Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-12, 10:12   #331
mona1
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Witam
Dziś zaczynam 3 trymestr
A teraz lecę z pieskiem na spacerek.
wow III trymestr brawo
przyjemnego spacerku życzę, u mnie tak cudnie świeci słońce ze też zaraz zmykam

Edytowane przez mona1
Czas edycji: 2013-12-12 o 10:15
mona1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 10:34   #332
margo80
Zakorzenienie

Side - gdzie leżysz? dobrze, że Cię wypuszczają. w domu żadnego sprzątania tylko odpoczynek

znalazłam wszystkie faktury, zupa robi się sama. chyba zaraz zalegnę na kanapie i coś sobie poczytam.

kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!!

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 10:42   #333
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
A tak z ciekawości ile kg na plusie w którym tygodniu??
U mnie 28tc - 8kg..A w ost 2 tygodniach 2 kg
u mnie 26t5d i 6kg na plusie
Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, dzięki za kciuki
Gratulacje za udane wizyty i zdrowe Malenstwa!!))
Komisja ok Składała sie z jednej babki, takiej mega formalistki. Na poczatku wydala sie mega niemila. Jak pózniej wyczytalam jest lekarzem rehabilitacji i homeopatą (tyle wspólnego z ginekologią, że głowa mała). Zapytała o przyczynę zwolnienia. Wystarczyło, że powiedziałam jej moją przeszłość ginekologiczną i zaczęła pisać a pisać w tych papierach. Potem mierzyla ciśnienie i kazała odslonic brzuch. Jak dotykała, akurat stwardnial - wiedział Dzieć moj kiedy zadziałać Nastraszyla mnie trochę, że to rozejscie sie mięśni to nie takie byle co i kazała smarowac sie kolagenem jakimś skoncentrowanym. Podobno działa cuda i na rozstepy skórne i na skórę w ogóle i potem podobno pięknie brzuszek wraca do normy po porodzie. Można ponoć kupić w necie i jakichś chińskich medycynach - poszukaj i dam znać. Poza tym tez mówiła o jakichś ćwiczeniach jakaś tam metodą (gdzieś zapisałam), że podobno w innych krajach są obowiązkowe dla kobiet po porodzie, kurs trwa dwa dni i dziewczyny rzadko maja problemy z miesniami miednicy mniejszej a także z nietrzymaniem moczu i wypadaniem narządów rodnych, a w Polsce niestety to nagminne i spotyka coraz młodsze kobiety. Na bank zainteresuję sie tym tematem i jakoś coś znajdę to obiecuję podrzucic.
Koniec końców zwolnienie zasadne

Wybaczcie ze dopiero teraz opisuję, ale dziecko nam pól domu zarzygało Do tej pory pralismy i mylismy kanapę, dywan, podłogę i ciuchy. Jakaś grypa zoladkowa chyba, bo w zlobku tez pustki.
Dodatkowo moje trzykrotnie operowane kolano spuchlo jak balon i jak do jutra sie nie wchlonie, to jadę na punkcję tego dziadostwa, bo chodzić nie moge.
To chyba tyle nowości.
Miłego wieczoru dla Was!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
włos mi się na głowie zjeżył bo wcześniej jakoś przeoczyłam Twój post- Zus zakwestionował Ci l4? no masakra, że na komisję musiałaś sie stawiać. co jak co, ale żeby jeszcze cieżarne ciągać po komisjach to już jest gruba przesada.... dobrze, że kobieta problemów nie robiła i jeszcze ciekawe informacje nam tu przynosisz

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Kornelka juz oficjalnie? Wpisac na pierwsza strone?
na razie mąż nie chce sie zgodzić na Kornelię, bo według niego nie ma zdrobnień. jeszcze 3 mce żeby go przekonać, ale na razie nie wpisuj. Albo co tam - wpisz Kochana Kornelkę. będę zaklinać męża
zresztą cały czas od bardzo bardzo dawna mówię do brzuszka Kornelka, wszyscy wokół już się przyzwyczaili, więc i może mąż też
Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Półśpiochy mają uciętą jedna nogawkę i jest ich połowę mniej

