|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
34 | 64,15% |
| Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
|
9 | 16,98% |
| Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
10 | 18,87% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
wow III trymestr brawo
przyjemnego spacerku życzę, u mnie tak cudnie świeci słońce ze też zaraz zmykam Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2013-12-12 o 11:15 |
|
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
Side - gdzie leżysz? dobrze, że Cię wypuszczają. w domu żadnego sprzątania tylko odpoczynek
![]() znalazłam wszystkie faktury, zupa robi się sama. chyba zaraz zalegnę na kanapie i coś sobie poczytam. kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!! |
|
|
|
#333 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
na razie mąż nie chce sie zgodzić na Kornelię, bo według niego nie ma zdrobnień. jeszcze 3 mce żeby go przekonać, ale na razie nie wpisuj. Albo co tam - wpisz Kochana Kornelkę. będę zaklinać męża ![]() zresztą cały czas od bardzo bardzo dawna mówię do brzuszka Kornelka, wszyscy wokół już się przyzwyczaili, więc i może mąż też Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dyskutowałyście o podkładach pod prześcieradła. u nas w łóżeczku Zuzankowym świetnie sprawdza sie prześcieradło z gumką i membraną z jednej strony. nie przepuszcza wody, ale też nie powoduje, że mała się poci. w lecie przeszło testy bojowe i mogę polecić z czystym sercem
|
|
|
#334 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
mnie się dziś słabo zrobiło w warzywniaku... W pewnym momencie już się kalafiorów łapałam żeby nie polecieć do przodu Muszę się pochwalić dzisiejszymi zakupami
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
Co do małolat to rożne są ale mam wrażenie ze nawet te co dbają o siebie to inaczej zupełnie podchodzą do tego macierzyństwa. Mile są dziewczynki ale generalnie chodzi o kupienie ładnego wózka akcesoriów jeśli sie z dobrych domów a nie o sens dlaczego są w tej ciąży. Co bardziej mnie przeraziło to jedna z która leżałam opowiadała o kolezankach które juz urodziły z jej klasy a ma 18lat!
Margo leżę w ginekologiczno położniczym moim na nowym świecie. Przynajmniej sie poznałam z moim szpitalem przed szkoła rodzenia Co do dziewczyny której dzidzius jest za malutki to podadzą mu coś w kroplowkach. Małe rozwija sie dobrze tylko nie przybiera na wadze jest zamiast jak 9miesieczny to jak 8miesieczny. |
|
|
|
#336 |
|
Raczkowanie
|
Hejo
![]() zaspałam dzisiaj i przyszłam sobie pół godzinki później do pracy, a co kobiecie w 7mc się wybacza ![]() co do snów, to dzisiaj miałam strasznie głupi, moje dziecko postanowiło mi zrobić dziurę w brzuchu i wydostać się na zewnątrz, najpierw widziałam dokładnie stópkę z paluszkami na brzuchu, potem czułam że ta stópka wydrąża mi dziurę, nic mnie nie bolało, ale nagle mój synek wydostał się na zewnątrz, był taki słodki i miał takie czarniuteńkie włoski no to kto mnie teraz przebije ![]() jakoś nie mogę w nocy spać, ciągle się budzę na wznak i przewracam się na lewy bok, a na lewym boku to już wyleżeć nie mogę echh
|
|
|
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#339 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też tak patrzyłam na ciuszki które mam i są raczej taklie typowo chłopięce, więc jak będę miała drugą córcię to musiałabym większość noworodkowej garderoby wymieniać
|
|
|
|
|
#340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
fajne ciuszki
|
||
|
|
|
#341 | |||
|
Zadomowienie
|
U nas też dzisiaj pięknie i nawet ciepło dość - na zakupach już byłam... oczywiście musiałam zahaczyć o ciucholand i znowu jestem bogatsza o kilka ciuszków Cytat:
