|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
wow III trymestr brawo
![]() przyjemnego spacerku życzę, u mnie tak cudnie świeci słońce ze też zaraz zmykam Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2013-12-12 o 10:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Zakorzenienie
|
Side - gdzie leżysz? dobrze, że Cię wypuszczają. w domu żadnego sprzątania tylko odpoczynek
![]() znalazłam wszystkie faktury, zupa robi się sama. chyba zaraz zalegnę na kanapie i coś sobie poczytam. kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!! |
![]() ![]() |
![]() |
#333 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() na razie mąż nie chce sie zgodzić na Kornelię, bo według niego nie ma zdrobnień. jeszcze 3 mce żeby go przekonać, ale na razie nie wpisuj. Albo co tam - wpisz Kochana Kornelkę. będę zaklinać męża ![]() ![]() zresztą cały czas od bardzo bardzo dawna mówię do brzuszka Kornelka, wszyscy wokół już się przyzwyczaili, więc i może mąż też ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dyskutowałyście o podkładach pod prześcieradła. u nas w łóżeczku Zuzankowym świetnie sprawdza sie prześcieradło z gumką i membraną z jednej strony. nie przepuszcza wody, ale też nie powoduje, że mała się poci. w lecie przeszło testy bojowe i mogę polecić z czystym sercem
![]() |
#334 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() Muszę się pochwalić dzisiejszymi zakupami ![]()
#335 |
Zakorzenienie
|
Co do małolat to rożne są ale mam wrażenie ze nawet te co dbają o siebie to inaczej zupełnie podchodzą do tego macierzyństwa. Mile są dziewczynki ale generalnie chodzi o kupienie ładnego wózka akcesoriów jeśli sie z dobrych domów a nie o sens dlaczego są w tej ciąży. Co bardziej mnie przeraziło to jedna z która leżałam opowiadała o kolezankach które juz urodziły z jej klasy a ma 18lat!
Margo leżę w ginekologiczno położniczym moim na nowym świecie. Przynajmniej sie poznałam z moim szpitalem przed szkoła rodzenia ![]() Co do dziewczyny której dzidzius jest za malutki to podadzą mu coś w kroplowkach. Małe rozwija sie dobrze tylko nie przybiera na wadze jest zamiast jak 9miesieczny to jak 8miesieczny. |
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Raczkowanie
|
Hejo
![]() zaspałam dzisiaj i przyszłam sobie pół godzinki później do pracy, a co kobiecie w 7mc się wybacza ![]() co do snów, to dzisiaj miałam strasznie głupi, moje dziecko postanowiło mi zrobić dziurę w brzuchu i wydostać się na zewnątrz, najpierw widziałam dokładnie stópkę z paluszkami na brzuchu, potem czułam że ta stópka wydrąża mi dziurę, nic mnie nie bolało, ale nagle mój synek wydostał się na zewnątrz, był taki słodki i miał takie czarniuteńkie włoski ![]() ![]() ![]() jakoś nie mogę w nocy spać, ciągle się budzę na wznak i przewracam się na lewy bok, a na lewym boku to już wyleżeć nie mogę echh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#338 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#339 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#340 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#341 | |||
Zadomowienie
|
![]() U nas też dzisiaj pięknie i nawet ciepło dość - na zakupach już byłam... oczywiście musiałam zahaczyć o ciucholand i znowu jestem bogatsza o kilka ciuszków ![]() Cytat:
![]() My rozważaliśmy Karinkę, ale też nie mieliśmy pomysłu na fajne zdrobnienie/skrót i przepadło ![]() Cytat:
![]() ![]() masz tam tyle kurteczek futrzastych, że będziesz mogła córę codziennie w inną ubierać na spacerek ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
![]() Ale własnie ja skórę brzucha wydaje mi się też mam dość dobrze nawilżoną i fajną w dotyku, ale od kilku dni mnie trochę swędzi... Mam nadzieję, że to nie zapowiedź rychłych rozstępów ![]() A od wczoraj mnie tak strasznie piersi, zwłaszcza sutki, swędzą, że chyba umrę ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#342 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Super ciuszki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#343 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Rozeznanie
|
Mam nadzieję, że te brzuszki tak swędza bo brzuszek rośnie i skóra się rozciąga a nie na rozstępy. .. mnie czasem też swędzi mocno, zwłaszcza jak mam sweterek założony nawet jak mam pod spodem tshirta
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#345 | ||
Zakorzenienie
|
Tequillla
![]() side85 dobrze, że już u Ciebie lepiej ![]() ag9 próbowałaś migdały na zgagę? Unikaj kwaśnych produktów jak Cie złapie ![]() magduś2 ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() filupka ![]() Madzia 90 ile ubranek ![]() ![]() Ja po wizycie niestety nie znam wagi maluszka a jesteśmy z tż tacy ciekawi... ![]() ![]() ![]() ja chyba dzisiaj 100 dniówkę świętuje ![]() a w ogóle to podczas ważenia okazało się, że w przeciągu 2 ostatnich miesięcy przytyłam tylko 1 kg ![]() ![]()
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! ![]() Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-12-12 o 12:29 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja tez ok 2 kg miesiecznie tyje - mam nadzieje ze i mi sie to odmieni... Bo 8 z przodu jest coraz blizej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#347 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A mi własnie listonosz przyniósł "Pierwszy rok życia dziecka" ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Kupował ktoś już na all pieluchy tetrowe? Zależy mi, żeby były dość grube a nie takie przeźroczyste... U nas w szpitalu jest też taka tradycja, że rodzice zostawiają kilka sztuk przy wyjściu, więc muszę kupić więcej. Aha, i jaki rozmiar? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#348 | |
Przyczajenie
|
Na portalu mojego miasta znalazłam ogłoszenie od dziewczyny
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#349 |
Zakorzenienie
|
a się jeszcze pochwalę kocykiem
![]() I króliczek mi szaleje w brzuszku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#350 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny gratuluje kolejnych tygodni i trymestrow
![]() ja dzis mam malo czasu na wizaz, porzadkuje ![]() w ogole wkurza mnie dzis ten komp, bo myszka sie popsula ![]() monka ![]() ![]() piekny kocyk ![]() co do pozycji, to ja zasypiam na lewym, ale nie ma mowy zebym tak spala cala noc ![]()
![]() |
#352 |
Zadomowienie
|
margo80 a trzeba druk do US złożyć w tym roku czy tylko faktury trzeba mieć najpóźniej z tego roku?
#353 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ostatnia prosta ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() znowu jestem do tyłu ale tak mnie rozlożyło że szok - ratowalam się herbatą z miodem i cytryną i mlekiem z czosnkiem - mikstury zadziałały i dziś o niebo lepiej ![]() ale za to córcia niewyraźna strasznie ;/ filupka gratki za 3 trymestr ![]() ![]() kolba dobrze że wszystko ok - ale cała ta sytuacja z podważeniem L4 to jakieś nieporozumienie ![]() Madzia90 cudenka te ubranka ![]() ja byłam w HaMie we wtorek - zawiodłam się strasznie bo liczyłam że małego obkupię a bylo wielkie NIC ;/ kupiłam mu ubranka tak na jesień w sumie bo dział baby praktycznie był nieprzeceniony. jutro mam wizytę u gina to jeszcze zajrzę - może cos dowiesili. ale za to Malwinkę obkupiłam w śliczne ubranka - więc chociaż tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#355 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() To byla odpowiedz na pytanie czy mamy juz prezenty ![]() Wyprawki nie mam chyba nawet w polowie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Zakorzenienie
|
Witam się po zakupowym dniu.
Gratuluję wizyt, tygodni, trymestrów. Nie będę cytowała, bo za dużo roboty ![]() Już nie dla mnie latanie po sklepach ![]() Chyba wypaliłam się lumpowo ![]() Także teraz chyba tylko na all zamówię ze dwa kaftaniki i może ze dwa śpiochy i to wszystko ![]() Któraś pisała o pieluchach tetrowych. Też się zastanawiam jakie kupić, jaki rozmiar. ![]() ![]() Co do spania na lewym boku, tak mi się wszyło, ze w nocy jak się przebudzę, to od razu walę na lewy bok, ale budzę się na prawym i czasami na plecach ![]() To chyba na tyle ![]()
#357 |
Wtajemniczenie
|
mmhym
![]() ![]() ![]() kate współczuję ci tego bólu. mam nadzieję że przejdzie a nie będzie się nasilał ![]() Tequilla kcuki za wizytę ![]() ja dziś odebrałam wyniki badań - hemoglobinka się podniosła ![]() jest co prawda na granicy normy ale jest lepiej niż było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja prezentów nie mam jeszcze żadnych, ale chyba w przyszłym tygodniu wybiorę się na łowy ![]() W tym roku dużo prezentów mi odpada, bo na wigilii nie robimy już każdemu jak co roku tylko jednej wybranej osobie ![]() Ja akurat robię swojemu tż, ale i tak mam problem co kupić ![]() Więc w tym roku muszę obdarować tylko tż, babcie i teściów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Wtajemniczenie
|
co do tetry
kupowałam w pierwszej ciązy u tego sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user/listi...rItems-4222926 bardzo dobra jakość! w ogóle polecam tego sprzedawcę - ma dobre ceny i sporo produktów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i już się nie bawię w wyprawkę, zostało nam kilka drobnostek i to tyle ![]() ![]() Dziękuję za miłe słowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.