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
[/COLOR]a ja dzis po badaniach krwi i siusków niby siuski lepsze ae jezcze cos tam tkwi marg tak jak ty mam troche leuko i nieliczne bakterie

co do krwi to chyba musze zmienic witamiiny jem je obowiazkowo a i tak wyniki troche znów podupadły , i lece w granicach norm dla ciezarnych
Edzia, przypomniałaś mi że na pn muszę zrobić badania - totalnie zapomniałam - jutro z rana wizyta w laboratorium zatem
Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Hej
Dzięki dziewczyny za rady dzisiaj jak mąż wróci z pracy jedziemy na IP bo przez noc nic się nie poprawiło Mam nadzieję że to tylko siniak nabity przez Majkę bo nie chce by mnie zatrzymali nienawidzę szpitali
Kate, dawaj znać. trzymam kciuki, żeby Cię nie zatrzymywali w spzitalu, jak nie będzie potrzeby i żeby wszystko było dobrze

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
dzisiaj potrzebuję wsparcia, wirtualne kciuki mile widziane. Mam po południu wizytę z USG połówkowym. Boję się, bo na USG w 12 tygodniu nie wszystko udało się sprawdizć i pomierzyć, nie mam pewności że wszystko jest dobrze... Będę miała 3 raz usg w ciąży. Mój gin nie lubi go robić, twierdzi że przesłanki o szkodliwości częstego USG na neurony w mózgu mogą wcale nie być przesadzone, więc dziecka często nie oglądam mimo że chodze prywatnie. W poprzedniej ciąży też tak było i fakt, córeczka jest nadzwyczaj spokojna (jak na 4 latkę ). Całkiem możliwe, że to tylko zbieg okoliczności ale lekarzowi ufam i nie chcę go zmieniać. Za to dzisiaj stresa mam ogromnego!
Ale przeciez musi być dobrze, prawda?
kciuki zaciśnięte
Cytat:
Witam
Dziś zaczynam 3 trymestr

Baja a mi kiedyś oliwka strasznie wysuszala skórę. Może spróbuj nakładać ją na wilgotne ciało, chyba że już to robisz..
wow!!

Dyskutowałyście o podkładach pod prześcieradła. u nas w łóżeczku Zuzankowym świetnie sprawdza sie prześcieradło z gumką i membraną z jednej strony. nie przepuszcza wody, ale też nie powoduje, że mała się poci. w lecie przeszło testy bojowe i mogę polecić z czystym sercem

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 10:46   #334
Madzia 90
Przyczajenie

Cześć dziewczyny mnie się dziś słabo zrobiło w warzywniaku... W pewnym momencie już się kalafiorów łapałam żeby nie polecieć do przodu

Muszę się pochwalić dzisiejszymi zakupami https://plus.google.com/photos/11797...05437351214353

Będę mamą!
http://www.suwaczki.com/tickers/w4sq9n73hs905hsj.png
Madzia 90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 10:56   #335
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Co do małolat to rożne są ale mam wrażenie ze nawet te co dbają o siebie to inaczej zupełnie podchodzą do tego macierzyństwa. Mile są dziewczynki ale generalnie chodzi o kupienie ładnego wózka akcesoriów jeśli sie z dobrych domów a nie o sens dlaczego są w tej ciąży. Co bardziej mnie przeraziło to jedna z która leżałam opowiadała o kolezankach które juz urodziły z jej klasy a ma 18lat!
Margo leżę w ginekologiczno położniczym moim na nowym świecie. Przynajmniej sie poznałam z moim szpitalem przed szkoła rodzenia

Co do dziewczyny której dzidzius jest za malutki to podadzą mu coś w kroplowkach. Małe rozwija sie dobrze tylko nie przybiera na wadze jest zamiast jak 9miesieczny to jak 8miesieczny.
Stary 2013-12-12, 11:06   #336
marima
Raczkowanie

Hejo

zaspałam dzisiaj i przyszłam sobie pół godzinki później do pracy, a co kobiecie w 7mc się wybacza

co do snów, to dzisiaj miałam strasznie głupi, moje dziecko postanowiło mi zrobić dziurę w brzuchu i wydostać się na zewnątrz, najpierw widziałam dokładnie stópkę z paluszkami na brzuchu, potem czułam że ta stópka wydrąża mi dziurę, nic mnie nie bolało, ale nagle mój synek wydostał się na zewnątrz, był taki słodki i miał takie czarniuteńkie włoski i tak go trzymałam z dziurą w brzuchu i z wiszącą pępowiną dopóki nie przyjechało pogotowie i mnie nie zszyło no to kto mnie teraz przebije

jakoś nie mogę w nocy spać, ciągle się budzę na wznak i przewracam się na lewy bok, a na lewym boku to już wyleżeć nie mogę echh
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 11:14   #337
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia 90 Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić dzisiejszymi zakupami https://plus.google.com/photos/11797...05437351214353
jakie śliczności