![]() My rozważaliśmy Karinkę, ale też nie mieliśmy pomysłu na fajne zdrobnienie/skrót i przepadło ![]() Cytat:
mi się strasznie spodobała sukienka w groszki masz tam tyle kurteczek futrzastych, że będziesz mogła córę codziennie w inną ubierać na spacerek ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
![]() Ale własnie ja skórę brzucha wydaje mi się też mam dość dobrze nawilżoną i fajną w dotyku, ale od kilku dni mnie trochę swędzi... Mam nadzieję, że to nie zapowiedź rychłych rozstępów ![]() A od wczoraj mnie tak strasznie piersi, zwłaszcza sutki, swędzą, że chyba umrę |
|||
|
|
|
#342 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Super ciuszki |
|
|
|
|
#343 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam nadzieję że to jednak nie zapowiedź rozstępów
|
|
|
|
|
#344 |
|
Rozeznanie
|
Mam nadzieję, że te brzuszki tak swędza bo brzuszek rośnie i skóra się rozciąga a nie na rozstępy. .. mnie czasem też swędzi mocno, zwłaszcza jak mam sweterek założony nawet jak mam pod spodem tshirta
ale skóry suchej nie mam. Smaruje regularnie rano i wieczorem bo boję sie rozstępów na brzuchu, na piersiach by mi tak nie przeszkadzaly...ale brzuch to brzuch![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tequillla
będzie dobrzeside85 dobrze, że już u Ciebie lepiej ag9 próbowałaś migdały na zgagę? Unikaj kwaśnych produktów jak Cie złapie magduś2 ![]() Cytat:
ale w nocy to budzę się na plecach i się przekręcam się na lewy bok i znowu budzę się na plecach ale pamiętam że lewy lepszy więc puki mogę to się pilnuję![]() Cytat:
![]() filupka ![]() Madzia 90 ile ubranek ![]() Ja po wizycie niestety nie znam wagi maluszka a jesteśmy z tż tacy ciekawi... on już czeka aż mały będzie miał magiczny kg ja zresztą też... Chociaż tyle, że szyjka dobrze zasklepiona czy zbudowana? Nie wiem jak on to określił no ale jak jest dobra to dobrze, będzie małego jeszcze trzymać w środku ![]() ja chyba dzisiaj 100 dniówkę świętuje ![]() a w ogóle to podczas ważenia okazało się, że w przeciągu 2 ostatnich miesięcy przytyłam tylko 1 kg
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-12-12 o 13:29 |
||
|
|
|
#346 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja tez ok 2 kg miesiecznie tyje - mam nadzieje ze i mi sie to odmieni... Bo 8 z przodu jest coraz blizej
|
||
|
|
|
#347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mi własnie listonosz przyniósł "Pierwszy rok życia dziecka" Wiadomo, że i tak na internecie będzie szukać infromacji, ale nieraz autorki piszą o czymś co mi nawet przez myśl nie przeszło i nieraz bardzo uspokajają ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Kupował ktoś już na all pieluchy tetrowe? Zależy mi, żeby były dość grube a nie takie przeźroczyste... U nas w szpitalu jest też taka tradycja, że rodzice zostawiają kilka sztuk przy wyjściu, więc muszę kupić więcej. Aha, i jaki rozmiar? |
|
|
|
|
#348 | |
|
Przyczajenie
|
Na portalu mojego miasta znalazłam ogłoszenie od dziewczyny
![]() Cytat:
wszystko takie milutkie w dotyku, że zakochać się można
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
a się jeszcze pochwalę kocykiem
![]() I króliczek mi szaleje w brzuszku
|
|
|
|
#350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#351 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny gratuluje kolejnych tygodni i trymestrow
![]() ja dzis mam malo czasu na wizaz, porzadkuje ![]() w ogole wkurza mnie dzis ten komp, bo myszka sie popsula ![]() monka za wizyte, kilogramy i studniowke piekny kocyk co do pozycji, to ja zasypiam na lewym, ale nie ma mowy zebym tak spala cala noc
|
|
#352 |
|
Zadomowienie
|
margo80 a trzeba druk do US złożyć w tym roku czy tylko faktury trzeba mieć najpóźniej z tego roku?
