|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Za to nieudolnie staram się nauczyć robić sobie koronę, bo moja znajoma fryzjerka mi tak plotła i mogłabym tak przechodzić zimę
|
|
|
#4022 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i warkocz taki ble
|
|
#4023 |
|
Zadomowienie
|
To się każdy element trochę wyciąga i jest cacy
|
|
#4024 |
|
Raczkowanie
|
za krotkie na wyciąganie ![]() yh. nie lubie ich znów no
|
#4025 |
|
Zadomowienie
|
O przepraszam czy to nie Ty miałaś 12 cm w obwodzie Jessenio? Nie marudź :P Miną mrozy i się im poprawi ;]
|
|
#4026 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Oby szybko przeszło Ja jestem dziś na prosto - i podoba mi sie, ale to zasadzie zmiany chyba, bo juz dawno tak nie miałam... co gorsza w sobote na imprezie wszystkim sie podobało... ![]()
|
|
|
#4027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogole dziwne sa ostatnio ale to pewnie wina tych głupich nawiewów w pracy :wrrr: |
|
|
|
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i kupiłam sobie takie opaski rzemyki w kilku kolorach tylko, że są ciut za szerokie a marzy mi się fryzurka typu potargany kok, coś jak boginie rzymskie, ale z tym chyba poczekam jak kilka cm odrośnie
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
|
|
|
|
|
#4029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spróbuję z mąki kukurydzianej upiec bułki może wyjdą lepsze niż chleb i inny przepis znajdę ![]() A gdzie ten offtopowy?
|
|
#4030 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Te z letnich pokazów Valentino są przepiękne, szczególnie pięknie to wygląda z przodu i jak się zaplecie efekt jest dokładnie taki jak na zdjęciach ( w necie jest dużo), tzn mam na myśli to że nie trzeba mieć typu urody jaki miały modelki w tej kolekcji, a korona cudownie wydobywa rysy i każdą twarz upiększy ![]() Tak bardzo podoba mi się ta fryzura, że chyba wybiorę się z mamą do jej fryzjerki i poproszę o pokazanie mi tego od strony technicznej, bo sama raczej nie dojdę do wprawy, a tutoriale są kiepskie, więc może trzeba użyć jakiegoś fryzjerskiego triku ![]() Byłaby to świetna fryzura na zimę ![]() Tylko musze zmienić okulary, bo wyraziste plastiki pasować do tego nie będą. :P Moje włosy przeżyły wczoraj odrodzenie, a wszystko za sprawą Garniera AiK, nie pamiętam żeby cokolwiek kiedykolwiek tak wpłynęło na moja kondycję (?) i wygląd włosów po jednym zastosowaniu na kilkanaście minut (nawet silikonowe produkty). Jejciu, moje włosy sa przecudowne, nawilżone tak że aż mokre w dotyku, sprężyste i takie lśniące, że aż zrezygnowałam dzisiaj z koka i wyszłam z rozpuszczonymi . Tylko je macam i oglądam. A pomyśleć że tak długo się kręciłam wokół tej odzywki (około rok..) obawiając się strąków po maśle shea Żadne słowa tego nie wyrażą, a aparatu nie mam , więc na tym poprzestanę. Nałożyłam ją tylko na kilkanaście minut, w ogoromnej ilości, konsystencja mnie rozczarowała nieco, bo wcale nie jest tak gęsa i treściwa jak się spodziewałam.Pewnie nikt nie pamięta, ale zawsze pisałam, ze odzywki i maski wcale nie wpływają na wygląda moich włosów, nieważne jakie i w jaki sposób nałożone. Tak jest do tej pory, a AiK to jedna z 3 odzywek które cokolwiek robią. Takie włosy jak dzisiaj mogłabym mieć zawsze jeśli chodzi o wygląd, noo.. teraz tylko gęstość potrzebna. ![]() W każdym bądź razie ten produkt zasłużenie został włosomaniaczym klasykiem ![]() Kupię sobie chyba olej z awokado
Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2013-12-09 o 16:15 |
|
|
|
|
#4031 |
|
Zadomowienie
|
Sesa egzotyczna pachnie w porzo, nie musiałam kombinować z kapturem
Zresztą bluza do tego przeznaczona dopiero dzisiaj się wyprała.Tym razem użyłam maski OMIA arganowej na naolejowane wlosy, łaziłam z 2 godziny rano pod czepkiem i czapką, zanim zmyłam. Miało to nawilżyć, ale nie wiem jeszcze, bo dosychają (spięłam w koczek, żeby się nie wq....oglądając tworzący się puch ). Włosy są lekkie i błyszczące, to na pewno. Lekkie falki...Jessenia - widocznie taka pogoda... |