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-12, 11:22   #338
mona1
Zadomowienie

Cytat:
ale piękne te ciuszki na Allegro kupiłaś?
Stary 2013-12-12, 11:24   #339
marima
Raczkowanie

Cytat:
Cześć dziewczyny mnie się dziś słabo zrobiło w warzywniaku... W pewnym momencie już się kalafiorów łapałam żeby nie polecieć do przodu

sporo tego, ale bardzo ładne ja też tak patrzyłam na ciuszki które mam i są raczej taklie typowo chłopięce, więc jak będę miała drugą córcię to musiałabym większość noworodkowej garderoby wymieniać
Stary 2013-12-12, 11:24   #340
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
Dziś zaczynam 3 trymestr

Baja a mi kiedyś oliwka strasznie wysuszala skórę. Może spróbuj nakładać ją na wilgotne ciało, chyba że już to robisz..
ja używam olejku Baby dream, brzuszek mam fajnie nawilżony, ale właśnie pępek mam trochę suchy, w zasadzie od niedawna tak mam, pewnie dlatego, że zaczął się wypychac i te delikatniejsza skóra wokól niego jest teraz na "wierzchu", będę częsciej smarować zobaczymy czy to coś da. Nie używałam nigdy tego olejku na mokrą skórę, zawsze na suchy brzuszek

Cytat:

różowo mi fajne ciuszki
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 11:42   #341
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Witam
Dziś zaczynam 3 trymestr
brawo!
U nas też dzisiaj pięknie i nawet ciepło dość - na zakupach już byłam... oczywiście musiałam zahaczyć o ciucholand i znowu jestem bogatsza o kilka ciuszków

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
na razie mąż nie chce sie zgodzić na Kornelię, bo według niego nie ma zdrobnień. jeszcze 3 mce żeby go przekonać, ale na razie nie wpisuj. Albo co tam - wpisz Kochana Kornelkę. będę zaklinać męża
zresztą cały czas od bardzo bardzo dawna mówię do brzuszka Kornelka, wszyscy wokół już się przyzwyczaili, więc i może mąż też
Nelka można mówić - wg mnie ładnie brzmi.
My rozważaliśmy Karinkę, ale też nie mieliśmy pomysłu na fajne zdrobnienie/skrót i przepadło

Cytat:
O ludzie - jakie fikuśne te ciuszki mi się strasznie spodobała sukienka w groszki
masz tam tyle kurteczek futrzastych, że będziesz mogła córę codziennie w inną ubierać na spacerek

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
ja używam olejku Baby dream, brzuszek mam fajnie nawilżony, ale właśnie pępek mam trochę suchy, w zasadzie od niedawna tak mam, pewnie dlatego, że zaczął się wypychac i te delikatniejsza skóra wokól niego jest teraz na "wierzchu", będę częsciej smarować zobaczymy czy to coś da. Nie używałam nigdy tego olejku na mokrą skórę, zawsze na suchy brzuszek
Ja tez mam jakąś dziwną skórę tak gdzie wypycha mi się pępek
Ale własnie ja skórę brzucha wydaje mi się też mam dość dobrze nawilżoną i fajną w dotyku, ale od kilku dni mnie trochę swędzi... Mam nadzieję, że to nie zapowiedź rychłych rozstępów

A od wczoraj mnie tak strasznie piersi, zwłaszcza sutki, swędzą, że chyba umrę

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 11:44   #342
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Witam
Dziś zaczynam 3 trymestr
.