|
#353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo... zazdroszczę Ja się chyba do porodu nie wyrobię Ostatnia prosta Cytat:
|
||
|
|
|
#354 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() znowu jestem do tyłu ale tak mnie rozlożyło że szok - ratowalam się herbatą z miodem i cytryną i mlekiem z czosnkiem - mikstury zadziałały i dziś o niebo lepiej ![]() ale za to córcia niewyraźna strasznie ;/ filupka gratki za 3 trymestr ![]() kolba dobrze że wszystko ok - ale cała ta sytuacja z podważeniem L4 to jakieś nieporozumienie Madzia90 cudenka te ubranka ja byłam w HaMie we wtorek - zawiodłam się strasznie bo liczyłam że małego obkupię a bylo wielkie NIC ;/ kupiłam mu ubranka tak na jesień w sumie bo dział baby praktycznie był nieprzeceniony. jutro mam wizytę u gina to jeszcze zajrzę - może cos dowiesili. ale za to Malwinkę obkupiłam w śliczne ubranka - więc chociaż tyle
|
|
|
|
#355 | |
|
Moderator
|
Cytat:
To byla odpowiedz na pytanie czy mamy juz prezenty ![]() Wyprawki nie mam chyba nawet w polowie
|
|
|
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po zakupowym dniu.
Gratuluję wizyt, tygodni, trymestrów. Nie będę cytowała, bo za dużo roboty ![]() Już nie dla mnie latanie po sklepach plecy bolą, sikać się chce co krok. Masakra...Chyba wypaliłam się lumpowo Na początku w sumie nie miałam nic, więc wychodziłam z pełnymi reklamówkami, a dzisiaj w sumie wyszłam tylko z 3ma bodami z długim rękawem, bo tego mi brakowało. Chyba mam już całą wyprawkę ubraniową, za duzo musze się nastać i nagrzebać w lumpie, by znaleźć coś, czego nie mam.Także teraz chyba tylko na all zamówię ze dwa kaftaniki i może ze dwa śpiochy i to wszystko Któraś pisała o pieluchach tetrowych. Też się zastanawiam jakie kupić, jaki rozmiar. Pewnie kupię pierwsze-lepsze ![]() Co do spania na lewym boku, tak mi się wszyło, ze w nocy jak się przebudzę, to od razu walę na lewy bok, ale budzę się na prawym i czasami na plecach ![]() To chyba na tyle
|
#357 |
|
Wtajemniczenie
|
mmhym
![]() kate współczuję ci tego bólu. mam nadzieję że przejdzie a nie będzie się nasilał ![]() Tequilla kcuki za wizytę ![]() ja dziś odebrałam wyniki badań - hemoglobinka się podniosła jest co prawda na granicy normy ale jest lepiej niż było
|
|
|
|
#358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja prezentów nie mam jeszcze żadnych, ale chyba w przyszłym tygodniu wybiorę się na łowy ![]() W tym roku dużo prezentów mi odpada, bo na wigilii nie robimy już każdemu jak co roku tylko jednej wybranej osobie ![]() Ja akurat robię swojemu tż, ale i tak mam problem co kupić ![]() Więc w tym roku muszę obdarować tylko tż, babcie i teściów
|
|
|
|
|
#359 |
|
Wtajemniczenie
|
co do tetry
kupowałam w pierwszej ciązy u tego sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user/listi...rItems-4222926 bardzo dobra jakość! w ogóle polecam tego sprzedawcę - ma dobre ceny i sporo produktów |
|
|
|
#360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i już się nie bawię w wyprawkę, zostało nam kilka drobnostek i to tyle już gotowa jestem Dziękuję za miłe słowa |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:20.

Do tej pory pralismy i mylismy kanapę, dywan, podłogę i ciuchy. Jakaś grypa zoladkowa chyba, bo w zlobku tez pustki.
bo nie chce by mnie zatrzymali nienawidzę szpitali
). Całkiem możliwe, że to tylko zbieg okoliczności ale lekarzowi ufam i nie chcę go zmieniać. Za to dzisiaj stresa mam ogromnego!
5.10.2013r.:ksiad z:
no to kto mnie teraz przebije 

ale skóry suchej nie mam. Smaruje regularnie rano i wieczorem bo boję sie rozstępów na brzuchu, na piersiach by mi tak nie przeszkadzaly...ale brzuch to brzuch
będzie dobrze

Ooo... zazdroszczę