. Ja niewyspana, cały dzień się mała zajmuje. Masakra! Niech to chorobsko już idzie precz byliśmy już 3 razy u lekarza, co drugi dzień wizyta. Od soboty antybiotyk podajemy-niby zapalenie gardła. Na domiar złego byliśmy wczoraj u kontroli i pani doktor stwierdziła, że chyba na płuca zeszło zrobili malej wszystkie badania i są zmiany na płucach ale niby zbyt małe żeby hospitalizowac. Kazali nam dalej podawać antybiotyk i chodzić do kontroli. Także jutro znowu do lekarza poza tym mamy młodą jak najczęściej w pionie nosić, albo na brzuchu kłaść. A że ona nie cierpi leżeć na brzuchu to Mama musi nosić, ręce mi już usychaja bo już prawie 6 kg Ala waży a nie wspomne już o tym, że mało sypiam to i ledwie na nogach stoję. Mam co prawda chustę i mała lubi w niej siedzieć, ale odkąd jest chora to 5 minut posiedzi i wyje No poza tym to i ja i TZ też jesteśmy chorzy mała zarazila się chyba w przychodni bo w poniedziałek byliśmy u okulisty, a od środy się smarka. Oslanialam ja jak mogłam, była zawinięta w kocyk, ale w każdym kącie ktoś kaszlal że niewystarczająco ja ochronilam. A u okulisty też niezły cyrk dlatego dostaliśmy skierowanie na cito do Chorzowa. I nie zgadniecie co dzwonię tam chcę nas zarejestrować, mówię że to pilne....a pani mi mówi, ze termin na październik Przepraszam, że tak tylko o nas. Ale na prawdę nie nam siły nadrabiać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
#2279 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moja tez urodzila sie z ciemnymi, teraz ma blond, ale pod swiatlo wygladaja jak rude ![]() Cytat:
Cytat:
moje dziecko spi od samego poczatku pod kolderka. chociaz nie, z jakies dwa miesiace spala w rozku i pod kocykiem, a tak to koldra, nie slyszalam o czyms takim, ze od szostego miesiaca
Edytowane przez inezka92 Czas edycji: 2013-12-03 o 13:20 |
|||
|
|
|
#2280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymajcie się dzielnie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.

smiesznie bo ja jak i moj Tz takowych nie mamy

Bo my mamy, tzn. ja mam duuużą, a mój A. symboliczną
Tak to może być!
blanka tez tak chwilowo miala a teraz blondi. No ale ja sie spodziewalam bo ja szatynka a tz ciemny blondyn i dziewczyny po nim maja kolor tak jak i kolor oczu.

a terminy panstwowo jak juz udalo sie dodzwonic to np luty 17.. wiec pojde prywatnie a pozniej na potwierdzenie panstwowo.. 

[/RIGHT]

mam nadzieję że uda się to jakoś odkręcić!
i oczywiście skierowanie do nefrologa ze względu na naszą nereczkę
mała zarazila się chyba w przychodni