Cytat:

Kalafior Cię uratował

Super ciuszki

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 11:45   #343
marima
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

Ja tez mam jakąś dziwną skórę tak gdzie wypycha mi się pępek
Ale własnie ja skórę brzucha wydaje mi się też mam dość dobrze nawilżoną i fajną w dotyku, ale od kilku dni mnie trochę swędzi... Mam nadzieję, że to nie zapowiedź rychłych rozstępów

A od wczoraj mnie tak strasznie piersi, zwłaszcza sutki, swędzą, że chyba umrę
Mnie wczoraj na brzuchu skóra aż piekła, więc po przyjściu z pracy od razu wysmarowałam brzuszek, potem przed snem i jeszcze w nocy w trakcie conocnej pobudki mam nadzieję że to jednak nie zapowiedź rozstępów
Stary 2013-12-12, 11:55   #344
filupka
Rozeznanie

Mam nadzieję, że te brzuszki tak swędza bo brzuszek rośnie i skóra się rozciąga a nie na rozstępy. .. mnie czasem też swędzi mocno, zwłaszcza jak mam sweterek założony nawet jak mam pod spodem tshirta ale skóry suchej nie mam. Smaruje regularnie rano i wieczorem bo boję sie rozstępów na brzuchu, na piersiach by mi tak nie przeszkadzaly...ale brzuch to brzuch

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 12:28   #345
monkaa321
Zakorzenienie

Tequillla będzie dobrze

side85 dobrze, że już u Ciebie lepiej

ag9 próbowałaś migdały na zgagę? Unikaj kwaśnych produktów jak Cie złapie ja też się z nią męczę, na szczęście nie jest codziennie i głównie wieczorami...

magduś2

Cytat:
Co do lezenia na lewym boku to ja mam z tym problem
Telewizje ogladam glownie na lewym, ale spac juz nie moge - nie jestem w stanie zasnac na lewym
Co dziwniejsze mam tak odkad zaszlam w ciaze, wczesniej nie potrafilam zasnac na prawym
ja lubiałam na brzuchu zasypiać, ale teraz na lewym też mi jest dobrze. Ja sobie do brzucha przytulam moją dużą poduchę która sprawia że czuje jakbym spala na brzuchu więc daje radę ale w nocy to budzę się na plecach i się przekręcam się na lewy bok i znowu budzę się na plecach ale są takie momenty gdzie już nie mogę wytrzymać i muszę się obrócić na prawy bok... ale pamiętam że lewy lepszy więc puki mogę to się pilnuję

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
a nie nie kochana, ja nie narzekałam, w końcu w ciąży jestem to mi wolno przytyć
ach, to ja tak odebrałam

filupka

Madzia 90 ile ubranek

Ja po wizycie niestety nie znam wagi maluszka a jesteśmy z tż tacy ciekawi... on już czeka aż mały będzie miał magiczny kg ja zresztą też... Chociaż tyle, że szyjka dobrze zasklepiona czy zbudowana? Nie wiem jak on to określił no ale jak jest dobra to dobrze, będzie małego jeszcze trzymać w środku
ja chyba dzisiaj 100 dniówkę świętuje
a w ogóle to podczas ważenia okazało się, że w przeciągu 2 ostatnich miesięcy przytyłam tylko 1 kg położna była zaskoczona no ale powiedziała, że to w sumie dobrze, bo bym później dużo ciałka miała a tak to ładnie w brzuszek wszystko idzie. Ciesze się ogromnie bo początkowo to 2 kg mi szły na miesiąc... Chyba musiałam jakoś nadrobić te wymogi dzieciaczkowe
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Edytowane przez monkaa321
Czas edycji: 2013-12-12 o 12:29
monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-12, 12:39   #346
teQiba
Moderator

Cytat:
To Ci wpisze - to jest magiczna lista, bo tu wszyscy wszystkim dobrze zycza

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie niestety nie znam wagi maluszka a jesteśmy z tż tacy ciekawi... on już czeka aż mały będzie miał magiczny kg ja zresztą też... Chociaż tyle, że szyjka dobrze zasklepiona czy zbudowana? Nie wiem jak on to określił no ale jak jest dobra to dobrze, będzie małego jeszcze trzymać w środku
a w ogóle to podczas ważenia okazało się, że w przeciągu 2 ostatnich miesięcy przytyłam tylko 1 kg położna była zaskoczona no ale powiedziała, że to w sumie dobrze, bo bym później dużo ciałka miała a tak to ładnie w brzuszek wszystko idzie. Ciesze się ogromnie bo początkowo to 2 kg mi szły na miesiąc... Chyba musiałam jakoś nadrobić te wymogi dzieciaczkowe