|
|
|
#4032 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
podzielam Twoje zdanie moje włosy obecnie stylizowane są pod czapką, czyli niestety rozprost, przyklap i dno totalne. byle do wiosny
|
|
|
|
|
#4033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby mi czapka nie przyklapuje bardzo, ale do locza daleko
|
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
Obciachałam włosy-miałam juz dośc tego,że były sianowate-więc zapuszczanie czas zacząc
mam krótkie do połowy karku.Na razie wyglądaja zdrowo-zobaczymy jak je umyje Na szczęscie przestały tak bardzo wypadac -dam im odpocząc i zaczne znowu robic wcierki z jantara.Dokupiłam też ampułki z Loreala przeciw wypadaniu i odżywki w ampułce.Reszta jak wcześniej -wg Waszych wskazówek
|
|
|
|
#4035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też krążę wokół tej odżywki. Mam, ale nie mam zaufania też przez shea. I nie mogę wyczaić, ile jej nałożyć. Albo nic nie robi, albo plastelinę + puch. Odżywka garniera żółta (oliwa, awokado i karite) robiła mi dramat puszysty na włosach, teraz używam do mycia ciała. I nie wiem niestety, przez który składnik (podejrzewam shea + oliwa). Dzisiaj doszły do mnie maski bingo, jedna jest z shea z algami, druga to kuracja arganowa, niestety też z shea to może mi się coś bardziej wyklaruje, co z tym składnikiem. Olej z awokado jest wyjątkowo ciężki i trudno zmywalny dla moich włosów. Upojny zapach taniej kostki do toalet, unosi się nieustannie z moich włosów Ciekawe jak długo (tym bardziej mnie to ciekawi, że mam bardzo wrażliwy zmysł powonienia )
|
|
|
|
|
#4036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4037 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4038 |
|
Zakorzenienie
|
![]() położyłam tez kolor troszke ciemniejszy-fryzjer odradził jasny jak zobaczył jakie mam pióra ![]() odżywka Garniera AiK też posiadam -dla mnie najlepsza jaka do tej pory miałam Edytowane przez cocos1 Czas edycji: 2013-12-09 o 17:21 |
|
|
|
#4039 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE="niusia";44084013]Ja korony się nie mogę nauczyć od kilku miesięcy, tzn ogarniam w miarę technicznie, ale efekt to korona wątpliwej urody.
Te z letnich pokazów Valentino są przepiękne, szczególnie pięknie to wygląda z przodu i jak się zaplecie efekt jest dokładnie taki jak na zdjęciach ( w necie jest dużo), tzn mam na myśli to że nie trzeba mieć typu urody jaki miały modelki w tej kolekcji, a korona cudownie wydobywa rysy i każdą twarz upiększy [/QUOTE]Technicznie niby też ogarniam, ale przy moich rzadkich włosach musiałabym mieć chyba oczy z tyłu głowy żeby było w miarę reprezentatywnie Za to jak mi właśnie kumpela zrobiła to nie mogłam się napatrzeć Od zawsze chciałam żeby ktoś mi zrobił koronę i jak się doczekałam, to ten ktoś ze zdolnościami musi mieszkać w Norwegii [QUOTE=keep_on;44084627]podzielam Twoje zdanie moje włosy obecnie stylizowane są pod czapką, czyli niestety rozprost, przyklap i dno totalne. byle do wiosny [/QUOTE]Moje pod futrzastym kapturem, ale loków to ja w tym nie przemycę [QUOTE=wicherek1989;440838 54] A gdzie ten offtopowy?[/QUOTE] Oh Ty nieuświadomiona Coś mi html nie wchodzi :P
Edytowane przez Aziddee Czas edycji: 2013-12-10 o 10:13 |
|
|
|
#4040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
|
|
|
|
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też ostatnio odpuściłam trochę stylizację i chodzę w leciutko pofalowanym bałaganie. Po zdjęciu czapki efekt bałaganu jest zachowany, więc wszystko gra.
![]() Ale chodzę w rozpuszczonych, bo nie lubię zestawu związane włosy + czapka. |
|
|
|
#4042 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE="niusia";44084013]Ja korony się nie mogę nauczyć od kilku miesięcy, tzn ogarniam w miarę technicznie, ale efekt to korona wątpliwej urody.
