|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 | |
Moderator
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
![]() My jak co roku kupilismy jakies bubelki za 2-3 dychy i uzbieralo sie wszystkiego na ponad 300 zl, a wiadomo ze i tak za takie male pieniadze nikomu prezentu marzen nie kupilismy. Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-12-12 o 14:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#362 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#363 |
Raczkowanie
|
Szukalam, szukalam i znalazlam
![]() http://www.urodapolska.pl/kolagen_silver.html Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#364 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale miałaś szczęście ![]() świetny ten kocyk, zdolniacha z Ciebie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Zakorzenienie
|
nie
![]() ![]() mona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#366 | ||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() i brawa za wyniki krwi ![]() i dzięki za linka, gość ma rzeczywiście mnóstwo rzeczy, więc pewnie podobieram sobie coś jeszcze ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#368 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale mnie zgaga pali, muszę kakao wypić, może przejdzie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Moderator
|
Wlasnie wracam z wizyty (to ta zwykla po zwolnienie) i znowu sie lekarz doczepil do mojej wagi - ale co mam zrobic? Jem dokladnie tyle ile przed ciaza. Strasznie mi smutno
![]() ![]() 27tc +12 kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#371 | |
Zakorzenienie
|
mmhym
![]() ![]() baja_86 ![]() chyba lepsze będzie zwykłe mleko ![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Zakorzenienie
|
a no to spoko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#374 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() na zgagę gin mi ostatnio polecił pić gluty tj. siemie lniane. tylko trzeba uważać przy zaparzaniu, żeby nie zalać wrzątkiem... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() u nas jest taki sklep babyfant i w nim własnie. podejrzewam, że w jakichś dużych sklepach z dzieciowymi rzeczami powinny być o tak wygląda http://allegro.pl/przescieradlo-niep...765175299.html Cytat:
![]() ![]() oj ... nieladnie ze strony gina, że tak mówi.. no przecież nie będziesz życ i chlebie i wodzie... na to ile przybieramy w ciąży nie mamy wpływu (no chyba, że ktoś się ewidentnie opycha i non stop je) więc olej go i tyle
![]() |
#375 |
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki!! Gtaruluję wszystkich wizyt i dobrych wieści!!!
Jestem na bieżąco w czytaniu ale jakoś ciężko mi wbić się w rozmowę.. Wy tu jesteście od dłuższego czasu zgrane i czasami czuję się jak piąte koło u wozu... Ja jutro do gina. Wyniki krew mocz i nieszczęsna glukoza.. Trzymajcie proszę kciuki.. Tradycyjnie się boję.. ![]() ![]() ![]() A co myślicie o pieluchach z Pepco?? Bo wczoraj oglądałam ale naprawdę nie znam się na tym ![]() Może jutro przed wizyta do sh skoczę. Jaszcze nic nie mam dla dzidzi... |
![]() ![]() |
![]() |
#376 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja koleżanka na tym eptapie miała już +18kg a ogólnie dobiła do 27! i nikt jej nic nie mówił ![]()
![]() |
#377 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Wtajemniczenie
|
oby tylko ten sprzedawca miał tak samo dobre pieluchy jak 3 lata temu bo zostanę tu zlinczowana
![]() ![]() ale pamietam że hurtowo brałam od niego wszystko - od podpasek po wanienkę do kąpania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#379 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak ja nie lubie takich lekarzy ![]() ![]() Nie martw się ja mam 28 tydzień i mam 17 na plusie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#380 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też pamiętam i nie zauważyłam tu żadnego koła u wozu. Każda jest tak samo ważna i wszystkie tworzymy ten wątek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#381 | |
Rozeznanie
|
Witam się po południowo, dziś byłam na wizycie i miałam robione USG. U Antka wszystko w porządku. Waży 522g w 22t 5d.