Ja tez ok 2 kg miesiecznie tyje - mam nadzieje ze i mi sie to odmieni... Bo 8 z przodu jest coraz blizej
Stary 2013-12-12, 13:11   #347
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
a w ogóle to podczas ważenia okazało się, że w przeciągu 2 ostatnich miesięcy przytyłam tylko 1 kg
Brawo za wizytę i za ciązowe kg - ja to nawet się już nie ważę, bo się boję - będzie co ma być, najwyżej później będe się męczyć z ćwiczeniami...

A mi własnie listonosz przyniósł "Pierwszy rok życia dziecka" doszłam do wniosku, że czas się doszkalać, a ta część o ciąży mi się podobała, więc kupiłam używaną na all Wiadomo, że i tak na internecie będzie szukać infromacji, ale nieraz autorki piszą o czymś co mi nawet przez myśl nie przeszło i nieraz bardzo uspokajają Idę czytać

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Kupował ktoś już na all pieluchy tetrowe? Zależy mi, żeby były dość grube a nie takie przeźroczyste... U nas w szpitalu jest też taka tradycja, że rodzice zostawiają kilka sztuk przy wyjściu, więc muszę kupić więcej.
Aha, i jaki rozmiar?

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 13:21   #348
Madzia 90
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
ale piękne te ciuszki na Allegro kupiłaś?
Na portalu mojego miasta znalazłam ogłoszenie od dziewczyny

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

O ludzie - jakie fikuśne te ciuszki mi się strasznie spodobała sukienka w groszki
masz tam tyle kurteczek futrzastych, że będziesz mogła córę codziennie w inną ubierać na spacerek
Dokładnie. Kurteczek mam cała masę wszystko takie milutkie w dotyku, że zakochać się można

Będę mamą!
http://www.suwaczki.com/tickers/w4sq9n73hs905hsj.png
Madzia 90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 13:38   #349
monkaa321
Zakorzenienie

a się jeszcze pochwalę kocykiem

I króliczek mi szaleje w brzuszku po kawie i cukierku pewnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06461.jpg (224,0 KB, 33 załadowań)
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Stary 2013-12-12, 13:54   #350
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
a się jeszcze pochwalę kocykiem

I króliczek mi szaleje w brzuszku po kawie i cukierku pewnie
Pięknie Ci wyszło

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 14:03   #351
asienka213
Wtajemniczenie

dziewczyny gratuluje kolejnych tygodni i trymestrow
ja dzis mam malo czasu na wizaz, porzadkuje
w ogole wkurza mnie dzis ten komp, bo myszka sie popsula

monka za wizyte, kilogramy i studniowke
piekny kocyk zdolniacha z Ciebie

co do pozycji, to ja zasypiam na lewym, ale nie ma mowy zebym tak spala cala noc przewracam sie z jednego boku na drugi, jedynie unikam spania na plecach i o dziwo nie mam z tym problemow

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 14:11   #352
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki, żebyś nie musiała zostawać i żeby przestało Cię boleć

ja dziś będę zagrzebana po uszy w papierach, zbieram faktury do rozliczenia vatu za materiały budowlane.
margo80 a trzeba druk do US złożyć w tym roku czy tylko faktury trzeba mieć najpóźniej z tego roku?

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 14:12   #353
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
W poniedzialek zrobilam ostatnie zamowienie na allegro - jezeli tylko poczta polska sie pospieszy to niedlugo powinnam miec juz wszystko
Masz na myśli, że masz już wyprawkę Ooo... zazdroszczę Ja się chyba do porodu nie wyrobię

Cytat:
Witam
Dziś zaczynam 3 trymestr
Ostatnia prosta

Cytat:
Dyskutowałyście o podkładach pod prześcieradła. u nas w łóżeczku Zuzankowym świetnie sprawdza sie prześcieradło z gumką i membraną z jednej strony. nie przepuszcza wody, ale też nie powoduje, że mała się poci. w lecie przeszło testy bojowe i mogę polecić z czystym sercem
A gdzie je kupiłaś?
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 14:14   #354
Castia
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny

znowu jestem do tyłu ale tak mnie rozlożyło że szok - ratowalam się herbatą z miodem i cytryną i mlekiem z czosnkiem - mikstury zadziałały i dziś o niebo lepiej
ale za to córcia niewyraźna strasznie ;/

filupka gratki za 3 trymestr

kolba dobrze że wszystko ok - ale cała ta sytuacja z podważeniem L4 to jakieś nieporozumienie

Madzia90 cudenka te ubranka

ja byłam w HaMie we wtorek - zawiodłam się strasznie bo liczyłam że małego obkupię a bylo wielkie NIC ;/
kupiłam mu ubranka tak na jesień w sumie bo dział baby praktycznie był nieprzeceniony.
jutro mam wizytę u gina to jeszcze zajrzę - może cos dowiesili.
ale za to Malwinkę obkupiłam w śliczne ubranka - więc chociaż tyle
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 14:17   #355
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Masz na myśli, że masz już wyprawkę Ooo... zazdroszczę Ja się chyba do porodu nie wyrobię
Nie no cos Ty
To byla odpowiedz na pytanie czy mamy juz prezenty
Wyprawki nie mam chyba nawet w polowie
Stary 2013-12-12, 14:33   #356
Ela87
Zakorzenienie

Witam się po zakupowym dniu.

Gratuluję wizyt, tygodni, trymestrów. Nie będę cytowała, bo za dużo roboty

Już nie dla mnie latanie po sklepach plecy bolą, sikać się chce co krok. Masakra...

Chyba wypaliłam się lumpowo Na początku w sumie nie miałam nic, więc wychodziłam z pełnymi reklamówkami, a dzisiaj w sumie wyszłam tylko z 3ma bodami z długim rękawem, bo tego mi brakowało. Chyba mam już całą wyprawkę ubraniową, za duzo musze się nastać i nagrzebać w lumpie, by znaleźć coś, czego nie mam.
Także teraz chyba tylko na all zamówię ze dwa kaftaniki i może ze dwa śpiochy i to wszystko

Któraś pisała o pieluchach tetrowych. Też się zastanawiam jakie kupić, jaki rozmiar. Pewnie kupię pierwsze-lepsze

Co do spania na lewym boku, tak mi się wszyło, ze w nocy jak się przebudzę, to od razu walę na lewy bok, ale budzę się na prawym i czasami na plecach

To chyba na tyle

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 14:41   #357
Castia
Wtajemniczenie

mmhym ta chmurka mrrrrr.......cudowna

kate współczuję ci tego bólu. mam nadzieję że przejdzie a nie będzie się nasilał

Tequilla kcuki za wizytę

ja dziś odebrałam wyniki badań - hemoglobinka się podniosła
jest co prawda na granicy normy ale jest lepiej niż było
Stary 2013-12-12, 14:44   #358
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Nie no cos Ty
To byla odpowiedz na pytanie czy mamy juz prezenty
Wyprawki nie mam chyba nawet w polowie
Aaa... no to mnie uspokoiłaś

A ja prezentów nie mam jeszcze żadnych, ale chyba w przyszłym tygodniu wybiorę się na łowy
W tym roku dużo prezentów mi odpada, bo na wigilii nie robimy już każdemu jak co roku tylko jednej wybranej osobie
Ja akurat robię swojemu tż, ale i tak mam problem co kupić

Więc w tym roku muszę obdarować tylko tż, babcie i teściów
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 14:51   #359
Castia
Wtajemniczenie

co do tetry
kupowałam w pierwszej ciązy u tego sprzedawcy
http://allegro.pl/listing/user/listi...rItems-4222926
bardzo dobra jakość!
w ogóle polecam tego sprzedawcę - ma dobre ceny i sporo produktów
Stary 2013-12-12, 14:52   #360
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Któraś pisała o pieluchach tetrowych. Też się zastanawiam jakie kupić, jaki rozmiar. Pewnie kupię pierwsze-lepsze
ja na szczęście pieluchy tetrowe dostałam od mamy bo zostało jej 10 sztuk po siostrze nie używanych więc dokupię tylko te grubsze flanelowe czy jakie tam one są
i już się nie bawię w wyprawkę, zostało nam kilka drobnostek i to tyle już gotowa jestem

Dziękuję za miłe słowa

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości