Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-09, 10:00   #4021
Aziddee
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Również taką dietę rozpoczynam, ale z powodu uczulenia na gluten i miło słyszeć, że włosy się poprawiają na tej diecie daj przepis na chleb na priv, ja robiłam w pt. kukurydziany i jest obrzydliwy
Cytat:
Napisane przez Jessenia Pokaż wiadomość
dawno mnie nie było a tu takie coś
dawaj przepis na chlebek chętnie przetestuję
Dam przepis na offtopowy, co się będę ograniczać

Cytat:
mam kryzys włosowy.
mam pierze a nie włosy, brak im mięsistości fruwają wszedzie - co jest?? macie jakieś pomysły? juz nawet ich nei stylizuje, susze tylko dyfuzorem i tyle. marudu. (mysję babuszka z łopianowym propolisem, balsam też bo MI SIĘ NIE CHCE.. ale dziś już coś innego, wczoraj maskę z l-cysteiną i spirulina zrobiłam, ale i tak.. mam meeeeh)
Ja tam swoje splatam, bo zima to dla mnie okres bez fryzury Za to nieudolnie staram się nauczyć robić sobie koronę, bo moja znajoma fryzjerka mi tak plotła i mogłabym tak przechodzić zimę
Stary 2013-12-09, 10:20   #4022
Jessenia
Raczkowanie

GG do Jessenia

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Ja tam swoje splatam, bo zima to dla mnie okres bez fryzury Za to nieudolnie staram się nauczyć robić sobie koronę, bo moja znajoma fryzjerka mi tak plotła i mogłabym tak przechodzić zimę
ja nie splatam bo mam jazde znów, że sa cienkie i warkocz taki ble

5, 10, 21.975, 42.135
Jessenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 10:31   #4023
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
ja nie splatam bo mam jazde znów, że sa cienkie i warkocz taki ble
To się każdy element trochę wyciąga i jest cacy
Stary 2013-12-09, 10:45   #4024
Jessenia
Raczkowanie

GG do Jessenia

Cytat:
To się każdy element trochę wyciąga i jest cacy

za krotkie na wyciąganie
yh. nie lubie ich znów no

5, 10, 21.975, 42.135
Jessenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 10:56   #4025
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
za krotkie na wyciąganie
O przepraszam czy to nie Ty miałaś 12 cm w obwodzie Jessenio? Nie marudź :P Miną mrozy i się im poprawi ;]
Stary 2013-12-09, 11:06   #4026
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
ja
Zalaczam zdjecia:
dla porownania 1 sprzed tyg po oleju lnianym i miodzie,kolejne zdj dzis po szamponie brzozowym Barwa i Farmonie lnianej.
Rożnica kolosalna , tylko czy po oleju czy po zestawie Barwa /odżywka?

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Gdzie kupię ten Saponics??? Czytając KWC mam ochotę dać jeszcze szanse jakiejś wcierce:P
Zielarski

Cytat:
Napisane przez scrabble1 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki, długo mnie nie było a tyle naskrobałyście Fajnie. Co by nie było donoszę,że zmieniłam sposób olejowania, zawsze myślałam, że to różnicy nie zrobi a jednak. Nakładałam prędzej sam olej albo moczyłam włosy, na to odżywka i olej. Ostatnio 2 razy na suche wmasowałam już zmieszaną mieszankę olei z maseczką Agafii jajeczną i jest bajka! Kurcze włosy są takie dociążone i gładkie jak bym je prostowała
Pokażesz kiedys jak je nosisz? ciewkawa jestem fryzury, bo też mam teraz krótkie

Cytat:
Napisane przez Rilla82 Pokaż wiadomość
Moim nowym KWC jest psikadło dwufazowe biowaxa 3 oleje. Genialnie sprawdza się zarówno na wilgotnych, jak i suchych włosach - niweluje puch, poprawia skręt i robi mi rulony
Fajnie wygladają. Gdzie kupilaś psikacza?

Cytat:
za krotkie na wyciąganie
Oby szybko przeszło

Ja jestem dziś na prosto - i podoba mi sie, ale to zasadzie zmiany chyba, bo juz dawno tak nie miałam... co gorsza w sobote na imprezie wszystkim sie podobało...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 11:51   #4027
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Rożnica kolosalna , tylko czy po oleju czy po zestawie Barwa /odżywka?
pierwsze zdjęcie po oleju na ktorym jest o niebo lepiej!
W ogole dziwne sa ostatnio ale to pewnie wina tych głupich nawiewów w pracy :wrrr:
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 14:54   #4028
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:

Pokażesz kiedys jak je nosisz? ciewkawa jestem fryzury, bo też mam teraz krótkie

Coś tam wrzuciłam w katalogach. Najczęściej mam rozpuszczone , bo z takich krótkich nie za dużo można zrobić. Czasem zakręcę loki, takie fotki też są. Ale jak na prostych mam już dosyć kleopatry to spinam grzywkę do góry albo dla odmiany jak mam BHD robię warkoczyki, dwa, od grzywki do ucha łapię włosy, zaplatam 2 warkoczyki i spinam je niżej, luźno z tyłu głowy. Fajna odmiana- dzieci kwiaty haha .Nienawidzę tego mini kitka jaki mi pozostał chyba ani razu nie wyszłam jeszcze na dwór w kitku A i kupiłam sobie takie opaski rzemyki w kilku kolorach tylko, że są ciut za szerokie a marzy mi się fryzurka typu potargany kok, coś jak boginie rzymskie, ale z tym chyba poczekam jak kilka cm odrośnie

Konkursomaniactwo '15
"Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
scrabble1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 16:04   #4029
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Moja siostra też jest bezglutenowcem, w Leclerku robią dobre bułki kukurydziane
Nie mam tego sklepu u mnie w mieście, tych pakowanych hermetycznie nie chcę znać, już próbowałam tej tektury spróbuję z mąki kukurydzianej upiec bułki może wyjdą lepsze niż chleb i inny przepis znajdę

Cytat:
A gdzie ten offtopowy?
Stary 2013-12-09, 16:13   #4030
201801220933
Konto usunięte

Cytat:

Ja korony się nie mogę nauczyć od kilku miesięcy, tzn ogarniam w miarę technicznie, ale efekt to korona wątpliwej urody.
Te z letnich pokazów Valentino są przepiękne, szczególnie pięknie to wygląda z przodu i jak się zaplecie efekt jest dokładnie taki jak na zdjęciach ( w necie jest dużo), tzn mam na myśli to że nie trzeba mieć typu urody jaki miały modelki w tej kolekcji, a korona cudownie wydobywa rysy i każdą twarz upiększy
Tak bardzo podoba mi się ta fryzura, że chyba wybiorę się z mamą do jej fryzjerki i poproszę o pokazanie mi tego od strony technicznej, bo sama raczej nie dojdę do wprawy, a tutoriale są kiepskie, więc może trzeba użyć jakiegoś fryzjerskiego triku
Byłaby to świetna fryzura na zimę
Tylko musze zmienić okulary, bo wyraziste plastiki pasować do tego nie będą. :P

Moje włosy przeżyły wczoraj odrodzenie, a wszystko za sprawą Garniera AiK, nie pamiętam żeby cokolwiek kiedykolwiek tak wpłynęło na moja kondycję (?) i wygląd włosów po jednym zastosowaniu na kilkanaście minut (nawet silikonowe produkty). Jejciu, moje włosy sa przecudowne, nawilżone tak że aż mokre w dotyku, sprężyste i takie lśniące, że aż zrezygnowałam dzisiaj z koka i wyszłam z rozpuszczonymi. Tylko je macam i oglądam. A pomyśleć że tak długo się kręciłam wokół tej odzywki (około rok..) obawiając się strąków po maśle shea .
Żadne słowa tego nie wyrażą, a aparatu nie mam , więc na tym poprzestanę. Nałożyłam ją tylko na kilkanaście minut, w ogoromnej ilości, konsystencja mnie rozczarowała nieco, bo wcale nie jest tak gęsa i treściwa jak się spodziewałam.
Pewnie nikt nie pamięta, ale zawsze pisałam, ze odzywki i maski wcale nie wpływają na wygląda moich włosów, nieważne jakie i w jaki sposób nałożone. Tak jest do tej pory, a AiK to jedna z 3 odzywek które cokolwiek robią. Takie włosy jak dzisiaj mogłabym mieć zawsze jeśli chodzi o wygląd, noo.. teraz tylko gęstość potrzebna.
W każdym bądź razie ten produkt zasłużenie został włosomaniaczym klasykiem
Kupię sobie chyba olej z awokado