Te z letnich pokazów Valentino są przepiękne, szczególnie pięknie to wygląda z przodu i jak się zaplecie efekt jest dokładnie taki jak na zdjęciach ( w necie jest dużo), tzn mam na myśli to że nie trzeba mieć typu urody jaki miały modelki w tej kolekcji, a korona cudownie wydobywa rysy i każdą twarz upiększy ![]() Tak bardzo podoba mi się ta fryzura, że chyba wybiorę się z mamą do jej fryzjerki i poproszę o pokazanie mi tego od strony technicznej, bo sama raczej nie dojdę do wprawy, a tutoriale są kiepskie, więc może trzeba użyć jakiegoś fryzjerskiego triku ![]() Byłaby to świetna fryzura na zimę ![]() Tylko musze zmienić okulary, bo wyraziste plastiki pasować do tego nie będą. :P Moje włosy przeżyły wczoraj odrodzenie, a wszystko za sprawą Garniera AiK, nie pamiętam żeby cokolwiek kiedykolwiek tak wpłynęło na moja kondycję (?) i wygląd włosów po jednym zastosowaniu na kilkanaście minut (nawet silikonowe produkty). Jejciu, moje włosy sa przecudowne, nawilżone tak że aż mokre w dotyku, sprężyste i takie lśniące, że aż zrezygnowałam dzisiaj z koka i wyszłam z rozpuszczonymi . Tylko je macam i oglądam. A pomyśleć że tak długo się kręciłam wokół tej odzywki (około rok..) obawiając się strąków po maśle shea Żadne słowa tego nie wyrażą, a aparatu nie mam , więc na tym poprzestanę. Nałożyłam ją tylko na kilkanaście minut, w ogoromnej ilości, konsystencja mnie rozczarowała nieco, bo wcale nie jest tak gęsa i treściwa jak się spodziewałam.Pewnie nikt nie pamięta, ale zawsze pisałam, ze odzywki i maski wcale nie wpływają na wygląda moich włosów, nieważne jakie i w jaki sposób nałożone. Tak jest do tej pory, a AiK to jedna z 3 odzywek które cokolwiek robią. Takie włosy jak dzisiaj mogłabym mieć zawsze jeśli chodzi o wygląd, noo.. teraz tylko gęstość potrzebna. ![]() W każdym bądź razie ten produkt zasłużenie został włosomaniaczym klasykiem ![]() Kupię sobie chyba olej z awokado [/QUOTE]O takie uczesanie Wam chodzi? Ja się uczyłam na tym filmiku i szybko to opanowałam W zeszłym roku na sylwka miałam wariację tej fryzury z ozdobami we włosach, bardzo ładnie to wyszło.[url]http://www.youtube.com/watch?v=8nV2TQcVaVs&list= FLig2Zm4rDCWF8Iz4ge80OBQ& index=43[/url][COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- [/COLOR] Cytat:
U mnie A&K rządzi, jest niezastąpiona !---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
Idę zaraz naolejować skalp a potem maska z olejem na długość. Kupiłam wreszcie delikatny szampon to poszaleję. A tak na marginesie to wszystkie szampony dla dzieci nie mają SLSów i innych szkodników ? Zaraziłam siostrę do naszej pielęgnacji, wróciła z UK, nie widziała mnie od prawie pół roku i mówi, że jest w szoku jaka różnica na plus jest na moich włosach Powiedziałam jej o co chodzi i też chce spróbować tylko nie wie jakie produkty znajdzie w UK? Dlatego co jest z tymi dziecięcymi myjadłami, chyba wszystkie są ok co?
|
||
|
|
|
#4043 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chelatowanie to jest pozbywanie się nawarstwień na włosach, spowodowanych osadzaniem się różności z wody kranowej. Potrzebny jest do tego szampon ze składnikiem tetrasodium EDTA, podobno disodium EDTA też. Ten pierwszy składnik występuje w szamponie Jonhson Baby lawendowym (nie wiem czy w normalnym żółtym też). Takim szamponem jest dobrze zmywać olej, co jakiś czas, kiedy ma się twardą wodę w kranie, bo olej (najlepiej kokosowy, pewnie jako wnikający), ma "wyciągać" te cząsteczki z włosów i spłukiwać się razem z szamponem. Tyle wiem z blogów. Tak czy inaczej, krzywdy sobie raczej i tak nie zrobi tym szamponem. Edytowane przez Floria Czas edycji: 2013-12-09 o 20:50 |
|
|
|
|
#4044 |
|
Zadomowienie
|
scrabble niestety nie to
Taki boczny warkocz to już splatam sobie nawet w biegu, ale korona to nie to samo :/Taka chociażby albo taka i ta przodem uwielbiam niezmiennie
|
|
#4045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musiałabym chyba w niej cały dzień chodzić, żeby mieć.A co do fryzur z warkoczami - nie mam do nich cierpliwości, wychodzą mi krzywulce, a szczytem moich możliwości jest francuz w artystycznym nieładzie, żeby ukryć, jak fatalnie mi wyszedł.
|
|
|
|
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
Superpharm za niecałe 14 zl, ale chyba zgarnęłam ostatnią sztukę
![]() Dziewczyny, czy któraś ma i może polecić turystyczną suszarkę z dyfuzorem? Na allegro znalazłam takie coś: http://allegro.pl/suszarka-skladana-...735566419.html |
|
|
|
#4047 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny muszę się pochwalić - CG działa!!! Jeeee! (Odkrycie roku
) Wrzucam zdjęcia, oczywiście w scenerii łazienki pracowej Włosy wczoraj potraktowałam sesą (błe) na skalp na 2 godz, na długość olej z orzechów włoskich na odżywce Potters z aloesem. Efekt spania na sucharach, i niewielki przyklap po czapce. W końcu widzę rezultaty starań |
|
|
|
#4048 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz idę farbować włosy
|
|
|
|
#4050 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podziwiam was za spanie w sucharkach! Może jak kupię suszarkę z dyfuzorem to się przekonam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.

daj przepis na chleb na priv, ja robiłam w pt. kukurydziany i jest obrzydliwy 
chętnie przetestuję 

to może mi się coś bardziej wyklaruje, co z tym składnikiem.