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#382 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() my sie wlasnie wybieramy na poszukiwania reszty prezentow , brakuja mi 2 ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() kolo u wozu ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Wtajemniczenie
|
teQiba nie przejmuj się tak kochana!
w sumie to dziwny ten lekarz. figury się czepia.....niech się tramwaja czepi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#384 | |
Moderator
|
Dzieki dziewczyny za slowa otuchy
![]() Ja nawet nie wiem gdzie te kilogramy sa, bo nawet kolezanki ktore rzadko mnie widuja mowia ze poza brzuchem i cyckami nigdzie nie przytylam ![]() Cytat:
![]() To widze ze obie mamy jakis dziwnych ginow, co zamiast dzieciaczkiem, naszymi grubymi tylkami sie zajmuja ![]() Czbasia - no prosze Cie, nie wyglupiaj sie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Zadomowienie
|
Część Mamuśki,
Witam się dopiero, bo niedawno ze szpitala wróciłam, miałam termin z ordynatorem, to taka formalność, jeśli kobieta chce cesarke na życzenie. Z tym, ze najpierw przychodzi położna i też odpowie na wszystkie pytania. I powiem Wam, że robili mi ktg, bo to standard, a rozmowa przebiegała na łóżku w sali poporodowej. Atmosfera jak w domu, ładne ciemne meble, śliczna narzuta, lampki, które saczyly przyjemne światło a nawet delikatne ozdoby swiateczne. Łóżko mega wygodne ![]() No i najważniejszą rzeczą jaką dziś usłyszałam, bo dopytywalam się o różne rzeczy, ale dość mocno o pochwe, nacinanie, satysfakcję seksualną po porodzie naturalnym i cesarce (okazuje się, że cesarka może mieć też wpływ), usłyszałam, że zadaniem lekarzy i położnych jest, by kobieta , uwaga, MIALA TAK SAMO LADNA POCHWE JAK TWARZ ![]() ![]() Nacięcie w tym szpitalu robią w ok 7-8% przypadków (prowadzą statystyki), jeśli kobieta już raz była nacicnana, to robią nacięcie dokładnie w tym samym miejscu. Można wyraźnie zaznaczyć, ze chce się byc troszkę bardziej nacieta, co oznacza również "ciasniejsza" po zaszyciu ![]() ![]() Podobała mi się dzisiejsza wizyta ![]() Na koniec usłyszałam, że jeśli miałabym jakiekolowiek pytania, watpliwosci albo po prostu potrzebę porozmawiać nt porodu, to zapraszają w każdej chwili. Ponadto tu stosują takie znieczulenie PDA, to muszę podpytac Trisdom, bo ponoć nie ma niebezpieczeństwa paraliżu i wpływu na dziecko, bo to się nie dostaje do krwioobiegu. Nie wiem jak się to polsku nazywa, to nie mogę sobie poczytać i się upewnić.. Ale tak czy siak jesli tylko sobie życzę to proszę bardzo. Jakbym chciała koniecznie ta cesarke, to też proszę bardzo, państwo zapłaci ![]() Pocieszam się, że jednak z mojej pensji też przez ostatnie lata dużo szło na ubezpieczenie zdrowotne to nie jestem pasozytem ![]() A, i wanny są oczywiscie w każdej sali porodowej (sale porodowe są pojedyncze, zresztą wyglądają jak poporodowe, lampki itp, tylko mają wanny i miejsce dla dzidziusia po porodzie z tlenem, waga itp), tylko w jednej jest niebieska, a wszystkie pozostałe są w kolorze ścian, czyli takie wiśniowe, wszystko jest w takiej wisniowo-burgundowej tonacji, z domieszką takiego bladego fioletu. No i jak powiedzialam, że zdecydowałam się na ten szpital również ze wzgledu na wyglad, to powiedziała, żebym zaznaczyła przy przyjmowaniu, że koniecznie NIE CHCE NIEBIESKIEJ WANNY ![]() Dobra, podoba mi się, moj strach po dzisiejszej wizycie jest dużo mniejszy i nawet zastanawiam się nad sn ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#386 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Chodzę też do innego gina na NFZ do młodego pana dr i on nawet się nie zająknął, że za dużo przytyłam ![]() Widocznie taka nasza natura, że tak nam się przybrało ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#387 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Zadomowienie
|
Najbardziej podobał mi się tekst o twarzy i pochwie
![]() Najważniejsze, ze udało im się mnie uspokoić, bo tak jak ja zesrana byłam to chyba mało kto był ![]() Na kkoniec pani położna przypomniała, żeby zapisać się na gimnastykę poporodowa dla mamuś no i masaże dla maluszka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#389 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas za takie "luksusy" trzeba słono zapłacić. No ale cóż, jak chce mieć wybór to i trzeba płacić. Kiedy to tak będzie wyglądać w Polsce? ![]()
![]() |
#390 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak swoją drogą to w PL zarabialam nieźle (miałam swoją kancelarię podatkową) i nie wiem czy byłoby mnie stać na te luxy : noniewiem: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.