Edytowane przez 201801220933
Czas edycji: 2013-12-09 o 16:15
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 16:14   #4031
Floria
Zadomowienie

Sesa egzotyczna pachnie w porzo, nie musiałam kombinować z kapturem Zresztą bluza do tego przeznaczona dopiero dzisiaj się wyprała.
Tym razem użyłam maski OMIA arganowej na naolejowane wlosy, łaziłam z 2 godziny rano pod czepkiem i czapką, zanim zmyłam. Miało to nawilżyć, ale nie wiem jeszcze, bo dosychają (spięłam w koczek, żeby się nie wq....oglądając tworzący się puch ). Włosy są lekkie i błyszczące, to na pewno. Lekkie falki...
Jessenia - widocznie taka pogoda...
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 16:53   #4032
keep_on
Przyczajenie

Cytat:

podzielam Twoje zdanie zima to okres bez fryzury, albo nie takiej fryzury jakbym chciała moje włosy obecnie stylizowane są pod czapką, czyli niestety rozprost, przyklap i dno totalne. byle do wiosny
keep_on jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 17:14   #4033
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez keep_on Pokaż wiadomość
podzielam Twoje zdanie zima to okres bez fryzury, albo nie takiej fryzury jakbym chciała moje włosy obecnie stylizowane są pod czapką, czyli niestety rozprost, przyklap i dno totalne. byle do wiosny
Też mam podobnie ostatnio niby mi czapka nie przyklapuje bardzo, ale do locza daleko
Stary 2013-12-09, 17:16   #4034
cocos1
Zakorzenienie

Obciachałam włosy-miałam juz dośc tego,że były sianowate-więc zapuszczanie czas zacząc mam krótkie do połowy karku.Na razie wyglądaja zdrowo-zobaczymy jak je umyje Na szczęscie przestały tak bardzo wypadac -dam im odpocząc i zaczne znowu robic wcierki z jantara.Dokupiłam też ampułki z Loreala przeciw wypadaniu i odżywki w ampułce.Reszta jak wcześniej -wg Waszych wskazówek
cocos1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 17:16   #4035
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Ja korony się nie mogę nauczyć od kilku miesięcy, tzn ogarniam w miarę technicznie, ale efekt to korona wątpliwej urody.
Te z letnich pokazów Valentino są przepiękne, szczególnie pięknie to wygląda z przodu i jak się zaplecie efekt jest dokładnie taki jak na zdjęciach ( w necie jest dużo), tzn mam na myśli to że nie trzeba mieć typu urody jaki miały modelki w tej kolekcji, a korona cudownie wydobywa rysy i każdą twarz upiększy
Tak bardzo podoba mi się ta fryzura, że chyba wybiorę się z mamą do jej fryzjerki i poproszę o pokazanie mi tego od strony technicznej, bo sama raczej nie dojdę do wprawy, a tutoriale są kiepskie, więc może trzeba użyć jakiegoś fryzjerskiego triku

Moje włosy przeżyły wczoraj odrodzenie, a wszystko za sprawą Garniera AiK, nie pamiętam żeby cokolwiek kiedykolwiek tak wpłynęło na moja kondycję (?) i wygląd włosów po jednym zastosowaniu na kilkanaście minut (nawet silikonowe produkty). Jejciu, moje włosy sa przecudowne, nawilżone tak że aż mokre w dotyku, sprężyste i takie lśniące, że aż zrezygnowałam dzisiaj z koka i wyszłam z rozpuszczonymi. Tylko je macam i oglądam. A pomyśleć że tak długo się kręciłam wokół tej odzywki (około rok..) obawiając się strąków po maśle shea .
Żadne słowa tego nie wyrażą, a aparatu nie mam , więc na tym poprzestanę. Nałożyłam ją tylko na kilkanaście minut, w ogoromnej ilości, konsystencja mnie rozczarowała nieco, bo wcale nie jest tak gęsa i treściwa jak się spodziewałam.
Pewnie nikt nie pamięta, ale zawsze pisałam, ze odzywki i maski wcale nie wpływają na wygląda moich włosów, nieważne jakie i w jaki sposób nałożone. Tak jest do tej pory, a AiK to jedna z 3 odzywek które cokolwiek robią. Takie włosy jak dzisiaj mogłabym mieć zawsze jeśli chodzi o wygląd, noo.. teraz tylko gęstość potrzebna.
Kupię sobie chyba olej z awokado
Gratulacje
Ja też krążę wokół tej odżywki. Mam, ale nie mam zaufania też przez shea. I nie mogę wyczaić, ile jej nałożyć. Albo nic nie robi, albo plastelinę + puch.
Odżywka garniera żółta (oliwa, awokado i karite) robiła mi dramat puszysty na włosach, teraz używam do mycia ciała. I nie wiem niestety, przez który składnik (podejrzewam shea + oliwa). Dzisiaj doszły do mnie maski bingo, jedna jest z shea z algami, druga to kuracja arganowa, niestety też z shea to może mi się coś bardziej wyklaruje, co z tym składnikiem.
Olej z awokado jest wyjątkowo ciężki i trudno zmywalny dla moich włosów.
Upojny zapach taniej kostki do toalet, unosi się nieustannie z moich włosów Ciekawe jak długo (tym bardziej mnie to ciekawi, że mam bardzo wrażliwy zmysł powonienia )
Stary 2013-12-09, 17:17   #4036
cocos1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez keep_on Pokaż wiadomość
Ja czapki raczej nie nosze zimą mam kaptur i zakładam -ale poruszam sie głownie samochodem
Stary 2013-12-09, 17:18   #4037
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cocos1 Pokaż wiadomość
Obciachałam włosy-miałam juz dośc tego,że były sianowate-więc zapuszczanie czas zacząc mam krótkie do połowy karku.Na razie wyglądaja zdrowo-zobaczymy jak je umyje Na szczęscie przestały tak bardzo wypadac -dam im odpocząc i zaczne znowu robic wcierki z jantara.Dokupiłam też ampułki z Loreala przeciw wypadaniu i odżywki w ampułce.Reszta jak wcześniej -wg Waszych wskazówek
Na wiosnę już będą do ramion
Stary 2013-12-09, 17:20   #4038
cocos1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Floria Pokaż wiadomość
Na wiosnę już będą do ramion
mam taką nadzieję
położyłam tez kolor troszke ciemniejszy-fryzjer odradził jasny jak zobaczył jakie mam pióra

odżywka Garniera AiK też posiadam -dla mnie najlepsza jaka do tej pory miałam

Edytowane przez cocos1
Czas edycji: 2013-12-09 o 17:21
Stary 2013-12-09, 19:36   #4039
Aziddee
Zadomowienie

[QUOTE="niusia";44084013]Ja korony się nie mogę nauczyć od kilku miesięcy, tzn ogarniam w miarę technicznie, ale efekt to korona wątpliwej urody.
Te z letnich pokazów Valentino są przepiękne, szczególnie pięknie to wygląda z przodu i jak się zaplecie efekt jest dokładnie taki jak na zdjęciach ( w necie jest dużo), tzn mam na myśli to że nie trzeba mieć typu urody jaki miały modelki w tej kolekcji, a korona cudownie wydobywa rysy i każdą twarz upiększy [/QUOTE]

Technicznie niby też ogarniam, ale przy moich rzadkich włosach musiałabym mieć chyba oczy z tyłu głowy żeby było w miarę reprezentatywnie Za to jak mi właśnie kumpela zrobiła to nie mogłam się napatrzeć Od zawsze chciałam żeby ktoś mi zrobił koronę i jak się doczekałam, to ten ktoś ze zdolnościami musi mieszkać w Norwegii

[QUOTE=keep_on;44084627]podzielam Twoje zdanie zima to okres bez fryzury, albo nie takiej fryzury jakbym chciała moje włosy obecnie stylizowane są pod czapką, czyli niestety rozprost, przyklap i dno totalne. byle do wiosny [/QUOTE]

Moje pod futrzastym kapturem, ale loków to ja w tym nie przemycę

[QUOTE=wicherek1989;440838 54]
A gdzie ten offtopowy?[/QUOTE]

Oh Ty nieuświadomiona [URL="https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=451032&p age=129"]offtopowy kręconowłosy o tu[/URL]

Coś mi html nie wchodzi :P

Edytowane przez Aziddee
Czas edycji: 2013-12-10 o 10:13
Aziddee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 20:17   #4040
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Nie mam tego sklepu u mnie w mieście, tych pakowanych hermetycznie nie chcę znać, już próbowałam tej tektury spróbuję z mąki kukurydzianej upiec bułki może wyjdą lepsze niż chleb i inny przepis znajdę

A gdzie ten offtopowy?
Nie, nie , u nas mają piekarnię na miejscu i tylko w konkretne dni o konkretnych godzinach trzeba lecieć po ciepłe bułeczki. Zawsze jak jest w Pl to kupuje sobie po 8-10 na zapas, a są takie dobre że rodzinka jej podjada

Konkursomaniactwo '15
Stary 2013-12-09, 20:19   #4041
martaakow
Zakorzenienie

Ja też ostatnio odpuściłam trochę stylizację i chodzę w leciutko pofalowanym bałaganie. Po zdjęciu czapki efekt bałaganu jest zachowany, więc wszystko gra.
Ale chodzę w rozpuszczonych, bo nie lubię zestawu związane włosy + czapka.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 20:32   #4042
scrabble1
Zakorzenienie

[QUOTE="niusia";44084013]Ja korony się nie mogę nauczyć od kilku miesięcy, tzn ogarniam w miarę technicznie, ale efekt to korona wątpliwej urody.

Kupię sobie chyba olej z awokado [/QUOTE]
O takie uczesanie Wam chodzi? Ja się uczyłam na tym filmiku i szybko to opanowałam W zeszłym roku na sylwka miałam wariację tej fryzury z ozdobami we włosach, bardzo ładnie to wyszło.
[url]http://www.youtube.com/watch?v=8nV2TQcVaVs&list= FLig2Zm4rDCWF8Iz4ge80OBQ& index=43[/url][COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez cocos1 Pokaż wiadomość
mam taką nadzieję
położyłam tez kolor troszke ciemniejszy-fryzjer odradził jasny jak zobaczył jakie mam pióra

odżywka Garniera AiK też posiadam -dla mnie najlepsza jaka do tej pory miałam
Pokaż fociaki jak możesz U mnie A&K rządzi, jest niezastąpiona !

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Ja też ostatnio odpuściłam trochę stylizację i chodzę w leciutko pofalowanym bałaganie. Po zdjęciu czapki efekt bałaganu jest zachowany, więc wszystko gra.
Ale chodzę w rozpuszczonych, bo nie lubię zestawu związane włosy + czapka.
A ja nie mam czapki= nie mam problemu z przyklapem Idę zaraz naolejować skalp a potem maska z olejem na długość. Kupiłam wreszcie delikatny szampon to poszaleję. A tak na marginesie to wszystkie szampony dla dzieci nie mają SLSów i innych szkodników ? Zaraziłam siostrę do naszej pielęgnacji, wróciła z UK, nie widziała mnie od prawie pół roku i mówi, że jest w szoku jaka różnica na plus jest na moich włosach Powiedziałam jej o co chodzi i też chce spróbować tylko nie wie jakie produkty znajdzie w UK? Dlatego co jest z tymi dziecięcymi myjadłami, chyba wszystkie są ok co?

Konkursomaniactwo '15
Stary 2013-12-09, 20:48   #4043
Floria
Zadomowienie

Cytat:

A tak na marginesie to wszystkie szampony dla dzieci nie mają SLSów i innych szkodników ? Zaraziłam siostrę do naszej pielęgnacji, wróciła z UK, nie widziała mnie od prawie pół roku i mówi, że jest w szoku jaka różnica na plus jest na moich włosach Powiedziałam jej o co chodzi i też chce spróbować tylko nie wie jakie produkty znajdzie w UK? Dlatego co jest z tymi dziecięcymi myjadłami, chyba wszystkie są ok co?
Nie wszystkie są superłagodne, ale coś powinna znaleźć. Ostatnio czytałam o chelatowaniu i czytałam też kiedyś narzekania na twardą wodę w Anglii (ale pewnie nie wszędzie jest jednakowo okropna), tak więc szampony nie całkiem łagodne nie są wcale takie złe w tych warunkach.
Chelatowanie to jest pozbywanie się nawarstwień na włosach, spowodowanych osadzaniem się różności z wody kranowej. Potrzebny jest do tego szampon ze składnikiem tetrasodium EDTA, podobno disodium EDTA też. Ten pierwszy składnik występuje w szamponie Jonhson Baby lawendowym (nie wiem czy w normalnym żółtym też).
Takim szamponem jest dobrze zmywać olej, co jakiś czas, kiedy ma się twardą wodę w kranie, bo olej (najlepiej kokosowy, pewnie jako wnikający), ma "wyciągać" te cząsteczki z włosów i spłukiwać się razem z szamponem. Tyle wiem z blogów. Tak czy inaczej, krzywdy sobie raczej i tak nie zrobi tym szamponem.

Edytowane przez Floria
Czas edycji: 2013-12-09 o 20:50
Stary 2013-12-09, 21:01   #4044
Aziddee
Zadomowienie

scrabble niestety nie to Taki boczny warkocz to już splatam sobie nawet w biegu, ale korona to nie to samo :/
Taka chociażby albo taka i ta przodem uwielbiam niezmiennie
Stary 2013-12-09, 21:37   #4045
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
A ja nie mam czapki= nie mam problemu z przyklapem Idę zaraz naolejować skalp a potem maska z olejem na długość. Kupiłam wreszcie delikatny szampon to poszaleję. A tak na marginesie to wszystkie szampony dla dzieci nie mają SLSów i innych szkodników ? Zaraziłam siostrę do naszej pielęgnacji, wróciła z UK, nie widziała mnie od prawie pół roku i mówi, że jest w szoku jaka różnica na plus jest na moich włosach Powiedziałam jej o co chodzi i też chce spróbować tylko nie wie jakie produkty znajdzie w UK? Dlatego co jest z tymi dziecięcymi myjadłami, chyba wszystkie są ok co?
Ale ja właśnie też wcale nie mam po czapce przyklapu. Musiałabym chyba w niej cały dzień chodzić, żeby mieć.

A co do fryzur z warkoczami - nie mam do nich cierpliwości, wychodzą mi krzywulce, a szczytem moich możliwości jest francuz w artystycznym nieładzie, żeby ukryć, jak fatalnie mi wyszedł.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 22:05   #4046
Rilla82
Zakorzenienie

Cytat:

Fajnie wygladają. Gdzie kupilaś psikacza?
Superpharm za niecałe 14 zl, ale chyba zgarnęłam ostatnią sztukę

Dziewczyny, czy któraś ma i może polecić turystyczną suszarkę z dyfuzorem? Na allegro znalazłam takie coś:
http://allegro.pl/suszarka-skladana-...735566419.html
Rilla82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 09:39   #4047
nati-mo
Rozeznanie

GG do nati-mo

Dziewczyny muszę się pochwalić - CG działa!!! Jeeee! (Odkrycie roku ) Wrzucam zdjęcia, oczywiście w scenerii łazienki pracowej Włosy wczoraj potraktowałam sesą (błe) na skalp na 2 godz, na długość olej z orzechów włoskich na odżywce Potters z aloesem. Efekt spania na sucharach, i niewielki przyklap po czapce. W końcu widzę rezultaty starań
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20131210_092509.jpg (148,7 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20131210_092544.jpg (152,6 KB, 24 załadowań)

->
nati-mo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 10:23   #4048
KikoX
Raczkowanie

Cytat:
scrabble niestety nie to Taki boczny warkocz to już splatam sobie nawet w biegu, ale korona to nie to samo :/
Taka chociażby albo taka i ta przodem uwielbiam niezmiennie
Też uwielbiam sobie robić takie korony!
Stary 2013-12-10, 10:29   #4049
Imperfecta
Zakorzenienie

Zaraz idę farbować włosy
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 10:29   #4050
softgrey
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nati-mo Pokaż wiadomość
Dziewczyny muszę się pochwalić - CG działa!!! Jeeee! (Odkrycie roku ) Wrzucam zdjęcia, oczywiście w scenerii łazienki pracowej Włosy wczoraj potraktowałam sesą (błe) na skalp na 2 godz, na długość olej z orzechów włoskich na odżywce Potters z aloesem. Efekt spania na sucharach, i niewielki przyklap po czapce. W końcu widzę rezultaty starań
Wyglądają super Podziwiam was za spanie w sucharkach! Może jak kupię suszarkę z dyfuzorem to się przekonam
softgrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości